Keresés

Részletes keresés

simita Creative Commons License 2004.04.20 0 0 91820
Nekem nem baj ! Én szeretem a keltákat ! A Kelt-et meg egyenesen imádom.
Előzmény: Ascolano (91819)
Ascolano Creative Commons License 2004.04.20 0 0 91819
Mért baj Nektek ha egy keltekeresztes zászló van benn?
Előzmény: simita (91697)
Kisgonosz Creative Commons License 2004.04.20 0 0 91818
hatalmas.)
Előzmény: Greenie (91817)
Greenie Creative Commons License 2004.04.20 0 0 91817
Zöld-fehér jó napot minden FRADISTÁNAK!
Akkor mi is írtunk egy levelet!:)

"Nyílt levél a Magyar Labdarúgó Liga és a Magyar Labdarúgó Szövetség Elnökeinek

Tisztelt Elnök Urak!
A labdarúgástól független, de labdarúgópályán feltűnt jelenség késztetett bennünket e nyílt levél megírására.
A 2004. április 18-án lezajlott MTK Budapest-Ferencvárosi Torna Club labdarúgó mérkőzésen az MTK Budapestet képviselő egyik játékos valamint nevezett klub szurkolói a hazánkban valaha tapasztalt viselkedéskultúra legsötétebb idejét idézően viselkedtek.
A televízió közvetítése révén nemcsak a stadionban lévők, hanem a szélesebb nyilvánosság is tanúja volt, amint Torghelle Sándor folyamatosan sportszerűtlen viselkedést valamint kíméletlen játékot tanúsított a Ferencvárosi Torna Club játékosai, különösképpen Somorjai Tamással és a sokszoros válogatott Lipcsei Péterrel szemben, ezzel egyben sorozatos fegyelmi vétségeket követve el.
Tudomásunk szerint az elmúlt években a FIFA és az MLSZ különböző szabályzataikban arra kötelezték a játékosokat, hogy "a szabályokat betartva, a fair play szellemét figyelembe véve" játszanak, míg a játékvezetőket, hogy "ki kell állítani és piros lapot kell felmutatni annak a játékosnak, aki (...) durva játékban vétkes" illetve "goromba, durva vagy sértő kifejezéseket (...) használ". Az MLSZ Fegyelmi Szabályzata a sportszerűtlenség, valamint a kíméletlen játék vétségére szigorú büntetések kiszabását rendeli.

Nincs róla tudomásunk, hogy ezen tiszteletet érdemlő rendelkezéseknek kellő gyakorisággal foganatja lett volna. Sem játékvezetői intézkedés nem vetett még igazán gátat a hasonló mocskolódásnak, sem ilyen okból foganatosított fegyelmi szankcióról nem hallottunk.
Kérjük Elnök Urakat, hogy hatáskörükben intézkedve szíveskedjenek kivizsgálni a fenti, a sajtó által jól dokumentált magatartást, és a Fegyelmi Szabályzatnak megfelelő szankciót érvényesíteni.
Továbbá nem hagyhatjuk szó nélkül az MTK szurkolóinak csapatunk és annak egyes tagjai iránt a hétvégén tanúsított magatartását. Gyalázkodásuk és köpködésük szintén elítélendő, valamint felháborító és sértő a Ferencvárosi Torna Club valamennyi szurkolója számára.
Érthetetlen, hogy egykor egy behajított szotyolás-zacskó pályabetiltást, pénzbüntetést vonhatott maga után, míg a sokkal súlyosabb sebeket okozni képes "lelki szotyolás-zacskó" behajítása büntetlen maradhat.
Aligha szorul különösebb magyarázatra, hogy abban az évben, amikor Magyarország újra formálisan is elfoglalja méltó helyét Európa államai között, még súlyosabb mindenfajta nyilvános gyalázkodás.
Bízunk benne, hogy Elnök Urak határozott fellépéssel, kemény intézkedéssel végre síkra szállnak az ilyen és hasonló jelenségek ellen, nem pedig némasággal vállalnak cinkosságot az MTK és más csapatok játékosainak és szurkolóinak remélhetőleg kisebbségét alkotó gyalázkodó és vádaskodó alakokkal.
A jog- és szabályzatkövető magatartás minden magyar állampolgár részéről elvárt és elvárandó. Úgy gondoljuk, amennyiben mindannyian ennek és a fentiek szellemében alakítottuk volna viselkedésünket az elmúlt vasárnap során, több eseményre, félreértésre és az ezeket követő vádaskodásra nem került volna sor.
Végül arra kérjük Elnök Urakat, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel Önök is tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy hazánkban - mind a futballpályákon és környékükön, mind azokon túl - egy felelőtlen kisebbség ne ronthassa el a többség szórakozását, örömét!

