Keresés

Részletes keresés

Diesel9317 Creative Commons License 2015.10.15 0 0 1548

Üdv babuci 85!

 

Kérlek írj e-mailt (braun.bence1@gmail.com) biztos hogy tudok segíteni ajtó ügyben.

Előzmény: babuci85 (1546)
sanyaboj Creative Commons License 2015.10.14 0 0 1547

Szia! Nálunk dryvitos panellakáson déli oldalon sima, nem hőszigetelt nívó erkélyajtó van, 75% belső páratartalom felett kicsit izzad. Északi oldalon sima, szintén nem hőszigetelt nívó ablakok vannak, 60 % belső páratartalom felett derekasan izzad főleg ősszel, mivel akkor a legtöbb az eső, és szellőztetéskor is erősen párás levegő lép be a lakásba. Télen, a hideg miatt jó száraz kint a levegő, így ha rendszeresen szellőztetsz, száraz lesz bent a levegőd, nem izzad szinte az ajtó.

Nálam a páramentesítő gép oldotta meg a problémát. Bekapcsol automatikusan 55 % felett, kiszedi a vizet a levegőből. Az így kezelt belső levegőnek köszönhetően szàrazak a nyílászáróink! Próbáld ki szerintem. Üdv!

Előzmény: SzuperBandee (1544)
babuci85 Creative Commons License 2015.10.13 0 0 1546

Sziasztok!

 

Segítségeteket szeretném kérni. Nagyon sokat vissza olvastam, de már nem tudom követni a dolgokat :)) S.O.S Bejárati ajtót szeretnénk vásárolni, a lényeg hogy szigetelt legyen és azért biztonságos is :)

 

2 éve költöztünk családi házba(ikerházba), most lesz a 2. telünk. Az előző tulaj kicseréltette műanyag ajtóra a régi ajtójukat, amivel nem is lett volna baj, csak h gányul lett beépítve -  ferdén áll és nem volt sehol kinyomva, se takaró lécezve és gyakorlatilag megfagyunk. A víz folyik az ajtón és az ajtó körül, hideg van. Az előszoba és a lépcsőház egy jégverem.

 

Azt már tudom, hogy a nívót és a hisecet el kell felejteni :) De akkor kit és mit ajánlanátok? :))))))

 

Feltétel: meleget szeretnénk, nem szükséges 150 ponton záródó hitech ajtó, de ne lehessen azért berúgni sem :) Fém, fa, műanyag? ki, mit tapasztalt?

 

Áron ház Kft-t ajánlották, esetleg velük tapasztalat? 

 

 

Nagyon köszönöm előre is a segítségeteket

szép estét

üdv: Juci

SIMTDIToledo Creative Commons License 2015.10.12 0 0 1545

Szia!

 

Most hogy írtad, nekem is Nivó ajtóm van családi házban, és tegnap vettem észre, hogy le kellett körbe a tokról, és az ablakról törölnöm a vizet. Tavaly is kicsit átnedvesehetett az xps díszcsík körbe, de akkor költöztünk be, gondoltam beleférhet. Amúgy abszolút meg vagyok elégedve az ajtóval, masszív darab. Alighanem az lehet nálad is a "probléma" hogy jó a ház szigetelése, és az ajtó a leghidegebb pontja a lakásnak. Kérlek ha sikerül valami megoldást találnod a problémára írd meg ide is, én is gondolkodom az ügyön!

 

Üdv:

SIM

Előzmény: SzuperBandee (1543)
SzuperBandee Creative Commons License 2015.10.12 0 0 1544

PS:

Még annyit szeretnék hozzá fűzni, hogy 680 ezer Ftbe került eddig ez a mulatság, és ott vagyok ahol a part szakad. Sehol :(

Jobban jártam volna, ha anno mégis csak megveszem azt a drága német alumínium ajtót! :(

SzuperBandee Creative Commons License 2015.10.12 0 0 1543

Kedves Böbi!

 

Olvastam a bejegyzésedet (sok egyéb hozzászólással egyetemben). Viszont, ha megengeded én is hosszabb hozzászólással szeretném cáfolni amit írtál. Vagyis szerintem NE VEGYETEK NÍVÓ AJTÓT.. legalább is akinek családi háza van az NE TEGYE!

