Keresés

Részletes keresés

Jahno Creative Commons License 2017.02.15 0 0 74191

Nézzük meg, cserélhetünk egy csepeli panelre, ahol 30 megabittel jött az áldás, de basztatott a szolgáltató, hogy adna nagyobbat mert nekem van a legszarabb modemem az egész országban. 60 megabitet még felfelé akarták alkudni, de lelőttem. Érdekel?

Előzmény: tfe_tng (74183)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.15 -1 0 74190

Legrand Cariva. De mielőtt kiadod, tapogasd meg a fürdőszobapadlót nem-e ráz-e. :P

Előzmény: Nesty (74188)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.15 0 0 74189

És két faluból nem tudod mikrohullámon magadnak átlövetni?

Előzmény: tfe_tng (74183)
Nesty Creative Commons License 2017.02.15 0 0 74188

Kiadandó lakás felújítása kapcsán az a kérdésem, hogy melyek az olcsóbb és még ajánlott márkák kapcsolóra, konnektorra?

Dreamer Creative Commons License 2017.02.15 0 0 74187

Már írni akartam, hogy power gyerek vagy, hogy az optikát kapcsiból szereled, aztán olvastam még egyszer, hogy koaxról volt szó! :)

:)

Előzmény: még1MbR (74185)
Teaway Creative Commons License 2017.02.15 0 0 74186

Tea mellé inkább kötözött sonka; a kötözött kutyát nem mindenki szereti.

Előzmény: Törölt nick (74176)
még1MbR Creative Commons License 2017.02.15 0 0 74185

Én ünnepnapot okoztam a Digiseknek, mivel az előző tulajnak is Digi volt.

Annál elegánsabb nincs, amikor az ott lógó optikai csatlakozót csak be kell dugni a hozott HGW-be, 2 perc alatt végzett.

Meg még anno a Horpácsis gyereknek is, mondtam neki, hogy ha ott hagyja az 50m koax dobot ajándékba, mindent bekábelezek magam, neki elég lesz átlósan átdobni a szobán a koaxot a routerig lasszósan.

Egyből belement! :D

Előzmény: Törölt nick (74178)
még1MbR Creative Commons License 2017.02.15 0 1 74184

Egy volt kollégámmal levetették a cipőt a kutyás lakásban (csupa szőr lett a zoknija), majd mire végzett, a kutya az előtérben titokban megette az egyik cipőjét ! :)

Előzmény: Törölt nick (74182)
tfe_tng Creative Commons License 2017.02.15 0 0 74183

erre mifelenk falun orulok hogy a koaxot ismerik, a matav konkretan azt mondta hogy _talan_ tudnak egy egesz megabitet adni adsl-en, mondtam hogy remek, 15 evvel ezelott volt utoljara ilyen hihetetlen sebessegu internetem. (infos vagyok, finoman szolva is munkaeszkoz a net). van egy helyi kis ISP, azok szolgaltatnak kabelen, egyenlore 60Mbit-en maximalizalva, bar ket faluval arrebb optikaznak es gigabitet adnak. 

Előzmény: Törölt nick (74182)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.15 0 0 74182

Koax a földben? Optikait húznak már azok, annak meg hótmindegy, nemdebár? Valami 50-es vagy vékonyabb csövet leásni egy kapanyél-szélességű elfogadható mélységű vájatban (asszonnyal egyeztetni, hogy ne akarjon ott 3 nap múlva fenyőfát ültetni) aztán hadd szóljon.

Kutyát meg kell kötni, ez fontos! Különben sose fog végezni a szerelő, mert folyamatosan a teniszlabdát kell dobálnia. :)

Előzmény: tfe_tng (74180)
tfe_tng Creative Commons License 2017.02.15 0 0 74181

Szerzodest a szerelo hozza es azutan kell alairni hogy bekotottek es mukodik. addig esetleg egy nyilatkozatot teszel hogy erdekel a dolog. 

Előzmény: Mekk Elek ezermester (74168)
tfe_tng Creative Commons License 2017.02.15 0 0 74180

Ez ilyen koax kabel amit foldbe lehet fektetni, aranyarban van metere, biborosi aldas van rajta es kubai szuzlanyok combjan sodortak. 

kijott a kabelteves csavo, kerdeztem hogy jo lesz-e (kezemugyeben az aso ha esetleg negativ valaszt kapok), mire azt mondta hogy "patika" aztan rakotott :)

Előzmény: Mekk Elek ezermester (74162)
cityba Creative Commons License 2017.02.15 0 0 74179

Tényleg a legjobb előkészítve várni őket, a villanyszerelővel előtte kitalálni, behúzni, stb. Jönnek és csak rákötnek , beüzemelnek és kész. Különben lengőkábelezéssel csinálják meg, az meg tudjuk milyen :)

Törölt nick Creative Commons License 2017.02.15 0 0 74178

Hogy tudsz ennyi hülyeséget összeírni, jóisten..kémek, meg a többi zőcség...

Az UPC és a DIGI is független szerelőkkel dolgoztat, akik csak örülnek, ha előbb végeznek.

