Keresés

Részletes keresés

Valaki aki ott volt Creative Commons License 2000.07.16 0 0 328
delpedro!

Két sort írtál, de ezalatt annyi pontatlanságot! Így bocs, de eszközlök néhány pontosítást, meg hozzáfűznék néhány dolgot!

A Földvári nem saját nevelés, hanem Bajáról vettük a tavalyi bajnokság során. Vele többéves (nem tudom pontosan hány) szerződése van a foci kft.-nek. Miért adnánk el 2 milliáért?

Korolovszky (azt hiszem a fiatalabbról beszélsz, nem az öregebbről) nem volt igazolt labdarúgó a nagycsapatnál. Az öreg Koró (talán ez volt a beceneve, ha jól emlékszem), lássuk be, köcsög volt, amikor és ahogy a Fradiból elment (pedig fradista volt), aztán egy nagy nulla lett belőle. Ebből kifolyólag az öccse sem lehetett jobb...

Az, hogy az emtéká hogyan szerezte meg azokat az ifiket, akik hozzá kerültek, talán ne firtassuk, mindenesetre én nem tartottam volna jó húzásnak, ha már a nevesincs ifistáknál belementünk volna a "lufifújásba". Emlékezzünk a Varga által felfedezett valamelyik kis csicskagyerekre (a neve nem ugrik be, valaki segítsen ki), aki 17 évesen (?) 6 millát kért az aláírásért!!! Egyszer került csapatba, és nem hogy a pálya minden fűszálát megcsókolta volna (mint pl.: a Halgas gyerek), hanem megpróbálta lehúzni az általa is szeretett (?) klubot. Hát persze, hogy az emtéká megadta neki, talán inkább csak azért, hogy velünk kiszúrjon...

Néhány hozzászólással korábban, az ankétról beszámolva írtam, hogy az utánpótlásnevelés és a focicsapat külön "cég". Ennek előnyei és hátrányai is vannak. Addig, amíg az utánpótlásnevelés nem lesz (nem lehet) gazdaságilag kifizetődő dolog, és nem kerül be vagy a már működő focis káeftébe, vagy egy külön gt.-be, addig sajnos lesznek "gyanús" ügyletek. Lehet, pillanatnyilag megéri inkább eladni a fiatalokat, mert az a bevétel máshol jelentkezik (és gyakorlatilag ellenőrizhetetlen még a pénzmozgás), mint azokat a nagycsapatba felvinni.

Egyébként (szerintem) nem a saját nevelés a legolcsób, hanem ifista korban megvenni a tehetséges focistákat, azokat kölcsönadni, és a legjobbakat beépíteni a csapatba, vagy továbbadni - haszonnal. (Lásd emtéká, de inkább néhány neves külföldi klub.) De talán az elmúlt másfél-két évben ez történik már nálunk is (Földvári, a 3 pécsi gyerek), ami pont a csapattal kapcsolatos optimizmusomat eredményezi!

Éppen ezért a 2 sorod Páncsiccsal kapcsolatos összefüggése értelmetlen...

Előzmény: delpedro (327)
delpedro Creative Commons License 2000.07.16 0 0 327
És amilyen béna ez a FRADI vezetés, szerintem jövőre 2 milkóért tovább is passzolják Földvárit az mtk-nak, mint a többi fiatal tehetséget (pl. Korolovszky). Na ezért kell Páncsicsnak buknia. Mert ez több mint pazarlás, ez rombolás, amit az utánpótlással csinálnak!!!!!
Előzmény: Lorinc_d (326)
Lorinc_d Creative Commons License 2000.07.16 0 0 326
EX

A qrva eletbe... En sem tudtam elhinni amit olvastam, mert gondoltam hogy ilyen egyszeruen nem letezik... Raadasul nem volt nehez kitalalni hogy Foldvarirol lehet csak szo, o egy eleg jokotesu kis bivaly gyerek ezert meg hihetetlenebbnek tunt. De akkor megis... Na remeljuk azert rendezodnek idovel a dolgok.