Leszögezem, nem vagyok egy "beépített" ember itt a fórumon aki a NÍVÓ cég hitelességét csorbítja vagy tán javítaná.. Nem vagyok a konkurenciától én csak egy elkeseredett vásárló vagyok, aki százszor megbánta már, hogy a nívó ajtótól vásárolt bejárati ajtót!!!!!

 

Az én sztorim ott kezdődik, hogy 3 évvel ezelőtt mikor építkezni kezdtem, a Nívó ajtónál gyártattam egy egyedi ajtót ami egy nagyon-nagyon drága német alumínium ajtó koppintása (de csak hatalmas koppintása, mert az eredeti cég biztos jót röhögne rajtuk ha látná a másolatot :(, én viszont nem tudok rajta nevetni :( sőt!!! :(.

Egy oldal bevilágítóval rendelkező ajtóról van szó. Az ára 405 ezer Ft volt anno... Én komplett hőszigeteléssel kértem az ajtót!!!!!

Erre beszerelnek nekem olyan ajtót ahol maga az ajtó lap szigetelve volt de körbe a tok nem!!!

Épp jött a tél... nem is.. az ősz.  5C foknál az ajtó úgy izzadt, hogy állt a víz az ajtó alatt!!!!!

Megreklamáltam, hogy én teljes szigeteléssel rendeltem és azt is fizettem ki s, hogy folyik a víz az ajtóról!

A tulajdonos számlájára írom, hogy segítőkész volt mindig is, próbált megoldást találni (bár a sok felesleges köröket és néhány furcsa próbálkozást nem értek). Utólagosan próbálták ajtó színére fújt "lécekkel" szigetelni az ajtót. Na ez volt a második dolog amin kiakadtam.

Először is nyavajás puhafából készült lécek voltak amit a "szakemberei" úgy raktak fel, hogy a színt leverték róla, nem illeszkedtek az élek (ami szerintem ilyen drága ajtónál nem elhanyagolható szempont), és olyan csúnyán szilózták ki, hogy a konyhabútoros azon röhögött, hogy milyen gányoló munkát végeztek. Az ajtó színe sötét antracit, ők állították, hogy nincs fekete szilikon paszta, csak barna. El kezdték barnával kihúzni. Mondtam ácsi!!!! En így nem lesz jó. Felhívtam a közelben lévő barkácsüzletet, hogy létezik e fekete szilikon paszta. Igen és ők is tartanak. Gyorsan elzavartam őket fekete pasztáért. De mikor láttam, hogy milyen munkát csináltak, azután meg őket zavartam haza!

A tulajdonosnak beszámoltam az egészről. Végül már nem akartam pontos precíz munkát kapni, szemet hunytam felette, csak egy normális nem izzadó bejárati ajtót szerettem volna.

Megjegyzem a lakásban nem nagy a páratartalom, sőt rendkívül alacsony (sehol máshol nem jelentkezik páralecsapódás). A külső falszigetelésem 20cm. A+ családi házam van.

Ez mind a tél után tavasszal történt. Tehát egy telet szigeteletlen tokkal töltötte a ház. Akkor még nem voltunk kint a házban mivel még nem volt kész minden a házban. Tehát a fűtés minimumra volt kapcsolva. Viszont a következő télen a „csuda szigeteléses” ajtóval már kint töltöttük a telet. A helyzet nem változott, folyt a víz orba-szájba L. Annyit sikerült ezzel elérni, hogy az utólagos szigetelés az ajtó aljánál felpúposodott, eldeformálódott L.

Ezt jeleztem ismét a Nívó ajtó felé. Azt mondták nem tudnak mit csinálni vele, valahogy úgy esik a légáramlás nálunk, hogy ilyen szélsőséges körülményeknek van kitéve az ajtó :D Ezt nem tudom mivel magyarázni, mert a bejárati ajtó pont, hogy a déli oldalon van a háznak, tehát épp azon az oldalon van Havaii DJ. Vagy itt túl nagy koncentrátumban van a sűrített hegyilevegő, nem tudom…. De ilyen választ kaptunk meg, hogy visszafizetik az ajtó tok szigetelését. Először nagyon nagy összegről beszéltek mikor még csak szó volt róla, hogy utólag kellene szigetelni az ajtótokot, de miután vissza fizették már csak 30 ezer Ft lett a nagy összegből. Érdekes J.

