Sziasztok! Tavasszal készülök elindìtani egyéni fuvarozó vállalkozásomat platós kisteherautó megvásárlása után.
Ehhez keresem a legegyszerűbb, legmegbìzhatóbb motorral rendelkező járgányt a trióból. Akár a kocka fülkések is jöhetnek.Mit ajánlotok? Menetteljesìtmények, EU besorolás nem számìt. Később terv szerint billenőssé alakìttatnám a gépet.
Sziasztok hozzáértőktől kérdezném hogy 2004 es 2.8hdi boxerra, fel lehet e tenni a 2.5tdi ugyancsak boxer váltót? Megegyezik a két kupungharang?Előre is köszi.
2010-2014 között nézegetek furgonokat (Jumper Boxer Ducato) de nem igazából tudom, hogy melyik motorral lenne a legjobb. Tudnátok ebben tanácsot adni?!
Vettem tavasszal egy 3.0-es 2010-es Jumper-t. Eddig komoly gondom nem volt vele. Tegnap egy indításkor (meleg motor mellett) nem akart indulni, csak tekert az önindító. Gyújtás le, majd kis szünet után újrapróbáltam, de csak kb. 10-15 másodperc után nagyon nehezen röffent be, viszonylag komoly fehéres füstjelek mellett, és kigyulladt a sárga "Check Engine" lámpa. Indulás után hibátlanul ment már, nem füstölt, nem akadozott, nem volt gyenge. Hazafelé többszöri leállítás, indítás gond nélkül ment. Ma 1 nap pihenő után hidegen gond nélkül indult többször is, de első alkalommal még ma is világított a sárga motorhiba jelző lámpa, majd elaludt, és azóta sem világít. Mi lehet a gondja, és főleg tud e valaki megbízható szakembert a környéken, mert a márkaszervizekkel nincs jó tapasztalatom az előző Boxerem alapján.
Sziasztok. Kis segítségre lenne szükségem. Van egy 2007 es 2.2 boxerem. Hidegen néha ha visszaengedem a gázt akkor leáll. Utánna hiába nyomom a gázt már nem indúl, csak ha leveszem a gyújtást. De gyújtáslevétel után egyből indúl. Ötlet valakinek ?
Én más típusnál jártam hasonlóan. A megoldás az volt, hogy az ékszíjtárcsák bordáit ki kellett tisztítani, mert tele voltak az előző ékszíj borda darabkáival.
Segítséget szeretnék kérni 2004. Ducato 2.0 hdi ügyben. Hosszbordásszijjal nem boldogulok..
Ugy vettem,hogy elszakadt a hosszbordás szij és begyürödött a vezérlés alá, amit már kijavitottam. A szij elvileg 6pk 1468-as, klima nélküli. Felraktam a szijat rá, de egy idő után nyikorog. Egy rajzal vagy fotoval tudna valaki segíteni?
Sziasztok! A minap vettem egy 2010-es ducato maxit. Elkezdtem szépen rendbe tenni, de van egy súlyos problémám, amivel nem boldogulok. Az autó erősen füstöl. Elsőkörben kicseréltettem a kartergz szűrőt, a hiba nem szűnt meg. Ezt követően kicsréltettem a turbót.A kipifogó felöli lapátnál találtak egy kis kb 4-5mm ármérőjű nagyjából gömb alakú mágnesességre nem reagáló fémdarabot. A turbót kicserélték. sokat csökkent a füstölés, de a hiba nem szűnt meg. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek honnan származik az a leváló fémdarab, ami szétverte a lapátot és feltételezhetően az olajfogyasztást is okozza. (4-5dl/100km). Tapasztal e már valaki hasonlót? Ha le kell venni a hengerfejet, szerintetek mennyi esély van arra, hogy beletörik egy-két porlasztócsúcs?