Valaki

Foldvari mar akkor is iszonyuan orult amikor a Vac elotti meccsen (talan Pecs?) a golpasszokat adta. Nem felejtem el, ahogy razta az oklet a kapufa mellett a gol utan, mar akkor mindenki mondta a kapu mogott, hogy ennek a sracnak stabil kezdonek kell lennie. Erre most a kispadon...

Előzmény: EX (323)
Valaki aki ott volt Creative Commons License 2000.07.16 0 0 325
Az az igazság, hogy nagyon sajnálom a Földvári gyereket, különösen, hogy változatlanul Európa-klasszisnak tartom (erről már tavaszi szereplése során többször írtam). Bár inkább nem is sajnálom, hanem felnézek rá, mert ez is tükrözi azt a fajta alázatot, amit meccsről-meccsre lehet a játékán látni.

Egy kis történet ezzel kapcsolatban.
Amikor tavasszal a Vác ellen számolatlanul rúgtuk a gólokat, és maga Földvári már az uccsó két hazain összesen 3 gólpasszt adott, látszott, hogy 6-7-nél elérkezettnek látta az időt, hogy esetleg ő is próbálkozzon. Erre aztán lehetősége is nyílt, és nem a szélen húzta meg, hanem inkább befele cselezett egyet, amivel lövőhelyzetbe került. Ez pont előttünk történt, és valahogy a mellettem levőkön is érződött, hogy mindenki egy jó lövést vár tőle (mintegy megkoronázva saját maga és a csapat aznapi szereplését). Lőtt is ballal (hiszen ne felejtsük, hogy két lábas játékos!!!), de valami elképesztően rosszul találta el (valószínűleg a nagy igyekezetben), a labda pattogott-gurult-vánszorgott, míg nem megrezdült a háló! És akkor valami elképesztő energia és öröm szabadult fel a srácból, szaladt ide-oda, látszott, hogy megszűnt minden körülötte, mintha egy gyerekkori álma teljesült volna be! Nem tudom ki hogy volt azzal a góllal, de én úgy éreztem, mintha én lőttem volna, annyira drukkoltam neki!

De hozzá kell tenni, hogy volt már ilyen, amikor a focistáink erre hivatkoztak, hogy már nincs mit enniük, meg egymásnak dobják össze a pénzt kajára (tavaly ősszel) és ezért nem tudnak a focira összepontosítani; aztán, mikor a klub minden adósságát rendezte irányukban, akkor sem táltosodtak meg. (A Bárányos akkor is ugyanúgy sétálgatott, mint az éhhalál küszöbén.)

Sajnos, hogy ilyen körülmányeknek kell lennie egy klubnál, de még néhány évig nem is lesz ez másképp. Azért nem is kell annyira nagyraértékelni az ügyet (bár elbagatelizálni sem), mert a magyar gazdaság sok egyéb területén sincs ez másként. És mivel a labdarúgócsapat mostmár mint gazdasági társaság szerepel, nem is tudja magát függetleníteni a magyar gazdasági élettől. Azonban én ezt a részét elég optimistán látom, néhány éven belül (2-3 évre saccolom)rendeződni fognak a dolgok. (Sokkal szomorúbb, hogy a labdarúgásunk 20-30 év múlva érkezik csak vissza az európai elitbe - talán a klubcsapatok már korábban.)

delpedro Creative Commons License 2000.07.15 0 0 324
EX!

Erről írtam öt perce a Ragazzi topicban.
Hogy lehet az, hogy a legnagyobb FRADI SZÍVVEL rendelkező játékos csak a kispadon kezd?Amikor beállt a Földvári a jobb oldalon szó szerint beindult az élet.
Borzalmas, hogy a cserepadon kell szenvednie.
Meg ez a kaja téma. El se hiszem.

Üdv
Delpedro
Avanti Ragazzi.
HAJRÁ FRADI!!!!!!!

Előzmény: EX (323)
EX Creative Commons License 2000.07.15 0 0 323
Hori!