Azt mondták próbáljam meg magam megoldani a szigetelést, ha tudom. De hol van itt a  10 éves teljes garancia?????

Én maszekban úgy próbáltam megoldani, hogy Dibond lemezeket (alumínium lemezek) vettem, méretre vágattam (az egész rohadt drága volt), lefestettem, felrakattam az ajtóra alatta szigetelő anyagot rakattam.

Kinézetre százszor jobb volt, mint az utólagosan összegányolt leces megoldás a profiktól, de viszont a szigetelés itt sem vált be. Sajnos a dibond lemez nem engedett vastag szigetelést így amit sikerült alátennünk az édes kevésnek bizonyult.

Az ajtó csak izzadt és izzadt. Ráadásul annyira felázott, hogy már a külső ajtó lap fa sziketelése is felhólyagosodott. L Azt is kicserélték, teljesen szétkapták az ajtót. De utána sem változott semmi L.

 

Már nagyon elvoltunk keseredve, hogy ennek semmi megoldása nincsen.

Richárd a tulajdonos személyesen jött el és nézte meg mi is a probléma. Olyan javaslattal állt elő, hogy vagy fizet nekünk 100 ezer Ft és akkor lezártuk az ügyet, marad a vizes ajtó, vagy mi fizetünk neki plusz 150 ezer Ft kiveszik a régi ajtót, és valami szupertechnológiás új hőszigeteléssel ellátott prémium (csúcsok csúcsa) ajtót kapunk.

Mi belementünk, hogy cseréljék ki az ajtót, bár nem szívesen mert nem akartunk falbontást miután végre a vadi új házat rendbe tettük L. De belementünk mivel már nagyon elegünk lett az egészből, hogy mióta szerződtünk a Nívó ajtóval csak a gond van L.

Legyártották, tavasszal jöttek kicserélték. Itt megjegyezném, hogy olyan rombolást csináltak, hogy a feleségemnek a könnyei lejöttek, mikor már a beszerelt ajtót látta, hogy mi van körülötte. Pedig a rombolásnál itthon sem volt!

Nem mondanám, hogy vigyáztak, mivel olyan falat is tönkretette aminek köze nincs az ajtóhoz. Saját költségemre javítattam ki körbe a falat a bontás után illetve a vakolatot a házon (Ahol nem is kellett volna tönkretenni plusz 5nm). Az sem volt olcsó mulatság, de megcsináltattam, csak már legyen vége.

Az új ajtó első ránézésre mutatós, de lehet, hogy a munkámból adódik vagy túl szőrszálhasogató vagyok (bár szerintem ennyi pénznél már lehet az ember), olyanokat véltem felfedezni rajta, hogy a duplafalú oldalvilágító üvegen belülről festék csík van . Lehetetlen letakarítani. Az ajtó gondolom még nem száradt meg teljesen lefestés után, mert a külső ajtó lapon vízszintesen fut 6-7db halvány csík ha jól megnézzük, illetve a középső zártszelvény külső szigetelése alul (festék vagy teljesen anyagában nem tudom) be van repedezve. Ennyit a 625 ezer Ft ajtóról L.

S ami a legszebb.. Eljöttek a hidegebb (de még pluszban lévő hajnalok), s az ajtó ugyanúgy izzad mint azelőtt a régi  Már kínomban nevetek rajta :(

Szóval jelenlegi állás szerint ott tartunk, hogy semmi sem voltozott. A prémium kategóriás ajtó ami egy Mercedeshez volt hasonlítva, ennyit ér.

Már elegünk van az egészből, de nagyon! Megírtam Richárdnak a dolgot. Eddig még nem kaptam választ…. De, ha beszélünk majd a jövőben ezzel kapcsolatban, neki is megmondom, hogy mindenféle képen jogi tanácsot fogok kérni ezzel kapcsolatban.

