Keresés

Részletes keresés

lg18 Creative Commons License 2003.07.07 0 0 65035
mármint ott asszem bezárták. nem?

Egyébként meg akkor legyenek olaszországival hasonlatos döntések, ha a focink is olyan. Addig jók ide a magyar döntések is...

Előzmény: lg18 (65034)
lg18 Creative Commons License 2003.07.07 0 0 65034
lásd Toró...
Előzmény: Kcsita (65029)
andD Creative Commons License 2003.07.07 0 0 65033
Mert ott törődnek a szurkolókkal és nem akarnak nekik rosszat. Nálunk bezzeg...
Előzmény: Kcsita (65029)
HORI Creative Commons License 2003.07.07 0 0 65032
"A Furulyás felhatalmazást kért az elnökégtől, hogy tárgyaljon a zsidónkkal." - Már hogy kért volna; ideje sem volt rá, egy elnökségi ülést 8 nappal előtte össze kell hívni, ő meg 2 nap alatt összehozta az adásvételt Várszegivel...

"A Csányi a felét sem kínálta." - Valóban nem; már csak azt kellene megnézni, hogy pontosan miért is kínált annyit amennyit, ill. hogy miért kínálta (adta) Várszegi azt amit adott...

"Én nem akarom őket bántani,de ez az örök sértődött néhány vesztes állandóan keveri a szart.
Most, hogy ez a húsosfazék miatt van vagy csak, hogy a nevük forogjon, nem tudom.
Viszont segíteni sohasem tudtak.
Egy használható ötletük, javaslatuk nem volt.
A vérnyomásméréses szurkoló becsalogatást meg hagyjuk." - Na ezzel egyetértek. Takács, Nagy Zoli, Jakabházi húzzon el a Fradinak még a környékéről is...

"A Várszegi idejövetelének én sem örültem.
De ma már mindenkinek világos,hogy teljesen korrekt volt.
Megdőltek a bundávalbajnoktcsinálokaFradiból, fúziónáltattazMTK-val vádak.
Hozzá sem akart nyúlni a Fradi image -hoz.
Idehozott mindenkit, akit csak lehetett.
Ennek ellenére örülök, hogy elmegy."

Teljesen korrekt volt??? Azt se tudjukmi volt (van) a szerződésben, honnan tudod, hogy korrekt volt? Nem nyúlt hozzá a Fradi iázsához? Már azzal hozzányúlt, hogy megvette...

"Idehozott mindenkit, akit csak lehetett." - Ja. Sűrűbben lettünk, de többen nem... (Mondjuk ez nem az ő hibája.)

A Fradi legendái meg kapjanak reprezentációs szerepet aztán érjék be ennyivel. Albert járja az országot (főleg az iskolákat), vigye körbe az aranylabdát... Sztorizgassanak, tartsanak élménybeszámolókat...

A kis Albert, meg az ő generációja csinálhatná ugyanezt, mondjuk felidézhetnék a kissrácoknak a BL szereplést. Egy-két játékos, bejátszások stb,stb...

Managernek meg hozzanak valami gazdasági szakembert, ne olyat akinek semmilyen felsőfokú gazdasági végzettsége sincs...

Előzmény: Haller tér (64947)
Fatboy Slim Creative Commons License 2003.07.07 0 0 65031
sokat gondolkoztam a dolgon:
a faszi csak akkor megy el innen, ha mi mondunk fel neki. aláírástgyűjtést fogok kezdeményezni a Nyugati aluljáróban Kriston azonnali menesztéséért.
különben a köv. edző is berakja őt kezdőbe...
Előzmény: T0mika (64993)
Kcsita Creative Commons License 2003.07.07 0 0 65030
Ésszerű:)
Előzmény: Kcsita (65029)
Kcsita Creative Commons License 2003.07.07 0 0 65029
Ezt azért ne.... inkább normálisabb és sszerű döntéseket hozhatna.

Olaszországban, ha rendbontás van, akkor a stadiont bezárják és elvitettik más hova.... Nálunk miért nem lehet ezt megoldani? Ha félévig zárt kapuk nélkül, akkor ne a Fradi pályán, hanem: Vácot, Akasztón játszik a csapat... Miért nem ezt választották, mint Olaszországban? Ott aztán nagy balhé volt a legútobbi Torino-Milan meccs. Na az nem volt semmi!

Előzmény: FradiKA (65026)
HORI Creative Commons License 2003.07.07 0 0 65028
"Kövezzetek meg, de Szeilert minden hibájával együtt még az alkalmasok között tartom számon. Látom, hogy nem két tűz között, hanme min. 20 között állt. Itt lavírozni senkinek nem lenne könnyű. De O.K. álljon fel, akkor, ha mondunk helyette JOBBAT!"

Úgy, ahogy Szeiler úgy én is holnaptól elvezetem a klubot, főleg miután bemutattak ennek-annak. Bár azért, hogy ugyanígy elvezesse valaki a klubot, ne váltsunk...

Előzmény: DINO (64952)
házbizalmi Creative Commons License 2003.07.07 0 0 65027
Nem is rossz javaslat. :)
Előzmény: FradiKA (65026)
FradiKA Creative Commons License 2003.07.07 0 0 65026
Hogyne volna.Akassza fol magat!:)
Előzmény: Kcsita (65025)
Kcsita Creative Commons License 2003.07.07 0 0 65025
múgy=Amúgy, Bocsánat:).