Budapest, 2004. április 20.

Sport- és emberbaráti üdvözlettel,
a Ferencváros Szurkolók Szövetségének Elnöksége"

lendvair85 Creative Commons License 2004.04.20 0 0 91816
A legjobb közvetítés akkor volt amikor a Sport1 adta a meccseket!!! Közel Európai színvonalú volt...

Elég sok kamerával dolgoztak, jó riporterekkel, színvonalas bevezetővel...

Emléxem arra, hogy a Fradi tábor előtti kapu mögött volt egy olyan kamera ami egy sínen csúszkált... Abból a kameraállásból nagyon jól néztek ki a gólok is...

Előzmény: Tompus999 (91814)
Tompus999 Creative Commons License 2004.04.20 0 0 91814
A baj az, hogy nemcsak az összefoglaló borzalmas, hanem a közvetítés is. Én felvettem videóra a meccset, és ott sem lehet látni az akció elejét. Amikor elôször összetűzésbe került Lipcsei és Torghelle, éppen a kib..t helikopterrôl mutatták a környéket, majd egy földön fekvô játékost. Csak az eseményt nem. Elképesztôen rossz a közvetítés. Tapasztalatlanok és tehetségtelenek szôröstül bôröstül. Az összefoglalóknál meg egyenesen rühellem, hogy elôre elmondják a történéseket, az eredményeket. Mégha tudom is a meccsek végeredményét. Fúj rtl!
Előzmény: DINO (91810)
DINO Creative Commons License 2004.04.20 0 0 91813
A hadjárat folytatódik.
A mai Sport másból sem áll, csak a vasárnapi események elemzésével és csapatunk sárba tiprásával. Hogy az ellenfél mit és hogyan csinált, arról egy szó sem esik.
Meg az MTK Baráti Kör levele is igen népszerű...

-Dino-

Előzmény: DINO (91774)
DINO Creative Commons License 2004.04.20 0 0 91812
Lássuk hogy néz ki egy felfokozott hangulatú forduló a jövő szerdai válogatott ellenfelünknél:

"Rio de Janeiróban egy húszéves Flamengo-szurkolót agyonlőttek a Vasco elleni finálé visszavágója előtt. A rendőrök négy házi készítésű pokolgép elkobzása után könnygázzal próbálták megfékezni az egymásnak eső szurkolókat, és lehet, hogy a futballistákkal is ezt kellett volna tenniük a pályán, mert a mérkőzés elképzelhetetlenül durva volt. Ez persze nem meglepő, mert a felek egész héten hergelték egymást. A Vasco elnöke, Eurico Miranda jó előre bejelentette, hogy 30 ezer liter sört rendel csapata győzelmét megünneplendő, a gárda edzőjéről, Geninhóról pedig videofelvétel készült, amint edzésen azt mondja egy játékosának: "Ha egy helyben áll, rúgd bokán!"
Az ütközet során négy Vasco- és két Flamengo-labdarúgó kapott piros lapot, több mint ötven szabálytalanságot striguláztak a statisztikusok. A Fla Jean mesterhármasával 3–1-re nyert, így kettős győzelemmel lett bajnok. A lefújás után néhány újságíró megkérdezte Mirandát, ugyan mi lesz a rengeteg sörrel, mire a felbőszült presidente és biztonsági emberei dulakodni kezdtek a provokátorokkal.
Sao Paulóban két kiscsapat vívta a finálét, így szerencsére nem történt semmi botrányos, a Sao Caetano ugyancsak kettős győzelemnek örülhetett. Az viszont megér néhány mondatot, mit műveltek Belo Horizontében a Cruzeiro és az Atlético Mineiro játékosai, noha Minas Gerais állam – általában a harmadik helyre sorolt – versengésével nem szoktunk foglalkozni. Az első mérkőzés előtt itt is volt egy szurkolói haláleset, ezért a visszavágóra "béke" feliratú pólókban vonult ki mind a 22 főszereplő – nem tudni, mi lett volna, ha e gesztus elmarad. A második félidőben az Atlético-szurkolók egy pirotechnikai eszközzel megpróbálták eltalálni a cruzeirós Crist, ő meg viszszahajította a szektorba. Erre az Atlético kapusa nekiesett, és másodpercek alatt tömegverekedés bontakozott ki, amelynek a rendőrök vetettek véget.
A pólók sorsáról nincs hírünk."