Szóval egy szónak is száz a vége, nem ajánlom senkinek a Nívó ajtót aki családi házra gondolja. Szerintem nem tudnak egy tisztességes ajtót legyártani. A marketing szövegelés megy, de ezzel itt le is zárult az egész.

Gondoltam megosztom az én történetemet is, ha egyáltalán valaki végig olvassa

Előzmény: KBöbi (227)
sanyaboj Creative Commons License 2015.10.10 0 0 1542

Kapásból hivatkoznak az egy éves garira (!) Csak halkan jegyzem meg, nekünk a 2006-ban beépített nívó ajtón kb. 2014-ben beszart a kilincs, hívtuk őket, pár nap múlva ingyen kicserélték a komplett középső zárszerkezetet, a másik kettőt kivették ellenőrizték és az ajtó szigetelést "csak úgy" kicserélték. Mindezt ingyen!!!

 

Előzmény: Gyurco78 (1541)
Gyurco78 Creative Commons License 2015.10.10 0 0 1541

Szerintem örülj neki, hogy 2 évig bírta ez a "bizonsági" ajtó. Ez akkor is egy szar vékony lemezajtó marad, ha a zár nem romlik el benne.

Előzmény: zsuka64 (1537)
attamatta Creative Commons License 2015.10.10 0 0 1540

Szerintem az a nagy mázli, hogy nem betörő találkozott először a "kínai kicitgagyi" zárral, mert akkor még károtok is lenne az elfuserált ajtóból.

Előzmény: zsuka64 (1537)
sanyaboj Creative Commons License 2015.10.10 0 0 1539

Szia! Szerintem semmi nem fog történni. :-(

Előzmény: zsuka64 (1537)
motduck Creative Commons License 2015.10.10 0 0 1538

Akkor a homar blog ba írj.:)

Előzmény: zsuka64 (1537)
zsuka64 Creative Commons License 2015.10.07 0 0 1537

Sziasztok!

Segítséget szeretnék Tőletek kérni. Kb. két évvel ezelőtt betörtek Hozzánk, ezért biztonsági ajtót kerestem. A Hisec ajtó tünt árban, kivitelezésben a legjobbnak. Megrendeltük, jött egy szakember aki felmérte a lehetőségeket. Férjemmel közölte, hogy a lakásba futó vezetékek egy műanyag védőcsőbe fognak kerülni stb. stb. Pár napra rá jöttek a "szakik" kb. 4-en az esti órában, gondolom fáradtan. Ebből a társaságból egy fő dolgozott a másik három nézte a munkálatot. Udvariasak voltak, mikor elfogyott a cigijük, adtam, végén a munkálatot az áron felül is megköszöntem, Én balga. Pluszban kértem a helyreállítási munkálatot is, természetesen plusz fizetségért. Bár ne tettem volna. Ez a helyreállítás is este történt, folyamatosan le-föl kapcsolodó lépcsőházi világítás mellett. Egy fiatal (bevalottam tanulja a szakmát) munkás vakolt,helyreállított. Társai lennt a teherautónál várták. Néztem Én a készülő munkát, de gondoltam, majd kialakul, sajnos nem is tudtam megvárni, mert dolgozni kellett mennem a fiam maradt otthon. Másnap férjem amikor hazajött két hét után elhűlve látta a végeredményt. A kábeltévé, csengő stb. vezetékek kivülről lakásba tartók már a beszerelésnél is, illetve belülről a kaputelefonom a "helyreállítás" folyamán SIMÁN befalazva találtatott !! Ezek után felhívtam a Hisec csapat vezető hölgyeményét reklamálás céljából (többször is), akinek fogalma sem volt milyen csőről beszélek Én, hiába mondtam Neki, hogy a kollegája is úgy tájékoztatott Minket, hogy védőcső is lesz, szerinte ez nem így van, majd utána néz és hív. Többszöri hiba jelzésemre sem reagáltak, vissza nem hívtak. Közben eltelt két év, egyik nap nem tudunk a lakásba bejutni a felső zár nem működött "kizárt" Bennünket az ajtó. Felhívtam a Hisec ügyfélszolgálatot, közölték, hogy nincs kocsi akit kiküldhetnének pár napig, hívjam a Zárkirályt. Szerencsém volt, pont a kerületben volt az egyik szervízkocsi. A zárat megfurta, kicserélte,közölte, hogy ne is csodálkozzak ez kínai gagyi zár. Az ajtó beszerelését is derüvel fogadta, a csövek befalazásától kezdve a kaputelefon bebetonozásáig, illetve tájékoztatott, hogy olyan sok purhabot fújtak a keretbe, hogy az valamilyen lemezt előrenyomott. Szerinte reklamáljam a munkát, természetesen a két év után tönkrement zárat is otthagyta emlékbe. Ez a zárcsere potom 25.000 Ft-ba került, hát ennyit az akciós ajtóról. Ismét felhívtam reklamáció céljából a Hisec ügyfélszolgálatát, közölték, hogy a garancia egy évre szólt, zárcserére meg úgy sem vonatkozott volna.:) Ha reklamálni szeretnék nosza a központi részen tegyem, mily véletlen a vonal megszakadt. De hol, nem találok semmiféle telefonszámot, címet a honlapjukon? A fenti kálváriamra mentségem, hogy nem értek a "férfi munkákhoz", megbíztam a SZAKEMBEREKBEN a CÉGBEN,férjem aki felügyelte volna a munkálatokat vidéken tartózkodott. Kérem a segítségeteket, lehetőség szerint címmel együtt, mert ezt a kontárságot, hanyagságot, illetve a közömbösséget nem szeretném annyiban hagyni, Én is megdolgozok a pénzemért, nem ingyen kapom. Várom a válaszotokakat. üdv.