Mit szóltok a Szieben Doki újabb ötletéhez? Szurkolói Demonstráció...., frappáns! Van még vmi "Jó" ötlet?

Előzmény: Kcsita (65024)
Kcsita Creative Commons License 2003.07.07 0 0 65024
Nemcsak a labdarúgó szakosztályban távoztak az utánpótlás edzők, hanem a a többi szakoksztályokban is... sajnos. Részletek a Mai Nemzeti Sportban benne van.

múgy az utánpótlásnál az Euroleasing jön és ők hozzák az edzőket...

Előzmény: markov1 (65015)
Fatboy Slim Creative Commons License 2003.07.07 0 0 65023
Ahogy mondod, aussie testvér.
A klub elég nagy veszélyben van, a felelősséget pedig nem vállalja senki. ki tehet mindenről? a szurkoló. világos, nem?!
a rendőrök meg a kapitányváltás óta különösen aktívak. szabják ki százával a pénzbírságokat. parkolás, lejárt műszaki, szabálytalan előzés, stb... Szerencsétlen postás gyilkosa meg szabadlábon rohangál. nem velünk kéne kezdeni!

Előzmény: FradiKA (65019)
andD Creative Commons License 2003.07.07 0 0 65021
Undorító, hogy mindig a szurkolókra próbálják ráfogni, hogy miattuk ilyen sz@r a magyat foci.
Előzmény: FradiKA (65019)
Ferencváros_28 Creative Commons License 2003.07.07 0 0 65020
Várszeginek vajmi kevés köze van az utánpótlás edzőkhőz. Föleg az összeshez. Mert a felsőbb korosztályokat átvette az MKB cége, öket ő hozta, es ők a saját embereiket hozzák. Nem erről van szó?

Előzmény: markov1 (65015)
FradiKA Creative Commons License 2003.07.07 0 0 65019
A median es a jatekosokon is sirni lehet.Az az ember aki megutotte a Tokolit es aki lerugta a Szentest az bevonult a tortenelembe.Miattuk a varszegi elhagyja a Fradit.Miattuk nem akar senki a magyar bajnoksagban jatszani.Ok tehetnek az egeszrol.Nem a seggfej vezetok es nem az alibizo jatekosok.A szurkolo a hibas.akkor is kinyilt a bicska a zsebembe amikor megkerdeztek a furulyst hogy hova tunt a Bl tobb mint 600 millioja.Az volt az elo hogy azt mondta hogy kifizettek buntetesre amit a szurkolok miatt kellett fizetni.Mindig a szurkoloval van a baj.ameddig a vezetoinknek csak teher vagyunk addig nem lesz ujra Fradi csalad.Majd most meglatjuk az evvegeig mire mennek a szurkolok nelkul.
Ja es a rendorsegnek is gratulalok.sikerult 8 embernek elkapni egy telefonalot ket nap alatt alap modszerekkel.Nem semmi volt hogy sikerul ennyi bin Laden szintu bunozot elkapni.kivanom hogy a gazdasagi buncselekmenyek vagy a bankrablok tekinteteben is ilyen szorgosak legyenek.Idiotak.
kivancsi lennek hany hetig ulnenek a video elott es elemeznek a felveteleket akkor ha mindenki a merkozeseken egyforma maszkot viselne.Nyomozocsoport.AAAAAAAAAAAAAA
FradiKA Creative Commons License 2003.07.07 0 0 65018
Ez sem rossz cikk:
Hrutka Jánosnak elege lett a magyar futballból
Nem mindegy, mennyi a pénz
SINKOVICS GÁBOR
NS, 2003-07-07
Néhány hete történt, hogy a Kispest-Honvéd együttese története során először búcsúzni kényszerült az első osztály mezőnyétől. Aki látta a piros-feketéket futballozni az őszi idényben, az nem lepődött meg a kiesésen, csakhogy a téli felkészülés során annyira megerősítették az együttes játékoskeretét, hogy a labdarúgóknak igenis illett volna kiharcolnuk a bentmaradást.
Hétről hétre ott volt a kispestiek kezdő tizenegyében két egykori válogatott futballista, Hrutka János és Bárányos Zsolt, ám az ő teljesítményük is kevés volt ahhoz, hogy a Honvéd megőrizze az élvonalbeli tagságát. A profivilágot megjárt két labdarúgó nem tudott vezéregyéniség lenni Kispesten, és most mindketten úgy gondolják, valamelyik külföldi bajnokságban próbálják megtalálni régi önmagukat. Amúgy a két játékos által elmondottak, a példa tükrözi azt is, hogy a magyar futballban csak kevesen fogadják el, hogy ma már kevesebb pénzzel kell beérnie annak a játékosnak, aki idehaza próbál boldogulni…

