Keresés

Részletes keresés

ghepard Creative Commons License 2011.02.21 0 0 20

Hát persze hogy idejöhetsz, azért nyitottam (a modival), hogy a látás gondjaival és szebbé tételéről társalogjunk. Több ember többet tud. Én 26 hónapja foglakozom szemeimmel. Én aszondom, hogy segít a szemtorna is, de fontosabb dolog a látástorna. Az meg ugye agyi meg tudati folyamat. Na ez nagyon nehéz. Az ember rááll egy kettőre pislogni, meg itt ott elfordítja a fejét, hogy kinézzen az ablakon, de az a néhány perc édeskevés, amit erre áldoz és azt is csak akkor, mikor az eszébe jut. Látni viszont állandóan kell. Tehát jó volna valahovgy beleverni abba az ember tök fejébe, hogy így meg így kell látni.

 

Hát az nagyon jó gondolat, hogy neked is valamit kellene tenni a látásodért. Ki más tehetne többet. A lézerkés a bajt nem távolította el, hanem bebetonozta a hibát. Látsz úgy jobban (vagy egész jól), de az azért van, mert szemüveget csináltak a szemedre. Az izmok a szemgolyó, a szemlencse stb maradt a régi feszült helyzetben. Ne hidd, hogy ez a mostani egyensúly ilyen marad. Egy időre lehet, de idővel megváltozik a helyzet. Ha megtanulod sajátkezűleg korrigálni, irányítani a dolgokat - nyert ügyed lesz.

 

Én már 26 hónapja nagyon sokat gondolok a szemeimre, már amolyan tudataltti, meg se kottyan. Olyan már ez mint a légzés. Szinte automatikus mozdulatok, de eltartott jó ideig, míg belémgyömöszölődtek.

 

Nekem napi 7 óra kb a melóban monitor (programozom), de nekem ez a legkedvesebb tevékenységem, amivel javítom a szemeimet és látásomat. Aztán odahaza most télen még 2-3 óra TV is bejön. Ez napi 10 óra megterhelés a szemnek, de nekem a legkedvesebb látásjavitó eszközeim. Sokáig nem ment a fejembe, hogy miért olyan jól látom odahaza a TV-t, mikor már tök fáradtak a szemeim a monitortól. Aztán olvastam, hogy a természet úgy alakította ki a szemeket, hogy csak egyetlen távolságnál vannak nyugalmi állapotban a szemlencstartó izmok (a sugárizom és a húzórostok). Na, ez a távolság 2 méter. Ja, így mindjárt érthető a dolog. A monitort úgy 35-50 cm távolságból nézem a TV-t otthon meg 340-350cm-ről. Na a 2 méter valahol a közepén van. A monitornál a sugáizom feszül és a húzórostok pihennek. A TV-nél meg fordítva. Aki a TV-t is közelről nézi, annak pechje van......

Előzmény: Marcipáncicc (17)
Marcipáncicc Creative Commons License 2011.02.21 0 0 19

Mi az a tenyerezés?

(A sötétben közlekedés nálam veszélyes, mert rálépek a macskámra... :D))

Előzmény: ghepard (12)
Marcipáncicc Creative Commons License 2011.02.21 0 0 18

Ezt én is csinálom, főleg esténként lefekvés előtt. Sz.gépezés közben sem ártana, csak sokszor olyankor elfelejtem...

Előzmény: tomi46 (4)
Marcipáncicc Creative Commons License 2011.02.21 0 0 17

Sziasztok!

Bekukkanthatok hozzátok?

Engem 3 hónapja műtöttek Il eljárással. 5 dioptriát szedtek le a szememről,

most (műtét utáni komplikácik miatt - ezzel nem akarok senkit sem terhelni) 0,75 van mindkettőn.

Amikor megkérdeztem a dokit aki műtött cca 2 hónapja 0,6-os vizussal és (nem tudom pontosan mennyi, de tuti -1 feletti dioptiával)

hogy segithet-e a szemtorna, vagy különféle gyakorlatok abban hogy visszajavuljon a szemem a műtött állapotra meg is lepődtem

annyira határozottan és kerekperec kijelentette hogy: Nem!

Most hogy pár napja eldöntötte nem műt ujra mert leolvasom az 1-es sort is, hiába a dioptria erősen gondolkozom azon

hogy valahogy nekem kellene tennem arról hogy mégiscsak feljavuljon a szemem. Még ezt a 0,75 D-t is jó lenne etüntetnem rőla.