Bassza meg!Kurv@ra mérges vagyok.:(
Azt hittem kacsa amit az éhező fiatal játékosról írtál.Egy kicsit utána kérdeztem és igaz.
Az egyik legtehetségesebb fiatalról Földváriról
van szó.
Mit képzelnek ezek,hogy lehet rendes kaja és energia nélkűl teljesíteni!
Ja és ez a gyerek még ilyen körülmények között is
ma elérte Lakos hosszúnak tünő labdáját és oda varázsolta Gera lábára a zsugát.
Tehát nekem mostantól kezdve senki ne szidja a gyereket,mert több tartás és akarat van benne mint
sok nagy Fradistának kikiáltott műpaliban.

Előzmény: HORI (315)
mash Creative Commons License 2000.07.15 0 0 322
ide is bemásolom a mai meccs beszámolót
csak az első gólt nem láttam
hát elég idényeleji játék volt
a 2. félidőben elég szellős lett a védelem

kapus ??? félidőben csere
- Dragoner(36.percben Lakos jön helyére sérülés)
- Cheregi
17 Crnmarkovics

20 - Csiszár
6 - Lipcsei 2 gól mindkettő 20-ról
12 - Gera 1 gól végig sokat futott jól játszott
4 - Nagy Norbi az első gól az ő beadásóból esett, jó volt

9 - Horváth az első ő lötte
- Rob ő lötte az negyediket
- Vén

félidőben bejött Szűcs Crn helyett

Nagy helyett a Kardos gyerek, ő jól mozgott

a végén bejött 5-10 percre a Földvári gyerek - talán Horváth helyére -
volt 2 nagyon jó beadása ebből sarkazta az utolsó, 6. gólt a Gera gyerek
igaz volt egy olyan Pálingos beadásai is

Lorinc_d Creative Commons License 2000.07.14 0 0 321
TZS

Gondolom azert csinaltak hogy azert megse mondjak rajuk hogy nem csinalnak semmit.

Előzmény: TZS (320)
TZS Creative Commons License 2000.07.14 0 0 320
Lőrinc!
Csak azt mondja meg nekem valaki, hogy akkor mi szükség volt erre a bohóckodásra a Vasassal.

Bocs, hogy offtopic voltam.

Előzmény: Lorinc_d (319)
Lorinc_d Creative Commons License 2000.07.14 0 0 319
TZS

Olvastam. Hat az tortent amit gondoltam. A HLASZ belatta hogyha betartatjak a szabalyokat akkor a bajnoksag nevetsegesse valik, 8-10 induloval... Bar Ausztriaban sincsen sok csapat az elso osztalyban tehat elvileg tul lehet(ne) elni a dolgot.

Előzmény: TZS (318)
TZS Creative Commons License 2000.07.14 0 0 318
Lőrinc!

Az Origo-n a magyar foci alatt van erről egy cikk. Hogy hogy is történt a nevezések elfogadása:-(((

http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/000713hetven.html

Félek, hogy lesznek itt még gondok a bajnokság alatt.

Előzmény: Lorinc_d (316)
huculpastor Creative Commons License 2000.07.14 0 0 317
A beleptetorendszert tendereztettek, a legutobbi Kozbeszerzesi ertesito szerint egy Bakacs teri ceg 78 millioert csinalhatja meg a komplet kulso-belso vieomonitor rendszerrel egyutt.
Az ujsagok irtak, legutobb 120 millio, mas informacio szerint 240 millio hianyzik, irtak melyik szakosztalynal mennyi a hiany, kiveve a focit, mert az szupertitkos.
Lorinc_d Creative Commons License 2000.07.14 0 0 316
B@ssza meg ez durva... Ez tenyleg igaz? Nekem egy kicsit hihetetlennek tunik (marmint az elajulas).
Oruljunk hogy a HLASZ elfogadta a nevezesunket... Igaz ha betartatnaka szabalyokat akkor talan ha 10 csapat indulhatna...
Előzmény: HORI (315)
HORI Creative Commons License 2000.07.14 0 0 315
Néhány információ, hogy szeretett klubunk (már megint) milyen jól áll anyagilag...
Gödről az edzőtáborból visszatérve valamelyik nap edzés előtt a játékosok észrevették, hogy az egyik fiatalabb játékos kockacukorral tömi tele a zsebét és edzés közben azt eszegette... Aztán valamitől (...) edzés közben elájult. Kiderült, hogy a srác 3 napja nem evett semmit, kölcsönkérni meg nem akart. Végül az öregebb játékosok dobtak össze neki pénzt kajára... Tudni kell, hogy az említett játékos vidékről került a Fradihoz (nem most nyáron), így a klubtól kapott (egyáltalán nem sok) illetményéből fizeti a lakás bérleti díját, meg a kajáját. (Eddig semmi különös, élnek így jópár millióan az országban.)

