Keresés

Részletes keresés

5496 Creative Commons License 2016.02.04 0 0 587

Ez az! Miért pont a CÖF a szálka, ha amott álcivil gerendák lógnak minden mennyiségben?

Előzmény: nogradi medve (585)
tarisznyátlan cipó Creative Commons License 2016.02.04 0 0 586

Hogy mit szeretnének a "pedagógusok"?

Hitlerpiftit, nemmagyarvalentint, csótányit. Azok alatt paradicsom vót.

Még szerencse, hogy egyházi iskolába járnak a kölykök. Ezek alá még a kutyámat se.

nogradi medve Creative Commons License 2016.02.04 0 0 585

cöf:-)))))))))))))))))))))))

Előzmény: Nem mondom meg a nevem! (580)
IVPetya Creative Commons License 2016.02.04 0 1 584

Ha olyan jó a pedagógus lét, akkor miért nem találni jópár területre tanárt?

 

Földrajz-technika szakos tanár van bőven. Már a nyelvszakosok sem hiányoznak. Matematika, fizika és kémia szakos van kevés, mert ezek a pedagógusok könnyebben találnak munkahelyet az iparban. Nem mai probléma, mi 1969-ben 35-en végeztünk biológia-kémia szakon és csak kilencen tanítottunk.

A legnagyobb probléma a gyerekek erőfeszítés nélküli eredmény elérésének illúziója. Miért van az egyetemeken annyi kommunikáció szakos? Megszűnt érték lenni az önfegyelem, a külső fegyelmezés egyenesen tilos. Fegyelem nélkül nem lehet természettudományos tárgyakat tanulni.

A fizika és kémia szakos hallgatók kiemelt ösztöndíjat kapnak.

Előzmény: momentan (575)
netuddkivogymuk Creative Commons License 2016.02.04 0 1 583

" más meg is mondja a frankót, mert van aki többet merészel nála keresni, mert tanult és ez dühíti. És láthatóan nagyon elégedett is magával, meg a tudatlanságával."

 

Ha rám céloztál, akkor marha nagyot tévedtél. 

Előzmény: kamanduka (577)
netuddkivogymuk Creative Commons License 2016.02.04 0 0 582

"Az iskolában toldozás foldozás folyik, miden dologi költséget megtizedeltek, nem is jut már wc papír, szappan, kéztörlő a diák klókba a huszonegyedik században. (Az unokám iskolájában éppen ez a helyzet. De pár éve még nem ez volt.) Nincs azonnali javítás, ha valami elromlik mert engedélyt kell kérni, ami hónapokig elhúzódik, közben egyre nő a kár, mert mondjuk a szél tovább rombolja a megbontott ereszt."

 

Nézd, az a helyzet, hogy a magyar dolgozóknak is nyugati bér jár. Járni jár, de nem jut. 

Ebből a helyzetből kiindulva kell elosztani lehetőleg igazságosan azt, amink van. 

És mindig az igazságosság kap gellert. Amikor az igazgatók döntöttek, akkor érdekes módon mindig a pedagógusok egy meghatározott köre járt jól, a többiek (a hallgatag többség) kárára. 

Ez így nem mehetett tovább. Érdekes módon most sem a hallgatag többség, hanem a hangos kisebbség hadovál az utcán. 

Na ja, épp alóluk húzták ki a szőnyeget...nem, nem a stadionépítésre, hanem a hallgatag többség javára. (Nem csökkentették összességében a tanároknak való juttatást stadionépítés miatt, hanem épp jól  megemelték a fizetést a stadionépítések mellett.)

 

Most itt lenne a lehetőség, akkor keresse meg a pedagógus társadalom, hogy mi jó nekik. 

De nem lehet rájuk bízni, mert rögvest a hangos kisebbség akarata fog érvényesülni. 

Így aztán megy a húzd meg, ereszd meg, de jegyezd meg: nem a pedagógus társadalom, meg a kormány, hanem a pedagógusok hangos kisebbsége, és a pedagógusok hallgatag többségének érdekét képviselő kormányzat között. 

 

Hozzáteszem, a pedagógusok többsége ballib orientációjú, tehát a hallgatag többség egy része is ballib szimpatizáns. De a hangos többségnek a 99 %-a az. 

Előzmény: kamanduka (577)
netuddkivogymuk Creative Commons License 2016.02.04 0 0 581

"Ha olyan jó a pedagógus lét, akkor miért nem találni jópár területre tanárt?"

 

Látod, jó pár területen kell megfizetni a tanárt.

De nem az igazgatót, meg a haverjait (akik érdekes módon szinte mindig más területen tanítanak.)