Azt észrevettem hogy fókuszálgatással be lehet hozni az élesebb képet, mivel sokszor egyszerűen az agyam sem jól rakja össze a látásomat. Tudjátok, amikor fáradt az ember kicsit "bebandzsul" a szeme is, összemosódik a két szem által látott kép. Velem elég sokszor van ez így, és ilyenkor teljesen tudatosan kell tisztítanom a látásomat. (nem tudom menyire fogalmaztam érthetően)

Szerintem ez azért is lehet így, mert műtét előtt fél dioptria volt a két szemem között, és az agyam még mindig nehezen dolgozza fel azt hogy most cca egyforma a kettő.

A másik pedig: napi tizen-x óra számítógép előtt ülés, sokszor éjfél után is. Na ez nagyon betesz a szememnek. Érzem is, tudom is hogy rossz neki, de sajnos a munka az nagy úr...

pfff. jó hosszú lett.

Hát ennyi rólam, most gyorsan visszaolvasom az összeset amiket írtatok eddig!

Mindenkinek szép napot.

mc

Előzmény: ghepard (16)
ghepard Creative Commons License 2011.02.18 0 0 16

Tegnap átfutottuk a kolleganőmmel azt a 3 oldalt, vagyis Ő futotta át, mert érdekli Őt is a téma. Jógázik is, ezt én mondjuk úgy nem csináltam - de azért valami olyasmiket csinálok, de valahogy úgy menet közben. A módszer hathat biztos valahogy. Elvileg minden hat, amit az ember csinál, aztán majd kiderül, hogy jó irányba e vagy más irányba. Itt van még a hit is. Bármit csinál az ember, a cselekvésben való hit sokat tesz a latban. Tehát, ha valamiről azt gondoljuk (persze nem egy pillanatra), hogy segít és ilyen hozzáállással megyünk neki, akkor a hatás felfkozódik, méghozzá elég nagyon. Ha azonban úgy kezdünk próbálgatni, hogy nem tudom mi ez, nem tudom, milyen alapon működik, de kipróbálom azért is, akkor ez a hozzáállás a legtöbb esetben rossz irányba tereli a test dolgait.  De nem elég csak úgy nekünk hinni benne, hanem ezt az energiát át kell adni a sejteknek is, mert azok be vannak programozva azzal, amit kaptunk és azzal, ahogy éltünk. Ezeket a ütéseket, kopogtatásokat, masszírozásokat csináltam én is annak idején, de aztán egyszerűbb dolgokra figyeltem inkább. Minden istennyilát kipróbáltam, több olyan dolgot is, amit sehol sem olvastam, legalábbis úgy, ahogy próbálkoztam. Ma már csak arra ügyelek, hogy nagy legyen a könnytermelésem, jól nyitva tartsam a szemeimet (ne hunyorogjak),minél többet legyek (és tegyek, megyek) a sötétben és a fejem a nap folyamán (beleértve az éjszakát is) többféle irányba mutasson - mert, mint említettem a gravitáció nagy úr.

 

Sokszor éjjel edzem szemeimet, most sokat van sötét  és már 3 órakor is fent vagyok, ha kedvem szottyan - és nézegetek, kisérletezgetek a szoba sötétjében. Ezek a dolgok sok mindenre megtanítottak. Még most is 7-kor sötét van. Tehát majd minden nap 4 órát a sötétben csinálom azt, amit eddig világosban töltöttem. És ez csak a reggel, este is hamrébb van sötét. A természet egyensúlya - ott is van világos is meg sötét is, csak az ember a sötétet majd teljesen kiiktatta. A sötétben való látás egész másképp működik, mint a világosban. Ezt megtanulni sokat segít a világosban - és sokkal egyszerűbb is lesz.......

Előzmény: Törölt nick (14)
ghepard Creative Commons License 2011.02.17 0 0 15

Igen az a PPT fájl már sokkal tisztább, nagyobb felbontásúak a képek benne. Hát nem tudom miért gondoltam, hogy magyar lesz a szöveg. Sajnos nem beszélem az angolt, csak sokat irogatok angolul, keveset értek. De kíváncsian várom, hogy mit fogsz csinálni és milyen lesz a hatás - már ha beszámolsz róla.

