Köszi! A bakancs jó ötlet. Van is, meg fűzős tűzoltó csizmám is, csak a városi használatba keresnék valami jó cipőt, mert ha begurulok esetleg a munkahelyre, akkor mégse bakancsba mennék, hanem valami pofásabb cipőben. De akkor az van, amire számítottam, hogy végig kell járni több boltot. Csak azt lenne jó tudni, hogy melyikben van nagyobbacska választék.
Sajnálattal hallom a hírt,hogy a sokat emlegetett plexi már csak a múlt .Remélem nem esés vagy ilyesmi okozta és neked sincs nagyobb bajod mint hogy hiányzik.Bármelyik robogó nagy plexiéből lehet faragni másikat,ez valami Aprilia kézvédős vólt.
Követem a fórumot annak ellenére,hogy nemhallatom a hangomat.A plexi sorsa pedig az ,hogy sajna összetört.Hiányzik is nagyon és nem tudom hogyan lehetne pótolni.A gépet tesztelgetem mikor van rá kis idő,kb 1000 km-t mentem vele és egyre jobban tetszik.Olaj csere elvégezve reméljük jó kis szezonnak nézünk elébe.
Eredetileg a 99-es ben tényleg kétféle kopó lamella van a két szélsőn picit nagyobbak a kopó lemezek felülete. Az uj mind ilyen volt... vastagság alapján nem volt csere érett de a két szélső picit mintha meg lett volna égve de nem vészesen. A rugók viszont fáradtak voltak... Az olaj szépen le folyt, mind a 4liter belement az újból.
Egy gyors dilettáns kérdés a kuplunggal kapcsolatosan az alkatrész katalógus 2 féle kopó lamellát mutat de a keszletben első blikkre mind egyforma. Miben kelle különbözni nekik?
Valamikor volt egy jó plexi de hogy mi lett a sorsa nem tudom.Majd elmesélem egy pálinka mellett,hogy milyen érzés ha a sisakot nem kell minden megállásnál törölgetni.Sajnos én is tapasztalom a 900 on :(
Ez valami egyedi probléma, amire te fogod megtalálni a választ, de nem itt, hanem otthon a garázsban, amikor az ülést levéve felbakolod a motort és végignézed a hátsó teló és a lengőkar csapágyait, csavarjait, szépen megmozgatva mindent hogy mi lötyög többet a kelleténél. esetleg az ülés és a tank rögzítését, ilyesmit.
Én csinálom az olajcserét és a többi szervizt is. Repsolból és Hiflo szűrőből megvolt az olajcsere 10 ezerből. Motulból már inkább 15 ezer. Én nem szoktam minden alkalommal cserélni az O-gyűrűket, ahogy a manual ajánlja, csak akkor, ha már olajpárát vélek felfedezni az illesztéseknél, vagy deformáltnak látom a gyűrűt. Addig tökéletes a tömítés, cserekor viszont gyári Yamahát rakok bele.
Jól értem, hogy 20e-ből kétszer cserélsz olajat? Ebben van szerelési költség is, vagy te csinálod?
Pont azon bosszankodtam az éve elején, hogy hogy van az, hogy a Zuram 4tx-ére feleannyi az adó, mint az én 900-amra, pedig az övé sokkal büdösebb és többet fogyaszt..