Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
"Értem. Aki többször megy vásárolni, azé a nagyobb vagyon."
Ez remélem komoly, mert viccnek sz*r lenne :)
Ti milyen gyakran jártok házat vagy autót vásárolni? Vagy nálatok ez csak így megy? A férjed tényleg jól kereshet :D
Miről beszélek?
Ha a pasinak vagy a nőnek van már lakása, az az övé is marad. Ha együtt vesznek, megnézik ki ad bele többet, annak a nevén lesz, egy plusz szerződéssel, hogy kölcsönvett a másik féltől annyi összeget amennyit az beleadott. (Esetleg beírhatják hogy válásig havi Xezer Ft-al "törleszt"). Válás esetén a teljes összeget (vagy a maradékot) kifizeti a másik félnek.
Ugyanez autóval, telekkel, garázzsal.
Ha a nő egy fillér nélkül jön, és egy szalmaszálat se tesz keresztbe, akkor úgy is megy. És persze ez 100% ugyanígy működik akkor is ha történetesen a pasi nem hoz semmi vagyont se a házasság előtt, se közben. Akkor ő lép le üres kézzel.
"Amint elkezded azt képzelni, hogy ebben a szituban neked szar, mert kitudjamiért, akkor oda a boldogság."
Nekem ebben a szituban nem szar, hanem a lehető legjobb, és ráadásul tényleg a nagyon jó kategóriájú lehető legjobb.
De nem csak azért, mert itthonról tudok dolgozni, hanem azért is, mert olyan ember a férjem, aki sose mondaná, hogy én nem dolgoztam a közös vagyonunkért, a közös céljainkért, csak otthon lébecoltam és az milyen könnyű a normális munkához képest.
Volt a spektrumon egy sorozat, az anyák két vagy három napra az apákra hagyták a gyerekeket. Na, érdekes volt látni az apák véleményének átalakulását a lébecolásról. Szomorú, hogy egyáltalán van, aki ilyeneket gondol...
Hell hath no fury like a woman scorned - mondja a művelt üzbég. Magyarul: a pokolban nincs annyi düh, mint egy megsértett nőben. És nem véletlenül mondják ezt.
Ha egy pasit megszivatsz, egy órát dühöng és egy hétig csúnyán néz.
Ha egy nőt megszivatsz, egy órát sír és az életben nem felejt.
Egyébként jó szívvel tudom ajánlani Michelle Langley könyvét, a "Women's Infidelity"-t, ami a női hűtlenségről szól és arról, hogy milyen folyamatok vezetnek a váláshoz. Egy részét én lefordítottam "ismeretségi körben való használatra", ha nem akarsz az angol eredetivel szenvedni akkor előkeresem és elküldöm. Valami elképesztően tanulságos. Mindenki másnak is tudom jó szívvel ajánlani, kifejezetten gondolva itt Vasgerinc kollégára :)
"Valószínűleg gyávább meg bénább is vagyok a legtöbb nőnél: nem tudom, hogy hogyan oldanám meg nem itthoni munka mellett a gyerekeket... Mit csinálnánk nyári szünetben, vagy mit csinálnánk, ha betegek..."
Én is így nevelkedtem, a testvérem is és még nagyn sokan mások. Fel is nézünk ezekre a nőkre, hiszen munkába jártak, otthon ellátak mindent, és még gyereket is neveltek. Persze ilyenkor képbe jönnek a nagyszülők, meg nyilván az apa is segít, ahol tud, de egyáltalán nem kivitelezhetetlen. És ha megkérdeznénk ezeket az anyákat arról, hogy boldogok-e, szerinted mit válaszolnának? Szerintem azt, hogy igen, mert elégedettek az életükkel, felnevelték a gyerekeiket, láthatták őket felnőni, és most ők is sokban segítik őket.
"nem tudom, hogy hogyan oldanám meg nem itthoni munka mellett a gyerekeket... Mit csinálnánk nyári szünetben, vagy mit csinálnánk, ha betegek..."
Ezek szerint neked úgy hiányzik a feminista "empowerment" mint pestis a lepratelepre...
Örülj annak, hogy nem kell ilyenekkel foglalkoznod. Szerencsés ember vagy. Amíg kerülöd a feminista szempontok magadévá tételét addig boldogan élhetsz a saját gyerekeiddel, a saját családod körében. Amint elkezded azt képzelni, hogy ebben a szituban neked szar, mert kitudjamiért, akkor oda a boldogság.
...pedig mennyivel jobb lenne elváltan, két állásban egyensúlyozva, a gyerekeket különböző szervezetekre meg nevelőkre bízva kínlódni át az éveket, nem? Önálló lennél és független, a feminizmus poszterlánya.
