Keresés

Részletes keresés

realdoko Creative Commons License 2000.06.06 0 0 265
A BMI röhej. A BMI szerint ideális a testsúlyom, ha 5 kiloval több lennék, akkor is az lenne. Különben sincs értelme általánosítani.
yodamastah Creative Commons License 2000.06.06 0 0 264
Emberek! Hat miert fogyoztok ti? Mi motival titeket? Az egeszsegetek? Kenyelmetlen a zsirci? Vagy nem tetszik amit a tukor mutat?

Mert ha a tukornek fogyoztok akkor szerintem felejtsetek el a BMI-t. Semmi ertelme az egesznek. Ha jol akartok kinezni, fittek akartok lenni stb..., akkor felejtsetek el vegre minden ilyen hasonlitasi alapot. Legyetek onmagatok az alap.

Tessek monitorozni a fogyast, merleggel, centimeterekkel, testzsir meressel. De csak monitorozni. Ne a kg legyen a fo cel. Nem a szamok fognak jol mutatni, hanem ti a strandon :) A fo szempont meg ne a 20-25 BMI legyen hanem, jo alak, es fittseg. Attol meg hogy valakinek 20 a BMI lehet pocsek alakja, es lehet igen szuper 25 felett is.

Ha valaki kicsit izmosabb, es nincs rajta zsir akkor mehet fogyozni mert a BMI szerint tulsulyos :)

Na.

Bocs.

Csak kijott belolem :)

(Legjobban akkor kaparom magam veresre, mikor valaki sir hogy 1 nap alatt hizott 2 kilot. Hat igen. Egy kis vizecske, egy kis anyagcserevegtermek felhalmozodas, es maris lehet a fejhez kapkodni :)

Előzmény: Kobzoska (263)
Kobzoska Creative Commons License 2000.06.06 0 0 263
Napi kalóriabevitel maximálva 1000 kalóriában, de leginkább csak 800-nál megállok. Ez 4 étkezés, uzsonnára csak gyümölcs. Édesség csak hétvégén (ez a legnehezebb része).
Este egy kis torna otthon. Napközben sok gyaloglás.

Múltkoriban én is számolgattam BMI-t, variálgattam az adatokkal, és az lett az eredmény, hogy az én magasságomhoz (164 cm) 54 kg-tól 68-ig esik a BMI a kívánt határok (20-25) közé. Ez 12 kiló! Ezen belül mindenkinek magának kell megtalálnia azt a súlyt, amivel jól érzi magát.
Annyiból szerencsés az alkatom, hogy nem látszom olyan súlyosnak, mint a kilóim szerint várható lenne, ezért nem is kell lemennem 54-ig.

Előzmény: szerencsefel (262)
szerencsefel Creative Commons License 2000.06.06 0 0 262
Neked mi a módszered?
Előzmény: Kobzoska (260)
szerencsefel Creative Commons License 2000.06.06 0 0 261
Igen. Valami jó kis fogyókúrás receptet én is szívesen vennék tőlük. Nekem a BMI szerint elég lenne már csak 3 kg fogyni, de szerintem inkább 10 lenne a jobb. Heti 1 kg fogyással kalkulálva ezt augusztusban fogom elérni. : (
Előzmény: Kobzoska (260)
Kobzoska Creative Commons License 2000.06.06 0 0 260
A fogyással haladok, de nem a motivációs topiknak köszönhetem. Eddig 6 kiló a minusz, és még van hátra 20, tehát van programom az elkövetkező fél évre.

Én abban a reményben regisztráltattam magam a Házipatikába, hogy biztosan kapok jó ötleteket, mind a kajáláshoz, mind a mozgáshoz, de nem teljesen az ő programjukhoz akarok igazodni. De ki tudja, lehet, hogy ajánlanak valami nagyon jót.

Előzmény: szerencsefel (259)
szerencsefel Creative Commons License 2000.06.06 0 0 259
Kobzoska

Én már regisztráltam is magam a Házipatika honlapján. A fogyókúra június 20-án kezdődik. Addig még van 2 hét. Ha minden jó megy addigra újabb 2 kilóval leszek kevesebb. Ha ez így lesz, akkor nem az ő receptjük szerint folytatom a fkúrát, hanem maradok a saját módszeremnél. Eddig 8 kg-tól sikerült megszabadulnom, de még mindig van mit leadni. Te haladsz a fogyással? Használ a motivációs topic?

