Keresés

Részletes keresés

Greenie Creative Commons License 2004.04.24 0 0 92339
Válaszoltam
Előzmény: lendvair85 (92338)
lendvair85 Creative Commons License 2004.04.24 0 0 92338
Ment a válasz!
Előzmény: Greenie (92337)
Greenie Creative Commons License 2004.04.24 0 0 92337
Leveled érkezett:)
Előzmény: lendvair85 (92336)
lendvair85 Creative Commons License 2004.04.24 0 0 92336
Nekem van egy csómó, ha van ICQ-d akkor megoldható a dolog! Ott elküldeném!

Írj mailt az itteni címemre és akkor tárgyalhatunk!

Előzmény: tarejos (92335)
tarejos Creative Commons License 2004.04.24 0 0 92335
Sziasztok!
Irmét csak kérés miatt írok. A múltkor egy egyedi mezhez kértem címert ill. képet, amit egyik topictársunktól kaptam is. Ezúton is még egyszer köszönet érte.
No most a fiam előállt a következő kérésével:
Fradi dalokat, indulókat, stb... kellene nki szerznem.
Egyszer már volt egy jó kis mp3 gyűjteményem, amiben megvoltak ifjúkorom Fradi-indulójától kezdve a közelmúltig szintre minden, de trehányságom miatt (nem mentettem időben) egy gépösszeomlás elvitt mindent).
Most szeretném újra összeszedni ezeket a "nótákat". Tudtok segíteni?
Boldog lenne a fiam, de én is! :-)
Kisgonosz Creative Commons License 2004.04.24 0 0 92333
Gera minden meccset az Újpest ellen játszana

2004. április 23., péntek, 15:57


Ösztönös tehetség - állítja Gera Zoltánról szinte mindenki a magyar labdarúgásban. Egyetért ezzel Lothar Matthäus szövetségi kapitány is, aki miután a Wales elleni találkozón neki adta a csapatkapitányi szalagot, a brazilok ellen is kulcsszerepet szán a Ferencváros futballistájának. Gerával többek között Ronaldóékról, a Balaton elleni súlyos vereségről, az Újpest elleni derbikről és a tévéközvetítések árnyoldalairól beszélgettünk.


- Kibékült már a délelőtti bajnokikkal?
- Ki nem állhatom őket. Álmosító, lehangoló délelőtt futballozni, van olyan játékos, aki fel sem ébred teljesen. Még edzeni is jobb délután, a meccseknek pedig este, villanyvilágítás mellett van igazán hangulatuk. Mondhatják nekem, hogy Angliában is játszanak délidőben, hiszen ott hagyománya van ennek, ugyanakkor délelőtt a Premiershipben sem lépnek pályára, és egyébként is, a meccsek zömét este rendezik. De hiába, a pénz nagy úr, mostanság a televíziók határoznak meg mindent, és senki nem mer szólni az idétlen kezdési időpontokról.

- Hogyan éli meg, hogy Pintér Attila lényegesen hangosabban irányítja az együttest, mint elődje, Garami József?
- Attila valóban gyakran kiabál az edzéseken is, ami eleinte furcsa volt egy kicsit. Viszont nem gondoltam volna, hogy szakmailag ennyire felkészült. Persze, tudjuk mindannyian, az eddiginél sokkal jobban kell játszanunk, ha a bajnokságot és a kupát is meg akarjuk nyerni, márpedig ez a célunk.

- A Balatontól elszenvedett súlyos hazai vereséget követően ezzel csak egyetérteni lehet. Kemény kritikát kaptak edzőjüktől?
- Nem, inkább higgadtan elemezte a történteket, mivel tudta ő is, hogy számunkra elég megrázkódtatás volt a szerdai vereség. Az első félidőben eldönthettük volna a meccset, ám elhibáztuk a helyzeteinket, Kiss Gyuri kiállítása után viszont a második félidőben nagyon visszaestünk, ráadásul nekünk semmi sem jött össze, a balatoniaknak azonban szinte minden. Ezért aztán másnap az öltözőben főként arról beszéltünk, milyen hibákat kell kijavítanunk, hogy a jövőben ne érjenek bennünket ilyen súlyos vereségek. Jövő hét végétől ugyanis nagyon kemény sorozatot elé nézünk, fogadjuk az Újpestet, majd három nappal később jön a kupadöntő, aztán megyünk Debrecenbe. Egy hét alatt sok mindent nyerhetünk, de sokat veszíthetünk is.

