Ha a mágnes túl erős gázégővel vagy gáztűzhelyen oda teszed az egyik végét és gyengülni fog a mágnes. Valahol 600 fokon veszíti el végleg a mágnesességét, mert a rácsszerkezet onnantól képes átrendeződni. 400-450 foknál átmenetileg elveszíti el a mágnesességét, míg le nem hűl.
Abból kiindulva, hogy a gopronak a 3M-es ragasztóval rögzített dolgait például hajszáritó segítségével el lehet távolítani. De gondolom az a lemezkar sem egy fél kilós alkatrész, akár meg be is válhat.
Azt neked kő tunni, te vagy a villanyászmérnök, én szakács vok!:D
Az érzékelőket már ráforrasztottam a kijelző kábelére, asztalon kipróbáltuk, patentul műxik fel le, attól függően melyikhez közelíted a mágnest és ha testet kap a fehér vezetéken akkor a nulla is szépen megtalálja magát. Hogy mitől megy, azt én nem tom. :)
Ha meg is keveredik, amint üresbe teszed, megtalálja magát.
Úgy van ahogy Gyula írja ha sw motechost akarsz abbol van fekete és ezüst is .Lehet variálni az 5 vagy 6 cm ,lehet 22 /28 vagy azok kombinációi,de nekünk a 22 egál kell tehát 22 mindkét mérete.A másikat nem tudom milyen minőségű .
Ezek hasonló nyitásérzékelők, mint amiket én szereltem fel itt a nyílászárókra. Hogy fog ez kapcsolni? Ha mágnes éri 3cm-re már behúz. Vagy itt valami gyengébb mágnes mocorog?
Nekiálltunk a gyerekkel a fokozatkijelzőnek rexikébe, a váltókar/tengely ricnijét lefogó csavar alá tettünk egy kis lemez kart próbának, úgy néz ki azzal nagy szopás nélkül megoldható, elsőre úgy nézem a lánckerék deknire lehetne esetleg 2oldalas ragasztóval az egyik jeladót felpattintani, a másikat meg egy lemezre a kitámasztó kapcsoló alá. Kérdés hogy a raganyó mit szól ahhoz ha ez a dekni üzemmeleg. Próba cseresznye, legfeljebb valami kis füllel biztosítom a jeladó vezetékét hogy elveszni vagy nagyon lafogni akkor se tudjon ha leesik.
Aztán még játszik ez a lehetőség is, hogy a pálcára tesszük a magnetót és akkor nem fel le, hanem előre hátra lenne a mágnes mozgása.
Egyéb ötleteket is meghallgatok, lehetőleg fotóval támogatva. :D
Ez minden motorra jó, aminek sima 22-es csőkormánya van, a kormány helyére befogod a 2 csöcsöt, azt leszorítod a gyári lefogóval, a kormány meg megy ebbe a cuccba.
Hááát, a kis szar turbós motor, amennyibe dízel...hát az francia. :-) Pasztás tömítés, résolajzás, turbó, egyéb nyalánkságok, amik törvényszerűen beadják állítólag a kulcsot, nekem volt szerencsém hozzá. Szerviz azt mondta gyakori vendég, azt tanácsolták addig adjuk el, amíg lehet. Persze van, akinek semmi baja vele, de nálam pont ez a válóok, mert a minőséget és a minőségbiztosítást tükrözi. Autópályán tartós 140-nél elkezdett túlmelegedni a hűtőfolyadék, az volt még egy ok a válásra. Aztán válás is lett, a Ford maradt az eredeti gazdinál. :-)
Kollegina nemrég vett autót, Mazda5-re biztattuk, mert egyterűt akart, benzinest persze, aztán lett egy 1.6-os dízel S-Max. Nemrég azzal jött, hogy olajos a motortér, viszik szervizbe. Azóta se kérdeztem mi baja volt, mert elég érzékenyen reagál amikor megpendítjük, hogy Mazdát kellett volna venni. :-) Szóval kinek a pap, kinek a paplan, én egy 5 éves autónál nem várnám, hogy elszáll akár egy tömítés és folyik az olaj. Persze emberi tulajdonság, hogy a saját gépnél sok mindent elnézünk és nem teregetjük ki a szervizszámlákat. Ezért vannak olasz autó rajongók is, ők szeretik a szenvedélyt. :-) Én maradok a már sokszor és sok fórumon megénekelt világelső szívó benzines Honda motoroknál ha megbízható gépre van szükségem. Ha kell a tűz és a szenvedély, akkor majd választok más autót. :-)
Ez 2006 de a fedkomp kijelzore kiirja mi van nyitva.... en szeretem a fordot de a következő valószínűleg vitara lesz... mert tetszik es nálam a kis szar turbos motorral elvagtak magukat a fordnal...
ÚÚ, most fogtam fel, mi van.. mesélj még mit tudsz, amit én nem? Mikori a kép? Ki az, aki nem képes egy drótot elvágni és összekötni, hanem inkább feltekeri a fölösleget? Elsőre csak azt néztem, milyen rendbe kis gép ez, de mér van lebontva? Aztán megláttam a sok dróthurkokat..
Ez egy 2008-as fusion, lófaxt se ír ki, obd olvasóval se, csak állandóan ég az ajtó nyitva lámpácska. Én kis naiv, indultam a wd40-el hogy befújjuk meg megmozgatjuk a kapcsolót oszt jó lesz, csak épp kapcsolót nem találtam. Én speciel a fordot is utálom, de ezt örökölte a gyerek az öregapjától, ingyen vót, első gazdás, ismert előélettel, az hungarisztánban nem hátrány. Nem mondhatnám hogy megkedveltem a fordot, a belseje a 2 évvel fiatalabb kor és negyed futásteljesítmény ellenére is lelakottabb, mint az sx4-é, amit a sok buzi tesztelő leszólt a kopogós műanyagok miatt anno. Ja, csak arról nem kopik le a tapiréteg meg a festék, és nem néz úgy ki 8 évesen mint a disznóól.