Keresés

Részletes keresés

farriss Creative Commons License 2004.11.24 0 0 329

Annó 2000-ben, amikor a Szent Imre kórházban műtöttek, az ottani CT állomást is már egy kft üzemeltette. A kórház megspórolt cca. 150 millió forintot, és a tb kifizette a kft-nek a vizsgálat árát. Szerintem ez támogatható, mert erről szól a "privatizáció".

Egyébként orbán hogy szavazna, ha nejének egy közkórházban kellene mexűlnie nem tudom hányedik gyerekét?!!!

Előzmény: Daikini (326)
aamen Creative Commons License 2004.11.24 0 0 328
"tiszta es modern agy, mosolygo mama, mosolygo baba, "mentsuk meg a korhazakat" felirat... Hirtelen elgondolkodtam, hol is van ilyen hatter? Valahogy nem jutott eszembe egyetlen korhaz sem."


ilyenre gondolsz?
Előzmény: Daikini (326)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.24 0 0 327

Kedves kheiron!

 

A szakmai kihívásokkal megbirkózom! :-) Csak a pénzügyiekkel nem. :-(((

 

 

 

 

Előzmény: kheiron (314)
Daikini Creative Commons License 2004.11.24 0 0 326
Egyebkent ugy zarojelbe jot szorakozom a Fideszen a mostani tudathasadasan, amin keresztulmegy.

Altalaban a jobboldali partok (talan az osszes fajtajuk) propagalja a magantulajdon fontossagat. Ok az allami tulajdonban hisznek.

Az egyenlosegben leginkabb a baloldalon hisznek. A vagyoni egyenloseg szuksegessegeben pedig szinte csak a szelsobal. Ennek ellenere a Fidesz jocskan megulte ezt a lovat is.

Arrol mar ne is beszeljunk, hogy mindezekben a Munkasparttal karoltve egy szivvel vonultak fel a korhazak allami tulajdonaban tartasa erdekeben.

A plakat amit lattam az utcan.... egy tiszta es modern agy, mosolygo mama, mosolygo baba, "mentsuk meg a korhazakat" felirat... Hirtelen elgondolkodtam, hol is van ilyen hatter? Valahogy nem jutott eszembe egyetlen korhaz sem.
Előzmény: mibi (324)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.24 0 0 325

Kiderült, hogy csak ott 1 évben papiron annyi a villanykörte felhasználás, hogy 1 foglalatra 39 darab jutott. Persze, nyilvánvalóan nagyrészét ellopták.

 

És a privatizáscióval mi változik? Na jó, duplájára növelik a vagyonőrök számát és kandi kamera lesz minden WC-ben. Mert azért ne gondold, hogy mindent a dolgozók lopnak el. :-(

 

És a privát korházban csak azért nem fognak lopni, mert oda nem fogják azt a réteget beengedni, aki 59 Ft-os villanykörtére utazik. :-)

Előzmény: Törölt nick (323)
mibi Creative Commons License 2004.11.24 0 0 324
Na akkor elmondom mashogy. Ebben az orszagban mindeki azert sir ri, mert vannak gazdagok es vannak szegenyek, es - mondjak ugyanezek - a gazdagok csirkefogok, mert egykor visszaeltek a lehetosegekkel. Van tovabb a becsuletesen dolgozo milliok tomege. Nos hirem van szamodra. Egyreszt nem mindeki csirkefogo aki gazdag es a becsuletesen dolgozok tomegei foleg azert frusztraltak, mert nekik nem adatott meg, hogy "lophassanak".

Van ezen kivul egy kadarista nosztalgia, aminek az a lenyege, hogy mi ne fizessunk semmit, de az allam oldja meg az osszes problemankat. Ja es mindez parosul valamifele oskommunisztikus egyenlosdi elkepzelessel.

Van tovabba az allami egeszsegugy, ami ugyan nem oldja meg a problemakat, amiben ugyan a gazdagabbak megkapjak az extra szolgaltatasokat, de qrva jol jon azoknak, akik tuzkozeliek.

Nos a privatizacio abban jelentene elorelepest, hogy tisztazna valamelyest a viszonyokat.

