Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Ho_Tiby Creative Commons License 2011.02.26 0 0 1000

Gratulálok!!!!!!!!!!!! Neked sikerült az élet, a legfullosabb Dustert birtoklod:))))

Mesélj milyen vezetni, számolj be mindenről, várjuk!

Előzmény: laki71 (997)
Ho_Tiby Creative Commons License 2011.02.26 0 0 999

Janopapa43,

Végülis a kedvesség nem kerülne semmibe, de hagyjuk... Viszont ha vonóhorgot adtak ajándékba, akkor szeretnek, csak nincs tehetségük ezt kimutatni :))

Miután átvetted, és időd engedi, kérnénk egy beszámolót az átvételről, a járműről, meg mindenről!!!!!!!!!!!!

Üdv

Előzmény: janopapa43 (996)
FECO4444 Creative Commons License 2011.02.26 0 0 998

Szia,

Németországban tartozék, de ott nincs pótkerék, azt külön meg kell venni.

üdv:

feco4444

Előzmény: laki71 (997)
laki71 Creative Commons License 2011.02.26 0 0 997

Én tegnap vettem át egy exception 1.5 dci 4x4-st ásványkék színben. Pár óra leforgása alatt négyen állítottak meg, hogy megnézzék, hogy ez micsoda. Mindenki elismerően nyilatkozik. Nekem 4 hónap alatt megjött. A használati utmutató szerint tartalmaz a kocsi egy gumijavító szettet is. Én ilyet nem találtam, bár a tartozék átadás-átvételi szerint nem is kellett volna találnom. Elképzelhető, hogy ez a teljes értékű pótkerék esetén nem is jár? Kapott valamelyikötők ilyet? 

janopapa43 Creative Commons License 2011.02.26 0 0 996

Tény, hogy nem túl sokat foglalkoznak a vevő lelkivilágával. De egész normálisan sikerült megállapodnom, a vonóhorgot ajándékba kaptam, ami Duster viszonylatban nem rossz.

A kocsi már a szalonban van, hétfőn tudom meg a pontos ügymenetet.

Üdv.

Előzmény: Ho_Tiby (994)
GToni Creative Commons License 2011.02.26 0 0 995

Ezt azér gonold át mégegyszer mielőtt máshová is beírod szerintem!

Előzmény: Törölt nick (990)
Ho_Tiby Creative Commons License 2011.02.26 0 0 994

Szia,

Az jó lenne! Nemsokára gratulálhatok :)  biztos nagy élmény lesz.. új autót átvenni, az az élet napos oldala!!

Az ittani értékesítő nem gyakorolt rám nagy benyomást, de tévedhetek is, lehet, hogy egyébként nagyon rendes ember.

Üdv

Előzmény: janopapa43 (993)
janopapa43 Creative Commons License 2011.02.26 0 0 993

Szia.

A családban volt néhány Renault mindegyik Vecsésre hordta szervízbe, annak ellenére, hogy volt közelebb is rönoszerviz.

Igy én nem is gondolkodtam, ott rendeltem meg, és ha nem jön közbe semmi jövő héten át is veszem. És ha érdekel. beszámolok a hozzáálásról.

janópapa

Előzmény: Ho_Tiby (983)
julius65 Creative Commons License 2011.02.26 0 0 992

Szia!

Amennyire láttam, én is úgy vélem lehet, hogy csak a csavaron kell húzni. Nem bántom, a fék dolgot azért inkább szerelőre bízom.

Egy a nehéz, hogy a legközelebbi dacia-renault szervíz is több mint 50 km-re van. Még tán Aradon közelebb lenne, de oda néha hétvégén megyünk.

Előzmény: agaxy (991)
agaxy Creative Commons License 2011.02.25 0 0 991

Szia!

Akkor láttam a fékpedál rögzítését,amikor leszedtem a műszerfal alatti filcréteget,hogy talán ott zörög valami.Szerintem ez nem nagy gond,mert úgy van megcsinálva,hogy a pedál mellett műanyaggörgökkel van kihézagolva,a tengely végén pedig csavar van.Azt írtad,hogy úgyis szándékozol szervízbe menni szerintem ezt percek alatt beállitják.

Előzmény: julius65 (963)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.25 0 0 990

tudod ezek a mai daciák gyakorlatilag rönók

nekünk van egy kiváló rönó szerelőnk, és ő mondta, hogy a motort is tönkreteheti egy ilyen tankolás

a kaniszter meg a szolenoid szelep arra van, hogy az üzemanyag párának a környezetbe kijutását megakadályozza

gyakorlatilag visszavezeti a párát az injektorba egy szénszűrőn keresztül ami így a befecskendezett üzemanyaghoz adódik, és elég a normál ciklusban

(a ladánál még simán a környezetbe ment ez a gőz, ezért is volt benzinszag, ha telitankoltad - na meg mert rohadt a tank :) )

na most, ha ebbe a párára méretezett rendszerbe üzemanyag kerül, az ugyanúgy visszajut a befecskendezőhöz, és bekerül a hengerbe, de elégni nem tud, mert nincs hozzá azokszigén

és akkor egyrészt kopogásos égést okoz, amit a csapágyak megköszönnek, másrészt pedig megy tovább a katalizátorba, ami ~800°C-os, és abban meggyullad az üzemanyag...

szépen kiég a katalizátor, akár már egy ilyen buli után

Előzmény: julius65 (989)
julius65 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 989

Csuda tudja, a mondeot gyakran tankoltam csurig, mert a városkánkban nem volt omw, vagy hasonló kút ezért ha messzebb mentem, hát teletöltöttem. 260000 km-el adtam el és tökéletes volt, legalábbis ilyen hiba nem jelentkezett. Lehet csak szerencse.

Igaz nem állt sosem teli tankkal, mert mire hazaértünk az a plusz egy két liter el is fogyott.

Mindenesetre köszi, eztán csak egy katt lesz. Erről a kaniszterről még nem hallottam, de most rákerestem a neten. Remélem ez az egy ilyen tankolás még nem rontotta el.

Előzmény: Törölt nick (985)
julius65 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 988

Szia!

Egyből raktunk rá téligumit, 215/65 16 Continental ContiCrossContact Winter-t. Nem a szalontól egy gumisnál vettük.

Szerintem egészen jó gumi.

Előzmény: delkertesz (984)
agaxy Creative Commons License 2011.02.25 0 0 987

Szia!

Nekem még nem volt szerencsém a dusztert hóba kipróbálni , biztos jó vezetni.Azért lennék rá kiváncsi,mert még nem volt összkerekes autóm,nem tudom hogy ilyen körülmények között hogyan viselkedik.Mondjuk a hó és a hideg már nem hiányzik,úgyhogy inkább ezzel várnék.A fogyasztásmérő nekem 6.7-6.8 körül mutat,de még csak rövid távokon használtuk.Holnap megyünk hosszabb utra,autópálya is lessz benne,így biztos más lessz az átlagfogyasztása.

Előzmény: julius65 (982)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.25 0 0 986

lehet, hogy az értékesítő nem volt szimpi, de a szervizes "öreg" nagyon normális volt velem

igaz, csak alkatrészt kerestem

Előzmény: Ho_Tiby (983)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.25 0 0 985

"jól teliraktam a tartályt, nem csak első kattig eresztettem"

aztán megtelik a kanisztered, meg a szénszűrő, és rögtön jönnek a gondok

a teljes teletankolás kerülendő! pláne dízelnél!

amúgy vicces költsége van a dízel üzemanyag csöveknek, ne akard, hogy leírjam

delkertesz Creative Commons License 2011.02.25 0 0 984

Szia!

Vettél rá téli gumit, vagy azzal jársz amivel átadták?

Ho_Tiby Creative Commons License 2011.02.25 0 0 983

Hallott valaki valamit a vecsési Renault-Dacia szalonról? 

Ott néztem meg a Dustert, készségesek voltak, de valahogy nem volt szimpi az értékesítő. Jó lenne olyan helyen megvenni, ahol barátságosak, és a szervíznek is jó a hozzáállása.

Pestmegye déli részén, Délpest környékén tud valaki ilyet??

julius65 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 982

Szia!

Köszi a tippet, amint kiolvad a kocsi megnézem.

Tegnap és ma nagyon jót havaskodtam a kocsival.

Kivételesen örültem hogy esett a hó. A dusivan élvezet havon menni. Nem rohantam 50-70 között  volt a tempó, volt hogy meg is előztek, de nem bántam. Akinek 4x2-se van sose bánkódjon, rájöttem, hogy ennyi hó miatt még fölösleges bekapcsolni az összkerékhajtást. Én is csak azért kapcsoltam, mert van és hogy mégis milyen. Gyorsulásnál volt stabilabb a gép egy picit, egyébként kétkerékkel is gyönyörűen ment.

Mivel jó nagyok a kerékjáratok, azt tele is pakolta rendesen hóval, jó nagy súly lehetett, mert éreztem hogy kicsit lomhább lett.

A benzinszintjelzőre azt hittem nem jó, mert valamiért úgy emlékeztem, hogy csak 40 literes a tartály ( a nivának ennyi) és 39 litert írt már elfogyasztott gázolajnak. Mondom nem értem mire föl ír még 150 km-t megtehető távolságnak. De így szerintem nagyjából pontos. Persze azért édremes figyelni a napiszámlálót. Tankoltam, 6,4 re jött ki, de jól teliraktam a tartályt, nem csak első kattig eresztettem.

Most azót 5,7-et mutat fogyasztásnak a kijelző( kb. 130-140 km után ). Négykerék bekapcs -"fölügrik" 5,8-ra. 60 fölött kicsivel már 6.-ban mentem.

Szerintem aki ma a dusterrel havon járt annak szerencséje volt. Régen élveztem így a vezetést.

Előzmény: agaxy (975)
Ho_Tiby Creative Commons License 2011.02.25 0 0 981

Hello Órarugópattanó,

Láttam a képeket az átadásról, nagy élmény lehetett....utólag én is gratulálok hozzá, legyen sok örömöd benne!

Én terepjáró mániás vagyok. A Duster gyártása csillantotta meg a reményt nekem, hogy egyszer egy új terepjárót vehessek én is.Ezért érdekel ennyire, hogy mik a tapasztalatok.

Van egy storym:

Tavaj nyáron történt, hogy autókáztunk Balaton környékén, és egy balaset miatt baromi totlódás lett.  Az út mellett vezetett egy földút , ahova le lehetett hajtani, de föl volt ázva, meg gödrös is volt, így nem élt senki a lehetőséggel, hogy ott kerülje ki a dugót- először mi sem.

Azután láttuk, hogy egy pick-up ( talán Toyota volt? ) letért a földútra, és haladt a kocsisor mellett lassan, de gond nélkül.

Ezután úgy döntöttem hirtelen, hogy én is megpróbálom követni a pick-up-ot. Ugyan az enyémen nincs diffizár, de autómatikusan kapcsolódó összkerék van, és kakandvágyból bevállaltam.

Lehajtottunk, kicsit csúszkált a sárban, de haladtunk. Utána láttam, hogy más is fölbátorodik, és egy talán Corsa, vagy Fiesta is utánunk jött női vezetővel fedélzetén (!). Na ő szegény tíz méteren belül elakadt, és félig keresztbefordult, és csak pörgött a kereke.  Nem mertem visszatolatni, nehogy elakadjunk mi is, csak visszaszóltunk, hogy mit tudunk segíteni, de integetett a hölgy, hogy hívja a férjét, menjünk nyudodtan.

Na nagyjából ennyi. Később kerülővel visszajutottunk a rendes útra, minden zugában tele lett a kocsi fekete sárral, utána mosás alvázmosással stb.  De végül is érdekes élmény volt.

Üdv

Előzmény: Órarugópattanó (974)
hopkins81 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 980

A vészvillogó lámpát én se figyeltem,hogy világít e, pedig ma is sötétben értem haza.

A zörgés nálunk is előfordul bizonyos fordulaton, talán vasárnap napközben meg tudom nézni ezt a klímacső kérdést, hátha megoldódna a probléma. Köszi az infót.

Órarugópattanó Creative Commons License 2011.02.25 0 0 979

Motormelegítőn gondolkodott már valaki?
A DEFA honlapján bukkantam rá, hogy létezik a Dusihoz is. Utána jártam, megrendeltem, a dieselhez 45490Ft. 2-3 hét mire megjön.

FECO4444 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 978

Sziasztok,

Énnél nagyobb gondunk ne legyen! :-)

Még egy zörejforrásról olvastam, valakinél a műszerfal mögötti elektromos kábelek gyorskötőjének a kilógó szára ért hozzá a műszerfalhoz. Levágta  a kiálló részt és megszünt a zörej.

üdv:

feco4444

sabrinho Creative Commons License 2011.02.25 0 0 977

Na erről szól egy ilyen fórum...

Minél több hozzád hasonlót ide!

FECO4444 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 976

Szia,

Ezt én még nem figyeltem meg (mármint a vészkapcsoló világítását). Holnap megnézem, írok. Viszont ha ott egy égő kiégett, az nem egyszerű művelet kicserélni.

Holnap jelentkezem!

üdv:

feco4444

Előzmény: Órarugópattanó (974)
agaxy Creative Commons License 2011.02.25 0 0 975

Üdvözlök mindenkit a fórumon.Mi a Dustert tavaly augusztus végén rendeltük meg,és február 9-én vehettük át. 1.5dci 4×4exception, nagyon megvagyunk vele elégedve. Egy boszantó probléma volt csak, ugyanaz mint julius65-nél,1500-2000-es fordulatnál apró zörejek a műszerfal mögül.K.B. négyszer álltam neki a műszerfal alját lebontani és probáltam a hibát megkeresni.Ott nem zörgött semmi.Tök véletlenül jöttem rá hogy a zörgést a klima csövei okozzák.Nekem a jobb első lámpa mögött ért hozzá a cső egy fém alkat részhez.Gyors kötözövel egy kicsit odébb húztam a zörej megszünt.Pár nap után megint elkezdett zörögni,akkor rövid keresés után rájöttem hogy a másik csőnél megy el a fényszórómagasság állitó bovden,most az ért hozzá a másik aluminiumcsőhöz és ez okozta a zörejt.Ott van egy műanyag távtartó a bovdenen azon húztam feljebb azóta semmi zavaró hang.Remélem tudtam segítení.

Órarugópattanó Creative Commons License 2011.02.25 0 0 974

Sziasztok!
Csak nálam nem világít a vészvillogó kapcsolója este, vagy ez ilyen?
Jelenleg ez a legnagyobb problémám...

Ho_Tiby Creative Commons License 2011.02.25 0 0 973

Szia FECO444,

De irigyellek....gratulálok hozzá!!!!

700 km alatt is már lehet tapasztalat, de ha nem tudsz mit írni, az jót jelent; nincs mit írni, mert minden rendben!

Egyesek azt mondják -talán helyesen-, hogy ma már nem gyártanak rossz autót, mert már akkora tapasztalat gyűlt össze,

hogy a "gyermekbetegségeket " kinőtte az iparág.

Látom, hogy mindenki a rozsdával foglalkozik. Az szerintem is csak felszíni rozsda, és nem is látszik, mert alul van.

Ennél sokkal lényegesebb, hogy milyen vezetni, és mennyire megbízható, stb

Jől tetted, hogy belevágtál, HAJRÁ DUSTER !!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: FECO4444 (968)
csibizolee Creative Commons License 2011.02.25 0 0 972

Ahogy FECO4444 is írta, daciaklub.hu. Én is ott olvastam erről jópár hosszú oldalon keresztül. Engem is érdekelt a téma, utánanéztem és ha valami nem volt tiszta rákérdeztem. Kicsit zavaró azért, hogy egyesek úgy hiszik (most ezt nem bántásnak írom) hogy egy autószalon megengedhetné magának azt, hogy új autót rozsdásan adjon el. Tudom itt mindent lehet ez Magyarország:)

Előzmény: FECO4444 (971)
FECO4444 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 971

Átrozsdásodás volt téma régebben, itt is, meg a daciaklub.hu-n is. Nem értem miért kell aggódni a 6 év átrozsdásodási garancia miatt.

Más autónál hány év ez a garancia? Nekem volt egy 307-es Peugeot-om, arra is 6 év volt a  átrozsdásodási garancia, 8 évesen adtam el, de semmi rozsda nem volt látható rajta. A kipufogót 6 évesen kellett cserélni, de hát arra meg amúgy sem érvényes.

Az első Logan-oknál volt rozsdásodási probléma, de arra volt visszahívás.

üdv:

feco4444

Előzmény: csibizolee (969)
julius65 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 970

Szia!

A kipuff az igazából fogyó eszköz, előbb utóbb elrohad. A citroenemé is csak 5 évet bírt. Viszont az autó csöppet sem rozsdásodott. Rozsda gondom eddig csak a tíz évnél régebbi autóimnál volt. De ott se mindnél. (Trabant, csepp kadett küszöb)

De az meg olcsón javítható volt. Azt azért megértem,  hogy a régi dácsiások aggódnak a rozsda miatt, mert régen téynleg volt ilyen gond velük. De ez a dácsia már nem az a dácsia.

Előzmény: csibizolee (969)
csibizolee Creative Commons License 2011.02.25 0 0 969

Furcsa hogy mennyien írnak itt a rozsdásodásról.

Szerintem azért kellene kicsit beszélni valaki szakemberrel is ezügyben nekik (ez persze csak ajánlás).

A lényeg a 6 év átrozsdásodást nem kívűlről kell nézni, mivel bentről kifelé fog átrozsdásodni a kipufogó!!!! Én megnéztem, de nálunk csak a szokásos felületi oxidáció van. Ez télen nem egy nehezen elérhető dolog, kb. minden autónál egy idő után előjön. A többi fém alkatrész pedig kezet fém, tehát ott nem lehet rozsda csak kosz (nálunk szintén nincs ezekkel sem gond).

FECO4444 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 968

Szia,

Én a román Duster fórumokat szoktam olvasni, ott van olyan fórumozó akinek két Dusterja van, egy dCi és egy benzines.

Elsők között vette át a  dCi-t, abban már 60.000 km van. Azt írja hogy a kötelező szerviizeken kívűl csak pár apróság volt a gondja, zörgés itt-ott stb.

A magyar daciaklub.hu-t is olvasom, (Magyarországon még kevés a Duster) sok tapasztalattal rendelkeznek a Logan és a Sandero-val kapcsolatban.

Engem megyőztek ezeken a helyeken olvasottak, ezért döntöttünk úgy hogy veszünk egy 1.5 dCi 4x2-est. Jelenleg 700 km-t mentem vele, ezért sok tapasztalatom még nincs.

üdv:

feco4444

Előzmény: Ho_Tiby (966)
julius65 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 967

Ma megint havas napra ébredtünk. Kivételesen örültem, legalább tapasztalgatom a 4x4-et.

Azért érződik. Leginkább elinduláskor, gyorsításkor és éles kanyarban, ha odalépek szépen befordul, nem jár az eleje össze vissza.

A közlekedési morál: mindenki ment szépen lassan, én főleg előzékenyen, mert most már jól le merek húzódni, tudom, hogy képes vagyok visszajönni. ( Nagyon tetszik ) Jött egy fekete nissan navarra középen gyorsan, na az nem mozdult a széle felé.

Ho_Tiby Creative Commons License 2011.02.25 0 0 966

Én is kivétel nélkül minden tesztet elolvastam róla. Mindenki arra volt kíváncsi, hogy milyen az az autó , ami ennyire jó áron kerül piacra.

És mindenkinek tetszett.

Nagyon jól álltak hozzá az ujságírók, mindenki figyelembevette a tesztnél, hogy nem a luxust kell keresni benne, és nem vártak lehetetlent.

Az derült ki a tesztekből nekem, hogy egy jól használható, megbízható családi autó / terepjáró, ami persze bírja a rossz utakat, és még ennél is több, mert  divatos, és kényelmes is, szinte több, mint ami elvárható ennyi pénzért.

Engem az is érdekel, hogy mit mond, aki megvette, és minden nap használja, nekik mennyire jött be / vállt be. ( a Totalcar/Népitéletben még nem sok ítélet van róla fenn )

Ne legyen maximalista, akinek kevés a pénze. Ami a tesztekben volt, az meggyőző, pár rozsdafolt a kipufogón engem nem riaszt vissza. Ha amúgy megbízható, akkor jó vételnek látszik.

Remélhetőleg pár év múlva nem nagyon fogják lopni, ez is fontos , de nem lehet előre tudni.

Alkatrészárakról van infó? Renault szervízárakon javítják?

Előzmény: julius65 (965)
julius65 Creative Commons License 2011.02.24 0 0 965

Amikor átvettük, már olvastam a rozsdásságról az alján. Meg is néztem, valóban néhány dolgon voltak rozsdák.

De, suttyomban alánéztem a szalonban álló  egy két renaultnak is. Azért azokon is volt rozsda alul. Hogy most melyiken több vagy kevesebb, azt már nem volt időm fölmérni, de megállapítottam, hogy ez nem csak a dusteren volt. Szerintem ahogy télen állnak kint a szabadban valami vékony lepeszerű rozsda kiül néhány alkatrészre.

Ha végre kitavaszodik alá is fogok feküdni és terepszemlét tartok. Egyébként amint hazaérünk egyből garázsba kerül az autó és ott pihen. Ezzel kicsit késleltetjük a rozsdásodást.

Az meg, mivel havi kb 4000 km-t megy vele a feleségem, az évi 50000, valószínű, hogy 6 éves kora előtt cserélni kell, újra vagy újabbra.

Ha beválik, akár egy új dusterre.

Ami azt illeti, mi nem sokat gondolkoztunk, mikor megrendeltük. Kicsit meglátni és megszeretni eset volt. Bementünk a szalonba csak kíváncsiságból, mert aktuálissá vált az autócsere kb fél éven belül. Valaki előtte mondta, hogy nézzük meg a dustert.

Bementük a szalonba, körbenéztük, mentünk egy kis kört, meghallgattuk az eladót és megrendeltük az autót. Kicsit lutri, lehet ügyes volt a kereskedő. Ezután kezdtem olvasgatni róla teszteket. Azok meg igen csak jók voltak. Mondom, nekem abszolút tetszik eddig.

A feleségem egy mondeo IV-ből ült át ebbe, kétségtelen van ahhoz képes néhány megszokni való dolog, főleg komfortosságban, alapvetően azért szereti a gépet.

Előzmény: Ho_Tiby (964)
Ho_Tiby Creative Commons License 2011.02.24 0 0 964

A szervízben ne jagyd, hogy bagatelizálják a problémákat!

Nem vagyok szakember, de a  motorcsörgés így, ahogy írtad nem gáz. Padló gázzal kis fordulatról szerintem simán becsöröghetnek a szelepek. Ha normál üzemmódban szép a hangja, és jól is fogyaszt akkor szerintem semmi gond nincs vele.

A fékpedál lötyögést viszont meg kell csinálniuk mindenképp!!

Ha viszed szervízbe, és tudod, feltétlen nézd meg alul, hogy nem rozsdásodik-e valami.

Úgy tudom átrozsdásodásra 6év a garancia, de a kipufogó nem biztos, hogy beleszámít!

Ezt szerintem kérdezd meg ott.

Ha azt nézzük, hogy ekkora terepjárók jóval drágábbak, sokmindenre van bocsánat, de azért ennek sem szabadna pár hónaposan rozsdásodni.

Előzmény: julius65 (963)
julius65 Creative Commons License 2011.02.24 0 0 963

Tervezzük ezekkel majd a szervízbe elmenni. A csörgést én 2000 fordulatról gyorsítva közel padlógáznál, hallom normális menetben szép a hangja. Ma nem tudtam gyorsulgatni vele, havas úton nem erőltettem. A youtubén nézegettem gyorsulásokat ilyen motoros autóknak, hát nekem furcsa egy dízelt 4 ezer fölé kipörgetni, valószínű, ez aránylag kis motor, inkább nagyobb fordulaton jön meg az ereje. Összehasonlítási alap a ford mondeo 2.0 tdci nekem, az nálam 3000 fölé szinte sosem ment. max egyszer kétszer hogy mégis milyen 1500-2000 között használtam. 256 ezer km  után is nagyon erős volt.

A fékpedál, ma amennyit vezettem, nem éreztem zavarónak, sőt nem is vettem észre a dolgot.

Amikor kézzel megmozgattam akkor volt jobbra balra kb. fél centi mozgása, de nem tudtam még alaposabban megnézni a rögzítését.

A feleségem eléggé háklis arra ha egy gép nem abszolút tökéletesen működik. Ezért jártamk ma meg holnap is én a kocsival, hogy lássam, tényleg mi a helyzet.

A nagyobb kátyúkat jobb elkerülni ezzel is. Dübben egyet ha véletlen elkapom, de nem érzem olyan vészesnek mint a másik autóval.

Ott ahol a régivel 30-40-nel óvatoskodtam, ezzel 50-60-nal mentem, de lehet csak azért mert megszoktam, hogy ott lassítani szoktam.

Mindenesetre szerét ejtjük hamarosan, hogy beguruljunk a szervízbe vele. Meg szívesen elmennék a találkozóra is, hogy lássam van- e különbség a dusterek között.

Előzmény: Ho_Tiby (962)
Ho_Tiby Creative Commons License 2011.02.24 0 0 962

Mi lett a lötyögő fékpedállal, meg a motorcsörgéssel? Nekem ezek elég kiábrándítóak lennének, ha az én autómon tapasztalnám.

Az úthibákat biztos jól viseli, mert megerősített terepfutóműve van. Belülről tompán, vagy erősen érezni pl. egy kátyút?

Megpróbálok elmenni egy tesztvezetésre, akkor majd átfogóbb képet kapok a gépsárkányról, addig is köszi, ha megosztotok velem (is) pár tapasztalatot.

Előzmény: julius65 (960)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.24 0 0 961

Ha a kesztyűtartóba bepakolsz 2 és fél millió jó magyar forintot, én még egy tyúkot is rátoldok az árra....

Előzmény: tamásbá63 (954)
julius65 Creative Commons License 2011.02.24 0 0 960

Ma a havon jól vizsgázott nálam a dusi. Mint egy tank úgy megy benne. Jó nem volt egy szibériai hó, de tetszett. Törésteszt ide vagy oda, én jól érzem magamat benne vezetés közben.

Kezes, engedelmes, bírja a zötyögőket, kényelmes is. Végre megkaptam most néhány napra a feleségemtől, hogy kicsit próbálgassam.

Az a lényeg kinek milyen célra kell az autó, nekünk sokat is kell menni többnyire rossz utakon, ezért választottuk ezt.

Egyedül az a zörgés ami zavaró a műszerfalban, de majd csak megtalálom a forrását.

Kopi Creative Commons License 2011.02.24 0 0 959

Az tök jó! Mert egyből ki is lehet próbálni a különbséget! ;)

Előzmény: julius65 (958)
julius65 Creative Commons License 2011.02.24 0 0 958

Köszi, ez nem is vészes összeg, csak Budapesttől messze lakunk.

Előzmény: Kopi (943)
Ho_Tiby Creative Commons License 2011.02.24 0 0 957

Sziasztok Dusteres csirkefogók :)

Királyfi77!   Sajnálom a berepedt szélvédőt! Kíváncsi lennék, mi van a motorproblémával, amit régen írtál, megoldódott-e, meg mi van a rozsdákkal.  Légyszi írd meg!!!

Elejétől sokat beleolvastam a fórumba, nekem is tetszik a Duser, márkakereskedésben meg is néztem, beleültem, stb- próbavezetésre is próbálok majd menni-.

