Keresés

Részletes keresés

házbizalmi Creative Commons License 2003.09.02 0 0 70935
Körülbelül 10 percen át mindenki az nézte, hogyan dobálják a lilák a rendőröket a STADIONBAN. Volt könnygáz, vascsővel ütés, székdobálás, kődobálás, görögtűz rendőrök közé dobása - pető intézetes suta lila inkább a szomszéd szektor nézői közé dobta, de azért a szándék megvolt...

Állt a cirkusz, öröm volt nézni...

Erre a mai lapokban két sor van erről... :O

Kapnak majd 50.000,- Ft büntetést és ellenőrt kell fogadni a következő 2 meccsre. Nevetséges.
Itt fog kiderülni a laikusnak is, hogy hajtóvadászat van ellenünk...

Kcsita Creative Commons License 2003.09.02 0 0 70934
Nahát.... :) Akkor a Dánok és Rabóczki kezdhet félni, mert jön a Tököli és nem lesz nyugalmuk! Amúgy én örülök neki és remélem Tököli Attila bebizonyitja hogy helye van a Fradiban!
Előzmény: bode1899 (70920)
Mega Tróger Creative Commons License 2003.09.02 0 0 70933
takacsi: 70311 hozzászólást javaslom, és egyben gratulálok az igényes válaszodhoz.
Előzmény: takacsi (70931)
Mega Tróger Creative Commons License 2003.09.02 0 0 70932
Fradista1899: köszönöm igen kultúrált hozzászólásodat. Ezek szerint te vagy az egyetlen a fórumon, aki nem érti mi a probléma az ilyen jellegű szurkolással, az ilyen jellegű hozzászólással. Se hülye nem vagyok, se süket... és ráadásul szerepel már a fórumon az, amikor azt írtam, hajrá Fradi...
Előzmény: Fradista1899 (70925)
takacsi Creative Commons License 2003.09.02 0 0 70931
Lányom, fiam ott van a meccsen és csak a rendőrség baromságaitól féltem őket, mert azok kivédhetetlenek.
Te ne menj meccsre. Nem oda való vagy.
Próbálkozzál külfölddel, aztán rájössz, többe kerül, jobb a foci, de a hangulat ugyanaz.

Menj ki a fesztiválra a dohány utcába, ott szörnyülködjél.

Előzmény: Mega Tróger (70908)
takacsi Creative Commons License 2003.09.02 0 0 70930
Hagyd már ezt a hülye "rasszistázást".
Egyetlen emberi rassz van. Kész.
Utálom a patkányok rasszát, meg még a hüllőket, némely rovarokat.
Dehogy egy féleszűnek ez legyen a központi problémája, azt fel nem fogom.
Ha magyargyűlöletről, magyarellenességről akarsz írogatni, az rendben van. De nem rasszizmus, mint az oroszellenesség, cigányellenesség, zsidóellenesség, japánellenesség sem.
Világos?
Nincs más problémád ezen a világon?
Csak amit a sajtó belédtölt?
Bárkinek jogában áll szeretni és nem szeretni embertársait. És ezt közölni.
Kivéve a magyarellenességet, Magyarországon.
Meg Franciaországban a franciaelleneséget, stb...
Előzmény: Mega Tróger (70913)
bakács Creative Commons License 2003.09.02 0 0 70929
Közszeretetnek örvendő, rókaképű pártfogónkról most találtam egy megható írást a HVG egyik régebbi számában. Ez sok mindent megmagyaráz a cselekedeteiről. Én egészen meghatódtam és úgy érzem, hogy közel került hozzám)))