- Meglepődött, amikor Wales ellen önt jelölte csapatkapitánynak Lothar Matthäus?
- Meg bizony, azt hittem, az ötvenedik válogatottságát ünneplő Lisztes Krisztián kapja a karszalagot. Feldobott ez a bizalom, főként, hogy Matthäus azt mondta, vezérszerepre számít tőlem.

- Milyen embernek ismerte meg a szövetségi kapitányt?
- Kifejezetten jó fej, sokat beszélget velünk, s egyáltalán nem érezteti az öltözőben a pályán elért korábbi sikereit.

- Hogyan éli meg a népszerűséget, például azt, hogy az autóbuszok hátuljáról is gyakran a saját arca tekint vissza önre?
- Nem fogalakozom ilyesmikkel, még akkor sem, ha sokan megismernek az utcán, rám köszönnek vagy autogramot kérnek. Igyekszem megtartani a megszokott életvitelemet.

- Azért a gyepen nyilván érzi, hogy kiemelten kezelik, olykor túlzottan keményen is.
- Valóban így van ez, de erre már korábban is felkészültem. Amire viszont nem lehet felkészülni, azok az alattomos, hátulról történő szabálytalanságok. Wales ellen például abszolút nem voltam ideges, mert a britek szemtől szembe rúgtak, Savage kivételével, aki elég sunyin futballozott.

- Nehezen viseli, amikor az ellenfél szurkolói kamaszkori botlását, a "szipuzást" emlegetik fel?
- Higgye el, nem zavar, ugyanis általában azokat fricskázzák, akiktől tartanak az ellenfél drukkerei. A szipuzás felemlegetése mindig megerősít abban, hogy jelenleg a lehető legjobb helyen vagyok; idehaza szerintem csak a Fradiban érdemes játszani.

- Mire véli, hogy évek óta egyre kevesebb néző látogatja az NB I-es meccseket?
- Ez nyilván a színvonal csökkenésével van kapcsolatban, viszont az Újpest elleni rangadók mindig élményszámba mennek. Örülünk, hogy bekerültek a legjobb hat közé, s bárcsak mindig a lilák ellen játszhatnánk, azok tényleg nagyszerű hangulatú meccsek, kár, hogy riválisunknál egyre kevesebb a néző a Megyeri úti derbiken.

- Mennyire várja a brazilok elleni fellépést?
- Nagyon, Ronaldo játékától például el vagyok ájulva, sajnálnám, ha mégsem játszana ellenünk, de remélem, szerdáig rendbe jön a sérülése. Legszívesebben Ronaldo minden mozdulatát gyakorolnám, és bár ez nem lehetséges, azért igyekszem ellesni egy-két trükköt tőle és Ronaldinhótól is. Mindenesetre csapattársamat, Leandrót már megkértem, mindenképpen tanítsa meg nekem portugálul, hogy cseréljünk mezt. Tisztelet ide, csodálat oda, azért nagyon szeretnénk megszorítani Roberto Carlosékat, hiszen számunkra is óriási kiugrási lehetőség lesz a brazilok elleni fellépés. Az élmény úgy lenne az igazi, ha egy jó eredményt, mondjuk döntetlent érnénk el a világbajnokok ellen.

Bánki József

[origo]

Chandler Creative Commons License 2004.04.24 0 0 92332
OFF

Sziasztok,

gondolom, a legtöbben már olvastátok a HVG interjúját Sárközy Tamással, amiben az új sporttörvény alapelveinek változását taglalja.
Nos, ezekből nem kevés a magyar futballt közvetlenül és alapjaibnan érinti. Ezzel kapcsolatban vetnék fel pár vitaindító kérdést, örülnék, ha megosztanátok velünk a gondolataitokat ezzel kapcsolatban. Nem kell félni újabb ötletrohamtól, csak és kizárólag kérdéseket írtam! :o)
Íme a vitaindító, örülnék, ha megnéznétek, és hozzászólnátok!

1.) "Az új sporttörvény, szemben a 2000-essel, amelyik némileg mesterségesen fel akarta lendíteni a hivatásos sportot, afelé próbál haladni - szintén főleg a labdarúgás miatt -, hogy a magyar sportban általában ne legyen tiszta profi bajnokság. A háború előtt a profi futball egyszer már befuccsolt Magyarországon, és akkor is egy olyan vegyes rendszerre tértek át, amilyenre a mostani jogszabály ösztönöz. Nálunk bonyolult és drága lett a hivatásos versenyrendszert alkalmazó sportszövetségi struktúra, ezért az új sporttörvény deregulációra sarkall: lehetőleg a sportra menjen a pénz, ne a bürokráciára."

