Keresés

Részletes keresés

Valaki aki ott volt Creative Commons License 2000.07.18 0 0 349
Senki nem ír a mai meccsről?
Mash még nem ért haza?

(Én írhatok, de nem akarom állandóan a saját szemszögemből bemutatni a csapatot, mert lehet, más másként lát bizonyos dolgokat...)

Lorinc_d Creative Commons License 2000.07.18 0 0 348
Attila

Ha jol tudom a Csucs-jelentes hozzaferheto volt, meg lehetett venni ujsagarusoknal vagy konyvesboltokban.

Előzmény: Attila_Fradi (347)
Attila_Fradi Creative Commons License 2000.07.18 0 0 347
Valaki!

Irtam, hogy en is így érzek és ezekrôl a dolgokról nem lehet érzelem nélkül beszélni. Ezert hangzatosak kerdeseim, melyekkel masok hangulatat befolyasolom. Bar ugy latom nem nagyon kell, mert Lorinc es sokan masik is ugyanazokat a kerdeseket feszegetik. Ismereteid sokkal melyebbek, mint az enyemek. Viszont az ilyenekbol,mint en tevodne ossze a lelatok nepe. Azokbol, akik csak az evrol-evre megismetlodo teljes csapatatalakitasokat latjak, az edzocsreket es azt, hogy ha jol kapaszkodunk, akkor alulrol nezhetjuk a dobogot... Ahogy Hucul irta, ez nem magyarazat es nem eleg! Az sem jo magyarazat, hogy koztudomasulag legalabbis hutlen kezeles forgott fenn Szivosek eseteben es mi el kell fogadjuk, hogy minden torvenyes volt.

EX!

Irod: " Miért nem lehet egyszer MINDENKIT elszámoltatni és akik arra "érdemesek" azokat felelősségre vonni! Tehát nem egy-egy embert,hanem MINDENKIT!!!!!!!"

Pontosan igy gondolom en is. Meg a Fradi koruli vizsgalat jegyzokonyvet sem volt szabad nyilvanossagra hozni. Nehogy a gazemberek lelki vilagat megsertsuk. De ez igy megy minden vonalon.
Mar minden gazembernek van szemelyisegi joga. A tobbseg meg elmehet a busba... Elnezest mindenkitol, de ha a Fradirol van szo, akkor nehezen maradok targyilagos. Nem volt ez persze mindig igy...

Attila

Előzmény: Valaki aki ott volt (336)
huculpastor Creative Commons License 2000.07.18 0 0 346
Valaki !

Egy dologban megegyezhetunk, Pancsicsnak azonnal el kell tunnie a Fradibol.
1. Nem alkalmas vezetonek /humaneroforras politikaja katasztrofalis/
2. Nem alkalmas vezetonek /egyre csokkent a szponzorok szama a Fradi focinal, a penzzel egyutt/
3. Nem alkalmas vezetonek /nem tartja be szavat, csak a nemasagi fogadalmat/
4. Nem alkalmas vezetonek /nem kepes emberi viszonyokat kialakitani a Ferencvaros korabbi nagysagaival, akik ezt vegkep nem erdemlik meg a klubtol, nem kepes, de nem is akar szot erteni a szurkolokkal. Sokszori telefonra /meghivas szurkoloi talalkozora, megcsak nem is valaszol, nem hiv, vagy nem hivat vissza/
Felelos azert a szerinted "bargyu", de a legfontosabb kerdesert, miert cserelunk minden evben 10-15 jatekost, marmint ennyi el es ennyi jon. Minden evben edzot. O hozza oket, o kuldi el.
Amikor idehozza ,nem latja, hogy alkalmatlan, csak egy ev mulva veszi eszre ?
Alkalmatlan erre a feladatra.
A eves csapatcserek onmagaban bizonyitjak, az EREDMENYEK meg minositik.
Helyesebben az EREDMENYTELENSEG.
En ket kulfoldi ceget igazgatok, ha nem lenne eredmeny, egy evig nem turtek volna meg, a tobb, mint evtizedes bizonyitas, erdemenyesseg talan ket ev turelmi idot biztositana most.
Pancsicsnak egy ev utan mennie kellett volna.
Nem alkalmas FRADISTAnak, mert nincs a csapatban egyetelen sajatnevelesu jatekos, aki a negy ev alatt epult volna be a csapatba.
Nem alkalmas FRADISTAnak, mert kirtotta mindazzal, amit tett es annak kovetkezmenyeivel
a lelato nepet. /Nyugodtan irhatom, mert bar nem erzem magamenak a csapatot, ott vagyok a lelaton. Tudod EX a komcsik alatt nem ereztem hazamnak ezt az orszagot, a HAZA a "magasban" es bennem elt, igy vagyok a Fradi focival is. Szivesebben megyek mas szakosztalyok meccseire. Ott legalabb szurkolhatok. Jol jartal u-val:(.
Nem alkalmas FRADISTAnak, mert az ERKOLCS, ERO, EGYETERTES egyiket sem tartotta meg es be.
Hogy kiket nem tartok meg alkalmasnak az nyilt levelunkbol kiderul.
Valaki !
Az adossagrol en egeszen mast olvastam kb egy hete, a focie akar 120 millio is lehet...