Nagyon gondolkodom a vételen.

Mondjatok légyszi valami konkrétat, h pl. akinek van benzines 4X2 az milyen, mennyire dinamikus, vagy egyáltalán ki-mennyire elégedett a sajátjával.

Rozsdagondok felmerültek még valakinél?

Köszi előre is a válaszokat,

HT

Előzmény: királyfi77 (896)
Kopi Creative Commons License 2011.02.24 0 0 956

Maradj a tevénél! Sokkal kiadósabb falat, mint a szűz lány!

Előzmény: tamásbá63 (954)
Kopi Creative Commons License 2011.02.24 0 0 955

Sajnos, most nem tudok vidiket nézni, mert behal tőle a gépem, de képeket már láttam ilyesmiről.

Tökéletes autó nincs, de azért csak megnyugtató egy kicsit, hogy már megpróbálnak tenni azért valamit, hogy ne maradjunk ott az úton, ha balszerencsénkre történik valami...

Előzmény: tamásbá63 (953)
tamásbá63 Creative Commons License 2011.02.24 0 0 954

Dizel.Nekem megér vagy 12 misit.Annak a fele 6,ebből engedek 1-et hogy mind ketten jól járjunk.

De siess mert ha bedől az arab világ akkor már csak csere érdekel.( szűz lány,esetleg teve)

Előzmény: Törölt nick (952)
tamásbá63 Creative Commons License 2011.02.24 0 0 953

Igen.Meg olyat is amiben 60-es 80-as években gyártott hatalmas amerikai kocsikat ütköztetnek modern és kisebb autokkal és a nagy batár megsemmisül.

Az amerikai Insurance Institute for Highway Safety nevű szervezet egy rendhagyó törésteszttel demonstrálta, hogy az utóbbi évtizedekben mennyit fejlődött az autók biztonságtechnikája. Az alábbi videón egy 2009-es Chevrolet Malibu ütközik egy 1959-es évjáratú Chevrolet Bel Airrel. Mindkét autó 40 mérföldes, azaz mintegy 64 km/órás sebességgel rohan egymásnak a vezetők felőli oldalon. Hiába a pingpongasztalnyi motorháztető és temérdek acél, a fecskefarkú öreg Chevyben ekkora sebességnél semmi esélye az utasoknak.

http://videa.hu/videok/jarmuvek/regi-es-oreg-auto-torestesztje-amerikai-baleset-bel-air-xoJxr2NFp0B6OhGr

Előzmény: Kopi (951)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.24 0 0 952

Ha diesel, érdekel az ajánlat. "Mennyit engedsz a feléből?"

Előzmény: tamásbá63 (950)
Kopi Creative Commons License 2011.02.24 0 0 951

Láttátok a kis Modust a nagy Volvo ellen?

A Modus széthullott, de a belső ép maradt. A Volvo meg...

Előzmény: tamásbá63 (950)
tamásbá63 Creative Commons License 2011.02.24 0 0 950

Engem a fejtámla rossz szereplése lepett meg.Azért a 3 csillag alkalmas arra hogy egyeseket(pld.kjani)eltántoritson a vételtől.

30 éve baleset mentesen vezeték. Sok keleti autom volt.Trabantoknál sokszor örültem he legalább egy keréken fogott a fék.

A 98-as Berlingómban már volt 1 légzsák a 2005-ben már két légzsák volt és 4 csillagot kapott.(a legújabb tipus is 4csillagoshttp://www.euroncap.com/Player.aspx?nk=b52b1ec2-5f54-46ef-bc93-261f1b05b125)

Most meg van egy életveszélyes Dusterem 4 légzsákkal,ABS-el,ESP-vel és nem merek kimenni vele az útra.

Nem kell valakinek féláron?

Szerintetek ez a 4 csillagos Megane most mennyit kapna?http://www.euroncap.com/Player.aspx?nk=b6106745-defe-423d-81e3-6604e4d8513e

Nem a Megant fikázom csak ez akadt a szemem elé.

Órarugópattanó Creative Commons License 2011.02.24 0 0 949

Ha a gyalogos nagyon megsérül, akkor neki rossz a töréstesztje, nem a Dusinak.

FECO4444 Creative Commons License 2011.02.24 0 0 948

Sziasztok!

Ezeken sokat lehetne vitatkozni, de szerintem egy a lényeg:

Nincs 100% biztonság!

Azért kell megnézni ezeket a törésteszteket, hogy mindenki lássa, az autóvezetés veszélyes üzem!

És ami ennél is fontosabb, vigyázzunk magunkra és EGYMÁSRA!

Sajnos az itthoni vezetési morál a béka segge alatt van! Ezen kellene javítani!

üdv:

feco4444

Előzmény: Törölt nick (946)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.24 0 0 947

Ha viszont Micubácsi a márka, rögtön 4 csillag-hasonló eredménnyel, ennyit az objektív tesztről:

http://www.vezess.hu/torestesztek/majdnem_osszeroppant_toresteszten/29266/

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.24 0 0 946

Ugye, na erről beszéltem. Szerintem az utolsó bekezdés is sokatmondó:

"A Duster tehát nem törik rosszul, mégis lehúzták az EuroNCAP-nál, ami elgondolkodtató, ha azt nézzük, hogy más típusok hasonló törésteszt-eredménnyel négy vagy akár öt csillagot kaptak, ha elég volt a hárombetűs vezetési segédlet a felszerelési listában. Ez pedig félrevezető, hisz a Duster jelenleg a papírgalacsinként összegyűrődő Suzuki Altóval tartozik egy kategóriába, legalábbis a csillagok száma alapján."

Előzmény: sabrinho (945)
sabrinho Creative Commons License 2011.02.24 0 0 945

"Ismét itt egy példa az EuroNCAP aktuális értékelési módszerének teljes alkalmatlanságára. Az autók valós biztonsági szintje már nem áll egyenes arányban a csillagok számával, hiszen azt olyan tényezők is befolyásolják, mint hogy az autóban alapfelszereltség-e az ESP vagy más vezetési segédlet. A Dacia Duster esetében a passzív biztonság átlagosnak mondható: a felnőttek védelmére 74%-ot kapott a gép, és a gyerekvédelem 78%-os eredményén sincsen mit szégyenkezni. Ilyen eredményekre normális esetben legalább négy csillag járna, ami még bőven védhető.

Innen: 

Elvérzett a törésteszten a Dacia Duster

A legolcsóbb szabadidő-autó három csillagot kapott, pedig a zúzást még jól bírta. Tovább »

forrás: totalcar.hu

Kiemelések tőlem.

Kopi Creative Commons License 2011.02.24 0 0 944

Ja igen... :)

Bp!

Előzmény: Kopi (943)
Kopi Creative Commons License 2011.02.24 0 0 943

Ezt KoAnnal kellene letisztázni! :)

A Retyóknál a bekábelezettségtől függ. No meg attól, ki hogyan szeretné megoldani a bekapcsolását. De talán 10 e körül lehet...

Limiter és tempomat egyaránt működik. A cucc azt használja ki, hogy a számítógépben benne van, ami szükséges hozzá, csak nincs kivezetve, aktiválva, ha nem rendelték meg a kocsihoz.

Előzmény: julius65 (942)
julius65 Creative Commons License 2011.02.24 0 0 942

Szia!

Ez a "fillérekért" nagyságrendileg mennyi lehet, illetve melyik városba kellene vinni?

A 1,5 dci duster alkalmas? Mivel renault talán-gondolom. Más márka is szóba jöhet?

Lehet a tempomat ára visszajön elmaradt gyorshajtás büntetéseken. Van hogy nem akarok gyorsan menni, de kölkúszik a sebesség.

Előzmény: Kopi (940)
gabesz761 Creative Commons License 2011.02.24 0 0 941

Sziasztok!

Ide még nem írtam, dáciám sincs, csak kíváncsi vagyok a dusterre, azárt olvasgatom.

Íme egy cikk, hogy mit ér az 5 csillag:-)

Ugye nem mindegy mivel ütközünk. Nem mindegy, hogy a másik autó 5 csillagos, de milyen tömegű, méretű, magasságú:

Kopi Creative Commons License 2011.02.24 0 0 940

Ja igen... :))

Ha alkalmas rá a verda, KoAn klubtársunk "fillérekért" beépíti a tempomatot is! :)

Kopi Creative Commons License 2011.02.24 0 0 939

Forgalomban nem csak Te hibázhatsz! Sajnos... Így bizony mindenki veszélyben van, aki kocsiba ül. (No meg egyébként is.) Az esély nagyon nem mindegy!

Egyébként pont az előbb írtam "odaát", hogy:

"A 7 személyes Dákóról azt mondják, hogy a legnagyobb helyet kínálja az utasoknak. És szinte "ingyé" van. Ha 7 személyes verda kellene, nem sokat töpiznék!"

Hidd el, nincs dácsiás-megános vita! :) Max. vita van! :) Meg véleménnyilvánítás! (Egyik se jelentsen veszekedést! :)) )

A hasonlatod különben jó! Tényleg ne bántsunk meg másokat. Ne hívjuk fel a szomszéd figyelmét arra, hogy három füle van. De azért egy autóról véleményt mondani kicsit más.

Egyébként a Mégane Klub egy teljesen nyitott klub! 21 olyan tagunk van, akik soha nem rendelkeztek Megánnal, mégis beléptek hozzánk. Suzukival is. 24-en meg maradtak, pedig típust, márkát váltottak. Talán nem olyan rossz társaság... :)

És a kedvezményeink sem rosszak!

http://meganeklub.hu/index.php?Klubkedvezmenyek

Ha gondoljátok, mi nyitottak vagyunk. Bárkit szívesen látunk társaságunkban!

Egy csomó mindenben talán még segíteni is tudunk!

Előzmény: Törölt nick (928)
Kopi Creative Commons License 2011.02.24 0 0 938

Egy jókezű maszek "ködöléssel" észrvehetetlenné teszi a javítást.

(Márkeszervizben nem a top fényezők csücsülnek. Meg nem biznisz a javítgatás...)

Előzmény: csibizolee (924)
sabrinho Creative Commons License 2011.02.24 0 0 937

Felejtsd már ezt a "titeket senki sem utál" el... Mégegyszer leírom: én már csak azért sem a kisebbségi komplexus miatt ugrottam, mert nincs és vszínűleg nem is lesz Daciam. A Duster apámé lesz. 

Ha már ennyire érdekelt mi az ami nem tetszett:

"Aztán mikor eladtak egy valaggal benyögik ,hogy törésteszt 3csillog .Kicsit becsapós nekem .

Mögöttem 3 kisgyerek ül kicsit másként nézem én a dolgokat."

Kérdem én, ki az, aki azt mondta, hogy egy diszkont kategóriás autónak bármiből kitűnő osztályzata lesz?  Megnéztem a tesztet, szerintem amire a fenti mondattal Kjani utal, az pont nem állja meg a helyét: a hátrafelé utazó gyerekek védelme max. pontot, a többi gyereké közel maxot kapott. Az elölülők kevésbé védettek, de itt sem látom azt a nagy veszélyt. Akkor mi köze ennek a három gyerekhez. Aztán egy füllentés: én nem hívtam ssenkit sehová, maguktól jöttek: 

"Gyárekek, ma letrolloztak a http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9202131 Duster fórumban ha valaki unatkozik ,mondja már el hány éves a kapitány ??De komolyan nem értem sztorit." Ez még azelőtt volt, mielőtt elfogyott a bor...

És tényleg: "Te Zizi, a szomszédba átmenős asszony fikázós, gyereket verős az én vagyok :)"

De ezt hagyjuk. 

A két autót összehasonlítani egyébként nagyon fals dolog szerintem, almát a körtével nem lehet (pláne ha a scenicet vesszük, amit kjani említett). Ez az autó 5M-ért is nagyon olcsó, hiszen azonos motorizáltság mellett a két árban hozzá legközelebb álló autó (Skoda és Suzuki) is közel 1,5-tel, illetve 2-vel drágább úgy, hogy a terepképességük el is marad a Dustertől. Azt belátom, hogy sokan nem ezért vesznek Dustert (azok jellemzően nem is 4X4-et vesznek és akkor nincs is 5M), de attól ezt még árában nem lehet összehasonlítani egy kompakt kategóriás személyautóval, mert egész egyszerűen nem az, még ha sokan annak is használják.

Előzmény: Törölt nick (932)
Clioll Creative Commons License 2011.02.24 0 0 936

Sziasztok!

Akkor érdemes venni dustert, vagy nem? Mert én szeretnék. Engem nem érdekel a törésteszt, ami negatívum számomra az a 6 év átrozsdásodási garancia. Újonan én nem veszek Dustert, mert a kb. 4 millió HUF nagyon sok pénz (nekem). Ha veszek, akkor csak pár évesen tudom megvenni, és akkor csak pár év marad a 6 éves átrozsdásodási garanciából.

bencesoma Creative Commons License 2011.02.24 0 0 935

hüpp-hüpp, mindjárt bontok egy sört a nagy szomorúságra... :-(

Előzmény: Törölt nick (934)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.24 0 0 934

oh, tényleg :)

akkor visszaszívtam és igazat adok ellened :)

Előzmény: bencesoma (933)
bencesoma Creative Commons License 2011.02.24 0 0 933

Te Zizi, a szomszédba átmenős asszony fikázós, gyereket verős az én vagyok :)

Előzmény: Törölt nick (929)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.24 0 0 932

Azt, hogy Dustert akart venni :) Mert arra számított, hogy jobb lesz a töréstesztje. Most vitatkozhatnánk erről, de inkább ne! A lényeg, hogy neki számított, és csalódott a gyárban, de ettől még titeket senki se utál!

Előzmény: sabrinho (931)
sabrinho Creative Commons License 2011.02.24 0 0 931

Mármint mit? Hogy azt akart venni, vagy hogy kommentált? 

Előzmény: Törölt nick (930)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.24 0 0 930

Még annyi, hogy ő azért kommentált ide, mert korábban ő is akart Dustert venni. Már megbánta.

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.24 0 0 929

Meganosoknak: ha átmegyek az új szomszédomhoz, nem azzal kezdem, hogy de randa a felesége, az én gyerekem meg jobban bírja a verést, mint a tiéd. (Mégha esetleg igaz is mindkettő). Ezzel nem a szomszédot, feleségét, gyerekét minősíted, hanem magad! Nem kötelező Dacia fórumot olvasni annak, akinek nem tetszik, hozzászólni meg pláne. Ez olyan foci-keménymaag - kit érdekel a meccs, lényeg, hogy jól leugassuk az ellenfelet, drukkereit, bírót. Sajnos ez elég elterjedt ma Magyarországon. Nincs és nem is volt Daciam, Dusteren én is gondolkozom, csak hát ha ilyen emberekkel kerülök szembe a forgalomban, kevés a 3 * :-).

Szerintem nem reagáltunk így, kérlek ne szítsd a feszültséget!

Az egyik tagunk azt mondta, hogy megdöbbent a gyár hozzáállásán: a - neki - relatíve drága autó töréstesztje rosszabb lett, mint amit ő azért pénzéért elvárt. Erről szólt a dolog! Légyszi' olvasd át még egyszer és ne írj ilyeneket, senki nem akar háborúzni - téged leszámítva.

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.24 0 0 928

Látom, a törésteszt eredménye alaposan felkavarta az állóvizet. Én is elmondom a véleményem a teszt-eredményről és az azt követő vitáról, nem címzem senkinek: -akinek nem inge...akinek meg igen, húzza magára!

A törésteszt megítélésem szerint messze nem arról szól, hogy egy autó egy bekövetkezett balesetnél milyen mértékben védi meg a benne utazókat, pedig a köztudatban ez él. Ha így lenne igaz, érdekelne, hogy egy ASP miben véd pl.,  pedig éppen a Dusternél emiatt (is) pontlevonás járt. Vagy a csomagtér, ill. utasajtó kinyílt, ez miért is hátrány? Ha nem vagy bekötve esetleg kiesel? Ha nem vagy bekötve, túl sem éled. Szerintem nem törni, gyalogost gázolni vesz senki autót. Kezeljük  valós súlyának megfelelően egy teszt eredményét, ha jó - fenntartásokkal örüljünk, ha rossz, ne éljük meg tragédiaként. 5* sem mentesít a KRESZ és az erkölcsi normák betartása alól. Meganosoknak: ha átmegyek az új szomszédomhoz, nem azzal kezdem, hogy de randa a felesége, az én gyerekem meg jobban bírja a verést, mint a tiéd. (Mégha esetleg igaz is mindkettő). Ezzel nem a szomszédot, feleségét, gyerekét minősíted, hanem magad! Nem kötelező Dacia fórumot olvasni annak, akinek nem tetszik, hozzászólni meg pláne. Ez olyan foci-keménymaag - kit érdekel a meccs, lényeg, hogy jól leugassuk az ellenfelet, drukkereit, bírót. Sajnos ez elég elterjedt ma Magyarországon. Nincs és nem is volt Daciam, Dusteren én is gondolkozom, csak hát ha ilyen emberekkel kerülök szembe a forgalomban, kevés a 3 * :-).

GToni Creative Commons License 2011.02.24 0 0 927

Pár észrevétel a törésteszthez:

A motorháztető szinte sérülés nélkül elment az akadály felett, tehát a mozgási energiát nem tudott csökkenteni.

Az A oszlop és tető aggasztóan megrogyott. Ennek ellenére a vezető nem dugta ki a fejét az oldalablakon mint a Scenicben. Jó lett volna látni hogy a lábtér mennyire deformálódott.

Az, hogy az ESP hiánya miatt pontokat vontak le nem túl objektív szerintem.

Az, hogy a gyalogost elcsapta, arra lehet következtetni, hogy kemény az eleje. Ez egy terepjárónak is mondott autónál szerintem nem hátrány.

Amúgy meg helyén kell kezelni a dolgokat. Különbözőek vagyunk, tehát van akinek többet jelent, van akinek kevesebbet ez a teszt.

Indy_ Creative Commons License 2011.02.24 0 0 926

Küldtem privit! ;)

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.24 0 0 925

tegyél fel egy képet róla

csibizolee Creative Commons License 2011.02.24 0 0 924

Én is ezzel próbálkoztam elöszőr, de szerintűk le kell fújatni az egész elemet. Nem szeretném ha rozsdásodni kezdene, vagy egyéb gond lépne fel. Amúgy észre se venni ránézésre. Egyelőre keresek valaki olyat aki csak azt a kis részt le tudná kicsit fújni és kipolírozni. Az ajtónál benne van a pontos színkódja azt már megnéztem. Ezért is furcsa mi kerül ennyibe egy ilyen kis sérülésen, ráadásul még nem is horpadt vagy miegyéb...

Előzmény: Törölt nick (923)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.24 0 0 923

próbáld fényezővel megnézetni, lehet, hogy elég neki egy gépi polír, ami kijön ~15e-ből

ja, és a fényezés is gyári marad :)

Előzmény: csibizolee (922)
csibizolee Creative Commons License 2011.02.24 0 0 922

Húú, miről maradtam le tegnap. Láttam én is a tesztet, de nem gondoltam volna hogyy itt ilyen vitákat generál. Amúgy engem is dűhít a dolog, ezért összetötni pár Dustert:) Átkozottak, ezeket az adatokat én is elmondom. Tehát a szakadékba mindenki belehal, a gyalogos is. A szélvédő 100%-os biztonságot nyújt ha nem talál el semmi ami beszál, ha eltalál akkor csak 0% a túlélési esélyed...stb. Ez ennyire egyszerű. Amúgy tényleg érdekes a törésteszt, de én soha nem ez alapján fogok autót vásárolni.

Mikor megvettük és december elején megjött már azzal nyomtuk végig a hóátfúvásokat és havazásokat Gy-M-S megyében. Be kell hogy valjam ennél biztonságosabb autóban nem ültem és élvezet volt vezetni. Látni, hogy mennyien esnek kellnek az útakon. Ez egész addig tartott, míg otthon nem kellett átülnöm egy másik autóba. Na ott ha én vezettem volna sem tudtam volna az úton tartani biztonságosan. Ez a lényeg szerintem is. A tapasztalatok megosztása pedig a legjobb mondja egy autó tesztelésének, mert nem pillanatokon dől el hogy milyen autó is, hanem évek alatt. Én mindig is jobban aggódtam, hogy rosszul lesz majd összeszerelve vagy valami szériahiba lesz vele, de kellemesen csalódtam. Amúgy engem jobban földhözvágott mikor egyszer egy autópályás útamon 12 felett evett a mi kis benzinesünk:) Ja, igen "mert úgye az vesz dízelt akinek nem telik benzinre":) Ezt egy másik topicba hallottam, de inkább erről kellene vitázni, vagy valaki írhatna a benzines Dusteréről vagy a motorról, mert arról nem sok olvasnivaló van fennn a neten.

Ja igen, ami miatt írok:

Szóval sikerült a sárhányónál meghúzni a kis vadócot és voltam tegnap bent a győri kereskedésben ez ügyben. A szervizes mondta röpke 50.000 Ft lesz a javítás. Szerintetek mit csinál egy 1x2 cm-es karcolással 50.000 Ft-t, mert kicsit sokallom?

Előre is köszi a segítséget.

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.24 0 0 921

:)

Előzmény: sabrinho (919)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.24 0 0 920

na jól van, akkor ezt megbeszéltük :)

remélem (és talán a megane fórum nevében is mondhatom) hogy sok örömöd lesz az új kocsiban!

és ne felejtsd, ha valamilyen alkatrészt nem tartanak dacia-hoz, akkor az még lehet megane-hoz is :) és persze fordítva

Előzmény: sabrinho (918)
sabrinho Creative Commons License 2011.02.24 0 0 919

Még egy gyors off: érdekes apám kutyája is Béci;-)

Előzmény: Törölt nick (915)
sabrinho Creative Commons License 2011.02.24 0 0 918

Igazad van, felpöccentem egy kicsit. Mindegy, ez egy parttalan vita. Igazából a két fél elbeszélt egymás mellett, ez dühített leginkább. Még mindig nem érkezett cáfolat például a töréstesztek és a magyarországi újautó vásárlások között megmutatkozó elenyésző összefüggésekre... Vagy nem reagált a Nissan Navara csillagaira, stb... 

Részemről be is fejezem, mert ez már nagyon off itt. Ha megjön az autó (elvileg jövő hét, 1,5 dci 4X4,  EXCEPTION) majd beszámolok róla.

Előzmény: Törölt nick (914)
szagez Creative Commons License 2011.02.24 0 0 917

Sziasztok!

Hogy ne csak a vita legyen a törésteszt miatt :)

Második fele az izgalmasabb talán a videonak.

kjanyi Creative Commons License 2011.02.24 0 0 916

Jó reggelt !

Én senkit nem hivtam sehova,ami irásra késztet másokat az a te stilusod.Az ,hogy te eldöntöd mások helyett,hogy nekik mi a fontos az is érdekes.Sajnálom,hogy ilyen vágányra terelted a beszélgetést egy autóról.Tök normálisan is lehetett volna erről beszélni és nem rajtam múlt a stilus.

Előzmény: sabrinho (911)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.24 0 0 915

defenzív vezetés, nyilván :) bocsi, korán van

Előzmény: Törölt nick (914)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.24 0 0 914

van sok igazság abban, amit írsz, de a stílusod egyáltalán nincs arányban azzal, ami történt, te vagy az egyetlen aki ilyen ingerülten ír

te mindenen így felpöckölöd magad?

amúgy teljesen egyetértek veled, lehet 50 légzsákod, ha a szakadékba hajtasz, mert hülye vagy, úgyis meghalsz

első a defenzív védekezés!

Előzmény: sabrinho (911)
julius65 Creative Commons License 2011.02.24 0 0 913

Na ma reggel mentem 60 km-t a fris vékony havon. Nagyon jól éreztem magam a kocsiban. Csöppet sem volt bizonytalanabb

vele mint a mondeoban volt. Jók a gumik, és a 4x4-el a csúszós úton nagyon jobban megindul álló helyzetből, mint a másik esp-vel. ( nem becsülöm le az esp-t, jó az)

Ha autót veszünk, kicsit olyan mint a gyerek, a sajátunk a legszebb, legokosabb, érthető az elfogultság.

sabrinho Creative Commons License 2011.02.24 0 0 912

Na Tamásbá, ez nagyon jó. Kjanyi most összehaonlíthatja a biztonságon spóroló Daciat, a konszerntárs, jóval drágább Nissan Navarával.

Előzmény: tamásbá63 (910)
sabrinho Creative Commons License 2011.02.24 0 0 911

Én nem veszek Dustert (apámé jön meg hamarosn, nekem off autóm van, amivel tökéletesen elégedett vagyok).  Úgyhogy lila ködről sem nagyon beszélhetünk. Viszont divatmajom sem vagyok, például a Dusterre sem azért beszéltem rá fatert, mert olyan trendik a SUV-ok, hanem mert a munkájából adódóan gyakran kell úttalan utakon, akár hóban-sárban is járnia, tehát ki fogja használni a képességeit. A töréstesztről részemről utoljára: ez egy majomság, bárhány megane fórumozót hívsz is át ide (én is tudnék off fórumról embereket hívogatni mellém, csak már nem járok óvodába). Fontos dolog a biztonság, de: nem látom a különbséget a 75, meg a 80% között. Ha jön a Klacska tele fával, neked olyan mindegy, lehet 90% is. Nézz körül a lánglovagok.hu-n, hány embert nem tudtak élve kivágni 5 csill. autókból... A biztonságot úgy hívják: körültekintő, passzív vezetési stílus. Véleményem szerint az emberek 90%-a leszarja a töréstesztet a vásárlásnál, mint kiderült: itt a fórumon is kb. ez az arány (ha a megane-ból áthívottakat leszámoljuk) te meg még mindig ezen rugózol. Ezért linkeltem be a wiki-t. Ez a fórum a Dusteresek tapasztalatait hívatott megosztani, leírtad a töréstesztet, senkit nem nagyon érdekelt, mégis ezen a témán pörögsz. 

Előzmény: kjanyi (908)
tamásbá63 Creative Commons License 2011.02.23 0 0 910
tamásbá63 Creative Commons License 2011.02.23 0 0 909

Az elektronika , számítástechnika fejlődését én is írtam és ezt nem csak a biztonsági felszereltségre de a motorra is értettem. A meg Zizi ír az nem jellemző az olcsó autókra.(pld. a Smart nem olcsó) Az meg hogy a dizájn változik az természetes(különben mi a fracnak akarnák lecserélni az emberek a 2-10 éves autóikat amivel ráadásul meg is vannak elégedve.)

Azt meg hogy a Dácia csúnyácska majd megbeszéljük ha el jössz a Duster találkozóra sörözés közben.(csúnya nő nincs csak keveset ittál)

Előzmény: bencesoma (905)
kjanyi Creative Commons License 2011.02.23 0 0 908

Ha a beltér szépségéről van szó vagy a kalaptartóról,alvázvédelemről azt mondom válasszon a felhasználó beleül e olcsóbba mert az ő igényeinek az is megfelel--de az alpbiztonsággal kufárkodni szerintem nem előremutató gondolkodás én a Renault-Dacia konszerttől nem ezt vártam volna. Nekem ezzel van gondom és nem a Duster topic lakóival.És ha énis megvettem volna a Dustert lehet én is lila köd mögül nézném a hozzászólásokat.

Előzmény: tamásbá63 (906)
bencesoma Creative Commons License 2011.02.23 0 0 907

pl. 10 éve még volt túl elterjedt a reciklált műanyagok használata. most meg már bizonyos %-ban kötelező is.