A baj csak az, hogy a Fradinál 4 hónapja egy játékos sem kapott fizetést, így akinek nincs tartaléka az bizony most szorul...Hangsúlyoznám, hogy az említett játékos nem a link életmódja miatt jutott ilyen megalázó helyzetbe. A fiatal tehetségeink egyáltalán nincsenek túlfizetve, ami nem is lenne baj, ha legalább megkapnák a pénzüket időben.

Amíg mi itt bajnokságról álmodozunk, addig a háttérben ilyen dolgok történnek... Hogy lehet egy olyan embertől maximális erőbedobást megkövetelni, akivel szemben a klub nem teljesíti a fizetési kötelezettségét és így még enni sem tud?! Ez felháborító! Furcsamód anyagi gondokról most még az újságok sem írnak semmit...

Valaki aki ott volt Creative Commons License 2000.07.14 0 0 314
Wisey!

A napokban valami főokos nyilatkozott, hogy ezt ne egyik napról a másikra képzeljük bevezetni (pedig korábban erről volt szó), hanem jópár évre (azt hiszem ő sem említett konkrét időpontot). Gyanítom nálunk tart legelőrébb a dolog, de tegnap is megcsodálva az előkészületeket, abból sosem lesz a jövő hétvégére beléptetőrendszer.

A jegyárakkal kapcsolatosan az a legdurvább, hogy az elmúlt évben gyakorlatilag a hazai meccsek voltak a legolcsóbbak, mert minden idegenbeli meccsünkre csúnyán "felszöktek" az árak...

Előzmény: Wisey (313)
Wisey Creative Commons License 2000.07.14 0 0 313
Tudja valaki, mi a helyzet a beléptető-rendszerrel? Már erre a szezonra ígérgették...
Remélem, a jegyárakat idén már nem emelik! 750 forintot elkérnek, és erre mit kapunk...
mash Creative Commons License 2000.07.14 0 0 312
igen
3 hétig
Előzmény: Valaki aki ott volt (311)
Valaki aki ott volt Creative Commons License 2000.07.13 0 0 311
Itthon?
Előzmény: mash (310)
mash Creative Commons License 2000.07.13 0 0 310
Hajrá Fradi!!!!!!
itt vagyok újra!!!!
Valaki aki ott volt Creative Commons License 2000.07.13 0 0 309
endre_d!

Akkor már rég nem lenne stadionunk... A klub miből tartaná fent?

Lorinc_d!

Kösz a kiegészítést!

Előzmény: endre_d (307)
Lorinc_d Creative Commons License 2000.07.13 0 0 308
Hat igen, de erre nem sok esely van egyelore.
NEm avgyunk egyedul ilyen teren, mas klubok is jarnak hasonlo cipoben.
Előzmény: endre_d (307)
endre_d Creative Commons License 2000.07.13 0 0 307
Lorincz,

eleg baj az nekunk hogy odatartoznak. Mar reg vissza kellett volna kapni a klubnak.