 

Fontos talán a jó látáshoz a jó test is, tehát, ha az egész test jó állapotban van, akkor a látás is javulhat, mert jobb kondícióban és kitisztult állapotban van a test és így a szemek is. Én az energiákkal törődöm egészségemmel, mint a gondolatok, hangok, rezgések, vibrálások, kopogtatások, ütések stb...... Tehát nem használok se gyógysert, se homeoszert, se gyógyteákat - mert megtanultam használni az energiát, rezgést.........

 

Akit érdekel, hogy hogyan csinálom és hogyan működik, az megtalálhatja alább.  Igyekeztem rövidre fogni a szót, de így is 35 oldalasra sikerült. Két változat teljesen egyforma, de az egyik fehér alapon fekete betűs a másik meg kék alapon sárgászöld betűs. Ezt a színt látja legérzékenyebben a szem, lehet könnyebben olvasható a monitoron. Ha valaki ki szeretné nyomtatni, a másik verzió is ott van.

ftp://geofftp:rEadfTp@web.sav.sk/bl-graphs/animation/rezgesek-fekete-feher.pdf

ftp://geofftp:rEadfTp@web.sav.sk/bl-graphs/animation/rezgesek-zold-kek.pdf

Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.17 0 0 14

Gondoltam, hogy nem lesz jó, ha csak simán feltöltöm ide. Ezért csináltam egy 3 oldalas ppt-t a könyv releváns oldalairól készített fotókból.

Itt a letöltőlink: http://data.hu/get/3522631/upload.zip

Jelszó a kicsomagoláshoz: macskakaparas

 

Előzmény: Törölt nick (13)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.17 0 0 13

Próba.

ghepard Creative Commons License 2011.02.17 0 0 12

Na akkor nézzük csak. A topik címében van a szemtorna is és a látástorna is. A kettő messze nem ugyanaz. Az egyik a szemmel foglalkozik a másik meg a látással. A szem foglalkozik az adás vételével (tehát azt mondhatjuk, hogy az egy antenna - tehát veszi a jeleket, a beérkező fényt, fotonokat), majd a retinán ezek a jelek átalakulnak elektromágneses jelekké és továbbítódnak az agyba, mely a tudat segítségével megfejti a beérkező jeleket és elénk tárja látásélmény formájában. A szem és a látás tehát külön kategória. Egyik se működik a másik nélkül. Az orvostudomány a szemre hajt, azt igyekszik korrigálni és a látással nem sokat törődik. A látás a tudatban dől el az agyban tárolt információk és a beérkezett információk alapján.

 

A szem tehát csak azt csinálja, amit ajándékba kapott a természettől szüleink alapján és amire be volt tanítva az élet folyamán. Tehát gyakorlatilag aztán csak reagál az ingerekre a betanult schéma alapján. Ez a tanulás a körülményektől függ, mit csinál az ember, mit néz, hogyan, mennyit, mit eszik, mennyit és mikor alszik, hogyan alszik, nem mindegy milyen helyzetben, helyzetekben és mennyit. A gravitáció nagy úr ám és sajnos van egy mániája, hogy mindig csak lefelé hat. Ha romlik a látásunk, akkor ezek a betanult ingerek rovására írhatók nagyjából. Neki kellene tehát látni, hogy átprogramozzuk ezeket az idő folyamán már tudatalatti reakciókat. Na ez nagyon nehéz. Az embernek elsősorban rá kell  jönnie, hogy mik azok a körülmények, amik hozzájárultak a látása romlásához. Van sok közös vonás is, de mindenki saját maga tudhatja a legjobban, hogy mit is cinált élete folyamán. Ezután teljes kapacitással azon kell igyekezni, hogy olyan körülményeket teremtsen a szemnek, amik más irányba terelik a szem érzékelését, remélve, hogy ezek a más körülmények megmásíthatják a beíródott reakciókat és végül jobb látást eredményeznek. Ehhez sok sok időt kell eltölteni ezekben a más körülményekben. Ezt csinálom én is. Szinte semmi se változott életemben, ugyanott vagyok, ugyanazt kell csinálnom - de egész másképp csinálom, mint még 26 hónappal ezelőtt.

 

Például vegyük a sötétet. Azelőtt meg sem fordult a fejemben, hogy javíthatja a látást a sötétben való létezés. Mindenhol azt olvashatja az ember, hogy jó megvilágítás kell, mert másképp még meg is vakulhat az ember. Le is akartak róla beszélni, sőt aszonták a látástorna oldalakon, hogy ilyeneket ne is írjak. Mikor megkérdeztem, hogy akkor hogy a francba ajánlgathattok állandóan tenyerezést. Az meg hogy a francba javítja akkor a látást. Na végül aztán ki is derült hogy a tenyerezés nem is javítja a látást  - az csak nyugtat. A sötétben való létezés és tevés menés azonban javítja látást - és nem vakítja az embert, mint olvasgattam mindenhol...........

