Érdeklődnék hogy ez milyen gép lenne mert nekem régen volt ilyenem de stabil ( csepel ) 2 T blokkal szóval a tipusa érdekelne köszönöm kismotor és gépgyár csinálta anno ennyit tudok
Tartozás fejében kaptam egy Terra MJ-5ös kistraktort felszereléseivel.Foglalkozni még nem tudtam vele.Beindul szépen ját a motor,a sebességeket is veszi.Kicsit leharcolt kinézetre de szépen rendbe lehet tenni.Akit esetleg érdekel az itt megtalálja.
Már eddig is sokat segítettél, nagyon köszönöm. Nem vagyok otthon a témában, annyi műszaki ismerettel rendelkezem, ami általában a hétköznapi problémákra elégséges - viszont szívesen (és könnyen) tanulok.
Valamikor a jövőhét elején tudom csak "darabokra szedni" a gépet. Addigra a javasolt dokumentációt is átnézem.
Továbbgondolva a problémádat arról nem irtál, hogy a karbit (úgy igazán!) kitisztitottad-e.! Mert lehet, hogy minden rendben van ( a géped sorozatszáma is lényeges, és a neten 2T Tecumseh sok mindent megmutat) csak karbi problémád van. Mielőtt nagyon belebonyolódnánk a témába legelőször azt is illene megnézned. Pl. Lehet, hogy azért nem akar gázadásra felpörögni, mert a tűszeleped "beült" és nem kap elég keveréket. Alapjárathoz elég sokáig elegendő a csészében lévő keverék. De ahhoz kevés, hogy nagyobb fordulaton is ellássa. !(és ha nem úgy jön a tartályból, ahogy illik, mitől vársz felpörgést?)
A gázbowdened fordit a levegőszelepen?(Levett légszűrőnél látod meg ezt.Vagy egyáltalán mozgatja az a hosszú lemezkart amin a rugót látni?)
A karbiban a fúvóka rendben van? stb
Sejtem nem mai darab a gépecskéd, lehet hogy csak ilyen triviális gondod adódik, a sok álláól a viszonylag hosszú bowden is berohadhat. Ha esetleg valami rudacska hiányzik -bár ilyenre nem emlékszem a 2T nél- az amúgyis a regulációban játszana közre.
Elnézést, hogy ilyen dolgokat is irok, de nem biztos, hogy "otthon vagy" a témában.
Pedig a széllapátnál (amit látni az a gázszektorhoz tartozik) nekem van egy kis spirálrugó (tavaly amikor a karbit leszedtem csipesszel kellett kiakasztanom) és semmi más rugó, vagy rudazat nem rémlik.Hétvégén, hacsak nem lesz nagy zimankó tüzetesebben szemrevételezem.
Baj még, hogy a légszűrő és a burkolat eléggé takarja a kérdéses területet.
A javaslatom, hogy kisgépszervizzel konzultálj, mert ha sikerülne is fotózni akkor sem tudok segiteni a rugó adatait illetően.(Mondjuk nem egy erős valami, valószinűleg a funkciója a széllapát alaphelyzetbe visszahúzása.)
Mindenesetre azért majd megsasolom a dolgot, mivel nem emlékszem arra, hogy a széllapát hogyis regulál vissza a gázszektorra.
Kérdésem a neten nem kerestél rá a kétütemű Tecumseh mocikra? Próbálkozz, lehet, hogy szerencséd lesz.
A fotódon egy kétütemű Tecumseh motorral szerelt kapa látható. Nekem is van egy ilyen működőképes, a probléma, hogy nem helyben van, de a hétvégén lefotózhatom a jelölt rész környékét.Ha addig nem találsz segitséget, jelentkezem.
Segítséget (tanácsot) kérnék. RK-01 rotációs kapa, megfelelő műszaki állapotban. Sajnos csak alapjáraton megy, a gázadásra nem reagál. Valószínű, hogy a porlasztóról valamilyen összekötő rudazat (kapocs stb.) hiányzik. Próbálkoztam már néhány "szakembernél", de a gép korára való tekintettel még csak rá se néztek.
Mellékelek egy fotót a problémáról.
Előre is köszönök minden segítséget, talán a legjobb megoldás az lenne, ha valaki küldene egy fotót arról, hogyan néz ki kompletten ez az egység.
Nekem ugyan 600-as van, de szerintem ugyanaz a váltómegoldása a tiédnek is.
A váltókar rá van ültetve felülről a hajtóműből kiálló csonkra, és egy rugós biztosítóval rögzítve. Húzd ki a rugót, emmeld le a kart, tedd vissza fordított irányba, és dugd vissza a rugót.
A hiányzók már neccesebbek, és nem éppen olcsók, bőven elegendő a bontott is, újonnan, lehet, többe kerülnének, mint a géped. Lajosmizsén van egy cég: Johanna kft, másik egy szeged környéki ember, ha beírod a keresőbe, hogy Honda kertitraktor alkatrész, sok találatot kapsz.
Vettem egy honda f400-as gépet utánfutóval és fűkaszával.
Ennek van ugye 2db előre és 1db hátramenete ahhoz hogy a fűkaszát rá lehessen operálni a kormány meg kell fordítani ha jól tudom?! az odáig oké. De a váltókarral mi a helyzet?
Problémám: a váltó kar, és a fűkaszához hiányoznak alkatrészek(a motorra szíjtárcsa, a kaszára szíj feszítő,védőlemez stb.)
Ha tudna valaki eladót vagy web címet az kérem segítsen!
Segítséget szeretnék kérni. Hozzám került egy mpm 210 kapa, karbi nélkül. Valahol olvastam, hogy jó lehet 250-es Jawa-val is. Van valakinek tapasztalata? Esetleg Bing karbi, gépkönyv érdekelne...