Egy kész csőbe berántani föld alá, kb előbb megvan, mint tetőtartón tornázni meg stb.

Ha még kapnak valami zsebpénzt is, úgy, hogy a szolg. hely. működik, és előbb végeztek egy háznál, mint egy kis lakással, az nekik az ünnepnap.

Az meg roppantul nem érdekli, hogy 5év vagy 8év mulva mi lesz a talajban a kábellel, ő addigra már nem igen lesz elővehető mint beszerelő.... 

Egyetlen dologra kell figyelni, kis sugarú kanyar az elásott csőben nagyon ne legyen, mert -ilyen hidegben pláne- ezek a kábelek iszonyú merevek.

Illetve ha erővel megtörik, akkor megsérül a belső szerkezete, és leromlanak a nagyfrekvenciás  paraméterek.

Előzmény: Mekk Elek ezermester (74171)
b4ndyTA Creative Commons License 2017.02.15 0 0 74177

:DDD

Előzmény: Törölt nick (74176)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.15 0 0 74176

Pontosan, ahogy mondod! Az optikai kábellel sem smucigoskodtak nálunk. Kávé, tea, megkötözött kutya azért legyen.

Előzmény: még1MbR (74173)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.15 0 0 74175

Légkábelen bemennek a kerítés belső oldalára, ott rak magának a topictárs egy dór/korinthoszi/ion oszlopot, majd abban lemegy a vakondokhoz, és felmegy a házfalon. Így mindenki jól jár.

A digisekkel lehet tárgyalni, ha mást nem, leintesz az utcán egy szerelősrácot, és meginterjúvolod informális tájékozódás-jelleggel.

Előzmény: Törölt nick (74158)
b4ndyTA Creative Commons License 2017.02.15 0 0 74174

Köszönöm! Én is erre gondoltam, de ehhez tudnom kellene, hogy ők mire gondoltak pontosan, és hétfőig napközben dolgozom, így esélyem sincs kérdezni tőlük személyesen, vagy beszerezni azt, amit szeretnének. Telefonon annyit mondtak, hogy csak helyszíni szemlét követően tudnak nyilatkozni. :)

Előzmény: még1MbR (74173)
még1MbR Creative Commons License 2017.02.15 0 0 74173

Én előkészíteném úgy az egész kábelezést, hogy aki jön bekötni a szolgáltatást, ne kelljen neki cumiznia. Akkor mindenbe belemennek, hidd el :)

Becsövezném, behúznám a megfelelő kábelt/optikát, hogy csak rá kelljen kötni 10 perc alatt.

Örülni fognak, hogy hamar végeznek, mit érdekli őket, merre megy a vezeték :)

Előzmény: b4ndyTA (74172)
b4ndyTA Creative Commons License 2017.02.15 -2 0 74172

Én nem tudom, hogy te ki vagy, vagy miből élsz, de mégis mit képzelsz magadról?

Adott volt egy kérdés, de már több hozzászólásodban válaszolsz lekezelően, és alapvetően rossz színben feltüntetve engem, akinek konkrét elképzelése és igénye van egy kábel elvezetését illetően. Én ne lennék korrekt? Miért is? Aki vesz egy zongorát, de nem jó neki az előszobában, az nem korrekt vásárló? Én elfogadom, hogy sok embernek az esetek túlnyomó részében az sem baj, ha falon kívül jön be a kábeltévé, de ne legyek már alja, azért, mert ennek a kábelnek is megvan a helye!

Az érdembeli hozzászólásaidat köszönöm.

Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2017.02.15 0 0 74171

"Szerelők gyorsan továbbállnak egy korrekt ügyfélhez,"

A szerelőknek MEG VAN TILTVA bármiféle eltérés a legolcsóbb módszertől, azért, hogy egy nap minél több házat be tudjanak kötni a cég számára. Tehát ne fenyegesd őket, miközben megpróbálod rávenni őket, hogy szívességet tegyenek neked :)

Valószínűleg pénzt sem mernek elfogadni, mert lehetsz te akár a szolgáltató kéme is.

még1MbR Creative Commons License 2017.02.15 0 0 74170

Sok cég alvállalkozóval végezteti az ügyfelek bekötését, akik a minél gyorsabb "legyen letudva" munkában érdekeltek, mondanak rá valamit majd, hogy erre kiküldik egy emberüket holnap, mert megszokottól eltérő bekötés, blabla... lényeg, hogy aznap NE kelljen vele foglalkozniuk, mehessenek a többi címre. Másnap már esetleg másik kollégának jut a szaros munka ugyebár :)

Ki vannak hajtva, rohannak, mert le kell tudniuk azt a 6-8 címet még aznap.

Ezért van az, hogy pl. az ED3 kábeles átvitelnél hiába csak a 3 shield-es koax kábellel volna szabad bekötniük az ügyfelet, ha találnak egy meglévő tyúkbél koaxot a házban, gyorsan rákötnek... itt írja alá és kész.