Szieben László, a labdarúgóliga igazgatója

"Édesapám esztergályos szakmunkás, édesanyám szociológus. Elváltak, én pedig Juhász Pál pszichiáter személyében kaptam egy nevelőapát, miatta mentem egyetemre is" - tudjuk meg, honnan hová jutott a szurkolóitól sújtott Fradi legújabb főellenségének kikiáltott, 42 esztendős ligaigazgató, aki, mondhatni, brancsbeli. "Először balszélső voltam, de az egyik meccsre késve jött a kapusunk, s én álltam a helyére. Ott ragadtam." A "kettős nevelés" a tekintetben is folytatódik, hogy a pestlőrinci Lakatos-telep érdesebb világát a rózsadombi Rákóczi Gimnáziumban szerzett érettségi ellensúlyozza. Innen az orvosi egyetemre törekedne, "de már ifi válogatott voltam, és inkább a jogot választottam" - ismertet meg egy különleges predesztinációval. Így aztán a Honvéd után megjárja a Zalaegerszeget, az Újpesti Dózsát, majd az ottani keserű tartaléksorsot cseréli nyolc év csepeli elsőkapusságra. Mindeközben kijár egy vendéglátós iskolát, majd a már említett jogi kart, ahol 1988-ban diplomázik. Sőt még egy pénzügyi tanácsadói és adószakértői s egy munkaügyi közvetítői és döntőbírói papírra is van energiája. "Még nem volt meg a doktorátusom, de már Dokinak szólítottak" - mesél ma is használt beceneve eredetéről. Így lesz a kilencvenes évek elején a Csepel SC jogi képviselője, de belemerül a taxizási üzletbe, a strandüzemeltetésbe, sőt a lovas turizmusba is. 1994-ben független jelöltként még a politikával is próbálkozna, de a Köztársaság Párt támogatása nem elég a sikerhez. Tavaly tavasszal visszatér a focihoz, elvállalja a Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottságának vezetését, december óta pedig már ő a szervezet ügyvezető igazgatója. "Ekkor eladtam gazdasági társasági részesedéseimet, hogy ezek miatt ne támadhasson senki."

"Be a kocsiba, és irány az ég alja. És imádom a lovakat. Most 14 van a kiskunsági tanyámon" - beszél szenvedélyeiről az igazgató, aki második házasságában közgazdász feleségével, valamint két és fél éves fiukkal egy Csepel-szigeti családi házban töltekezik. De van két nagylánya is az első házasságából.

- Miközben az Üllői út környékén most ön az első számú közellenség, és bulvárriporterek nem győzik cukkolni, szelíd mosollyal mondja a magáét. Ennyire nem érdekli?

- Azt mondják, idegesítően nyugodt vagyok. Régebben még azt is hozzátették: lassú beszédű, veszélyes ember.

- Máris programoztuk az üzenetet.

- Felesleges, mert nem vagyok veszélyes. Következetes viszont igen. Lehetséges persze, hogy másokat idegesít a nyugalmam, de mivel jól ismerem a magam korlátait, mindig kapacitásbeli határaimon belül mozgok. Igaz, ott elég nagy magabiztossággal.

- Hát, ez nem tipikus kapusattitűd...

- Két kapustípus van. Az egyik az idegbeteg, őrült fajta, a másik a tudatos. Én az utóbbihoz tartoztam. Szerintem a kapus igazi feladata, hogy gyorsabb legyen a reagálóképessége, mint azoknak, akik támadják. Ami persze az élet más területén sem jön rosszul.

- Hogyan lehetséges, hogy végül mégis csak a ligaválogatottságig jutott?

- Imádtam védeni a Csepelben, mert igazi lokálpatrióta közösség volt. És azt mondtam: jobb egy kisebb közösségben az elsők között lenni, mint egy jegyzettebb közösségben megtűrt embernek. Közben meg a legprofibb amatőrnek mondtak, merthogy futballistaként is többet kerestem a különböző vállalkozásaimból, mint a fociból.

- E tekintetben akár válogatottnak is érezheti magát. De úgy mondják, híres góllövő kapus is volt. Rúgott gólt a Fradinak is?

- Rúgtam, mégpedig tizenegyesből, ráadásul az ő pályájukon. De a legemlékezetesebb az volt, amikor egy totógyilkos meccsen az én gólommal győztünk a Videoton ellen. Az újságban úgy jelent meg: Videoton-Szieben 0:1. A 17 góllal egyébként a világ-örökranglistán a paraguayi Chilavert mögött a második vagyok.

- Mindemellett annyi mindenbe belefogott. Lehet, hogy ez akadályozta egy mutatósabb kapuskarrierben?