Ez, ha jól értelmezem, az alszövetségek és a Liga elleni intézkedés.
El lehet-e várni a klubtulajdonosoktól, hogy egy olyan rendszernek rendeljék alá százmilliós (milliárdos) befektetésüket, aminek a vezetésében nincsenek jelen(kisebbségi képviseletben vannak) ? Konkrétabban: Bozóky és a megyei funkcik vigyázzák-e Lukács, Várszegi, akárki pénzét?

2.) De a sikeres labdarúgóüzlethez még ez is kevés: a terméknek kellene jobbnak lennie! Nemrég adta be disszertációját az egyetemünkön András Krisztina adjunktusnő, aki lényegében azt mutatta ki, hogy meccsenként átlagban mintegy 15 ezer néző szükséges egy első osztályú labdarúgócsapatnál, hogy a mai feltételek mellett a befektetés minimális nyereséget hozzon. Most általában fordulónként összesen nincs ennyi néző. Ha a színvonal alacsony, ha a televíziós közvetítés nem piaci alapon, hanem szívességen nyugszik, ha nincs közönség, nincs szponzor, illetve azok is szívességi vagy politikai ráhatásra adnak pénzt, akkor ez nem üzlet, s ezen egyetlen jogszabály sem segíthet."

Most éppen a legordasabb üzleti alapon működő tv társaságnál vannak a közvetítési jogok, és az utolsó fillérig kipucolták Orbánék iderendelt forintjait a sportágból. Ez azt jelenti, hogy most jó úton vagyunk, és a sárga tégla végén ott a Kánaán?
Kinek a dolga, hogy megteremtse 15 ezer néző fogadásának a képességét? (pl. Debrecenben)
Akinek ezt meg kell teremteni, annak csak úgy ajándékba kell tennie ezt, vagy kedvezményes, de visszafizetendő konstrukcióban?
Akiknek esélyük sincs 15 ezer nézőre, azokat lelövik, ugye?
Ezek kilétéről ki döntsön és milyen alapon? Ezeket negatívan diszkriminálni fogjuk?

3.) "Az új sporttörvényben már benne van a lehetőség, hogy a szövetség meghatározhatja a munkabér és egyéb juttatások együttes felső határát, valamint az átigazolási díjak maximumát. Ilyen a szabályozás például az amerikai profi kosárlabda-bajnokságban is.

Vajon a kommunizmus és a szabad verseny 70 éves párbaja mit bizonyított: jobb, ha mindenkit lerángatunk egy szintre, vagy jobb, ha hagyjuk kiemelkedni az arra képeseket?
Vajon melyik rendszer melyik cél elérést szolgálja leginkább? (erős válogatott, nemzetközi klubsiker, utánpótlásképzés, tömegesítés, stb)
Alkalmas-e valamelyik több célt is szolgálni?
Vajon lehet-e egyszerre mindettőt alkalmazni? (pl. egy szűk, szabadversenyes osztály, alatta/mellette egy kommunista egyenlősködő osztály)

4.) A magyar futballban nehéz a horribilis juttatásokat lenyomni, mert nincs szolidaritás, az egyik helyen kidobott játékost - adósságba verve magukat - nagyobb jövedelemmel fogadják máshol. Ez a torz piac miatt nem tud megszűnni, a klubok szolidaritására lenne szükség, no meg állami ráhatásra. Moldova Györgyöt plagizálva: a tékozló koldus ne kapjon alamizsnát.

Ez a megállapítás vajon milyen relációban áll a legelsővel? Mi az ésszerűbb: ha tulajdonosok, vagy ha funkcionáriusok őrködnek a racionalitásra?
Nem arra utal-e ez a jelenség, hogy keresleti a piac? Nem lehet, hogy több a csapat, mint a kívánt színvonalú labdarúgó?
Ez a jelenség összefügg-e az első osztály létszámával? Legyen-e rá hatással?

5.) "Voltam egyszer egy magyar profi futballcsapattal Írországban egy UEFA-kupa meccsen, ahol a mérkőzés előtt három nappal már ott volt a csapat, a játékosok regenerálódtak. Az ellenféltől viszont a két hivatásos játékoson kívül éppen csak beestek a kezdésre a többiek, de az öltözőbe nagy levelestáskával érkező postás úgy szaladgált el a magyar védő mellett a pályán, ahogy akart. Erre a játékos-értekezleten a postást fogni képtelen védő azt mondta, hogy a focisták nem voltak kellően jutalommal motiválva. Ez szemléletmódbeli probléma, amire most is fordított választ ad a futballvezetés. Matthäus szerződtetése, a brazilok idecsábítása látványos akciók, amelyekkel előremenekülnek, ahelyett, hogy azt tennék, amit mi a nyolcvanas évek végén, kilencvenes évek elején a jégkorongban, vagyis ténylegesen az utánpótlás fejlesztésére koncentrálnának. Ami ad absurdum azt is jelentheti, hogy egy ifiedző többet keres, mint egy első osztályú csapat trénere.