 

"jelenleg összemossák a munkateljesítést.  Aki 22 órát dolgozik ( lébecol), az ugyanannyit kap mint a 26 órát teljesítő (lazsáló)."

 

Kik mossák össze? Csak nem a -most tüntető - igazgatók?  

Vagy esetleg Orbán? 

 

"Ha egy versenyszférás munkahelyen két dolgozó közül az egyiknek 100, a másiknak 130 munkadarabot kell megcsinálnija, akkor joggal követel több bért érte.

 

Erről lenne szó"

 

Ha erről lenne szó, akkor egyetértenénk. Nem kicsit. Nagyon. 

 

Előzmény: momentan (575)
Nem mondom meg a nevem! Creative Commons License 2016.02.04 0 0 580

Ercsei Krisztina korábban már tüntetett a kormány oktatáspolitikája ellen. Aztán belépett és megállapodást írt alá a Bajnai Gordon vezetett Együttel. Most újra mint felháborodott szülő jelentkezik. Így működnek a „civilek." Ha kell civilek, ha kell politikusok, aztán újra civilek. Mikor épp mire van szükség.

Előzmény: 5496 (576)
laenes Creative Commons License 2016.02.04 -1 0 579

Nem érdekelnek a problémáik!

 

Ha kihívom a gázszerelőt, akkor sem a siránkozásaira vagyok kíváncsi, hogy mekkora volt a forgalom, milyen nehéz volt parkolót találni, milyen sok az adó, és így tovább! Oldja meg!

 

Ha engem hívnak, ugyanígy megy! Én megoldom, a munkát elvégzem, kifizetik, ennyike!

 

Szar a könyv? Nem sírni kell, hanem elküldeni az észrevételeket a szerzőnek/kiadónak, vagy jobbat írni!

 

Igenis félnek a tanárok, az igazi tanárok, nem mernek kiállni, hogy ők el tudják végezni most is a munkájukat, mert szeretik csinálni!

 

Előzmény: Ipari-antidepresszió (511)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2016.02.04 0 0 578

Kilátástalan helyzetükben mindenhez hozzányúlnak a wittinghoffszerűek!!!!!!

Előzmény: 5496 (576)
kamanduka Creative Commons License 2016.02.04 0 1 577

Nem hallottam, hogy finanszírozási nehézség miatt bezártak volna iskolát az elmúlt időszakban. Tehát valós költségkereteket kaptak. 

 

Ja igen. Az igazgatóknak nem jutott szolgálati mercedes. Hát, ha ez kell, akkor még nélkülözni fognak egy darabig.


Az igazgatóknak nincs is szolgálati autó, soha nem is volt, csak azoknak a vezetőknek, akiket a nyakukra ültettek és akikre évi sok milliárd forint megy el, a semmire. Közben a fenntartáson, meg az oktatást segítők bérein spórolják meg a pénzt, hogy a fideszes haveroknak jó állásaik legyenek.

 

Az iskolában toldozás foldozás folyik, miden dologi költséget megtizedeltek, nem is jut már wc papír, szappan, kéztörlő a diák klókba a huszonegyedik században. (Az unokám iskolájában éppen ez a helyzet. De pár éve még nem ez volt.) Nincs azonnali javítás, ha valami elromlik mert engedélyt kell kérni, ami hónapokig elhúzódik, közben egyre nő a kár, mert mondjuk a szél tovább rombolja a megbontott ereszt.

 

Lehet működni iskolaként düledező viskókban, pottyantóssal a hátsóudvaron és palatáblával, az is azt jelentené, hogy valós költséget szántak az iskolára? Mert működik? Az maga az igazolás, hogy nem is kell több pénz? 

 

Jó, hogy van akinek fingja nincs a tényleges és általános helyzetről, de más meg is mondja a frankót, mert van aki többet merészel nála keresni, mert tanult és ez dühíti. És láthatóan nagyon elégedett is magával, meg a tudatlanságával.

 

Előzmény: netuddkivogymuk (564)
5496 Creative Commons License 2016.02.04 0 0 576

Wittinghoff Tamás, Budaörs első embere közösségi oldalán gyakorolt nyomást a település egyik iskolájára. A korábban SZDSZ-es, mára független színekben politizáló Wittinghoff ugyanis szóvá tette, hogy gyermekei iskolája nem csatlakozott a tüntetőkhöz. A városvezető elégedetlenségére érkezett is a válasz, a szóban forgó oktatási intézmény is vállalta a demonstrációt. 

