Keresés

Részletes keresés

konczeyb Creative Commons License 2011.10.26 0 0 9405

nem egy ilyen vírus van :(((

Előzmény: KicsiManci (9404)
KicsiManci Creative Commons License 2011.10.25 0 0 9404

Maja megkapta a rotavírus elleni szert, így elvileg nem is kaphatott el Rotát. Nem tudom, mi lehet, de a kórház (László) tele volt ilyen tünetes betegekkel. Nem is nagyon járunk el sehova, zenebölcsibe csak, de két hete nem voltunk. Péntektől vasárnapig kellett kórházban lennünk, de szörnyű volt! Maja is alig, én meg semmit nem aludtam. Maja itthon vasárnap este egyhuzamban 16 és fél órát aludt, ez az új alvásrekord.

Remélem, ti megúszátok a kórházat!!!!!!!

Előzmény: muzsa (9403)
muzsa Creative Commons License 2011.10.25 0 0 9403

Húúú. hát én nagyon reménykedem, hogy Zsigánál nem lesz ez a helyzet... mi most vagyunk a hányós-fosós második napján, vasárnap éjfélkor kezdett hányni, de most inkább már csak a hasmenés van, az első két óra után majdnem bementünk a Lászlóba, mert eléggé szar volt a helyzet :( A bátyja csütörtökön kezdte, az oviból hozta... állítólag nem rotavírus, mert nem olyan durva, de akkor milyen lehet a durva???:((( már bánom, hogy rota ellen nem oltattam... oké nem halunk bele de nagyon szar látni őket így, és azt viszont nem is tudtam, hogy nem nyer védettséget egy rotavírusos megbetegedés után, hanem 3-5-ig vagy 0-5-ig bárhányszor újra elkaphatják...

Előzmény: KicsiManci (9401)
KicsiManci Creative Commons License 2011.10.25 0 0 9402

Én már hónapok óta adok Manónak tejet, először csak bio 3,5-est, aztán sima 3,5-est, most 2,8-ast kap. Tejbegríz, tejberizs nagy kedvenc. Szerencsére nálunk senki sem allergiás, vagy érzékeny. Kakaót nem szeretem adni, de nagyon ritkán belefér.

Előzmény: konczeyb (9400)
KicsiManci Creative Commons License 2011.10.25 0 0 9401

Sziasztok! Mi megjártuk a kórházat hányós-hasmenéses vírussal és kiszáradással. Még mindig nem az igazi Manó, de legalább iszik szépen. Viszont eddig sem volt túl jó evő, most véggképp nem az. Normális kaját nem igazán eszik, csak a nasi megy egész nap, de azt mondta a doki, majd helyreáll a rend, ne erőltessük, amit nem akar. 

 

Látom, a víz a téma. Mi is víztisztítós vizet iszunk, szeretjük. Ezzel főzünk is, ezt isszuk, ebből készül minden és ezzel is öblítjük a poharakat, gyümölcsöket, ebből főzök szappant, mosószert is :-) Én nem adnék gyereknek csapvizet, ha csak nem lenne más megoldás. Palackozott vizet talán, de azt is váltogatva a fajtákat, márkákat, és "lelőhelyeket".

konczeyb Creative Commons License 2011.10.21 0 0 9400

Nálunk teljes tejet még nem kapott, de mivel a férjem laktóz érzékeny, próbálok várni 2 éves koráig. Viszont szerencsémre az elmúlt hónapokban rákattant a rizstejre (kalciumos), úgyhogy abból lehúz napi 3-4 decit, és még valamennyit szopizik is, és persze sajt, néha tejföl, ilyesmi. Mondjuk mostanában gondolkoztam, hogy lehet, hogy lassan elkezdem majd a laktózmentes tej irányába terelni szép fokozatosan, mert azért 5-700Ft egy liter rizstej, meg amúgy is lassan 20 hónapos. A natúr joghurt egy időben menő volt, mostanában rá s néz, de ugye amióta bölcsis, azóta ott van reggeli, ebéd uzsonna, úgyhogy kevés terem jut a kiteljesedésre. Otthon meg mindig májkrémes kenyeret akar, meg tésztát. Té-ta, té-ta, té-ta és veri hozzá az asztalt :)))

kiscsirek Creative Commons License 2011.10.20 0 0 9399

Aha ertem, igy hogy otthon lesz vele a ferjed vegig, tuti minden oke, o biztos ismer mindent. Aztan jon a nagymama, aki meg me'g extraban kenyezteti egy kicsit. Biztos ugy le lesz foglalva hogy elszalad neki az a par nap :)