Kolléga felesége azzal a marha szöveggel ment a bíróságra váláskor, hogy a kolléga szétverte a hátán az egyik ebédlőszéket. Én láttam azokat az ebédlőszékeket (egy sem hiányzott), ha én azok közül az egyiket szétvertem volna ennek az 55 kilós nőnek a hátán, már az első csapásba belehal. De a bírónő azért kész tényként kezelte, hogy kolléga agresszív és veri az asszonyt.
"Egyszerűen nem képes felfogni, hogy az élet nem erről szól, az élet tele van buktatókkal, munkával, kellemetlenséggel, stb."
Dehogynem fogja fel, hát ezt magyarázza, hogy erre vannak a férfiak, hogy ezt mond megoldják, hogy egy nőnek már csak annyi dolga legyen mellettük, hogy boldog :-)
"hogyan kiviteleződik a gyakorlatban. Négyszemélyes család vesz négy széket, kettő az apáé, kettő az anyáé?"
Egy szék azért nem az a kategória ami válásnál vérfürdőt okoz :)
Olyan dolgokról beszélek amiknek bejegyzett tulajdonosa van: ház, kocsi, telek, garázs, stb. Ezek legyenek egy ember nevén, mégpedig azén, aki megveszi őket. Váláskor meg mindenki azt viszi ami az övé.
"Az igaz, hogy nem egy olyan nőt látok a környezetemben, aki azt állítja, hogy semmi nagy szeretet, csak azért választotta a pasit, "mert ez már gyereket is akart"..."
Na látod, ez szörnyű és gyomorforgató.
Az a szerencsétlen meg elhiszi a nőnek, hogy szereti őt.
Nem hiszem, hogy értelmi fogyatákos, egyszerűen csak végtelenül buta, makacs és aktív egy területen. Tudod a legrosszabb, amikor a hülyeség szorgalommal párosul. Ilyen felfogással mint az övé minden másodlagos, akár az ember is kihalhat, a lényeg, hogy egy nő azt tegyen, amit akar. Egyszerűen nem képes felfogni, hogy az élet nem erről szól, az élet tele van buktatókkal, munkával, kellemetlenséggel, stb.
"Az, hogy ki kezdeményezi a válást, változó azért. Épp elégszer lép le a férfi is. És épp elégszer fordul elő, hogy a nő azért kezdeményezi, mert már nem lehet tovább együttélni a férfival."
A válások legalább kétharmadát a nők kezdeményezik. Evolúciós pszichológia :) A férfi inkább párhuzamosan futtatja a dolgokat, ha rajta múlik, a nő viszont inkább cserél. (Egyébként szakértők szerint még a férfiak által kezdeményezett válások egy részében is a nő az aki válni akar, csak ilyen-olyan eszközökkel a férfit veszi rá a konkrét lépések megtételére).
Az meg, hogy "nem lehet már együttélni a pasival" sokszor csak a nő agyában létező probléma, különösebb objektív ok nélkül. Az, hogy nem szokta lehajtani a wc-ülőkét nem válóok. Vagy hogy sörözik meccsnézés közben. És? A nő meg hajlakkal fojtogatja meg széthagyja a rengeteg kiskegyedet. Csak valahogy a nőknél az ilyenek egy idő után válóokká nemesednek.
Természetesen ezeknek a dolgoknak más van a hátterében, csak arról nagyon kevesen tudnak, és még kevesebben beszélnek. Ilyen pl. a "betaization", vagyis a bétaizálódás. Magyarul szerintem még a kutya nem írta le :)
Mindenesetre a lényeg az, hogy a nőkben egy rakás tudatalatti / lelki folyamat zajlik, amiről nem tudnak, és váláshoz vezet akkor is, ha a férje csudajó ember, fantasztikus apa és még jól is keres. Az csak forint bunkósága hogy minden válás alkoholizmus miatt van.
"Igen, az utolsó bekezdésben megengedtem magamnak némi gonoszkodást, a körülöttem mostanában lezajlott 3 db válás mindegyikénél onnan indult az apa, hogy elveszi legalább az egyik a gyereket, és oda jutott, hogy még azokon a hétvégéken se viszi el, amikor elvihetné. Volt olyan kacifántos is, aki azt is "kiharcolta", hogy hétközbeni estéi is lehessenek a gyerekekkel, és mióta ezt elérte, egyetlenegy alkalmat sem használt ki arra, hogy tényleg velül töltse az estét. Ez szerintem elég gáz."
Javaslom egyszer próbáld végiggondolni, hogy mi zajlik le váláskor a férfiakban, és miért ez az eredmény. Túl könnyű azt mondani, hogy gonoszok vagy hülyék, és nem is áll közel a valósághoz.
Némi mankó: a pasik többségét derült égből villámcsapásként éri, hogy el fogja veszíteni azt, ami számára az élete értelme. (Nőnél valami olyasmi lehetne ehhez hasonló, mikor a várva-várt terhesség hetedik hónapjában közölné valami rejtélyes állami szervezet hogy kioperálják a magzatot a méhével együtt és viszon'látás.) Ráadásul olyasvalaki rabolja el tőle az élete értelmét akiben feltétel nélkül bízott, akit szeretett, és akire azt az életet építette.