Előzmény: tamásbá63 (903)
tamásbá63 Creative Commons License 2011.02.23 0 0 906

Nézd csak meg modjuk a Mitsubishi ASX ÁRÁT .

Előzmény: kjanyi (900)
bencesoma Creative Commons License 2011.02.23 0 0 905

ha így állunk hozzá, akkor tulajdonképpen a Dácsia olyan mint a Patentwagen vagy a T-Ford. autó ez is, az is, megy is, csúnyácska is, de a népnek ez kell...

autógyártásban nagy változás? nézd meg a röno motorok evolúcióját (benzinest, dízelt egyaránt). vagy gyere el egy mégane klubtalira, ott van a '96-os é s '11-es mégane is, szemrevételezéssel láthatod is a különbséget...

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.23 0 0 904

fémgyártásban: nagy szilárdságú acélok alkalmazása, lézeres hegesztés

tervezés: szimulált ütközésekkel kidolgozott programozott gyűrődések (lásd pl. smart)

új könnyűfémek/kompozitok alkalmazása (pl. futóműben, sárvédőn), gyűrődési zóna "kiterjesztése" a motorra/futóműre az utasok jobb védelméért

így hirtelen

vagy nem?

tamásbá63 Creative Commons License 2011.02.23 0 0 903

Szerinted az autógyártásban 10év alatt mi volt az a nagy változás,eltekintve az elektronika nagy arányú fejlődésétől?Talán a fémgyártásban is  volt olyan változás amiről én nem tudok?

Előzmény: bencesoma (899)
Kopi Creative Commons License 2011.02.23 0 0 902

Sziasztok Rokonság!

Barátságban, békésen, sörözgetve beszélgetni. Esetleg vitatkozni... De nem veszekedni! Ez a lényeg! :)))

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.23 0 0 901

szerintem kjanyi nem írt semmi ilyesfélét. már ha érted is amit belinkeltél :)

inkább te voltál az aki durván támadott egy olyan véleményért, ami eltér a tiédtől

vagy itt csak magasztalni szabad a típust?

(szintén megane fórum, és ne nézd le, mert a te kicsi dácsiád is abból (gyk. megane) van :) )

inkább tisztelnünk kéne egymást és a másik véleményét, és értelmesen vitatkozni, még ha nem is értünk egyet! mondjuk egy sör mellett pl.

Előzmény: sabrinho (881)
kjanyi Creative Commons License 2011.02.23 0 0 900

A felnőttvédelemre kapott 74%-ot,; a lurkóvédelemre kapott 78%-ot

Nézd csak meg modjuk a Mitsubishi ASX-et, ennek ötcsillagos lett a tesztje, az utascella védelmére 86, a gyerekvédelemre pedig 78 százalékot kapott. Vagy ott van a Hyundai ix20, 89 illetve 85 százalékkal!

bencesoma Creative Commons License 2011.02.23 0 0 899

jön a kisegítés kjanyinak a mégane klub fórumból :)

na nehogy már elájuljunk a 3*os törésteszttől...

az én 99-03-as Renault Scénic I-em ezt kapta anno:

http://euroncap.com/tests/renault_scenic_2001/83.aspx

a Dácsia meg ezt most:

http://euroncap.com/results/dacia/duster/2011/421.aspx

a két autó között meg van 10 év (2001-es a Scénic töréstesztje)...

ez a Dácsia olyan mint csóró vidéki rokon, aki a másik levetett technikájából öltözködik. valamiért olcsó, ez az ára. és ezt most nem leszólásként mondom, mert ár/érték arányban viszont nyerő

julius65 Creative Commons License 2011.02.23 0 0 898

Ami autót vettünk eddig, sosem volt szempont a törésteszt.

Utólag ha olvastam ilyet, ha jót írt örültem, ha nem akkor csak hümmögtem.

A trabantot, kispolszkit túléltem, de láttam meghalni embereket nagy erős autóban is.

Egyre erősebb biztonságosabb autókat gyártanak, viszont az emberi tényezőt nem fejlesztik sehol.

Attól a sok idiótától kellene megszabadítani a közúti közlekedést, akik miatt a legtöbb baleset történik.

Persze mindenkivel előfordulhat, hogy hibázik, akkor nem árt ha az autó megvédi.

Egy biztos, hogy a közlekedés olyan mint a medve - nem játék.

Figyelni jó erősen és ha már vannak szabályok azokat lehetőleg betartani. Legyünk óvatosak és udvariasak az úton, meg itt a fórumon is.

Nem vitatva a töréstesztek elfogulatlanságát, ez a hír leginkább a többi autógyárnak kedvezhet a legjobban, akik most nem adanak el annyi autót mint a dacia.

Indy_ Creative Commons License 2011.02.23 0 0 897
Két 90-el ütköző jármű járulékos hatása nem egyenlő egy 180-al falnak (tehát deformációra képtelen) csapódó autó energiafeldolgozásával. Az ESP pedig igen fontos és lényeges aktív biztonsági eszköz! Az NCAP védelmében annyit megjegyeznék, hogy nélküle a tömeggyártók nem készítenének olyan biztonságos autókat, mint amilyeneket. A Duster védelmében pedig azt, hogy a Renault direkt csinálta ilyenre, pár éve pedig némely prémiumgyártó vért izzadva sem volt képes az 5 csillagra, de néha még a 4-re sem!
Előzmény: sabrinho (894)
királyfi77 Creative Commons License 2011.02.23 0 0 896

Sziasztok :-(  megvan az első sérűlésem :-(   a M0 on kaptam egy kavicsot és berepedt a szélvédőm ... sajna csere lesz. 

Tud valaki olyan napellenzőt az anyósűlés  elé amelyikben  van beépitett tükör??? 

kjanyi Creative Commons License 2011.02.23 0 0 895

A Dacia és a Duster jövőjeOnline csevegés Vincent Carréval
- 2010 március 09 kedd szerző Indy Kérdés:
 Milyen NCAP töréstesztben bíznak? 
Válasz: Eddig az NCAP még nem végezte el a Duster töréstesztjét (jelenleg nincs is az NCAP programjában hogy a közeljövőben összetörik az új Daciát - ez a pillanatnyi hivatalos NCAP közlemény, Indy). Természetesen mi elvégeztük a sajátunkat, amelynek eredményével elégedettek vagyunk. 

Idáig ennyit tudtunk erről...

sabrinho Creative Commons License 2011.02.23 0 0 894

Én nem harcolok. Többen leírták, hogy a szar eredmény elsősorban a gyalogosoknak köszönhető. Ne üss el gyalogost. Nemtom Bálint Gyuri bácsit hány csillagos autóval ütötték el, de állítólag szarul van. A törésteszt parasztvakítás, nem az amiről a neve szól. Mindenféle hülye dolgokat számítanak bele. Egyébként 180-as frontális ütközésnél (mert azt írtad, a zsigákhoz képest már felgyorsultak az autók, és két 90-el menő autó ennyivel közelít egymás felé) semmilyen autóban sem szeretnék élni. Valaki leírta: ha neked ez a fő szempont, vásárolj T72-est. Részemről: ugorjunk.

Előzmény: kjanyi (892)
Indy_ Creative Commons License 2011.02.23 0 0 893

Itt van az oldallégzsákos Sandero tesztje. Jobb az eredménye mint az oldallégzsákos Dusternek. Azért valóban nem olyan vészes a Duster utascellája, csak óvatosan, ésszel közlekedjünk!

Előzmény: delkertesz (889)
kjanyi Creative Commons License 2011.02.23 0 0 892

Mióta van ez a topik ittvagyok ,meg sok másikban,meg a dácsiaklubban mert érdekel ez az autó is, azt is tudom,hogy ki hol mondhatja el a véleményét és ki tilthatja azt. De ennek mi köze van a Dusterhez és az Indy álltal nyilvánosságrahozott töréstesztjéhez vadászkutya legyek ha értem.Én jobbra számitottam ennyi. Peace

Előzmény: sabrinho (884)
sabrinho Creative Commons License 2011.02.23 0 0 891

Kb. ezekről beszéltem...

Előzmény: delkertesz (889)
sabrinho Creative Commons License 2011.02.23 0 0 890

nem neked válaszolt;-)

Előzmény: nasika (888)
delkertesz Creative Commons License 2011.02.23 0 0 889

Sziasztok!

Tényleg nem jó hír a 3*, de ha megnézitek az Indy által megadott oldalakat abból látszik, hogy a Duster nem igazán a benne ülőkre jelent veszélyt mint inkább a vele ütköző gyalogosokra.

A hátsó ülésen kuksoló lurkók alig vannak néhány százalékkal nagyobb veszélyben, mint az 5*-os gépekben, a vezető és az utas a 4*-osokkal megegyező vagy nagyobb biztonságban van a Dusterben, sajnos a gyalogosokat azonban eléggé szétpancsolja, legalábbis a teszt eredménye szerint. Persze azért jobban örülnénk egy 5*-os Dusternek, amiből 4-et elérhetünk, ha rendelűnk hozzá ESP-t és nem gázoljuk el a gyalogosan közlekedő embertáesainkat.

A legfrissebb töréstesztek közt van négy kis hamutartó /Micu,Citro,Pözsó/, mind 4*-al és mindegyikben kisebb a bent ülők biztonsága mint a Dusterben.

Úgyhogy fel a fejjel, és ösztönözzön ez a 3* bennünket még óvatosabb vezetésre.

A fentiekkel persze nem akarom az 5*-ra vágyókat Duster vásárlásra bíztatni, hiszen már nélkülük is túl hosszú a várakozási idő. 

nasika Creative Commons License 2011.02.23 0 0 888

Abetyárját  ! , nem voltam nyers .

Előzmény: sabrinho (884)
KiGab Creative Commons License 2011.02.23 0 0 887

Érdekes ez a törésteszt.

Összehasonlítottam a jelenlegi, csillagokkal jobban ellátott autómmal, nagyságrendi különbség az alapból meglévő biztonsági felszerelések miatt van, a többi nem akkora különbség (78 helyett 85).

Na meg a kedvencem, a gyalogosvédelem. Egy törékeny csontú figyelmetlen gyalogos is átrendezi a motorháztetőt, akár papírból lenne, de szuper a besorolása. Ez inkább a járókelőknek szempont, hogy ne lépjenek le masszív autók elé...

nasika Creative Commons License 2011.02.23 0 0 886

Bocsánat ha nyers voltam.

Előzmény: kjanyi (880)
Indy_ Creative Commons License 2011.02.23 0 0 885

A töréstesztben volt oldallégzsák benne! Kicsit merevebb lenne az utascella, az de jó lenne. :)

Előzmény: janopapa43 (879)
sabrinho Creative Commons License 2011.02.23 0 0 884

Nem? Akkor megvilágítom (egyébként a linked nem él). Elmondtad, hogy szar a törésteszt. Többen válaszoltak, hogy nem érdekli őket. Erre te többször vissza jössz ugyanazzal. Ha neked nem tetszik, ne járj ide, amely fórum a leendő és mostani Dusteresek fóruma. Ennyi.

Előzmény: kjanyi (882)
nasika Creative Commons License 2011.02.23 0 0 883

Érdemes megnézni a videot , van oldallégzsák, de az ajtó elmozdul

Nem szeretnék ütk. 3* sem 5* -gal, 50km rel már tapasztaltam

nem én hibáztam, nem kellemes.

4x4, ESP, oldallégzsák, + figyelem s egy kicsi szerencse

ha találkozunk villantsunk intsünk egymásnak .

Legyünk " partnerek" én így tanultam;)

Előzmény: janopapa43 (879)
kjanyi Creative Commons License 2011.02.23 0 0 882

Én leirtam,hogy miért nem dustert vettem,annak ellenére ,hogy gondolkoztam rajta.Ha ezt ilyen nehéz feldolgozni azt sajnálom.Nem fikáztam,nem szidtam senkit aki azt vett.A legtöbb hozzászólónál jóval régebben fórumozok itt, a hozzáállást nem teljesen értem-nem én adtam ilyen besorolást az autónak.Engem is meglepett a leszereplése-de az is lehet ,hogy kijavitják a kinyiló ajtókat ,az egylépcsős légzsákot,nem csak a legdrágábbhoz adnak Esp,Asr-t -és meglesz az a négycsillag amit rebesgettek mikor árulni kezdték.

sabrinho Creative Commons License 2011.02.23 0 0 881

ezt azért olvasgasd át (már ha a töréstesztek mellett az angolhoz is értesz):http://en.wikipedia.org/wiki/Troll_(Internet)

Előzmény: kjanyi (880)
kjanyi Creative Commons License 2011.02.23 0 0 880

Beszélhetnénk igy is ,de én arról beszélek ki mit kap a pénzéért-ettől függ,hogy vmi olcsó e. Ha adnék ebben a gazdasági helyzetben egy autóért 5 millió forintot azért elvárnék ezt-azt.De nem adok-ha adnék ugyanennyiért egy grand scenicbe ülnék újra.Mert igaz,hogy járok földúton de egy biztonságos autóra nagyobb szükségem van mint egy terepképesre.Valóban a töréstesztek is túlmisztifikáltak ma már mert van olyan autó ami 4 csillaggal is biztonságos a benne ülőkre,de nem felel meg az egyéb feltételek miatt az 5 csillagosnak.Itt nem arról van szó.Az is bátor gondolat,hogy Esp-Asr csak a legdrágább verzióba rendelhető.

Előzmény: nasika (876)
janopapa43 Creative Commons License 2011.02.23 0 0 879

Üdvözlök mindenkit.

És azt ne feledjétek, hogy a törésteszten mindig az alaptípust vizsgálják.

Dusteban alapban nincs ESP, nincs oldallégzsák, ezekért eleve pontlevonás jár.

És ahogy látom nem nagyon az alaptípust vesszük.

Janópapa

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.23 0 0 878

Akkor még 1 kérdés: akit pl. az 5*Clióból flexel vágnak ki és életben maradt,kihez fordulhat reklamációval a tolókocsijával nyaktól lefelé bénultan???Szerintem a * száma iránymutatás de nem biztosíték semmire! Akkor innét ismételten: BALESET MENTES közlekedést minden Duster tulajnak!

Előzmény: kjanyi (875)
sabrinho Creative Commons License 2011.02.23 0 0 877

Azt ne felejtsd el, hogy a mai töréstesztek szinte már nem is a törésről szólnak...

nasika Creative Commons License 2011.02.23 0 0 876

szia

Nagyon vígyázz ki ne tedd a lábad , legalább

egy tankban ülj, (de legyen rajtad sisak,mert 

abban is meg lehet halni). Azötcsili is lehet veszélyes

? az ütközési sebesség?100km túl a belső szervek sérülnek

Kerkuskának ígaza van.

Az útakon is hiányzik a hazatérés szeretete.;)

kjanyi Creative Commons License 2011.02.23 0 0 875

Más sebességgel közlekedtek akkor és más mentalitással-senkiben nem merült fel,hogy elüssön, összetörje más autóját azért,hogy 3 percel kevesebbet késsen aznap :-(

A dologot én másként látom --jött a duster/ tök jó én is gondolkoztam rajta /mondták olcsó :amikor vehettem volna volt 6-7 ilyen nap is az elmúlt fél évben 4850000 Ft-ot kértek érte.Aztán mikor eladtak egy valaggal benyögik ,hogy törésteszt 3csillog .Kicsit becsapós nekem .

Mögöttem 3 kisgyerek ül kicsit másként nézem én a dolgokat.

Előzmény: Törölt nick (874)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.23 0 0 874

Egy kérdésem lenne csak: Trabi, Wartburg,Lada,soha senki nem vizsgálta a töréstesztjüket,mégis évtizedekig jók voltak...Ti összetörni vettétek a Dustert???Ha egy nyerges-sóderszállító jön veled szemben 100-as tempóval,vajon hány légzsák kell,hogy életben maradj???A sok biztonsági biz-basz mellé szerencse is kell,meg rutin,hogy legyen időd cselekedni!

Előzmény: kjanyi (873)
kjanyi Creative Commons License 2011.02.23 0 0 873

Az bizony kevéske :-( Én pont ezért mondtam,hogy addig nem vennék amig nincs tesztelve.Bár egyébként is más lett a koncepció.

Előzmény: Indy_ (872)
Indy_ Creative Commons License 2011.02.23 0 0 872

Ha valakit érdekel:

Duster: 3 csillag a törésteszten

KiGab Creative Commons License 2011.02.23 0 0 871

Nem.

A film első része arról szól, hogy kiválasztanak embereket akik mehetnek a Szigetre és mindenki őket irígyli...

"Licoln 6-Echo (Ewan McGregor) és Jordan-2 Delta (Scarlett Johansson) több száz társukhoz hasonlóan szigorú ellenőrzés alatt élnek, mindegyikük abban reménykedik, hogy kiválasztják a Szigetre, amely az egyetlen lakható hely maradt a Földön. Lincoln azonban hamarosan rájön, minden hazugság, amit eddig saját magáról és a világról tudott, a Sziget meséje pedig a legkegyetlenebb átverés. Miután kiderül számukra, hogy holtan értékesebbek, mint élve, Lincoln és Jordan megszöknek a zárt létesítményből. - Port.hu"

Azért itt vidámabb végkifejletet várok!

Előzmény: FECO4444 (870)
FECO4444 Creative Commons License 2011.02.23 0 0 870

Miért, "elszigetelődünk" a többi Daciastól? :-)

üdv:

feco4444

Előzmény: KiGab (869)
KiGab Creative Commons License 2011.02.22 0 0 869

Gratula!

A fórum kezd engem "A sziget" c. filmre emlékeztetni... ;)

Előzmény: Dustervaro (868)
Dustervaro Creative Commons License 2011.02.22 0 0 868

Ma szóltak a kereskedésből, hogy megérkezett a Dusterünk. Délután megnéztük, ha minden jól megy pénteken v. hétfőn átvehetjük. Hát már alig várom! 

Órarugópattanó Creative Commons License 2011.02.21 0 0 867

Szívemből szóltál.

Előzmény: julius65 (866)
julius65 Creative Commons License 2011.02.21 0 0 866

Az  el kell fogadnunk, hogy ez nem egy igazi személyautó. Ez féligmeddig terepre, illetve rossz utakra készült, az árszint miatt kompromisszumokkal.

A feleségem is egy nagyobb, erősebb, komfortosabb autóval járt előtte, ezért lehet neki szokatlan ez a kissé nyersebb szerkezet.

A futóművet magasztalja, meg tetszik neki, hogy jól megnézegetik az autót.

Én nagyon sokáig trabantoztam, szinte dácsiában nőttem föl, nekem ez az igazi autó, ahol együtt élünk a géppel, érezzük, lessük minden rezdülését.

Most én járok a másik autóval, az annyira csöndes és sima, hogy szinte unalmas. Az igazán autópályán suhanásra való, nem a Dél-Alföld úttalan útjaira.

Lenne már jobb idő, mert ilyenkor a csináld magad mozgalom sem működik nálam, fázom még kint, pedig lehet meg tudnék igazítani egy-két dolgot az ésszerűség határain belül. Ez már nem a KGST terméke, ide bizony szakműhely kell a legtöbb esetben.

Előzmény: Órarugópattanó (865)
Órarugópattanó Creative Commons License 2011.02.21 0 0 865

Ugyanezeket én is tapasztaltam. A leállítás után is hallható hangot nem tudom hova tenni. Gondoltam a szervó szivattyúra. A motorhangot azért halljuk ennyire, mert a zajszigetelés, valjuk meg elég gyatra.  A Megane-ban ugyanez a motor sokkal csendesebb, de ott is lehetett halkan hallani egy erősebb hangot, ha odaléptem. Ez lehet jó is, mert mindent azonnal meghallunk. A duda a Dusiban nagyon hangos, a Meganban alig lehetett hallani, pedig nagyon szólt kint. Én hátulról (kipufogó) hallok egy fütyülő hangot, ha nem nyomom a gázt. Szerintem ezek a típus sajátosságai, nem hinném, hogy aggódnunk kéne.

Előzmény: julius65 (863)
julius65 Creative Commons License 2011.02.21 0 0 864

Ja, a kérdésem, hogy van-e ilyemi tapasztalata másnak is.

Előzmény: julius65 (863)
julius65 Creative Commons License 2011.02.21 0 0 863

Sziasztok!

A feleségem néhány észrevétellel jött ma haza.

1, van valami búgós hang a motorhang mellett. ha állunk és jár a motor akkor is hallatszik, menet közben volt hogy megszűnt egy két másodpercre.

Ha leállítom a motort utána még egy két másodpercig van ez a hang aztán megszűnik.

2, Kissé jobbra-balra lötyög a fékpedál. Nem vészes, de azt mondja eddig nem tapasztalta.

3, Erősebb gyorsításnál becsörgött neki a motor többször is, azt modta olyan mint amikor alul vált és nagy gázt ad. Nem mindíg, ezt én is tapasztaltam de arra fogtam, hogy még nem elég meleg a motor. Nála meleg motornál is volt ilyen. 2800 km van a kocsiban.

FECO4444 Creative Commons License 2011.02.21 0 0 862

Szia,

Hol rendeltétek?

üdv:

feco4444

Előzmény: Deanna25 (861)
Deanna25 Creative Commons License 2011.02.21 0 0 861

Sziasztok. Én ma felhivtam a kereskedést ahol azt mondták jó hírük van március közepén előreláthatólag itt lesz már az autó. Pontosabb dátumért hivjam őket 2 hét múlva. Kicsit elkeseredtem mert én azt hittem már nem kell ennyit várni. Mondjuk 4 hónap után ez már tényleg nem sok idő. Úgyhogy mindenki aki még vár az autóra kitartás.

mixolid36 Creative Commons License 2011.02.21 0 0 860

Márciusban fogom átvenni a Dusteremet. A rendelt felszereltségben benne van egy mp3-képes cd-s rádió is,amit nem tudtam kivetetni s csomagból. Mivel zenész vagyok, szeretnék egy több szolgáltatást nyújtó másik fejegységet berakni az autóba. A kérdésem: érdekelne-e valakit a gyári rádió vadonatúj állapotában?

janopapa43 Creative Commons License 2011.02.21 0 0 859

Szia.

Én a jelenlegi autómba vettem egy utángyártottat kb15 000 Ft .De nem vagyok vele megelégedve mert nem olyan stabil mint az eredeti.

A Dusterbe a gyárit rendeltem meg, kb egy hét mulva megmondom milyen.

Janópapa

Előzmény: 012joves (855)
FECO4444 Creative Commons License 2011.02.20 0 0 858

Szia,

http://www.riderauto.hu -n van Sandero és Loganhoz 15.000-ért.

Érdemes megkérdezni tőlűk.

üdv:

feco4444

laki71 Creative Commons License 2011.02.20 0 0 857

Az interneten rengeteg helyen hírdetnek univerzális könyöklőt kb. 4.000 Ft.-tól. 10.000 - 15.000-ért már egészen jót lehet kapni, így én sem a gyárit választom. Egy idő után fognak a tunning műhelyek is Duster könyöklőt gyártani, de még nincs náluk a piacon, friss a modell. Engem probáltak lebeszélni róla, miután a fővárosban a könyöklős autókat gyakrabban törik fel, bizván abba, hogy ott nagyobb értéket tart az tulajdonos. Én ennek ellenére rakatok bele könyöklőt, mert ha ez alapján cselekszünk, akkor csak trabantal járhatnánk.

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.20 0 0 856

Ezek között válogass, biztosan találsz kedvedre valót: http://homasita.hu/index.php?modul=2&kat=dk&text=K%C3%B6ny%C3%B6kl%C5%91k

012joves Creative Commons License 2011.02.20 0 0 855

Üdvözlet Mindenkinek!

Már kb. négy hónapja vagyunk tulajdonosai egy 1.5 dCi 4x2 Dusternek. 3000 km van már benne, eddig probléma nélkül. Ami kicsit bosszantó, hogy csupa kosz az oldala, ha vizes az út. Gondoltuk tetetünk rá gyári műanyag borítást a sárvédőkre, de lebeszéltek róla a szervízben, így marad a gyakoribb mosás.

Továbbá nagyon hiányzik belőle egy könyöklő, vagy középső konzol tartóval, ahova az iratokat, stb berakhatná az ember. A szervízben tudnának is hozatni, na de kb. 30000-ért kicsit sok.

Valaki nem tud esetleg erre valami megoldást?

Üdv:012joves

FECO4444 Creative Commons License 2011.02.20 0 0 854

Szia,

Totalcar-osok le vannak maradva:

http://www.daciaklub.hu/news.php?default.0.10

üdv:

feco4444

Előzmény: aronpapi (853)
aronpapi Creative Commons License 2011.02.20 0 0 853

Ezt olvastátok már?

"Mindenféle zsíros Daciák

Meglepő terjeszkedésbe kezdett a Dacia. A Duster meghökkentő sikerén felbuzdulva 2012-re több modellel is készülnek – írja a francia L'Automobile.

Az első számú újdonság, aminek kategóriájában nagy jövőt jósolnak a románok, egy egyterű lesz, mely a Popster nevet viseli majd. A hétüléses családi autó az 1,2-es, 1,4-es és 1,6-os benzinmotorokon kívül valószínűleg a takarékos 1,5 dci motorral is kapható lesz.

Sajnos részletes információk még nem szivárogtak ki, az viszont biztos, hogy 4,5 méter körüli lesz az autó hossza, amivel a Dacia Logan MCV és a Renault Grand Scenic közé pozícionálják a Popstert. Az árérzékeny olvasók már most fenhetik a fogukat, ugyanis az első ígéretek szerint 15 ezer euró alatt fogják tartani a modell vételárát.

Ez azonban még nem minden. A hírek szerint a Dacia a Renault Kangoo saját verzióját is elkészíti a közeljövőben. A jelenleg Project K97 kódnéven futó autónak tolóajtói lesznek, és a léc, amit a gyár alul akar múlni, a 13 ezer eurós magasságban húzódik."

Forrás: Totalcar http://totalcar.hu/magazin/hirek/2011/02/20/mindenfele_zsiros_daciak/

KiGab Creative Commons License 2011.02.19 0 0 852

Sejtem én ezt. Nagyon várom már, de reálisan a május lenne a jó időpont (akkor kapok egyben nagyobb összeget, abból venném meg, ha hamarabb jön trükközni kell...)

Viszont tudnék menni talira!

Előzmény: FECO4444 (851)
FECO4444 Creative Commons License 2011.02.19 0 0 851

Sziasztok,

Ezek csaak elméleti időpontok. Nekem március végére igérték, és január közepén már itt volt.

üdv:

feco4444

Előzmény: KiGab (847)
julius65 Creative Commons License 2011.02.19 0 0 850

Egy kis biztatás már hozzák a dustert:

http://www.youtube.com/watch?v=HvgkzVhU9Sc

julius65 Creative Commons License 2011.02.19 0 0 849

Szia!

Nem a gyári rádiót kértük, hanem az volt a lényeg, hogy kihangosítós legyen a fejegység. Pioneert mondtak mikor megrendeltük az autót, de kenwood lett belőle.

Egészen szépen szól. Egy a negatívum, hogy mivel a mikrofon a rádióban van, eléggé átveszi a karosszéria és motor zajait telefonálás közben.

Használható, de a külön kihangosító az ablak fölötti mikrofonnal tisztább beszélgetést eredményez. Most állítottam a zajcsökkentésen, van ilyen lehetőség is, de még nem próbáltuk ki.

Szerencsére jó hangszórót választottak, de így csak kettőt raktak be, talán ennyi fért bele az árba, nem tudom.

Mindenesetre veszek még hátra is ugyanolyat.

