Fiam most vett egy elektromos motort (olyan chopper féle, nagyon nem az én világom). Nagyjából 55-60 km/h-t tud. Három állítható fokozat van rajta, mondom neki állítsuk a leggyengébbre, mondom nem akarok száguldozni. Mondta, hogy jó nekem a 3-as is. Én arra gondoltam, az már a "fejleszakítós" üzemmód. Hát, nagyon nem. Azt mondom, mint egy jó Simson, kb. annyit tud gyorsulásban, vagy ha mondjuk az elején el is lépne az az elektromos motor, a Simson 30-40 környékén ellép könnyedén.
Városba jó lehet, semmi kétség, de túrázni nem igazán alkamas, arra sokkal inkább alkalmasabb a Simson.
A kondinak semmi köze hozzá, vagy a kapcsoló nem kap rendes testet, vagy nem kapcsol a kapcsoló. A blokkról vigyél fel egy test szálat, azzal biztos meg fog állni a motor.
Sziasztok! Mitől lehet az , hogy megcsináltam billenő kapcsolósra a leállítasát az 51N-mnek (megszakítos) lekapcsolás után pár másodperc után áll le, illetve valamikor le sem áll.
tavaly májusban főtengely csapágyaztam, úgy emlékszem rá, hogy a golyókat cseréltem csak ki, pontosabban ami elveszett azokat pótolnom kellett, akkor meg már cseréltem az összeset, meg a primer hajtást és a kuplungkosarat mert le volt fogazva, illetve a váltódob és a furulyatengely már utángyártottnak, korábban cserésnek tűnt, de én nem cseréltem ezek közül semmit
Felvetődött bennem ma egy kérdés mivel nyugdíjas bácsikat már Simson helyett elektromos bicajjal látok (Olyan mint ha csak nekem állt volna meg az idő....) mi lenne ha ezt ötvöznénk és átalakítanánk elektromosra?
10.5-el becsülted alá.Ergó 78-as fúvóka kell punktum. (Na meg a 26-30-as negyedik sebesség áttét,ha már átalakítottam miért ne adjuk meg a módját,ahogy Doki mondta McFly-nak:"Ha már Időgépet építünk miért ne adjuk meg a módját!" :D) (mindennapokban tartani fogm a 4-5 50-es sebességet hiszen nem arra tervezték hogy szétforgassuk őket,csak érdekelt milyen ha meglendítjük!)
Viki segítségét lehet hogy igénybe fogom venni. Igazából ugye sr, ami még nehezíti a dolgokat, a rudazaton is sok precizitás elveszik, pedig azon is variáltam már, simán a váltó kulcsot mozgatva erőltetve ugyan de bevesz mindent most már. Menet közben meg trükközni kell. Egész délután ezzel tököltem, valamivel jobb lett, de még mindig olyan mintha felfelé többet váltana kicsivel mint kéne, minden sebességet mintha túl léptetne picivel. Pedig nem is negyede, nem is nyolcadot, inkább tizenhatodot állítottam egy egy nekifutásra.
Vili, ha esetleg az a gond, sima alátéttel azt nem lehet kihézagolni? Vagy persely kell bele?
Ráadásul a tankom is újra elkezdett engedni ahol a spéci tank ragasztóval megtaknyoltam, tényleg meg kellene a másik tankom csináltatni, szóval lehet hogy valamikor megtámadlak Vili ha nem baj....
Szia ! Hát a váltót be állítani nem éppen egy jó játék. Sajnos tapasztaltam én is . :(. Endurom van és ott még a merevítés is ott van ahol a csavart kell tekerni. Hely az szinte semmi. Sajnos azt már én sem tudom ,hogy hol lesz a jó vagy jobb de az biztos ,hogy csak nagyon keveseket kell tekerni . De azért azt a féktisztítót hagy meg másra . :).