Persze az ember mindig izgul amikor nincs ott, de probalj kicsit lazitani es kikapcsolni arra a 4 napra, legalabb feltoltodsz egy kicsit! :))

Előzmény: MissEarnshaw (9398)
MissEarnshaw Creative Commons License 2011.10.20 0 0 9398

nem, sajna, én reggel megyek, anyósom este jön... :(

már írtam egy használati utasítást, mikor mit szoktunk csinálni, mik a kedvencei, miket utál, mire kell vigyázni stb. :)

férjem kivesz két napot, csütörtökön egyedül lesznek kettesben, pénteken-szombaton meg hármasban anyósommal, vasárnap meg jövök haza 4 körül. 

 

Előzmény: kiscsirek (9397)
kiscsirek Creative Commons License 2011.10.20 0 0 9397

Ami meg eszembe jutott hogy anyosod elobb jon? csakhogy o is bele tudjon razodni a dolgokba, mit hogy szoktatok, mikor stb.

De ha a ferjed vegig ott lesz akkor ez sem gaz, o tudja csak akkor kell "gyakorolni" ha a ferjed dolgozik napkozben es anyosod van Petivel. Csak azert hogy Petinek minnel kissebb legyen a valtozas. :)

Előzmény: kiscsirek (9396)
kiscsirek Creative Commons License 2011.10.20 0 0 9396

Akkor biztos nem lesz gond! jol ellesznek. :))

Előzmény: MissEarnshaw (9394)
kiscsirek Creative Commons License 2011.10.20 0 0 9395

Nalunk lokopogom megy az alma eves, nem szokott mar felrenelni. Kis darabokra vagyom, vagy cikkekre es ugy eszi, ma is azt kapott uzsira joghurtal.

Neketek mit mondtak meddig kell forralni nekik? Szerintem amugy a tapszerre azert irjak ra, mert ugye nem tudjak hol fogjak megvenni. egy nagyvarosban, vagy valami lepukkant kis faluban. Ezert benne vagy a leirasban. Szoval szerintem a biztonsag kedveert rairjak, nem akarnak pereskedni vagy ilyesmi :)

 

Azt amugy en is akartam irni hogy gyakran adunk asvanyvizet de szurt csapvizet is kap, de en is ugy tudom hogy jo valtogatni, mert az asvanyi anyag tartalom miatt.

 

 Elutaza szeritem neked biztos furabb lesz. Persze Petinek is de nem tusom mennyire fogja fel, vagy hogy milyen ilyenkor az idoerzekuk. ennyire meg nem hagytam ott, de en pl amikor elmenyek nem csinalok hosszas bucsuzast, nagy olelgeteseket stb. Persze mondom neki hogy anya megy, de itt van apa rajzoltok majd stb. es ennyi, intunk pa'pa't es megyek.

nem vagyok szakerto de nyilvan ha latja rajtad hogy gorcsolsz nagyon, akkor o is feszultebb lesz, de nem tudja miert mert lehet hogy nem erti meg hogy napokra mesz. Gondolj arra hogy jo kezekben lesz majd :) mondhatod neki hogy mesz elotte nem idegeskedj mert azt hiszi majd vlaami nagyon rossz dolog jon. De tenyleg nem ertek hozza, talan valakinek nagyobb gyarkorlata van az ilyesmiben

Előzmény: MissEarnshaw (9389)
MissEarnshaw Creative Commons License 2011.10.20 0 0 9394

Minden csütörtökön van 2-3 óra szabadprogramom, akkor az apja vigyáz rá és minden este ő altatja... :) De olyan szinten, hogy én etetem, felveszem, hogy megyünk aludni és átkéretszkedik az apjához... :D Éjjel is kel ő is...

Előzmény: Zsuzsa89 (9390)
Zsuzsa89 Creative Commons License 2011.10.20 0 0 9393

mármint több gyerekünk nem lesz :) elég három csaj!