Ma kipróbáltam (finoman) hogyan gyorsul. Olyan 3000 fordulat környékén jön meg az ereje. De igazán a 2000 fordulat környékén használom.(1500-2500 között) elég a normális tempóhoz. 60 környékén már hatodikban is gurul szépen.

Előzmény: FECO4444 (848)
FECO4444 Creative Commons License 2011.02.19 0 0 848

Szia,

Csak a hanszórókat cserélted le, a CD-rádió a gyári maradt? Hol vetted a hangszórókat?

üdv:

feco4444

Előzmény: julius65 (846)
KiGab Creative Commons License 2011.02.19 0 0 847

Szintén Békéscsabán, szerényebb felszereltségűt, január közepén rendeltünk - májusi határidőt kaptunk.

Egy hónapért azért nem vennék full extrásat... :)

Előzmény: julius65 (846)
julius65 Creative Commons License 2011.02.19 0 0 846

Egy ismerősöm mondta, hogy a szülei Békéscsabán rendeltek meg egy legmagasabb felszereltségűt február elején, ami létező kiegészítő van a kocsihoz mindent bele és áprilist mondtak neki.

A tapasztalat az, hogy sokkal nagyobb sikere van egy dusternek, mint egy jóval drágább márkának, típusnak. Sokan odajönnek nézegetik, kérdezősködnek.

Nálunk is a feleségem jár vele, én csak ritkán hajtom, de azt nagyon élvezem.

Érdekes, hogy az ajtóban elől milyen jól szólnak a 13 centis hangszórók (Mac audio mobile 130 ). Még hátra is teszek kettőt, és teljesen komoly hangzása lesz.

Előzmény: Clioll (843)
janopapa43 Creative Commons License 2011.02.19 0 0 845

Elöször is üdvözlök minden Duster tulajdonost, és leendő tulajdonost, és temészetesen mindenkit aki "csak" érdeklődő.

Én november 15. én rendeltem meg, és tegnap voltam a szalonban(Vecsésen), ahol rövid telefonálás után igy tájékoztattak:

a gyárból már elküldték a kocsit, hétfőn Csepelen lesz és a jöbő hét végére vagy a következő hét elejére, a kért kiegészítésekkel

átvehetem.

Úgyhogy fel a fejjel.

Janópapa43

Előzmény: Deanna25 (842)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.19 0 0 844

Szabó autócentrum, Eger, kp. esetén max 5 nap! (február vége, ettől jobb, gyorsabb azt hiszem, most nincs!)

Clioll Creative Commons License 2011.02.18 0 0 843

Ha most rendel Dustert valaki, akkor 5 hónap múlva megkapja. Nekem ezt mondták a kereskedésben.

Deanna25 Creative Commons License 2011.02.18 0 0 842

Sziasztok!

Nagy irigykedve olvasom azokat a hozzászólásokat akik büszkén irják, hogy megkapták a Dusterüket. Mi is rendeltünk november 11én egy ilyen autót és valaki tudna segiteni abban, hogy vajon mikor lehetünk mi is Duster tulajdonosok? Én már annyira várom, hogy azt le sem lehet irni.

nasika Creative Commons License 2011.02.18 0 0 841

lentebb írtam Dinitrol,  Line x   három évenkénk tuti. ;)

Előzmény: laki71 (840)
laki71 Creative Commons License 2011.02.18 0 0 840

Köszi, azt hittem nagyobb összegről van szó.

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.18 0 0 839

Jobb minél hamarabb, az ára 10-20 ezer Ft közötti + a felhasznált anyag.

Előzmény: laki71 (838)
laki71 Creative Commons License 2011.02.18 0 0 838

Sziasztok!

Nagyságrendileg mennyibe kerül egy alváz + üregvédelem? Érdemes ezt most megcsináltatni újonnan, vagy várjuk meg amig jelez az autó némi rozsdafolttal, és utána is pótolható?

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.18 0 0 837

Ez az egyik oka, hogy ilyen jó áron tudják adni az autót, ha a belső műanyagok, kezelőszervek is a mai (nem 10 évvel ezelőtti) kor színvonalán állnának, megkapná a cinkfürdőt stb.-t, lehet, Qashqai áron tudnák csak forgalmazni...valamit valamiért! Egy utólagos "igazítás" (+ alváz-üregvédelem), kis odafigyelés csodákra lehet képes. Sokan vagyunk itt a fórumon, akik első 5-10 autójára 10 000 km garancia volt, átrozsdásodás ellen egy perc sem, mégis sok fut azok közül az autók közül ma is, több, mint 30 évesen. Olyan az autó is, mint a nő: meghálálja, ha törődsz kicsit vele!

Előzmény: Clioll (833)
Clioll Creative Commons License 2011.02.18 0 0 836

az átrozsdásodási garira gondoltam

Előzmény: Pavel (834)
putyi60 Creative Commons License 2011.02.18 0 0 835

Sziasztok üdv mindenkinek, hozzánk is megérkezett hófehérke. Nálunk is az asszony kergeti. Neki még nem sikerült átszabni a körforgalmak és a járdasziget szegélyén.

Viszont nagyon élvezi, hogy a szombathelyi belváros központját védő fekvőrendőrőkön simán keresztül hajthat vele, nem csap le a kocsi hátsója. Egy hét alatt sikerült belehajtani az ezer kilométert. Ebben egy Budapesti 500km-es autópályás túra van, a többi vegyes.

A fogyasztás 5,92. Az 1,5 DCI-t választottuk. Mivel az előző kocsinkban már kipróbáltuk a fogyasztáscsökkentőt és bejött, ebbe is beletetettük. A szalonban akartuk, ahol átvettük, csak egy kicsit gondolkodni kellett volna a szerelőnek, így inkább elsomfordált.

Nem baj, a régi autószerelőnk megoldotta. A kérdésre, hogy a garanciát ezzel nem veszítjük-e el, azt válaszolták, hogy nem. Az eddigi rosszpont a kalaptartó, ami sokatoknak baja. Én már filózok rajta, ha valami jó eszembe jut megosztom Veletek. Most futok vár az új szerető.ASSZONY STOP !!!!!

Pavel Creative Commons License 2011.02.18 0 0 834

Rozsdagarancia nincs, csak átrozsdásodási.

Tehát a rozsda megjelenése ellen egyik gyártó sem vállal garanciát.

Előzmény: Clioll (833)
Clioll Creative Commons License 2011.02.18 0 0 833

A Duster nagyon szép, és az ára is jó, de átvehették volna a Renault-tól a 12 év rozsdagaranciát.

Clioll Creative Commons License 2011.02.18 0 0 832

Sajnos a mai autókat csak 6 év használatra csinálják, nincs kivétel, de a 12 év rozsdagaranciájú kocsik azért jobbak a rothadás szempontjából.

Indy_ Creative Commons License 2011.02.18 0 0 831

Ez teljesen így van!

Előzmény: Törölt nick (827)
nasika Creative Commons License 2011.02.18 0 0 830

LINEX, DINITROL, alváz és üregvédelem , a linex  bombanisztos is . ;)

Előzmény: Törölt nick (829)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.17 0 0 829

Hol lesz már 6 éves korában? 3 hónaposan 13e km van benne és a tendencia csak romlani fog...                  szóval láttam én már japán csodát is 5 évesen barnulni!Ez terepjáró és nem templomba járó...Van nekem egy 50 éves autóm és nem rozsdás, igaz évente csak 2-3000 km-t fut,most meg fűtött garázsban pihen,havat még nem látott csak az ablakon keresztül.Ja, a típusa SKODA.

Clioll Creative Commons License 2011.02.17 0 0 828

Szia!

A Használtauto.hu-n így hirdeti az egyik kereskedő:

Garancia:3 év  Átrozsdásodási garancia:10 év  Szavatossági garancia:3 év

De a 2011 február 1 előtti árlistán láttam én is a 6 év átrozsdásodási garanciát, de érdekes módon a február 1 utáni árlistán már nem szerepel semmi adat a rozsdagaranciáról.

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.17 0 0 827

Hali!

Mivel cinkben nem igazán fürdetik a Dákókat - csak alváz-üregvédelmet kapnak - A karosszéria átrozsdásodása (belülről kifelé) elleni garancia időtartama 6 év. Ha jól emlékszem, a fényezésre 3 év.

Előzmény: Clioll (821)
KiGab Creative Commons License 2011.02.17 0 0 826

Ja és irígykedek... :)

Bár a tietek már használt lesz, amikor az enyém zsír új. :D

Előzmény: Órarugópattanó (823)
URS001 Creative Commons License 2011.02.17 0 0 825

Szia Órarugópattanó!

Le a kalappal a Budakalászi Renault-Dacia kereskedés előtt, megadják a gépkocsi átadás módját!!!! -:)

Az üza.szintjelző nálam is rakoncátlankodik - néha-, de ha leállítom a motort, újraindítom beáll a normális szintre.

Legalább is eddig ez a tapasztalatom. Ezenkívűl én nagyon elégedett vagyok a kocsival.

KiGab Creative Commons License 2011.02.17 0 0 824

Ezt még pár éve, egy itt OFF autóról szóló fórumban én is felvetettem. Akkor azt válaszolták, hogy induláskor nézi a szintet, a következő megállásig a fogyasztás alapján mutatja, hogy mennyi benzin van a tankban. (Ezért van, hogy leálláskor hirtelen esik az üzemanyag szint)

Órarugópattanó Creative Commons License 2011.02.17 0 0 823

Dusika és én köszönjük szépen a jókívánságokat!
Budakalászon vettem át, ott ez az átadási mód. 4 éve ugyanígy adták át a Megane-t.
Az üza.szintjelzővel néhány észrevétel:majdnem teli a tank, jelzés rendben, világít minden tégla. Két jobb oldali kerékkel a járdán álltam, ekkor elindulás után 1/2 tankot jelzett. Ez az állapot megmaradt kb 10 percig, amíg le nem állítottam egy erős lejtőn. Elinduláskor 3/4-et jelzett, szintén tartotta ezt az állást, amíg le nem állítottam. Sík terepről indulva ismét a max-ot jelezte. Tehát csak azt figyeli, hogy induláskor mit érzékel. Fura.

Előzmény: FECO4444 (816)
URS001 Creative Commons License 2011.02.17 0 0 822

Szia tittiritti papa!

Ide is beléptem, mert úgy látom itt aktívabb a csapat, mint a Daciaklubban.

Arról nem is szólva, hogy mi itt csak Dusterosok vagyunk.Egyébként ma kaptam meg  a Dacia klubkártyámat.

Már a Duster is szerepel a Daciaklubkártya igénylő lapon! -:)

Én pedig tegnap ismertem meg a vonyarci fekete Dustertulajdonost a keszthelyi OBI parkolóban -:)

Szerintem már megindult a szállítás, egyre több Dustert látunk útjainkon.

Csak nekem kellett 7 hónapot várni a kocsira, de megérte.

Vasárnap megyek Kolozsvárra, ott készítünk egy filmet Tárkányi Janival, majd feltesszük a "fehér-jeges medvét" a netre.

Jövő hétvégén már itthon leszek, akkor majd beszélünk.

Előzmény: tittiritti papa (820)
Clioll Creative Commons License 2011.02.17 0 0 821

Üdv Mindenkinek!

A Dusterre hány év átrozsdásodási garanciát adnak? Úgy tudom 10 év, de nem tudom biztosan. A szervízkönyvben, vagy a kezelési könyvben mennyit írnak?

tittiritti papa Creative Commons License 2011.02.17 0 0 820

Szia URS001!

Üdvözöllek a fórumban. Valamelyik nap mögötted parkoltam, érdekes volt a két Duster egymás mögött.

Előzmény: URS001 (819)
URS001 Creative Commons License 2011.02.17 0 0 819

Gratulálok a Dusteredhez!! Nagyon klassz.

Hol adták át ilyen puccos körülmények között?

Én három hete hajtom 1,5 dízel 110LE/4x4-es  Dusteremet (2800 km), de eddig csak szuperlativuszokban tudok róla nyilatkozni.

Jó választás volt! A fogyasztásával is elégedett vagyok, igaz vagy Ausztriában tankolom, vagy itthon de akkor ÖMV alpesivel.Így 6,0-6,5 között fogyaszt, de ez még bejáratás után szerintem csökkenni fog. 2600- nál javasolták (Szombathelyen) az olajcserét, megcsináltattam.

Balesetmentes és élvezetes autózást kívánok

Előzmény: Órarugópattanó (814)
aronpapi Creative Commons License 2011.02.17 0 0 818

Gratula!

Megöl a sárga irigység ...

:-)

tittiritti papa Creative Commons License 2011.02.16 0 0 817

Gratulálok, nagyon szép!

FECO4444 Creative Commons License 2011.02.16 0 0 816

Gratula!

Hol vettétek át? Mert nekünk nem csináltak ilyen nagy csinnadrattát!

Balesetmentes közlekedést!

Üdv:

feco444

nasika Creative Commons License 2011.02.16 0 0 815

Istenem "De szíp", gratulálok legyetek boldogok!

Bhű.. nekem Áprilisig kell várnom , hogy egy ilyen szürkét

lovagoljak.;)

Órarugópattanó Creative Commons License 2011.02.16 0 0 814

Dusika megszületett...

FECO4444 Creative Commons License 2011.02.16 0 0 813

Szia csibizolee,

Ezt írták a daciaklub.hu-n:

"Ez a funkció a magyar piacra szállított Daciákban nincs aktiválva. A kezelési útmutató csak tájékoztató jellegű, sok esetben oda is van írva egy-egy funkció apróbetűs részéhez, hogy piac és kivitelfüggő a megléte. A menetközben záródó központizár működése két dologtól függ: be van e vezetékezve (néha-néha előfordul hogy gyárilag megvan a vezeték) és az UCH-ban engedélyezve van e a funkció."

Valakinek működik ez a funkció? Ha igen akkor a kábelezés megvan, már csak a funkciót kellene engedéleztetni.

üdv:

feco4444

Előzmény: csibizolee (809)
delkertesz Creative Commons License 2011.02.16 0 0 812

Köszönöm a Tanár úr tanácsát, az öreg autóimat én is évek óta a Netrisk-en keresztül biztosítom és csak egyszer szívatott meg a genertel - hogy a fene vinné el őket - mert elfelejtettem, hogy a lányom az egyikkel 3 éve nekitolatott a szomszéd minijének.

Próbáltam az újra is a díjszámítást és nem is látszik soknak, de bár az előleget befizettem, a kereskedésben csak alvázszámot

és egy hiányos motorszámot tudtak adni,  a rendszámot csak az átvétel előtti napra ígérik, ami még mindíg nem teszi lehetetlenné a dolgot, de már izgalmasbb, különösen olyan internet szolgáltatóval mint a miénk.

Előzmény: fizikus56 (811)
fizikus56 Creative Commons License 2011.02.16 0 0 811

Javaslom a netrisk.hu honlapot, én két éve csak rajtuk keresztül váltogatom a biztosítókat a család és néhány barátom kocsijára, az öreg csigaházra, de még a gyerek kismotorjára is. abszolút megbízhatók.

az anyagi előny sem kevés, az öreg Multipla és legnagyobb fiam 5 éves Puntoja most éppen egyaránt 12 eFt évi díjjal van az Allianz eGFB-nél. igaz, falusi lakcímmel.

ugyanakkor a biztosítók utólagos keverése is ki van zárva.

természetesen új kocsi vételekor is működik, kipróbáltam.

rögtön látható minden cég ajánlata, a kiválasztott pedig 3 perc alatt meg is köthető.

Az együttérzést köszönöm. egyébként 1-essel kezdődik:)

Előzmény: delkertesz (810)
delkertesz Creative Commons License 2011.02.16 0 0 810

Sziasztok!

Kötött már valaki casco nélküli kötelező biztosítást/KGFB/ Dusterre, és ha igen akkor melyik biztosítónál és mekkora éves díjjal?

Köszönöm.

Tanár úrral /nővel/ együtt érzek, nagyon jó fizika tanáraim voltak.

csibizolee Creative Commons License 2011.02.16 0 0 809

Szia FECO4444!

(Duster 4x4 1.6-os benzines, teljes felszereltség.)

Én jelenleg 2 hónapja próbálok rájönni hogy működik a központi zár. Van amikor magától lezár, van amikor nem. Van hogy kiszállok és fél percen belül becsukja az autót mögöttem. Amit te írtál, hogy beszálsz és becsukja a központit azt még soha nem csinálta. Pedig mindent kipróbáltam. Nyomtam 5 mp-ig, 10 mp-ig .....-ig, de semmi. Ez a dolog engem is eléggé zavart, de eddig nem jutottam áttörő sikerhez ezügyben:(

Ha találsz valamit szólj mindenképpen..

Előre is köszönöm.

Üdv: csibizolee

Előzmény: FECO4444 (804)
csöp Creative Commons License 2011.02.16 0 0 808

csöp Creative Commons License 2011.02.15 0 0 807

Duster képek

FECO4444 Creative Commons License 2011.02.15 0 0 806

Szia,

Rémlett, hogy olvastam valahol! :-)

Akkor indítok egy kis nyomozást!

üdv:

feco4444

Előzmény: hopkins81 (805)
hopkins81 Creative Commons License 2011.02.15 0 0 805

Szia!

Ezt én se tudtam beüzemelni, viszont a céges renault cliomnál  tökéletesen működik.

Előzmény: FECO4444 (804)
FECO4444 Creative Commons License 2011.02.15 0 0 804

Sziasztok,

Ismerkedem az autómmal, (1.5 dCi 4x2 Arctic) és a használati útmutatóban találtam egy leírást a menet közben záródó központi zárról.

Azt írják hogy járó motornál 5 mp.-ig kell nyomni a központi zár gompját, ekkor bekapcsol. Viszont nálam ez nem működik, vagy valamit nem csináltam jól.

Sikerült valakinek ezt beüzemelni?

üdv:

feco4444

fizikus56 Creative Commons License 2011.02.14 0 0 803

Köszönöm a vigasztalást.

A Trabit viszont elírtam: nem 89-ben, hanem 1981-ben hozta a Mikulás 5 év várakozás után.

gondoltam 30 év után megengedek még egy  újat, utolsó autómnak.

ez van

Előzmény: tamásbá63 (802)
tamásbá63 Creative Commons License 2011.02.14 0 0 802

Vigasztaljon az a tudat ha kártérítést új autóra költötted volna akkor is elbukod pár év alatt. Három év múlva majd veszel egy használt Dustert(ha lesz olyan elvetemült aki eladja) és bejön a veszteséged.

Előzmény: fizikus56 (801)
fizikus56 Creative Commons License 2011.02.14 0 0 801

Üdvözlet mindenkinek!

Új fiú vagyok a listán, de eddig naponta néztem: 12 éves Multiplámat csak azért nem cseréltem le ősszel Dusterre, mert eddigi egyetlen új autómat (Trabi, 1989) idézte a kereskedő által szeptemberben ígért júliusi átadás.

Mondtam neki: addig kétszer meghalhatok.

Ha nem is szó szerint, de bejött:

a legfelsőbb bíróság előző munkahelyemről való elbocsátásom miatti nekem kedvező, 2009. szeptemberi jogerős ítéletet szerdán megsemmisítette, és a már felvett kártérítés így a kereskedő helyett (jó félmilliós perköltséggel megtoldva) az iskolához és ügyvédi zsebekbe vándorol.

Ne adjátok gyerekeiteket tanárnak, főképp ne pereljetek, ha az ikolaigazgató mind a 4 diplomátokat elégtelennek mondja.

ha jó ügyvédje van, ha máshol nem is, de a bűnös város Pesten végül neki lesz igaza.

De a Dusterről:

egy falumbeli november közepén rendelte, és május helyett már egy hete hajtja.

4x2 Access, benzin. gyárilag tetősínnel, és a kereskedő pénteken rak bele kp. zárat.

a színekről:

ez sötétkék (tengerész?) és bizony gyönyörű, annak ellenére, hogy nem metál.

én erősen megfontolnám, a 110 eFt-s metál felárat egy ilyen színért. igazság szerint még a fekete lökhárító sem zavaró a kocsin.

a győri szalonban pedig van egy "nem létező" vajszínű kocsi. (úriasan bézs) (használtautó.hu)

azért én az E85 benzineseket fogom pár évig nézegetni. De 4x4 Artic kivitelben. ha nem jön közben gázos.

a Multipla lazán kibír még 3 évet.

FECO4444 Creative Commons License 2011.02.14 0 0 800

Szia,

Hát igen, román fórumokon is panaszkodnak erre, de hát nem lehet egy autó terepjáró is, verseny autó is, és még keveset is fogyasszon! :-)

Üdv:

feco4444

Előzmény: csibizolee (799)
csibizolee Creative Commons License 2011.02.14 0 0 799

Hali!

Duster 4x4 1.6-os benzines, max felszereltség.

Eddig 2000 km-t tettünk bele, de még nem voltunk autópályán. Hétvégén Győr-Budapest-Győr útvonalon 130-140 tempó mellett 12,2 l/100km-t nyelt be. Eddig minden a gyári értékek szerint alakult, de az autópályára nem szabad felkergetni a benzinest. Nem tudom mi lehet a baja, de gondolom itt fogy el a motor és kezd erőlködni. Az elöző autónk olyan 150-től felefele csinálta ezt. Hát gondoltam leírom, hátha valakit érdekelhet a benzines-dízel kérdéskörben.

Amúgy a benzines nem rossz, a feleségem használja az autót és olyan 12 000 km/év lesz amit beletesz.  Teljesen jól fogyaszt, de az autópályás fogysztása katasztrófa.

kjanyi Creative Commons License 2011.02.14 0 0 798

A jobb oldalon van ,ha szembe állsz az autóval akkor ugye az a bal.Olyan mint egy régi fajta vérnyomásmérő pumpa.

Előzmény: FECO4444 (797)
FECO4444 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 797

Sziasztok,

Múlt héten csütörtökön kaptuk meg az autót, hétvégén 300 km. mentünk a családdal.
Mindenki nagyon szereti, kényelmes, tágas.
Ami a kezelést illeti, nekem nagyon észerűnek tűnik minden.
Mindent elsőre megtaláltam (persze a kezelési útmutató elolvasása sokban segített!)

Ami a belső teret illeti, nekem két dolog nagyon hiányzott.
Egyik a tartó ami a bal láb talpa alatt kellene lennie, mikor nem kell kuplungolni. Van erre valami kész megoldás?

Másik a kaplaptartó. Ez nagyon gagyi. Tud valaki erre valaki megoldást?

A motortérben nem találtam meg a köny szerinti "kézi légtelenítő szivattyút", ami a dízel motor esetén a jobb oldalon kell legyen.

Ezeken kívül, nagyon jónak autónak tartom, bár még szoknom kell a dízel motort és a 6 sebességes váltót.

üdv:
feco4444

julius65 Creative Commons License 2011.02.12 0 0 796

Köszi, ennek még akkor utánanézek.

Szervízben volt a feleségem vele, mondta is, hogy zörög, de gonosz módon ott nem volt hajlandó zörögni.

Előzmény: FECO4444 (795)
FECO4444 Creative Commons License 2011.02.12 0 0 795

Sziasztok,

Olvastam valahol hogy a klíma csövek nem egésszen jól vannak rögzítve, (bal oldalon a motortérben, a hátsó falra vannak rögzítve műanyag csipesszel). Ezek rezgés közben hozzáérhetnek a lemezhez, és mivel fémcsövek, bevezetik a zajt az utastérbe. Valaki a csövekre tekert pár helyen egy kis szivacsot, eltüntek a zajok. Persze ez csak egy eset, de hátha nálad is bejön.

Amúgy ha a zajokat tudod "reprodukálni", akkor a szerviz köteles vele foglalkozni.

Üdv:

feco4444

Előzmény: julius65 (794)
julius65 Creative Commons License 2011.02.12 0 0 794

Gyanakszom a motortérre is, alá is feküdtem, néztem a motort is, a fiam nyomogatta a gázt.

Azt láttam, hogy eléggé rezeg a motorburkolat is, kézzel kissé le is tudom nyugtatni, de a motorzaj, elnyom minden mást.

Az a baj, hogy ezzel még szervízbe sem lehet vinni, kiröhögnek.

Valószínű, úgy mint nálad, egy véletelen megoldja a dolgot.

Előzmény: Órarugópattanó (793)
Órarugópattanó Creative Commons License 2011.02.12 0 0 793

Nekem egy korábbi autómnál volt egy hasonló esetem. Zörgött valami a kesztyűtartóban. Kiszedtem, szétszedtem, megnéztem, csak zörgött. Néhány nap múlva matattam a motortérben, akkor látom, hogy a gépháztartó pálca rögzítóműanyag hiányzik. Csak azért írtam ezt le, mert a zajforrás kb 60 cm-re volt onnan, ahonnan hallottam. Hátha Te is találsz valamit a motortérben.

Előzmény: julius65 (792)
julius65 Creative Commons License 2011.02.12 0 0 792

Zörgés a műszarfalból.

Küzdöttem vele megint. Azért ez egy mínusz pont.

Egyszerűen nem lehet megtalálni hogy hol zörög. Leszedtem az alsó filcszerűséget a vezető oldalon, kibontottam a biztosítéktáblát, hogy mögé lássak, kiszedtem a rádiót is, majdnem sikerült leszedni a műszerfal fölötti burkolatot is, de az ablak felől valami nagyon fogja.

Azért aki kitalálta ezeket a pattintós rögzítéseket, az egy nagy barom volt. Miért nem jó neki a jól bevált csavar. Az egyértelmű, kicsavarom leszedem. Itt meg feszegetni óvatosan, nehogy eltörjön valami, mert akkor a fene megette.

Annyit elértem, (nem tudom, hogy hogyan) hogy álló helyzetben nem zörög.( Viszont így már esélyem sincs megtalálni a zörgés forrását. )Csak menet közben enyhén motorfékezve, illteve a sebességet finoman tartva, 1500-2000 fordulat között. Csak pont ez az általában használatos taromány. Így szinte mindíg zörög.

Mi van ha égőt kell cserélni a műszerfalban? Ezekben az új autókban szinte lehetetlen. A fordban sem tudtam. Találtam leírást hogyan kell, de nem egyszerű. Jobb oldalt van az égő, de messziről balról kell kezdeni bontani.

Azért jó autó ez, nem típushibának tudom be ezt a zajt, egyszerűen egy pech. A műanyag ördöge.

nasika Creative Commons License 2011.02.12 0 0 791
Előzmény: nasika (790)
nasika Creative Commons License 2011.02.12 0 0 790

http://youtu.be/_hQOQFcJh9g

Szörnyű valahogy így történik a dolog!!!

Előzmény: nasika (789)
nasika Creative Commons License 2011.02.12 0 0 789

A váltóbox le van védve, kiakasztás ellen ?! mert NEM fúrják.

Nagyrészét alkatrésznek lopják, ha tönkre megy a kulissza nem számit.

sajn. A váltózár elegáns de nem látványos, nagy bunkó sárga autólook kormányzár

messziről integet.

Előzmény: Törölt nick (788)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.12 0 0 788

Nekem 60e Ft-ért tették bele a DefendLoock váltózárat még a kereskedésben.Szerintem jó és elég problémás a kiiktatása és időigényes is (zárfúrás).

Előzmény: laki71 (782)
nasika Creative Commons License 2011.02.12 0 0 787

Sziasztok

A Daster ára: 3,4,M

a Pajzs ára: 200000, nincs 10% . !!?? Az autólok kormányzár is nagyon jó

10-20 perc a lebontása növeli a lebukás veszélyét.