Előzmény: Kobzoska (256)
dohosa Creative Commons License 2000.06.06 0 0 258
Most valahogy, ha egy kicsit el vagyok kenödve, egyböl enni akarok. Ráadásul minden hétvégén megyünk le a Tisza tavi nyaralonkba. Ott vannak velünk apos-anyosék is. Minden hétvégén én fözök és mindig kiteszek magamért, hogy valami finomat ehessenek tölem. Férjem szerint, már a nagymamáknál is jobban fözök. Ha már megföztem hát eszek is belöle.
Jokedvemet csak a mérleg ronthatja el.
Előzmény: Kobzoska (256)
aquila Creative Commons License 2000.06.06 0 0 257
Sziasztok, néhány napig rossz volt a gépem, nem tudtam netezni. De sebaj, legalább most van miről beszámolnom. A legutóbbi megszólalásomkor írtam, hogy találtam egy baromi jó termet a Fehérvári úton. Nos, jelentem, hétfőn is elmentem, ma reggel is elmentem, és nagyon keményen /magamhoz képest megdöbbentően keményen/ végigcsináltam az edzést, ami nem volt piti, mert az edző lány egy korábbi életében maga lehetett Mengele, vagy valami hasonló. Szóval nem volt nagyon kíméletes, amikor megírta az edzéstervet. A "magamhoz képest" azt jelenti, hogy régebben, ha úgy ítéltem meg, hogy most nincs kedvem a hasizom gyakorlatokhoz, akkor nem csináltam meg, viszont ha kedvem volt a comb külső-belsőt edzeni ülve, akkor megcsináltam az előírt mennyiség dupla-tripláját is. Ma időhiány miatt /mennem kellett dolgozni:(/ csak egy súlyzós gyakorlat maradt el, de azt nem igazán bántam, mert nem a karom az elsődleges problémám magammal:) Úgyhogy csak azt akartam írni, ilyen bő lére eresztve, hogy meg vagyok magammal elégedve!
Kobzoska Creative Commons License 2000.06.06 0 0 256
Dohosa, mi az, hogy elmentél tornázni, de minek? Ha ettél is utána, még mindenképpen jobban jártál, mintha előtte nem tornáztál volna. Kitartás! Egy kis kihágás még nem ok arra, hogy feladd és elkeseredj!

Tippek rakott babhoz, és egyéb rakott finomságokhoz:
- cseréptál, nulla hozzáadott zsiradék felhasználásával
- a tetjére fűszerekkel ízesített joghurtot vagy kefírt szoktam önteni, finom

Ismeritek a HÁZIPATIKA honlapját?
Ajánlom figyelmetekbe.
Van benne internetes fogyókúra program (június 20-án indul), kalória leadási kalkulátor, tápanyag táblázat, energia kalkulátor, és érdekes cikkek (nemcsak túlsúly és fogyókúra témában).

KÁGÉ Creative Commons License 2000.06.06 0 0 255
A rakott babbal semmi baj, ha zsíradék nélkül készíted, és tejföl helyett hamis besamelt öntesz rá (liszttel kevert tej felforralva). Finom így is, de persze nem szabad belőle sokat készíteni, mert akkor nagy a kísértés, hogy edd is meg mindet...
Előzmény: dohosa (254)
dohosa Creative Commons License 2000.06.06 0 0 254
Én teganap este elmentem ugyan tornázni, de minek? Utána ugyanis nekiáltam vacsorát késziteni. Saláta helyett a menü: rakott zöldbab. Este 10-kor halálra zabáltam magam.
:-( Ha igy haladok biztos hogy fuccs a fogyokurás sikereimnek. Már érzem,hogy jönnek vissz a kilok!

