Rendben,csak attól félek hogy annyi mendemonda van hogy a sok előgyújtás kinyírja a tugót illetve lyukasztja stb.Honnan lehet esetleg fülre megállapítani hogy sok-e majd neki,csörög vagy miből lehet leszűrni?
Alapvetően 50 ccm-nél a lökethossz határozza meg az előgyújtás értékét. Fontos hogy 50-es Simson esetén meglegyen az 1,8 mm. Pontosan mérve! Nemrég hoztak hozzám egy 50-es 2 sebességes KTM-et, 30-nál nem ment többet. Megmértem az előgyújtását, "0" volt. Beállítottam 1,8 mm-re, utána simán ment 55-öt. Ennek a típusnak ennyi a max sebessége. Dombnak felfelé gyorsult és felkapcsolt 2-esbe. A tulaj nagyon boldog volt, mikor kipróbálta. Ezt csak azért írtam le hogy lásd, mennyit számít az előgyújtás kétütemű motornál. Ha ez rendben van, utána kell foglalkozni a porlasztóval.
38-23-as dugóhoz van fúrva,legelső túlméret. https://img.index.hu/imgfrm/7/5/0/1/MED_0016107501.jpg Viszont a gyertyaképemből megtudod mondani hogy esetleg elő vagy utógyújtás kell-e neki, Bár útógyújtástól csak gyengébb lehetne :D
Holnapra szép idő ígérkezik (eddig úgy látom). Nem kizárt, hogy a hirtelen nyakamba szakadt némi szabadidő hatására kiröptetem a fecskét a kapun. Van kedve valakinek csatlakozni esetleg?
Valamikor én is összeszedtem ezeket az adatokat, de ezek többnyire útmutatások, mivel az, hogy valami ötven köbcenti, az csak egy dolog. Pl. a kétféle Simson típusnál is hiába ugyanannyi a köb, ha a furat/löket eltér egymástól, így az előgyújtás pontja sem egyezik.
Valamint ha belövöd a megadott értékre, az nem tuti még, hogy ott pont jó is lesz. Ha kéri, állítani kell rajta, ameddig jó nem lesz.
Nameg: nem csak 50/60/70 köbcenti van ugye, hanem a túlméretek közt is vannak árnyalatok. Enyém pl 51ccm.
Persze érdemes ezekből a számokból kiindulni, de fontos, hogy a megfelelő típushoz legyenek ajánlva.
Ezt egy másik fórumon találtam:"Holt pont elött 1.8-al kell gyujtani szemmi köze a kompressziónak ehez ! Ez az 1.8 50ccm es hengerhez van 60-nashoz 1.6 ! 70-nél 1.4 ! és így tovább !" Vagy ez köbcentihez van kötve? Enyém csak alső túlméretes ade a főtengely a 70-es-é
Itt biztosra kell menni. Mivel ezt pontosan meg lehet mérni, ezért meg kell mérni. Egy Simsonnak alapból kell 70-et menni, mivel a motor 3,6 LE-s. Ehhez nagyon fontos hogy az előgyújtás pontosan legyen beállítva. Utána jön a porlasztó.
Szerintem olyan karbi kéne ami dupla torkú mint a Fordomban volt Weber ami magasabb fordulaton egy vákum nyitotta a második torkot... (Tököm teli van az N1-el...)
Úgy döntöttem hogy fentről az első pozicióba tettem a tűt hogy keveset kapjon így nem rángat harmadikban alacsony fordulaton viszont így csak 54-55 a vège viszont avgyertya is szép,egyszerūen nem lehet a kettő közé hanhangolni,vagy alul megy szépen vagy felül.A gyertya ilyen:
Egy kis segítség kellene...Felújítottam egy S51N Simsont,vagyis csak a vázszerkezetét + festés mindenhol.Motor,ki,felújít,motor vissza.Azelőtt pöccre indult,most meg még szikra sincs,pedig az elektronikát békén hagytam.
Próbaképpen cseréltem új kondit,gyertyát,gyertyapipát,gyújtókábelt.Már csak a trafó van hátra,amit nem próbáltam
Mindent átnéztem már többször,de nem jövök rá a hibára,pedig szerintem ott van az orrom előtt,csak nem látom.
Regebben,volt egy taboris 90-em.Gyari fotengellyel,csapagyakkal.Jo volt,nem csorgott,birta a terhelest.Pedig,az is ment 110-et.21-es amallal.Tabori mester utan,azert atkellett reszelni,ami termeszetesen nem en voltam :) (Papp Miki) Jo par ember ismeri ot,tuningjait mindenki elismerte,aki ertett a hangolashoz.