Előzmény: Zsuzsa89 (9392)
Zsuzsa89 Creative Commons License 2011.10.20 0 0 9392

Nekünk nem lesz gyerekünk... Férjem szeretett volna fiút is, meg neki csak 2 saját van (nekem 3), de tudom, ha bevállalnánk egy negyediket (csak azért, hogy hátha fiú) - tuti lány lenne ő is :)))  Meg hát ennyit nem lehet kiesni a melóból.... Azért még engem sem várnak örökké...

Zsuzsa89 Creative Commons License 2011.10.20 0 0 9391

Almaevés nálunk fajtafüggő - van, hogy egészbe kapja, héjastul, simán elrágcsálja (első falatnál kell besegíteni, nehéz megkezdeni). Van olyan fajta, aminek nem bírja megenni a héját, azt gerezdekbe, héj nélkül kapja, ügyesen megeszi...

Zsuzsa89 Creative Commons License 2011.10.20 0 0 9390

Ha volt már nélküled - akár egy esti lefektetés erejéig, vagy délutáni altatásoknál, stb, akkor  nem lesz gond...

Lényeg, hogy ne parázz, mert akkor azt biztos megérzi...

Én már több este hagytam"magára" Timit (koncert, oszt.tal, stb, akármi), nappal is simán lehet... De csak akkor, ha másokhoz is tud ragaszkodni, ha másokhoz is szokott...

Előzmény: MissEarnshaw (9389)
MissEarnshaw Creative Commons License 2011.10.20 0 0 9389

"örülök", hogy nem csak nálunk bajos az almaevés... :)

 

más.

 

jövő csütörtökön megyek Londonba vasárnap délutánig, szerintetek hogy magyarázzam el Petinek, hogy nem leszek itthon pár napig? :)) (tök gáz amúgy, hogy az egyetemen semmi ilyen gyakorlatias dolgot nem tanultunk, mérges vagyok ezért eléggé...) illetve ti bevállalnátok 4 napot nélküle? az apja fog rá vigyázni meg jön az anyósom. 

aggódom egy kicsit.

Előzmény: muzsa (9388)
muzsa Creative Commons License 2011.10.20 0 0 9388

alma nálunk is problémás:) én ezért kis katonákat szoktam csinálni belőle, azt berakom egy műanyag pohárba, azzal masíroz a lakásban és eszegeti belőle tökéletes technikával. az egész almába meg csak próbál beleharapni, a héja is zavarja, de ha lehámozom, akkor se tud vele mit kezdeni...

Előzmény: MissEarnshaw (9387)
MissEarnshaw Creative Commons License 2011.10.20 0 0 9387

eszik darabosat is jó ideje, szépen nyammog rajta, de ha vmi keményet adok (pl alma) akkor általában azt félrenyeli minimum egyszer és fulladozik tőle kicsit... :( de van, hogy mást sem rág meg, ezt látom a pelustartalomból (mazsola, szőlődarabkák pl egészben jönnek ki). de a pirítóst, melegszendvicset pl imádja és ugye azokat is rágni kell...

szóval nem értem, miért pont az alma a problémás... mást láttam már egész almát adni kisebb gyerkőcnek is és semmi nem volt... ha én egyben adok almát, akkora darabot harap ki belőle, hogy ihajj.

Előzmény: toria78 (9383)
muzsa Creative Commons License 2011.10.20 0 0 9386

Gyümölcsjoghurtnak nem próbáltad azt, hogy a natúrba egy elbotmixelt almát/banánt/körtét belekeversz? persze más gyümölcs is lehet, de ezek viszonylag kevésbé fanyarok, nem kell hozzá szerintem cukor... nálunk bejött. de csak a kicsinél, a nagyobbik gyerekem kiszagolja, hogy valami természetes van benne és azonnal kategorikus nemet mond. rakhatok bele akár cukrot is egy tonnát, nem érdekli, neki csak az egyenletesen rózsaszín actimel az oké :(((

Ízes felvágottak: hát ezek is tele vannak ám ízfokozókkal, cukor is van bennük, és erre olyan szinten rá lehet kattanni egy kis kóstolás után is, hogy na. olyan, mint egy drog. Látom a Zsigán, teljesen transzba esik. Amíg nem találkozott ilyesmivel, addig is tök jól elvolt, nem láttam rajta végtelen szomorúságot, hogy csak ízetlen cuccokat ehet... sajnos most már nincs visszaút, követeli az ilyesmit, ha meglátja az asztal legtávolibb pontján. azért nagyrészt delco pulykamell sonkát kap ebből a műfajból, az nem füstölt és nem is gépsonka, jó drága is, de mégiscsak közelebb van a természeteshez - talán. a fene tudja. már semmi nem az úgyse...

