Keresés

Részletes keresés

blueye Creative Commons License 1 napja 0 0 4878

Jellemzően nekem is aznap jön meg. De tényleg előfordult hogy másnap.
Sajnos függ a fogadó banktól is hogy mikor jelenitik meg (a könyvelésről nem is beszélve) :(

Előzmény: FOMA (4877)
FOMA Creative Commons License 1 napja 0 0 4877

Tegnap reggel küldték el, délelőtt megjött. Velem még nem fordult elő olyan, hogy a reggeli utalás aznap nem jött meg, de ezek szerint járt már így más is.

Előzmény: blueye (4876)
blueye Creative Commons License 2 napja 0 0 4876

Van olyan hogy másnap jön meg, így lehet hogy csak hétfőn látod majd. 

Előzmény: FOMA (4875)
FOMA Creative Commons License 3 napja 0 0 4875

Utalt ma valaki Revolutról forint számlára, és célba ért már? Reggel 8 órai utalás meg függőben. Eddig sem volt egy kapkodó, idegbeteg társaság, de ez minden eddigi teljesítményt überel.

redmonkey Creative Commons License 2025.09.25 0 1 4874

OFF: reziliens,  rtl+, meg elhagyni az országot

tyűűűű  more, nagyon dzsukhel vagy

Na ok, cenzúráztam inkább magam :)

ON: az otp már jóideje a bögyömben van a másbankos kártyákra nyomott korlátok és sarcok miatt.

Erste ugyanez. Mindkettőtől anno nagyon csúnyán váltak el útjaink, nem véletlenül.

Nagy kedvencem akkoriban otp-nél a havi szinten felszámított 150 Ft "egyéb ktg" volt, melyet sem hirdetményben, sem bankszlakivonaton nem lehetett beazonosítani.

Központi fiókba betérvén sem tudták elárulni mi is lehet az. Ismerősöm is próbált utánajárni, neki sem tudta senki megmondani.

Namármost lehet azt mondani, hogy ugyan már mi az a 150 Ft, viszont ha alsóhangon 1 millió ügyféllel számolunk, az havi 150 misi.

Összesen mondjuk 11 országban van 17 millió ügyfelük, itthon nem tudom, 1-2 millió lehet.

Előzmény: giornalista (4872)
bm613 Creative Commons License 2025.09.24 0 0 4873

Maradjunk abban, hogy a kp-s kedvezmény az esetek elsöprő többségében nem a banki költségekről szól, hanem az adóról.

Előzmény: JeeEm (4869)
giornalista Creative Commons License 2025.09.24 0 1 4872

én RTL+ előfizetést próbáltam a magyar Revolut kártyáról fizetni, és nem sikerült, csak magyar bank által kibocsátott kártyát fogadott el a rendszer. egy Erstés chip nélküli, csak online használható kártyával már gond nélkül ment a fizetés. tehát valahogy különbséget tudnak tenni, jah.

Előzmény: TyggeR (4870)
giornalista Creative Commons License 2025.09.24 0 1 4871

ahogy írod, 1-2 hétre elég cash jó, ha van otthon, de napi szinten én nagyon örülök annak, hogy nem kell használni. minden digitális, mindennek nyoma van, nincsenek viták, nincs "rosszul adtál vissza", nincs "nem tudom felváltani" és társai. de megértem azt is, ha valaki ragaszkodik hozzá: apámmal abban maradtunk, hogy bár kiborít, hogy nem képes online vásárolni és kifizetni semmit sem, még mindig jobb ez így, mintha bizonytalanul és tudatlanul össze-vissza adogatná meg a kártyaadatait és esne banki csalások áldozatává. 

a digitális rendszerek - számomra - jóval kényelmesebbek, mint a fizikálisak, viszont tény, hogy jellegükből adódóan sérülékenyebbek, hiába teszik őket egyre reziliensebbé.

ettől függetlenül is azt gondolom, hogy nem a készpénzhasználat további favorizálása felé kell elmozdulni, hanem a mindennapokban a lehető legtöbb tranzakciót digitálisan bonyolítani, de egyúttal felkészülni arra is, ha ezek a rendszerek - átmenetileg, néhány napra - nem hozzáférhetőek. ebben teljesen igazad van.