- Lehet benne valami. Tehetséges, jó magyar labdarúgó voltam, nem több. Ha pedig így volt, kellett civil karriert is építenem. A szentendrei vízmű sportegyesületétől megkerestek, hogy szeretnének strandüzemeltetésre pályázni. Mondtam, beszállok. Miénk lett a lepencei, majd a leányfalusi strand, aztán ebből egy ásványvízkút üzemeltetési joga, majd a visegrádi kórház balneológiai blokkja. Később lett lovas tanyám is a Kiskunságban.

- Valóban mintha egy ideig távol akarta volna tartani magát a futballtól. Annyira, hogy még a politikával is megpróbálkozott. Lehet, hogy a focinál még az is tisztább világ?

- Nevelőapám családi barát tanítványa, az idő tájt a Köztársaság Párt kulcsfigurája kért fel. Sokan ismertek Csepelen, adódott a dolog. Végül kiderült, hogy egy erősen balos kerületben eleve kudarcra volt ítélve egy csokornyakkendős, intellektuális párt. A politikai marketing egy sajátos tudomány. Szóval nem jól mértem fel a helyzetet.

- Sokan szívesen hallanák most öntől ezt a mondatot más ügyekben! Ezzel szemben úgy elmerült a "ligázásban", hogy még a társaságait is eladta. Vagy csak nem ment a bolt?

- Én már egyébként is azt terveztem, hogy 40-45 éves korom között értékesítem a vállalkozásaimat. A magam elképzelte karrierfejlődésbe ugyanis belefér, hogy valaki arra az életkorára a kispolgári jólét elfogadható határára ér, és akkor még van húsz jó éve, hogy élvezze is azt. Úgy terveztem, hogy 40 táján elmegyek nyugdíjba.

- Ehhez képest most itt a focidzsungel. Egy dolgot nem látunk világosan: ön Muszbek Mihályt, Demján Sándor emberét követte az igazgatói székben. Szóval most Demján emberének az embere, vagy ellenkezőleg, Muszbek ellenlábasaként nyerte el a posztot?

- Büszke vagyok arra, hogy Demján Sándor embere vagyok. Itt ismerkedtem meg vele a ligában. Egyből kiderült, hogy sportszakmai kérdésekben hasonlóan gondolkodunk. És mivel munkajogilag ő az egyetlen főnököm, így genetikusan is csak az ő embere lehetek.

- Akkor biztos tudja, helyes-e a távozva maradni készülő Fradi-tulaj, Várszegi Gábor több helyütt előadott sejtése, miszerint a liga most azért akarja - mint mondja - tönkretenni a Fradit, mert azok mozgatják, akik elől ő felvásárolta?

- A sejtése nem helyes. Sem Demján Sándor, sem vállalkozásai nem tettek ajánlatot egyetlen ligatag megvásárlására sem, hiszen ez az elnöki pozícióval összeférhetetlen, viszont ahogy eddig is, a liga segíthet tagjainak befektetőt keresni. A liga gazdasági érdekei nem térnek és nem is térhetnek el a csapatokéitól.

- Beszéljünk könnyedebb dolgokról! Új asszonya fiút, egy lehetséges focistát szült önnek. A kicsi már két és fél éves. Gurított már labdát felé, figyelve, mit csinál vele?

- Imádom a gyerekeimet, és nincs prekoncepcióm a jövőképükkel kapcsolatban. Vallom Esterházy Péter hitvallását, amely szerint a gyerek életébe való szülői beavatkozás a legnagyobb bűn. A fiúban azért már jó pár bajnoki találkozó van. Köztük négy Fradi-meccs. Figyel, élvezi a játékot. Már tudja, mi a gól.

