A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
ezt azért megnézem majd mégegyszer, mert a mac-em látja a rejtett partíciókat és az osx formázásnál a lemezkezelővel nem tudom hogy -hogy állítottam be és ott kezdtem az egészet csak később mentem át windows-ra és akár lehet hogy kinyírtam azokat a partíciókat a művelet elején.
Szia! Próbáltam keresni olyan oldalakat ahonnan letölthetem de ez nem ilyen egyszerű és akkor találtam ezt a fórumot,igazából segítséget szeretnék kérni honnan tudok letölteni egy frissebb verziot és hogyan tudom egy sd kártyára másolni úgy hogy az működjön ebben szeretném kérni segítséged. Előre is köszönöm!
Részletesen írd le neki a helyzetet, add meg neki az autód adatait (alvázszám stb) azt is írd meg, hogy a szerviz lepattintott és ez eléggé rosszul esett, mert azért egy szabad szemmel messziről is jól látható kupac pénzt hagytál náluk és ezért elvárható lenne, hogy ilyen helyzetekben ne hagyjanak magadra.
Ez a három éves ingyenes frissítés már megszűnt, korábban is csak annyit tudtak korlátozni, hogy az alvázszám alapján nem engedték letölteni a térképet.
A tömörítés 7zip-el rendeben volt, hibaüzenet nélkül. Első tulaja vagyok a kocsinak és a frissítés valóban ingyenes, de pont múlt héten tettem fel a kérdést a kereskedés felé, hogy mivel nem tudom megcsinálni , ezért ők megcsinálják e nekem. A válasz : " A navi frissítést díjmentesen csak te tudod megcsinálni a leírás alapján!"
A kártyára másolás után méretben felment minden, nem maradt le semmi, de amiről beszéltetek rejtett particiókra nem figyeltem a manuális másolásnál.
Amikor az új állomány másolása megtörténik (természetesen a 7zip nevű tömörítővel!!!) akkor minden rendben van? Nincs semmilyen hibaüzenet?
Az autónak te vagy az első tulajdonosa?
(elméletileg a térképfrissítés 3 évig ingyenes, nem tudom, hogy ezt hogyan tudják korlátozni, vagy milyen módon garantálják, de talán egy régebbi kártyád van és ezért nem mennek rá az újabb állományok)
na elég darabos vagyok :: Nem pontosan így néz ki a discover mediam , hanem a jobb felső sarokban nav felirat van, de mikor én próbáltam , akkor a magyar és német oldalakon is az én fajta képem volt a discover media navigációnál és a vásárláson szereplő dokumentációban is discover media szerpel és mivel 2017-es a kocsi ezért 2. generációs
Megcsináltam manuálisan is , illetve a letöltő programmal is, win7-en és mac osx-en is és a külföldi oldalról is. Biz isten és nem ment , nem tudom mit szúrtam el. 3 napon ment el rá 15-ször próbálttam és nem..., pedig nem vagyok ....
Pedig annak mennie kellene... ha a biztonsági mentéssel megy akkor fizikai hiba kizárva, szóval innen vagy a verzió nem stimmel vagy a kicsomagolással van a baj.
A legjobb ha nem a VW programjával, hanem teljesen manuálisan csinálod. Sőt, nem is a magyar hanem közvetlenül a német weboldalról érdemes letölteni a frissítő fájlt! ...sajnos a magyar oldalon pár hete még amikor én próbáltam letölteni, akkor nem a legfrissebb volt fent, a VW frissítő alkalmazása meg nem azt a térképcsomagot töltötte le amit kellett volna.
Egyébként milyen kép fogad amikor megcsinálod a frissítést?
Ugyanígy végigszenvedtem, de én gyári kártyával is megcsináltam (biztonsági mentés, formázás, Fat32 4096, megfelelő verzió letöltve) és nem sikerült akkor sem és ugyanez a kép fogadott. Szóval akkor feladtam, de ha valakinek sikerül kérem írja meg hogy hol a bibi. Visszatettem a bizt mentést és úgy működik.
Discover media navigációm van, és azzal a problémával szembesültem a mai nap, hogy a saját pozíciót rosszul mutatja a navigáció. Lehet valahogy módosítani a saját pozíció megadásán? Eddig hiba nélkül működött, de ma reggel már jó pár kilométerrel odébb pozíciónálta magát.
Na jó, azt hittem befejeztük, de akkor még egyszer, -mivel meglátásom szerint kevered a két típust-részemről most már tényleg utoljára, Attila:
Tehát, két típus van:
1. Discover Media (van gyári SD kártya és nincs belső tároló)
A térképfrissítés a gyári SD kártyára történik. A kártya védett, a rejtett partíción található kód kiolvasásával. A kártya folyamatosan az olvasóban kell, hogy legyen, mert innen hívja be a térképadatokat, hiszen nincs belső tároló.
Tehát, csak és kizárólag gyári VW SD(-CDA) kártyával működik.
Kész. Pont.
A 16 gigás kártya már valóban kicsi, ezért szedték szét több csomagra Európa térképét. Az 1. bundle 12 giga, azt hiszem ez a legnagyobb európai csomag.
2. Discover Pro (nincs gyári SD kártya van belső tároló)
A frissítés tetszőleges kommersz, legalább 32 gigás transzferáló SD kártyáról történik, melyről a fejegység beolvassa a belső tárolóra (korábban HDD, úgy tudom már SSD) a teljes adatbázist.
Végül azt tudom javasolni, hogy olvasd el a Discover Care prog mellékeltét képező Manualt, pontosan le van benne írva minden.
"Ha sikerül valami értelmeset elérnem nem gyári VW kártyával, közzé teszem."
Várjuk türelemmel, de érdeklődve! ...sajnos azonban nem valószínű, hogy siker lesz a vége legalább is nem kommersz kártyával. Voltak régen olyan speciális kártyák amikkel lehetett okoskodni, de ezek már sajnos nem elérhetőek, vagy más okból elavultak.