Mankó 2: szereti a gyerekeit. Legszivesebben mindegyiket magával vinné, de egyrészt a bíróság úgysem adná neki, másrészt ha a gyerek elég kicsi akkor az apa is tudja hogy az anya megfelelőbben tudja nevelni. Persze dühöng, mert elképzelhetetlen számára hogy a saját gyerekeitől megfosztják (képzeld el te is hogy mit éreznél). Mindenképp le kell mondania a gyerekeiről, mert egyrészt sziszifuszi lenne a harc értük, másrészt minden oldalról azt sulykolják neki hogy mindenkinek az az érdeke ha mindegyik gyerek az anyával van.
Mankó 3: a gyerekeit, az otthonát, a családját elvették. Bármikor bármelyiket látja, az késszúrás a szívébe. Látja, hogy a gyerekei egyre kevésbé fogadják apaként, egyre kevésbé látszik rajtuk az ő nevelése, egyre kevesebbet jelent a számukra.
Azt már csak úgy zárójelben teszem hozzá, hogy nagyon sok esetben a nők aktívan tesznek azért hogy az apa-gyerek kapcsolat tönkremenjen. "Apátok egy szemét aki lelépett", meg ilyenek.
Az igaz, hogy nem egy olyan nőt látok a környezetemben, aki azt állítja, hogy semmi nagy szeretet, csak azért választotta a pasit, "mert ez már gyereket is akart"...
"Egy érdekesség: Az átlag magyar kilátástalanabbnak értékeli a helyzetét felmérések szerint, mint az átlag etióp."
Mert az átlag Etiópnak egy nagy halom dolog nem kell ami neked igen.
Voltaképpen neked sem kell, de ha a szomszédnak van akkor már vágysz rá, ha nem tudod elérni, hogy neked is legyen akkor pedig arra jutsz, hogy lám neked milyen rossz a szomszédhoz képest. Persze, kilátástalan, hogy valaha is legyen Jaguarom ami a szomszédnak van, borzasztóan kilátástalan a helyzetem....
Ez is egy szemlélet.
Az átlag Etiópnak valszeg egyszerűbben elérhető dolgok hiányoznak.
A legtöbb bűnt nem jókedvéből követi el az ember.Azt már többször javaslotam, hogy humanitárius szolgálatként menjünk Etiópiába, és lövöldözzük le az éhező gyerekeket... Az a baj azzal, ha relativizáljuk az emberi élet értékét, hogy mégis ki dönti el, hogy kinek az élete értékes, és kié nem???!!!És mi alapján???!!! Egy érdekesség: Az átlag magyar kilátástalanabbnak értékeli a helyzetét felmérések szerint, mint az átlag etióp.
"Ha a nő neki csak a gyerek miatt, vagy azért kell, hogy kirázza és nem társnak kell, akkor hagyja békén a nőt és szórakázzék a pecerőjével odahaza a saját kis kezével, vagy vegyen guminőt. Mert egy nő nem szextárgy, nem egy lombik, hanem érző ember."
Ezt inkább a nőknek mondd, mert 1-2 nagyságrenddel több az ilyen nő mint férfi, aki csak azért házasodik, mert kell a gyerek. Csak ez nőknél egy további lehetőség az áldozatszerepre. Mikor 40-50 évesen előadja a barátnőknek, hogy "háááát, azt hiszem sosem szerettem igazán a Gézát, csakhát el akartam jönni otthonról meg gyereket akartam", akkor nem arról beszélnek, hogy most az ex-férj Géza hajléktalan, szíve-lelke ráment hogy elvették tőle a gyerekeit és a családját, vagyis tönkre lett b*szva az élete, hanem hogy szegény asszonynak milyen rossz volt elviselni hogy együtt kellett élnie valakivel akit nem is szeretett.
Nézem én is, hogy milyen áron, és hogy legtöbbször a nagyszülők segítségével...
Ráadásul nálunk tényleg nehezítő tényező volt eddig az, hogy a kicsit fejlesztésekre kellett hordani - nyilván munkaidőben.
Másrészt én szeretem, ha itthon vannak, nem alszanak az óvodában, stb. : ))) El tudom őket vinni hangszert tanulni, sportolni... Nem tudom, ezeket hogy lehetne, ha be kellene mennem dolgozni.
Szerintem iszonyú jó, hogy itthonról is kereshetek némi pénzt... : )))
"az apa nem akarja kirántani a talajt a gyerekei lába alól - hát akkor inkább maradjon a közös házban, mint a híd alá költözzön..."
Ezzel az őt már nem szerető nőnek az szokott lenni a baja, hogy akkor ő hogy kezd új életet az új pasival? Egyáltalán hogy lesz új pasija ha a volt férj ott van? Inkább pusztuljon a híd alá a volt férj akkor már...