Ha fenyőből csinálod, a lenolajon felül bekenheted a talajjal (homokkal) érintkező felületeket Bonobittal (bitumen szerűség). A komposztálóm készült így (alapos olajozás és belül Bonobit), 10 éve érintetlen, pedig ott van biológia.
Én a homokozót akácrönkből csináltam, Erdészetből jött tüzifaárban. Kéreg le, és kész.
Megkérdeztem a hivatalnokokat mi a helyzet területfoglalási engedély ügyben. Alapból 2.200ft az illeték és naponta 525ft-ot kell fizetni amíg kint van a konténer. A vicc az, hogy rákérdeztem az esetleges büntetésekre és azt mondták, hogy ha együttműködő vagyok és hajlandó vagyok elismerni mit csináltam akkor megúszom 4.000ft-os helyszíni bírsággal ha észreveszik a közterületesek a konténert vagy valaki feldob.
eloszor kell felcsiszold mindenkeppen. es ha nedves ahogy veszed (epito fat veszel gondolom), akkor elotte esomentes helyen hagyd kicsit kiszikkadni par napot.
40-es papir (fibertarcsanak kerd szerszamboltban), flex. vagy kezi elektromos gyalu, de nagy koszt csinal.
lenolaj vagy lenolajkence, masneven firnis. festekbolt. literesnel kisebbet nem kapsz, par alkalomra eleg lesz. ecsettel lekened, par ora mulva megnezed mennyire itta meg. ha nagyon, akkor megegyszer, de ujra meg kell nezni par ora mulva, es amit nem ivott meg, azt letorolni ronggyal!!!! ha nem torlod le, egy nyulos ragados akarmive valtozik, ami soha nem szarad meg.
gyantara a varas is jo, esetleg nitrohigito kicsit oldja, nitros ronggyal nagyjabol kitorolni.
Köszi. Ezt a lenolajat olvasom itt-ott sűrűn, de még nem volt szerencsém hozzá. Festékboltban vagy hol kapok ilyet? Mennyiségileg mennyi kellhet? Simán átkenem vele vagy áztatni kellene? Ha csiszolni akarom egy kicsit a fát (lekerekíteni a tetejét), akkor csiszolás előtt, vagy után? A fenyő gyantás részével mit szokás csinálni? Vagy tegyem ki pár napra a tűző napra, aztán kifolyik ami ki akar?
Most hirtelen csak ennyi kérdés jutott eszembe... :)
Szeretnék egy kb. 2x2 m-es homokozót összehozni. Arra gondoltam, hogy 10x10-es fát veszek, és egymásba eresztem a végeit, kettőt egymásra rakva a 20 cm elegendőnek tűnik. Alá fóliát tennék, meg valami ponyvaszerű is menne rá. Ez így eddig olyan 10e-ből megáll. Milyen fát érdemes venni, ami tartós? A fenyő hamar tönkre megy? Mivel lenne érdemes kezelni? Gondolom lakkozni nem szerencsés, éri rendesen az idő... vagy pont ezért kellene?
Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan kell kiszámítani egy helységbe a radiátor(ok) nagyságát?
találtam egy metodikát, ami szerint az alapterületet 35-50kw-tal megszorozva kapunk egy értéket, amit a radiátor teljesítményének vehetünk fel. Ebből visszafelé meghatározható az egyes radiátorok szüksége. DE mi van, ha nem csak egy radiátorról beszélünk? stb.
Tud valaki segíteni, vagy szaktopikot lehet találni?
Én a héten fogok kérni bár a XIX-ben lakom. Mondjuk nem értem miért kell már azelőtt kérdezni, mielőtt körbenéznél. A büntetéssel meg vigyázni kell mert ugyan régen 3000Ft volt a bünti, de sokszorosára emelkedtek a bírságok, szerintem ennyit nem ér meg az ügy. http://www.bpxv.hu/index.php?page=ugyleirasok&id=24
1 hétre nem zavarna a kihelyezett konténer elfér. Viszont én a saját házam elé raknám le nem másé elé. Amúgy meg a szomszédnak se szólok ő is mindig előttünk parkol.
Oké felhívom őket csak gondoltam hátha valaki jártas ebben a témában. Bár egyébként kicsit idióta szabályozásnak tartom ezt, hogy kell területfoglalási engedély mivel az autómra sem kell ilyet kérni pedig az minden nap ott parkol.
szajmon mondha: most kikeresed a google-val az inkormanyzatnal az ugyfelszolgalat szamat, es holnap reggel 10-kor felhivod. utanna megirod ide az eredmenyt.
Esetleg XV. kerület Pestújhelyi részre tudsz valami okosat mondani. Szomszéd azt mondta őt egyszer megbüntették és olcsóbb volt a büntetés mint ha engedélyt kért volna.
Mindenkinek a sajat dontese hogy mivel szurja el az eletet. Csak arra akartam felhivni a figyelmet, hogy a mostani megoldasnal sokkal macerasabban karbantarthato megoldasra akar valtani. Ugy tunt a melo minimalizalasa celjabol akar csak oszlopokat, es a lecbetetes vakolt betonkerites nem a melo minimalizalasarol szol.