Keresés

Részletes keresés

Lorinc_d Creative Commons License 2000.07.08 0 0 252
Az eredmeny jo, a jatek meg talan lesz meg jobb is. Ha minden hazai meccsunkon ilyen eredmenyt ernenk el mar nem is lenne olyan rossz ;-))))

Valaki

Feroer ugyben OK. Szerintem ennek csak az az oka, hogy vannak orszagok, mint pl. Dania vagy Anglia akik a hozzajuk csatolt teruleteknek azert megadnak annyi autonomiat, hogy pl. sport teruleten onalloan kepviseltessek magukat. De Skocianak pl. ha jol tudom sajat parlamentje is van. Nem minden orszag ilyen, emlitetted Oroszorszagot, de vehetjuk akar az USA-t is (pl. a Hawaii-szigetek nem indit onallo csapatot mondjuk hullamlovaglasban).
Francia-temaban nem ertek egyet, nem a francia nep bune (es foleg nem a mostaniake) ami tortent, hanem egy bizonyos g@cie, akit ugy hivtak Clemenceau. Amugy a tobbi gyoztes is alairta a dolgokat. Ezert irom hogy butasag ezert utalni a mai franciakat.
Valoban kezdunk offtopic lenni, vagy hagyjuk abba, vagy ha gondolod uljunk at egy masik asztalhoz, vagy felolem mailben is folytathatjuk. Bar lehet az egesz nem er ennyit.

Előzmény: Valaki aki ott volt (251)
Valaki aki ott volt Creative Commons License 2000.07.08 0 0 251
JakVik!

Igazad van, off-topic. Csak nem akartam megválaszolatlanul hagyni egy-két dolgot, de ezntúl próbálom magam visszafogni...

Hát a mai meccset értékelje mindenki, ahogy gondolja... Az eredmény 2-1, de ez csak valami belső elégtételt jelent (amit talán Lipcsei még érezhet is, de a többiek biztos nem). A játék már kevesebb élményt nyújtott. Feltétlen előrelépés, hogy Kriston nem kapott lehetőséget! És mindenki Misije is csak 2-3 percet! További pozitívum volt, hogy néhány tavalyi hazai meccsünknél lényegesen több néző tekintette meg a találkozót!

Továbbra is érthetetlen számomra, hogy miért kellett leigazolni a két hárombetűs váci csodagyereket (illetve, hogy miért nem adtunk rajtuk túl). Még Víget is megszerezhettük volna, és kész öröm, hogy az "igazolásgyártók" kedvenc középhátvédem Nagy T. vezeték nevét négy betűnek számolták... Na jó, már kezdek hülyeségeket írni, de lényeg a lényeg, hogy ilyen gyenge focistákat nem tudom miért kell erőltetni... Arra még igazából lehet mentséget találni, ha valaki nem tud focizni (mert már voltak ilyenek a Fradiban korábban is), de azt lehet lelkesedéssel pótolni egy szintig, mint tette ezt Szűcs Misi, korábban Páling Zsolt, vagy mostánában Norbi. Ez a két senkiházi viszont jó tanítványa a Bárányos - Kovács B. - Mátyus vonalnak, most hogy utóbbiaktól sikeresn megszabadultunk, ők kívánnak a helyükbe lépni! Botrány!

A Sport netes változata nem tartalmaz részeletes beszámolót a meccsről (legalább is most), de valószínűnek tartom, hogy Gerát megint mint félistent festik meg, ami mostmár bizonyos, hogy néhány újságírónak vastag bukszát jelent! Nem ügyetlen gyerek, de... A Gajda srác jobban tetszik, de néha még fél odalépni.
A románköcsög viszont elég megnyugtató, miként az is öröm, hogy Pali így más poszton kell, hogy szerencsét próbáljon, és nem is vallott szégyent a "lazaösszevisszában"! Fekszik neki, hogy nincs kötött posztja, így a pálya minden részén feltűnt, és meglepő lelkesedéssel vetette magát a küzdelembe! Tényleg dícséretes volt!