Előzmény: revela (9381)
muzsa Creative Commons License 2011.10.20 0 0 9385

Őszintén szólva én az ásványvíznél jobbnak tartom a csapvizet. Az ásványvizek ásványianyag tartalma gyakran felnőtteknek is túl sok, mármint egy-egy alkotóelemből több lehet a kelleténél, ami hosszútávon gáz lehet. Régebben, amikor még ásványvizet ittunk itthon, váltogattunk 2-3 márkát, erre figyelve. Aztán ott a tárolás. A műanyag palackban tartott dolgok - legalábbis Magyarországon - szerintetek mennyire vannak előírásszerűen tárolva, mielőtt bejutnak a háztartásunkba? Száraz, hűvös helyen? Esetleg sötétben is? Mert ott kellene. Nehezen képzelem magam elé a magyar közérteket, ahogy az ásványvizeket ilyen körülmények közt tartják. Ott tartják, ahol van hely.

Persze amíg kicsik voltak a gyerekeim, én is forralt (csap)vizet adtam nekik...

Tej: én se adok még direktbe, de például a krumplipürébe már azt szoktam rakni. Nem mindig, mert egyszerűen ÉN jobban szeretem tejszínnel, vagy mascarponéval:))) Tejtermék az megy minden, amit hajlandó megenni :)

Előzmény: MissEarnshaw (9372)
franciacsibe Creative Commons License 2011.10.20 0 0 9384

azert szerintem jobb, egyreszt egy kiskanalnyit teszel belole, annak a fele fel kiskanal (a 10% cukortartalommal szemben), masreszt azert a fele nekem eros, en altalaban 60-70% gyumolccsel fozom a lekvart, bar biztos ahany haz annyi sozkas :)

Előzmény: toria78 (9383)
toria78 Creative Commons License 2011.10.20 0 0 9383

Csibe kapcsán a lekvár... no annak általában a fele kristálycukor, nem tudom, jobb-e, mint a cukrozott joghurt....

 

Miss: rágás: az almát kb 1 cm-es cikkekre vágd - így nem egyben tömi be, tehát tudja, hogy rágni, harapni kell. A "kéne már rágnia" részt nem értem, pépeset eszik csak, vagy az alámra gondolsz? Mert hát jó régóta rágnia kellene, kb 2-3-4 foggal már harapni és amint van hátsó, akkor az már rágásra van - és minél később kezdi el, annál nehezebb lesz rávenni.

Előzmény: revela (9381)
MissEarnshaw Creative Commons License 2011.10.20 0 0 9382

nem is tudom, nekem mindenki azt mondta, forraljuk a vizet... :) meg a tápszerre is az van írva, még az 1+-ra is. ezért hát. :)))

 

hasonló: adtok nyers almakockákat? peti mindig félrenyeli és fulladozik tőle. :( kéne már rágnia?? 16 foga van... :)

revela Creative Commons License 2011.10.20 0 0 9381

A babáknak készült joghurtok mindig édesebbek, mint a felnőtteké. Nálunk nem szereti a sima joghurtot, így az enyémből eszik vagy jobb híján gyerekjoghurtot. Meg fogom próbálni a natúrt lekvárral.   De a tej által így is fedezve van a kalciumbevitel. A 3,6-os tejen gondolkodtam, végül is vehetném azt is, mi soványat iszunk, csak neki veszem a 2,8-ast. Anyám mesélte, hogy a mi gyerekkorunkban volt külön tejjegy a kisgyerekeknek zsíros tejre.

Másik  kérdés a pácolt, különféle eljáráson átment felvágottak esete. Érdekes, hogy oda van a füstölt tarjáért, kolbászért (néha kap a mienkből) vagy a virsliért, az ízetlen pulykasonkára rá se néz. nekik is ilyen fontos, hogy az ételnek legyen valamilyen karakteres íze!