Ti is önnétek a talira junius 23-n? Legalább tüzzünk ki valami közös célt, hogy ott be is mutathato az eredmény. Nekem muszály valami motivácio!

centurio Creative Commons License 2000.06.06 0 0 253
Miért ne lenne? Annyira keveset tudunk az élet lényegéről. Pl. azt is kísérletileg bizonyították, hogy kellően képzett embereket 30-40 napra el lehet temetni a föld alá, majd élve kiásni.
Persze én is csak érdekességképpen mondtam, bár vannak Magyarországon is követői ennek a mozgalomnak, akik ha semmiből nem is, de olyan kis mennyiségű tápanyagból élnek, ami orvosilag nem lehet elég az élet fenntartására - mégis élnek és nem is csontsoványak, bár kövérnek sem mondhatók. De azért én is maradok a hagyományos táplálkozásnál, megjegyezvén, hogy neves táplálkozáskutatók szerint ideálisan senkinek sem szabadna többet fogyasztani mint napi 1200-1400 kcal.
Előzmény: KÁGÉ (252)
KÁGÉ Creative Commons License 2000.06.06 0 0 252
Kicsit nettávolban voltam mostanában, csak szeretném jelezni, hogy visszatértem...

Gratulálok minden leadott kilóhoz! Csak óvatosan, megfontoltan tovább! Heti két-három kilós fogyás az elég sok. Mozgás jöhet dögivel, de tessék enni is. Módjával persze...

Pár észrevétel az eddigiekhez (neveket nem emelem ki, bocs)

Az alacsony kalóriás szőlőlé kapcsán elgondolkoztam, hogy akkor mi a fenéből van? A szőlő ugyanis sok cukrot tartalmaz, tehát valószínűleg a gyümölcstartalma is alacsony az illető italnak...

Az évek óta nem evő emberkéket pedig nem hiszem el. Ilyen nincs, és kész. Akkor sincs, ha van! :))

Üdv

KÁGÉ

Yv Creative Commons License 2000.06.06 0 0 251
fotoszintetizálás..

Ma nagyon daginak érzem magam. Tegnap este nem tornáztam, viszont ettem egy kis vargabélest..:(

Előzmény: centurio (250)
centurio Creative Commons License 2000.06.06 0 0 250
Nekem is hasonló a tapasztalatom. Pl. csodálkozva állapítottam meg, hogy a cukrozott epret émelygősnek találom, és hogy a barna kenyér jobban ízlik mint a fehér. Az embernek kifinomulnak az ízlelőbimbói egy idő után.

Más. Tegnap volt valamelyik TV-ban egy nő aki két éve nem evett és nem is nagyon ivott. Egyébként számos hitelt érdemlően rögzített eset van arról, hogy valaki éveken keresztül nem evett, vagy csak jelentéktelen napi 50-100 kcal értékű ételt. Orvosi magyarázat nincsen rá, de létező a jelenség. Szóval itt a kihívás: az életerőt ki lehet vonni napfényből és levegőből is. Bár azt a fent említett hölgy is elismerte, hogy ízek nélkül unalmas az élet. :-))

Előzmény: h_g (249)
h_g Creative Commons License 2000.06.05 0 0 249
Ha már gyónunk, én is bedobtam egy fagyit... és az a vicc a dologban, h. nem ízlett. Na jó, az ostya az finom ropogós volt, de az a sok unalmas vanília meg hideg csoki -- csak csodálkoztam, hogy én valaha szerettem az ilyesmit. Ez a jó az egészséges táplálkozásban: ha pár hétig tényleg keményen tartod, utána az egészségtelen dolgok már valahogy nem tűnnek elég frissnek. Emléxem, eredetileg úgy terveztem, h. ha elérem a -10 kilót, elmegyek ünnepelni a (korábbi) kedvenc kínaimhoz; azután csak ültem ott az étlap előtt és egyszerűen gusztustalanul olajosnak-fűszeresnek tűnt az egész kínálat. (Végül kimenekültem egy üvegtészta-saláta + jázmintea után.)

Egyébként a magam részéről gyakran eszem egyfajta mandarinkonzervet "in light syrup" (ToppFruit vagy hasonló a márkája, fekete címkés), és úgy veszem észre, nem árt.