Előzmény: Valaki aki ott volt (336)
Lorinc_d Creative Commons License 2000.07.18 0 0 345
Valaki

Amit irtam azt nemcsak erre az idenyre ertettem, ez mar sajnos hosszu evek ota igaz! A csapat majd minden evben lecserelodik, kulon "hab" a tortan hogy iden tobb mint egy csapatnyi jatekos ment el tolunk (az most mindegy hogy miert vagy hogy azt mondjuk nincs ra szukseg mint mondod Vaczira, kerdem en akkor miert vettuk meg???). Ez igaz volt a Szivos-eraban es igaz most is. Az is "jo" szokas nalunk hogy megveszunk egy viszonylag jonevu jatekost csak azert, hogy utana szinte alig jatsszon (Kulcsar, Vaczi, vagy regebben Gregor, Neagoe, Cigan, Czeh es meg sorolhatnam) es mint a nevekbol is latod sajnos ez is evek ota meglevo dolog.
Ami a penzt illeti: eppen errol van szo amit irtal. Lehet 10-20 millional tobbert vett jatekos nemigen van, de azt tudod-e hogy mennyi ment egyesek zsebebe az atigazolasnal? Mielott kerdezned: nem, en sem tudom. De mas okot egyelore nem latok arra hogy miert van minden evben ilyen orult jatekosmozgas a csapatnal. Te optimistan latod a jovot, szerinted most megindul a csapatepites. Hat nagyon orulnek neki, mar ideje lenne... De nem csodalkoznek azon ha egy ev mulva megint egy csapatnyi jatekos tavozna tolunk es az elso edzeseken-edzomeccseken megint jopar embert nem ismernenk meg a csapatban... Amugy ez igaz az edzokre is, mi az edzoket is ugy cserelgetjuk mint azt a bizonyos ruhadarabot... Ennek is jo lenne mar veget vetni.
Huculpastornak irtad: mi lettunk a legnagyobb kolcsonado. Hat ez azert tulzas, szerintem az meg mindig az MTK. A fiatalok kozul pedig Laszkat ha jol tudom nem kolcsonadtuk hanem vegleg eladtuk (sajnos).

Előzmény: Valaki aki ott volt (336)
francisdrake1 Creative Commons License 2000.07.18 0 0 344
Ugyan srácok minek töritek magatokat ezért a csapatért. Tehetségtelenek. Ismerek olyan srácokat, akik fele ilyen pénzért kétszer ilyen jól játszanának és ez nem vicc. Jó hát nem feltétlenül magyarok... Apropó magyarok. Hogy gondoljátok, hogy az EB után még meg tudtok nézni egy fradit. Ti nem néztétek a Focit? Amondó vagyok, hogy felejtsétek el a dinoszaurusz lassúságú Lakost, és a Kerületből visszakerült Szűcsöt. Még az a jó, hogy mostanában nem hallom úton-útfélen, hogy fradiszív. Jól is néznétek ki ha minden új igazolásnak zöld lenne a vére: lásd Chereghy (az echte magyar), annak idején Miruita... Gyerekek... Ezt nem egy másik magyar focika klub iránt érzett rajongásom mondatja velem. Mert ilyen nem is létezik. De olyan fantasztikus játék a futball. Ha most leanyáztok/persze megtehetitek/, ne felejtsétek, hogy a nacionaizmusnak semmi köze nincsen az esernyős cselhez vagy a harmincról lőtt bombához. Sebaj esőszagot érzek... Jön a Bajnokok Ligája.
EX Creative Commons License 2000.07.18 0 0 343
Valaki!

Nem akarlak dicsérni,de amit leírtál az nagyon objektív és a valóságot tartalmazza.