 

Előzmény: franciacsibe (9379)
Az Ötödik Elem Creative Commons License 2011.10.20 0 0 9380

Köszi a válaszokat mindenkinek, mi eddig a Szentkirályi ásványvíz mentes vizét adtuk a gyereknek (ezt forralás nélkül is lehet adni a babának), de akkor ezentúl már nem ragaszkodunk szigorúan ehhez a márkához. Viszont maradunk az ásványvíz mellett, mert amit Csibe a csapvízről írt elgondolkodtató...és sajnos igaz, más forrásból is hallottam már róla, hogy az ivóvízkészletben fehalmozódnak a hormonok, antibiotikumok. :-(

Előzmény: franciacsibe (9370)
franciacsibe Creative Commons License 2011.10.20 0 0 9379

ezt is ugy tudom, hogy uht-s stb tejet nem kell forralni, a "nyers" tejet igen, tehat amibol lehet aludttejet kesziteni, azt kell forralni

legalabbis en forralom a szomszed farmrol vett tejet, mert az nem volt hokezelve, a tehentol direkt jon a csoben es ugy teszik nekem az uvegeimbe :)

es Lili nincs a tbc ellen oltva, szoval jobb az ovatossag

 

altalaban amugy teljes tejet ajanlanak a babaknak, kisgyerekeknek (a mienk tuti az, mint irtam, nem kezelik sehogy :) de Lukanak anno 3,6%-osat vettem

mondjuk ha a csalad tobbi tagja felzsirosat isizk, nyilvan nem veszel kulon.

 

Inni amugy en nem adok neki meg direktbe, reggel ugyis szopik meg, este is, delutan is (meg amikor eszebe jut), de mindenfele kajakba teszek, ma pl csoben sult karfiol volt delben, a besamelben van tej, vagy uzsonnara tejbegriz lesz.

 

A jatszohazban volt a multkor egy dietetikus, lehetett tole kerdezni meg beszelgettunk :) O mondta hogy felejtsuk el a kakaot meg, meg hogy ne vegyunk bolti gyumolcsjoghurtokat, akar babaknak valo izesitett cuccokat sem, rengeteg a cukor bennuk, natur joghurt egyszeruen egy kiskanal cukorral, lekvarral vagy mezzel, turokrem helyett is turo, tejfol, kis cukor vagy lekvar vagy mez.

Erdekes volt amiket meselt arrol is hogy ha a baba nem szeret valamit kinalgassuk azert idonkent eroltetes nelkul. Meg hogy tul sok feherjet esznek, egy fel tojas _vagy_ egy fel szelet sonka _vagy_ egy fel huspogacsa vagy hal eleg naponta egyszer. De nem naponta ketszer es nem kene reggelire pl sonkat, ebedre hust adni, vagy egyik vagy masik.

Előzmény: revela (9377)
toria78 Creative Commons License 2011.10.20 0 0 9378

ásványvizet aztán pláne nem kell forralni :-)

 

tejet nem baj ha nem adsz, de már meg lehet próbálni

Natinak erősen lazítja a székletét, úgyhogy neki nem erőltetem még

 

 ma délelőtt gyurmáztunk (ha már esős az idő..), nagyon élvezte: lapított, kígyót hengerelt, mintát nyomott, stb - nekünk a playdoh gyurma vált be, nagyon sokáig (értsd hónapokig) puha marad ha le van rendesen zárva játszás után. A magyar hagyományos az nagyon zsíros és büdös. sztem.

és a háttérben ott van  mágneses rajzoló tábla is, azt is imádja

Előzmény: MissEarnshaw (9374)
revela Creative Commons License 2011.10.20 0 0 9377

Mi is sima ásványvizet adunk a gyereknek, több ismerősömnél meg csapvizet kapnak.

Miss, a tejről: azt is kap már legalább 3-4 hónapja, eleinte felforraltam pl. tejbedarához, de most már csak fellangyosítom a mikróban gyümölcsturmixhoz (pl. banán) imádja. De simán is kapott már, úgy is megitta, 2,8 %-os tejet veszek neki. A kakaót egyelőre nem akarom elkedzeni, nagyon cukrosak az instant porok.

Előzmény: franciacsibe (9370)
franciacsibe Creative Commons License 2011.10.20 0 0 9376

ja es en speciel soha egyetlen gyereknel sem forraltam semmit (igaz, nem is sterilizaltam), megis tuleltek, soha nem volt hasmenesuk sem, illetve Lilinek most hogy bekapott egy hanyosfosos virust, de azt a jatszohazban es nem a viztol.

Előzmény: franciacsibe (9375)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!