Ennek a pályafutásnak aligha így kellett volna alakulnia.
Hrutka János 29 esztendősen, 24-szeres válogatottsággal, ferencvárosi és kaiserslauterni bajnoki címekkel a háta mögött az út végére ért. Illetve, nagyon úgy fest, hogy a pályafutása a végéhez közeledik. A több klubban is szerepelt védő elmondhatja magáról, hogy rengeteg felejthetetlen élményt kapott a futballtól, ugyanakkor két éven belül két csapattal esett ki az első osztályból. Amennyire szép emlék számára a Ferencvárossal szerzett dicsőség (bajnoki arany és kupagyőzelem), annyira keserű a Vasassal meg a Kispesttel átélt kudarc. A védő sem Angyalföldön, sem a Honvédnál nem tudott segíteni a bentmaradásért küzdő csapaton, igaz, ekkor már többet foglalkoztak a keresetével, mint a teljesítményével. Most pedig itt van csapat és talán jövőkép nélkül.
Legalábbis futballistaként.
Amint már lapunkban is megírtuk, Hrutka János sportvállalkozásba kezdett, a bemutatkozó sajtótájékoztatón elegáns öltönyben feszített, éppen olyan volt, mint korunk sikeres menedzsere, ám a magabiztos mosoly mögött azért csak ott lehet a keserűség.
Ennek a pályafutásnak aligha így kellett volna alakulnia.
– Most már csapata sincs, és úgy tűnik, sehová sem hívják…
– Azért nem ennyire drámai a helyzet – vélekedett sorsáról Hrutka János. – Szerencsére vannak ajánlataim, Auszt-riából, Németországból és Törökországból.
– Rögtön meg is kérdezném, hogy melyik osztályból.
– Természetesen az elsőből, bár azt is elismerem, szóba került, hogy Ausztriában akár a másod-, sőt a harmadosztályban is pályára lépek. Ha az utóbbi variáció jön be, akkor több időm jut a közelmúltban beindult vállalkozásomra. Szerencsére rengeteg sportoló keres, kér tőlem, valamint munkatársaimtól segítséget. Menedzserként sem vallhatok szégyent.

– Szóval már nem akar futballista lenni, huszonkilenc évesen feladta…
– Nem adtam fel semmit, csak elegem van a magyar futballból. Nem szeretnék itthon játszani, mert egyre inkább taszít ez a közeg. Most belekezdhetnék egy hosszú magyarázatba, de indokként legyen annyi elég, hogy a szurkolói rendbontások betették a kaput nálam.
– Azért álljunk meg egy pillanatra. Az rendben van, hogy elítéli a balhézó szurkolókat, viszont mit szóljanak mondjuk a Kispest drukkerei, akiknek végig kellett nézniük, ahogy kedvenc csapatuk – Hrutka Jánossal a védelemben – lélektelen játékkal esik ki története során először az első osztályból.
– Nem akarom felmenteni magam, mert természetesen megvan a saját felelősségem a kudarcban. Nem ment a Honvédban, nincs ezen mit szépíteni. Azonban Kispesten nem volt könnyű játszani, a vezetők hétről hétre hitegettek minket, hogy mikor kapunk pénzt, és volt olyan fiatal csapattársam, akinek még kajára sem jutott. Mindegy, ezen is túl vagyunk, kétéves szerződést kötöttem a Honvéddal, de abban benne volt, ha kiesik a csapat, akkor szabadon távozhatok. Nos, már elköszöntem mindenkitől.
– Hát persze, a pénz. Mást sem hallani a futballistáktól, mint hogy nem fizettek, keveset ajánlottak a szerződéskötéskor, hogy becsaptak, satöbbi. Cserébe viszont ott van a minősíthetetlen teljesítmény, a Kispest esetében például a kiesés, ráadásul még azt is mondja, hogy elege van a magyar futballból.
– Megvan minden okom arra, hogy ezt mondom. A magam hite az – és ezzel persze nem kell egyetérteni –, hogy mind a Vasast, mind a Kispestet szándékosan ejtették ki az első osztályból. Játékosként ezt pontosan éreztem. Sajnos, olyan összefonódások vannak a háttérben, amit az egyszerű szurkolók nem is tudhatnak. Jó lenne megélni, hogy a pályán dőlnek el a fontos kérdések, nem pedig a háttérben.
– Erre mondják majd azt, hogy inkább a pályán lett volna ennyire harcos, lelkes és határozott.
– Sajnos évek óta kényszerpályán mozgok, magamtól biztos nem mentem volna a Vasashoz vagy a Honvédhoz…
– S ez meglátszott a teljesítményén. A pályafutása alakulását figyelve úgy tűnik, korábbi csapattársának, Szeiler Józsefnek lett igaza, amikor Fradi-vezetőként lemondott önről.
– Lehet. Viszont Szeiler József csak irigykedhet a pályafutásomra és sikereimre. Azt pedig majd valóban az idő dönti el, hogy igaza volt-e a sok Fradihoz kötődő játékos elküldésében…
Nézzük tovább…
Következzék Bárányos Zsolt, akinek – Hrutkával ellentétben – a jelenlegi helyzet szokatlan, mi több, igencsak fájdalmas, hiszen aktív részvételével az a csapat esett ki az élvonalból, amelyik gárdának talán a legtöbbet köszönheti. A háromszoros válogatott támadó középpályás Kispesten lett ismert labdarúgó…
Bárányos Zsolt most viszont semmiképpen sem hosszabbítja meg a lejárt szerződését. A jó képességű labdarúgót hívta a Ferencváros, ám ő nagy valószínűséggel (ismét) Belgiumban vagy Hollandiában folytatja pályafutását. Addig pedig edz a Bozsik-stadionban, s nap mint nap szembesül azzal a ténnyel, hogy ennek a Honvédnak gyakorlatilag már semmi köze a korábbi magyar nagycsapathoz… – A szurkolók hiába keresték a nevét az edzőmeccseken, nem lépett pályára. Már elköszönt Kispestről?
– Edzésre még járok a Honvédhoz, de azt megmondtam, hogy nem hosszabbítok szerződést – mondta Bárányos Zsolt. – Ezt tudomásul vették, úgyhogy a jövő hét közepéig megengedték, hogy ott tréningezzek, és addigra szerintem eldől a sorsom. Menedzserek több csapattal is kapcsolatba hoztak, és biztos vagyok abban, hogy sikerül külföldre igazolnom. Három évet játszottam a belga Lommelnél, így pontosan tudom, kire számíthatok.
– Igaz, hogy tárgyalt a Ferencvárossal is?
– Igen. Ez valóban így történt, Szeiler József keresett, ám olyan szerződést tett elém, hogy azután szinte azonnal elköszöntem tőle. Nem tagadom, szívesen mentem volna a Fradiba, hiszen amikor ott játszottam, akkor jól éreztem magam az Üllői úton. Ám ez az új ajánlat egészen karcsú volt, és ezért döntöttem úgy, hogy külföldön folytatom.
– A Honvédnál nem is marasztalták?
– De, mondták, hogy maradjak, aztán akkor, amikor a pénzre került sor, csak mosolyoghattam. Nem akarok senkit megbántani, de az az összeg, amit Kispesten kínáltak, még az NB I B-s szintet is alulmúlja…
– Azért álljunk meg egy pillanatra. Rendben van, hogy pénzről beszélünk, a futballisták elvárásairól és követeléseiről. Csakhogy a klub vezetőinek s leginkább a szurkolóknak is voltak elvárásaik, elsősorban hogy a Honvéd tradícióihoz híven maradjon az első osztályban. Ez nem sikerült, s ebben bizony az ön mérsékelt teljesítménye is benne van.
– Elismerem, hogy ennek a játékoskeretnek az élvonalban kellett volna tartania a Honvédot, voltunk olyan erősek. Valamiért mégsem sikerült, de ha lehet, inkább azokat kérdezze az okokról, akik azóta már másik klubhoz szerződtek.