Egy BMW-s villamossagi szerelo vagyok, de most belebotlottam egy Citroen Jumper 2018as modellbe, itt szeretnenk a sima fenyszorokat a LEDes nappali menetfenyure cserelni (komplett fenyszoro) Fiat Ducato eseteben ehhez letezik egy beepito keszlet, aminel azt irja, h csak azokhoz a jarmuvekhez amelyeket elokeszitettek az opcionalis DRL felszerelesere (75N kod). A kerdesem h Citroen Jumper eseteben is letezik ilyen kod? A lampacsatlakozoban benne vannak a kabelek amik a ledmodulhoz mennek, a kerdes h ilyen esetben a BCM-et programozni kell vagy hogyan mukodik ez? Esetleg vki aki mar epitett be ilyet akar Ducato, Boxer v Jumper?
Alkatrész szempontjából teljesen mindegy. Minden van mindkettőhöz. De az 1,9-es motorral csak sík terepen gondolkozz és ott is csak ráérősen. Fogyasztásban nem lesz különbség, de hegyekben kell a 2,5-ös motor. Ha lehet, az is turbóval.
Sziasztok! Ducato 280-as tolatólámpája van valahol biztosítékra kötve? Beépítettem a tolató kamerát, az égőtől vettem az áramot és a napokban sokat kellett kapcsolgatni előre-hátra, és azóta "se kép se hang". Az égő jó, áram nincsen. Gondolom az extra terhelés csinálhatott valami galibát. ??
Megtaláltam a hibát, a főtengely jeladóm volt a ludas. Fordulatszámmérő működött és nem is ugrált a mutató mint tipikus jeladó hibánál. Diagnosztikán az elosztócső nyomás olyan ekg hullámokat mutatott hogy öröm volt nézni.Innen gyanakodtunk a jeladóra. A jeladót kicseréltük pöccre indul. A rossz jeladómon az illesztésnél lehet látni hogyha stekker és az alsó részt ellentétesen forgatom kb 0,5 mm-t elfordul egymástól.
Nekem volt egy 1999-es sima 1.9 d. Azon az izzitó relé kattogott így, a hiba az volt hogy a gázolaj előmelegítőnél van két gomba és valamelyik vezetéke el volt törve a stekker tövében és vagy érintkezett vagy nem ahogy rázkódott a motor.
Sziasztok! 1999-es 1.9TD Jumperem van. Egy relé indulás után kb 2 percel(mindig ugyan akkor) ami csörög-zörög mint a mertó induláskor de csak ennyi kb 1 pásodperc semmit nem vettem észre az autón. Most vettem ez az első teherautóm. Tudja valaki, hogy mi célt szolgál? Köszi a segítséget!
A következő a problémám, 2007-es 2.2 boxer nagyon nehezen indul kb.8-10.inditásra,ha beindul gond nélkül közlekedem vele akár 140-nel is , pár napja előzés közben megtorpant elkezdett füstölni erőtlen lett.E z olyan 15-20 másodpercig tartott utána visszajött az erő füstölés megszűnt (azóta sem füstöl).Motorolaj nem fogyott,hűtővíz tiszta. Kapott új aksit 100ah 920a inditás ugyanolyan nehéz.Találkoztatok esetleg hasonlóval.
Tippeket és segítséget szeretnék kérni tőletek! A hibás egyed egy 2003as 102le-s 2.2-ccm Fiat ducato!
Probléma a következő: 3000es fordulatszámon leáll az autó leginkább melegen csinálja! Ha azonnal akarom újra inditani nem indúl és a szivattyú se működik motor check ég! Viszont fél perc várakozás után pöccre indúl és a check lámpa sem ég! Nyomástartó új!
Találkoztatok hasonló jelenséggel? Előre is köszönöm!
Megtudnátok mondani hogy , ki milyen alkatrészt cserèlt a P2563-21 hibakód megjelenése után?
2013-12 havi Peugeot boxer 3.0 HDI 130kw.