Kiderült, nem csak Sopronban, Győrben és Veszprémben gründolta ellenzéki politikus a tüntetést, hanem más településeken is. A pécsi megmozdulást például az az Ágoston Andrea szervezi, aki a Magyar Liberális Párt aktív tagja, míg Hajdúszoboszlón a Seress Mária Szövetségeseinek 2014-es képviselőjelöltje, Kiss Klára a tüntetés szervezője. Pikáns az is, hogy a szombati Országos Tantestületi Értekezleten Ercsei Krisztina is részt vett, azon felháborodott szülőként mutatkozott be, pedig Ercsei valójában Bajnai Gordonnak, valamint az Együttnek az oktatáspolitikusa. A Bajnaival 2012-ben együttműködési megállapodást szignáló Ercsei a hétvégi értekezleten rendesen nekiment a kormánynak, és a Hír TV bejátszása szerint hergelte is a jelenlévőket, akiket arra biztatott, hogy ne legyen megállapodás a kormány és tanárok között:„nem szabad a gesztusokkal beérni, mert abból nem lesz emelt fő.”

 

Érdekes, hogy eközben Miskolcon egymást vádolják a tüntetők és az otthon maradók. A Minap.hu portálnak nyilatkozó miskolci szülők ugyanis kifejtették, attól tartanak, hogy ha nem vesznek részt a szerdára tervezett, Fogadóóra névre keresztelt megmozduláson, akkor ez hátrányosan érintheti gyermekeiket a későbbiekben. Egy szülő szerint a diákokat arra ösztönzik a Herman Gimnáziumban, hogy szüleikkel együtt menjenek el az iskola nyílt levele után szerveződő tüntetésre, amelyet több ellenzéki párt, valamint a Miskolci Roma Nemzetiségi Önkormányzat is támogat.

http://pestisracok.hu/tobb-helyen-is-presszionaltak-pedagogusokat/

momentan Creative Commons License 2016.02.04 0 1 575

Mindig visszatérünk az alapokhoz!

Amikor a tanár felkészül egy órára, akkor nem a tananyagot tanulja meg!

 

"Minden pedagógusnak adott a lehetőség, hogy a versenyszférában kipróbálja magát."

 

Ahogy fordítva is igaz!

Ha olyan jó a pedagógus lét, akkor miért nem találni jópár területre tanárt?

 

 

"Én ezt úgy értelmezem, hogy szó sincs túlterheltségről, inkább csak arról, hogy egy kis plusz pénz jól jönne"

 

Én meg úgy, hogy jelenleg összemossák a munkateljesítést.  Aki 22 órát dolgozik ( lébecol), az ugyanannyit kap mint a 26 órát teljesítő (lazsáló).

 

Ha egy versenyszférás munkahelyen két dolgozó közül az egyiknek 100, a másiknak 130 munkadarabot kell megcsinálnija, akkor joggal követel több bért érte.

 

Erről lenne szó

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: netuddkivogymuk (571)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2016.02.04 0 0 574

Én már szinte migránsoknak néztem a tüntetőket!!!!!

Előzmény: Szabálytalan nicknév 4 (572)
linfury Creative Commons License 2016.02.04 0 0 573

Hát ilyen ez a Gyurcsány ... Fogja G.Orbán kezét, oszt kényszeríti, hogy az iskolák helyett Mongóliának adja az adóforintjainkat ... szép nagy kottája lehet neki ... 

Előzmény: nagyanyo5:0 (531)
Szabálytalan nicknév 4 Creative Commons License 2016.02.04 0 0 572

http://888.hu/article-igy-tuntettek-a-pedagogusok-kepgaleria

 

 

Pont egy pedagógus tüntin, tescogazdaságos "Á" betűs felírat...?!

netuddkivogymuk Creative Commons License 2016.02.04 0 0 571

"Mennyi a versenyszférában a munkaidő? 40 óra!

Mennyi a pedagógus kötelező órája? 22-26 óra

 

Csak éppen semmi köze a kötelező órának a munkaidőhöz.

Az csak része annak."

 

Minden pedagógusnak adott a lehetőség, hogy a versenyszférában kipróbálja magát. Ha nem akarja, akkor viszont a pedagógiai pályára szabott keretek közt kell dolgoznia. 

Tudom, hogy a 22 óra nem azonos a versenyszféra 40 órájával, de azt a pedagógus követelést azért figyelemre méltónak tartom, hogy a 22 óra feletti elfoglaltságot túlóra pénzben fizessék ki. 

Én ezt úgy értelmezem, hogy szó sincs túlterheltségről, inkább csak arról, hogy egy kis plusz pénz jól jönne.....

Én ezt is elfogadom. Csak akkor azt kellene követelniük. 

 

"Gondolom othon nem gyakorol, nem készül, hogy jól tudjon bizbaz-illeszteni másnap."