Voltak, akik elmenekültek

– Úgy érti, hogy elsősorban ők a felelősek a kudarcért?
– Nézze, nem akarok személyeskedni, úgyhogy ebbe ne menjünk bele. Csak azt mondom újra és újra, azokat a futballistákat kell kérdőre vonni, akik pillanatok alatt leléptek a már süllyedő hajóról.
– Ezek szerint Bárányos Zsolt lelkiismerete tökéletesen tiszta?
– Nézze, amit elvártak tőlem, azt érzésem szerint megtettem. A télen kerültem vissza Kispestre, és akkor már elég nagy volt a baj. Az elején a posztomon játszottam, támadó felfogásban, négy meccsen öt gólt szereztem. Aztán jött Kovács Attila, és attól kezdve ő szabta meg a taktikát.
– Nocsak… Ezt a feltételezést többen is cáfolták, elsősorban persze a korábbi kispesti vezető.
– Pedig igenis beleszólt a taktikába. Ám amit ő eltervezett, az talán még 2010-ben sem valósulhatna meg. Egyfolytában azt erőltette, játsszunk három csatárral. Mi pedig ezzel a taktikával rengeteg területet adtunk az ellenfélnek, és szinte állandó ziccerlehetőséget biztosítottunk riválisainknak. Én ebben a szisztémában védekező középpályásként szerepeltem, jóval messzebb a kaputól.
– Lehet, hogy túlságosan naiv, még inkább maradi a kérdés, de amikor egy futballista nevelőegyesülete története talán legsúlyosabb válságát éli, kiesik az első osztályból, meghatározó futballistáit veszíti el, gyakorlatilag szerelése sincs, szóval ilyen helyzetben nem jut eszébe, hogy maradjon, és segítsen a Honvédon?
– Ne vicceljen, ezek az idők már elmúltak. Profik vagyunk, pénzből élünk. Márpedig a Honvéd most nem dúskál a javakban, ráadásul én nem szeretnék a magyar másodosztályban futballozni. Gondolom ezt megérti mindenki, nem igaz?


FradiKA Creative Commons License 2003.07.07 0 0 65017
Ha pusztan uzleti szempontokat nez a varszagi akkor logikus a lepese.A Fotexnek szar eve volt.A Fradi nem nyerte meg a bajnoksagot es nem juthat a BL-be raadasul evvegeig bezartak az Ulloi uti stadiont tehat iden ninvs jegybevetel.A veszteseg tobb szaz millio forint.Arrol nem is beszelve ,hogy ennyi ido alatt rajohetett hogy ilyen hozzanemerto emberekkel mint akik a vezetosegben vannak nem lehet egyutt dolgozni.En mondjuk ketlem ,hogy a Fradi tonkretevese lett volna a cel.Azert pumpalt volna annyi penzt a Fradiba?Nem hiszem.Uzletember.Nem a szive vezerli.Azt sem hiszem ,hogy most fajna neki a Fradit elhagyni.Menti a menthetot.Szerintem varszegi egyben hibazott.abban hogy megbizott azokban az emberekben akik ma a Fradi korul tevekenykednek.Addig ugysem lesz rend es eros Ferencvaros mig ezek az emberek itt vannak.Ki az a befekteto aki ezekre bizza a penzet?Ha te milliardos lennel biznal az ilyen Furulyasokban?En nem orultem varszegi erkezesenek de most valahogy a tavozasanak sem igazan orulok.Azert nem mert megint elment 2 ev a semmire es nem hogy elore haladtunk volna meg tovabb sulyedtunk.95 ota csak varunk valamire.
En bizok a csodaban es talan van a vilagban egy Fradi szivu milliardos.Kerem jelentkezzen.Egyik nap volt szerencsem latni illetve talakozni ausztralia leggazdagabb emberevel.es ahogy neztem ot az jart az eszembe ,hogy ez a pali megtudna venni az egesz magyar mezony stadionostul mindenestul egyutt.Istenem mit csinalhatna a Fradibol.Aztan elszomorodtam mert az arc a crikett megszallottja.Kar.Meg nincs is Fradi szive.:)Szegeny ember.
Előzmény: markov1 (65015)
FradiKA Creative Commons License 2003.07.07 0 0 65016
Mi a baj az utanpotlas edzokkel?
markov1 Creative Commons License 2003.07.07 0 0 65015
Úgy néz ki, hogy julius 01-től kirúgták az összes utánpótlás edzőt. A mtk meg erősít!
Várszegi Gábor 2003-ra időzítette az FTC megsemmisítését?
T0mika Creative Commons License 2003.07.07 0 0 65014
Mindorokke Ferencvaros!