Hasonló helyzet  mit választanak  metálfény, alufelni, bőr.

4X4, ESP. ;)

Előzmény: laki71 (786)
laki71 Creative Commons License 2011.02.11 0 0 786

Találtam statisztikát a 2010-es évre vonatkozóan. Megnyugtató a helyzete a Dáciásoknak. Én a rejtett egyedi kialakítású indításgátlót látom esélyesnek.

Lopási statisztika:

Suzuki  18.13%

Volkswagen 17.03%

Toyota 9.89%

Renault 7.69%

Opel 6.04%

Seat 6.04%

Honda 5.49%

Ford 4.40%

BMW 4.40%

Skoda 4.40%

Citroen 3.30%

Peugeot 2.75%

Audi 2.75%

Chevrolet 1.65%

Fiat 1.65%

Mercedes 1.65%

Mazda 1.10%

Továbbiak 1.65%

Órarugópattanó Creative Commons License 2011.02.11 0 0 785

Nem rossz. A tuti mindíg egy olyan megoldás, ami egyedi. Fontos azomban, hogy az aktiválás kívűlről ne legyen megfigyelhető. Van néhány ötletem, agyalok ilyesmin jó pár éve. Az a jó, amit csak a gazdi tud.

Előzmény: tamásbá63 (784)
tamásbá63 Creative Commons License 2011.02.11 0 0 784

Esetleg ez ?http://valtozar.blogspot.com/2010/05/autolok-2000-kormanyzar-akcio.html

CASCO ,egy elrejtett kapcsoló.

Nem hinném hogy a tolvajok kedvenc márkája a Dácia lenne.

Órarugópattanó Creative Commons License 2011.02.11 0 0 783

Ha ellopják az autót, hát az a drága! Egy biztos: pajzsos autót még nem loptak el. Van olyan variációjuk is, amikor lopás esetén megtérítik az autó akkori árát. Érdemes böngészni az oldalukat. Ha autó csere van, kiveszik a cuccot, beteszik a következőbe. (persze nem ingyen)

laki71 Creative Commons License 2011.02.11 0 0 782

Sziasztok!

Én március elején veszem át a Dusteremet. A fővárosban fogom használni, így talán nem véletlenül elkezdtem körüljárni azt, hogy milyen plusz biztonsági kütyüt kellene majd beépíteni a kocsiba, többek közt lopás ellen. Gondolom mág Dusterre nincs tapasztalat, de meg tudja mondani valaki, hogy mennyire kelendőek más Dácia modellek (pl. logan) a kocsitolvajoknál. A pajzs védelem kíváló megoldás, de drága. A risztó itt teljesen felesleges, az emberek közömbösek rá, ha megszólal, oda sem pillantanak. Indításgátló? 

laki 

Dustervaro Creative Commons License 2011.02.11 0 0 781

Gratulálok! Balesetmentes vezetést!

Várom a tapasztalatokat.

Előzmény: FECO4444 (776)
Órarugópattanó Creative Commons License 2011.02.11 0 0 780

Gratulálok!
Nekem még négyet kell aludni. Hosszú éjszakák lesznek!

tittiritti papa Creative Commons License 2011.02.11 0 0 779

Gratulálok, jó egészséget hozzá.

Üdv: tittiritti papa

julius65 Creative Commons License 2011.02.11 0 0 778

Gratulálok!

Jöhetnek a tapasztalatok!

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.11 0 0 777

Gratulálok hozzá,ha lehet tegyél fel képeket is,balesetmentes Dusterezést kívánok!!!

FECO4444 Creative Commons License 2011.02.11 0 0 776

Sziasztok!

Tegnap átvettük a Dustert!
Nagyon sűrű nap volt, 50 km tudtunk gurulni.

üdv:
feco4444

Dustervaro Creative Commons License 2011.02.10 0 0 775

Szia !

Én a listaárból semmilyen engedményt nem kaptam, csak néhény egyéb apróság jött számításba összesen kb 50-60 eFT összegben. Pedig erőltettem a dolgot, de azt a választ kaptam, hogy igen kicsi az árrésük és csak havi egy-két autót kapnak, tehát el tudják adni olyan nagy a kereslet. A szállítási határidő részedre igen kedvezőnek tünik, mert én már 6 hónapja várok a leszállításra (februárra vállalták). Remélem rövidesen megérkezik!   

Előzmény: CsA (766)
CsA Creative Commons License 2011.02.09 0 0 774

Köszi mindenkinek az alkuval kapcsolatos infókat.

Hááát, akkor ez van...

CsA Creative Commons License 2011.02.09 0 0 773

Én tegnap fogtam egy kátyút Erdőtelek közelében az OFF járgánnyal. Mivel gyorskötözővel rögzítettem a dísztárcsákat, ezért azt nem hagytam el. A felni cserés lett, mára meg is jött, 17eFt-ból úsztam meg a dolgot... :-(

Előzmény: julius65 (772)
julius65 Creative Commons License 2011.02.09 0 0 772

Tegnap a híradóban riportoztak, hogy milyen sok kátyú van, és hogy az utaknak csak 10%-a megfelelő az országban. A többi erősen feújításra szorul.

Hát immáron mosolyogva néztem az adást, mint duster tuladonos. Azt hiszem jó választás volt ez, jó utak itt sokára lesznek.

A kereskedő magabiztos volz mikor kedvezményeket pedzegettünk, az érv,  ha nem vesszük át mikor megjön, 5 perc alatt eladja a kocsit.

Van némi igazsága.

A zörgés a műszerfalban: nagyjából behatároltam, kissé megmozgattam, a dolgokat, 1-2 km-ig csönd volt aztán újrakezdte.

Nem könnyű egyszerre világítani, matatni és a fejemmel nyomogatni a gázpedált hanyattfekve.

tamásbá63 Creative Commons License 2011.02.09 0 0 771

Én a metált kaptam ingyen.A kereskedő azt mondta nincs nagy árrésük a Dusteren mert M.ország kedvezményesen kapja.Ezért is szállítanak kevesbbet hozzánk.

A lístaárból csak akkor adnak nagy engedményt a kereskedők ha abba a z importör is beszál.

nasika Creative Commons License 2011.02.09 0 0 770

Így van , megfordult a fejemben nekem is , ajánlotta az ezüstöt de inkább kap alvázvédelmet

érte.100+-ért nem sürgős;)

Előzmény: FECO4444 (769)
FECO4444 Creative Commons License 2011.02.09 0 0 769

Szia,

A Duster ma az egyetlen autó amire ilyen nagy a kereslet. A kereskedésben ahol én vettem, egy teljesen full-os Dustert visszamondott a megrendelő. A kereskedő kitette a hasznaltauto.hu-ra. Következő nap elvitték alku nélkül.

Ez a helyzet.

Szerintem ez jó ár.

üdv:

feco4444

stukec Creative Commons License 2011.02.09 0 0 768

Szia Kerkuska!

Nem voltam a szervízben, képzeld teljesen megszűnt a sívitás. Mentem vagy 100km-t elcsen-desedett, azóta minden rendben.  Elégedett vagyok, a feleségem egyenesen imád vele közlekedni, lassan én már nem is látom az autót, ő flangál vele.

Előzmény: Törölt nick (744)
KiGab Creative Commons License 2011.02.09 0 0 767

Forintosított engedményt nekem nem is mondtak, pár otthonos apróság ajándékba, de kb. 50-60 eFt értékben. (2x4, benzines Ambiance)

Szállítási határidő korrekt, egy hónapja megrendeltre (hú, már egy hónap eltelt!) május 31. a papíron a határidő, de ez már a legvégső amit mert vállalni a szalon. (Ennél csak hamarabb jöhet, azt mondták ne lepődjek meg az április végén se)

Egyébként a most becserélésre váró Citroen vásárlásánál brutális kedvezményt kaptunk, igaz nem az első ott vásárolt volt, meg akkor még pörgött a piac. Na meg az nem ilyen kapós autó volt...

CsA Creative Commons License 2011.02.09 0 0 766

Üdv minden Duster tulajnak és szimpatizánsnak!

Édesapám részére keresünk új autót, Neki is és nekem is igen szimpatikus a Duster. Még nincs eldöntve, hogy 4x2 vagy 4x4, ill. benzin vagy dízel lesz. (Bár valószínű, hogy 4x2 benzines lesz, mivel nyugdíjasként nem terepezik, és évi 5-6.000 km-t megy...)

A kérdésem az lenne, hogy mi volt a legnagyobb árengedmény amit eddig a fórumos márkatársak elértek?

Nekünk a 4x2 1,6 16V Ambiance kivitelre 60-70eFt engedményt, a 4x4 1,5 dCi Artic kivitelre 100eFt környéki engedményt (pl. metálfény ajándékba) mondtak.

Egy kicsit furcsának tartom a dolgot, mert a céges autóm vételekor a listaár 89%-ért vettük az autót (német népautó), tehát több, mint 10% engedménnyel, most pedig 2% engedményt akarnak adni...

Szállítási határidőre pedig május vége , június eleje a várható időpont...

Másnak is ez volt a legtöbb engedmény, amit kapott?

Üdv:

CsA

julius65 Creative Commons License 2011.02.09 0 0 765

Dacia Gut!

Drum bun :)

Előzmény: nasika (764)
nasika Creative Commons License 2011.02.09 0 0 764

http://youtu.be/wuxAlH0MIBQ 

Azért nem olyan rossz a helyzet!;)

Előzmény: julius65 (763)
julius65 Creative Commons License 2011.02.09 0 0 763

Az előző autómban volt esp, azt tudom, hogy nagyon jó. Valószínű, hogy a rádio helyett inkább azt kérném, ha most rendelném, mert

ilyen hifit én is tudtam volna rakni a kocsiba. Szerencsére egyszerű a beszerelése.

Lada nivával sokat jártam terepen, az biztos, hogy diffizár nélkül nem terepjáró a terepjáró. Ez addig működik, amíg le nem hasal. Onnan aztán vége, jöhet egy traktor kihúzni.

Az is igaz, hogy megfelelő ügyességgel, megfontoltsággal, gyakorlattal, esp nélkül is nagyon jól el lehet boldogulni terepen-hóban.

Az esp adott egyfajta biztoságérzetet, nem őrültködtem, óvatosan mentem, de tudtam, hogy ha kicsit hibázok, akkor kisegít.

Van a közelünkben egy jó nagy aszfaltozott rakodóterület, na ott aztán kipróbáltam télen, hogy mit tud. Hát nem volt nagy izgalom, mert egyszerűen nem csúszkált olyan jó rallisan a kocsi, ment amerre kormányoztam a hóban.

Az sx4-el sok pocsolyát inkább kikerültem, tudtam a korlátokat. ( a suzukiban volt esp )

Tehát szerintem ha, ha valaki espvel veszi az autót, azt okosan teszi, ha valaki anélkül, akkor kicsit óvatosabban, de bőven el tud közlekedni.

Más: az a hülye zörgés, rezonálás a műszerfalban a melegebb időben sem múlt el. Eléggé idegesítő zaj, muszáj lesz valahogyan a műszerfal mögé bejutnom.

Előzmény: tamásbá63 (761)
GToni Creative Commons License 2011.02.08 0 0 762

Jó a kenguru a hátsó difin! Remélem nem úgy fog pattogni! :-)

Előzmény: Órarugópattanó (760)
tamásbá63 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 761

Csak a pontosság kedvéért és hogy eldöntsük meg ér-e 80000ft-ét(szerintem igen)

Előzmény: Órarugópattanó (759)
Órarugópattanó Creative Commons License 2011.02.08 0 0 760

Ilyen alulról.
www.youtube.com/watch?v=gsHus9aHwuE&feature=related

Órarugópattanó Creative Commons License 2011.02.08 0 0 759

Az ESP ebben az autóban egyszerre kapcsolható  a kipörgésgátlóval. Sárban, hóban jobb, ha a kipörgésgátló ki van kapcsolva, ezért nem fog senkinek hiányozni terepen az ESP.

Előzmény: julius65 (755)
Dustervaro Creative Commons License 2011.02.08 0 0 758

Sziasztok

Köszönöm az árra vonatkozó gyors válaszokat!

Többször olvastam, hogy a computer-üzemanyagszint-fogyasztásmérő az egyik leggyengébb pont, ezt a szervizek alkalmával jeleztétek már? Vagy van-e információja valakinek arról,hogy ezt a "típushibát" orvosolta-e már a gyár? 

FECO4444 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 757

Sziasztok,

Általában milyen autókat szoktak lopni?

A népszerű autókat. Szerintetek nem?

üdv:

feco4444

Előzmény: tamásbá63 (673)
tittiritti papa Creative Commons License 2011.02.08 0 0 756

Szia julius65!

Ne sajnáld, hogy nem rendeltél, ez az autó anélkül is elmegy szinte bárhol. Az enyémben sincs. Én erdész vagyok, már befogtam terepre is.

Előzmény: julius65 (755)
julius65 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 755

Ok! Akkor ez megynyugtató, mert mi nem kértünk ESP-t, de úgy néz ki, hogy anélkül is el lehet boldogulni a sárban-hóban.

Nem volt fontos, hogy 4x4-es legyen, de amikor rendeltük, a 110 lovas motorhoz és 6-os váltóhoz csak négykerékhajtás volt.

Később kezdtem aggódni, hogy sajnos elfelejtettük az ESP-t, mert az igen jó dolog. Nem sokszor kell, de akkor nagyon jó.

Nagyon dagonyázni nem tervezzük a kocsival, sajnálnám, pedig igazából arra találták ki.

A futóműve volt a legeslegvonzóbb tulajdonsága, aztán a többi része is megtetszett.

Előzmény: tamásbá63 (754)
tamásbá63 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 754

ESP-t csak dizelhez lehet rendelni.

Előzmény: julius65 (753)
julius65 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 753

Szia!

Esp van, vagy anélkül is jó a sárban hóban?

Előzmény: monro69 (745)
hopkins81 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 752

Gratula a géphez!!

Előzmény: Órarugópattanó (740)
tittiritti papa Creative Commons License 2011.02.07 0 0 751

Gratulálok, jó egészséget hozzá.

hopkins81 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 750

Köszi a gyors választ! :)

Sajna nekünk a május 7.-e nem jó, nem tudunk menni a találkozóra, akkor lesz a vásárhelyi állattenyésztési napok, meló lesz. :(

Előzmény: monro69 (749)
monro69 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 749

Üdv Hopkins81!

Benzines a rombolóm így majd csak 30000km-nél kell!

A szervízfüzetből majd kiírom ha érdekel.

1000-es szervízen véleményem szerint csak maguk megnyugtatására, hogy nem folyik nem csöpög nem....

A belső műszerfal világítás.

A kapcsolók működetésénél....vagy nem működtetésénél véletlenszerűen hol felkacsolódik hol nem...

Nem tudom pontosan milyen a bézs de az enyém az aranymetál felé van közelebb mint a metál szürkéhez,

de ha gondoljátok holnap lefényképezem és felrakom aztán meg kitaláljuk a szinét ( a forgalmi szerint szürke 8:)   )

Előzmény: hopkins81 (746)
julius65 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 748

Ma volt a kocsi Szegeden az 1000 km-es átvizsgáláson 1300 -nál járunk.

Rendben volt, a számítógép sem mutatott semmit, bár reggel nehezen indul, csak harmadjára.

A zörgés meg a tipikus eset, ott a szervízben nem zörgött, így nem tudtak vele mit kezdeni.

Majd kiderítem magam.

Második tankolás 6 l/100 km.

lufi77 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 747

Sziasztok!

Ma láttam Pesten egy szatmári rendszámos Dustert.

Világos beige szinű volt.

Tudtommal ilyen szinűt nem lehet kapni.

Egyébként nagyon jól nézett ki.

hopkins81 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 746

Hello monro69!

Az 1000km-es átvizsgáláson gondolom nem sok mindent csináltak, de a  10000-es átvizsgáláson mit csináltak, és mennyibe került?

Ha 22000km van benne, akkor gondolom már voltál a 20000-es szervízen is. Ott mennyi lett a számla, ha nem titok?! :)

Renault szervízbe vitted, vagy más szervízbe?

A kontakthibás műszerfal világítás nálad miben mutatkozik? Miénkben sokszor magától felgyullad a belső világítás menet közben.

Köszi

Előzmény: monro69 (745)
monro69 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 745

Üdv Mindenkinek!

A tapasztalataimat megosztom azokkal akit esetleg érdekelhet!

2010 szeptember 06.-án vettem át 1.6 benzin Look csomag.

Ma 2011 február 07.-én 22000km-nél járok.

Szegeden vettem a leírtak szerint mindent adtak (becsomagolt, borocska stb)

1000km ingyenes átvizsgálás.

Pozitívumok: Bárhol elmegy ahol nem fekszik fel a hasa!! (hazauton kipróbáltam agyagos dagonyában 1-es és összkerék+zár)

A legnagyobb hó, ami ezidáig az ország keleti felében tapasztalható volt könnyedén vette

Általában heti 1000km-t autózom, van amikor egyfolytában 4 órát ( azaz az ülés tökéletes még most 150kg-os ember vagyok majd meglátom mikor puhul fel a szivacs:))kényelmes ulések.

100-110-es tempóig megfelelő utána már zajos

E85-tel is simán megy csak hidegben nem javaslom tisztán használni.

A pótkerék körüli rekeszek sokmindent elrejtenek.

Negatívumok: A szellőzés és fűtés kapcsolók erőssebb kezű egyénnek nem ajánlott

Kontakthibás műszerfal világítás

Kalaptartó kritikán aluli

Üzemanyag mérő egység+computer kritikán aluli (onnan tudom, hogy tankolni kell, hogy figyelem a megtett kilométert)

Amit meg kell szokni: Hatra felé inkábba külső tükrökrt használjátok.

Az első lámpa borítás nagyon gyorsan koszolódik így gyakrabban mosni kell.

Én az elejét lemaszkoltattam karbon fóliával a kavicsfelverődések miatt.

A végére csak annyit, hogy Én is szívesen résztvennék egy dusteres találkozón!

szép napot mindenkinek!

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.07 0 0 744

Szia Stukec! Voltál-e a szervízben a Dusterral, ha igen, mit modtak? Ma megint tankoltam bele 36.4 litert 591 km-re, ez 6.15l/100km.Szóval lehet fikázni  !!!Mutassanak nekem 1.5 tonnás 4x4 autót hasonló fogyasztással!! A fedélzeti komputer továbbra is sz.r,már ami a fogyasztási adatokat illeti.Ja, ma már 11000 km felett van benne...

Előzmény: stukec (691)
smucih Creative Commons License 2011.02.07 0 0 743

A türelem rózsát terem,ebben az esetben Dustert. :-))

Gratulálok!

nasika Creative Commons License 2011.02.07 0 0 742

Szevasz

Örülök , hogy tetszik a vezetés is nagy élmény.Fél órát szeretkeztünk, rövid terep is 

belefért.

Nyissany  PRAIRE 4X4 volt nálam az elődje,nem kell

szégyenkeznie . Az 1.8 benzines kiscsikó , bár a Dusterben nincs felező mégis jól vizsgázott.

Dizel egész más;)

Előzmény: Clioll (731)
FECO4444 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 741

Gratula !!!

Órarugópattanó Creative Commons License 2011.02.07 0 0 740

HALÓ EMBEREK!  M E G J Ö T T !!!!
Igaz, hogy még a kereskedésben van, de már ültem benne!

Bocsi, de ki kellett adnom...

FECO4444 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 739

Szia,

Üdv a fedélzeten!

Én a hét végén fogom átvenni, tavaly szept. közepén fizettem 200k-t. A tavalyi árral számoltak az én esetemben. Mondjuk ezt meg is ígérte a kereskedő.

üdv:

feco4444

Előzmény: Dustervaro (734)
julius65 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 738

Mi is nyáron rendeltük és január végén vettük át. Az autó ára nem változott, a járulékos költségek lettek kissé magasabbak.

Illetve a beszámítandó autónk eurotax ára is csökkent nyár óta.

tamásbá63 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 737

Helyesbítek nem a megrendeléskori áron,mert akkor  nem fogadtak el előleget,azt csak novemberben vették át.Így viszont 60000-el több volt az induló árnál.

Előzmény: tamásbá63 (736)
tamásbá63 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 736

Én januárban vettem át a megrendelés kori áron,100000-el olcsóbban a mostani árnál.

Clioll Creative Commons License 2011.02.07 0 0 735

Akkor jól éreztem, hogy mintha bőr lenne... Sajnos valóban minden új kocsira igaz, hogy hátra nehézkes a kilátás. A motortér a Cliotól valóban tágasabb, de a blokkolásgátló az rendesen el van rejtve.

Előzmény: tamásbá63 (733)
Dustervaro Creative Commons License 2011.02.07 0 0 734

Sziasztok!

Új tagként köszöntök mindenkit!

Remélhetően februárban megérkezik az én 4x4 dci Dusterem is, melyet 2010.augusztusában rendeltünk meg. Ha jól tudom januárban emelték az autó árát. Ezért szetném megkérdezni, hogy ha van olyan aki a tavaly megrendelt autóját már az áremelés után vette át annak ez mit jelentett? Érvényesítették-e az új árat vagy a régi áron kapta meg a gépet? Nekem azt mondták a megrendeléskor, hogy csak az ÁFA ill. egyébb törvényi módosulások miatti emelések jelennek meg többletként.

Kiváncsian várom a tapasztalatokat!        

tamásbá63 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 733

Szerintem nem vészes a mototér,az izzókhoz könnyű hozzá férni. Szétszedni meg gondolom úgy sem akarjátok,meg reméljük nem is kell.(Anno a Fiat 127-em 1300-as dízel motorját többször is darabokra szedtem,sőt össze is raktam,de ehhez max fél liter pálinka után állnék neki.)

A hátra felé rossz kilátás meg majdnem minden új dizájnos autóra jellemző.(magas far,kis ablak)

A bőr hatású ülés meg annyira bőr hatású hogy egy része valódi bőr.

julius65 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 732

Hétvégén éppen ezt néztem, hogy jó zsúfolt a motortér, nem úgy mint a régi dácsia, ott aztán volt hely. ( még a befőttesüveg kiegyenlítőtartálynak is )

Hátra tényleg nem nagyon látni, viszont az oldalsó tükrök jó nagyok, azokból meg megy a tolatás.

Biztos nem ez a tökéletes autó sokak számára, mi azért választottuk, mert olyan rosszak az utak mifelénk, hogy ez látszott most ide a legokosabb vételnek.  Ha terepen jó, akkor a vacak utakon is strapabíró. Itt a környéken jönni menni vele ideálisnak látszik, autópályán még nem mentem vele, kíváncsi vagyok milyen a 130 tartósan. A mondeom ezelőtt meg inkább autópályára volt jó, itt a zötyögőset nem szerette.

Clioll Creative Commons License 2011.02.07 0 0 731

Szevasztok!

Ma voltam Dustert nézni a szalonban. Beleültem, megnéztem alul is, meg a motort is. A fullosat néztem, barna színben. Nagyon kényelmes belül, és jó a kilátás előlre, de hátra nem valami jó, motorcsónakot nehézkes lenne vele a vízre tenni. A motor eléggé bezsúfolt, nem könnyű hozzáférni, akárcsak a többi Renaulthoz. Az ülése nagyon kényelmes volt, szép bőrhatású, és a műszerfal sem volt olyan lehangoló, mint ahogy azt leírták különböző teszteken. Nekem nagyon tetszik kívülről, és belülről egyaránt. Szerintem ennyi pénzért a fullos megéri. Menni nem mentem vele, de biztos jó lehet. Talán egyszer lesz majd lehetőségem a próbára.

tamásbá63 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 730

Talán meg lesz a 4 csillag.

Előzmény: FECO4444 (727)
Indy_ Creative Commons License 2011.02.07 0 0 729

Nem hiba, jellegzetesség. :) Ha már elkezdi csöpögtetni az olajat (ritkán kerül rá sor) na akkor az lesz a hiba. ;)

Előzmény: julius65 (686)
Indy_ Creative Commons License 2011.02.07 0 0 728

Várunk mindenkit szeretettel! Nagyon jó buli szokott lenni, tavaly májusban az első Duster amot az országba hoztak, a találkozón landolt. ;)

Előzmény: delkertesz (658)
FECO4444 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 727

Szia,

Semmi gond! :-)

Azért itt és most kicsit off leszek:

<off>

Tapasztalatom szerint minden fórumon megfordul pár ilyen "látogató". Ezek olyanok mint a szatírok. Jönnek, széttárják a kabátjukat, majd elmennek. Azt is tapasztaltam, hogy ilyen esetben, ha azt mondod "OAU!!!", akkor gyorsabban távoznak. Nem szerencsés velük kötekedni, mert akkor tovább maradnak!

</off>

És tényleg térjünk át a Dusterre! 

Most olvastam, hogy e hónap folyamán lesz Duster ENCAP tesztelés!

üdv:

feco4444

Előzmény: GToni (725)
csöp Creative Commons License 2011.02.07 0 0 726

Üdv!

Kérdezném hogy a Dustert viszik szlovákiába és csehországba is? Ott is nagy rá a kereslet?

GToni Creative Commons License 2011.02.07 0 0 725

Bocsi, nem vettem észre, hogy a válasz nyomtam. Természetesen a Clioll-nak akartam címezni, hogy ne szabdalja szét a topikot nem idevaló dolgokkal.

Előzmény: FECO4444 (724)
FECO4444 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 724

GToni,

Ezt az offtopic-ot nekem szántad?

üdv:

feco4444

Előzmény: GToni (719)
tittiritti papa Creative Commons License 2011.02.07 0 0 723

Jót élveztél?

Előzmény: Clioll (722)
Clioll Creative Commons License 2011.02.07 0 0 722

Erre azért elcserélném terepen a Dustert:)

Clioll Creative Commons License 2011.02.07 0 0 721

Megy a Duster:)

Clioll Creative Commons License 2011.02.06 0 0 720

Minden idők legjobb kocsija a Zsiguli, de mostmár a Duster lesz:)

GToni Creative Commons License 2011.02.06 0 0 719

Előzmény: FECO4444 (690)
Clioll Creative Commons License 2011.02.06 0 0 718

Nem...kíváncsi voltam, menyi jelentkező lesz...ketten írtak, de nem foglalkoztam vele...

Előzmény: tamásbá63 (716)
nasika Creative Commons License 2011.02.06 0 0 717

Sziasztok

Szerintem az ..... kutyák ugatását nem kell meghallani, csorogjon a nyáluk

ne válaszoljon nekik senki.(bár lenne már Április!)

Előzmény: Clioll (714)
tamásbá63 Creative Commons License 2011.02.06 0 0 716

Remélem az AK 47-es nem azért kell hogy Dusterekre vadásszál.

Előzmény: Clioll (714)
Clioll Creative Commons License 2011.02.06 0 0 715

Ilyen Duster nekem is kéne.

Clioll Creative Commons License 2011.02.06 0 0 714

Te...jó kocsi ez a Duster? A fene se tudja...román ipar csinálja.

KiGab Creative Commons License 2011.02.06 0 0 713

Ja kérem, ha nekem is lenne egy ladikom és egy rozsdából kipucolt Verhovinám, én se fanyalodnék a Dusterre. Javaslom először kipróbálni, megismerni, megkeresni a rávalót és utána visszajönni.

Troll.

Előzmény: csakmanocska (709)
tamásbá63 Creative Commons License 2011.02.06 0 0 712

Azért a verhovinádra ráver.