Előremenekülni, vagy elölről kezdeni?
Kapcsolható-e ez a kérdéskör a 3. pontban említett új lehetőséghez? Minimumot, maximumot, vagy mindkettőt kell meghatároznia a szabályalkotónak?

6.) "Az állam feladata az, amit mindenkori vezető szervei törvényben teendőjüknek nyilvánítanak, de ebben óriási differenciák vannak az egyes országok között. Vegyük azt a példát, hogy a stadionok fenntartása állami feladat. De hányé? Azt hiszem, az EU-nak igaza van abban, hogy az üzleti sportot támogatni nem lehet, mert az piaci verseny tárgya. Ha nem tud megélni egy sportvállalkozás, úgy szűnjön meg, és jöjjön helyére egy amatőr sportegyesület. Kérdem én, hány embert zavarna Magyarországon, ha fél évig nem lennének NB I-es professzionista futballmeccsek? Szerintem néhány sportvezetőt.Viszont az állam feladata a szabadidősport, a diáksport és az utánpótlás számára szükséges feltételek biztosítása, azaz ami az emberek egészségével kapcsolatos. Ilyen értelemben a pályák fenntartása már állami, illetve önkormányzati feladat, de itt nem a szuperstadionokra gondolok, hanem arra, hogy legyenek olyan sportpályák, ahová a gyereket ki lehet vinni focizni, ahol este villanyfénynél lehet korcsolyázni.

Ismételten csak:
Ez a megállapítás vajon milyen relációban áll a legelsővel?
Ez a megállapítás vajon milyen relációban áll a másodikkal?
Ez a megállapítás vajon milyen relációban áll az ötödikkel?
Ha a profisport és a diáksport (utánpótlásképzés) ennyire eltérő megítélés alá esik, szükséges-e vegyíteni őket?
Ha az utánpótlás segítése állami feladat, szükséges-e az amúgy is gyenge sportvállalkozásokat ezzel terhelni?
Ha a vállalkozások nem támogathatók, de a bennük végeztetett utánpótlásképzés, mint cél igen, mi legyen a megoldás?

ON

andD Creative Commons License 2004.04.24 0 0 92331
Hajrá Fradi!
lendvair85 Creative Commons License 2004.04.24 0 0 92330
Hajrá Fradi!!!
takacsi Creative Commons License 2004.04.24 0 0 92328
Csatlakozom, finomítva: akkora verést, mint amit eddig megcsinált, vagy, amire kész lenne...

Mert ők nem emberi lénynek látszanak.

Előzmény: Törölt nick (92327)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.24 0 0 92327
Azoknak a tetveknek már 2 éve üldögélniük kéne..!

A készenléti rendőrség összes tagjának olyan verést kívánok, mint amilyenben a Siminek volt része.

A LEGNAGYOBB VOLTÁL SIMI

Előzmény: Pac (92323)
Dope Creative Commons License 2004.04.24 0 0 92326
Hajrá Fradi!
T0mika Creative Commons License 2004.04.24 0 0 92325
HAJRA FRADI!
lendvair85 Creative Commons License 2004.04.23 0 0 92324
De mi indulunk a LEN kupában nem?
Előzmény: Kisgonosz (92322)
Pac Creative Commons License 2004.04.23 0 0 92323
2 éve ment el Simi...

Ítélet még mindig sehol.

Remélem, jövő ilyenkor már üldögélnek azok a tetvek.

Kisgonosz Creative Commons License 2004.04.23 0 0 92322
mivel Fradi-BVSC 6-8, igy a BVSC indulhat jovore az euroligaban...
elefantkillah Creative Commons License 2004.04.23 0 0 92321
leandro kihagyta az év helyzetét, latin amerikában ennél kevesebbér is fejbelőttek focistákat

kábé valami ilyesmi

Előzmény: andD (92312)
Tim úr Creative Commons License 2004.04.23 0 0 92320
Hajrá Fradi!!!
lendvair85 Creative Commons License 2004.04.23 0 0 92319
Dope!

Ha ráérsz másszál már fel chatre, meg kéne beszélni egy pár dolgot!

Köszi!

Dope Creative Commons License 2004.04.23 0 0 92318
ismét Szűcs:

http://www.nb1.hu/media/index.php?itemid=6089

Előzmény: Dope (92316)
Dope Creative Commons License 2004.04.23 0 0 92317
Gyógyulj meg, Lajos!