a tobbi kit erdekel???

takacsi Creative Commons License 2003.07.07 0 0 65013
Az előzmények befejező része következik.
Holnap megpróbálom elemezni a mostani helyzetet.

2002.01.04. 2002.01.04. 2002.01.04. 2002.01.04

ZÁRSZÁMADÁS

Elérkeztünk 2001 végéhez és ilyenkor Fradistaként is zárszámadást készíthetünk. Kötelességünk is az elszámolás elkészítése, hiszen felgyorsult, változó, Fradista világunkban, egy éven belül is annyi esemény történik, amennyi korábban több év alatt sem.
Pár év multán meg úgy átírják, maszatolják a történteket, hogy senki nem tudja kibogozni az igazságot. Hogy hasonlattal is éljek, gyilkosok koszorúzzák áldozataik sírját, emlékművét…
Sajnálatos az, hogy az ”események”, nem szakosztályaink elért sikereihez köthetők elsősorban.
2000 Szilveszterén volt egy klubunk, Elnökünk és az FVM segítségével működtek szakosztályaink. A Ferencvárosi Torna Club nehézségekkel, de a korábbi katasztrofális helyzetéből kikerülve, egységes irányítással, közös identitással működött.
Nem sikerült az ISM-nek lenyúlni létesítményeinket. Létesítményeink fejlesztése folyamatos volt.
Első csapás akkor érte a Ferencvárost, amikor az erősebb kormánypárt kezdte felszámolni a gyengébbet. Támogató nélkül maradt a Club, elvették azonnal a létesítmények kezelői, illetve használati jogát.
Azóta a gödi ”paradicsom”, a műfüves, szállodás, oktatási, alapozó központunk a kormány és a parlament tagjainak, egyes pártoknak gyülekező, pihenő, edzőközpontja lett.
Igaz előtte még Furulyás úr aláírta a papírt, hogy ”consensusos” legyen a gyalázat. Lemondtunk jogainkról. Feltétel nélkül?
Nem tudjuk, lehet, hogy ígéretek is elhangzottak holmi Fradi Stadion építéséről, lehet, hogy szerződések is születtek. Lehet.
Mi nem tudhatjuk.
A vezetés nélkül maradt Ferencvárosi Torna Club átmeneti jelleggel Furulyás Jánost választotta vezetőjének. Majd később a Közgyűlés új alapszabályt fogadott el és megválasztotta új vezetőinket. Elnök, alelnök, mintegy 15 elnökségi tag.
Elnökké, a választási Közgyűlés előtt, a hihetetlen és titkos befektetőt elővarázsoló, pénzt ígérő Furulyás Jánost választották. Bejelentése hatalmas meglepetést keltett, mivel senki nem tudott előtte semmiről.
Majd a Labdarúgó Kft eladására tárgyalási felhatalmazást is kapott egyúttal az Elnök úr által vezetett kis csoport.
Közben folydogált a bajnokság, voltak olimpiai bajnok vízilabdázóink, volt bajnokesélyes kézilabdacsapatunk, VK győztes tekézőink, Pais Péterünk, minden idők legsikeresebb magyar bajnoka.
Nem sikerült focicsapatunknak annyit bukdácsolnia, hogy ne bajnoki címért menjünk mintegy 4 ezren Debrecenbe. Megnyertük 27. bajnokságunkat. Boldog volt táborunk, még akkor is, ha nem volt felhőtlen az örömünk. Bíztunk abban, hogy csak jobb jöhet, a bajnokság megnyerését indulásnak tekintettük. Egy hosszabb diadalmenet kezdetének.
Csak az a fránya pénz! Az hiányzott, de nagyon. Már korábban is úgy éreztük, szándékos bojkott, pénzügyi katasztrófába taszigálás folyik a Ferencváros ellen. Minden támogató, szponzoráló, pénzforrás eldugult. Szándékos kiéheztetés folyt, ki tudja, kik részéről. A szokásos „privatizáció”, fillérekért mások zsebébe vándorolhassanak ellehetetlenített értékeink.
A pénzhiányról is csak néhány konkrét példán keresztül informálódhattunk, a sajtóból, hiszen vezetőink nem tartották kötelességüknek a tájékoztatást. Sem az adósságokról, sem a tárgyalások alakulásáról.
Így, derült égből, villámcsapásként kaptuk a hírt, focicsapatunkat megvette az MTK tulajdonosa. Megint csak a szokásos: senki nem tudott róla.
Az Elnökség is csak utólag hagyta jóvá az aláírt papírokat.
Beszéltem az ország egyik legjobb, Fradista ügyvédével. Egy éjszakára kapta meg a dossziét, átnézésre, véleményezésre. ”Nem szabad aláríni!” záradékolta.
Egyébként hat ügyvéd ”segített” az Elnök úrnak, a ”Fradinak”, a tárgyalóasztalnál, mindet az új tulajdonos fizette… Eredményét szenvedjük ma és a jövőben…