 

Háááát, az már régen rossz, ha otthon kell megtanulni egy tanárnak a következő napi tananyagot. 

Itt inkább azzal lehetne egyetérteni, hogy a tanárt terhelő adminisztrációt  csökkentsék (tanterv). Sőt. Ezzel nagyon egyet lehet érteni. 

Előzmény: momentan (570)
momentan Creative Commons License 2016.02.04 0 0 570

Pontonként írsz hüleségeket, de nem baj.

Már többen leírták, hogy nem kell meggyőzni azokat, akik nem is akarják, hogy meggyőzzék őket.

 

De azért!

Mennyi a versenyszférában a munkaidő? 40 óra!

Mennyi a pedagógus kötelező órája? 22-26 óra

 

Csak éppen semmi köze a kötelező órának a munkaidőhöz.

Az csak része annak.

Soroljad fel, hogy egy versenyszférás munkavállaló mit csinál azon kívül, hogy 6.00 kor bemegy és 14:00 kor kijön a cégtől.

Kijön és elfelejti. Majd holnap reggel újrakezdi.

 

Gondolom othon nem gyakorol, nem készül, hogy jól tudjon bizbaz-illeszteni másnap.

 

Előzmény: netuddkivogymuk (564)
Poplacsek 1 Creative Commons License 2016.02.04 0 0 569

MTI

Csak egyeztetésekkel lehet eredményt elérni, a tüntetés felgyorsíthatta az egyeztetési eljárásokat – mondta Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke a jövő hétre összehívott köznevelési kerekasztallal kapcsolatban csütörtökön a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, utalva arra, hogy az egyik pedagógus-szakszervezet a kerekasztal bojkottjára szólított fel.

Horváth Péter elmondta: megkapták a kedd reggelre szóló meghívót. Az egyeztetés témái közé sorolta az intézményfenntartást, a pedagógus-munkateher kérdését, a tanfelügyeletet és a minősítést, amellyel kapcsolatban megjegyezte: ebben jelentős előrelépések történtek.

Az elnök azt mondta, a tüntetéseken felvetett problémák többsége létező, bár eltérő mértékben. Hozzátette: a legtöbb kritikát az intézményfenntartó központ kapja, mivel az elmúlt három évben nem sikerült a Kliknek bizonyítania, hogy jobban tudja ellátni a feladatokat, mint korábban az önkormányzatok. Szerinte nem elsősorban az állami fenntartás okozza a problémát, mivel az államnak garanciát kell vállalnia a feladatellátás végrehajtásához, hanem úgy látja: nincs megfelelő költségvetési támogatás az oktatásra és nincs megfelelő önállóság az intézményekben.

netuddkivogymuk Creative Commons License 2016.02.04 0 0 568

Naggyon lyó:-))))

Előzmény: momentan (565)
netuddkivogymuk Creative Commons License 2016.02.04 0 0 567

"Gyurcsány már hét éve nem kormányoz, és nyolc éve nem tényező a politikában."

 

Én sem értem, hogy miért is olyan nagy kedvence a pedagógusok többségének....

Előzmény: __midnite (557)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2016.02.04 0 0 566

:DDDDDDD

Előzmény: momentan (565)
momentan Creative Commons License 2016.02.04 0 1 565

Most olvastam máshol, de kölcsönveszem, mert ide illik.

 

 

Kedves Soros György!

Most hallottam, hogy bérelni tetszik a pedagógusokat fel.
Tisztelettel kérem, hogy rólam se tessen elfelejtkezni!

...

Az apanázsból fénymásolópapír- és szakkönyv-szükségletemet
próbálnám fedezni. Havi ötven dolcsi talán elég lesz.
Ha önnél van életpályamodell, akkor már most bejelentkezem
a Bérenc 2 kategóriába. Jelszavam: Bármit feltöltök.

Köszönettel és üdvözlettel:

Bérencjelölt

Előzmény: netuddkivogymuk (556)
netuddkivogymuk Creative Commons License 2016.02.04 -1 0 564

"8. Vissza kell állítani az intézményvezetők munkáltatói jogát, gazdálkodási jogát."

 

Azért vették el tőlük, mert bebizonyították, hogy nem értenek hozzá. 

Mi történt azóta? Megtáltosodtak? 

 

"10. Valóságos, reális, a tényleges költségeket – bérköltségek, működési költségek, fejlesztési költségek – figyelembe vevő tervezésre van szükség,"

 

Nem hallottam, hogy finanszírozási nehézség miatt bezártak volna iskolát az elmúlt időszakban. Tehát valós költségkereteket kaptak. 