Előzmény: Lorinc_d (306)
Lorinc_d Creative Commons License 2000.07.13 0 0 306
A letesitmenyek az FVM Kiemelt Sportlétesítmények Intézménye ala tartoznak. "Az Intézmény a Földművelésügyi Minisztérium költségvetésében, önálló költségvetési szervként végzi feladatát."
Tehat nem gt. hanem intezmeny. Azt jogaszoktol kell megkerdezni hogy az intezmeny pontosan mit is takar, de amint latjuk, teljes mertekig allami szerv.
Előzmény: Valaki aki ott volt (303)
Valaki aki ott volt Creative Commons License 2000.07.13 0 0 305
Én is valamelyik hírműsorból hallottam - de, ahogy azt épp bizonygatom, ez gyakorlatilag csak formalitás volt... Persze, ha havi 20 milla szerepelt volna a szerződésben, akkor bizonyosan nem került volna aláírásra...

Ja! És kiemelném, hogy mind Lipcseivel, mind Dragónerrel 3 éves szerződést kötött a klub! Tehát nem egyéves, féléves, meg 1 hónapos (!!!) szerződést. Hasonlóan hosszútávú szerződést kötöttünk valamennyi egyéb új fiúval (csak azokra nem emlékszem, pontosan hány évre szólnak).

Előzmény: barca8_d (304)
barca8_d Creative Commons License 2000.07.13 0 0 304
Bár most is a Dragoner-szerződés aláírása miatt megy a vita, de azt tudtátok, hogy aláírták?
Most olvastam a teletexten. Csak én voltam lemaradva, vagy ti is csak biztosra vettétek?
Kérdés jobb lesz-e mint Cheregi.És esetleg hogy jobb emberfogó-e mint Balogh.
Valaki aki ott volt Creative Commons License 2000.07.13 0 0 303
endre_d!

Nos, volt (és van) a Ferencvárosi Torna Club, ami egyesületi formában működött (működik), A nem tudom mikor megalkotott (vagy módosított) Sporttörvény rendelkezett arról, hogy csak gazdasági társaságok indulhassanak a bajnokságokban. Nem tudom ennek körét, de a focistákra, kézisekre bizonyosan kiterjed (valószínűleg a többi csapatsportra is vonatkozik). A Kovács Attila vezette MLSZ a törvényi határidő előtt bevezette ezt (belevette az előző évi bajnoki kiírásba). Ekkor alakult meg a (nem tudom pontosan a nevét) ... Sport Kft. 3 millió forintos alaptőkével. Az egyesületből átigazolták a labdarúgókat a kft.-be. (Egyébként a labdarúgó szakosztály korábban is viszonylag elkülönített gazdálkodást folytatott az egyesület keretein belül.)

Azóta él ez a kettősség. Páncsics az ankéton egyébként egy kérdésre válaszolva rávilágított, hogy elég visszás, hogy míg a foci az ő cége alá tartozik, addig az utánpótlásnevelés (bizonyos, de egyébként ésszerű okok miatt) maradt az egyesületnél. Így az utánpótlásnevelésbe a kft. nem tud beleszólni. Az ifistákat pedig át kell igazolni a kft.-be (persze, ha arra érdemesek).

Tovább is lehet bonyolítani a képet, ha belevesszük, hogy a létesítmények pedig egy másik gazdasági társaság, az F(V?)M Kiemelt Sportlétesítmények kezelésében és a Magyar Állam tulajdonában (?) állnak. De lehet, ez nem gt, hanem költségvetési szerv. Ha mégis kft., akkor viszont 100%-ban egy költségvetési szerv, az FVM tulajdonában áll.

Azzal nem értek egyet, hogy meg kell várni, amíg valaki csal, és akkor kell lépni. Szerintem meg kell előzni azt, hiszen a sikkasztás után legfeljebb leváltani lehet valakit (na jó, egyes esetekben lehet egy több éves bírósági procedúrát kezdeményezni), de pénzt abból viszontlátni (lásd BL-forintok) nem lehet!
Ennek megfelelően nem egy letűnt korra emlékeztet a "kézivezérlés" hanem a jelenlegi tulajdonviszonyok között az egyedüli lehetséges megoldást. (A sokak által rendszeresen példaként felhozott MTK esetében sincs ez másként, Fülöp mindig szaladgál Várszegihez - szerencsére már nem sokáig.)