Előzmény: Kobzoska (247)
szerencsefel Creative Commons License 2000.06.05 0 0 248
Ha a fagyikelyhet egy kis tornával ledolgozod, akkor szerintem a hétvégén megengedhető.
Előzmény: Kobzoska (247)
Kobzoska Creative Commons License 2000.06.05 0 0 247
Be kell vallanom két bűnt, de benne volt a pakliban, hétvégékre engedélyezek egy kis lazaságot.
Szombaton egy fagyikelyhet ettem meg, vasárnap pedig egy jegeskávát, egy gombóc csokifagyival.
Nagyon édességkedvelő vagyok, enélkül nem menne.
szerencsefel Creative Commons License 2000.06.05 0 0 246
Szombaton én aztán jól kimozogtam magam. : ) Reggel letekertem a szokásos 10 km-eremet a szobabicajon, délután végégcsináltam Cinty Crawford 70 perces fitness tréningjét, este pedig a Norbi-féle 30 perces Ducitréninget. Jól esett, úgy éreztem még többet is bírtam volna, de ma már enyhe izomlázam van.
realdoko Creative Commons License 2000.06.04 0 0 245
Ugye Waratah! ;-)
Vannak, akik önsajnáltuk és önimdatuk csucsűn ecsetelik, hogy egész nap rémát ette, amit UTÁLNAK.
Waratah Creative Commons License 2000.06.04 0 0 244
Drága realdoko,
azt hisezm igazad van, miért kellene MINDENRŐL lemondani? Tudom hogy ez egyes totál aszkéták szemében megfutamodás meg önfegyelem hiánya meg pfujjjjjjjjj, de hát azt hiszem emberből vagyunk.
Előzmény: realdoko (243)
realdoko Creative Commons License 2000.06.04 0 0 243
Yoda. Igazad van. DE. ;-)
Ha ilyet iszom, az már majdnem olyan, mintha szörpit innék.
Fő a változatosság.
Amely gyönyörködtet.
yodamastah Creative Commons License 2000.06.04 0 0 242
Realdoko!

Nem akarok beleszolni, de miert nem jo a sima viz, vagy asvanyviz? Esetleg tudom ajanlani, 1 liter szensavmentes asvanyvizbe csakvart 1db citrom. Legjobb szomj olto :)

Előzmény: realdoko (241)
realdoko Creative Commons License 2000.06.04 0 0 241
Vettem ilyen lighos szőlőlevet. 85 Ft volt egy liter (?!), asszem Szobi, szóval nagyon márkás. Ha jól emlékszem, 11 kcal van 1 deciben, jól behűtöm, felhigítom vízzel, kész a napi folyadék adag. Tudom ajánlani.
realdoko Creative Commons License 2000.06.04 0 0 240
Félő, hogy még az enyhén cukrozott is csak az "átkozottul cukrozott"-hoz képest light változat, szerintem vigyázz vele. Én ideges vagyok, ha olyan kaját eszek, amiről nem tudom, mennyi kcal van benne.

realdoko, aki kissé azért bűntudatos a gratulációt fogadva (lásc Foggyunk együtt... topic)

kkorte Creative Commons License 2000.06.03 0 0 239
gratula, realdoko! :)
most eppen enis nagyon orulok, mert ma reggel a merleg 2 kiloval kevesebbett mutatott mint ket hete. csak szep lassan.. :)

vettem ma ilyen light oszibarackbefottet (azt irtak enyhen cukrozott), ezzel mi a helyzet? se kaloria, se semmi nincs rairva, ehetek vajh sokat belole?

kkorte

realdoko Creative Commons License 2000.06.03 0 0 238
Boldog, idült mosollyal szeretném bejelenteni, hogy fogytam.
Képzeld, KÁGÉ, valszeg tényleg a menstruáció volt a bűnös, de nem nagyon értem, mert az se múlt még el. (Hátha akkor megint lemegy 2 kilo, haha.) JUST KIDDING.
Szóval majd kicsattanaok a boldogságtól, úgy éreztem, valamit rosszul csinálok, valami nem stimmel, mert ugyanis ahogy írtam, a hamradik napon álltam először mérlegre, amikoris 2 kiloval több (!) voltam, mint induláskor. Azóta nagyjából egy, illetve fél kiloval voltam több, iszonyúan éreztem magam. Na, ma a kiindulónál is eggyel kevesebb. 55 kilogramm kereken, igazán boldog vagyok. Ha ez mégis beindul és fog menni...
Készülj, világ, megyek!
Kitartás mindenkinek, aki visszaesik, annak mély együttérzésem és legmélyebb testvéri szeretetem, továbbá FOLYTASSA. Előbb-utóbb muszáj működnie.
tündérlala Creative Commons License 2000.06.02 0 0 237
Kedves KÁGÉ,

"Meg nekünk tényleg nagyon ízlik ez a Special K, akkor meg minek változtatni?"

