Egyetlen próbadarab a változatból, ezért a próbaidőszak korlátozott kicsit, de biztos vagyok benne, hogy sikerül belerakni pár Km-t. Jó lenne ha a fejlesztési javaslatok (ha lesz) feljegyződnének, és eljutnának hozzám, akár a próbadarab előtt is.
Ez olyan mint amikor bemegy az ember a gumishoz. És megkérdezi a vevő, hogy mit ajánl neki. A gumis azt mondja "én használtam Metzeler Z6 -ot nekem bevált". - Igen az ő motorján az ő vezetési stílusánál.
A PLEXI úgy törött el,hogy egy gurulás után éppen fordultam be a házunk elé nagyon lassan és élesen és a párom előkerült a semmiből hogy álljak meg most.Megálltam és a motor eldőlt és a lábán meg összetört a plexi.Szerencsétlen baleset melyben csak párom lábán lett egy kisebb karc és hát a PLEXI....sem a motornak sem másnak nem lett baja.A motor bemutatkozott a páromnak:-)
Aki hosszabb túrákra megy annak kell sajnos a legtöbb kompromisszumot vállalnia a ruházat terén is, mivel egész nap el kell viselnie az öltözékét, minden időjárási körülmény között.
Egy versenyen,vagy hobbi motorozáskor, legyen az cross, enduro, gyorsasági max. 2-3 órát kell szenvedni a ruhában, azt meg ki lehet bírni mivel tudod , hogy mikor lesz vége, vagy meddig tart ki a benzined (enduro ), meg dolgozik az adrenalin.Valahogy mindig jól esik levennem a cross csizmát.
Én pl. nem bírom a k.nagy meleget, ezért ált. protektoros farmert használok, munkavédelmi csizmával/van olyan lábtartás amikor huzat van benne/.
Hát minek ugrálsz ha nem bírja a lábad? :-) Tengely mentén csavarodni könnyebb, mert ott a két lábszárcsont meg a térd is, mint mondtam tökéletes megoldás nincs. Atomvillanás ellen igen, nem, az ellen nem véd. :-) A krosszcsizmák is elég masszívnak látszanak, de túrázáshoz szerintem túlzás, vasalt orr meg fém csatok, nekem nincs szükség rá, azért is maradt ez az Alpinestars, félúton a krossz meg a túra között.
Félreértés ne essék, én senkit nem akarok mindenféle crosszcsizmára rábeszélni! Miattam mindenki azt vesz fel amihez csak kedve van. Véleményemet osztottam meg a nagyérdeművel a lópikulát érő "motoros" cipőkről. Nekem is volt még anno kezdőként egy Bering márkájú. Jó drágán semmi plusz értékkel. Még sétálni sem volt kényelmes.
Hát kiskomám, csak szólok, hogy attól hogy krossz csizma, még simán kifordul benn a bokád. Az enyém ebben a csizmában tört össze, úgy kicsavarodott, hogy a motor váza a csizma külső oldalán hagyott festék nyomot, holott ugye eredetileg a két lábad közt van. És az nem valami tempós országúti esés volt, csak egy elcseszett ugratás krosszpályán meredek domb tetején.
A kényelem és a biztonság nem átjárható 100%-ban. Ha kényelmesen tudok járni benne, akkor a boka tud mozogni, ennélfogva kicsavarodni is, ha elég erőhatás éri, a talp puha, így a lábfej is össze tud csukódni. Ha nem elég kemény, akkor a motor vagy az ütközés adott formája össze tudja nyomni. Így én a magam részéről maradok a merev csizmáknál, ha kényelmes lábbeliben akarok motorozni, akkor tényleg mindegy mit veszek fel, lehet az egy edzőcipő is. Az acélbetétes bakancstól annyiban tartanék, hogy ha egy esésnél úgy kerülne a lábfejem, hogy a 200+ kilós motor megnyomja azt a betétet akkor az roncsolja szét a lábfejem. De ettől függetlenül van annak is előnye, tökéletes megoldás nincs.