Előzès után ( közben ) erőtlen lett a motor ((( CHEK ENGINE felirat ,és a sárga motordiaknosztika ikon világított folyamatosan))) , és 2500 fordulat fölé nem pörgött fel.Nem füstölt , nem rángatott, nem dadogott, alapjárat is rendben volt.Siman hazaértem vele , csak az emelkedőkön volt gond ( 3 ?? ) 4-5-6 fokozatokban , és max 80-90 ig gyorsult.
A hétvégi pihi után hétfőn inditottam kiprobaltam és minden rendben volt.
A gondom az, hogy olyan vékony műanyag kopóréteg van rajta, hogy nem bírja sokáig. Olyan mintha a villamosságban használt zsugorcsövet húztak volna rá, ami egy elég lágy anyag.
Valami komolyabbat keresnék. Kinek van tapasztalata, hol lenne érdemes vennem ?
Ha lejön a műanyag, akkor a zárat kezdi el csesztetni.
Üdv adott egy boxer 2002es,2.2hdi egygazdás nagyon karban tartott 400 ekm -es,de mostanában szeme lett mint az Ifáknak,,ha dombot lát nagyon lelassul üresen is
csak minőségi gázolajat kap.kissé öreguras vezetés mellett.4-esben sík úton 3000-nél leszabályoz 5-ösben 3200 max mi a teendő?
Üdv fórumozók! 3hetes ducato 2,3 mjet 2008 alváz tulaj vagyok, möglich, illetve egy profi ducatos elérhetősége kellene, ill olyan hibám van, ezért megbizható hozzáértő kellene, hogy a hátramenet fokozatot nem mindig sikerül berakni, csak 1es fokozat kapcsolása után! Egyébként nincse gondom a fokozatokkal, remélem bowden körüli gond megoldja, és nem cserértetnek rögtön váltót! Köszönöm nektek!
Sziasztok! 2008 Jumpernél vki tapasztalt már olyat h jól becsukott ajtóknál is csipog a kocsi meg a műszerfalon is jelzi h az egyik ajtó nyitva van .De ha ráteszem a menetvilágítás akkor elalszik a hibakód. Ilyenkor mi lehet a gond? Másik bicskakulcsról nem tudom bezárni az autót csak kulccsal ( elemet már cseréltem) Vmi ötlet? Másik kb 1000 f/p-nél vmi berezonál elég csúnya hangja van csörög vagy mi. Kérdeztem a szerelőt. Ő azt mondta h a kipufogó rezonál be és ezé van ilyen hangja. Ma aláfeküdtem a kocsi alá és mozgattam a kipcsit de így nem hallottam semmit se. Vkinek vmi ötlet h mi lehet a baj? Vagy törődjek bele h ilyen marad :( Mert már néha elégé zavaró.
80-90 km/h körül gázadásra nagyon erős rázkódás lép fel de ha a gázt visszaengedem akkor csökken de ha gyorsítani próbálok majd szét akar hullani úgy rázkódik.
Tartóbakok jók féltengelyeknél semmi gyanús nem látszódik.
Viszont van hogy szinte rázkódás nélkül szépen megy.
citroen jumper. 2,2hdi ford puma motor. max fordulat 2000-1500. turbo nem indul. diagnostika nem ir hibat. motor hiba jelzo vilagit . diagnosztikann , nincs hiba. CITROEN JUMPER 2,2 HDI 2014
Üdv.! Mindenkit! Van egy 2009-es Peugeot Boxer 3.0 HDI . Olyat produkál, hogy le szokott fulladni
és az újraindítás az 20-30 másodperc múlva lehetséges.(addig kell várni). Azt mondja a szerelő, hogy ezeknél ez így van megoldva. A pirosnál egy sávban ezt megcsinálja nem igen tudok ezzel érvelni.:):) Ez tényleg így van, vagy esetleg mi okozhatja ezt?
Jo lenne ha az NKH vagy ki tudja, hogy hivjak eppen megfizethetö birsagokat osztogatna. Egyik tavoli ismerösöm is belefutott es merget ivott inkabb, tegnap temettek. Szegyen ami Magyarorszagon megy. Ha meg a berek nyugati szinvonalon lennenek akkor meg hagyjan. De lassan minden hasonlo aron van vagy dragabb.
