Javaslom konzultálj valakivel aki képben van pontosan hogyan is működik ez az egész transferwise, nehogy csalódás legyen belőle, és zárolják az összeget.
és ott ha ráklikkelsz az Eurós egyenlegedre (ha már létezik) akkor megmutatja. Ha még nincs Eurós egyenleged, akkor az oldal tetején van "Open a balance", ott add hozzá az eurót.
Ingyenes nemzetközi utalás 150 000 Ft-ig az alábbi linken! Magasabb összeg esetén is kedvezményes költség, mely az adatokat megadva kalkulálható. 24 órára garantált árfolyam, gyors és megbízható!
Én már többször utaltam Transferwise-on keresztül. Mindig megérkezett. Az elején el is rontottam, sőt más számlára is utaltam, mint amire kellett volna, de követve az utasításokat, mindig minden jól alakult. Általában pár perc alatt megérkezett a pénz.
Nekem továbbra is csak pozitív tapasztalataim vannak az utalásokkal. Megbízható rendszer. Az 150 000 Ft értékig ingyenes nemzetközi utalásért továbbra is ajánlom az alábbi linket, ezt meghaladó összeg esetén is alacsony a költség! :)
A Transferwise-t sajnos kipróbáltam, nem kellett volna.
November 6.-án küldtem pénzt Hollandiába, utolsó levelükben 8.-ára ígérték, hogy odaér. Ma 11.-e van, pénz sehol, akiknek kellett volna, azok bajban, újabb levél nincs, nyomonkövetés nem működik, belépni nem lehet, számlát deaktiválták, jelenleg úgy tűnik, több mint negyedmillió forint eltűnt az éterben. Csak az használja, akinek mindegy, hogy a pénze megérkezik-e vagy sem!
Említetted a MÁK számlát. Itt direkt deviza folyószámlára kell gondolni, vagy ez ugyanaz mint az értékpapír elszámolási számla? 2 hete nyitottam ilyet mert szerettem volna vásárolni az új értékpapírból. Most kipróbáltam, bankkártyával tettem rá pár EUR-t, annak egy részéből vettem EUR alapú értékpapírt, a másik részét pedig próbaképpen megpróbálnám visszautalni TW számlára.
Működőképes ez így, elegendő az értékpapír számla vagy másfélét kell nyitni ha devizát akarok rajta tartani?
150 000 Ft értékig ingyenes nemzetközi utalásért használjátok az alábbi linket, ezt meghaladó összeg esetén is alacsony költség (a linken keresztül az adatokat megadva pontosan kalkulált). 24 órára garantált árfolyam, gyors és megbízható!
Ezzel külföldre is lehet utalni. Jelentkezz be a hivatkozásommal, és ingyenes Revolut-kártyát kapsz, amellyel kitűnő átváltási árfolyamokat használhatsz külföldön. https://revolut.com/r/zsoltfwp9v
Pont a hozzaszolasod elott irtam, hogy lehet fillerekbol megoldani az utalast. Tortenetesen pont ir szamlara kellett attennem osszeget egy ingatlan eladas utan. De a SEPAn belul tok mindegy melyik orszag.
Egy nagyobb összeget kellene egy magyar bankszámláról egy ír bankszámlára utalnom. A normál SEPA utalásnak elég magas költsége van, emiatt kezdtem szemezni a Transferwise-zal. Az világos, hogy deviza középárfolyammal dolgoznak és csak 0,5 százalék a kezelési költség. De arról semmilyen információt nem találtam, hogy a magyar bankszámláról a TW számlára történő utalásnak is vannak költségei, ami ugye plusz költség a 0,5 százalékon felül. Van-e olyan itt a fórumon, aki utalt már magyar számláról milliós összeget eurós számlára TW-n keresztül? A tapasztalatára lennék kíváncsi, hogy a minden tranzakciós illetéket figyelembevéve megérte-e a TW-t használni?
Ha Erstes vagy, akkor lehet, hogy ingyen meg tudod csinalni. Ket variacio. Van tobb is, de hasonloan mukodnek.
Van masik szamlad es ahhoz bankkartya? Lehet allitani a netbankban a bankkartya mogotti szamlat. Bar nem tudom, hogy ez csak azokra igaz, akik egykor Citibankosak voltak, vagy mindenkire. Ekkor gyakorlatilag az Euroban tortent bankkartyas fizetes 1:1-ben szamolja.
Tavaly nyaron az alabbit csinaltam, igaz az OTP-nel.
1. Kertem egy bankkartyat. Igen, ott van dija, evi 20-25 euro, attol is fugg mikori a szamlad.
2. Miutan megjott a kartya, azzal befizettem a penzt a Revolut szamlamra. Ingyen volt.
3. A Revolut szamlarol elutaltam egy ir szamlara. Ingyen volt.
4. Visszaadtam a kartyat es a kartyadijat idoaranyosan jovairtak. Az egesz muvelet 2 euro alatt volt, mert csak harom hetre kellett a kartya. Ha elutalom direkt, akkor az osszeg nagysaga miatt valami 30-40 ezer forint koruli osszeggel nyult le volna az OTP
Szerintem mindenképp próbáld meg a TransferWiset, engem is ez a fórum győzött meg, ráadásul a bankkártyámról egyből tudtam utalni, most éjfél után, és már meg is érkezett Hollandiába a pénz. Ahogy néztem, euró utalásával sem lenne gond. A gyors utalás opcióval ment át egyből a pénz, ami alapból kicsit drágább lenne, de ha ezen a linken regisztrálsz: https://transferwise.com/u/katalint95, 150.000 Ft-ig ingyenes az első utalás :)
Ha magyar Euros bankszámláról(Erste-nincs bankkártya) szeretném az Eurot átutalni egy osztrák számlára,mi a legolcsóbb megoldás?
Transferweisot használnám,de az azonos valutákat nem küld úgy tudom,meg akkor még mindig ott van a bankom horribilis utalási költsége. Ezt valamilyen úton-módon szeretném elkerülni,mert múltkor egy 222Euros utalásra levett 12,7Eurot. A számlámon ami van pénz át akarom menteni és a magyar bankokkal befejezni.
Minden megoldás érdekel,mert én már nem tudok kitalálni ésszerű költségek mellett semmit.
Bocs, hogy szőke vagyok :) OTP HUF számláról hogy és mennyiért tudok TW számlára forintot tenni? (Most regisztráltam, és nem akarok hibázni, ezzel extra banki költséget.)
Jól gondolom, hogy az OTP HUF számlámról annyiért utalok a TW számlámra forintot, mintha más, magyarországi bankszámlára küldeném? Köszönöm a segítséget!