Szabics:Amikor leigazoltuk 200 000 kértek érte
amit a Fradi "nem tudott" kifizetni./a Páncsics még nem volt a Fradinál/ Az apja fizette ki a pénzt és ezzel hozzá került a játékjog.
Amikor a felnőttkerethez került a Páncsics megakarta venni a játékjogát a Fradinak,de az apja nem adta.Tudtommal innentől kezdve nincs olyan játékosa a Fradinak akinek másnál lenne a játékjoga.Szerintem ez egy óriási pozitívum!
Majd nagyon sokan megpróbáltak részt venni a játékos külföldi eladásában házon belül./nem a Páncsics/ Ebből különböző konfliktusok adódtak pld. mez dobálás.
Végül a Fradi és az apja eladták az osztrákoknak.
A Fradi és a Graz hasonló konstrukciót szeretett volna mint amilyen a Lisztesé volt.Tehát megveszik
a játékost,de rögtön kölcsön is adják a Fradinak,hogy játékban legyen és fejlődjön.
Az apja viszont kijelentette,hogy amíg X a Fradinál van addig ő nem engedi a fiát itt játszani.
Ami a legszomorúbb,hogy sajnos okkal tette ezt a kijelentést és igaza volt.

Előzmény: Valaki aki ott volt (340)
Valaki aki ott volt Creative Commons License 2000.07.18 0 0 342
delpedro!

Vagy Te keversz valamit, vagy én; de Kriston és Kovács B. is Szabics távozta előtt érkezett!

Aki ennyire semmibeveszi a Fradit, mint Szabics, azt én szeretni nem fogom! De, ha úgy nézzük, hogy munkaidőben (meccs alatt) elhagyta a munkahelyét (stadiont), akkor azonnal ki kellett volna rúgni. Ezt még egy Lipcseitől is nehezen tűrném, nem hogy egy 18 körüli suhanctól, aki fővárosi egzisztenciát, továbbá ismertséget köszönhetett a Fradinak!

Egyébként a futás dolgot a gyorsaságára értettem elsősorban, hisz a fizikai állapota nem is derülhetett ki, mivel nem nagyon törte magát egy-egy meccsen (nem szántotta fel a pályát).

Előzmény: delpedro (341)
delpedro Creative Commons License 2000.07.17 0 0 341
Valaki!

Hát azért nagyon csodálozom, hogy leköcsögözöd Szabicsot. Én nem tudom mennyit kért a srác, de az furcsa, hogy megtartása helyett leszerződtettük Kristont, meg Kovács Bélát. Azzal pedig nem értek veled egyet, hogy a srác nem futott. A Graz legjobb fizikai állapotban lévő játékosa! + gól a Rapid ellen.

Előzmény: Valaki aki ott volt (340)
Valaki aki ott volt Creative Commons License 2000.07.17 0 0 340
Én elég elfogult vagyok Szabiccsal kapcsolatosan, ezért jobb ha nem nagyon írok róla. Egy beképzelt senkiházi köcsögnek tartottam. Ezenkívül mint focistát se nagyon ismertem el, mert futni egyáltalán nem, távolról lőni éppen csak tudott, és a modern foci nem a klasszikus lesipuskásokról szól... És ne feledjük, hogy 17 évesen pályára lépve kiröhögték az ellencsapat védői (igaz, őket meg is tréfálta), mikor meg rákészültek tavasszal (külön őrzőt kapott), már nem is lődözte a gólokat (a már akkor másodosztályú szinten focizgató Kerület elleni derbit kivéve).

Az általam egyébként nagyra tartott Vlak talán egyetlen hibáját pont vele kapcsolatban követte el, amikor az Üllői úti elvonulása után még egyáltalán szóba állt vele (csak egy váci pihije volt a köcsögnek, majd ismét játszott). A Fradit hitegette, a Fradit kihasználta, és a kétségtelen eredményei (bár ez csak ősszel volt egyértelmű) miatti közhangulat belekényszerítette e klubot, hogy minden követelését teljesítse. Főleg így utólag azt mondom, kár volt neki szerződést ajánlani, de ha akkor elmegy, mit kapott volna a vezetés... Ja, ha pedig nincs pénzed, és valaki "kisegít", akkor ne csodálkozz, ha később ő diktál (különösen, amikor pénz áll a házhoz)!

Előzmény: delpedro (338)
delpedro Creative Commons License 2000.07.17 0 0 339
Valaki, aki ott volt!

Ok, látom az uccsó kérdésemre válaszoltál.
A témát azzal akarom lezárni, hogy úgy gondolom Páncsics nem szándékosan követett el hibákat, hanem azért mert nem jó vezető. Az is igaz, hogy Páncsics mindig jobb, mint a Szívósék, akik ahelyett, hogy a csapattal foglakoztak volna, inkább felépítettek egy sajtópáholyt és a sasszárnyat a klubház két oldalánál, amit a mai napig nem fejeztek be.

Előzmény: delpedro (338)
delpedro Creative Commons License 2000.07.17 0 0 338
Valaki, aki ott volt!