2010-es 2,3-as Ducatónk 1800-as fordulatnál menet közben minden sebességnél leáll. Újraindítás után motor lámpa világít, de finom használat mellett kb 20 perc autózás után eltűnik, de ha az 1800-as fordulatot elérjük, újra leáll, majd újra világít a motor lámpa. 91 és 92, alacsony és magas üzemanyagnyomás hibát ír a gép egyszerre. Ha valaki tud segíteni, szívesen várom a hozzászólásokat.
Az airbag defekt az lehet h azé van mert lehet h volt ülés csere és a biztonsági őv csati szét lett húzva. elvileg computerre ha rá van dugva akkor meglehet oldani
Villog a km óra számláló sokan azt mondják h olyankor vissza lett tekerve a km óra és azé villog
Olyan kérdésem lenne hogy van e valakink tapasztalat, angol jobb kormányos autó balosításában? Esetleg tudnátok szakamebert javasolni aki ilyet vállal?
Egy 2009es 2.3Mjet ducato-rol lenne szó ami egy lakóautó.
Egyedül Németországban kötelező a szintetikus olaj valós meghatározása(Rengeteg gyártó ezt sem teszi meg!)Szintetikus olaj a Group IV-V osztály,az itthon árult olajak nagy része nem teljes szintetikus,a valóságban ásványi olajnak minősülnek.https://www.castrol.com/de_de/germany/car-engine-oil/motorenol-nach-typ.html
https://extranetpli-eu.pli-petronas.com/dsp/lube-recommender/report_est.asp?id_mezzo=1587&id_livello=1&id_lingua=2&scat_from_tbl_est=A Total prémium olaja a QUARTZ 9000 ENERGY 0W30,és az INEO FIRTS 0W30,kizárólag ezek a PAO alapú,prémium adalékolású olajok.A 2.3-as és 3.0-ás motor szerkezetileg megegyezik.A Citroen-Peugeot ajánlásnak megfelelnek,de a Fiat nem ad normát a franciáknak,a franciák sem a Fiatnak.Az eredeti 2.3-as és 3.0-ás olajak az IVECO ajánlás szerint 5w30(jelenleg 0w30 Pao alapú!,csakúgy,mint a Fiatnál!)Gyakorlatilag a következő osztályok vannak:C1,C2,C3,A3-B4,A5-B5.Az összes gyári jóváhagyás ezen kategóriák valamelyikébe tartozik,amiért a gyártóknak licenszdíjat kell fizetni,ezért a TELJESEN megfelelő olaj nem mindig kap licensz jóváhagyást.Itt a logika és a tények számítanak,valamint az olaj nyelvének az ismerete!Az indexes olajtopik egyenlő a NULLÁVAL,kizárólag üzleti jellegű,az olajdokit már nem minősítem,a totalcaros cikkekkel egyetemben!A TBN vizsgálatok rendre elmaradnak,pedig azok jelzik az olaj élettartamának a végét:TBN 30%.Olajcsere a gyárilag megadott TBN érték 50%-nál KELL!
Sziasztok ! TOTAL QUARTZ 9000 ENERGY 0W30 olajat ajanlota a Kraftos forumtars , de nem talalom rajta a fiat minösiteset . En maradtam le valamiröl vagy valami valtozott a gyari ajanlasban .Nekem lakoautoba kellene tehat eleg nagy terhelessel utazunk . A motor 2011 eu4 ,2.3 mjet ,130le , reszecskeszurö nelküli 50ezer km van a motorban . Kerlek erösitsetek meg a total 0w30-as olajban hogy mehete e bele es miert ? Vagy valami mas 0w 30 ast . Mi nem hasznaljuk telen az autot Valaszokat köszönöm!