Meg valami. Nem ettem meg a propagandat, hanem sok heleyen eloben lattam hogyan mukodik a dolg, es oszinten szolva tetszett.
Előzmény: Törölt nick (301)
frimi Creative Commons License 2004.11.24 0 0 322

Azert alapjaban veve szerencses dolog, hogy ket dologrol kell december 5.-en szavazni. Mert most mindenki a magyarsagaval van elfoglalva es nem figyel az egeszsegere. Ez is a gyogyulas egyik - bar sajatsagos - formaja.

Frimi

Törölt nick Creative Commons License 2004.11.23 0 0 321

Mert, valószínű, hogy te nem gödöllői vagy...

 

...de az vagyok, igaz csak húsz éve...

...mint ahogy nem vagyok egyedül a véleményemmel...

...s mint ahogy van szerencsém ismerni a családja egy részét közelebbről...

 

Hallott valaki ilyen városról: Gödöllő ?

Előzmény: Luby (316)
Luby Creative Commons License 2004.11.23 0 0 320
Bocs az utolsó mondat nem neked szólt, hanem érteni fogják, azok akiket megszólítottam. Mégegyszer bocs! Gábor
Előzmény: kakukkboy (318)
Luby Creative Commons License 2004.11.23 0 0 319
Különben ez a démonizált hálapénz rendszer a laikusok számára érthetetlen. És csak az orvosok egyharmadának jelent jobb életet. Szakmától és ellátási körzettől is függ a paraszolvencia. Vannak olyan szakmák ,ahol sohasem volt, ma sincs és nem is lesz hálapénz. A hálapénz rendszer szülőatyja is egy elmebeteg társadalmi berendezkedés volt, amikor olyan mértékben állapították meg az orvosok fizetését, ami mellett nem tudták volna meggyógyítani a szüleidet. Mert a továbbképzés, mert a szakkönyvek ára, mert a térsadalmi elvárás egy orvossal szemben havonta többe kerül, mint a fizetésük. Jó példa: egy magyar szobafestő-mázoló bére heted része egy francia szakmabeli bérének. Egy magyar közalkalmazott orvos bére tizenötöd része a francia szociaté kórházban dolgozónak. De a kongresszusokon megjelenésben, előadásban, és életvitelben ugyan az az elvárás. Én szeretek csak ahhoz hozzászólni, amiről legalább sóhajtásnyi ismeretem van. Te hogy vagy ezzel? Gábor
Előzmény: kakukkboy (318)
kakukkboy Creative Commons License 2004.11.23 0 0 318

A kórházprivatizációt kizárólag azok támadják, akik érdekeltek a meglevő hálapénzrendszer fönntartásában!

 

A privatizált intézmények ugyan is kénytelenek lennének valamennyi tevékenységüket számlákkal igazolni a betegek felé is!!!

 

Mit gondoltok, ki fizetne 10000-100000eHuF-os hálapénzt, ha látná a számlákon mennyit szakítanak le a TB-ről???