Előzmény: JeeEm (4869)
TyggeR Creative Commons License 2025.09.24 0 1 4870

egyébként ezt próbálta már valaki? én nem szoktam ugyan sok készpénzt felvenni, de a revolut és a curve kártyák is magyar bin-esek, akkor hogyan dönti el az otp, hogy a kártya "külföldi" kibocsátású? mert ha magyar bin-es, akkor technikailag nem az. persze jogukban áll máshogy leparaméterezni (például valóban a kibocsátó alapján: revolut = külföldi kártya akkor is, ha magyar bin-es), de ez annyira kicsinyes

Előzmény: VénSzaky (4866)
JeeEm Creative Commons License 2025.09.24 0 0 4869

van azért értelme a készpénznek, gondolj csak az 1 hetes spanyol áramszünetre nem is olyan rég volt.

hogy veszel meg bármit a boltban, ha nincs áram. a spanyolhoz hasonló áramszünetnek szerintem nálunk még nagyobb esélye van (nagyobb az aránya a napenergiának az energia mixben nálunk)

japánban nem véletlenül elterjedt nagyon a kp, és van nagyon lemaradóban az elektronikus fizetés (természeti katasztrófák esetén jellemzően nem működik a kártya).

illetve egyre több esetben tapasztalom, hogy kedvezményt adnak, ha kp-val fizetsz. (és nem kell nekik a tranzakciós illetékkel foglalkozni)

szerintem továbbra is érdemes valamennyi kp-t otthon tartani, ami a túléléshez elegendő rövidtávon. (és az autóban mindig legyen annyi benzin amivel kijutsz az országból)

Előzmény: giornalista (4868)
giornalista Creative Commons License 2025.09.24 0 3 4868

én a magam részéről remélem, hogy a készpénzmentesség irányába mozdulunk majd inkább, meg hogy idővel esetleg mégis lesz magyar euró, amivel feleslegessé válna új forint bankjegy kibocsátása.

de hát lehet, hogy mindkettő hiú ábránd csak... 

Előzmény: JeeEm (4867)
JeeEm Creative Commons License 2025.09.24 0 0 4867

itt az ideje, hogy magyarországon bocsássák ki a kártyájukat a magyar ügyfeleknek.

Amúgy az OTP már kezdetek óta nagyon diszkriminálja az összes nem OTP-s kártyát. A felvehető összeg minimális (volt eddig is), és most már elég komoly díja is van.

ATM üzemeltetőknek meg ideje lenne haladni az inflációval, korral és megemelni a felvehető kp-t 2M ft-ra a mostani 800e-1M-ről. Meg lehet jöhetne az 50ezer forintos bankjegy is már.

Előzmény: kl122 (4865)
VénSzaky Creative Commons License 2025.09.23 0 0 4866

Sajnos igen, 100€ a max felvehető 5€-s költséggel.

Előzmény: kl122 (4865)
kl122 Creative Commons License 2025.09.23 0 0 4865

Jól értelmezem ez alapján akkor Revolut és Wise kártyával 1.999Ft/5Euro lett a kp felvétel OTP ATMből?

https://www.otpbank.hu/static/portal/sw/file/Bankjegyek_ermek_forg_H_20250919_v2.pdf

12-es pont

nyman Creative Commons License 2025.09.11 0 0 4864

Zárolás volt. Vicces, hogy a visszaigazoláson viszont a kisebb összeg szerepelt.

Előzmény: TyggeR (4861)
FOMA Creative Commons License 2025.09.09 0 0 4863

Én azt tenném, hogy Wise-on átváltom forintra, és a Revolutra beszedném a Wise kártyáról. A Revoról meg ingyen van az utalás.

Előzmény: utóember (4855)
nyman Creative Commons License 2025.09.09 0 0 4862

off

Szombaton reggel tankoltam, csak próbaképp pár litert. Vissza is jött vmi üzenet és intett a kutas, hogy ok. Du azt írta, hogy nem tudták levonni. Még csak nem is zároltak semmit. Pont az volt a bajom, hogy a mol appban nem tudtam kifizetni. Egyik kártyával sem. Sem apple pay-jel, se a kártyát regisztrálva.  Ma végre működött a behajtással fenyegető egyik e-mailben lévő link. Online fizettem ki gépről. Curve az alapértelmezett kártya. A visszaigazolás is erről jött. 