Sziasztok! 3.0 DPF-es Ducato, sokszor magas az alapjárati fordulatszám (1100/perc) mintha regenerálna, de akár több száz km-en keresztül. Továbbá többször beindítás után rögtön leáll, de többszöri próbálkozásra azért beindul. Hibakódot nem ír, ezért a szervizben nem tudnak mit mondani.
Valakinek volt esetleg ilyen vagy hasonló problémája? Köszönettel!
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=145617634&t=9161073 Az információt innen kaptam,köszönöm!Váltóolajat cseréltek,meg ami lényeges!!:Levegős lett a kuplung rendszer,a légtelenítés után tökéletes a váltó működése,illetve a kuplungé is.Hasonló gondom volt,de nem tudom segítség nélkül tökéletesen légteleníteni a rendszert,illetve a fékolajat lecserélni.Valószínűleg kuplungot sem kell cserélni.A kuplungban levő fékolaj,illetve a friss:
Sajnos valamiért nem tudok itt képet feltölteni. Légyszi küldj egy mail címet és átküldöm, mi volt az enyémben. Nekem is hasonló tünetek voltak, ha majd látod a képeket, akkor megérted mi lehet a hiba oka. Én 91573-Ft Bruttó áron kaptam a szerkezetet és a tárcsát itthon a Fiattól.
Szia!Nem tudom mi lehet a gondom,csak a legkisebb bajt szeretném.Megköszönném ha megosztanád a tapasztalatot!Leírom a történést:A motort leállítva,újraindításkor nem lehetett sebességet kapcsolni,az önindítós elindulások (2x) után helyreáll a működés.Járó motornál még nem volt kapcsolási probléma.A képeimet nézegetve,nem egyformák a kuplungtárcsák.(A tárcsa szakadás az váltóhiba miatt volt!)Nézegetem az árakat,470€ a komplett LUK kuplung,csavarostól,postázással együtt.
Szia! Neked is hasonló a problémád? Nem vagyok szakember, de ha érdekel szívesen megosztom veled a tapasztalatom. Biztos az sem jó, ha sok a fékolaj, de ha túl kevés, akkor lelevegősödhet a rendszer és nem emel ki a szerkezet. Nekem volt, hogy napokig nem jelentkezett a probléma, aztán megint előjött. Csatolok képet, hogy milyen műanyag "fülekről" beszéltem.
Szia!Nem látok műanyag füleket,viszont MOST 2x,elinduláshoz nem lehetett sebességet kapcsolni.A fékolajtartály volt csurig,de nem tudom megoldottam-e a hibát a fékolajszint csökkentésével.
Az én garis 3.0-ás Ducatomnak is hasonló hibája volt 140 ezer km-nél. Nekem nem szakadt ki az egész közepe, csak a műanyag fülek töredeztek le, ami miatt többször nem vette a sebességeket. Kicserélték a szerkezetet és a tárcsát, természetesen a garancia erre nem vonatkozott. Mai napig nem tudom mi okozhatta a problémát, de nagyobb baj, hogy a szerviz valamint a márkaképviselet sem.
Injektor hiba. Kicsit egyenetlen fecskendezés, a kettőstömegű miatt észre sem nagyon veszed, de miközbeb kiegyenlíti az egyenetlen járást, tönkre is megy. Ezután megrángatja a tárcsát is, az pedig elfárad és törik. Nem összeesküvés történet, nekem ez van 2.3 multijetnél. Mivel nekem nincs kettőstömegű benne, így érzem is a rángatását...
Fel eves szunet utan elövettem a ducatomat 2011 2.3mjtd 126le , azt vettem eszre hogy mar kissebb terhelesre is becsörögnek a szelepei .Mintha suvitene is valami az egr szelep körul . Lehet a regi gazolaj miatt vagy nezzek szet az egr sz. körul . Utoljara nemetben tankoltam de mar nem tudom hogy hol ./55000km van benne ./
Sziasztok, ismertek megbízható motor felújítással foglalkozó céget. Eljutottam odáig, hogy összeraknám az autót, de sajnos errefelé keleten nincs jó tapasztalatom a felújítással. 700000+én motorom, jó üzletnek tünik? Kicsit sokkallom, mondjuk rajta hengerfej vezérlés, nagynyomású, egyéb sallangok.