Cross80 Creative Commons License 2015.10.06 0 0 1536

Sziasztok! 

 

Egy olyan kérdésem lenne vettünk egy ingatlant a párommal! 

És úgy van mikor bemennénk a lakásba kinyitunk egy lemezajtót aminek a belsejét műbőr fedi. Utána egy sima fenyő ajtó. 

Olyan kérdésem lenne hogy milyen ajtót érdemes venni? 

Kültéri bejárati ajtót szeretnénk.

Az albérletben csak fa fém ajtó volt. De mikor kint -10 fok volt  szó szerint ömlött áh ajtón a pára! 

Tudnátok tanácsot adni? 

Köszi 

motduck Creative Commons License 2015.09.30 -1 0 1535

Ilyen ajtót kéne venni, mert itt nem csak szimulálnak hanem tényleg profi betörő megy és nem tudja az utolsó ajtót kinyitni.:) 

warr Creative Commons License 2015.09.28 0 0 1534

Hi, 

 

Tud valaki olyan céget, ajtóst (lehetőleg Budapesten), aki foglalkozik hangszigetelt bejárati ajtó gyártásával? Panelba kéne. Nem kell különösebben biztonsági ajtónak lennie, lényeg a minél jobb hangszigetelés. 

 

Köszi

Contax_G Creative Commons License 2015.09.27 0 0 1533

Sziasztok

 

Ilyen ajtót szeretnék egy kis szuterén helyiségre.

Miből érdemes ezt kivitelezni?

Ár/értékarányban mi lenne a legjobb megoldás?

 

s40s Creative Commons License 2015.08.26 0 0 1532

Sziasztok,

 

tetszenek az Omega ajtók, de nem látom, hogy bármilyen mabisz tanúsítványnak megfelelnének e. Nincs valakinek erről infója? 
(igen, tudom, hogy a mabisz mennyit ér, de a biztosítóknak számít).

FarkasAlexa Creative Commons License 2015.08.26 -1 0 1531

Hozzánk is betörtek nyár elején, ezért mindenképpen szükségünk volt egy normális, betörésbiztos zárra.
Elképesztő, hogy sehol nincs már biztonságban az ember és ennyi óvintézkedés kell, hogy megvédje az értékeit....
De ezzel a biztonsági zárral remélem hosszú ideig nem kell ezek miatt aggódnunk :)
Jobb biztosra menni!