Szerintem (Ha S51) le kell csak a bal deknit venni és úgy ránézni elsősorban a váltódobra és a seeger gyűrűjére esetleg nem-e dobta le illetve mennyi a lógása,ha nem lóg akkor (Le szerelt dekninél.) tedd be egyesbe és onnan fel az első üresig,ez után a blokközépnél a váltót állítónak az anyáját le veszed és ott ha benézel kis két furatos állító belső tulattyút ha jobbra tekered akkor az alsó ha balra tekered akkor a felső fokozatokat veszi jobban de szigorúan csak negyed fordulatokat szabad állítani és minden negyed fordulatnál ellenőrizd hogy éppen az alacsonyabb vagy a magasabb fokozatokat veszi jobban,ha megvan az egyes meg az az feletti kettes akkor a többinek is meg kel lennie,e közben ha az egy és a kettő fokozat között üresben van forgasd meg a kereket hogy van-e tiktik hangja ha van akkor nem a két fokozat közé hangoltad hanem az egyik irányba eltolódott a beállítás ilyen esetben is megehette a golyóidat,ezzel megközelítőleg le tudod magad ellenőrizni még összeszerelés előtt.szánj rá egy NYUGODT délutánt és ne add fel,nekem nehezebb dolgom volt mert 20-éve kihagyás után lett ismét Simsonom,sokat felejtettem de szerelés közbe adja magát :)
Biztos ami bitos tettem két papírtömítést közéjük meg a piros hővédő.Talán mintha ki világosodott volna a gyertyám egy vagy két árnyalattal vagy csak a placebóhatás... :D Mellesleg a 78-as fúvókát szereti na de nem kaptam tippet mennyi végsebeséget mértem a "Jó simson megy 60-at" téma kapcsán.Gyári henger első túlméret 38-23-as dugóméret minden tuning nélkül,talán annyi csalás van hogy a 4.-sebességem 26-30-as :D Felmerül a kérdés hogy tavaly a fúratás után magmnak építettem össze vajon jó munkát végeztem-e ha eddig nem esett szét? :)
(Mikor összeraktam a blokkot láttam, hogy a vonóék hmm... hát eléggé egérrágta. Gondoltam veszek azt is, de beleolvasva az elrettentő tapasztalatokba az utángyártottakkal, inkább visszatettem. Működik gond nélkül, rosszabb nem lett, még húsz év és legyen másnak a gondja :)
Van egy csepeli fickó aki redesebbeket kínál. A kapcsolatnál ott a mail, egy idő után válaszol is.
ma pl arra fogom használni hogy 3 flakonnal ráfújok a motorra, és felgyújtom. ekkora x aktát még nem láttam, nem bírom egyszerűen beállítani azt a nyomorult váltót. Lehet hogy valami utángyártott vagy görbült dolog is van benne, tavaly is emiatt húztam szét a blokkot, megette a furulyatengely a golyókat, és ha már szét volt szedve, át is csapágyaztam, de utána 2,5 óráig játszottam, míg nagyjából vette a sebességeket. Most is állítgattam folyamatosan, nem lett jobb, de végül ma annyira sikerült már eltekergetnem mindent, hogy fullra kezdhetem majd este előlről. Nekem a 46.6 mm nem jött be, arra emlékszem. Mikor a legjobb setup volt, terhelés alatt (nagyon erős emelkedőn) mikor elfogyott kettesben, soha_de_soha nem vette az egyest. Egyébként más tünet nem volt. Van itt valami gixer amire képtelen vagyok rájönni, valami itt görbe vagy kopott lehet, de nem tudom mi :((((
Én nagyon régen csináltam ilyen átalakítást, simán fel lehetett szerelni. Természetesen nem csak alaplapot, hanem lendkereket is kellett cserélni. A tirisztoros egységet én csináltam hozzá, mert akkoriban az nagyon drága volt.
A sík felületet egy egyenes tárggyal ellenőrizheted. Úgy emléxem, ezt a fals levegő témát nem először súgjuk Neked, de eddig nem vizsgáltad ki. Ha előlről is kezded, legalább kizársz egy újabb rizikófaktort, és jobb esélyekkel folytatod a játékot.
Hamarosan én is kezdem, mert már nem harmadik rúgásra indul.
Azt nemtudom megigérni hogy sík-e a felület de teszek akkor a bakelit elé és mögé a papírtömítéből,csak ha tényleg ott szívott volna eddig is fals levegőt akkor az egész beállítást kezdhetem előről :D