Ja! És ha nem tetszik a "kézivezérlés", akkor most már van példa arra, mi történik a csődbejutott csapatokkal: Gázszer, Szeged LC, Diósgyőr!

Előzmény: endre_d (301)
Lorinc_d Creative Commons License 2000.07.13 0 0 302
Endre

Nem tudom hogy torvenytelen volt-e. Szerintem nem, mivel a jogkor kiszelesiteseben nincs torvenytelen. Tulkepp a kiszelesites azt jelenti, hogy mindenbe beleszolhat. Mint ahogy arrol Valakivel beszeltek, a fociba bele is szol. Szerintem ha akarna a tobbibe is beleszolhatna de van eleg baja ezert azt meghagyja az egyes szakosztalyok vezeteseinek.

Előzmény: endre_d (298)
endre_d Creative Commons License 2000.07.13 0 0 301
Valaki,

Persze sok mindenben igazad van. De mit ertesz azon, hogy a tekezok az egyesulethez tartoznak? A focistak nem? Ha meg kulon vannak -amit nem hiszek - akkor a vezetesuk, ebben az esetben torgyan, miert szol bele az egyesulet eletebe - ld. kosarlabdazok. Szoval csak arra akarok utalni, hogy teljesen osszekavarodott minden, es akit idehivtak, hogy rendet tegyen, meg nagyobb rendetlenseget okozott.
Es termeszetesen az alairasi jogot at _kell_ adnia a szakosztalyvezetonek. Az osszes tobbi szakosztalynal is igy van, es pl. a vizilabdazok vagy a kezilabdasok is profik. Szerintem a tekezok is. Ha meg nem bizik meg a szakosztalyvezetoben, valtsa le. Ha az csalt, jelentse fel. De a kozvetlen felugyelet kinosan emlekeztet egy letunt korra (kezivezerles), ami nem hianyzik.

Előzmény: Valaki aki ott volt (299)
barca8_d Creative Commons License 2000.07.13 0 0 300
Képzeld mekkorát buktam volna, ha mindenki tudta volna milyer drukker vagyok!
Egyébként a mi városunk fociszerető részének 90%-a fradista.
Előzmény: Dr.W.Gy. (296)
Valaki aki ott volt Creative Commons License 2000.07.13 0 0 299
endre_d!

Amit kifogásolsz, az a szegénységünk miatt van. Kicsit furcsa gazdaságilag, hogy 3 millió forintos törzstőkéje van egy olyan gazdasági társaságnak, amely évi 5-600 millió forintos költségvetéssel rendelkezik, és még ennél is nagyságrendekkel nagyobb anyagi javakat kezel (játékosok játékjogának tulajdonlása).
Légy nyugodt, nincs ez másként a többi "profiklub" esetében sem, csak azok nem szerepelnek a média reflektorfényében, így nem tudhatod (de persze én se) meg, hogy kinek az aláírása kell pl.: egy Hajdu Attila leigazolásához a Vasasba.

A tekézők az egyesülethez tartoznak, valószínű ott nem kell az elnök aláírása, de ők nem is profik, és szerződésük sem képvisel "tízmilliós" értéket.

Abban igazad van, hogy ezt az aláírási jogot átadhatná egy talán elérhetőbb embernek (bár ki lenne az?), de ne feledjük, hogy csődközeli állapotban vette át a csapat felügyeletét, és nyilván nem kívánja, hogy az elődeihez hasonló gazdálkodás folyhasson a belepumpált sokszázmillióból!
Tehát azért azt vedd figyelembe, hogy (gondolom) Te is kerested a BL-forintokat. Most bizonyos nagyságrendű kérdésekben (ez az alacsony alaptőke miatt néhány milliós szerződés) közvetlen felügyelet van! És ez (a történtek után) szerintem jó!

Előzmény: endre_d (295)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!