Clioll Creative Commons License 2011.02.06 0 0 711

Egy maréknyi dollárt adok a Dusterért.

FECO4444 Creative Commons License 2011.02.06 0 0 710

Fú de jó hogy szóltál!

Neked van Dustered?

csakmanocska Creative Commons License 2011.02.06 0 0 709

Hááát gyerekek!

Ekkora egy fostalicskát már régen látott a föld!

Nálam kutyaólnak el menne , de a nivával vagy a patrollal semmi,de semmi esélye nem volna!

Talán elöbb kerülne a bontóba!

Ennyi!

FECO4444 Creative Commons License 2011.02.06 0 0 708

Szia,

Milyen típusú a rádiód?

Próbáld ezt:

Az mp3 fájl nevek legyenek max 8 karakter hosszúak és ne tartalamzzanak ékezetes betűket vagy szövegközt. (Egy próbát megér hogy kiírod egy cd-re ilyen nevekkel). Ha így sem játsza le, akkor szerviz.

üdv:

feco4444

Előzmény: lénrokazutam (701)
Clioll Creative Commons License 2011.02.06 0 0 707

Duster a király!!!

tamásbá63 Creative Commons License 2011.02.06 0 0 706

Nem szoktam cd-ét halgatni elég a rádió.(Ha a felszereltségi szintben nem lett volna rádió bíztos hogy ennyi pénzt nem adtam volna egy korszerütlen masináért, a kormány alatti vezérlés nem ér ennyit.)

Most én is kifogom próbálni a cd részet nehogy rossz legyen.

Gondolom nem forditva tetted be a lemezt.A kezelési könyvben a megjegyzésnél azt írja"bizonyos védett féjlok(másolásvédelem)nem olvashatók.Meg kéne próbálnod hogy csak egy számot írsz ki egy üres lemezre,akkor mit csinál.

Persze lehet hogy csak egyszerően rossz.

Előzmény: lénrokazutam (701)
GToni Creative Commons License 2011.02.06 0 0 705

Tudtommal mindegyik dízel Delphi befecskendezővel van szerelve. Amúgy ne sirasd a Siemenst, mert nem lehet javítani csak cserélni. A Delphi meg "csak" a gázolajra érzékeny. 

Előzmény: FECO4444 (690)
julius65 Creative Commons License 2011.02.06 0 0 704

Lejátsza az mp3-at a miénk.

Más készülék viszi ezt a cd-t? Ha igen, akkor lehet az autorádió vacakol, ha másik sem viszi, lehet az író hibázik.

Írás végén lezártad a cd-t? Az még volt nálam hiba egyszer, azért nem vitte, nem zártam le.

Nem a gyári fejegységet kértük, lehet azért nem fért bele a hátsó hangszóró az árba.

Előzmény: lénrokazutam (699)
Clioll Creative Commons License 2011.02.06 0 0 703

Mindíg gondos gazda voltam, és vagyok is autószerelő lévén. 90 Km/h-nál többel nem jártam stb...a Clio motorjával nem is volt gond, de minden mással, főleg az elektromos dolgokkal, és az autómata váltóval, már új korában. Nagyon ócska anyagokból rakták össze, hogy olcsón állítsa elő a gyár. A régi Renault 11 1,6 D-nek semmi baja nem volt, 160-nal jártam, még brigéciolt is öntöttem bele véletlenül, 200000 km mentem vele, és csak annyi baja volt, hogy szétrothadt a hűtő, és a fűtőradiátor, meg a rossz úton a hátsó hídnál a tűgörgős csapágy szétrothadt, szétpotyogott.

Előzmény: KiGab (696)
tamásbá63 Creative Commons License 2011.02.06 0 0 702

A gyári rádióhoz 4 hangszoró jár.

Előzmény: julius65 (686)
lénrokazutam Creative Commons License 2011.02.06 0 0 701

A számítógépen már túl vagyok,azon néztem meg és válogattam ki azokat a lemezeket,amin Mp3 van, úgyhogy fogalmam nincs miért nem viszi

Előzmény: tamásbá63 (698)
sabrinho Creative Commons License 2011.02.06 0 0 700

Nem létezik olyan fejegység, ami mp3-at tud, sima zenei cd-t pedig nem.

Előzmény: lénrokazutam (697)
lénrokazutam Creative Commons License 2011.02.06 0 0 699

Akkor ezek szerint a tiétek simán játsza az Mp3-as lemezeket?

Előzmény: julius65 (695)
tamásbá63 Creative Commons License 2011.02.06 0 0 698

Ezek szerint neked a 75eze ft rádiód van. Minden cd lejátszó tudja kezelni a sima cd-ket (gyári műsoros lemezeket is).

Bíztos hogy mp3-ban van írva a lemezed?Számítógéppel ellenőrizd le.

Előzmény: lénrokazutam (697)
lénrokazutam Creative Commons License 2011.02.06 0 0 697

a leírása szerint az Mp3-at kellene hogy tudja,más fájlformátumot(wma stb)azt nem,tehát a sima zenei cd-t azt nem.

KiGab Creative Commons License 2011.02.06 0 0 696

Ugyanezt éltem meg a jelenlegi kocsimmal (Citroen C4, benzines) is. Mikor megvettem, akkor lett a Népítélet szerint a legrosszabb autó Magyarországon. Nekem 5 évig, ~200.000km-ig hibamentesen ment. Jópáran már eladták és soha nem akarnak emlékezni rá... Egy hónapja még eszembe sem jutott volna, de kipróbáltam egy Dustert és a váltás mellett döntöttem.

Én hiszek abban, hogy az autó meghálálja a gondos gazdát.

Előzmény: Clioll (693)
julius65 Creative Commons License 2011.02.06 0 0 695

Milyen típusú a rádió?

Többfélét is rakhatnak bele. Mi külön úgy kértük, hogy mp3 lejátszós legyen.

A normál zenei cd-t lejátsza?

Előzmény: lénrokazutam (694)
lénrokazutam Creative Commons License 2011.02.06 0 0 694

Üdvözlök mindenkit,annyit kérdeznék csupán,hogy az autóban található magnó nálatok játsza az Mp3-at,vagy egyáltalán játszik valamit a CD része,mert nálam az van,hogy be teszem a CD-t(amire Mp3-k vannak írva)kiírja reading,wait aztán cd error,és próbltam már többet is,előfordulhat,hogy be kellene állítani valamit még?

Clioll Creative Commons License 2011.02.06 0 0 693

Ha 50000 Km-ig nem lesz komolyabb baj a Dusterrel, akkor az már jónak számít. Bár ki kell fogni mindent, ez minden műszaki termékkel így van, de különösen a kocsikkal, mosógépekkel, tv-vel, stb. Mint tudjuk, a Dacia nem egy minőségi termék, de a Renault sem az már. Lesz aki megfogja bánni, hogy Dustert vett, de lesz olyan is, aki jól kifogta, és nem lesz vele sok baja, de lehet, hogy ezek lesznek kevesebben.

Clioll Creative Commons License 2011.02.06 0 0 692

Van egy olyan érzésem, (bár ne legyen igaz!) hogy a Duster minőségben olyan mint a Stalowa Wola gumikerekes homlokrakodó. A Renault már nem az a minőség, mint volt az R 11-es, a 80-as években. Lehet, hogy én már nem is veszek Dustert, pedig nagyon tetszik.

stukec Creative Commons License 2011.02.06 0 0 691

Holnap megnézetem a szervízben, (Szfvár) miért a sívítás, bár gondolom nekem is ugyanazt mondják, mint Kerkuskának. Van ismerős Dusteros akinek nem sívít, tehát ez a jelenség nem normális. A nívópálca  az olajbetöltő sapkához van rögzítve,  azt előtte le kell tekerni. Még én is csak ismerkedem, az üzemi hőfok eléréséig (2vonal kb.) max.2500-ig pörgethető,  és ezt 4-5ezer km-ig ildomos betertani, ezt mondták a hozzáértők. Köszi a segítséget!

FECO4444 Creative Commons License 2011.02.06 0 0 690

Sziasztok,

Nekem is 1.5 dCi 4x2-es lesz, jövő héten veszem át.

Az előlegbekérőn azt írja:

Motorszám:K9KJ896D019107.

Tudja valaki hogy ebben a számban, a "J896" a motor típusát jelöli? Mert valahol olvastam hogy ez a motor "J896" Siemens magasnyomású pumpát és  injectorot taratalmaz, ami állítólag jobb mint a Delphi?

Üdv:

feco4444

Előzmény: stukec (685)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.06 0 0 689

A süvítő hangra nekem azt mondták,hogy az elektronikus pillangószelep hangja...

FECO4444 Creative Commons License 2011.02.06 0 0 688

Szia,

A sűvítést mindig hallod vagy csak a két végén?

üdv:

feco4444

julius65 Creative Commons License 2011.02.06 0 0 687

Így igaz, a könyvében azt írják, hogy sík terepen, nem megpakolva, 2.-ban is lehet indulni.

Előzmény: Pavel (682)
julius65 Creative Commons License 2011.02.06 0 0 686

Szia!

Ha benézek a motortérbe és jár a motor, jobb oldalt,  mintha az akksi alól jönne valami sivító hang.

Lehet, hogy az a kormányszervó hangja? Azt hiszem akkor ez normális, ha több autónál is sivít egy kicsit.

Nálad nem rezonál valami a műszerfalban adott motorfordulatokon? Ez az egyetlen zavaró a kocsiban.

Mennyire pörgetted már ki a motort? Nagyobb gyorsításnál, kissé csattogósnak tűnik, most be tudtam annak, hogy még csak 1000 km van benne, meg lehet nem is melegedett be teljesen. két vonás a hőmérő.

Még nem sikerült felderíteni mindent, hogy mi és hol van a motorban.

Az ablakmosó tartályt sem találtam meg egykönnyen. Sőt az olajnívó pálca helye is rejtély egyenlőre.

Meg ma a rádiót állítgattam, mert nem szólt a hátsó hangszóró. Aztán gyanús lett, és kiderült nincs a hátsó ajtókban. Vezeték, van csak hangszóró kellene.

Holnap rákérdezünk a szalonban, úgyis menni kell. Nem vészes, csak nem emlékszem, hogy 2 vagy 4 hangszórólól volt szó, mikor megrendeltük.

stukec Creative Commons License 2011.02.06 0 0 685

Üdvözlök Mindenkit!

Három hete vettük át, 4x2-es dCi 107 LE,  nagyon szuper vele közlekedni, jól gyorsul, 800 km-t mentünk kb, vegyes használatnál 6.2l fogyasztása volt. Egyetlen  amit tapasztaltam,(segítsetek miért lehet), hogy  a szervo kormánynak van egy jellegzetes hangja  enyhe sűvítős, az mitől lehet? Tapasztalt-e valaki hasonlót? Ezt álló helyzetben is hallani.

Clioll Creative Commons License 2011.02.06 0 0 684

A Renault Duster terepen is nagyon jó.

<iframe title="YouTube video player" width="853" height="510" src="http://www.youtube.com/embed/jlbEWTKuT_w" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

KiGab Creative Commons License 2011.02.06 0 0 683

Majdnem... A szín stimmel, de az enyém Look csomag nélkül lesz.

Előzmény: Clioll (681)
Pavel Creative Commons License 2011.02.06 0 0 682

Az 1. fokozat szándékosan nagyon rövid, a felező hiányában ez segíti a terepezést/vontatmánnyal indulást.

Előzmény: julius65 (680)
Clioll Creative Commons License 2011.02.06 0 0 681

Most rakják össze a Dustereteket :)

<iframe title="YouTube video player" width="640" height="510" src="http://www.youtube.com/embed/9YABPaD393w" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

julius65 Creative Commons License 2011.02.05 0 0 680

Ma végre vezettem vele 150 km-t. (Általában a feleségem használja azzal jár dolgozni.)

Egyre jobban szeretem. Városban is nagyon jó, kényelmesen veszi a forgalom ritmusát.

6 fokozatú a váltó, de nem úgy mint általában, hogy az 5. után teszik, hanem ezt a 1. elé rakták.

Tehát elindulok és szinte azonnal teszem kettesbe, aztán nem sokkal késöbb hármasba, aztán 3. 4. 5. ben vígan megyek a városban.

A 6. már 60 nál-is lehet ha nem kell gyorsítani.

A padlógáz ellen még tiltakozik, de bejáratós ezért nem is forszírozom.

Országúton 110-120 kellemes duruzsolás.(110=2500-as fordulat.)

Egy új dolgot vettem észre- a szembejövők akik az út közepén nyomulnak, most lehúzódnak.

Ez még a nagy fekete mondeo kombival sem volt. Mindíg én zötyögtem az út szélén ha jött egy ilyen le nem húzódós középen.

Bár ezzel az út széle is csak egy vicc. Persze a nagy kátyúkat kikerülöm, kínozni nem akarom.

Mivel nyári gumival adták, vettünk rá télit. Most hirtelen nem volt egyszerű. Ez azért nem annyira gyakori méret, volt gumis aki csak február vége március elejére tudott volna szerezni. Végül is a gyárilag szerelt continental téli megfelelőjét kaptuk rá. (nem olcsó, de fő a biztonság)

Úgy tapasztalom nagyon jó gumi, kell is mert nincs esp. Az sx4 ben volt amivel terepeztem, az esp-vel is lecsúszott a sáros földútról. Csodára az sem képes.

Clioll Creative Commons License 2011.02.05 0 0 679

<iframe title="YouTube video player" width="480" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/yDG6jy-CgpY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Clioll Creative Commons License 2011.02.05 0 0 678

"></embed></object>

Clioll Creative Commons License 2011.02.05 0 0 677

Szép Estét!

A Hungarolada megszünt, mert nem volt kereslet a Lada modellekre, állítólag nyíregyházán van jogutódja, de a neten nem találtam róla semmit.

Előzmény: aronpapi (671)
FECO4444 Creative Commons License 2011.02.05 0 0 676

Jó ötlet, én már be is írtam.

Előzmény: GToni (675)
GToni Creative Commons License 2011.02.05 0 0 675

Örvendetes, hogy a gyártási kapacitás növelésével egy kicsit felgyorsultak a szállítások és egyre több tulajdonos is van, lesz köztünk.

Az ötletem az lenne (nem saját és más fórumon már bevált), hogy a nick nevénél, a bemutatkozásnál mindenki írja be milyen motorral van szerelve az autója, milyen felszereltségű és milyen egyébb extrák vannak benne.

Így, ha valaki elmondja a véleményét mindjárt meg lehet nézni milyen típust hajt nem kell visszafelé bogarászni.

hopkins81 Creative Commons License 2011.02.05 0 0 674

Diesel!

Feco, azt az infódat meg tudom erősíteni hogy a 4x2-esnek műanyag az alsó borítása. Nem szereltünk bele külön semmi biztonsági rendszert.

Előzmény: Clioll (670)
tamásbá63 Creative Commons License 2011.02.05 0 0 673

Gondolod hogy elkezdik lopni a daciákat?

Előzmény: FECO4444 (672)
FECO4444 Creative Commons License 2011.02.05 0 0 672

Sziasztok,

Én úgy tudom hogy a 4x2-es a 4x-es is burkolva van az alja elől is hátul is, annyi különbség hogy a 4x2-es burkolata műanyag a 4x4-es burkolata lemez.

De ezt nemtapasztalatból tudom, hanem fórumon olvastam!

Ha mégsem így van elnézést.

Jövő héten csütörtökre ígérte a kereskeő.

Valami biztonsági berendezést szereltetek bele? (váltózár, riasztó stb.)

üdv:

feco4444

Előzmény: hopkins81 (669)
aronpapi Creative Commons License 2011.02.05 0 0 671

Üdv!

Kicsit feljebb ment az ára: jelenleg a 2105 típus 178000 rubel (kb. 1,2 MFt), a 2107 pedig 199000 rubel (kb. 1,35 MFt).

Mindkét modell 1,6 L és 8 szelepes motorral készül.

Akit esetleg érdekel, a honlapon böngészheti a típusleírásokat:

http://avtovaz.ru/cgi-bin/car_line.pl?modelid=6340948

vagy 

http://avtovaz.ru/cgi-bin/car_line.pl?modelid=4935

Előzmény: Clioll (642)
Clioll Creative Commons License 2011.02.05 0 0 670

Benzines, vagy diesel a Dustered?

Előzmény: hopkins81 (669)
hopkins81 Creative Commons License 2011.02.05 0 0 669

Szerintem le van rendesen burkolva, pedig az enyém 4x2-es, a 4x4 még lehet több burkolatot is kapott,bár ezt nem tudom pontosan.

Pár hete fel akartam tenni az elejére vadsípot, pont ragasztottam volna fel, amikor beejtettem a szellőzőn keresztül. Nem esett ki alul, nehezen tudtuk sógorral kiszedni, ott megtapasztaltam hogy eléggé le van burkolva. :)

Jó a helyszín meg az időpont is a találkozóra! Köszi Kerkuska ha megszervezed!!

Előzmény: Clioll (667)
FECO4444 Creative Commons License 2011.02.05 0 0 668

Sziasztok,

Én is szivesen elmegyek egy tralira, bár a szervezését azt nem válalnám, de besegítek bármibe.

üdv:

feco4444

Előzmény: tittiritti papa (665)
Clioll Creative Commons License 2011.02.05 0 0 667

A Duster alja, a motor alatt le van burkolva rendesen, ha feülrő belenéz az ember, kilát a földre a motortérből?

Előzmény: julius65 (666)
julius65 Creative Commons License 2011.02.05 0 0 666

A futómű az fantsztikus a rossz utakon.

A kalaptartó a feleségem szerint pont jó neki, mert nem kell bemászni a csomagtartóba, hogy kihúzza, középen beakasztja és tud pakolászni.

Valami rezonál a elöl vagy a műszerfalban, vagy kívül, remélem csak a hideg miatt van.

A gyorsulás az a mondeohoz képest nem nagy esemény, de még csak 1000 km van benne. Egyébként suzuki 1,6 benzines

sx4 4x4-et vezettem sokat, azzal kb egyforma, nagyon pörgetni kellett azt hogy gyorsuljon. De nem vészes, lehet vele közlekedni.

Tudni kell, hogy ez nem dragster.

Előzmény: Clioll (664)
tittiritti papa Creative Commons License 2011.02.05 0 0 665

Szia kerkuska!

Komolyan gondoltam, amikor felvetettem a találkozó gondolatát.  Örülök, hogy vállalkozól a megszervezésére, az időpontot, és a helyszínt is jónak tartom. Az én munkám olyan, hogy szombaton dolgozni kell, /vendéglátás/, de akkor erre a napra nem vállalok semmit, mert ott szeretnék lenni.

Előzmény: Törölt nick (663)
Clioll Creative Commons License 2011.02.05 0 0 664

Sziasztok!

Milyen negatív tapasztalatok vannak a Dusterről, a kalaptartón, és az összesározódó ajtókon kívül?

Milyenek a pozitív tapasztalatok, pl. fogyasztás a benzinesnél, dinamizmus induláskor, előzésnél stb.

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.05 0 0 663

Komolyra fordítva a szót, van már tapasztalatom az autós találkozók szervezésében. A napokban alapítottunk egy nosztalgia-jármű egyesületet és az idén is lesz találkozónk a tó körül. A tavalyiról videót nézhettek meg az alábbi helyen:www.velenceitotv.hu archivum 2010.07. Szóval szívesen segítek összehozni egy találkozót, ami költségben csak az üzemanyag és az ebéd (aki kér ) lenne!De minden ötletet szivesen várok,ha komolyan gondoljátok!!!

Előzmény: FECO4444 (661)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.05 0 0 662

Komolyra fordítva a szót, van már tapasztalatom az autós találkozók szervezésében. A napokban alapítottunk egy nosztalgia-jármű egyesületet és az idén is lesz találkozónk a tó körül. A tavalyiról videót nézhettek meg az alábbi helyen:www.velenceitotv.hu archivum 2010.07. Szóval szívesen segítek összehozni egy találkozót, ami költségben csak az üzemanyag és az ebéd (aki kér ) lenne!De minden ötletet szivesen várok,ha komolyan gondoljátok!!!

Előzmény: FECO4444 (661)
FECO4444 Creative Commons License 2011.02.04 0 0 661

Lehet mindkettőre menni. És akinek nem lesz meg a Duster addig, azok kedvéért szervezhetünk egy talit ősszel is!

Üdv:

feco4444

Előzmény: delkertesz (658)
KiGab Creative Commons License 2011.02.04 0 0 660

Az időpont jó. A helyszín is. Csak akkor még nem lesz Dusterem...bár a kereskedő azt mondta: "Csodák lehetnek"

Előzmény: Törölt nick (655)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.04 0 0 659

Köszönöm a bizalmat és örülök,hogy ilyen gyorsan már is hárman vagyuk!!!!

Előzmény: Órarugópattanó (657)
delkertesz Creative Commons License 2011.02.04 0 0 658

Az átvétel időpontja még hét-tíz nap.

Szívesen mennék Duster találkozóra, de még szívesebben Dacia találkozóra. Elvégre márkatársak vagyunk. Talán mindannyiunkat az ár:érték arány vezetett ehhez a márkához

és a sok közös alkatrész miatt sok közös bajunk is lehet.

Előzmény: FECO4444 (651)
Órarugópattanó Creative Commons License 2011.02.04 0 0 657

OK.

FECO4444 Creative Commons License 2011.02.04 0 0 656

Én már rá is szavazok!

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.04 0 0 655

Május 7. szombat. A Velencei-tó és környéke, az viszonylag jól megközelíthető (M7) sok a látnivaló és a tó körül egy felvonulás (kb 40km) látványos lenne.Nos? Egy ötlet volt...

Előzmény: FECO4444 (654)
FECO4444 Creative Commons License 2011.02.04 0 0 654

Sziaszutok,

Ott és ahol megszervezzük!

Várjuk az ötleteket időpontra és helyszínre!

Aztán, javaslom, szavazás alapján döntsük el, hol és mikor legyen!

üdv:

feco4444

Előzmény: Clioll (652)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.04 0 0 653

Én is elmegyek, ha lesz találkozó!!!

Előzmény: Clioll (652)
Clioll Creative Commons License 2011.02.04 0 0 652

Sziasztok!

Mikor, és hol lesz  Duster találkozó?

FECO4444 Creative Commons License 2011.02.04 0 0 651

Gratula!

Mikorra igérték hogy átveheted?

üdv:

feco4444

u.i.: Remélem Te is eljössz a Duster találkozóra? (már ha lesz :-))

Előzmény: delkertesz (650)
delkertesz Creative Commons License 2011.02.04 0 0 650

Sziasztok!

Az én Dusikám is megjött a kereskedőhöz, pont öt hónapra a befizetéstől számítva. Így éppen lemaradt a dobogóról a Wartburg 5 év, Samara 4 év és Lada kombi 2 év, mögött. Persze a gengszterváltás utáni új autóimat számítva már Ő a legtovább várandós.

A piacgazdaság honi beköszöntétől egészen a múlt nyárig nem gondoltam volna, hogy valaha román autóm lesz. Már csak azt remélem, hogy nem fog több bosszúságot okozni, mint az előző kilenc. Talán Ti is a segítségemre lesztek ebben kedves FÓRUMOZÓTÁRSAIM!

FECO4444 Creative Commons License 2011.02.04 0 0 649

Sziasztok,

Kérdezném hogy szereltettetek a Dusterbe valami biztonsági eszközt?

Gondolok váltózár, riasztó, rablásgátló, stb.?

üdv:

feco4444

Előzmény: FECO4444 (648)
FECO4444 Creative Commons License 2011.02.04 0 0 648

Szia tittiritti papa,

Én eddig semmilyen megoldást nem találtam, sem a román fórumokon, sem angol nyelvűn.

Németül meg nem tudok. Ha valaki esetleg szétnézne kicsit a német fórumokon, aki érti is mit írnak, talán ott már van erre megoldás, hiszen ott adtak el a legtöbbet a Dusterből.

Illetve van megoldás, ha egyedileg készíttetsz egy polcszerű kalaptartót, egyik szomszédomnak van, de az nem úgy néz ki mint egy gyári, és nem is annyi az ára.

üdv:

feco4444

Előzmény: tittiritti papa (647)
tittiritti papa Creative Commons License 2011.02.03 0 0 647

Szia Fecó!

A kalaptartót már többször kiraktam, mert nagyon zavart, szerintem a belső résznek ez a leggyengébb pontja. Azt gondolom, hogy egy ablakroló szerű szerkezettel meglehetett volna oldani gyárilag. Azt várom, hogy valaki kitalálja, és lehessen hozzá majd vásárolni.

Előzmény: FECO4444 (646)
FECO4444 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 646

Sziasztok,

Kalaptartó hogy vált be nálatok? Szerintem nagyon gagyi. Valaki esetleg lecserélte? Van valami ötletetek?

Köszi:

feco4444

Előzmény: tittiritti papa (645)
tittiritti papa Creative Commons License 2011.02.03 0 0 645

Szia kerkuska!

Van hozzá, az a neve, hogy Karbantartási füzet.

Elvileg ebbe írják be az elvégzett munkákat, és igazolják le.

Amikor egy elektromos vezeték miatt visszahívásom volt, akkor nekem sem akartak róla igazolást adni, aztán kérésemre mégis csináltak egyet.

Előzmény: Törölt nick (634)
Clioll Creative Commons License 2011.02.03 0 0 644

Nekem is volt, és szereltem is sokat őket a szakmámból kifolyólag. A wartburg nem az igazi, a trabanthoz meg nagyon drága már a használható gyári alkatrész, és fűtés sincs benne. Nyári autónak nagyon jó, de jobb a VW Bogár. Minden idők legjobb kocsija a Zsiguli! Nekem nagyon tetszik a Duszter, árban is jó, de várok vele 1-2 évet, és csak akkor veszek, ha veszek, de akkor is csak a benzinest. Kár, hogy nem a 8 szelepes régebbi motort tették a Duszterbe. Nem tévedtek a Totálkár tesztben, amit írtak róla... Meg azt is írták " Aki teheti, ne ezt vegye" ennek ellenére, lehet, hogy veszek én is, de előtte kipróbálom, megyek vele.

Előzmény: tamásbá63 (643)
tamásbá63 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 643

Ajánlom a kétütemű trabantot vagy wartburgot azokban nincs vezérműszíj sem.

Nekem volt mind a kettőből pár darab.

Előzmény: Clioll (642)
Clioll Creative Commons License 2011.02.03 0 0 642

Egy jó 1500-ös Zsigulit kell venni, még lehet kapni jó állapotút itt is. A "kockát" még mindíg gyártják az oroszok, kb. 980 000 Ft-ba kerül náluk. Ha lesz valami baja a kocsimnak megint, bemérgesedek és veszek egyet, nem érdekel, hogy mit fognak gondolni rólam a szomszédok, ismerősök, és a családtagok.

Előzmény: FECO4444 (640)
tamásbá63 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 641

Ezt adják minden tipushoz.  Benne van a  Duster is.

Előzmény: Törölt nick (634)
FECO4444 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 640

Hát igen! Nekünk volt egy 120-as Skodánk! 25 évesen adtuk el. :-)

Megjártuk vele fél Európát (csak a keleti részére mentünk, mert a nyugatira nem engedtek :-)).

Ma már nem ilyen időket élünk, sajnos. Régen otthon lehetett generálozni egy motort...

Előzmény: Clioll (638)
Clioll Creative Commons License 2011.02.03 0 0 639

A vezérműszíj időzített bomba, az ember hibáján kívül is elszakadhat, főleg a Renault motoroknál. Sajnos konstrukciós hiba, a Renault mérnökök nem oldották meg jól a feladatukat. Ha a Duszter alja a motortérnél alulról burkolt, akkor jobbak az esélyek.