Ez is csak egy jel arra, hogy minden összekuszálódott. Információhiányban szenvedő, véleményformáló szurkolók sem fogták fel az első napokban, mi is történt.
Sokan bíztak egy profi, pénzre alapozott, profitorientált foci Kft működésében.
Pénzt kapnak a szakosztályok, a játékosok. Ez a takaró elfedett mindent.
Az Elnökség tagjai is így hitték, meggyőződésből szavaztak az eladás mellett.
Ideig, óráig. Majd mindenki lázas pénzkeresésbe kezdett…Hol van?
Igen, minden rendben volt. Csak a szerződés volt üzleti titok, még az illetékesek előtt is.
Van olyan elnökségi tag, akinek kezében van a szerződés?
Elnökünk megnyugtatott mindenkit, 80%-ot adunk el, egy tizeddel sem többet. A 20% biztosítja a Ferencvárosi Torna Club kellő beleszólását a Kft ügyeibe.
Az ár 2.4 milliárd, négy évre lebontva. Így a kamatokból élhet majd a többi szakosztály. Megmenekültünk.
A foci pedig a ”jógazda” gondoskodása, érdeke szerint nemzetközi élvonalba jut. Hiszen ez az érdeke az új tulajdonosnak. Csak így kaphat még több pénzt vissza (ingatlanunk eszünkbe sem jutott még akkor).
Szép volt.
A baj az, hogy egyetlen pont volt biztos. Eladtuk a Fradit.
Rövidesen kiderült most még nem nyúl az új tulajdonos a csapathoz, majd télen.
Most tél van. Kemény, hideg tél.
Jöttek emtékás vezetők. Elkezdődött… Mennek a játékosok…
A tervekről semmi hír. A befektetendő összegről sem beszél senki.
Nehezen írom le, nem tudom ellenőrizni a hír valódiságát: a Fotex 2002-es bevételi terveiben szerepel állítólag a Fradira fordított összeg, plusz egy milliárd!
Rövid számolást végezve bizonyítottam annak idején, nem képesek megélni a kamatokból a megmaradt szakosztályok. Pedig feltételeztem - ámbár nem hittem - hogy befolyik a pénztárunkba a 2.4 millió.
Ma már tudjuk, hiába folyna be. Ugyanaz az ember, aki, pár hónapja azt mondta, ”a 2.4 milliárd kamataiból”, most azt mondja ”az 1.2-1.4 milliárd kamataiból”… Mi történt?
Hát, adósságaink voltak. Hogy ezt akkor miért nem tudhattuk meg? Kizártnak tűnik, hogy nem tudta legalább egy ember! Nem mondta meg Furulyás úrnak?
Ha nyíltan dolgoztak volna a Fradi vezetői, akkor nem érhetnek minket ilyen meglepetések. Végül, megtörtént az, ami véget vetett megelőlegezett bizalmunknak.
Az, ami HITELTELENNÉ TETT MINDENT, MINDENKIT.
Történt, hogy a Kft tulajdonosa egyik cégéből átutalt 100 millió forintot, másik cégének (Ferencvárosi Torna Club Labdarúgó és Sport Kft) tőkeemelés címén. Tehát egyik zsebéből áttett a másikba egy összeget és lám, 19.7% további részesedést szerzett a Ferencvárosban.
Amiért egyébként 590 millió forintot kellett volna kifizetnie az anyaegyesületnek. Nekünk, a Ferencvárosnak. Ha az eredeti áron számoljuk a százalékokat.
Mókás helyzet volt, amikor pár százezer forintot kezdett összegyűjteni az Elnök úr, hogy legalább 1%-ra emelje a Fradi részét a kft-ben. Ugyanaz, aki nem engedett a 20%-ból.
Nem nevezhetem mókásnak azt az eredetileg is feltűnt és kritizált helyzetet, hogy a vevő (én akkor lízingelőnek neveztem) kifizette a vételár negyedét, azaz a teljes (?) ár 20%-át és korlátlan tulajdonba jutott.
A 19.7% fényében ez nagyon rossz üzletnek látszik.
Illetve jó üzlet, a vevőnek. Szerencsés ember. Vagy okos. Esetleg ügyes.
Az üzletben két fél van. A szerencsétlen, a buta, vagy az ügyetlen a másik.
Itt már felmerül az a kérdés is, hogy tényleg CSAK ezek a jelzők illeszthetők a Ferencvárosi Torna Club illetékes vezetőjére, avagy vezetőire?
Két eset van. Az egyik: tudjuk, mit csinálunk. A másik: nem tudjuk, mit csinálunk.
A 19.7% után, akár az első, akár a második okból, valakinek LE KELLETT VOLNA MONDANIA!
Hiszen 590 millió forintot kiemeltek a Club zsebéből. Ezt már soha nem kapjuk meg.
Megismétlem a le nem mondóknak:
„Uraim! Most kéretik levonni a tanulságot! Ezután mindent nyíltan csinálunk. Elmondjuk a célokat, az okokat, a helyzetet, valamint azt, mikor, mi várható.”
A lemondóknak: hozzák NYILVÁNOSSÁGRA, lemondás előtt a szerződést!
Tudom kicsit illetlen beleszólásom a rám nem tartozó dolgokba.
Nem is szóltam volna bele, ha nem akadtak volna további, súlyos kételyeim.