lendvair85 Creative Commons License 2004.04.20 0 0 91811
Akkor került szóba mikor kiesett a Kispest!!! Akkor a Kispest eladta minden értékesebb és magas fizetésű játékosát...
Előzmény: Törölt nick (91809)
DINO Creative Commons License 2004.04.20 0 0 91810
Botrányos az összefoglaló. Helyzeteket szinte nem is mutatnak.
A kiállításokról.
Az elsőnél már csak onnan közelített a kamera, amikor Torghelle lépéselőnyben volt. Hogy hogy került oda, arról semmi. Pedig ő rángatott először. Botisé sem hiszem, hogy egy sárgánál több egy normál meccsen. Vukmir esete meg elég messze volt, de én csak egy "hétköznapi" könyökhasználatot láttam, nem pedig ütést.

Somorjai lemészárlását miért nem mutatják?
Remélem a fegyelmi bizottságnak ahhoz is lesz pár szava.
Petit akkor tilthatják el, ha lesz ellene bizonyíték. Objektíve persze megérdemel pár meccset, de csak akkor, ha Silva meg Torghelle is megkapja a saját büntijét.

Azt meg hiába mondjátik, hogy csak nyerünk Lipcsei kiválásával, mert annyira foghíjas most a középpályánk, hogy minden épkézláb emberre szükség van. Arról nem is beszélve, hogy olyan labdákat, amilyet Lipcsei szokott adni, gyakorlatilag senki nem tud a csapatban.

-Dino-

Előzmény: Dope (91784)
lendvair85 Creative Commons License 2004.04.20 0 0 91808
Már a Kispestben is a Tornyi rájött, hogy mekkora egy idegbeteg fasz...

Jácott nála 2meccset, azt észrevette, hogy nem pályára való... Majd nem is jáccott nála majd fél évig...

Előzmény: Törölt nick (91806)
Tompus999 Creative Commons License 2004.04.20 0 0 91807
Mondjuk a sárgát arra kapta.
Előzmény: nedwes (91797)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.20 0 0 91806
Torghelle a leggusztustalanabb féreg az egész NB I-ben, átvette Molnár méltó örökét. Már régen kinéztem magamnak, amikor valami U21-es barátságos meccsen, majd utána valami U21-es selejtezősorozatban kiállították. Ki lehet ez az állat, gondoltam, akit csatár létére kétszer egymás után kiszórnak? Ilyen talán még Edmundoval sem történt.
Egy utolsó kis patkány, akire nagyon ráférne egy alapos verés.
Előzmény: Kcsita (91805)
Kcsita Creative Commons License 2004.04.20 0 0 91805
Persze Petit eltiltják, mert köpött igaz? De a Torghelle viselkedése "csak" 1-3 mérkőzésről szóló eltiltás lenne?

Tegnap késő este a Amiről nem beszéltünk ment, Vitray Tamás, azt mondta, hogy ha nem zrika volt a pályán, akkor az már más megvilágositásba helyezi az egész dlgot. Kiváncsian várom a Fegyelmi Döntés.

Előzmény: Ferencváros_28 (91802)
Kcsita Creative Commons License 2004.04.20 0 0 91803
A somorjai felrúgását, azt bezzeg nem is mutatták... de visszasírom a Góóóllt..., amikor az MTV-n, ment az összefoglaló..

A Kiáélitáésokról meg a többiről lehetet volna visszajátszani, de azt nem ment..., igy nem ér semmit.

Na akkor van B védelmünk és egy lesz egy lehetetlen középpályánk. Gyakorlatilag nincs védekező középpályánk. Na mindenki örülhet, de most komolyan.

De igy is megfogjuk nyerni a Bajnokságot!