Abban én is egyetértek veled, hogy az már pozitívum, hogy nincs kölcsönbevett játékosunk. Ami eddig pénzügyileg és szakmailag is értelmetlen volt. De az értékeinkre jobban kellett volna vigyázni. Például a lejáró szerződésű játékosokkal, vagy a szerződés nélküliekkel (akik nagyon tehetségesek) már sokkal korábban szerződést kellett volna hosszabítani illetve kötni.
Mi a véleményed pl. Szabics eladásáról?

Előzmény: Valaki aki ott volt (336)
Valaki aki ott volt Creative Commons License 2000.07.17 0 0 337
delpedro!

Elolvastam még egyszer az írásodat. ha Te sarkítva fogalmazol, ne csodálkozz, ha arra sarkítva válaszolok. (A 2 millát pont úgy értettem, mint Te!)

Pontosan, Szabics az egyik iskolapéldája annak, mit nem szabad! Szerintem a Fradi bukott rajta és nem keresett, viszont néhányan nagyon jóljártak (azok közül is, akiket sokan, talán épp Te is, visszakövetelnek az Üllői útra)!

Biztos lehetne jobb vezetőt is találni a foci kft. élére, mint Páncsics; de szerintem az ő hibája a Nyilasival kötött szerződés volt, valamint Kriston leigazolása (más hiba nem jut eszembe, de gondolkodom rajta).

Előzmény: delpedro (335)
Valaki aki ott volt Creative Commons License 2000.07.17 0 0 336
EX!

Úgy látszik "jóakaróid" nem akarják, hogy teljes inkognitóban maradj! (Egyébként megnyugtatlak, hogy akik járnak meccsekre és olvassák írásaidat, nagyjából úgy is be tudják határolni ki is vagy...)

Lorinc_d!

Én nem igazán Páncsicsot védem, hanem az esztelen vagdalkozást nem szeretem! (Nekem a Páncsics nem rokonom, se barátom!)
Amit írsz, az igaz volt a Szívós-érára. Erről már többször szótváltottunk itt a kocsmában, így csak ízelítőül egy név: Korol.
Szerintem ezen igazolások az elmúlt év során nagyjából megszűntek (nem csupán nálunk, de az egész NB I-ben). Erre bizonyíték, hogy nem nagyon tudsz felsorolni 10-20 millió forintnál nagyobb összegért szerződtetett játékost, ha erre megkérlek.
Az ankéton is feltette valaki ezt a bárgyú kérdést, amit valóban '95-től évekig fel lehetett tenni (néha még év közben is), de a mostani átigazolási időszakra ez egyáltalán nem igaz (most a csapat kicserélődéséről van szó).
Nézd meg kik mentek el! Bárányos és Szűcs kölcsönben volt, Bükszeginek meg Füzynek lejárt a szerződése és nem akartak maradni. Kulcsár nem tudott a Fradiba beilleszkedni, míg a többi távozó nagy része csak kölcsönbe ment (ha jók az információim - mert nem olvasok mindennap népbutító újságot).
És kik érkeztek? A 3 pécsivel már előszerződése volt a klubnak, ami a tervszerű csapatépítésre bizonyíték, továbbá Téged sem érhetett váratlanul leigazolásuk. Lipcsei pedig időről-időre visszatér - szerencsére. Az, hogy Csank hozott két-három embert, hát... Ez az egy amin lehet vitatkozni. Bár abból egy középhátvéd (ami gyenge pontja volt a tavalyi csapatnak, és még nem lehetett tudni bizonyosan Lipcsei, de különösen Dragóner hazatértét), egy kapus (Szűcs kiválásával kellett egy kapus, hisz egy tehetséges fitalra nem lehet építeni, míg Vámost gondolom senki sem szeretné stabilan a csapatban látni), egy pedig Misi posztjára érkezett...

huculpastor_d!