A Stadionépítés. Kérem, a kormány eldöntötte, hogy a Ferencváros stadionját korszerűsítik, kibővítik, a Székházat máshol alakítják ki, ahol lesz helye sok mindennek. Luxuspáholyoknak is.
Ez utóbbi hiányzik nekünk, szurkolóknak legkevésbé. De ez nem lehet ürügy arra, hogy valaki azt mondja: nem kérjük azt a közel 10 milliárdot az új Fradi Stadionra. Nem kérjük az új Stadiont?
Ki nem kéri? Várszegi Gábor.
Uraim! Csak nyíltan! Ki a használója a Stadionnak? A Ferencvárosi Torna Club, vagy a Kft? Esetleg mindkettő?
Megvallom, nagyon mérges leszek, ha kiderül, ezt is eljátszottuk.
Azt sem értem, ha van joga VG-nek ebbe beleszólni, miért nem akarja, amit minden Ferencvárosi nagyon szeretne? Csak nem valamiféle ingatlanspekuláció?
Miért hallgat egy ilyen kijelentéskor minden Ferencvárosi vezető?
Ki képviseli a ”FERENCVÁROSI ÉRDEKET”? Miért látszik úgy, mintha mindenki Várszegi Gáborhoz igazodna?
Új Stadiont a Ferencvárosnak!
Az utánpótlás. Az utánpótlás nevelése hagyományosan Ferencvárosi feladat a magyar fociban. Kiváló létesítményeink vannak e célra.
Ki felelős ma a Fradi utánpótlásért?
Kinek nem jut eszébe az, hogy egy-egy fiatalnak az első csapatba eladásával is pénzt lehet keresni? Miért nincs utánpótlás a Fradiban? Nem lehet igaz a mende-monda, hogy a vétel-eladás fizetődik csak ki. Különösen, ha titokban történik, ha semmi sem nyilvános a szerződésből.
Nyíltan Uraim! Jelentse ki a Fradi Elnöksége, hogy az utánpótlás nevelését nem adja ki kezéből! Legyen felelőse is az ügynek!
Megemlítem a Ferencváros hivatalos honlapját. Hála Istennek, meg jónéhány embernek, VG-nek, elindult. Csak a szurkolókat száműzték róla egy hét múltán. Megszüntették a Forum-ot.
Kényes kérdés, nem gondolták át sem a Forum indítását, sem megszüntetését.
Remélem találnak megoldást rá, mert az Internet végtelen. A vélemény, mint ez az írás is, máshol jelenik meg. De, megjelenik.
Fontosabb kérdés: kinek a tulajdonában van a www.ftc.hu? Uraim választ várok!
Nem mindegy, hogy egy ilyen érték tovább gazdagítja a Ferencvárosi Torna Clubot, szükség esetén a honlapon keresztül is érvényesítheti a Fradi az érdekeit, vagy nem? Esetünkben megvédi-e szurkolóit?
Nagyon-nagyon remélem, hogy amit látok a Fradi hivatalos honlapján, abból sok pénz fut be már most is a Clubhoz!
A legutóbb történteket végkép nem értem. A tulajdon másé, de a többségi szavazat azaz 80% a Clubé ismét. Muszbek úr kijelentette a ”testvérklubok” tulajdonosi köre nem ütközik semmiféle szabályba, érdekbe. Tehát nem ez az oka ennek a manővernek.
A Fradi Elnöksége dönthet, de a tulajdonos adhatja el a Kft-t. Uraim! Ezt komolyan gondolták? Ki dönthet? (Nyilvánvaló. Akinek hozzájárulása nélkül, nincs döntés)
Egyébként nagyon örülnék, ha úgy lenne, hogy tényleg a Fradi elnöksége dönthet.
Itt a Stadion ügye! Rajta!
Ha már itt tartunk. Tényleg furcsa helyzet állt elő az Elnökséggel, annak hagyományos összetételével. A szakosztályok képviseltetik magukat általában az Elnökségben.
Más problémák, más gondok, mint a foci környékén megjelenők.
Gondolkodjunk egy újabb alapszabályról. Talán a ”kétkamarás” megoldás valamilyen formája, vagy az ügyvivő elnökség, esetleg a „focira specializált” ügyvivőség lehetne működőképes a mostani Elnökség MELLETT, bizonyos hatásköri megosztással, de szigorú kontrol alatt.
Azt viszont AZONNAL el kell érni, hogy ne lehessen „prezidenciális” a rendszer, mert ez, a mostani helyzet erre hasonlít leginkább. Az Elnök rendszeres beszámolási kötelezettsége, mindenről (!) lehet alapja a Club működésének. Szigorúan betartva azt is, hogy csak azt teheti, amire az Elnökség felhatalmazta. A szerződések pedig érvénytelenek az Elnökség jóváhagyása nélkül (természetesen ehhez ismerni kell a szerződéseket)!
A kezdeti bizakodásnak vége a szakosztályoknál. Találó az a megjegyzés, hogy VG nélkül most, VG-vel két év múlva szűnnének meg a szakosztályok, ha valami csoda nem történik.
Ennek megfelelően várjuk a Közgyűlés döntéseit.
Csináljanak zárszámadást ők is.
Aki felelős pozícióban van, az legyen felelős! Nem telt el egy év sem.
Térdre, imához, Ferencvárosi testvéreim!