Előzmény: Dope (91784)
Ferencváros_28 Creative Commons License 2004.04.20 0 0 91802
A mai sport már pedzegeti, hogy 3 és 7 meccs közt számíthat Lipcsei, Torghelle meg egy és három közt...
Előzmény: bode1899 (91800)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.20 0 0 91801
Én igenis vitatom az első kiálítás jogosságát. Nézd meg a TV felvételt, Bognár nem volt szabálytalan. Összeért a kezük, Torghelle elesett, Juhos meg kiállította Bogeszt. Aki, ha szabálytalan lett volna, akkor is csak sárgát érdemel, mivel Sanyika nem volt gólhelyzetben, és nem is fosztotta volna meg attól, hogy nyilvánvaló gólhelyzetbe kerüljön, mivel a labda nem a kapu felé pattogott. Tehát fenntertom, hogy Bogesz kiállítása abszolút nem volt jogos.
Előzmény: R.P.P. (91798)
bode1899 Creative Commons License 2004.04.20 0 0 91800
Komolyan elhittétek (elhittük), hogy a Liga hagyja veszni a -6 pontos akciót? Dehogyis. Most jön majd "A Birodalom visszavág". Fogadni mernék, hogy a mai tárgyaláson, noha a szabályok szerint egyik sem visszaeső, mindhárom játékosunkat keményen elmeszelik, ráadásul Lippit is bevonják az ügybe, s gondolom, őt is felfüggesztik, amíg az eljárás tart. Úgyhogy lehet örülni, hogy viszonylag bő a keretünk.
MI AKKOR IS BAJNOKOK LESZÜNK...
Kevin Creative Commons License 2004.04.20 0 0 91799
Ha nem tudjak bizonyitani, hogy volt neonaci zaszlo, akkor fel kell jelenteni az MTK Barati Kort hamis vad miatt!

Hajra Fradi!

nedwes Creative Commons License 2004.04.20 0 0 91797
ha a thorgellét időben kiállítják, miután az első félidőben agyonrúgta Somorjait(és már volt egy sárgája), akkor ugye nincs az első kiállítás(ami eléggé megkérdőjelezhető volt amúgy is)
Előzmény: sx7 (91796)
sx7 Creative Commons License 2004.04.20 0 0 91796
Basszus ez egy picit furán hangzik,mert most volt 1 meccs amikor nem jött ki a lépés ,és már egyből összeesküvés van minden mögött?

A játékosok maguk tehetnek a kiállításokért,de az is biztos ,hogy felhergelte őket a Pintér rendesen.15 percig mindenki ment mint a háborodott,aztán szép lassan kezdett leereszteni a csapat.

Az meg ,hogy az rtlnél van 1-2 fradista az is biztos.Ráadásul folyamatosan(majdnem percenként) éltették Szűcs L.t is , a csúcstartót.Meg ,hogy a fradi mióta veretlen...Szerintem valaki biztos felvette videóra a meccset , kérd el tőle a felvételt.

Szerintem minden kiállítás rendbe volt,annyi hibája volt azért Juhosnak,hogy Torghellét hamarabb ki kellett volna állítani,de serceget a Dragóner is(mint mindig).Botis jobb játékos szerintem nem is picivel,de ezt már rég óta mondogatom.

Előzmény: DINO (91774)
T0mika Creative Commons License 2004.04.20 0 0 91793
HAJRA FRADI!
choren Creative Commons License 2004.04.20 0 0 91792
Hajrá Fradi!
Habi Creative Commons License 2004.04.20 0 0 91791
Csalodtam Pinterben,mar annyit,azt hittem nala majd futni kell Lipcseinek,valamint Tokoli is befogja a pofajat.
De nem.

Ez a torg here sanyika jott majdnem hozzank?
Menjen az anyjaba.
Mas:A bulinkon,az altalam keszult plakatrol nincs egy kepem sem.
Amin Tamast (Ottawz)meg valaki mast udvozoltem.
Na,nem ugyanugy.....

Emlexem,villogtatok eleget a fenykepezogepekkel,valaki nem tudna nekem kuldeni parat?
Meg ide is belehetne tenni,keresemre...

Hajra FRADI..!!!

Előzmény: Kisgonosz (91790)
Kisgonosz Creative Commons License 2004.04.20 0 0 91790
nezzuk a pozitiv oldalat....ha Lipcseit eltiltanak, akkor nyernenk kozeppalyan egy embert:)
Előzmény: Kisgonosz (91788)
Kisgonosz Creative Commons License 2004.04.20 0 0 91789
Mi akkor is bajnokuk leszunk....

HAJRA FRADI!

Kisgonosz Creative Commons License 2004.04.20 0 0 91788
es a folytatas..