Az előző pár sor néhány információja Neked is válasz!
A csapatépítésről. Nyilasi idején még 5-6 kölcsönjátékossal "üzemelt" a csapat, és közel ennyi játékosnak volt 1 éves, vagy még rövidebb idejű szerződése. Több 100 milliós adósság nyomta a csapat vállát. Az elmúlt két év során az adósság-hegy összezsugorodott, majdnem eltűnt (mégha mindig is vannak kisebb-nagyobb késések a kifizetésekben) az egyik legnagyobb kölcsönbevevő csapatból az egyik legnagyobb kölcsönbeadó lett. Ez nagyon fontos, mert a szegény klubok kölcsönbe vesznek (és rengeteg pénzt buknak évről-évre), míg a gazdagok kölcsönbe adnak. Pl. az MTK fénykorában közel csapatnyi, hazai viszonylatban sztárnak nevezhető játékost szerepeltetett más csapatokban, ezzel is játéklehetőséget biztosítva nekik, míg a játlkosok értékét emelte a szereplés (különösen a jó szereplés), a klubnak egy fillérjébe se került a fenntartásuk (ilyen módon az emtéká finanszírozásában a szegény klubok is résztvettek). A mai keretben már senkivel sem kötöttek 1 éves szerződést, ami pont a csapatépítést bizonyítja. (Talán ne bánkódjunk rajta, hogy a beilleszkedni nem tudó Váczi Zoli nem az Üllőin folytatja, valamint a már említett Kulcsár sem nálunk rúgja a bőrt.) A pécsi előszerződések is tervszerűséget mutatnak, különösen, hogy posztra történtek azok. Néhány rutinos "öregre" meg mindenhol szükség van, főleg ha hosszútávra akarunk egy fiatal nemzedékre alapuló csapatgerincet építeni!
Az pedig, hogy a Kerületben ennyi Fradi nevelésű focista volt, csak azt bizonyítja, hogy nem első osztályú szintű játékosok (kivétel Paja, aki talán 20 percre még mindig beférne a Fradiba). (Esetleg Sitku lehetne valaki, de a mai csapatba ő nem nagyon férne be...)
A lelátó népének kiírtását én még Nálad is fájdalmasabban éltem meg, de ez nagyon sok okra vezethető vissza, amiről már szintén sokszor beszéltünk (persze vitatkozhatunk majd ezen is, de nem feltétlenül Páncsiccsal van összefüggésben...)
Ja, az én nagy kedvenceim közül sokan nem voltak Fradi nevelésűek (Nyilasi, Csöpi bácsi, Simon Tibi, Lipcsei Peti, Földvári Csabi, stb.)!

Attila_Fradi!

Ezt is már egy párszor megvitattuk! Miért nem lehet elszámoltatni Szívóst?! Mert nem csinált törvénytelenséget! Az, hogy erkölcstelen módon kezelte a rá bízott vagyont, csak a mi szemünkben bűn, a hatályos jog szerint nem! Úgy látszik, a hűtlen kezelést meg vagy nagyon nehéz bizonyítani, vagy kínosan ügyelt arra, hogy ez ne legyen megalapozott! Az, hogy gyakorlatilag önként távozott, beismerése volt annak, hogy hibázott, de annak is, hogy semmit se lehet rábizonyítani. És ha lehetne? Egy bírósági tárgyalást 10 évig is el lehet húzni! (Pl.: a diósgyőrieknek vigasz lenne, ha 10 év múlva felfüggesztett börtönre ítélnék Kövy urat, meg a többi tolvajt?!)
Ha már a számonkérésnél tartunk, én számonkérem Tőled (a többiektől is), hogy miért nem próbálod objektíven szemlélni a dolgokat? Miért nem próbálod meg az eredményeket elismerni? Ugyanis ebben az esetben nem lenne ennyire torz a kép, amit festesz! De ez még nem is baj, mert vitatkozni így lehet! Inkább az a baj, hogy hangzatos kérdéseket feltéve mások véleményét akaratlanul is befolyásolod.

delpedro Creative Commons License 2000.07.17 0 0 335
Valaki, aki ott volt!

Ajánlom, olvasd el még egyszer mit írtam, mert szerintem a fiatal tehetség nem = a saját neveléssel. De ezen felesleges vitatkozni.
A 2 milkót pedig nem szó szerint kell érteni, hanem úgy, hogy áron alul. Mert nézzük meg az Egressyt, aki egy falábú: 100 milliót kér érte az mtk. 75-ért el is adja. Míg mi egy gólvágó, higanymozgású Szabicsot alig 20-ért adtunk Grazba
(lehet, hogy nem 20, de a nagyságrendet nézzük!).
Talán nem kellett volna várni 3-4 évet és eladni akkor 300 millióért (addigra beért volna + stabil válogatott lett volna)?
Páncsics valóban KÍVÁLÓ FUTBALLISTA VOLT, DE POCSÉK VEZETŐ. NEKI SZERINTEM A FIATALOKAT KÉNE TANÍTANIA, VAGY FELÉPíTENIE EGY UTÁNPÓTLÁSRENDSZERT.

Előzmény: Valaki aki ott volt (328)
EX Creative Commons License 2000.07.17 0 0 334
Huculpastor!

Egy dologban nem értek veled egyet.
Nekem a mindenkori Fradi az én Ferencvárosom!
A Ferencváros az nem egyes embereket jelent,hanem
egy megfoghatatlan csodálatos fogalom!!!!