Peti kissé fáradtan mozgott, de én sose fogom szidni, mert ő klasszis (különösen ebben a csapatban), és egy csapat egy sztárt elvisel (így volatm Vincze Ottóval is), aki elég ha sétálgat, viszont, ha úgy alakul eldönti a meccset, és lelkesíti a társait! Peti kétszer villant (nem többször) ez két majdnem gólpasszt (ez olyan hajdúbés képzavar) jelentett, de vannak a mai csapatban olyanok, akik a kihagyhatatlant is ki tudják hagyni (elsősorban a "fiatalabb" hárombetűs váci gyerekre gondolok).

Balogh gyerek szép gólt lőtt ugyan, de mintha róla kaptuk volna a gólt, továbbá többször az oldalán futott a támadás, miközben ő a pálya legkülönbözőbb pontjain kalandozott. Lehet Cegléden egy Isten volt, de a fradinál a tarcsiba se igazoltam volna le...

Sajnos még mindig vannak (számomra) ismeretlenek a Fradiban, így teljes képet nem tudok festeni. Örülök, ha valaki nálam pozitívabban tudja értékelni a már majdnem értékelhetetlent, az tegye meg, és mondjon nekem ellent! Bárcsak az örök pesszimista beszélne belőlem...

Előzmény: JakVik (250)
JakVik Creative Commons License 2000.07.08 0 0 250
Fiúk kezdtek nagyon offtopic lenni ...
Más : Milyen volt a slovan meccs ? Valaki tudna adni egy rövid élménybeszámolót ?

Hajrá Fradi!!!

Valaki aki ott volt Creative Commons License 2000.07.08 0 0 249
Lorinc_d!

Kezdem azt hinni, hogy direkt olvasod félre amit írok... Más mondatokat meg szándékosan túlkombinálsz!

Hol írtam, hogy a Feröer-szigetek nem Európa? Hidd el, ha nem tudtam volna hol van, akkor előtte megnéztem volna egy atlaszban, nehogy feldobjak egy labdát, amit könnyű leütnöd! (Azerbajdzsánon, Törökországon, stb. lehet vitatkozni - ha akarsz...)
Csak a Te kedvedért részletesen megmagyarázom, hogy arra gondoltam, amikor e kicsiny Atlanti-óceánban fekvő szigetekről említést tettem, hogy nem önálló ország. Utána még "stb."-t is akartam írni (ezzel utalva Skóciára, Walesre, Észak-Írországra), de pont a vitákat elkerülendő töröltem! Ezért szerepelt macskakörmök között az ország, hiszen a Feröer-szigetek jogállása autonóm terület. Tehát ennek alapján a hegyi Karabah (bár ez még nem is Európa), vagy akár Gibraltár is indíthatna csapatot a kontinens-küzdelmek során! (A még mindig zavaros balkáni helyzetet szándékosan nem hozom fel példának, miként csak megemlítem, hogy Oroszország európai felén is közel tucatnyi hasonló jogállású terület található!) Remélem, érthetően fogalmaztam...

Azzal a megállapításoddal pedig teljesen egyetértek, hogy Neked nem kell tudatlannak lenned - olvass nyugodtan, művelődj, legyél nyitott, stb.

Nézd, ha Franciaországot az én elképzeléseim szerint sikerülne feldaraboltatni (avagy a más országok által tervezett feldarabolással egyet értek és az megvalósul), eme békeszerződés aláírására a gödöllői Grassalkovich-kastélyban sor is kerülne, akkor talán a mi népünk sem érezne kollektív bűnösséget néhány évtized elteltével a francia nemzettel szemben, és talán mi sem értenénk, hogy a franciáknak valami bajuk van velünk... (Ezt se tudom már ennél egyértelműbben megfogalmazni - ezt felróhatod hibámul!)

Az utlosó mondatotad inkább nem kommentálom...

Bekő_Tóni Creative Commons License 2000.07.07 0 0 248
hucul…!
Kösz a választ. Akkor ott a helyem du.
huculpastor Creative Commons License 2000.07.07 0 0 247
Igen ot orakor, elotte Himnusz, mint legutobb es folyamatos tiltakozas, mint legutobb.
Bekő_Tóni Creative Commons License 2000.07.07 0 0 246
Segítsetek nekem Fradista barátaim!
Megerősítést kérek! Ma lesz a Fradi-slovan meccs az Üllőin?
huculpastor Creative Commons License 2000.07.07 0 0 245
Lepjetek be a barati korbe, egyebkent en sem vagyok tagja es formaljuk sajat kepunkre.
A Fradi nagysagait azert a mi szurkoloi kedvunkert sem lehet eltiporni a Barati Korbol.