Ja igen. Az igazgatóknak nem jutott szolgálati mercedes. Hát, ha ez kell, akkor még nélkülözni fognak egy darabig. 

 

"11. A köznevelésről szóló törvényben kell meghatározni a pedagóguslétszám számításának elveit: heti huszonkét óra, "

 

Meg másfél hónap nyári szünet. Akinek nem tetszik a mai rend, annak lehet próbálkozni a versenyszférában. Ott majd megtudja, mennyi a munkaidő. 

 

"13. Vissza kell állítani a pedagógusok kötelező óraszámát, főszabályként heti huszonkét órával. A többlettanítás után óradíjat kell fizetni."

 

Volt már ilyen. Aztán kiderült, hogy az igazgató kedvencei másik 22 órát túlóráztak. Érdekes, hogy túlórában bírnak tanítani a pedagógusok, de rendes munkaidőben nem. Fura. 

 

Nnna, unom a követeléseket. Ez nem más, mint a szarunk a gyerekre, csak nekünk legyen sok potya követeléshalmaz. 

Előzmény: kivagyiság (549)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2016.02.04 0 0 563

Én is a kormánynak szurkolok, nem pedig az előre hozott választásokat követelőknek:DDDD

Előzmény: Háténimmárkitválasszak? (561)
netuddkivogymuk Creative Commons License 2016.02.04 0 0 562

"2. A tartalmi szabályozás felülvizsgálatával radikálisan csökkenteni kell a tananyagot"

 

Eddig minden reform ezzel a követeléssel indult. Vagyis soha nem a politika torpedózta meg. Mindig a pedagógusok küzdöttek a saját szakuk tananyagáért. Szóval maguk ellen tüntetnek, miközben a kormányt szapulják. 

 

"3. Jelentősen csökkenteni kell a kötelező tanulói óraszámokat. Az időkereteket a választható tanórai foglalkozásokhoz, illetve a szakkörökhöz kell áttenni."

 

Ez egy tipikusan olyan kérdés, amit az utcán kell eldönteni:-(((((

A legjobb ötlet az lenne, hogy a diákokat szavaztassuk meg a kérdésben:-))))))

 

"4. Meg kell szüntetni az általános iskolában a tizenhat óráig tartó kötelező benntartózkodást."

 

Helyette inkább csavarogjanak a gyerekek az utcán a drogdilereket kerülgetve addig, míg a szülők hazaérnek a munkából. Köszi, ilyen már volt. Örülünk, hogy végre túl vagyunk rajta. 

 

"Az egész napos iskolai ellátásban részt vevő tanulók részére házi feladat nem adható."

 

Ki adta eddig a házi feladatokat? A kormány? Az oktatáspolitika? 

Ja, nem. A pedagógusok.....

 

"A köznevelésről szóló törvényben jelenjen meg újra az Országos Köznevelési Tanács és a Közoktatás-politikai Tanács."

 

Újra előtérbe az mszmp rég bukásra érett veteránjaival.  Háááát, előre borítékolom, hogy ez nem fog menni. 

 

"E testületek, valamint az ágazati érdekegyeztetés fórumának meghallgatása nélkül nem kerülhet kiadásra jogszabály."

 

Nnna, ez még viccnek is rossz. 

Előzmény: kivagyiság (549)
Háténimmárkitválasszak? Creative Commons License 2016.02.04 0 0 561

"A tanítani, nevelni kívánó, magyar tanároknak szurkolok."

 

Azoknak van eszük és már kiszálltak ebből az őrültek házából, így, vagy úgy.

 

Most meg már a többi is dobja be a frotírt: vagy lehet tanítani, vagy tanítsa a jövő nemzedékét a Matolcsi iskolája!

Előzmény: Poplacsek 1 (548)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2016.02.04 0 0 560

No ezért kérdeztem:)))) Ezt szerettem volna hallani!!!!!

Előzmény: Poplacsek 1 (548)
Szabálytalan nicknév 4 Creative Commons License 2016.02.04 0 0 559

1. Tehát 13 osztályos legyen az általános suli? A tanárok már így is alig várják hogy végig vigyék a 8 osztályt, megszabadulva a sok taníthatatlan agyatlanoktól.
2. A tanórák negyede a fegyelmezéssel és a diákok egymás közti viszonyának a megvitatásával telik. Sok, még agyilag fejletlen diák olyan tanulási utat választana, hogy a végén még OKJ-t is nehezen végezné el a felfogó képességével.

 

A többit nem is említem..

Előzmény: kivagyiság (549)
sportgiochi Creative Commons License 2016.02.04 0 0 558

és Balog Z a Patkó Bandi?

Előzmény: __midnite (557)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!