Attila!
Miért nem lehet egyszer MINDENKIT elszámoltatni és
akik arra "érdemesek" azokat felelősségre vonni!
Tehát nem egy-egy embert,hanem MINDENKIT!!!!!!!

Előzmény: huculpastor (332)
Attila_Fradi Creative Commons License 2000.07.17 0 0 333
Valaki!
Meg tudom érteni Huculpastort és a többieket. Én is így érzek és ezekrôl a dolgokról nem lehet érzelem nélkül beszélni. Miért nem lehetett Szívóst elszámoltatni és ha bűnös az eltünt pénzek miatt akkor felelôségre vonni? Miért nem lehet Páncsicson számonkérni az eredményeket és a tömeges elvándorlásokat, csapatkicserélôdéseket? Egyáltalán! Miért nem lehet senkitôl semmit számonkérni?

Attila

Előzmény: Valaki aki ott volt (328)
huculpastor Creative Commons License 2000.07.17 0 0 332
Valaki, aki ott volt !

Ami a Fradiban az elmult negy evben tortent az mind oszefugg Pancsiccsal.
Azt nezd meg hol volt a Fradi, mikor betette a labat es hol van most.
Ebben az evben 13 "jatekos" tavozott, a tobbi evebe is evente legalabb egy csapatnyi ember ment el, meg jott.
Ha valaki ezt csapatepitesnek nevezi.....
Engem Komorara emlekeztet.
Mas esszeru magyarazatot elkepzelni sem tudok, arrol nem is beszelve, hogy Pancsics maga sem adott egyetlen magyarazatot.
Ez a Fradi nem az en Ferencvarosom. Nem volt a tavalyi sem, meg az elotti sem, stb.
Kirohognek bennunket.
A Kerulet elleni meccsen nyolc Fradi nevelesu ember jatszott.
A Keruletben. A Fradiban egy sem.
Borton. Az jarna a lelato nepenek kiirtasaert.
Mert ok nem csak a szinvonal miatt maradtak el, hanem, mert ok ugyanugy nem ereztek sajatjuknak a csapatot, mint en.

Előzmény: Valaki aki ott volt (328)
Lorinc_d Creative Commons License 2000.07.17 0 0 331
Valaki

En nem ertem miert veded olyan nagyon Pancsicsot. Neki talan nincsen resze abban hogy jelenleg tulkepp egyetlen sajatnelesu jatekos sincs a csapatban?
Azt mi indokolja hogy minden evben egy teljes csapatnyi jatekos menjen el tolunk es jojjenek helyette ujak? Szamold ossze a szezon vege ota hany jatekos ment el, tobb mint 11... Mi indokolja azt hogy ne alakuljon ki egy stabil, osszeszokott csapat, ha nem az hogy a sok adas-vetelnel sok penz megy zsebbe is?

Előzmény: Valaki aki ott volt (328)
HORI Creative Commons License 2000.07.17 0 0 330
EX!

Bizony-bizony, tényleg a Földvári Csabiról van szó, csak nem akartam nevesíteni... Elhiheted Te is, meg más is, hogy nem szoktam "kacsákat" írogatni. Ha nincs mondanivalóm inkább tartom a szám. Többek között azért is, mert vannak itt köztünk nálam valószínűleg jobban informáltak is. (Mint szerintem Te is, mivel a hétvégén volt szerencsém a Balatonon egy szülinapi buliban a "huligánok lila fotósával" találkozni, és ő elmondta, hogy kit takar az "EX" nick.)
Tudsz esetleg valamit arról (és ami publikus is), hogy már megint miért nincs pénz?

Előzmény: EX (323)
EX Creative Commons License 2000.07.17 0 0 329
Valaki!

Egyetértek azzal amit leírtál.
Egyetlenegy apró kiigazítást eszközölnék.
Korolovszky jelenleg a Real Madrid igazolt játékosa.
Igaz Vincze Ottó is volt a Barcelona játékosa....

Valaki aki ott volt Creative Commons License 2000.07.16 0 0 328
delpedro!

Két sort írtál, de ezalatt annyi pontatlanságot! Így bocs, de eszközlök néhány pontosítást, meg hozzáfűznék néhány dolgot!

A Földvári nem saját nevelés, hanem Bajáról vettük a tavalyi bajnokság során. Vele többéves (nem tudom pontosan hány) szerződése van a foci kft.-nek. Miért adnánk el 2 milliáért?

Korolovszky (azt hiszem a fiatalabbról beszélsz, nem az öregebbről) nem volt igazolt labdarúgó a nagycsapatnál. Az öreg Koró (talán ez volt a beceneve, ha jól emlékszem), lássuk be, köcsög volt, amikor és ahogy a Fradiból elment (pedig fradista volt), aztán egy nagy nulla lett belőle. Ebből kifolyólag az öccse sem lehetett jobb...