Előzmény: Törölt nick (-)
Luby Creative Commons License 2004.11.23 0 0 317
Van egy sor olyan törvény a parlamentben, amit minden képviselőcsoport megszavazott. Tehát egy meghatározott kérdésben azonos volt a véleményük. Összenőtt, ami összetartozik. Ezt te csak fikázásnak írtad. sajnállak, mertb ezek a vélemények szakítják szét, atomizálják a társadalmat. Egy demokrácia csak úgy tud működni, ha több párt van, az ellenzék kontrollálja a kormányt, és nem igen szereti, ha minden tulajdonát eladja az állam, mert neki nem lesz miből gazdálkodni. Egyébként ismerni kell az ezirányú nemzetközi példákat. Franciaországban, Angliában, Belgiumban visszavásároltak, nagyon drágán egy sor kórházat, mert a befektetők jogos érdeke miatt széles tömegek nem tudták megfizetni az ellátást. Az pedig állami feladat az alkotmány szerint. A másik nagy gond az, hogy a magyar munkavállaló jövedelme nem tenné lehetővé, hogy megfizesse a szolgáltatást. Mit gondolsz miért volt egészségtúrizmus? Hidd el, rengeteg olyan véleményt olvashattunk itt a neten,de a sajtóban is, amiből kiderül, hogy nem racionális gondolkodás szülte őket, hanem a választott párt erősítése. felvállalják sokan azt is, hogy hülyének tünjenek, csak szolgálják azt a politikai vonalat, amit valami érthetetlen okból maguk választottak. Gábor
Előzmény: Dzsugas Viki (315)
Luby Creative Commons License 2004.11.23 0 0 316
Kérdezd meg azt a több száz embert, akit nem csak meggyógyított, hanem vissza-adta az életkedvüket. Mert, valószínű, hogy te nem gödöllői vagy, és nem tudod, hogy milyen kiváló orvos , milyen kiváló sportvezető, és mennyire jó polgármester. Éedeklődj és ne ítélj azok után, hogy nem az általad szeretett csapatban játszik. Mert, ha újpesti vagy, azért el fogod ismerni, hogy a Fradiban is vannak jó focisták. Ha nem, az nem a Fradi baja. Én például ismerem, és elismerem az új eü. minisztert. Különösen azért jó választás, mert Kökény után még Oki is jobb lett volna. Gábor
Előzmény: Törölt nick (302)
Dzsugas Viki Creative Commons License 2004.11.23 0 0 315

http://www.origo.hu/itthon/20041123igyszavaznak.html

 

Összenőttek az összetartozók. Azonos lózungokat fújnak.

 

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke: IGEN, mert... Szerinte a kórházprivatizáció a társadalombiztosítási rendszer összeomlásához vezetne. Szegény- és elitkórházak jönnének létre, igazságtalan különbségek alakulnának ki az ellátásban. Az egészség nem lehet üzlet, a kórház nem a haszonszerzés helye.
Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke: IGEN, mert... A kormány csak azért akarja eladni a kórházakat, mert lefeküdt a multinacionális nagytőkének.

kheiron Creative Commons License 2004.11.23 0 0 314
Nevetni fogsz, de igenis van a kilátásnak gyógyító ereje - egész pontosan a hely hangulatának. És nagyon nem mindegy, hogy valakit a parkba tolnak ki egy kicsit levegőzni, vagy a parkolóba.

Egy egybeépített szupermodern kórházból meg kifejezetten vidám dolog kiűzni a légkondirendszerbe beköltözött kórokozókat. :-) Szóval a többpavilonos rendszernek is vannak előnyei.

Egy LAN építése meg nem rutin neked? És hol marad a szakmai kihívás? :-)
Előzmény: Törölt nick (313)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.23 0 0 313

Csak azt tudnám, hogy mi a fenének ragaszkodnak egyesek az épületekhez. Igazándiból a panorámás kilátásnak nincs gyógyító ereje. Vagy ha a betegnek van ereje bámészkodni, menjen haza, mert meggyógyult.

 

Ha el tudják adni jó pénzért, akkor adják. A pénzből meg építsenek egy olyan kórházat, ami megfelel a kórház funkciójának.

 

Most csaptak hozzánk egy kórházat. Egy régi kastély és parkja. Van 30-40 hektár és kb. 40 épület. Itt kellene LAN-t építeni. :-(((((

Előzmény: kábelbúvár (310)
Cekász Creative Commons License 2004.11.23 0 0 312
HKI manifesztáció
WYW Creative Commons License 2004.11.23 0 0 311
Mikola!!
Előzmény: kábelbúvár (310)
kábelbúvár Creative Commons License 2004.11.23 0 0 310
Ki látta már a Szaúdi herceget?!
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.23 0 0 309
Rossz a mi reprezentatív mintánk de minden negyedik házban diplomás lakik, de ők úgy érzik, csak ketten vannak.
Előzmény: kheiron (308)
kheiron Creative Commons License 2004.11.23 0 0 308
Miért, szerinted a kocsmáros, vagy a buszsofőr a település értelmisége? :-)
Előzmény: Törölt nick (307)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.23 0 0 307
Mit tegyünk ha úgy érzi: mint 150 évvel ezelőtt  még mindíg ők a település értelmisége.
Előzmény: Törölt nick (302)
WYW Creative Commons License 2004.11.23 0 0 306

A körmendi példa, ahol FIDESZ-es politikus "privatizált".