Lindner András - Horváth Zoltán

Chandler Creative Commons License 2003.09.02 0 0 70928
Néha én is így érzek... :o((
Előzmény: Mega Tróger (70917)
bakács Creative Commons License 2003.09.02 0 0 70927
Ez így van. A tegnapi balhéra viszont egy fél év múlva fog visszatérni, és rókaképének minden ártatlanságával be fogja jelenteni, hogy sajnos nem tudtak az ügyben lépni, mert nem érkezett hozzájuk feljelentés.
Előzmény: bode1899 (70923)
zlotyi11 Creative Commons License 2003.09.02 0 0 70926
Aztán lehet most kezded látni jól a dolgokat!:-)

HAJRÁ FRADI!

Előzmény: mash (70912)
Fradista1899 Creative Commons License 2003.09.02 0 0 70925
Mi a véleményem?
Hol hallottál tőlünk rasszista jelszavakat?
Hazudsz, vagy hülye vagy?
Előzmény: Mega Tróger (70908)
Chandler Creative Commons License 2003.09.02 0 0 70924
Teljesen korrekt. Szerintem is ez volna a járandó út.

Azzal a kiegészítéssel, hogy ez akis lelátói lökdösődés meg sem közelíti a májusi balhét. Ez inkább pénzbüntetés, esetleg szektorbezárás.

De igazad van. Kőkemény felfüggesztetteket is ki kéne vetni a pénzbírság mellé, hogy legyen mitől félni. És aztán életbe is léptetni, akárhogy sír a sajtó mega szurkolók szája. Előbb-utóbb megtanulnák.

Előzmény: Mega Tróger (70908)
bode1899 Creative Commons License 2003.09.02 0 0 70923
Ezeket Szieben valószínűleg kivégeztetné - persze ha zöld-fehérek :)))

Santiago, 2003. szeptember 2., kedd (MTI) - A hovatovább egyetemessé terebélyesedő futballerőszak ezúttal Chilében pusztított: a dél-amerikai ország két legnépszerűbb csapatának meccse félbeszakadt, amikor kővel fejbe dobtak egy játékost, a lelátón kitört összecsapásokban 11 rendőr megsérült, 168 vandált őrizetbe vettek.
A helyi beszámolók szerint az 55. percben szabadult el a pokol a Colo Colo és az Universidad de Chile bajnoki rangadón, amelyet a fővárosban, Santiagóban játszott a két együttes 40 ezer néző előtt. A második félidő elején járt az idő, s 1-1-re álltak a felek, midőn a Colo Colo szurkolóinak szektorából eldobott kő az Universitario futballistájának, Nelson Pintónak az arcába csapódott. A játékos eszméletlenül rogyott össze (jóval később, csak az öltözőben tért magához), erre a nézőtéren Pinto csapatának hívei esztelen rombolásba kezdtek, és szinte teljesen feldúlták a stadion e részét.
A rendteremtési szándékkal érkező rendőrökre is rátámadtak, mi több, az egyenruhásoknak a másik szurkolótábor szélsőségesei is nekiestek. A tömegverekedésben a rendfenntartók húzták a rövidebbet: 11 rendőr megsebesült, közülük hárman súlyosan, utóbbiakat kórházba kellett szállítani.
Az EFE beszámolója nem említette, hogy a vandálok között volt-e sérült, az viszont kiderült a spanyol hírügynökség tudósításából, hogy a félbeszakadt meccset követően a magukból kivetkőzött drukkerek a stadion környékén több tucat üzletbe és lakásba törtek be, jelentős károkat okozva a tulajdonosoknak, raboltak, fosztogattak.
A kiérkező karhatalmi egységek vetettek véget az erőszakcselekményeknek, 139 embert őrizetbe vettek, a leginkább dúvad egyénekre a chilei törvények alapján akár több évi börtönt is kiróhatnak, és igen sokan számolhatnak súlyos pénzbüntetéssel. Magát a mérkőzést illetően a chilei futballszövetségnek kell döntenie, hogy megismételteti-e, avagy - s ez a valószínűbb - a maradék 35 percet játszatja le a csapatokkal, immár zártkapuk mögött, üres nézőtér előtt.