Az, hogy az emtéká hogyan szerezte meg azokat az ifiket, akik hozzá kerültek, talán ne firtassuk, mindenesetre én nem tartottam volna jó húzásnak, ha már a nevesincs ifistáknál belementünk volna a "lufifújásba". Emlékezzünk a Varga által felfedezett valamelyik kis csicskagyerekre (a neve nem ugrik be, valaki segítsen ki), aki 17 évesen (?) 6 millát kért az aláírásért!!! Egyszer került csapatba, és nem hogy a pálya minden fűszálát megcsókolta volna (mint pl.: a Halgas gyerek), hanem megpróbálta lehúzni az általa is szeretett (?) klubot. Hát persze, hogy az emtéká megadta neki, talán inkább csak azért, hogy velünk kiszúrjon...

Néhány hozzászólással korábban, az ankétról beszámolva írtam, hogy az utánpótlásnevelés és a focicsapat külön "cég". Ennek előnyei és hátrányai is vannak. Addig, amíg az utánpótlásnevelés nem lesz (nem lehet) gazdaságilag kifizetődő dolog, és nem kerül be vagy a már működő focis káeftébe, vagy egy külön gt.-be, addig sajnos lesznek "gyanús" ügyletek. Lehet, pillanatnyilag megéri inkább eladni a fiatalokat, mert az a bevétel máshol jelentkezik (és gyakorlatilag ellenőrizhetetlen még a pénzmozgás), mint azokat a nagycsapatba felvinni.

Egyébként (szerintem) nem a saját nevelés a legolcsób, hanem ifista korban megvenni a tehetséges focistákat, azokat kölcsönadni, és a legjobbakat beépíteni a csapatba, vagy továbbadni - haszonnal. (Lásd emtéká, de inkább néhány neves külföldi klub.) De talán az elmúlt másfél-két évben ez történik már nálunk is (Földvári, a 3 pécsi gyerek), ami pont a csapattal kapcsolatos optimizmusomat eredményezi!

Éppen ezért a 2 sorod Páncsiccsal kapcsolatos összefüggése értelmetlen...

Előzmény: delpedro (327)
delpedro Creative Commons License 2000.07.16 0 0 327
És amilyen béna ez a FRADI vezetés, szerintem jövőre 2 milkóért tovább is passzolják Földvárit az mtk-nak, mint a többi fiatal tehetséget (pl. Korolovszky). Na ezért kell Páncsicsnak buknia. Mert ez több mint pazarlás, ez rombolás, amit az utánpótlással csinálnak!!!!!
Előzmény: Lorinc_d (326)
Lorinc_d Creative Commons License 2000.07.16 0 0 326
EX

A qrva eletbe... En sem tudtam elhinni amit olvastam, mert gondoltam hogy ilyen egyszeruen nem letezik... Raadasul nem volt nehez kitalalni hogy Foldvarirol lehet csak szo, o egy eleg jokotesu kis bivaly gyerek ezert meg hihetetlenebbnek tunt. De akkor megis... Na remeljuk azert rendezodnek idovel a dolgok.

Valaki

Foldvari mar akkor is iszonyuan orult amikor a Vac elotti meccsen (talan Pecs?) a golpasszokat adta. Nem felejtem el, ahogy razta az oklet a kapufa mellett a gol utan, mar akkor mindenki mondta a kapu mogott, hogy ennek a sracnak stabil kezdonek kell lennie. Erre most a kispadon...

Előzmény: EX (323)
Valaki aki ott volt Creative Commons License 2000.07.16 0 0 325
Az az igazság, hogy nagyon sajnálom a Földvári gyereket, különösen, hogy változatlanul Európa-klasszisnak tartom (erről már tavaszi szereplése során többször írtam). Bár inkább nem is sajnálom, hanem felnézek rá, mert ez is tükrözi azt a fajta alázatot, amit meccsről-meccsre lehet a játékán látni.

Egy kis történet ezzel kapcsolatban.
Amikor tavasszal a Vác ellen számolatlanul rúgtuk a gólokat, és maga Földvári már az uccsó két hazain összesen 3 gólpasszt adott, látszott, hogy 6-7-nél elérkezettnek látta az időt, hogy esetleg ő is próbálkozzon. Erre aztán lehetősége is nyílt, és nem a szélen húzta meg, hanem inkább befele cselezett egyet, amivel lövőhelyzetbe került. Ez pont előttünk történt, és valahogy a mellettem levőkön is érződött, hogy mindenki egy jó lövést vár tőle (mintegy megkoronázva saját maga és a csapat aznapi szereplését). Lőtt is ballal (hiszen ne felejtsük, hogy két lábas játékos!!!), de valami elképesztően rosszul találta el (valószínűleg a nagy igyekezetben), a labda pattogott-gurult-vánszorgott, míg nem megrezdült a háló! És akkor valami elképesztő energia és öröm szabadult fel a srácból, szaladt ide-oda, látszott, hogy megszűnt minden körülötte, mintha egy gyerekkori álma teljesült volna be! Nem tudom ki hogy volt azzal a góllal, de én úgy éreztem, mintha én lőttem volna, annyira drukkoltam neki!