Aztán amikor 2 hét múlva pixelesedik az iptv, mehet ki a Telekom saját műszerésze szopni a rossz koax-al :)

Előzmény: b4ndyTA (74166)
Tízenhármaska Creative Commons License 2017.02.15 0 0 74169

És az EPH-ra fel sem hívják a figyelmedet.

majd mikor csip a víz meg egyebek.

Előzmény: mrtotya (74148)
Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2017.02.15 0 0 74168

"azért egyenlőre még én vagyok a vevő"

Olyan "vevő" vagy, aki éppen utólag megváltoztatja (felrúgja) a szerződési feltételeket (amiben a legolcsóbb légvezetékes bekötés szerepelt),

ezáltal az a szerződés nem szerződés többé.

Szerelők gyorsan továbbállnak egy korrekt ügyfélhez,

te pedig mehetsz be az ügyfélszolgálatra új szerződést kötni.

bcslaci Creative Commons License 2017.02.15 0 0 74167

Nyugodt lehetsz, hogy van olyan. 

b4ndyTA Creative Commons License 2017.02.15 -1 0 74166

Ettől kicsit bonyolultabb a cső nyomvonala, fém behúzóm van.

Olyan nincs, hogy csak úgy otthagynak, azért egyenlőre még én vagyok a vevő...

Előzmény: Mekk Elek ezermester (74165)
Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2017.02.15 0 0 74165

Szerintem áss be a fődbe egy (nemtúlvékony) KPE csövet a kerítés és az előszoba között,

tegyél bele nekik egy jó erős behúzó drótot (pl karosszéria lakatos havertól kunyerálsz CO hegesztő huzalt)

...és reménykedj abban, hogy amikor kijönnek a TV szerelők, akkor sikerül nekik öt perc alatt könnyedén behúzni a kábelüket a csövedbe, mert máskülönben otthagynak a fenébe a speciális kéréseddel együtt (vagy bekötik a levegőn át a házad, az eredeti terv szerint).

De ha sikerül előre beszélned közvetlenül a szerelőkel (nem fog sikerülni), akkor elmesélheted nekik a problémádat és lehet, hogy ők mondanak egy nekik megfelelő megoldást (pl megcsinálnak neked mindent, de csak munkaidőn kívül, vagy előre beteszik a kábelt a kertben szép egyenesen lefektetett csövedbe, amit aztán később kábelestül eláshatsz magadnak, ha zavar hogy mindig elbotlasz benne)

Előzmény: b4ndyTA (74164)
b4ndyTA Creative Commons License 2017.02.15 0 0 74164

Varázslatos mód az oszlop a kerítés egyik oldalától nagyjából egy méterre van, sima föld van körülötte. Ez a flikk-flakk abból adódik, hogy az én telkemnél van egy kiugrás, így a járdában egy elhúzás, és ebben a fikk-flakkban van az oszlop, vagyis oldalról beköthető földben, nem az utcafronttól. Csak a kerítésalap betonját kellene megfúrni, de amíg nem jönnek ki, addig nem tudom biztosan, hogy ők hogyan hoznák a kábeleket.

Érdekes módon az UPC ezt a problémát egyből beruházásra vette, igaz nekik egyébként is földbe ment a kábel...

Előzmény: Mekk Elek ezermester (74161)
Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2017.02.15 0 0 74163

"A probléma a következő:van egy 1/4 légköbméteres dobozom.Anyagát tekintve xps polisztirol(tehát egész jó a hőszigetelése) 45 celsius fokos hőmérsékletre kellene felfűtenem"

A pontos hőszükséglet kiszámításához jó lenne tudni a hőszigetelés vastagságát is, a doboz formáját, a külső környezet hőmérsékletét. A fűtés típusához meg azt kellene tudni, hogy mi lesz benne.

Részletes információk híján egy szuperolcsó megoldás: pl lógass le a tetejéről két 60 wattos villanykörtét sorba kötve, az oldalára meg szerelj egy 45 fokos termosztátot.

Előzmény: TomTóth (74154)
Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2017.02.15 0 0 74162

"En kihuztam az oszlopig egy kabelt nekik, mondtam a csavonak hogy arra kosse, nem volt gond. Szolgaltatotol fuggo hogy mennyire erzekenyek ra hogy milyen a kabel, megkerdeztem oket elotte, olyat huztam ami kellett nekik."

Nekem azt mondták hivatalosan, hogy csak az ő kábelükben bíznak és nem is árulják el nekem, hogy milyen kábelt használnak. Amikor viszont kijöttek a szerelők kábelezni, akkor TELJESEN VÉLETLENÜL ;) pont ugyanolyan típusú kábel lógott feltekerve a telekhatáron, amilyet ők is hoztak magukkal, ezért igen könnyű volt rábeszélni őket, hogy azt a kábelt tulajdonképpen ők húzták be, így ők megspóroltak egy rakás munkát, nekem meg arra megy a kábel, ahol én akartam és nem ott, ahol nekik a legegyszerűbb lett volna belógatni.

Előzmény: tfe_tng (74155)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!