Előzmény: Órarugópattanó (636)
Clioll Creative Commons License 2011.02.03 0 0 638

A láncos jobb, mert már fejlődött a gyártástechnológia, és előállítanak olyan anyagminőségű láncot is, ami már kibírja a kocsi, motor élettartamát, természetesen a megfelelő minőségű olaj, és rendszeres olajcsere esetén. pl. Suzuki, (kivéve az Opel Agila), mert az kb. 100000 Km-t bír. A szíjjas motorral sok baj van, a gumi öregszik, a hideget, port piszkot, sarat nem bírja, és főleg a Renaultnál: nagyon hosszú a hosszbordás ékszíj, kap egy követ, megpattan az ékszíj, kiszakad belőle egy darab, beveri a bordásszíjhoz, az átugrik, és már el is görbült a 16 szelep, és a himbákat is elgörbíti, letörik a ponthegesztett, kispórolt minőségű himba szelepvezető oldala, aminek darabja újonan 20000 Ft. (ebből ugyebár 16 db. van), legjobb esetben csak 4 megy tönkre. Maga a 16 szelep is felesleges, elég lenne a bevált 8 szelep. Nem fogyasz a 16 szeleppel kevesebbet, és nem is olyan nyomatékos a motor, mint egy hosszabb löketű, 8 szelepes. Nekem volt egy Seat Cordoba 1,6-om 2000-ben vettem újjonan, 75 lóerős volt, de csak 6,5 litert evett 100 Km-en, és az átlagsebességem akkoriban 160 Km! volt.

hopkins81 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 637

Érdekes ez a szervíz-átvizsgálásos dolog. Nekem például 10000km-es átvizsgálást mondtak,ami pár ezer Ft, megnézik a folyadék szinteket, de csak 20000km-nél cserélik le az olajat meg hasonlókat. Ezek szerint ez is kereskedéstől függ.?

Nekem ha jól tudom van szervízkönyv, de majd megnézem  a kocsiban.

Egyébként 5700km-nél tartunk, 2,5 hónapos, ma is volt tankolás, 5,6-ot eszik.Így  télen 5,4-5,8 között mozog a fogyasztása.(4x2)

Valami rezonanciát én is szoktam hallani,főleg alacsony fordulaton,olyan mint amikor a ventillátorban egy levél megszorul, de tuti nem az. Lehet a hideg miatt, és csak bizonyos fordulaton. Jha és még mindig kigyullad néha menet közben a belső lámpa, holott minden ajtó be van csukva. De amúgy nagyon meg vagyunk vele elégedve.

Jó ötlet a találkozó is.

Órarugópattanó Creative Commons License 2011.02.03 0 0 636

Aztán mitől jobb a láncos? Nyúlik, csörög. A szíj kb 120 ezret elmegy, és csöndben van.

Előzmény: Clioll (635)
Clioll Creative Commons License 2011.02.03 0 0 635

Kár, hogy a Dusterbe a 10 éves vezérműszíjjas benzines, és diesel motorokat rakják. Megcsinálhatták volna láncosra, legalább a benzines modellt.

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.03 0 0 634

Sziasztok,Duster tulajdonosok! Egy kérdésem lenne,ki kapott közületek a kocsihoz szervízfüzetet??? Mert nekem azt mondták,hogy az már megszünt , az esetleges javításokat,olajcseréket a kapott számlákkal tudom igazolni...Előre is köszi a válaszolóknak!!!

Előzmény: tittiritti papa (625)
julius65 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 633

Kedden úgyis vinni kell egy ellenőrzésre, megmutatjuk a szervízben.

Előzmény: Pavel (632)
Pavel Creative Commons License 2011.02.03 0 0 632

Azért meg kell nézni alaposan, az elemek könnyen visszaugranak de ilyenkor általában keletkezik kívülről nem látható sérülés.

Előzmény: julius65 (631)
julius65 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 631

Na ma neki is mentek a Dusternek Szegeden. Feleségem volt vele, valami idióta szerencsére nem gyorsan egy kereszteződésben neki ment a bal elejének.  A mi kocsink állt, várt hogy mehessen. 

Ez eddig rossz.

Viszont az jó, hogy ez egy igen erős autó, és csak a lökhárító fekete részén a ködlámpa mellet mintha egy kis kosz lenne, ennyivel megúszta.

Pedig nagyot csattant, mondta a feleségem jól meg is ijedt.

Talán készül jönni a melegedés és az autósok őrülnek megfele.

FECO4444 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 630

Sziasztok,

Egy Duster találkozó az jó lenne! :-)

A daciaklub.hu rendez "össznépi" Dacia találkozót, idén május 28.

Szerintem elég sok Duster van már Magyarországon, 2010 összesen 552 darab új Dacia kelt el, nagyobb része Duster.

Amikor voltam intézni az enyém papírjait, valszeg jövő héten csütörtökön vehetem át, láttam 10 db. új Dustert az enyémen kívül. Ennek mindnek van gazdája.

Gondolom a többi kereskedőnél is hasonló a helyzet. Így hát leszünk elegen egy talihoz!

üdv:

feco4444

Előzmény: tittiritti papa (623)
sabrinho Creative Commons License 2011.02.03 0 0 629

Ez így eléggé eldönthetetlen kérdés. Először neked kell az igényeid, lehetőségeid tisztázni.

A diesel erősebb, takarékosabb a benzinesnél, viszont drágább és ha visszaolvasol kiderül, hogy egy bizonyos km. után valószínűleg több karbantartást is igényel.

Előzmény: Clioll (627)
julius65 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 628

Sok tesztet elolvastam róla, többnyire a dízel tetszett nekik jobban.

Mi dizelt vettünk, mert sokat kell vele menni, előny ha kevesebbet fogyaszt.

Előzmény: Clioll (627)
Clioll Creative Commons License 2011.02.03 0 0 627

Tisztelt Duster tulajdonosok!

Érdeklődnék, hogy a benzines, vagy a diesel motorral szerelt Dustert érdemes megvenni?

julius65 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 626

Ingyenesen átnézik Szegeden, nem kötelező, szerintem ez olyan bónuszféle a kereskedéstől.

A rendelés, és átadás korrekt volt, sőt még apróságok is voltak, üveg bor virágcsokor a feleégemnek, a kocsi letakarva, úgy csomagoltuk ki. Biztosítást is ügyesen megkötötték. A szegedi Dácia eddig jól szerepelt. A szervíz, azt majd meglátjuk.

Előzmény: tamásbá63 (624)
tittiritti papa Creative Commons License 2011.02.02 0 0 625

Ezt az átvizsgálást nem értem, nekem ilyen nincsa a karbantartási füzetemben.

Kötelező, vagy csak Te bevitted?

Előzmény: julius65 (621)
tamásbá63 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 624

1000 km-es átvizsgálás ? Nekem azt mondták 20000km-ig vagy 2 évig ne is lássanak.

Előzmény: julius65 (621)
tittiritti papa Creative Commons License 2011.02.02 0 0 623

Szia Tama08!

Igazad van, már láttam élőben feketét, és nem bántam meg, hogy nem vártam rá.

Az enyém ásványkék. Ha gondolod megnézheted a 17 oldalon a 131 sz. alatt.

Bazalt szürkét még nem láttm, de szép lehet.

Ha majd több Duster lesz összehozhatnánk egy találkozót.

Előzmény: Tama08 (618)
Órarugópattanó Creative Commons License 2011.02.02 0 0 622

Az a helyzet, hogy ilyen kapós autóra senki sem számított, nem, is tudnak mit kezdeni vele a kereskedők, sem a gyártó. Tulajdonképpen örülhetünk, hogy egyáltalán kapunk Dusit. Nyugaton ugyanennyit várnak rá, mint mi, 1-2 évig mindet el tudnák adni. Ráadásul nálunk rossz híre van a márkának, csak a Renaultnak köszönhetően kapunk.
Ilyen körülmények között nincs könnyű dolga senkinek. A gyár nyomja, ahogy tudja. Mi a kereskedővel állunk kapcsolatban, aki minél több autót szeretne eladni, ha kap... Nekünk is ez a lényeg. Addig csűr-csavar mindenki, míg boldog nem lesz. Nem könnyű senkinek, de ha valaki ebben a körben nem teszi profin a dolgát, várnunk kell....  Így nem csoda,hogy hozzánk nem jut el minden extra. Ez legyen a legnagyobb gondunk! Ülésfűtés, motormelegítő, tolatóradar, könyöktámasz; utólag és sok helyen beszerelhető. Szóval: a lényeg: JÖJJÖN MÁR!

Előzmény: FECO4444 (620)
julius65 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 621

Na lebukott az asszony, nagyon valószínű, hogy ő volt az. Mondta nem is vette észre hogy átronygyol a járdaszigeten.

Megvolt az első tankolás 5,7-re jött ki a fogyasztás. Persze a könyv szerint 1500 km-ig nem javasolt 2500 fölé pörgetni.

Valami rezonál időnként a műszerfalban bizonyos motorfordulaton, remélem, ha melegebb lesz elmúlik, ha nem az 1000 km-es átvizsgáláson megemlítjük.

Az első lámpák nagyon jól világítanak, jó fehér fénnyel.

Előzmény: KiGab (614)
FECO4444 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 620

Sziasztok,

Szerintem ez úgy működik, hogy beérkeznek a rendelések. Majd rendezik őket, úgy hogy minél optimálisabb legyen.

Ugyanolyan vagy nagyon hasonló felszereltségeket egy csoportba raknak, és ha megvan hozzá az alkatrész, elindúl a gyártás.

Így lehet hogy az én rendelésem előbbre rakták mert volt egy nagyob rendelés ilyen felszereltségre (bár én jobb szerettem volna ha március elejére érkezik).

Mások meg olyat rendelnek amiből egy nagyobb rendelés később indúl gyártásba pl. mert nincs még elég alkatrész.

Szerintem csak ennyi az egész. Ha fontosabb lenne nekik a nyugati megrendelés, akkor mindet odavinnék.

Ráadásul a választék is országfüggő, németekehez lehet vlasztani 90 LE dCi-t, nálink nem, ülésfűtést, nálunk nem.

üdv:

feco4444

Előzmény: Órarugópattanó (617)
Tama08 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 619

Bocsánat. Valamiért a rendszer pár oldallal visszábra rakott be,így nem tudtam,hogy hova írok.

Én ma voltam bent a kereskedésben, és azt mondták,hogy május közebe. De míg ott voltam, jött egy úr, neki április közepére ígérték, és ma délután átvehette...

Tama08 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 618

Kedves tittiritti papa!

Én is a feketéért bolundultam, míg meg nem láttam élőben. Képen iszonyú jól nézett ki, de élőben valahogy nem tett rám nagy benyomást, ellentétben a bazalt szürkével! Képen messze nem olyan csodálatos a színe, mint előben.

Szóval azt ajánlom, hogy nézz körbe a kereskedésekben. Nekem is volt alkalmam benézni a raktárba az átadásra szánt autók közé is, és élőben tényleg más.

Órarugópattanó Creative Commons License 2011.02.02 0 0 617

Hát ez az! Meg kéne sarcolni a szállítmányokat! Itt viszik az orrunk előtt nyugatra. Kettőt lerak, egyet vihet. Nem?
Az enyém 1 hete "szállítás alatt van" Hova a rákba vitték nem tudom, de se a gyárba, se a kereskedésbe nincs.

Előzmény: julius65 (613)
delkertesz Creative Commons License 2011.02.02 0 0 616

Szia!

Köszönöm a gyors válaszod. Úgy látom, hogy felszereltség és kereskedő függő, hogy ki hány hetet vár rá. Fecó 2 hónappal utánad rendelt Bp.-en és szinte egyszerre vehettétek át.

Legyen bennük sok örömötök!

aronpapi Creative Commons License 2011.02.02 0 0 615

Köszi a választ, sokat segített.

Előzmény: KiGab (610)
KiGab Creative Commons License 2011.02.02 0 0 614

Január 15-én megrendelt Dustert májusra ígérik, lerövidült a várakozási idő.

Ma (szerdán) délelőtt Orosházától Csabáig egy fehér dci 4x4-es Dustert követtem, LUZ-xxx rendszámmal. Csorváson nyomta a járdaszigeten keresztül én meg csak irígykedtem. :)

julius65 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 613

Júliusban rendeltük, akkor februárt mondtak átadásra. Most talán augusztusra várható.

Pedig tömegével viszik, nyugat felé Szegeden keresztül.

Előzmény: delkertesz (612)
delkertesz Creative Commons License 2011.02.01 0 0 612

Szia!

Mikor rendelted meg?

Kösz.

Előzmény: julius65 (611)
julius65 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 611

Üdvözlöm a Tagokat!

Január 29.-én vettük át Szegeden.

Fehér, 1.5 dci 110 le arctic felszereltség 4x4.

Egy 2003-as Ford mondeo helyett vettük. ( az nagyon jó autó volt de már 257 ezer km-t futott,

úgy éreztük eljött az idő az újításra.

400 km alatt még nem sok a tapasztalat, városban könnyű vele indulni, valóban kissé rövidek a sebességfokozatok,

ez pörgősebb motor mint a ford-é. Azt 1500-2500 fordulat között használtam. Itt majd ez több lesz, úgy néz ki.

Viszont a rossz utakon, ( Békés és Csongrád megye ) mosollyal az arcunkon megyünk, nem úgy mint az előző autókkal,

szinte folyamatosan mérgelődve, hogy nem javítják az utakat.

Később írom a tapasztalatokat, és kíváncsi vagyok a többiek hozzászólásaira majd.

KiGab Creative Commons License 2011.02.01 0 0 610

Mi úgy teszteltük a Dustert. Hátul a két gyerek közé beült az értékesítő a szalonból - nem panaszkodott, igaz nem is kötötte be magát.

Előzmény: aronpapi (606)
hopkins81 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 609

Szia!

A miénkben volt egyszer 2 normál méretű gyerekülés plusz egy 6 hónapos gyerkőc bébihordója, ez a három  elfért egymás mellett. Sajna nem ültünk be a 2 gyerekülés mellé, így nem tudok száz százalékosan válaszolni a kérdésedre, de hátha ez is segített. :)

üdv

Előzmény: aronpapi (606)
Órarugópattanó Creative Commons License 2011.02.01 0 0 608

A diesel biztosan szíjas.

Előzmény: Clioll (607)
Clioll Creative Commons License 2011.02.01 0 0 607

Tisztelt Duster tulajdonosok!

Szeretném kérdezni, hogy a Duster 1.6-os, és 1.5-ös diesel motorjának vezérlése szíjjas, vagy láncos meghajtású?

aronpapi Creative Commons License 2011.02.01 0 0 606

Kedves Duster tulajdonosok!

Van közöttetek olyasvalaki, akinek 2 normál méretű gyerekülés van hátul?

Ha igen, marad még esetleg hely 1 normál ember számára?

Válaszaitokat előre is köszönöm.

kjanyi Creative Commons License 2011.02.01 0 0 605

Ez igaz a 150-200 ezer kilómétert futott motorokra.Bizonytalan előélettel!

Előzmény: GToni (604)
GToni Creative Commons License 2011.02.01 0 0 604

Ahogy olvasgatom a Dacia klub fórumait a dci-nek nem csak ez a baja. Többször emlegették a főtengely csapágyakat is, sajnos.

Esetleg nincsen valakinek tapasztalata az E85-ös motorral kapcsolatban? Menetteljesítmények, fogyasztás?

Tegnap számolgattam egy kicsit az aktuális üzemanyag árakkal és nem biztos, hogy hosszú távon a dci a nyerő.

Az MPI motornál a termosztát kergeti "őrületbe" őket meg a vezérlés oldali főtengely szimering.  

Előzmény: FECO4444 (602)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.31 0 0 603

Sziasztok !Én szereltettem fel gyári sárfogókat,de csak előre (a hátsókat"elfelejtették" megrendelni...). Szerintem nem sok sz.rt ér az első sem! Talán a vizet egy kicsit megvezeti,de a sár továbbra is az autó oldalán landol...!!!Persze lehet,hogy én járok le túl sokat az aszfaltról...10500 km-t mentem eddig,de csak MOL,OMV és SHELL kúton tankolok az olcsóbbikból,vagyis nem a prémium minőséget +30 ft-al drágábban.Eddig csak pozitivan tudok nyilatkozni az autóról...Kispénzért nagy csodákat nem szabad várni,egyszerűen JÓ !!!!

Előzmény: FECO4444 (601)
FECO4444 Creative Commons License 2011.01.31 0 0 602

Sziasztok,

Milyen gázolajat tankoltok, és milyen kútnál?

Olvasom hogy a dCi motroknak a Delphi szállítja a magasnyomású pumpát és az injectorokat is. Ez a "gyenge" gyenge pontja, de jó minőségű üzemanyaggal kímélni lehet.

Milyen tapasztalatotok van ezügyben?

Előzmény: GToni (596)
FECO4444 Creative Commons License 2011.01.31 0 0 601

Sziasztok,

Hát tél van, latyak, mosóba kell járni, vagy várni a meleg száraz időt! :-)

Komolyra véve, van valakinek sárvédője? Gyári, vagy nem, mindegy csak fogja vissza a sarat!

Román fórumokon olvasom hogy sokan szereltettek, főleg előrre, egyeseknek megfelel, másoknak nem.

Van itt a fórumon valaki akinek fel van szerelve? (Álítólag elég bonyolult a felszerelése, de ez is személyfüggő.)

Van szerelési útmutató a francia renault honlapon, valahol itt is felraktam.

Megtaláltam:

http://www.tech-accessoires.renault.com/fr/accueil/recherche/recherche-accessoires/?vehicule_flash=36

üdv:

feco4444

Előzmény: csibizolee (600)
csibizolee Creative Commons License 2011.01.31 0 0 600

Én is koszoltam már össze magam, de tényleg csak megszokás kérdése. Amúgy nekünk fekete színű az autónk és tény, hogy hamar koszolódik, ha fehér lenne meg mégjobban látszana. Amúgy ha megnézed a városban szaladgáló hasonszörű autókat, mind tiszta sár. A Nissan Quas.... (nem merem leírni:) meg még koszosabb, mivel ott az ajtóknál az első és hátsó kerék között nincs semmi beugrás.

Amúgy tél van ha minden igaz, így minden autó tiszta kosz:)

Előzmény: KiGab (598)
Pavel Creative Commons License 2011.01.31 0 0 599

A kollégám is sokat panaszkodott a fellépőimitáció miatti koszos nadrágra, nekem sosem okozott gondot.

Testalkat vagy megszokás kérdése szerintem.

KiGab Creative Commons License 2011.01.31 0 0 598

Hétvégén beszéltem egy ismerőssel, nekik cégautóként van Duster. Le akart beszélni a vásárlásról, már későn...:)

Legfőbb érv a koszos nadrág (kiszállásnál) és hogy szó szerint belefagytak az autóba. Ez utóbbi a felvert és ráfagyott latyak miatt történt állítólag. Ilyen domborítások mellett mennyire sarazza össze az ajtókat országúton?

Én is várom az autót, bár hülyét kapnék, ha hamarabb megjönne, csak május elején lesz meg a bónuszpénzem, így gond lenne a kifizetéssel...

csibizolee Creative Commons License 2011.01.31 0 0 597

Szia!

Nekem is így volt. Mi Győr-ben fizzettük be az előleget és úgy volt hogy február végén jön csak meg. December elején hívtam, hogy van már tolató radar? Akkor mondta, hogy lehet előbb megjön. Bementem rá 2 napra és ott állt a "Kárpátok Sárkánya" az udvaron:) Hát nagyon elámultam én is. December 15-én már el is hozuk:)

Más:

Fogyasztással hogy álltok itt a fórumon? Sajnos mi most elég sokat megyünk városban is és olyan 10,5 l/100km az 1,6-os benzines. Nem használunk 4x4-et, de kétkerékmeghajtásnál is ennyire magas. Remélem nyáron valamelyest 9 alatt lesz. Tudom azért a valóságban nagy a kaszni és a téli lemezfelnis kerék sem egy könnyű konstrukció. Gondoltam rákérdezek itt, végül is erre van a fórum.

Előre is köszi a segítségeket. Ha lesz időm én is dobok majd fel képeket.

Üdv: csibizolee

Előzmény: delkertesz (591)
GToni Creative Commons License 2011.01.30 0 0 596

Jó anyag és szerencsére nem románul! :-)

Előzmény: FECO4444 (595)
FECO4444 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 595

Sziasztok,

Már nem emlékszem pontosan, de mintha valaki kereste volna a Duster szerelési kézikönyvét (rajtam kívül), esetleg másokat is érdekel.

Egy angolnyelvű változat itt található:

http://www.filefactory.com/file/b5375cf/n/DACIA_DUSTER_EN_November_2009_D381.rar

Köszönjük ezt egy szlovák "kollegának"!

üdv:

feco4444

Előzmény: FECO4444 (594)
FECO4444 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 594

Ez jó hír!

A hidegre van sok megoldás, én egy ilyenre gondoltam, ülésfűtés:

http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&cid=330005&pid=856679

Mivel itthon elég rövid ideig van hideg egy évben én ezt a megoldást fogom választani.

Vagy lehet beépíteni is, az valamivel drágább.

üdv:

feco4444

Előzmény: tittiritti papa (593)
tittiritti papa Creative Commons License 2011.01.30 0 0 593

Szia Feco!

Igaz, hogy feketét szerettem volna, de már nem bántam meg, hogy ásványkék lett. Nem szeretek gyakran kocsit mosni.

8000 km-t mentem vele,hiba nélkül, meg vagyok elégedve vele. Felénk hó nincs, igazából csak decemberben volt, de élmény volt vele a közlekedés, a nagy hidegben kb 10-15 km kell vele menni mire bemelegszik.

Üdv: papa

Előzmény: FECO4444 (590)
FECO4444 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 592

Szia,

Nekem is akkor szólt amikor beérkezett a kereskedésbe, és már benn ált az udvarukon. Viszont a kereskedő meg tudja nézni hogy áll a rendelésed. Rágd a fülét, menj be hozzá, kérdez mindenfélét (tartozék árak pl. vonóhorog, csonagtértálca).

üdv:

feco4444

Előzmény: delkertesz (591)
delkertesz Creative Commons License 2011.01.30 0 0 591

Szia!

Szeptember 4-én fizettem be Szegeden és azóta nem szóltak hozzám.

Előzmény: FECO4444 (588)
FECO4444 Creative Commons License 2011.01.29 0 0 590

Szia titiritti papa!

Köszi!

Természetesen töltök fel képeket, de Neked nem lesz nagy újdonság, ugyanis ugyaolyan színű (ásványkék) mint a tiéd.

Igaz az enyém 4x2.

Mi újság a Te Dustereddel? Hogyan bírja a telet? Hány km. van most benne?

üdv:

feco4444

Előzmény: tittiritti papa (587)
Órarugópattanó Creative Commons License 2011.01.29 0 0 589

Nem tartozik szorosan ide, de nem rossz...

FECO4444 Creative Commons License 2011.01.29 0 0 588

Szia,

Szeptember 15.-én fizettem be, 4x2-es dCi, Arctic felszereltség, ásványkék.

Baum.-nál rendeltem, mikor voltam megnézni az enyémet, láttam vagy 10 darabot mindenféle színben és felszereltséggel.

Ted hol fizetted be?

üdv:

feco4444

Előzmény: delkertesz (586)
tittiritti papa Creative Commons License 2011.01.29 0 0 587

Szia Fecó!

Veled örülök, aztán képet kérünk.

Üdv: titiritti papa

Előzmény: FECO4444 (585)
delkertesz Creative Commons License 2011.01.29 0 0 586

Szia!

Lehet, hogy már kérdeztem, de mikor fizetted be és milyet?

Nekem lassan letelik az öt hónap a befizetéstől számítva.

Előzmény: FECO4444 (585)
FECO4444 Creative Commons License 2011.01.29 0 0 585

Szia,

Szerintem teljesen jó lett.

Erről olvastam egy kivonatot itt:

http://www.daciaklub.hu/news.php?item.968

Jól jött hogy el tudtam olvasni a teljes cikket, pedig nem is vettem meg az újságot!

Képzeljétek, megérkezett a Dusterem!

Március elejére vártam, de már bent van a kereskedésben (baum.)!

Valószínű már jövő héten átvehetem! Gondolhatjátok hogy már alig várom!

üdv:

feco4444

Előzmény: GToni (584)
GToni Creative Commons License 2011.01.28 0 0 584

Bocsi! A következő már jobb lesz. ;-)

Előzmény: GToni (583)
GToni Creative Commons License 2011.01.28 0 0 583

Előzmény: GToni (582)
GToni Creative Commons License 2011.01.28 0 0 582

Előzmény: GToni (581)
GToni Creative Commons License 2011.01.28 0 0 581

Előzmény: GToni (580)
GToni Creative Commons License 2011.01.28 0 0 580

Előzmény: GToni (579)
GToni Creative Commons License 2011.01.28 0 0 579

Előzmény: GToni (578)
GToni Creative Commons License 2011.01.28 0 0 578

smucih Creative Commons License 2011.01.28 0 0 577

Szia!

Az EliaA csinált optikai tuningot neki.

<iframe title="YouTube video player" class="youtube-player" type="text/html" width="640" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/30X4I2TRY3g" frameborder="0" allowFullScreen></iframe>

Előzmény: NeomatiK (575)
Indy_ Creative Commons License 2011.01.27 0 0 576
Előzmény: NeomatiK (575)
NeomatiK Creative Commons License 2011.01.27 0 0 575

Kitaláltam egy becenevet: Dacia Suszter.

Ismertek optikai és motortuningolt Dustereket? Pár képet, leírást szívesen néznék róluk.

Indy_ Creative Commons License 2011.01.27 0 0 574

Nálunk egyelőre szünetel a 90 lovas dCi motor forgalmazása, mert nem tudnak eleget gyártani belőle. A nyugati piacokra szállítanak, az a prioritás.

Előzmény: FECO4444 (573)
FECO4444 Creative Commons License 2011.01.26 0 0 573

Szia,

Még a motorválaszték is eltérhet, pl Németországban lehet választani 90 LE dCi motort, Magyarországon csak a 110 LE (107 LE) van a listán.

Az ülésfűtést elkészítheted magad is, itt találsz leírást:

http://www.daciaklub.hu/e107_plugins/content/content.php?content.115

üdv:

feco4444 

Előzmény: Bundas77 (568)
delkertesz Creative Commons License 2011.01.25 0 0 572

Szia!

Skandináviában nehéz lenne ülésfűtés nélküli Dustert eladni, lehet hogy egyéb erősítések is vannak az ottani szériában, hogy jobban bírja mondjuk a jávor tesztet. Talán ezért is drágább

ott. Itthon 2000-2500 SEK-ért rakathatsz bele útólagosan ülésfűtést.

Xray1 Creative Commons License 2011.01.25 0 0 571

Teli van a net videokkal.

Xray1 Creative Commons License 2011.01.25 0 0 570

Nálatok alapnak kellene lenni az állófűtésnek is. (elektromos vagy kályha)

GToni Creative Commons License 2011.01.25 0 0 569

Cserébe lehet, hogy nálatok meg nincs klíma.  ;-)

Bundas77 Creative Commons License 2011.01.25 0 0 568

Érdekes ... én azt hittem hogy mindenütt ugyanazt az autót árulják! Itt standard!

Lehet hogy még van más is ami különbözik?