De hozzá kell tenni, hogy volt már ilyen, amikor a focistáink erre hivatkoztak, hogy már nincs mit enniük, meg egymásnak dobják össze a pénzt kajára (tavaly ősszel) és ezért nem tudnak a focira összepontosítani; aztán, mikor a klub minden adósságát rendezte irányukban, akkor sem táltosodtak meg. (A Bárányos akkor is ugyanúgy sétálgatott, mint az éhhalál küszöbén.)

Sajnos, hogy ilyen körülmányeknek kell lennie egy klubnál, de még néhány évig nem is lesz ez másképp. Azért nem is kell annyira nagyraértékelni az ügyet (bár elbagatelizálni sem), mert a magyar gazdaság sok egyéb területén sincs ez másként. És mivel a labdarúgócsapat mostmár mint gazdasági társaság szerepel, nem is tudja magát függetleníteni a magyar gazdasági élettől. Azonban én ezt a részét elég optimistán látom, néhány éven belül (2-3 évre saccolom)rendeződni fognak a dolgok. (Sokkal szomorúbb, hogy a labdarúgásunk 20-30 év múlva érkezik csak vissza az európai elitbe - talán a klubcsapatok már korábban.)

delpedro Creative Commons License 2000.07.15 0 0 324
EX!

Erről írtam öt perce a Ragazzi topicban.
Hogy lehet az, hogy a legnagyobb FRADI SZÍVVEL rendelkező játékos csak a kispadon kezd?Amikor beállt a Földvári a jobb oldalon szó szerint beindult az élet.
Borzalmas, hogy a cserepadon kell szenvednie.
Meg ez a kaja téma. El se hiszem.

Üdv
Delpedro
Avanti Ragazzi.
HAJRÁ FRADI!!!!!!!

Előzmény: EX (323)
EX Creative Commons License 2000.07.15 0 0 323
Hori!

Bassza meg!Kurv@ra mérges vagyok.:(
Azt hittem kacsa amit az éhező fiatal játékosról írtál.Egy kicsit utána kérdeztem és igaz.
Az egyik legtehetségesebb fiatalról Földváriról
van szó.
Mit képzelnek ezek,hogy lehet rendes kaja és energia nélkűl teljesíteni!
Ja és ez a gyerek még ilyen körülmények között is
ma elérte Lakos hosszúnak tünő labdáját és oda varázsolta Gera lábára a zsugát.
Tehát nekem mostantól kezdve senki ne szidja a gyereket,mert több tartás és akarat van benne mint
sok nagy Fradistának kikiáltott műpaliban.

Előzmény: HORI (315)
mash Creative Commons License 2000.07.15 0 0 322
ide is bemásolom a mai meccs beszámolót
csak az első gólt nem láttam
hát elég idényeleji játék volt
a 2. félidőben elég szellős lett a védelem

kapus ??? félidőben csere
- Dragoner(36.percben Lakos jön helyére sérülés)
- Cheregi
17 Crnmarkovics

20 - Csiszár
6 - Lipcsei 2 gól mindkettő 20-ról
12 - Gera 1 gól végig sokat futott jól játszott
4 - Nagy Norbi az első gól az ő beadásóból esett, jó volt

9 - Horváth az első ő lötte
- Rob ő lötte az negyediket
- Vén

félidőben bejött Szűcs Crn helyett

Nagy helyett a Kardos gyerek, ő jól mozgott

a végén bejött 5-10 percre a Földvári gyerek - talán Horváth helyére -
volt 2 nagyon jó beadása ebből sarkazta az utolsó, 6. gólt a Gera gyerek
igaz volt egy olyan Pálingos beadásai is

Lorinc_d Creative Commons License 2000.07.14 0 0 321
TZS

Gondolom azert csinaltak hogy azert megse mondjak rajuk hogy nem csinalnak semmit.

Előzmény: TZS (320)
TZS Creative Commons License 2000.07.14 0 0 320
Lőrinc!
Csak azt mondja meg nekem valaki, hogy akkor mi szükség volt erre a bohóckodásra a Vasassal.

Bocs, hogy offtopic voltam.

Előzmény: Lorinc_d (319)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!