 

http://www.kormend.hu/index.php?ugras=hirolvaso&hirszama=7004

 

"....Az ember azt gondolná, hogy a befektetõnek hosszú távon az az érdeke, hogy hatékonyabb legyen a munkaszervezés, a párhuzamos feladatvégzés felszámolják, így aztán a racionalitás jegyében, kevesebb emberrel, korszerûbb gépekkel dolgozzanak. Németh Attila szerint ez így van jól, de a legfontosabb az, hogy a körzetben élõ ötvenötezer embert a kor színvonalának megfelelõen lássák el, ekkor mûködik egy kórház. Egy olyan vízió, ami szerint privatizálnak egy kórházat, kiveszik belõle a profitot és kirúgják a dolgozókat, a betegeken pedig megspórolják a pénzt – ez nem mûködik, mert egy kórház bevétele a társadalombiztosítási pénzbõl származik, ebbõl pedig az következik, hogy gyógyítani kell, mert a gyógyítás hozza a bevételt. "

 

Jó lenne, ha erről beszámolhatna a pillnatnyilag labdarúgó edzősködő pártelnökének is, hogy fejezze már be a hazudozást az eladott, lebontott, lakóparkká alakított kórházak tömegéről!!!

WYW Creative Commons License 2004.11.23 0 0 305
http://www.nol.hu/cikk/341480/


"........A középkor hatalmi játszmái között a fenti megállapítás bölcsességre vallott. Bölcs dolog-e, ha olyan fontos kérdésben, mint az egészségügyi intézmények sorsa, az emberek nem tudják, hogy mit eredményez szavazatuk. A félrevezető viták alapján csak azt hiszik, hogy tudják.

Ha a kórházak magánkézbe adását vagy profitorientált működtetését szeretné megakadályozni valaki, akkor ezt kellene megkérdezni a népszavazáson, pontos megfogalmazással, hogy a következmények kiszámíthatók legyenek. ......"

[Pusztai Erzsébet, orvos]
sashimi Creative Commons License 2004.11.23 0 0 304
A fidesz honlapjarol idezek: Aggódunk, mert látjuk, hogy megindult az egészségügyben egy komoly vagyonvesztés. Műszerek, orvosi technológiák kerülnek át önkormányzati, kórházi tulajdonból egyik pillanatról a másikra vállalkozók tulajdonába....Aláhúzta, hogy nyilvánvaló az a szándék, amelyik a kórház-privatizáció mögött meghúzódik: a kórházak jelentős ingatlan és egyéb vagyonokat tartalmaznak, ha valaki hozzájut ehhez a vagyonhoz olcsóbb helyen megoldja a betegek ellátását, ugyanakkor a vagyont másképp fogja hasznosítani.

Azt azonban elfelejtettek kifejteni, hogy a december 5-i nepszavazas kimenetele nem befolyasolja a fent emlitett tranzakciok lehetoseget: a korhazak vagyonatargyai eladhatok maradnak es a korhazakat is at lehet koltoztetni olcsobb ingatlanokba s a draga ingatlant el lehet adni.

sashimi
sashimi Creative Commons License 2004.11.23 0 0 303
a félreértések elkerülése végett: az van privatizálva, ami elejétől a végéig (a tulajdon és a finanszírozás szempontjából) független az államtól.


Nagyszeru, átvágtad a gordiuszi csomot! Akkor a korhazprivatizacio szerinted tehat elvileg is lehetetlen, az összes egészségügyi intezmenyt bátran el lehet adni befektetoknek, hisz egy ilyen lépés nem lesz korhaázprivatizácio, feltéve, hogy a TB nem szünik meg teljes mértékben, mert az egészségügy tovabbra is részben államilag lesz finanaszirozva.

sashimi
Előzmény: kheiron (273)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.23 0 0 302

...orvosi politika... Gémesi Gödöllőn... nem is orvos az ilyen, talán sose volt az...