Kosher Silva pedig...

Előzmény: Dope (92316)
Dope Creative Commons License 2004.04.23 0 0 92316
Szűcs Lajos kórházban

Hévíz, április 23., 17.20 A válogatott orvosa kivizsgálásra vitte be a kapust.

Mint arról korábban beszámoltunk, a keret a ma délelőtti edzést követően Szombathelyre utazott, hogy meglátogassa a csapatot öltöztető Styl Ruhagyárat. Ezt követően a csapat közös ebéden vett részt a szponzorcég vezetőivel.
Szűcs Lajos ezt a programot "kihagyta", a Silva rúgása következtében a kapus nyakán keletkezett sérülések ugyanis elfertőződtek, így a csapatorvos kíséretében röntgenre ment a helyi kórházba.

Kcsita Creative Commons License 2004.04.23 0 0 92315
Jó a kérdésed, én sem tudom :). De tetszik ez a kiállás.

Csak igy tovább!

Előzmény: andD (92312)
andD Creative Commons License 2004.04.23 0 0 92312
Miért, mik voltak ezekben a szennylapokban?
Előzmény: Kcsita (92311)
Kcsita Creative Commons License 2004.04.23 0 0 92311
Az FTC Rt. nyilatkozata a túlkapásokról
[2004-04-23 13:53]
Az FTC Rt. megdöbbenve tapasztalta, hogy a magyar sajtóban eleddig példa nélküli módon olyan megállapítások jelentek meg két napilapban is melyek erőszakos cselekedetek elkövetésére, gyűlöletkeltésre is alkalmasak.
Meggyőződésünk szerint egy labdarúgó mérkőzés és egy elhibázott helyzet kapcsán lincselést és fegyveres gyilkosságot emlegetni és azokat összefüggésbe hozni egy labdarúgóval olyan tett, mely minden írott és íratlan sajtóetikával szembeni vétek. A BLIKK és a Mai Nap című újságok csütörtöki számában a Ferencváros-Balaton FC mérkőzésről szóló tudósításban szerepeltek az ominózus kitételek, melyek mellett úgy érezzük nem szabad szó nélkül elmenni. Kérünk minden érdekeltet, hogy a jövőben tartózkodjék a hasonló megnyilvánulásoktól, hiszen az ilyen és ehhez hasonló gondolatok terjesztése beláthatatlan következményekkel bírhat. A higgadt hangvételű kritika hasznára lehet valamennyi labdarúgónak és általában a magyar labdarúgásnak, de az ilyen és ehhez hasonló mondatok megjelentetése elfogadhatatlan, érthetetlen, és tűrhetetlen. Az 1994-es világbajnokságon öngólt szerző kolumbiai Escobar tragikus halála intő példa kell legyen mindenki előtt, és különösen a média munkatársainak kell szem előtt tartaniuk, azt a tényt, hogy nyilvánosságra hozott szavaikért, mondataikért felelősséggel tartoznak, hiszen azokkal sokakat befolyásolhatnak. Bízunk abban, hogy az érdekeltek levonják a mostani esetek tanulságait, és a jövőben hasonló eset nem fordul elő.
FTC Rt.

lendvair85 Creative Commons License 2004.04.23 0 0 92310
No problem!!!

Előfordul...

Előzmény: Tompus999 (92309)
Tompus999 Creative Commons License 2004.04.23 0 0 92309
Lehet, hogy félreértettem, de tegnap a Szkukalek nyilatkozatában is volt egy hasonló félmondat. Ha félreértettem, elnézést kérek.
Előzmény: lendvair85 (92307)
tarejos Creative Commons License 2004.04.23 0 0 92308
A rekord megdöntése után sajnos becsapott Pisont István lövése, de ami ennél is nagyobb baj, hogy a Balaton ellen egész egyszerűen nem találtunk rá a ritmusra....
És még el is hiszi, hogy nem a csapat tehet a vereségrôl, hanem föntrôl irányítják a szálakat. LAJOS, GONDOLKODJ MÁR!

Érzésem szerint Lajos itt nem összeesküvéselmélet miatt mondta, amit mondott. Nem tudom vallásos e, de az égiekre gondolt a szövegből itélve.

Előzmény: Tompus999 (92305)
lendvair85 Creative Commons License 2004.04.23 0 0 92307
"Föntről"

Nem lehet hogy Istenre gondolt???

Lajos eléggé vallásos...

Előzmény: Tompus999 (92305)
JPS Creative Commons License 2004.04.23 0 0 92306
Lehet, hogy ő a fentiekre (istenek, szentek stb.) gondolt! Nem ? :))
Előzmény: Tompus999 (92305)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!