Előzmény: Guybrush Threepwood (10)
ghepard Creative Commons License 2011.02.16 0 0 11

Hát igen, az érdekes dolog - az a tudat. Most megyek, örülök, hogy sokunknak fontos a szem és a természet felé fordulunk, mert a szemüveg nem segít, a kontaktlencse sem, és még a lézerműtét se végleges megoldás - nem is lehet. Vége a melómnak, holnap írok.

Előzmény: Guybrush Threepwood (10)
Guybrush Threepwood Creative Commons License 2011.02.16 0 0 10

A téma engem is érdekel, de nem csak a látásjavítás része, hanem az általad említett tudatformálás is.

Előzmény: ghepard (9)
ghepard Creative Commons License 2011.02.16 0 0 9

Szerintem is másold. Mint írtam, engem minden érdekel, ami javíthatja a látást természetes úton. Majd megvitatjuk milyen lehet az a hatás. Tudok egypár dolgot a tudatról, hisz azt is nagyon meg kellett reformálnom, hogy ne ellenkezzen az ellen, amit csinálok. A dolgokat át lehet írni, a géneink nem itélet felettünk - az is lehet még, hogy át is íródhatnak, csak tömni kell az infót, hogy legyen miből.......

Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.16 0 0 8

Másold, légy szíves!

Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.16 0 0 7

Van egy Ayurvédikus gyógyítással foglalkozó könyvem, ami azt írja, hogy -3, -4 dioptriáig a látási zavar természetes módon orvosolható, a szemüveg szükségtelenné válik.Némi életmódbeli változások kellenek, önmagadon napi rendszerességgel végzett akupresszúrás kezelés, meg hasonlók. 3-5 hónap alatt tökéletes gyógyulást ígér.

Saját tapasztalatom nincs ezzel, mert alig két hete van meg a könyv, és csak nemrég értem ehhez a részhez, de hamarosan próbára fogom tenni.

 

A könyv szerzője Devendra Vora, címe "Health in your hands" (Volume 1). Jellege folytán a benne leírtak egy csont materialista elme számára valószínűleg nem elfogadhatóak. De ha érdekel, kimásolom ide a látás gyógyításáról szóló részt.

Előzmény: ghepard (6)
ghepard Creative Commons License 2011.02.16 0 0 6

Hát igen a számgép mögött elfeledkezünk pislogni. Az a 8, amit emlegetsz még jó is volna, de az igazság az, hogy 1 perc alatt gyakran még egy sincs. Ez volt az én problémám egyike is, de több volt. Hogy le van mérve, a könny 15-18mp alatt párolog el a szaruhártyáról. Ezek szerint bőven elég volna 6 pislogás percenként az ajánlott 22-24 helyett. Én is sok helyen olvastam ezt. Így is indultam, hogy  pislogtam, mint akit agyonvertek volna a hidegben kint és sokat mentem hátrafelé, mert a focin elszenvedett nyaksérülésem nem hagyott nyugodni. A melóban a számgép mögött nincs is időm azon gondolkodni, hogy most szemtornázzak, meg pislogjak - akkor a meló mehet a fenébe. Nem tudok egyszerre két dolgot csinálni - a pislogást bele kell ölni a tudatallatiba, az meg a melóban nem megy, ott használni kell. Segített is az elején, mert már olyan szárazak voltak szemeim, hogy azt hittem állandóan, hogy homok van bennük. Aztán egy idő után hiába minden pislogás, nem javult tovább fokozatosan - kezdtem gondolkodni a dolgokon, mit lehetne tenni, hogy tovább javuljon, de ne kelljen cseszekednem vele. Kiveséztem, hogy mi hat tulajdonképpen és aztán hagyom hatni....... a sötétet, a gravitációt, a hideget, a könnyeket (fel tudtam fokozni a könnytermelést).....

Előzmény: tomi46 (4)
ghepard Creative Commons License 2011.02.16 0 0 5

Mit csinált és mennyi volt az amit segített? Ja és miért hagyta abba? Az a szemüveg, amit vettetek neki, lyukszemüveg volt? Jól írod, mikor az emberen van akkor jobban lát. A rendes szemüvegben is jobban lát. Ezzel csak egy baj van, hogy az nem a szem és az agy eredménye - hanem a szemüvegé. Ha leteszi az ember, akkor mindjárt lássa, hogy hogyan is lát - sz*rul. A lyukszemüveg azért segít, mert tele van lyukakkal és a központban csak egyetlen lyukon nézünk és ezért sokkal kisebb a szóródás, mivel kis felületen megy be a fény.

