A nyáron volt szerencsém kipróbálni egy francia bérautóban (C4ST 5a Shine). Az általunk használthoz képest sok eltérés van benne, de sajnos főleg az értelmetlen és kikapcsolhatatlan értesítések szaporodtak. :( Azóta másképp tekintek a SMEG+ a telefon után bekapcsoló rádiójára és egyéb apró butaságaira ...
Ugyan csak egy hete van meg, de eddig semmi gondom vele. Bár a navi magyar nyevét magyarabbá tehették volna. Simán tükörfordítással mondja az angolt... "Után 300 méter forduljon balra..." 🤦♂🤷♂
A minap csináltam fékpróbát, és nincs abs-em, ma megnéztem, még mindig semmi, közben figyeltem, nincs semmi rendellenes, indul, jön megy, kanyarodik, dudál... kiolvastam, és egy bizonyos táprelé hibát ír, minden teszt végigfutott rendben, minden abs érzékelő mér, kerék és fő abs pumpa, rögzítőfék, stb rendben dolgozik, kattan, zúg, látszólagos tünet sincs, de ha beleállok a fékbe, blokkol a kerék, és csíkot rajzol az aszfaltra. Esetleg ebből van ötlete bárkinek is, hol keressem a megoldást?
Én fél éve rendeltem grandot, elvileg bármikor megjöhet és ugyan ilyen navigációval. Remélem nem lesznek gondok vele, és kijavították a hibákat! Kiolvastam a fórumot és van pár gyerekbetegség!
Na szóval egy kicsit turkáltam a neten, és az derült ki, hogy a rendszered nem SMEG+, hanem Connect Nav (NAC) V2.1 > Firmware: 21-07-67-32-r0
Ez teljesen más rendszer mint a miénk, és a térképei is teljesen mások. Ezen a rendszeren TomTom térkép található:
Europe Maps: PSA_map-eur_14.0.0-r0-NAC_EUR_WAVE2
Szerintem ebben a topikban ennél többet nem tudunk neked segíteni. Végül is ennyit sikerült kiderítenem:
Az új Citroën C4 SpaceTourer új 7”-os érintőképernyője továbbfejlesztett interfésszel és kapacitív (a legújabb generációs okostelefonokéhoz hasonló) képernyővel rendelkezik. A megújult egyterű modellben külön lehet kezelni a felszereltségtől függően elérhető 12”-os képernyőt és az érintőképernyős tabletet, ezenkívül kitűnő kezelhetőséget kínál a Connect Nav navigációs rendszerhez. Ezen az érintőtechnológiás, új 3D navigációs rendszeren (az iPadekhez hasonlóan) két ujjal is lehet zoomolni, a tökéletesített térképadatbázisnak köszönhetően pedig a navigáció is hatékonyabb. A navigációs rendszer felszereltségtől függően széria, vagy opció.
Connect Nav (NAC) V1 > Firmware: 7.3.1-r1 > Europe Maps: PSA_map-eur_16.0.0-NAC_EUR_WAVE1 Connect Nav (NAC) V2 > Firmware: 5.15.45.32-r0 > Europe Maps: PSA_map-eur_14.0.0-r0-NAC_EUR_WAVE2 Connect Nav (NAC) V2.1 > Firmware: 21-07-67-32-r0 > Europe Maps: PSA_map-eur_14.0.0-r0-NAC_EUR_WAVE2 Connect Nav (NAC) V3 > Firmware: 31-09-46-62-r0 > Europe Maps: PSA_map-eur_9.0.0-r0-NAC_EUR_WAVE3
You can download them here: Citroën , Peugeot , just fill in the VIN* (Vehicle Identification Number) (its stated on your registration certificate and consists of 17 characters starting with VF3 or VR3 or VF7..... and follow the instructions.
Nagyon egyszerű,hány kijelzöd van?Ha 7"-os lenti,és egy monocrom(fekete-fehér) fenti,akkor csak smeg.Ha 7"-os lenti, es egy 12"szines fenti,akkor smeg+.
Most vásároltam egy új Grand C4 Spacetourert, két kérdésem lenne.
1. Érintőképernyő frissitése. Hogyan csináljam? Letöltöttem a frissítési fájlt és az aktivációs kulcsot is, de itt elakadtam, a segítség link nem működik, ha az applikációban nyomok a segítségre, akkor meg bezárja. Probáltam 4 és 8 gigás pendrájvon, kicsomagolva és egy az egyben felmásolva, nem ismeri fel a rendszer, csak azt írja, hogy nincs rajta audiofájl. Tud valaki segíteni?
2. Apple Carplay. Első 2 nap működött, harmadik nap már nem és azóta se tudom rábírni a telefont a csatlakozásra, pedig ugyanaz a kábel, ugyanaz a telefon. A telefon beállítások menüjéből is eltűnt a Carplay menüpont. Érdekesség, hogy kollégám telefonja simán kapcsolódik.
Sziasztok!
Térkép frissítéshez kérnék segítséget! A ZIP tartalmát másoljam a pendrive-ra vagy csináljak neki mappát és abba? A generált kódot írjam le vagy mit kell tennem vele?
Az Őrmezőben ismerem a lakatost, amit láttam, hogy csinált, az szerintem rendben volt, bár igaz, nem figyeltem árgus szemekkel, úgyhogy esetleg tévedhetek is.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy vkinek van vmi tapasztalata vmelyik alábbi Citroen szerviz karosszériásaival és munkatársaival kapcsolatban (Nekem ezek közelíthetőek meg a legjobban)?
Megbízható szervizt, jó szakembereket keresek, hogy az itt-ott sérült gépet megcsináltassam (CASCOra), mivel úgy tűnik szeretik neki tolni a bevásárlókocsit, vagy "véletlenül" neki tolatni, rosszul felmérni az álló autó mellett az oldaltávolságot és a tükörburkolat fényezését lehúzni, vagy mint legutóbb oldalról picit megtolták a jobb elejét a Met.o parkolóban (persze olyan helyszínen, ahol a kamerák nem látnak rá a parkolóra).
Nos a linken amit küldtél azt irták hogy ne a fileket másoljam be a gyökérbe, hanem mégiscsak a mappát.
Bemásoltam a mappát kimentem, bedugtam , és láss csodát máris kiirta hogy update és ne álitsam le a motort igen vagy nem. persze most nem álltam neki majd holnap napközben. :) Remélem így jó lesz....
Még egy dolog lehetséges, amit letöltöttél azzal valami probléma van. Vagy töltsd le újra, vagy a korábban linkelt fórumra regisztrálj be, és válassz egy másik letöltési linket. Mindet nem szeretném ide másolni.
Nem vagyok sem kereskedő, sem szerelő. Ezért speciális kérdésekre nem tudok válaszolni, én csak egy átlagos felhasználó vagyok, aki a saját típusát ismeri úgy-ahogy.
Talán akinek olyan típusa van mint a tiéd, konkrét választ tud adni.
Kedves Dog!
Nekem egy 2015-ös robotizált váltós C4GP-m van,én is szeretném a firmware-t frissíteni.
Ez nekem is jó vagy keressek mást?
Előre is köszönöm a segítséget!
Megcsináltam és semmi. Formázás után még lesz egy system volume information system mappa is lehet az a baj? Az auton nem kell sehová belépni? Bedugom és autómatikusan indulnia kéne? a térkép olyan egyszerü volt. :)