Fatboy Slim Creative Commons License 2003.09.02 0 0 70922
jó úton haladsz.
Előzmény: mash (70912)
Chandler Creative Commons License 2003.09.02 0 0 70921
"The mean temperature for February, the coldest month, is -0.4°C"

Kiváncsi lennék arra a hóra, ha még a leghidegebb hónapjuk sincs -1 fok átlagban! :o))))

Előzmény: JPS (70903)
bode1899 Creative Commons License 2003.09.02 0 0 70920
Rákeverek az uefa.com-ra, és mit látok: ott is Tököli a téma, azt hittem, leesek a székről :)))
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.02 0 0 70919
Ezt már el kellene felejteni, hogy rajtunk röhög a fél világ, meg hogy Európában mi szokás, meg mi nem. Nézzél egy kicsit körül mondjuk egy Milan-Inter, egy Barca-Real, Roma-Lazio stb. stb. meccsen. Ott olasz üt/szid olaszt, spanyol üt/szid spanyolt.

És hiába nem érzed jól magad a stadionokban, a megoldás akkor sem lehet az, hogy levonsz pontot egy egyesülettől, amelynek a szurkolója nem megfelelően viselkedik (egyébként is: ki dönti el, hogy mi a rasszizmus?).

Előzmény: Mega Tróger (70917)
mash Creative Commons License 2003.09.02 0 0 70918
lett volna
a kollegám ötkor indult az Árpádhíd környékére
Előzmény: robi36 (70914)
Mega Tróger Creative Commons License 2003.09.02 0 0 70917
Mabi: én nem érzem. Én azt érzem, hogy nincs kedvem kimenni ilyen ordenáré emberek közé. Én azt érzem, hogy már a nemzetközi meccseken is rajtunk röhög a fél világ, mert magyar üt magyart, magyar szid magyart.

Én azt érzem, hogy lehet hogy -28 ponttal lesz a (csak hogy mondjak valamilyen csapatot) Siófok első a tabellán, és -180 ponttal lesz az UTE (vagy bárki) utolsó és kieső helyen - ez még mindig kevésbé probléma.

Én azt nem érzem, hogy jó hangulat van a stadionokban
Én azt érzem, hogy ordenáré módon drukkoló nagy hangú kisebbség/többség (meccsenként és csapatonként a megfelelő szó beillesztendő) miatt például nem tudom azt csinálni, hogy apa és fia kimegy egy meccsre és jól érzi magát.
Én nem tudom emiatt jól érezni magam, pedig sem cigány, sem zsidó, sem kommunista, sem nacionalista, sem patkány, sem paraszt, sem f.szszopó, sem mocskos nem vagyok - mégis ZAVAR

Előzmény: Törölt nick (70915)
maribor Creative Commons License 2003.09.02 0 0 70916
Fotelultra!

levél a postafiókban

Előzmény: kajlov8 (70890)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.02 0 0 70915
Természetesen az, hogy "a csapattól" az aktuálisan "rasszista" szurkolók csapatát jelenti (tehát nem mindkettő, hanem mind a 12).
Nem arról van szó, hogy rendben van a pályán a rasszizmus, és ha figyelmesen elolvasod még egyszer a hozzászólásomat, talán észreveszed, hogy nem írtam ilyet. Egyszerűen csak nonszensz pontot levonni egy csapattól azért, mert a szurkolói "rasszista" rigmusokat skandáltak. Ezt azért neked is át kellene érezned.
Előzmény: Mega Tróger (70913)
robi36 Creative Commons License 2003.09.02 0 0 70914
Persze, mert nem volt aki elvigyen.:) vén, lusta, divatszurkoló köcsög vagy.:)
Előzmény: mash (70912)
Mega Tróger Creative Commons License 2003.09.02 0 0 70913
Mabi: olvasd el figyelmesen, nem a "csapattól" hanem CSAPATOKTÓL - MINDKETTŐTŐL...

Mabi: szerinted rendben van a pályán a rasszizmus?