Olyan problemam van hogy a jobb hatso iranyjelzo nem mukodik /boxer 2005/. Izzot ellenoriztem az jo,kontakt spray vel befujtam a csatlakozokat,de semmi reakcio. Valakinek valami otlet hogy merre keressem a problemat?
Adott egy 2004-es 2.2 Hdi Citroen Jumper és olyan kérdésem lenne hogy a napokban el kezdett olyat csinálni hogy ha elkanyarodok valamelyik irányba akkor elkezd abba az irányba húzni a kormány!
Mi lehet a baja? Talpas gömbfej vagy kormány összekötő vagy netalán toronycsapágy? Van néha minimális kattanás de van ha átmozgatom akkor utána beáll és nem húz a kormány és megy egyenesen!
Dobozosba tudok ilyet, 3,3m hosszú raktér 1,70. magas. Műszakival, alkalmi vételként 98-as 2.5-ös szívódízel, tökéletesen működik. Ha érdekel, keress meg.
Üdv a fórumozóknak ! HOzzáértők segitségét kérném!!Keresek 3,5 tonnás össztömegű platós háromszemélyes kisteherautót.PLató inkább 3 m hossz kellene .nem pedig 4.!Kellene 1.6-1.7 tonna hivatalos raksúly! Nagyon fontos !! 4x4 felezővel,esetleg difizárral! Talán a Ducatónak és az Ivecónak is van ilyen,de nem találok neten infót.Nem baj,sőt előny ha régebbi tipus!!Azokban jobban bizom!! Akár 1990 es is lehet! Kérlek benneteket,akinek van infója ,legyen szives megosztani!!!
Szóval én látom ezt kuplung tárcsát! De még mindig nem tudom mi okozza azt hogy az én valós km-es 3000cm amúgy motorikusan hibátlan jumperem max 15000-20000km megyek és letördeli a müanyagokat körben tárcsán... És utána már nem nem tudsz váltani normálisan... A szerelő aki csinálta 30 db ugyanilyen bérelt kocsikat tart karban javit ! És ő is teszi szét a kezét... És ez már a negyedik kuplungozás 2- szer kettőstömegüvel együtt lett cserélve. A 2- útólsó csak szerkezet és kuplung Luk gyári mindig azt tettük bele! Jah és anno vételkor előttem cserélték számlák voltak! Az autóba most 253oookm van! Szóval elegem van belőle..... Ennyi esélyt adni neki nem lehet már...
Igen,de ez csak vészüzemben világít,normál esetben a regeneráláskor nem világít.A füst az utóbefecskendezéstől is van,ami megemeli a hőmérsékletet a DPF-ben,hogy a kiégetés megtörténhessen.
Van Würth program ami kell a Fiatokhoz,meg van Marelli is amivel feltanítják az autókat,de nagyon kevés helyen van teljes diagnosztika,MEG HOZZÁÉRTŐ is.
Értem köszönöm szépen. Elindultunk ezen a vonalon, már közbe találtam pér infot, közte ezt a nyomás különbség érzékelőt is. Akkor valószínűleg ezért nem kommunikál vele a számítógép. Nem ír semmilyen hibát sem.
Sziasztok ! Fiat Ducato 2.3...gondol egyet az autó és szürkén elkezd füstölni mint az állat. Injektorok újak, olajat nem eszi, szűrők és olaj rendszeresen cserélve. Mi lehet a probléma ? Nem tudunk mire gondolni már.
Sziasztok! 2000-es 1.9TD ducatómban van egy relé, ami csörög-zörög. Rajta lévő adatok: 46409709, A727 651, 12V Lábainak száma:8 db. Tudja valaki, hogy mi célt szolgál, és honnan tudnék másikat szerezni? Köszi a segítséget!