BalII Creative Commons License 2015.06.18 0 0 1530

Sziasztok!

 

Valakinek nincs ötelte mauer redline elite 2 zár nyitására ? Nem tudom mi történt vele.. valaki vagy babrálta vagy magától adta meg magát (bár eddig semmi baja nem volt). De jelenleg egy picit sem mozdul..  A legnagyobb gond, hogy az ajtó rossz oldalán vagyok.. Ezért sem tudom, hogy betörtek-e..

sátortábor Creative Commons License 2015.06.14 0 0 1529

Bocs a késői válaszért, nagyon el voltunk  havazva.Tudom, széles skálán mozognak, de nem tudom/nem ismerem a minőségüket.

100ezerbe belefér?

Van ismerős akiknél műa. van, dicsérik.

Persze nem veszem készpénznek, ezért olvasnám  szívesen a véleményeket

Előzmény: troglodita (1526)
softis01 Creative Commons License 2015.06.10 0 0 1528

Előzmény: softis01 (1527)
softis01 Creative Commons License 2015.06.10 0 0 1527

Tégla épületről van szó, családiház a 80'as évekből.

 

Előzmény: troglodita (1524)
troglodita Creative Commons License 2015.06.10 0 0 1526

szerintem egyértelműen fém, a többit azért elég könnyű szétbarmolni... büdzsé?

Előzmény: sátortábor (1525)
sátortábor Creative Commons License 2015.06.10 0 0 1525

Szép napot mindenkinek !

 

Segítségre lenne szükségem.

Budapesti (9.ker), zárt lépcsőházban  szeretnénk bejárati ajtót cserélni.

Mi a vélemény: fém, fa, vagy műanyag a biztonságosabb??

Ami fontos: tisztességes vállalkozó, biztonsági ajtó, kulturált kivitelezés, elfogadható határidő a beépítésre..

Tud valaki ajánlani megbízható céget?

A negatív véleményekre is kíváncsi lennék.

Köszönettel: András

 

troglodita Creative Commons License 2015.06.10 0 0 1524

Milyen anyagból épült a fal? Tégla, panel? A szakik általában ránézésre megmondják ;-)

Előzmény: softis01 (1523)
softis01 Creative Commons License 2015.06.09 0 0 1523

Sziasztok,

 

meg tudnátok mondani, hogyan tudnám meghatározni a beépítendő műanyag bejárati ajtó gyártási méretét, mielőtt a régi faajtót kibontom? Ha a mostani (látható) falnyílást mérem, az 95x210 (+-1cm). 

Előre is köszönöm a segítséget

festoandras Creative Commons License 2015.05.26 0 0 1522

Nem beszélve arról, hogy az áraik amiken hirdetnek, mire kiérnek már duplája :-)

Előzmény: Törölt nick (1519)
festoandras Creative Commons License 2015.05.26 0 0 1521

Áronház.

 

Őket ismerem, nem olcsók, viszont jó minőségű ajtóik vannak.

Előzmény: metallik (1520)
metallik Creative Commons License 2015.04.17 0 0 1520

Sziasztok

 

Jómagam is ajtócsere előtt állok (társasház, szabadtéri folyosóról nyíló, tehát kültéri bejárati ajtót keresek, lehetőleg fát, kicsit idegenkedem a műanyagtól). Persze nálam is ki kellene bontani a régi faajtót, és be az újat. XIII kerben vagy vonzáskörzetében melyik céget ajánlanátok (vagy nagyon NEM ajánlanátok) mind az ajtóbeszerzéshez, mind a kivitelezéshez? Eddig 2 céget találtam, kik szóba jöhetnének elképzeléseim szerint: az egyik a Gavron a másik az Áronház Újpesttről. 

 

Köszi

Törölt nick Creative Commons License 2015.04.16 0 0 1519

Csak a NÍVÓ-tól ne rendeljetek ajtót. Vagy ha rendeltek ne kérjetek takaró léceket, mert mérni azt nem tudnak. Már 3 szor felutaztam vidékről, de eddig egyik mérésük sem lett jó, kicsi lett. Ez így elég drága mulatság, és sok idő, nem is beszélve a méregről. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!