A GREENTERNET honlapjan ill levelezolistajan megjelent egy Torgyannak es Szabadinak szolo tiltakozo level, kosar, Pancsics es az o tevekenyseguk biralataval.
Lehet tiltakozni, irjatok ala.

Előzmény: Lorinc_d (235)
Lorinc_d Creative Commons License 2000.07.07 0 0 244
Valaki

Ami a foldrajzot illeti, a Feroer-szigetek szerintem Europaban van teljes mertekig.
Ami pedig a franciakat... Termeszetesen jogod van velemenyt formalni anelkul hogy megismerned a teljes valosagot (vagy legalabb egy jo reszet) en csak igyekeztem ramutatni hogy mennyire tevedes amit irsz. Gondolom neked sem esik jol hogyha minket, magyarokat itelnek meg anelkul hogy barmit is tudnanak rolunk vagy csak minimalis informacioval rendelkeznenek (ezt teszik tobbek kozott a franciak is). Azert mert egy masik nep tudatlan nekem meg nem feltetlenul kell annak lennem. A kollektiv bunosseget pedig hulyesegnek tartom, a sajat borunkon tudjuk hogy mekkora szemetseg. Megjegyzem a franciak szemeben nincs kollektiv bunossegunk, en az izraeli nagykovetrol beszeltem. A magyar emberek szemeben viszont a franciak rendelkeznek "priusszal", altalaban tajekozatlansag miatt. Nem mondom, qrva sok hulyeseguk van a franciaknak de nem azok mint amit Magyarorszagon gondolnak az emberek.
Ja nem ertettem hogy milyen sertest vettel magadra, legalabbis nem hinnem hogy barkit megsertettem volna. Hacsak az izraeli nagykovetet nem...

Előzmény: Valaki aki ott volt (242)
GALA Creative Commons License 2000.07.07 0 0 243
csak annyit Izrael azért indul Európában mert az arabok között érdekes lenne -megprobálták...
Előzmény: Valaki aki ott volt (242)
Valaki aki ott volt Creative Commons License 2000.07.07 0 0 242
Lorinc_d!

Nem akartam kibújni kérdéseid elől, de tegnap nem akartam válaszolni, mert az lehet, indulatos lett volna... Nem kívánok túlságosan off-topic sem lenni, így csak röviden:

Az EB-sorozatban három olyan ország indul, amely földrajzilag nem tartozik Európához. Nevezetesen Izrael, Örményország és Grúzia. További három ország területének túlnyomó része nem tartozik Európához, ezek: Oroszország, Törökország, Azerbajdzsán (ez utóbbi kis része mintha "átlógna"). Az első csoportba tartozókat természetesen nem engedném, míg a második csoportba tartozókat mérlegelném, hiszen Oroszország történelmileg Európához integrálódott, az európai kultúra (ha nem is bölcsője), de időnként lelkes követője volt.
Más a helyzet Törökországgal, amely a valláson keresztül a teljes ország területét Észak-Afrikához és Kis-Ázsiához csatolta; leszakadt az európai kultúrától... (Néhány egyéb "országot" sem értek az indulók listáján, mint pl. Feröer-szigetek - de ez itt most mellékvágány!)

A franciákat sose fogom megszeretni (ezért ne is próbálj téríteni ez ügyben), helyesebben mindig is utálni fogom őket (de más népekkel is így vagyok, nem a franciákra pikkelek)! Nem hiszem, hogy nekem meg kellene ismernem őket; jogom van véleményt formálni országukról saját tapasztalataim alapján is! A kollektív bűnösségben ugyan én sem hiszek 100%-ig, de elég kevés ember van, aki így gondolkodik; és ameddig engem "mások" így kezelnek, már csak védekezésképp is így kell viselkednem velük szemben. Azt neg csak zárójelesen jegyzem meg, ha valaki nem engem sért meg, hanem valaki olyat, aki közel áll hozzám, vagy azzal valamilyen közösséget vállalok, akkor azt a sértést magamra veszem! Remélem nem kell tovább magyaráznom...