 

De a normális szemüveg se a szemet javítja, csak a szem helyett összegyűjti a sugarakat - és mint ilyen szinte rögzíti a hibát. Én nem ismerek embert, akinek a szemüveg megjavította volna a látását. Nehezen lehetne egyet is találni a Földön, mégis mennyi szemüveget felírnak. Inkább azt lehetne mondani, hogy valahogy még rontja is a látást, hiszen elveszi az embertől még azt a maradék energiát is, amit a jobb látásáért kellene kiadnia. Így nem kell többlet energia, de később erősebb szemüveg kell és sokan még akkor se kapcsolnak.

 

Az enyémet se javította, pedig 9 évig hordtam - inkább tovább romlott. De segített a tök véletlen és 26 hónappal ezelőtt végleg letettem 3 nap alatt - a negyedik napon már nem volt rajtam és azóta sose. Mégis el tudom egész nap olvasni a monitoron lévő szöveget 30cm-ről is, 50cm-ről is, 100cm-ről is. Ha a körülmények adottak, akkor élesen tudok nézni 1cm belüli távolságról is (nem hülyeség, tényleg meg tudom csinálni) és lehet el tudnék olvasni 0.2mm nagyságú (tehát rettentő kicsi) betűket is olyan közelről. Majd 3 éve még olyan 120cm-től közelebbi dolgokat nem tudtam élesen látni és így szemüveget hordtam. De távolra se láttam már jól. Most se látok tökéletesen mindig, sőt többet nem mint igen, de tudom korrigálni és akkor jól látok. Sok sok apróságot észrevettem a 26 hónap alatt........

Előzmény: ági anyu (3)
tomi46 Creative Commons License 2011.02.16 0 0 4

A napokban olvastam,hogy szem szárazság ellen a következőt javasolják:távolabbra nézni,aztán egészen közelre.

Ezt ismételgetni,mert pl.a számitógép mellett lelassul a szem mozgása.

1 perc alatt 22-24-et kellene pislogni.de csak 8-at tudsz,ha a gép mellett ülsz((.

Nekem bevált ez a gyakorlat

ági anyu Creative Commons License 2011.02.16 0 0 3

Apósom anno csinálta, valamennyit segített neki. Mi vettünk ilyen szemtornásztató szemüveget a férjemnek - ő rövidlátó. Amikor rajta van, sokkal jobban lát, tehát valamit biztos csinál - csak kell hozzá kitartás és idő (ez nem volt)

Előzmény: Minengefahr (-)
ghepard Creative Commons License 2011.02.16 0 0 2

Na és ha nem látsz jól közelre, akkor hogyan segít a távolbanézés. Mit gondolsz? Szerintem nem mindegy, hogy az ember jól (vagy legalábbis jobban) lát közelre, vagy távolra...

Előzmény: R.Katolikus (0)
ghepard Creative Commons License 2011.02.16 0 0 1

Üdvözlök minden érdeklődőt ebben az új topikban, melyet a moderátorral nyittattam. A téma a szemünk és látásunk lenne. Minden érdekel, ami javíthatja a szem munkáját és a látásélmény javulását természetes úton. Minden emberre vár az időskor és a szemlencse vastagodása, ami azzal jár együtt, hogy rövidek lesznek kezeink az olvasáshoz, mert a fókusz egyre távolabb megy. A táblázatok szerint egy 60 éves ember (már ha másképp normális a szeme) csak kb 100cm távolságból képes élesen megkülönböztetni tárgyakat, tehát betűket is - értem szemcsi nélkül. Visszafordítható ez a folyamat természetes úton - tehát szemüveg, kontaktlencse nélkül? A lézerműtét nem is tudom, hogy ilyen idős korban lehetséges.

 

Ha nem, miért? Ha igen, miért? Van valakinek ötlete, magyarázata?

R.Katolikus Creative Commons License 2011.02.16 0 0 0

Távolságba nézés.

Ha gyenge a szemed mindenképpen megéri.

Minengefahr Creative Commons License 2011.02.16 0 0 topiknyitó

Szemtorna és látástorna - megéri?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!