UDV

Előzmény: tittiritti papa (567)
tittiritti papa Creative Commons License 2011.01.25 0 0 567

Sajnos nincs ülésmelegítőjük.

Előzmény: Bundas77 (566)
Bundas77 Creative Commons License 2011.01.25 0 0 566

Sziasztok!

Dustert szeretnék rendelni, Baumgartneréknál, exportra svédországba, itt jóval drágább + a HUF -SEK kurzus most nagyon jó!

Egy EXCEPTION-ról lenne szó, és azt szeretném tudni hogyha a magyarországon árult dustereknek van e ülésmelegítöjük?

Üdv

tittiritti papa Creative Commons License 2011.01.25 0 0 565

Sziasztok!

Én mol evo neo dizelt tankolok, igaz nagyon húzós az ára, de remélem, hogy hosszú távon "megköszöni". Egyszer tankoltam csak sima dizelt, mert azon a kúton nem volt evo neo diezel, és nem mertem tovább menni, mivel az üzemanyagszint kijelzője nem megbizható.

7500 km van benne, továbbra is meg vagyok elégedve.

Előzmény: hopkins81 (562)
tamásbá63 Creative Commons License 2011.01.24 0 0 564

"Igen érzékeny alkatrészről van szó, amelynek nagy ellensége a kén, a szulfáthamu és a foszfor (SAPS = Sulphated Ash, Phosphorous, Sulfur). Ez a tulajdonsága hatással van a felhasznált üzemanyaggal és olajjal szemben támasztott követelményekre: csak alacsony (vagy közepes) SAPS szintű motorolaj és alacsony kéntartalmú gázolaj használható. Ha ezt a követelményt nem tartjuk be, a szűrő előbb-utóbb eltömítődik, cseréje pedig sokszázezres kiadást jelent. ."

Idézet az alábbi cikkből:http://www.olajinfo.hu/index.php/motorolajok/16-a-dizel-reszecskeszuro-hatasa-az-olajvalasztasra

Én a mol evo neo dizelét raktam bele,igaz +30ft/l.

Órarugópattanó Creative Commons License 2011.01.24 0 0 563

Te, én már mézet is tennék bele, csak látnám már a garázsomban!

hopkins81 Creative Commons License 2011.01.24 0 0 562

Sziasztok!

Ti  a dízel Dusterokba milyen gázolajat tankoltok? Kénmenteset vagy a simát?

Órarugópattanó Creative Commons License 2011.01.24 0 0 561

Igazad van, nem adtam hozzá az extrákat! Akkor sem értem a dolgot, ha valaki lemondta az utolsó percben, miértnem kínálja fel valakinek, aki autóra vár. Nem akar ilyesmivel bajlódni?

Előzmény: FECO4444 (560)
FECO4444 Creative Commons License 2011.01.23 0 0 560

Sziasztok,

Az én számításaim szerint ez pont a listaár (alapár 4 680 000 + metálfény 110 000 + ESP 80 000).

üdv:

feco4444

Előzmény: Xray1 (559)
Xray1 Creative Commons License 2011.01.23 0 0 559

Nem lehetséges, hogy egy extra miatt drágább? Azok tolhatják fel a költséget...

Előzmény: Órarugópattanó (557)
nasika Creative Commons License 2011.01.23 0 0 558

Szép ára van , kék a színe , szürkét rendeltem tavaly Decemberben mínusz kétszázért.

Az is lehet,hogy visszamondták kivárom a soromat .

Előzmény: Órarugópattanó (557)
Órarugópattanó Creative Commons License 2011.01.23 0 0 557

A Baumgartner zsír új Dusit árul 190 ezer Ft-al többért, mint az új listaára! Ezt az autót nyilván a nála sorbanállók kárára árulja, akik csak a rendes árát fizetnék ki. Jó, hogy nem nála várok autóra! www.hasznaltauto.hu/auto/dacia/duster/dacia_duster_1.5_dci_exception_4x4_0km_azonnal_atveheto_esp-4440910

nasika Creative Commons License 2011.01.23 0 0 556

Köszönöm

Tapasztaltam  hasonlót,  boldog volt ,hogy sikerűlt rávennie.

Mindketten mást akartunk : ő a sok pénzt én a dastert 

Örömmel néztünk egymásra;)

Előzmény: KiGab (555)
KiGab Creative Commons License 2011.01.23 0 0 555

Konkrétan Egerben mondták azt, hogy februárban rendelés nélkül is érkezik dízel 4x4, arra nem kell várni. És talán Debrecenben, de ez nem biztos...

Viszont ha már megrendelted, akkor szerintem nem játszik, gyanús, hogy ez márkakereskedői akció.

Előzmény: nasika (554)
nasika Creative Commons License 2011.01.23 0 0 554

Szia 

A februári infod 4x4- ről mennyire komoly? Április vége Május közepe az ígéret

Baumgartnernél.Szívesen átvenném előbb is, már nagyon várom;)

Előzmény: KiGab (553)
KiGab Creative Commons License 2011.01.22 0 0 553

Pont ma egy hete. 4x4 dízelek jönnek az országba rendelés nélkül is február környékén, ha másmilyen kell, akkor ~4 hónap a várakozási idő. Nekem konkrétan áprilisi gyártást vállaltak, ráhagyással május végi átvétel.

Előzmény: Xray1 (552)
Xray1 Creative Commons License 2011.01.22 0 0 552

Mikor rendelted? Az "alap" felszereltségűekre is sokat kell várni?

Előzmény: KiGab (551)
KiGab Creative Commons License 2011.01.22 0 0 551

Ezt felvetem a szervízben, kíváncsi vagyok, hogy lehetséges-e?

Mondjuk ez nem mostanában lesz, májusig kell várnom, hogy 20 év után újra legyen Dacia-m. Az első hamarabb meglett... :)

Előzmény: Xray1 (550)
Xray1 Creative Commons License 2011.01.22 0 0 550

2-3db szivar alakú 270*970-es befér, ami már 2-3*51L. Az komoly hatótáv, 3db esetében ~1400-1600km. Persze nem tudom, hogy lehet e több tartályt, fizikailag megoldható, más kérdés a bürokrácia...

Előzmény: KiGab (549)
KiGab Creative Commons License 2011.01.22 0 0 549

A brossúra szerinti méretek:

Szé: 1002

Hossz: 992

Magasság egy pótkeréknyi :)

Gőzöm sincs mekkora tartály(ok) fér(nek) el itt, de én 70l-esben gondolkodom.

Előzmény: Xray1 (547)
Órarugópattanó Creative Commons License 2011.01.21 0 0 548

Aki nem tud sokat a hajtási rendszerekről, az valóban gondolhat arra, hogy vagy első, vagy hátsó kerekes is lehet: "AUTO állásban a rendszer magától osztja el az első, hátsó tengelyek között a nyomatékot"  Forrás:www.vezess.hu/teszt/terepjarot_fillerekert_dacia_duster/24609/#

Előzmény: Xray1 (543)
Xray1 Creative Commons License 2011.01.21 0 0 547

Az előbbi linken ha megnézed a fotókat, akkor látszik, hogy a pótkerék körül valami műanyag távtartó van. Ha az ki van szedve, akkor semmi kötöttség nincs a tartály méretét illetően. Márpedig akkor be lehet tenni akár 70L-es pótkerék tartályt is (ez a legnagyobb), vagy több (2-3 db ~50L-es) kis átmérővel rendelkező szivar tartályt is. Az már durva hatótáv! Egyre jobban tetszik!

Előzmény: KiGab (546)
KiGab Creative Commons License 2011.01.21 0 0 546

Gázt én is tervezem, beszélve a szerelővel megnyugtatott, hogy takaros pótkeréktartályt lehet eldugni benne. A kétkerekesnek ráadásul kívül van a pótkereke, így nem kell arról sem lemondani és még valamennyi csomagtartó is marad.

Előzmény: Xray1 (541)
sabrinho Creative Commons License 2011.01.21 0 0 545

Itt azt írják: http://www.vezess.hu/teszt/terepjarot_fillerekert_dacia_duster/24609/

"a csomagtartó aljában teljes méretű pótkerék lapul."

Előzmény: Xray1 (541)
sabrinho Creative Commons License 2011.01.21 0 0 544

Hát ilyen nincs is. 

Előzmény: Xray1 (543)
Xray1 Creative Commons License 2011.01.21 0 0 543

Köszi! Csak mert rákeresve egy oldalon azt írták, hogy a 4x2 azt jelenti, hogy választható, hogy épp csak az első vagy csak a hátsó kereket hajtsa... de én még ilyenről nem is hallottam.

Előzmény: sabrinho (542)
sabrinho Creative Commons License 2011.01.21 0 0 542

elsőkerék hajtású

Előzmény: Xray1 (540)
Xray1 Creative Commons License 2011.01.21 0 0 541

Másik kérdésem: pótkerék tároló belső, rendes méretű? (gázosítás miatt kérdezem)

Előzmény: Xray1 (540)
Xray1 Creative Commons License 2011.01.21 0 0 540

Sziasztok! Nézegetem a tipust, tetszik.

Leírná valaki, hogy pontosan mit jelöl a 4x2?

Hegyen lakom, komoly kaptató van, télen kellenek a terep képességek.

nasika Creative Commons License 2011.01.20 0 0 539

sziasztok , 5 Logan  2 Sandero  a többi szerintem Duster;)

Előzmény: FECO4444 (538)
FECO4444 Creative Commons License 2011.01.20 0 0 538

Sziasztok,

Számolni azért megtanulhatnának! J

A Renault részesedése már első látásra is több mint 10%, (pontosan 11,83%).

Én ezért nem olvasok autós újságokat, mert pontatlan és épp a lényeget nem írja le!

Ha már az a címe egy cikknek, hogy „Szinte csak a Dustert keresik a Dacia kínálatából hazánkban

” , akkor már az a minimum, hogy leírja hány darabot adtak el belőlle!

üdv:

feco4444

Előzmény: tamásbá63 (537)
tamásbá63 Creative Commons License 2011.01.19 0 0 537
tamásbá63 Creative Commons License 2011.01.18 0 0 536

Én most a mol evo neo dizelét raktam bele,igaz +30ft/l.Gondolom a többi cég prámium olaja is ennyivel drágább.Azt nem hiszem hogy ezektől a drága olajoktól erősebb vagy kevesebbet fogyaszt,de talán a minőségükre jobban figyelnek.

Az olajcserére nekem azt mondták hogy azt a garancia miatt náluk kell csináltatnom.

Ha netán 10000km-nél olajat cserélek bíztos hogy magam csinálom(csak gyári olajszürő kell hozzá)

Előzmény: delkertesz (535)
delkertesz Creative Commons License 2011.01.18 0 0 535

Sziasztok!

A motorolaj is fontos kérdés, de hol vegyük meg azt az 1200 liter alacsony kéntartalmú gázolajat amivel elérjük a 20000 km-es első olajcserénket?

hopkins81 Creative Commons License 2011.01.18 0 0 534

Az igaz lehet, hogy a márkakereskedés nem kötelezhet arra, hogy hozzá vidd az autót szervizelni de közben megmarad a garancia? Állítólag törvény van erre, annyi a kikötés, hogy szakszervízbe kell vinni, akik rendelkeznek bizonyos papírokkal a képesítésükről.

Órarugópattanó Creative Commons License 2011.01.18 0 0 533

Olvastam nem túl régen valahol, hogy a "hozott" olajjal végzett olajcsere esetén bejegyzés kerül a gari füzetbe, hogy "az ügyfél által hozott olajjal történt" Teljesen mindegy, hogy ugyanolyan olajról van e szó. Megcsinálják a cserét, elveszik a pénzt, és ha később a motorral gond lesz, széttárják a karjaikat. Ha van valakinek erről új infója, ossza meg velünk.

Előzmény: tamásbá63 (531)
tamásbá63 Creative Commons License 2011.01.17 0 0 532

Egy kis ösztökélés a Duster rendelésén gondolkodóknak.http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=459717&place=legordulo&rnd=5476

És ajánlat az azonnali vásárlóknak /nem az enyém,bár ilyen áron lehet hogy én is eladnám/http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=459717&place=legordulo&rnd=5476

tamásbá63 Creative Commons License 2011.01.17 0 0 531

A Dusternek a Elf Solaris DPF 5w-30 a gyári olaja,az interneten már találni 2000ft/L  körül is. Pld.:http://www.autoteka2000.hu/index.php?oldal=termekek&p_id=67&k_id=1000&level=4

Abban én nem vagyok biztos hogy a szervizek mindig a leg megfelelőbb olajat teszik az autóba, az áraikről meg ne is beszéljünk.

http://renaultcsaszar.hu/dokumentumok/teli_szerviz_akcio.pdf  Ez 2008-as akció és a fenti olajjal a csere 31000-tól AKCIÓBAN !

Én bíztos hogy a köt.szervízre viszem az olajat,így ráadásul külön számlám van az olajról amit elszámolhatok.

Előzmény: Órarugópattanó (530)
Órarugópattanó Creative Commons License 2011.01.17 0 0 530

Eddig sem tudtam eligazodni az olajok között, hát még ezután! A gari miatt úgyis a szervíz cseréli. Azért köszi az infót.

Előzmény: tamásbá63 (527)
hopkins81 Creative Commons License 2011.01.17 0 0 529

Hello!

Cegléden próbáltam még tavaly 4x2-es dízelt, ma is jártam arra,sztem ugyanaz a kocsi állt ott a kereskedés előtt. Azóta meg is érkezett nekünk is a kocsi, így 3700 km után nem tudok rosszat mondani róla, csak ajánlani tudom.

Előzmény: Tama08 (526)
KiGab Creative Commons License 2011.01.17 0 0 528

Az általam látogatott két kereskedés (Debrecen, Békéscsaba) dízel 4x4 tesztautóval rendelkezik, bár tudtommal mindkettőben előre jelezni kell, ha ki akarod próbálni. Csabán a főnök jár vele, Debrecenben a szalonban láttam, de kérésre kiállnak vele.

Én meg benzinest akartam és csak nehezen találtam kipróbálásra.

Előzmény: Tama08 (526)
tamásbá63 Creative Commons License 2011.01.16 0 0 527
Tama08 Creative Commons License 2011.01.16 0 0 526

Hello Mindenki!

Új vagyok itt a fórumban. Már elég régóta szemezek a Dusterrel. Meg is van a terv, már csak ki kéne próbálni. Tud valaki esetleg olyan kereskedést, ahol az 1.5dci verziót lehet tesztelni? Mert eddig csak a benzinessel mentem, de nem lettem elragadtatva...

Szóval mindenképp a 4x2-es dízel kell nekem. Akinek ilyen van, az írna nekem pár sort? Negatív pozitív dolgokat egyaránt. :)

Előre is köszi, és hajrá Duster! :D

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.16 0 0 525

Szia Tamásbá !Hát pont erről beszéltem, talán véletlen, de nekem is van egy Panni robogóm(bocsánat, a lányomnak...)Anno 3éve 120e ft-ért vettem neki felújított, üzemképes.Most kb 200e-t érhet.Trabim volt nekem is és még lehet,hogy lesz is.1961-es Felícia most a hobby autóm a Duster mellett....

Előzmény: tamásbá63 (524)
tamásbá63 Creative Commons License 2011.01.15 0 0 524

Nekem is van egy Panni robogóm és egy Trabantom. A leendő unokáim öregkori megélhetésére szánom őket.

A kezelési útmutatóban olvastam hogy a 2.-ból való indulást  ajánlják,viszont a direct 4x4-et jégen nem .

Előzmény: Törölt nick (523)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.15 0 0 523

Tamásbá!Nem ide tartozó téma, de van olyan autó ami befektetésnek most is jó!! A VETERÁN autó...Én 4 éve vettem egyet,igaz nem befektetési céllal,de most némi ráfordítás után akár a többszörösét is éri....Persze ez is márkafüggő...!

Előzmény: tamásbá63 (514)
KiGab Creative Commons License 2011.01.15 0 0 522

Elég alap. Benzines Ambiante + metál + modularitás csomag + klíma. Színe az általunk ismertek közül választva (fehér-platina-kesudió) utóbbi lett.

Május 30. a céldátum pillanatnyilag.

Előzmény: FECO4444 (521)
FECO4444 Creative Commons License 2011.01.15 0 0 521

Akkor gratula!

Milyen felszereltséget és színt választotatok?

üdv:

feco4444

Előzmény: KiGab (520)
KiGab Creative Commons License 2011.01.15 0 0 520

Jó ötlet, de itt a világ végén nem sok szalon van, ahol dúskálnak a Dusterekben. :(

Egyébként ma már megrendeltük, így okafogyott a kérdésem. :)

Kesudió lett...

Előzmény: FECO4444 (518)
csibizolee Creative Commons License 2011.01.15 0 0 519

2011.01.11 12:04:19 © (487) üzenetre:

Szia!

Nálunk (Győrben) a forgalomba helyezési költség 53800,- Ft volt. Tényleg sok a tiéd, lehet a szalon ebédje is benne volt. Amúgy a végösszeg tényleg nem a reklámhoz közeli, mi is max. felszereltségnél 4,2 millió (benzines) volt. Plusz 160e a téligumi és a lemezfelni:(

Alapáron szinte semmi nincs benne, de ez várható volt:)

Előzmény: tamásbá63 (487)
FECO4444 Creative Commons License 2011.01.14 0 0 518

Van egy rossz hírem számodra! :-)

El kell menni a kereskedésbe, meg kell nézni!

Én addig rágtam a fülét a kereskedőnek, amíg elértem, hogy telefonáljon amint megérkezett egy új Duster a kereskedésbe.

És megnéztem amit akartam (eredetileg a barna és az ásvány-kék színek érdekeltek, de a kereskedő felhívott minden esetben, így láttam a feketét és a fehéret is).

üdv:

feco4444

Előzmény: KiGab (517)
KiGab Creative Commons License 2011.01.14 0 0 517

A tervezőt azért vetettem el, mert a kesudió vagy mi (azt ismerem élőben egyedül) köszönő viszonyban sincs a tényleges színnel. Így csak tippelni tudom a többit is. :(

Biztos sokba kerülne a szalonokba kirakni színmintákat.

aronpapi Creative Commons License 2011.01.14 0 0 516

Persze, igazad van, de még mindig jobban látható a tervezőben kép, mint az említett prosiban az 1x1 méretű ...

Előzmény: FECO4444 (515)
FECO4444 Creative Commons License 2011.01.14 0 0 515

Sziasztok,

Jó cucc (akarom mondani játék :-)) ez a tervező, de a színek és az egész megjelenés köszönő viszonyban sincs a valósággal.

Én élőben láttam a barnát, fehéret, feketét és ásvány-kéket. Végül az ásvány-kék mellett döntöttünk.

Én csak azt tudom ajánlani, látatlanban senki ne vegye meg. A belső nézet is teljesen más mint a képeken.

üdv:

feco4444

Előzmény: aronpapi (512)
tamásbá63 Creative Commons License 2011.01.14 0 0 514

Szerintem autót venni befektetés céljából utoljára legalább 23 éve volt érdemes,bár  újságcikkek szerint egyes országokban a   Dustert felárral lehet eladni .

Előzmény: KiGab (511)
GToni Creative Commons License 2011.01.14 0 0 513

Nem túl szívderítő az alábbi leírás a dízel motorról. Remélem történt már valami változás az ügyben.

"Delphi

Kisebb, gyorsabb rendszer mint a bosch. Valószínűleg olcsóbb is, legalábbis gyártói szinten, mert bővül azon autómárkák köre akik ilyen rendszert építenek be. Pl. a mindig bosch-ozó Mercedes is váltott.

Egy hátránya van.

NEM LENNE SZABAD MAGYARORSZÁGON FORGALOMBA HELYEZNI!

A probléma:

A Magyar Szabvány szerinti gázolaj minőség nem felel meg a delphi szivattyú kenési igényeinek. Hangsúlyozni kell hogy, a szabvánnyal és nem az olajtársaságokkal van a baj. Bolondok lennének jobb gázolajat csinálni, mint ami kötelező.

A kenési hiányosság következménye, hogy a nagynyomású szivattyúban elhelyezett kisnyomású tápszivattyú lapátjai megkopnak, berágódnak és tekintélyes mennyiségű fémreszelékkel telítik az injektorokat és velük együtt a komplett üzemanyag rendszert.

Itt jöjjön a közhely:

Két féle delphi rendszerrel szerelt motor van. Amelyik spénes és az, amelyik majd lesz.

Az elmondható, hogy a Renault 1,5 dci van legjobban kitéve a problémának.

A Ford TDCI szivattyúi tovább bírják. Az olcsóbb hús jelen esetben a Renault.

A delphi injektorok javítása viszont nyitott kapu. Van hozzá alkatrész és technológia.

Hibák:

Magas résolaj:

Fúvóka, illetve a hidraulikus kapcsolószelep hiba. A kapcsolószelep okosabb, jobb megoldás mint a bosch golyófészkes, nyomópálcás rendszere.

Túl kevés-túl sok szállított mennyiség:

Fúvóka illetve a hidraulikus kapcsolószelep hiba.

Injektor felújítási árak: Új fúvókával és új kapcsolószeleppel 45 000Ft nettó.

Szivattyújavítás: 100 000-160 000Ft nettó."          

http://www.dieselgodollo.hu/index_elemei/Page1295.html

aronpapi Creative Commons License 2011.01.14 0 0 512

Szia!

Bocsi, de miért nem választod ki a tervezővel a színt?

Itt nagyíthatod is a kiválasztott színű autót.

http://dacia.hu/dacia-valasztek/duster/tervezo/index.jsp

Üdv: Áronpapa

Előzmény: KiGab (511)
KiGab Creative Commons License 2011.01.14 0 0 511

Soha nem vettem még autót befektetési célból, újat viszont már többet is. Annak is megvan az előnye.

A 4x2 melletti végső érv viszont a csomagtartó lesz. A négykerekesnek túl kicsi.

Már csak a színt kellene eldöntenem, a kesudió bejön, csak olyan érzésem van, hogy abból van a legtöbb. Ráadásul nyomtatott prospektus 1x1 cm-es mintáiból kell dönteni, ami gondolom hírből sem egyezik a valósággal.

tamásbá63 Creative Commons License 2011.01.13 0 0 510

4x4 megéri ? Átlagos felhasználsra nem

új autót venni megéri? NEM     Még is veszik, vesszük

Az utobbi 4 autómat 2-8 hónaposan vettem ,  az új árnál jelentősen olcsóbban(7száz-1mill), de a Dusternál úgy láttam hogy a fiatalságomból már nincs annyi vissza hogy kivárjam a kedvező árú használt példányok megjelenését a piacon.

Előzmény: KiGab (506)
tamásbá63 Creative Commons License 2011.01.13 0 0 509

"A legárulkodóbb mégis a fedélzeti számítógép. A kijelzőt fél szemmel figyelve ha a pillanatnyi fogyasztás látszólag minden ok nélkül a duplájára nő, a hatótáv pedig felére csökken, biztosak lehetünk benne, hogy épp regenerálunk." http://totalcar.hu/magazin/technika/reszecskesz2/2/#szoveg 

Lehet hogy ez magyarázatot ad a fogyasztás növekedésére.

Előzmény: Törölt nick (505)
sabrinho Creative Commons License 2011.01.13 0 0 508

Kicsit bővebben: 

+ havas úton jobban tudsz közlekedni (megállni nem)

+ a 10% földutat mostoha időjárásban is bevállalhatod (derékig érő sár)

+ csak ehhez van Esp

-drágább

-bonyolultabb szerkezet, több meghibásodásra képes alkatrész

-többet fogyaszt viszont kisebb ereje van

-nehezebb

Mi 4wd-st rendeltünk apámnak, de csak azért, mert ő a munkájából kifolyólag minden nap kénytelen a Balaton-felvidéki szőlőhegyeket járni.

Előzmény: sabrinho (507)
sabrinho Creative Commons License 2011.01.13 0 0 507

Ilyen jellegű használat mellett nem nagyon éri meg a 4wd szerintem

Előzmény: KiGab (506)
KiGab Creative Commons License 2011.01.13 0 0 506

Irígykedve olvasom a már Dusterrel rendelkezők tapasztalatait :)

Én még a megrendelés előtt vagyok, és azt sem tudom milyen legyen? Törlesztőrészletet tekintve 18e Ft a különbség a 4x2 és 4x4 között. Jobb ennyivel? Megéri a 4x4, mikor 90% aszfalt, 10% rossz minőségű, de nem féltős autóval óvatosan teljesíthető földúton lesz használva?

Plusz van a rendelhető színek közt világoskék metál, ilyen van valakinek? Milyen élőben?

Szombaton akarom megrendelni, a kereskedő még nem tudja, meglepi lesz neki :)

Született optimistaként bízom benne, hogy májusig tényleg át is tudom venni...

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.13 0 0 505

Sziasztok, Fórumozók ! Nálam 8580 km-t mutatott tegnap az óra ,de csag megerősíteni tudom tittirittipapa véleményét. Az autó jó,nálam 1x elszaladt a fogyasztása közel 8 literig, nem tudom ,miért? Gyanúm,hogy mivel néha feleségem is vezeti,talán bekapcsolva maradt a 4x4 huzamosabban.Azóta 6.5 körül van folyamatosan. Utánfutót már én is húztam, de nálam nem történt hasonló eset a biztosítékokkal!Én bátran merem mindenkinek ajánlani,ennyi pénzért még csak hasonlót sem lehet kapni...!

FECO4444 Creative Commons License 2011.01.13 0 0 504

Szia Tittiritti,

Március !!!!

Hiába is tagadnám, hogy még soha nem vártam ennyire a tavaszt!:-)

üdv:

feco4444

Előzmény: tittiritti papa (503)
tittiritti papa Creative Commons License 2011.01.12 0 0 503

Szia Feco!

A -10 fokban elég nehezen melegedett be, kellett neki 10-15 km. Ekkor még csak két vonásig volt a víz hőfoka, de már érezni lehetett a meleget. Az igazit 4 vonásnál éri el, és onnéttól kellemes, jó meleg van a kocsiban.

Mikor lesz autód? Várod már?

Üdv: Feri papa

Előzmény: FECO4444 (502)
FECO4444 Creative Commons License 2011.01.12 0 0 502

Szia tittiritti papa,

Ezek szerint eddig minden rendben az autóval. A vonóhorgot biztosan rosszúl kötötték be ha bíztosítékokat vert ki.

Milyen a fűtés? Most hogy voltak -10 0C alatti hidegek, mennyi idő alatt melegszik be a belső tér?

üdv:

feco4444

Előzmény: tittiritti papa (501)
tittiritti papa Creative Commons License 2011.01.12 0 0 501

Szevasztok!

prs fórumozó társam te Gtoni mellett vagy, akkor enged meg, hogy én pedig tamásbá63 mellett legyek. Ezt a fórumot ne egymás kioktatására használjuk, hanem egymás segítésére.

Elnézést, hogy beleszóltam.

Az autómról: 7 ezer km van benne. Meg vagyok vele elégedve. A téli átlag fogyasztása 6,5 l,

hosszabb-rövidebb utakon. Tegnap egy utánfutót kértem kölcsön, és kivert két db 10 A-res biztosítékot. Elment a hátsó világitás, és a műszerfal világitása. Majd ezt az utánfutót felraktuk egy másik autóra, és ott nem ismétlődött meg a hiba. Tehát nálam van a baj, a vonóhorgot a kereskedédben rakták fel.

Ha hibát találtatok, nyugodtan javítsatok ki.

Előzmény: prs (500)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!