 

Orvosnak ugyanúgy nem szabadna politizálni, mint egy papnak... de mindketten azt teszik...

Előzmény: Törölt nick (286)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.23 0 0 301

Ez igy szintiszta demagogia.

 

...mondod te, mert megetted a propagandát... van azonban, aki "nem érti", amit beetetni akarnak vele...

 

A dolog lenyege pont az, hogy a privatizacio legalizalna es attekinthetove tenne azt a helyzetet, ami egyebkent mar most is megvan.

 

...bocsáss meg, de lókakit ez a lényege :-((( Gondold már végig... önmagadnak is ellentmondasz két közeli mondatban:

 

Ki beszel itt a kozpenzek megfejeserol?  és "A 460 tisztán magánzsebekbe vándorolt" Ebben van igazsag, ...

 

...és felteszed a bamba kérdést: de akkor mi van. Hét az van cimbora, hogy szartál egyet te is azokra a törvényekre, amiknek az együttélésünket valamiféle emberi mércéjú erköcsi normák szerinti mederben kellene tartani :-((( Én meg nem tudok rá szarni, mert bántja az igazságérzetemet, hgoy vannak, akik lophatnak, s vannak milliók ebben a kicsi országban, akiknek a becsületes módon történő megélhetése is reménytelen. Érted ezt?

 

Erre szerinted persze az a válaszod (ott, itt nem tudom még mi lesz), hogy Eszre kellene mar venni..., meg hogy etol meg fajhat, hogy az egykori kozpenz ebben vagy abban a zsebben landolt, de nem hiszem... s hát az én szememben ez a demógiga, méghozzá roppant hamis, meghunyászkodó és trövénytelen még ez is... Azok akik ilyet kimondanak, azok vagy gazemberek, vagy nem gondolkodnak, vagy jól megy valamiért és szarnak a mára már remény nélkül élő, megfásult tömegekre!!! Nem tudom melyik csoporthoz tartozol, nem ítéllek meg, de a dumát (mert nem több), ami a szavaidból jön, azt már megbocsáss, de nem tudom kritika nélkül fogadni...

 

Ezzel toket injektal az egeszsegugybe, ami allami forrasbol nem all rendelkezesre.

 

Nem áll??? Azt már letojod, hogy miért nem áll??? Mert "ügyes" cégek nem adóba fizetnek, mert van bátorságod leírni, hogy Eszre kellene mar venni.??? Nem, nem ezért, hanem mert pl. törvényesített offshore megoldással kicsalják a hasznot az országból!!! Mint igen régen a Keravil, MecDonalds és mittudomén még kik???

Előzmény: mibi (279)
kheiron Creative Commons License 2004.11.22 0 0 300
Bár tudom, nem látszik, nekem nem mondtál újat. :-)
Előzmény: aamen (299)
aamen Creative Commons License 2004.11.22 0 0 299
"vagy beengedjük az egyéb biztosítókat"

szoktak mondani az okosok, hogy ugy altalaban az emberekre egesz eletuk soran rakoltott egeszsegugyi koltseg ca. 90%-at elettartamuk utolso 10%-nyi idoszakaban koltik el.
tehat azok a privat biztositos modellek, ahol a delikvensek direktben a biztositonak fizetnek, ahogy ez peldaul ny.europaban is megszokott, magyarorszagon nem valosithatoak meg, mert hianyzik a mostani nyugdijaskorosztaly befizeteseibol felhalmozott vagyon, amit anno az allamnak direktbe befizettek. szo volt rola, szo volt, hogy vagyont kell adni a tb-nek, amig meg volt allami vagyon, de ha akkor, anno, annak a tbnek barmit adtak volna, akkor az valahogyan eltunt volna, most meg mar keso, mert egyaltalan nincs is semmifele vagyon:-(
ugyhogy ha finanszirozasi versenyt akarunk privat biztositokkal, akkor annak forrasa csak az adopenz lehet, mint ahogy most is, csak eppen verseny es privat biztositok nelkul.
Előzmény: kheiron (295)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!