Ez egy vitaindító is. Lehet, hogy nem térdre, hanem TALPRA!
Mindenesetre senkivel nem beszéltem az írásról, csak említettem, hogy van mondanivalóm. Várszegi Gábornak írt „nyílt levelem”-hez hasonlóan, senki érdekét, senki mást nem képviselve, saját véleményemet aggodalmaimat, kérdéseimet foglaltam csokorba.
Távolról így látom. Biztosra veszem, hogy az egész Fradi tábor várja a válaszokat, a reakciókat.
Az nem reagálás, hogy támadnak. Ez nem a támadás, hanem a jobbítás szándékával íródott.
Tegyük jobbá, nyitottabbá a Ferencvárost!

Pac Creative Commons License 2003.07.06 0 0 65012
Az efféle "viccekből" leginkább az látszik hogy az nb1.hu fórumain változatlan a színvonal.

De nem baj, te csak látogasd szorgosan tovább.
Addig sem rontod itt a levegőt.

Egyébként a vicc olyan öreg mint az országút, csak most valaki átírta "fradis"-ra.
Nagy ész kellett hozzá.

Előzmény: TheSTRONGest (65009)
Ferencváros_28 Creative Commons License 2003.07.06 0 0 65011
Mi látszik ebből? Szerintem csak azt, hogy az ország egyeseknek súlyos Fradifóbiája van, különösen egy kültelki középcsapat szurkolói körében.

Hajrá Fradi!

Előzmény: TheSTRONGest (65009)
mash Creative Commons License 2003.07.06 0 0 65008
akkor írj már egy beszámolót a tegnapi napról a Csíkszereda topicba, ha voltatok a tegnapi előadáson
légyszí
Előzmény: Törölt nick (65006)
FradiKA Creative Commons License 2003.07.06 0 0 65007
Nektek is a legjobbakat!
Előzmény: Törölt nick (65006)
Ferencváros_28 Creative Commons License 2003.07.06 0 0 65004
"Stepanov nem lesz a Ferencvárosé
[2003-07-06 15:05]
Andrei Stepanov hétfőn érkezett hozzánk próbajátékra. A 38-szoros észt válogatott védő csütörtökig készült csapatunkkal, pályára lépett a Dunaújváros elleni edzőmeccsen is, majd a hétvégére hazautazott, mert szombaton hazája nemzeti együttesében játszott a Balti Kupán.
Az észtek gólnélküli döntetlent értek el a magyar válogatottal egy EB-selejtező csoportban szereplő lettek ellen. A találkozót a helyszínen tekintette meg Gellei Imre szövetségi kapitány, aki a ferencvárosi vezetők kérésére Stepanov játékát is elemezte.
- A kapitány ugyanúgy értékelte Stepanov teljesítményét, mint én a Dunaújváros elleni meccsünkön – mondta Garami József szakmai igazgató. – Nagyon képzett játékos, aki kultúráltan, elegánsan játszik. Jól helyezkedik, pontosan passzol, azt azonban nem tudni, hogy a párharcokban hogyan viselkedik, mert a lettek elleni meccsen sem kellett közelharcot vívnia. A másik jelölt a középhátvéd posztjára, a román Sorin Botis játéka jobban tetszett nekem, nagyon harcosan, jól oldotta meg feladatát. Úgy érzem, hogy jelenlegi helyzetünkben nagyobb szükségünk van egy agresszívebb stílust képviselő védőre. Ezenkívül Stepanov korábbi csapatainál a védekezés a lestaktikára épült, mi azonban nem erre alapozzuk a hátsó játékunkat, ezért úgy ítélem meg, hogy Botis gyorsabban tudna alkalmazkodni a játékstílusunkhoz. Azt azonban szeretném hangsúlyozni, hogy az elmúlt napokban nálunk megfordult próbajátékosok közül Botis után Stepanov nyújtotta a legjobb teljesítményt, de mivel csak egy középső védőre van szükségünk, ezért úgy döntöttünk, hogy Botist teszteljük tovább. (2003.07.06)"
fissimacca Creative Commons License 2003.07.06 0 0 65003
Köszi szépen!
pipi Creative Commons License 2003.07.06 0 0 65002
Itt megtalálsz mindent.
Előzmény: fissimacca (65001)
fissimacca Creative Commons License 2003.07.06 0 0 65001
Sziasztok!

Csak annyit szeretnék kérdezni hogy tudna e valaki felvilágosítást nyújtani ezzel az új szurkolói kártyával kapcsolatban! Pl. kitől kell igényelni, kinek kell visszaküldeni stb.! Bocsi ha volt már róla szó! Előre is köszi a segítséget!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!