De az nem kollektív bűnösség kérdése, hogy valaki, avagy egy teljes nép felelős szülei, ősei tetteiért! Különösen akkor nem, ha annak a mai napig az előnyét élvezi! Könnyű a nyert koncon pöffeszkedve elhatárolódni...

Néhány mondatomat pedig nem olvastál el figyelmesen, ezért értetted/érthetted félre, így ezeket fölösleges magyaráznom!

u.i.: A Fradival kapcsolatosan pedig EX kocsmatársunkkal kimerítő csevelyt folytattál, így ezekre nem "kell" reagálnom!

EX Creative Commons License 2000.07.06 0 0 241
Lörinc!

Nem erre gondoltam.
De ezt hagyjuk,mert egyenlőre lehet,hogy ez csak az én látomásom.

Előzmény: Lorinc_d (240)
Lorinc_d Creative Commons License 2000.07.06 0 0 240
Ha jol ertem arra gondolsz hogy a fociszakosztaly felviragoztatasa erdekeben kell aldozatokat hozni, mert ennyi szakosztalyt nem bir el a klub.
Kiderul, 1-2 even belul meglatjuk. En akkor is sajnalom hogy igy alakult. Ki tudja bejon-e a nagy terv. Es megeri-e... Erre majd valaszt ad az elet.
Előzmény: EX (239)
EX Creative Commons License 2000.07.06 0 0 239
Lörinc!

A sok pénzt nem a kosárlabdára,hanem sokkal globálisabban értettem.
Szerintem a kosár egy "nagyterv" jelentéktelen kis áldozata csak,és szerintem még több úgymond jelentéktelen áldozat lesz a jövőben.

Előzmény: Lorinc_d (238)
Lorinc_d Creative Commons License 2000.07.06 0 0 238
Hat Mathe lehet hogy nem, de Fenyo, Bodnar es meg hozzaveheto Varszegi es Demjan, ezek egy brancs. Nem veletlen, csak rajuk kell nezni... A Magyar Forum irt roluk egy-ket erdekes cikket...

A kosarnal azert nem ertem a sok penzt, mert nem ez a szakosztaly kerult nalunk a legtobbe. Viszont voltak eredmenyeik.

Előzmény: EX (237)
EX Creative Commons License 2000.07.06 0 0 237
Lörinc!

Máthé,Fenyő,Bodnár egy brancs?
Ezt te sem gondolhatod komolyan.
Fenyőt pont a Szívós nem engedte a Fradihoz.
Más viszont nagyon próbálta tolni a szekerét.

Kosár:Szerintem sokkal mélyebb okai vannak és sokkal több pénzről van szó mint ami az NBI-be nevezés kapcsán egyáltalán szóba kerülhet.
Szerintem az okokat nem a jelenben,hanem a jövőben kell keresni.

Lorinc_d Creative Commons License 2000.07.06 0 0 236
Felvetodott egy lehetseges ok arra hogy miert is oszlott fel a kosarszakosztaly. Eleg durva, lehet hogy nem is igaz, de erdemes elgondolkodni...
Szoval... A heten kellett ugyebar leadni a fociszakosztalynak a jelentkezeset az NB1-be. Az egyik feltetel az volt hogy a klub nem tartozhat a jatekosoknak. Nalunk ugyebar utoljara aprilisban lattak penzt a jatekosok. Penteken van dontes, sorsolas stb stb. Tehat pentekig ki kell fizetni a jatekosokat vagy legalabbis garanciat kell tudni felmutatni arra hogy van/lesz ra penz. Es ket nappal elotte feloszlatjak a kosarszakosztalyt penzugyi okokra hivatkozva... Mondjatok hogy nem igaz...
Lorinc_d Creative Commons License 2000.07.06 0 0 235
Valaki

Azert nem lehet egyertelmuen kijelenteni hogy a ferfi kezisek a kosaras lanyok miatt szuntek meg. De errol majd nzl ir.
En ugyanugy sajnalom a ferfi kezisek megszuneset mint a noi kosarasoket.
Nem tudsz orulni a Tungis lanyok sikereinek. Ha megnezzuk a focicsapatunkat igen keves sajat nevelest talalunk megis tudnank orulni a sikereiknek.

