Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
"Nem vagyok benne biztos, hogy a hozzám hasonlóknak éppen rád lenne szüksége."
Én viszont teljesen biztos vagyok benne, hogy semmi szükségem a hozzád hasonlókra :)
Meglehetnénk mi teljes nyugiban és békében egymástól függetlenül, ha a magadfajták nem lobbiznának a kormánynál, hogy olyan törvényeket kéne beiktatni amik a többieket ok nélkül szivatják, illetve ha nem látnám vissza plakátokon és a médiában hogy ti azt terjesztitek rólam, hogy szemét tetű vagyok amiért annak idején a szülőasztalon nem puncit talált a doktor bácsi a lábaim között. Lásd parlamenti kvóta, lásd NANE kampányok.
Hát hogy Nórainu helyzete miért egyedi azt inkább őneki kéne elmondania :)
Én is csak a topik morzsáiból gazdálkodom vele kapcsolatban. Én úgy értelmeztem hogy az egyik gyerkőccel van némi... plusz törődés. De ha eleve csak annyit nézek, hogy három eléggé fiatal gyereke van, már az sem tipikus az átlagra nézve.
Nem gondolod hogy ez eléggé beszédes elszólás volt? :)
Ahogy említettem: gyerekem is van és háztartást is vezettem már, ezért tudom, hogy a házimunka nevetséges kis piszmogás a munkahelyi melóhoz képest. A saját gyerekeivel foglalkozni az embernek meg inkább öröm, mint munka. Legalábbis a valódi munkához képest biztosan.
Ha nekem valaki felajánlja, hogy eltart amíg rendben tartom a házat és foglalkozok a saját gyerekemmel, hát kapva kapnék az alkalmon. Ez nem rabszolgatartás, ez az évszázad üzlete.
Nyilván vannak olyan házasságok ahol a nőé a nagyobb vagyon. És? Ez is csak azt erősíti meg amit én mondtam, vagyis hogy ha eleve mindennek meglett volna az egyszemélyes gazdája akkor a barátnőd is sokkal egyszerűbben és igazságosabban válhatott volna el. Jelezd, ha nem értesz egyet.
"A gyerek közös vállalás. Egyedül valószínűleg egyik fél sem vállalta volna, nem véletlenül. Tetűség ezt a terhet egyedül arra lőcsölni, akinél a gyerekek vannak, és aki tevékenységben ezerszer annyit teljesít körülöttük."
Az addig rendben van, hogy közös vállalás volt, csakhogy az egyik fél kilöki a másikat ebből a közös vállalásból. Ennél nagyobb árulást ember nehezen követhet el, hogy a gyermekeinek a másik szülőjét elszakítja a gyerekektől (nomeg a gyerkőcöket is a másik szülőtől). És ezután még a markát is tartja? Pfff.
Szerintem az lenne egészséges, hogy a bíróság váláskor figyelmeztetné a feleket, hogy a gyerektartás feltételeit maguk között tárgyalják meg, és kössenek rá egy külön szerződést. És a gyerektartást fizetőnek ilyen módon joga lenne feltételeket szabni, és ha azok nem teljesülnek nem adna egy vasat sem. Például kiköthetné, hogy csak akkor fizet ha ő maga költheti el azt a pénzt a gyerekekkel vásárolgatva. Stb. Így legalább a válást kezdeményező fél is motiválva lenne egy kicsit hogy civilizáltan viselkedjen a "kihajított" expartnerrel, és ne gyűlöltesse meg magát, ahogy az manapság gyakran megesik.
Az utolsó bekezdésed egyébként "gyönyörű" leírása annak, hogy mi zajlik a társadalomban: a feleségek elégedetlenkednek, és ezért családokat robbantanak szét, amikben a - többnyire mit sem sejtő - férj az utolsó pillanatban kapna fűhöz-fához, de rá kell ébrednie, semmit nem tehet, legfeljebb beletörődhet abba, hogy ki lett b*szva a saját életéből. Csak te ezt női szemszögből írtad meg, ezért sokkal mocskosabban hangzik. Bármit is hadováljanak a feministák, a társadalom jelenleg is itt tart: a szimpátia mindig a "szegény nő" felé áramlik, a pasit meg mindenki leszólja. Mert a pasi fenyegetőzik, meg dühöng. Baszki, mi a francot csináljon valaki aki alól így kirántják a szőnyeget? Elveszíti az élete értelmét. És a kívülállók meg annak szurkolnak aki ezt az árulást elköveti ellene.
(Mintegy mellesleg a helyében elvégeztetnék egy apasági tesztet...)
Ez az utolsó bekezdésed tele van előítéletekkel, féligazságokkal, sőt, hazugságokkal. Látszik, hogy a liberális és a feministaközeli beállítottságod ellenére a "hétköznapokban" ugyanolyan előítéletes vagy mint bárki más. Ez nem valami baszogatás vagy értékítélet akar lenni, hanem figyelmeztetés: nyisd ki a szemed. Egy rakás zizi van a fejedben amiről még csak nem is tudsz.
"Ha tőled egy nő el akar válni azon semmi csodálni való dolog nem akad."
Te siralmas véglény, én még sosem voltam nős, szóval a retardált személyeskedésedet dugd fel ahová akarod :)
Az, hogy te sosem voltál képes normálisan párt választani és normális párkapcsolatokat építeni, az egyrészt a te személyes szoc.problémád és más attól még élhet boldogan, másrészt jelzi hogy emberileg egy nagy nulla vagy, harmadrészt jelzi hogy a feministák (és azok a hülyék akik összeállnak velük) milyen életre számíthatnak. Mindenesetre a saját kudarcaidat ne vetítsd ki másokra.
Hogy a túróba termelődött ide egy nap alatt több mint 500 hsz??? Ja persze, megint a tejköd féle párszavas kommentözön, totál offtopik, sőt, topikrombolás.
Dehogyisnem. Aki olyat ír, mint a 230 019-esben, meg általában abban a témában, arról lerí, hogy a legkevésbé sem egyenjogról ír, hanem a férfiak elnyomását akarja.
már kérdeztem tőle, mit jelent az apajogú társadalom - milyen apai jogokat -, de csak benyomott valami cikket, amelyik nem példákat hoz, hanem szidja az apajogú társadalmat.