A revpointost nem használtam. Az állampapír is 2%, de a visszaváltás 1%. Az Eurós Revolut 1,2% (nálam). A revoluton csak azt rakom ide, ami rövidtávon kellhet, pl. egy nyaralás költésnél. De nem a kamat miatt, hanem inkább, hogy ne legyen a kártyák mögött nagyobb összeg. 20 évvel azelőttről még meg van egy ír számlám. Ott is pár hónapja 2%-ot adnak a megtakarítási számlákon. De van felső korlát is, havi befizetés is le van korlátozva. Illetve van olyan, ahol 21 nappal előtte kell jelezni, ha pénzt venne ki az ember.
Hát forint egyenleged/bankszámlaszámot nem ad a Transfergo, forinttal topupolni sem tudod ahogy látom, csak váltást tudsz indítani, pl. huf->eur, és a huf-ot kártyával töltöd fel.
Tehát fizetsz a feltöltéséért, és utána még az árfolyam is nagyon rossz.
Leteszteltem a TransferGO EUR, GBP tárcákat, pöpecül működik, majdnem instant, de maga az átutalás már SEPA instant, illetve GBP-nél is kb azonnali. Eur, GBP mozgatásokra tehát jó.
Váltásra alkalmatlan a brutális árfolyamok miatt. (ma 371/413 az eurhuf náluk, de eurgbp is nagyon rossz)
Remélem, hogy nem. Több számlára fogom utalgatni a feltöltést, így egy számlára három vagy négy utalás fog kimenni egy hónap alatt, ez talán nem lesz gond. Peresze most is létezik olyan belföldi bankszámla, ahol öt utalás felett már 176 Ft-ot vonnának le, hiába tranzakciós sarc mentes az összeg.
Nekem is nagy csapás ez. Nézegettem a konkurenseket, de nem találtam olyat (eddig?), ahol ingyen lehet kártyával feltölteni (mondjuk havi 1M-ig) és ugyanennyit kiutalni. Ha 50e-sével próbálnám ezt, abból nem lenne felmondás?
Az a bajom vele, hogy fizetős a bankkártyás feltöltés. Őszintén szólva, a Revolut most pont úgy jó nekem, ahogy van. Kicsit macerás lesz 50 ezer forintonként utalgatni, de nem lesz más megoldás.
A curve mehívás esetén ad 1% visszatérítést minden(?) vásárlásra. Meghívottanként 30 napig. Ha alapból visszatérítés nélküli csomagban vagy, akkor ez kb tiszta.
De mi van, akkor, ha alapból jár visszatérítés 6 vagy 12 boltra, akkor azoknál 1% + 1% jár, vagy azoknál marad az 1% és azoknál jön csak be a +1, ahol, amúgy nem járna?
Kiváncsi leszek mi fog történni. Egyszer már távközlésben jött a Digi, ami versenypiaci szereplők tyúkszemére lépett. Addig futott is a szekér, meg idomult valamennyire pár versenytárs, amíg szemet nem vetettek rá (is)
OFF
Ami viszont számomra új információ
"...a készpénzhamisítási rendelet. Ez kimondja, hogy a kibocsátott kártyák száma alapján hány ATM-et kell telepítened. "
Azért érdekes, mert a pénzügyi innovációkból írtam pár éve az MBA szakkörön a szakdolgozatom, és a statisztikákat nézve az ATM-ek száma csökkent a világban a készpénzmentes megoldások terjedésével. (csak érdekességképpen a Skandináv országokban nagyon durván, a sok nyugat-európai országban meg csak minimálisan)
A korlátozott N26 számhoz sikerült nyitni egy virtuális kártyát. Utalni továbbra se enged a folyószámlára, de Revolutból a kártyára igen. Vicces, h az így utalt pénz ugyanúgy a folyószámlán jelenik meg és engedi is továbbutalni.
Kérdés, h mi lenne, ha jóváhagynám a régi címem? Akkor elvileg oda kiküldenék az új kártyát, de mivel nem tudnám átvenni valahova kerülne, de elvileg nem menne vele senki semmire, mivel nem aktiválnám. A számla újra működőképes lenne és használhatnám a virtuális kártyával.
Vélemény?
Lehet valami kockázata, h az aktiválatlan fizikai kártyám kevereg valahol a nagyvilágban?
Most olvatam, nem hogy picit, gyakorlatilag minden befektetett pénzt buknak a befektetők, mert csak sima részvényük volt, nem elsőbbségi. Gáz.
És ami még gázabb, hogy ezek az elsőbbségi részvények 2024-ben lettek bevezetve, azután, hogy mi befektettünk. Megkockáztatom, hogy az is már pénzmentés volt.
Nagy csalódás.
Sajnos csak szeptemberben jár le az előfizetésem, de azt hiszem nem fogom megújítani.