Az ellenfél leköpéséről, megütéséről a fegyelmi szabályzat 20. paragrafusa szól. A 2. bekezdés ez esetben így hangzik: "Fegyelmi vétséget követ el az a játékos is, aki játékostársát vagy ellenfelét – amikor a labda nincs megjátszható közelségben – leköpi, megüti vagy egyéb módon bántalmazza, vagy ezek elkövetésére kísérletet tesz." Az eltiltás pedig háromtól nyolc mérkőzésig, illetve három héttől nyolc hétig szólhat

Előzmény: Kisgonosz (91787)
Kisgonosz Creative Commons License 2004.04.20 0 0 91787
NS

A MLL fegyelmi bizottságának elnöke, Kis György a történtekkel kapcsolatosan ezt mondta:
"Torghelle Sándor ellen, mivel a játékvezető kiállította, természetesen fegyelmi eljárás indul. A tárgyalást a piros lappal büntetett labdarúgók ügyében kedd délután tartjuk. Amennyiben az MTK csatára úgy nyilatkozik, hogy Lipcsei Péter leköpte őt, akkor a Fradi középpályására is kiterjeszthetjük az eljárást."
Jó tudni, a szövetség és a liga elnöksége, elnöke és főtitkára hivatalból is kezdeményezhetne eljárást… Amúgy a sportszerűtlenség fogalmát a fegyelmi szabályzat 14. paragrafusa határozza meg. E paragrafus 3. bekezdése szerint "…az a játékos, aki káromkodik, játékostársát vagy ellenfelét durva szavakkal szidalmazza, ellenfelére megtévesztő szándékkal rákiált, vagy állandóan ingerli, gúnyolja, rá sértő, becsmérlő megjegyzéseket tesz, sportszerűtlenséget követ el". A büntetés egytől három mérkőzésig, illetve egytől három hétig szólhat.

Kisgonosz Creative Commons License 2004.04.20 0 0 91786
MTK-FTC: liga-vizsgálat a nézőtéri zsidózás miatt

2004. április 19., hétfő, 20:10


A Magyar Labdarúgó Szövetség az MTK Baráti Kör nyílt levelére reagálva kijelentette: mélységesen elítéli az olyan szurkolói megnyilvánulásokat, mint amilyenekre a vasárnapi, MTK-Ferencváros mérkőzésen került sor, amikor is a vendégdrukkerek egy csoportja antiszemita jelszavakat skandált. Dr. Szieben László, az ilyen esetekben illetékes Magyar Labdarúgó Liga elnöke elmondta: vizsgálatot indítanak az ügyben.


Játék

FTC-MTK, botrányos játékvezetés


Ganczer Gábor, az MLSZ sajtófőnöke emlékeztetett arra, hogy a tavaly július 17-én elfogadott 83/2003-as elnökségi határozat kimondja, hogy nézőtéri rendbontás, illetve a pályán lévők szidalmazása vagy rasszista megnyilvánulások esetén a játékvezetőnek előbb meg kell szakítania a találkozót, majd ha a rend nem áll helyre, le kell fújnia a mérkőzést.

Dr. Szieben László, az MLL igazgatója szerint lehetnek következményei a vasárnapon történeknek. "Ma délután egy átiratban figyelmeztettem a Fegyelmi Bizottság elnökét, hogy rendeljen el vizsgálatot az ügyben. Amennyiben a történtek kimerítették a szabályokban rögzítetteket, úgy neki kell megtennie a megfelelő intézkedéseket, ugyanakkor hozzáteszem, hogy az ilyesfajta 'közbeavatkozás' elsősorban a mérkőzés játékvezetőjének a feladata" - jelentette ki Szieben a liga hivatalos honlapján.

Az MTK Baráti Kör levelében többek között az áll, hogy "a televízió közvetítése révén nemcsak a stadionban lévők, hanem a szélesebb nyilvánosság is tanúja volt, amint a ferencvárosi szurkolók neonáci zászlót lobogtatva kórusban zengték, hogy mocskos zsidók".

Az MLSZ, illetve az MLL elnökének címzett levélben a szerzők kérik, hogy az elöljárók "hatáskörükben intézkedve" vizsgálják ki a történteket, és érvényesítsék a fegyelmi szabályzatnak megfelelő szankciót. Egyúttal jelzik: "aligha szorul különösebb magyarázatra, hogy azon a héten, amelyen komoly nemzetközi részvétel mellett emlékeztünk meg a magyarországi holokauszt kezdetének 60. évfordulójáról, még súlyosabb mindenfajta nyilvános antiszemita gyalázkodás". Továbbá azt írták, bíznak benne, hogy a két elnök síkra száll az ilyen és hasonló jelenségek ellen, s némasággal nem vállal cinkosságot a Ferencváros és más csapatok táborainak - reményük szerint - kisebbségét alkotó rasszista szurkolóival.

A négy kiállítással tarkított mérkőzést az MTK nyerte 1-0-ra.

(MTI)/[origo]

andD Creative Commons License 2004.04.20 0 0 91785
Lósz@r az egész!
Olyan távolról mutatják az eseményeket, hogy semmit sem lehet kivenni belőlük...
Előzmény: Dope (91784)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!