Előzmény: kridli (4860)
TyggeR Creative Commons License 2025.09.09 0 0 4861

automata kutas, appos tankolós stb. használatra a curve nem javasolt. ez a 43 ezres zárolás kb. fix összeg, és mindig több nap, mire rendeződik. felesleges macera

Előzmény: nyman (4858)
kridli Creative Commons License 2025.09.09 0 1 4860

Ha a mol mobilappban fizettél tankolást, akkor azt így szokta (legalabbis curve-el), bezárol sokat, es majd módosul a tényleges összegre.

nyman Creative Commons License 2025.09.09 0 0 4859

Ja és online tranzakció volt. 100-bol 99x ker jóváhagyast a Curve appban. Most nem kért 😉

nyman Creative Commons License 2025.09.09 0 0 4858

Na a Curve (vagy a MOL) megtréfalt.  2953 forint helyett levontak 43 724 Ftot

nyman Creative Commons License 2025.09.09 0 0 4857

Vagy nem utalni kell, hanem kártyás befizetésként atrakni.

Vagy az allamkincstáron keresztül is lehet magyar számlára utalni. Igaz venni kell valamit, pl. DKJ-t. Ha azonnal kell, akkor van veszteség, de ha pár hétig nem kell, akkor még kamatozik is. 😉

Az ERSTE, Gránit is jól vált a havi limitig. (500 e?) Nagyobb összegnél meg lehet egyedi árfolyamot kérni 

Előzmény: bm613 (4856)
bm613 Creative Commons License 2025.09.05 0 0 4856

Ha a Wise vált kedvezőbben, nem volna jobb ott váltani, és forintot küldeni át?

Előzmény: utóember (4855)
utóember Creative Commons License 2025.09.05 0 0 4855

Bocsánat, ez biztos egy nagyon alap kérdés lesz.

Jelenleg, ha euróban keresek, de forintra is szükségem van (meg utalgatnom kell másoknak forintot), mi a jó stratégia? Wise-ra érkezik a pénzem. Wise-os EUR számláról forintosra utalni elég drága. Kipróbáltam, hogy Revolut EUR számlára utalom és onnan tovább, de a Revolut meg kedvezőtlenebbül váltja az eurót forintra a Wise-nál, tehát szerintem kb. hasonló a végeredmény. (Nem számoltam ki pontosan.) Köszönöm szépen előre is, ha elindítotok valami jó irányba. :)

redmonkey Creative Commons License 2025.09.03 0 0 4854

köszi!

Előzmény: JeeEm (4853)
JeeEm Creative Commons License 2025.09.03 0 0 4853

RevPoints alatt

Előzmény: redmonkey (4852)
redmonkey Creative Commons License 2025.09.03 0 0 4852

Nem találom az e-simet a revolut appban, merre keressem?

Előzmény: JeeEm (4844)
nyman Creative Commons License 2025.09.02 0 0 4851

Igen, én is drágának tartom. Még nem volt versenyképes 1x sem

OFF
EU-n belül Yeppre szerződtem eddig 2x. 50 GB 5990 Ft-ért. Lemondani chaten elég fapados. Úgy hogy el is veszik amit írtál, ha kilépsz az appból. 

Előzmény: TyggeR (4846)
tucsok13 Creative Commons License 2025.09.01 0 0 4850

Igen, ez tényleg attól függ, mire használod. Mi ezzel navigálunk, és megosztjuk hotspot-ként, mindenki ezt használja az autóban, alkalmanként videotelefonálunk, mikor az időeltolódás miatt nem a hotelből hívjuk a gyereket aki a táborban van. 

De egyébként nyitott vagyok bármire, szóval lehet, legközelebb másikat próbálok - ezt azért mertem ajánlani mert kb 5 alkalommal használtam. 

Előzmény: JeeEm (4848)
jibby Creative Commons License 2025.09.01 0 0 4849

Legközelebb nézd meg az Airalo-t is. 3 GB pl. most 8,19 EUR

Előzmény: JeeEm (4848)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!