EX

A szurkolokkal valo foglalkozas valoban a Barati Kor feladata (is) lenne, de a sokszor szorgalmazott szurkoloi anketok is lehetnenek ugymond "hatasosabbak". A lilaknal allitolag ez a dolog eleg jol mukodik (allitolag), valami hasonlo lehet kene nalunk is. Jakabhazyek programjat meg kene szerezni ezzel kapcsolatban inkabb csak altalanossagokat hallottam toluk amikor errol beszeltunk. De azert gondolom nem ugy gondoltak hogy leigazoljuk a fel Juvet es lesz egy jo csapatunk...
Mate-Fenyo: Szaknevsoros Bodnar Gyugyo is az o brancsukban van, ot pedig a kezimeccseken igen gyakran lehetett anno latni amint Szivos tarsasagaban feszitett az osszefuggest tehat nemigen lehet nem eszrevenni.
A hoki megszuneserol hallottal? Ez vegkepp elkeseritene. Szamomra a hokinak ugyanis meg talan nagyobb prioritasa van mint a focinak...

Polyci

Jol irtad. NZL (alias Jethro) ha tud irjon ide a dolgokrol amit tud.

hyp-r Creative Commons License 2000.07.06 0 0 234
mondom a FRADI megszűntetése!!!
hyp-r Creative Commons License 2000.07.06 0 0 233
Szevasztok!

Én megkérdezném melyik okos találta ki, hogy legyen női kosárlabdánk? Akkor azt mondták, kell a közönségvonzó játék! Most hol van ez az illető? Januártól pedig hoki és kerékpár nyista. Ebből a jégkorong igen érzékenyen érintene, mindenféle demostrációra hajlandó lennék, csak szervezzétek!
Ezzel együtt nagyon tanulságos az NS táblázata, lehet tippelni a következő áldozatokra: kézilabda, foci utánpótlás, stb. A végső cél: A FRADI megyszűntetése!
Ezt már nem lehet szó nélkül hagyni! Csakis a "gazdasági szakemberek" független véleménye alapján nem lehet egy patinás klubot irányítani.

Aqrvaanyjukat!

HyP
Vazze Lőrinc, mire hazajössz nem lesz Fradi...

JOcika Creative Commons License 2000.07.06 0 0 232
Remélem holnap leszünk egy páran! Én tuti megyek, aki tud jöjjön!

Hajrá Fradi!

EX Creative Commons License 2000.07.06 0 0 230
Lörinc!

Nem csak a Jakabházy volt tagja az elnökségnek.
A Rudas biztos,hogy tagja volt,de szerintem a Dékány is.Utána lehet nézni.

Nem ők tehetnek arról,hogy a szurkolókkal nem foglalkozik senki?
Pont nekik kellene a szurkolókkal foglalkozni,hiszen ők uralják a Baráti Kört!
A Baráti Kör az egyetlen olyan szervezetiegység a Ferencvároson belül,amely a szurkolók érdekképviseletét elláthatná.
De ezt úgy nem lehet,hogy meccsre nem járunk és nem tudunk kontaktust teremteni a szurkolókkal,mert már elmúltunk 60 évesek.
A jelenlegi Baráti Kör évente 3-szor véteti észre magát.A 2 szurkolói ankét és a szokásos körlevél évente amit az MTK baráti körrel együtt elküldenek az összes élvonalbeli baráti köröknek,miszerint elítéljük a rasszizmust és tegyünk ellene közösen.
Szerinted ez elég? Vagy ha többre nem képesek és nem kell nekik a pozició,akkor szerinted miért nem mondanak le a Baráti Körröl?

A programjuk: hogyan legyen újra telt ház az üllőin...
Hurrá nem is tudtam,de akkor ezek szerint nekem is van programom,hisz erre tudom a választ!
Kell egy jó csapat,ennek a csapatnak meg kell döglenie a pályán a Fradiért,sorban jó játékkal kell nyerni a meccseket és ki kell szolgálni a közönséget normálisan /tehát törödni kell a szurkolóval/!!!!!!Lesz itt olyan teltház.....

Én nem azt mondtam,hogy nem személyekben van a hiba.Hanem,hogy nem 1-2 ember tehet a dolgokról és ne mindig bűnbakokat keressünk.
Többször elmondtam a Fradi gazdálkodását/nem egyenlő a gazdasági átvilágítással/ kellene megvizsgálni az elmúlt tíz évben és akik hibáztak azokat örökre elzavarni a Ferencváros környékéről is.Nehogy pár év múlva mint tiszta báránykák visszajöhessenek és hirdthessék az "igét".