Előzmény: Törölt nick (70911)
mash Creative Commons License 2003.09.02 0 0 70912
hát eről a Yodát kellene megkérdezned
de a kérdéssel egyetértek

lófasz ez a magyar foci
tegnap odáig jutotam, hogy nem volt kedvem kimenni Újpestre, inkább neten követtem az eseményeket

szarok rájuk
marad az Üllői út, azon kivül meg sehova
ezek egy fillért sem érdemelnek

meg olyan divat leszek, mint a zsírfiú! :)

Előzmény: HT Miskolc (70881)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.02 0 0 70911
Mi a véleményem? Az, hogy óriási baromság. "Rasszista" szövegekért pontlevonás a csapattól - ezt Te sem gondolhatod komolyan...
Előzmény: Mega Tróger (70908)
Greeneagle Creative Commons License 2003.09.02 0 0 70910
Sajna attól tartok nem kellett neki könyörögni, inkább Szeilerék kész helyzet elé állitották. Illuzióim vannak, de a helyükön kezelem őket :) A a része valószinű stimmel, hogy nem nagyon kellett olyan áron ahogy adták egy komolyabb helyre sem, de kétlem, hogy ő könyörgött volna, hogy visszajöhessen.
Előzmény: Törölt nick (70904)
Kisgonosz Creative Commons License 2003.09.02 0 0 70909
nem eppen,csak beugrottunk egy masik meccsre is:)
svajcban meg jott a cumi:)
Előzmény: JPS (70907)
Mega Tróger Creative Commons License 2003.09.02 0 0 70908
1. Nagyon lila volt a közvetítés
2. Az 1:1 igazságosnak mondható
3. A 11-es igazságtalannak mondható
4. Az UTE szurkolók és az FTC szurkolók is gusztustalanok voltak, gyakran rasszista elemekkel
5. Az UTE szurkolók balhét csináltak.

Tehát ha következetesek akarunk lenni:
UTE - 3 meccs zárt kapuk mögött
FTC - 2 meccs zárt kapuk mögött
Pontlevonás 6 pont az UTE esetében, 3 pont az FTC esetében, a hátralévő (x) fordulóra felfüggesztve. Ha balhé van bármelyiknél, vagy rasszizmus tapasztalható, akkor hatályba lép.

NA ezt kell csinálni, 1-2 éven belül rájönnének a legtökösebb Ultrák, B-közepesek, hogy saját magukkal b.sznak ki, ha balhé van.

Nektek mi a véleményetek erről?
(remélem olyan vélemény nem lesz, hogy ne bántsuk a Fradikát, mert MI nem csinltunk semmit - merhátugye... még a TV-közvetítés sem bírta kiszűrni az "agyatlan" szurkolást (egyik félnél sem)

JPS Creative Commons License 2003.09.02 0 0 70907
Vagy egy térkép?! :) Biztos, hogy az volt a legrövidebb út, mert akkor mi nem azon jöttünk?
Előzmény: Kisgonosz (70905)
Greeneagle Creative Commons License 2003.09.02 0 0 70906
Mellébeszélsz, tényként akarsz elfogult véleményt beállitani. Tipikus újpesti hozzáállás. A listádról: Ha megengeded, a nem ellenünk játszott meccseitekkel nem foglalkozok, mivel nem érdekelnek. Ha mégis igényled, cserébe kaphatsz egy listát az előző bajnokság tavaszi fordulóiban a bírók ellenünk elkövetett súlyos, potenciálisan meccs eldöntő hibáiból (amilyen a tegnapi Kassai ítélet is volt).
Az 5. és 6. pontod elég vicces. KovácsZolitokkal a 16-oson kívül valóban szabálytalankodtak, továbbfutott, 6 lépés múlva elesett, senki nem ért hozzá, egyértelmű sárga lett volna. Persze nem kapta meg. Megjegyzem, minden meccsen eljátsza ezt. Ne gyere azzal, hogy tőlünk is van ilyen, tudok róla, igaz. Ők is megérdemelnék. A Polonkai féle eset abszolut nem a 16-oson belül történt. Ráadásul a szabály úgy szól, hogy a szabálytalanság megkezdési helye számít.

Ja, azt miért nem reklamáljátok amikor Gerába a 16-os vonala környékén, valószinű kivűl, páros lábbal beleszállt valamelyik védőtök 1-1 után ? Minimum sárga (esetleg 2. ?), és szabad.

Előzmény: lg18 (70801)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!