Nem is mondtam, hogy változtass, csak azt hittem befogadni is szeretsz infókat! :)))Egyébként erről jut eszembe, hogy szvsz különösen fontos egy fogyókúra vagy diéta idején a változatos táplálkozás.
Szerintem minden ilyen "magot" meg egyéb biomarhaságot meg lehet unni, egy idő után mindnek fűrészpor íze van az ember szájában. Bezzeg milyen szemétség, hogy a vajas szendvicset meg 30 év után sem únja meg az ember! :)))

Az ásványvízzel higított gyümölcslé nálunk is régi kedvenc. Mondjuk elgondolkodtató és meglepő is, hogy egy pohár (2 dl) Hohes C-ben 86 kCal energia van...

OFF
Az én fiam is most lesz 8 hónapos! :)
ON

tlala

Előzmény: KÁGÉ (223)
yodamastah Creative Commons License 2000.06.02 0 0 236
Tunderlala!

"
Nekem viszont a másik kedvencem a Kellog's Toppas "párnácskák". Ami úgy néz ki, mintha kókuszmatracot vágtak volna apró darabokra... Viszont nagyon finom (nem olyan papírízű mint a kukoricapelyhek) és 2-2,5 g zsír van 100 g-ban.
"

Nos a Kellogs Toppasvaloban finom de cukor van benne. Egyszeru szenhidrat. Erdekes, mindenki azt nezki miben mennyi a zsir. Pedig nem a zsirt kell kerulni hanem a tulzott kaloriafogyasztast. Szenhidratbol is frankon zsir lesz, talan nem 100%ban, hanem mondjuk 70. (A zsirba konvertalasnal elvesz valamennyi). Persze tobbnyire akkor lesz a szenhidratbol is zsir, ha tuleszuk magunkat. Egyebkent a szenhidratok fogyasztasa a nagy inzulin ingadozas miatt ehsegrohamokhoz vezethet, ezert is vigyazni kell vele. Tessek az inzulinerzekenyseget fokozni jo sok sporttal :) (fokozott inzulinerzekenyseg = alacsony ingadozas)

Raadasul egy jo kiados edzes leuriti a test glikogen (szenhidrat) raktarait, es utana a kaja nem zsirba konvertalodik, hanem megy be a raktarakba (izmok, maj). Sot. Ha valaki jo edzesben van, tobbszorose lehet a glikogen tarolo kepessege, mint egy eltunyultnak. Ilyenkor lehet zabbantani szenhidratot kulonosebb hizas nelkul. Meg kell nezni egy bicajversenyzot. Zabalnak mint egy gep es keesebb zsir van rajtuk neh amint egy fitnessversenyzon :) Igaz tekernek is heti tobbsza km-t :)

Az tetsizk mikor a 100+ kilos kollegamat latom puffasztot rizst kajalni, mint fogyokuras kaja. Jol bazi ehes lesz tole, es meg lazan zsirtba is konvertalhatja az egeszet a nagy semmittevesbe.
Egyebkent letezik olyan dieta ahol napi 30g szenhidrat a max megengedett. Zsirt kell enni meg feherjet (Nem ilyen gyszeru a dolog azert). A lenyeg az hogy ha valaki zsirt eszik <> hizas. Ha meg elhagyja a zsirokat <> fogyas. Zsir sok fele formaban letezik. Vannak amik elosegitik a zsir lepucolasat.

Ja es nem feledni! 1g alkoholban 7+ kcal energia van! :)

Na jo zsirgyilkolast ;)

Előzmény: tündérlala (219)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!