Említed,hogy ismered a Fenyő és Máté ügy hátterét.
Azt is tudod,hogy ki akarta a Fradiba hozni Fenyőt
és,hogy az egész ügy hogyan kapcsolódott egy edzőnk lemondásához?Itt is szépen megvoltunk vezetve!!

Bálint!
Nem akarok senkit elkeseríteni,de úgy hallottam,hogy a tervek szerint a hoki és a kerékpár szakosztályt is megakarják szüntetni hamarosan.

Mindenkitől bocs,hogy ilyen hosszú voltam.

Előzmény: Lorinc_d (219)
_Balint__ Creative Commons License 2000.07.05 0 0 229
Mondjuk tényleg sajnálatos a kosár megszünése, de én annak azért örülök hogy nem a jégkorong szünt meg.

Hajrá Fradi!
Mindent Vissza!

Valaki aki ott volt Creative Commons License 2000.07.05 0 0 228
Lorinc_d!

Én ugyan csak örültem a hírnek, de igazad van, mert korábban kívántam a szakosztály halálát. Elhiszem, ha valaki szerint van hagyománya a Fradiban a női kosárlabdának, de az én életemben nem volt! Én azon nőttem fel, hogy nekünk meg a Tatabányának volt csak első osztályú női és férfi kézicsapata. Legalább annyira érdekeltek a kézis eredmények, mint Csányi országos csúcsai!

Bocs, de én a Tungis lányok sikereinek nem tudok tapsolni!

Egyébként az egyik haverom a Fradiban kézizett és mutatott egy videofelvételt az ifi bajnoki döntőjükről, mikor lehetetlen helyzetből a Tromos-csarnokban verték meg (ha jól emlékszem) 6 góllal a Tromost, ami messze nagyonn játékerőt képviselt, de az előnye birtokában meglehetősen lekezelően játszott. A videót végignézve azt mondtam a haveromnak (túl azon, hogy gratuláltam neki), ezt a videót minden szakosztályban levetíteném, mert megmutatja, hogy mi is az a Fradi-szív és vert helyzetből, az esélyesebb ellen lelkesedéssel is felül lehet kerekedni a nagyobb játékerőn.
Nos, mikor ez az ifi csapat gyakorlatilag a felnőtt csapat gerincét alkotta volna, előbb a másodosztályban indíttatta el Szívós a csapatot (természetesen így többen el kellett hogy menjenek a csapatból), majd később teljesen megszüntette a szakosztályt - pénzhiányra hivatkozva. Ezt követően (1-2 évre - már nem emlékszem) megvette a Tungi-lányokat, akik előtte (kis trúlzással) azt sem tudták, hol a IX. kerület...

Előzmény: Lorinc_d (226)
barca8_d Creative Commons License 2000.07.05 0 0 227
off
Edömér végre megvagy, mail ment
on
A női kéziseket, és a focit is meg fogják szüntetni?
Tényleg a vidéket fejlesztik.
Lorinc_d Creative Commons License 2000.07.05 0 0 226
Valaki hogy kivanhatod egy sikeres szakosztalyunk halalat?
:-((((((((((((((((((((((((
Es miert a ferfi kezisek karara szuletett?
Előzmény: Valaki aki ott volt (224)
edömér Creative Commons License 2000.07.05 0 0 225
A hír igaz. Szemét Torgyán!!! Ezek után éljen a legradikálisabb baloldal!
Valaki aki ott volt Creative Commons License 2000.07.05 0 0 224
Bárcsak igaz lenne... Gyűlölöm a kosárlabdát! Az a 100 néző majd megy más pattogtatós csarnokba. És ne feledjük, hogy a férfi kézilabda kárára lett a női kosár (Tungi) a Fradiban!
Előzmény: barca8_d (222)
Lorinc_d Creative Commons License 2000.07.05 0 0 223
A qrva eletbe...
Ennyire nincs penz a haznal?
:-((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Előzmény: barca8_d (222)
barca8_d Creative Commons License 2000.07.05 0 0 222
www.sportforum.hu (MTI forrás)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!