Segítséget kérek, régi kapa alkatrészek felhasználásával módosítanám az átalakított , felezővel bővített rotámat. Egy , ilyen darabra lenne szükségem, de félek ez már nem kapható kereskedelemben. Mérete, átmérője 70 mm, kb 2mm-es lemezből van préselve, az újabb kivitel aluból, öntött kivitelű, de az nem jó. Hol kutakodjak? A képet rögtön előkeresem!
Néztem,müködik rendesen. Legelöszőr az volt a furcsa az olaj leengedésnél,hogy volt benne benzin. Most már csak arra tudok gondolni,hogy gyűrű vagy szelepszár szimering csere lesz.
A karbinak sem ártana egy alapos átmosás, mert ezek a gépek ritkábban mennek, mint egy kapa vagy fűnyíró és attól még, hogy nem keverékkel üzemel a benzin is alkotóelemeire bomlik és különböző dugulást képezhet vagy netán vízcsepp kerül bele és megfagy.
A karbiban van benzin,fel is jut. Viszont a gyertyáig nem mindig jut el. A szelephézagot néztük az jó volt. Nincs más ötletem. Rántásra nem akar elindulni. Kiváncsiságból ráraktam a hómaró karburátorát, és azzal elindult. De fél perc után leállt.
Most nagyon hideg van, ezért tovább kéne dúsitón mennie, hogy be tudjon egyáltalán melegedni és a főfúvóka elég legyen neki. Nézzétek át a dúsitó mechanizmust.
Szokott lenni ezeken a karburátorokon leeresztő csavar, azt meglazitva kéne megnézni, hogy folyik-e egyáltalán benzin bele.
Nem tudom, hogy a szelepházag el tud-e állitódni annyira, de ha nem zárnának, akkor nem lenne kompresszió.
Levegőszűrőt levettük ,spricceltünk be benzint,úgy elindult. De csak addig ment,amíg el nem fogyott. Utánna csak akkor indul el,amikor újra befújsz neki. Az az érdekes ,hogy inditásnál nem is pöffen szivatóra.
Próbáltad 'kényszerdúsitani'? Lehet elhajlott a rudazat és nem zár jól a dúsitó pillangószelep. Szoktam olyat is, hogy injekciós fecskendővel, vagy pumpával befröcskölök a szivótorokba. Illetve ha olyan a kialakitása, meg lehet próbálni befogni a szivótorkot (hogy felszippantsa a dúsitórendszer a benzint).
Ha a szikrát a gyertyával nézted még akkor is, de ha gyertya nélkül szikráztattad a pipát, vagy a kábelt, akkor megér egy gyertyacserét először.
Szia nekem rk 02 es kapám van, azon is ilyen a motor meg a kuplung ha jól tudom , pont a jövőhéten fogok bele kuplung szerkezet venni, a helyi kisgépszervizben , nemrég kérdeztem 7000 ft körül van az ára.
A mellékelt képeken látszik nekem milyen volt és ilyet is szeretnék. Az enyémnek az állító rúgója van eltörve, tehát ha valakinek rúgó alkatrész lenne eladó, arra is vevő lennék, vagy egy komplett ilyen szerkezetre! Ha hasonló kuplungot tud valaki, kérem jelezze azt is!
A Tengely mérete: 22
Magassága (vállal együtt): 50mm
Átmérő: 115 mm
Tehát jó, ha hasonló szerkezet van, csak a méretek stimmeljenek!
Most nem a helyesirási hiba, de ha ezzel azt akarod mondani, hogy 'öreg' vagy a kapához a 34 éveddel, akkor nem vagy öreg:-)
Ha azonban útbaigazitásra van szükséged a kapát illetően, akkor szerintem nem kell még szervizkönyv neked. Hacsak nem baj van vele és javitanod kell valamit. De szerencsére a még alkalmasabb fórumon is feltetted a kérdést :-)
A gyújtást testelő cucc nem működik (vagy hiányzik); lecsúszott saru, szakadt huzal, ilyesmi. Lenni kell egy érintkezőnek a motoron, ami ki szokott vezetve lenni a kormányra.
A gyertyapipát ne nagyon kapkodd le, mert egyrészt megcsiklandozhat, de tönkre is mehet bele a gyújtás.
Üdv! Olyan kérdésem lenne,hogy a honda f400 illetve az f600 hány ccm3 és hány LE.? Nekem sokan mondták hogy az f600 az 200ccm3 és 6 LE. Az f400 az 150 ccm3 és 3.5 LE. Hallottam már sok mindent szeretném megtudni valójában mik az igazi adatok. Előre is köszönöm kellemes ünnepeket mindenkinek..
Leszedtem a motort és a ferrodolból volt egy darab letörve az nem egedte a kuplungot össze húzódni. A kis darabot eltávolítottam, most működik, de persze minél előbb beszerzek kuplung pofákat vagy kuplongot kompletten és kicserélem.
Üdv mindenkinek. Újabb listával jelentkezem. Vannak benne új alkatrészek. Csapágyak szimeringek stb. Használtból vannak berántók motorok lehajtások stb. Akit érdekel annak ugyanúgy mint eddig emailban küldöm a listát. A régi cuccokból is vannak még akinek az kell azt is elküldöm. Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv. Ha valakinek van Honda F400 gépe Mio Standard hajtóművel, legyen szíves a két ékszíjtárcsa pontos méretét adja már meg. Fontos lenne. Nagyon köszönöm.
Én is erre szavazok. A vissza sétáló kereket a Te gépedről koppintottam. KF 04 gépem van, a váltvaforgatós eke nem szerencsés hozzá. Maradt a szimpla eke visszafelé sétálósan.