Nagyon szepen köszönöm a kielegitö valaszt! Nagyon örulök hogy foglalkoztal a kerdesemmel . Az enyem eu4 motor biztos van részecskeszűrő . Ha elkeszulök az olajnyomasmerövel teszek fel kepeket !
Sziasztok! 2004-es kilenc személyes Ducato-m vezető ülése alatt van egy kis fútőtest ami melegszik is , de a rászerelt ventillátor nem tudom hogyan kapcsolható be.Van valami kapcsoló kombináció? Mert kűlön kapcsolót nem találok...Köszi
Én sem szeretem sőt kifejezetten utálom a facét, az asszony regisztrációján szoktam ritkán ott lenni. Néha muszáj mert lassan minden ott történik. Valami zárt csoport lehet vagy hogyan lehet odatalálni? Köszi té.bé Neked is, lehet, hogy te is tudod a választ.
Köszönöm a gyors tanacsot ! Elötte inditozas közben mar kialudt a lampa azert gondolom hogy valamennyire megserulhetett a csapagy . En Man szuroket hasznaltam idaig , ezzel artottam az autonak? Most fogok olajat cserelni a szezon elött akkor milyen olajat es szuröket /uzemanyag ,motorolaj , legszurö /ajanlasz , mi lenne a legkimeletesebb a motornak . Sogefi pro , UFI ,SOFIM . Egyebkent keszulök olajnyomas meröt beepiteni , erröl mi a velemenyed hova lenne celszeru tenni a szenzort ? Valtoba a castrol 75w 80 olaj megfelelö lenne vagy valami mas?
Bocs,napokig kerülöm a netet!té.bé megírta a választ.Nagyon ritkán vagyok a facén(Nincs regisztrációm,nem is lesz,utálom ezt a libsi rendszert!),kizárólag szakmai érdeklődés miatt.
Nincs sajnos még nem is kezdtünk hozzá. Úgy vagyok vele ha már szétbontottuk kicserélünk mindent amit lehet, kettős tömegűnek hangja van, váltó szarakodik, szimmeringje folyik féltengelyek kopognak, stb. Ehhez meg még gyűjteni kell nem kicsit:)
Szia!Teljesen normális a 2 másodperc,hidegindításkor.Kanyarodáskor viszont az alacsony olajszint miatt világíthat a lámpa.Gyári olajszűrő kell,Sogefi gyártmány.Egy motorokhoz értő szakival kell meghallgatni a motor hangját,ha a nyugvók sérültek,akkor a motor mehet a kukába!
Az autom hideginditasa utan kb.2masodpercel alszik ki az olajlampa . 2.3mjtd 50 ezer km -rel (lakoauto).
Elözmeny: Az elözö tulaj csereltetett olajat de a szurö oldala kilukadt es kinyomta az olajat egy utrol hazafele . En a hazunk utcajaba kanyarodaskor figyeltem fel a lampa fenyere , de lehet hogy mar korabban is felvillant . Kerdesem, eleg lenne a hajtokarcsapagyakat kicserelni vagy a nyugvokat is kellene ? Olajnyomast nem mertem meg , csak olajat csereltem 5-40 castrolra. A hangja kicsit mintha keregösebb lenne .
Tudna ajánlani valaki megbízható karosszérialakatost Budapest, (Dunakeszi, Göd, Fót, Gödöllő, stb) vonzáskörzetében? Az alany egy 2003-as Ducato Furgone Maxi tolóajtó oldalán horpadt, másik oldalon rozsdás küszöbe lenne.
A szórási képet nem látod,pedig a dugattyú átégés egyértelműen injektor hiba.Kecelen megcsinálják kiválóan,de az új árnál drágábban.A KÁR MÁS MOST NAGYOBB,mint a 70000 ft ártöbblet.
Azt hittem kicsit nagyobb itt a forgalom, akkor megnéztük, 3. henger dugattyúja átégett, viszont a hengerek kurva jó állapotúak, látszik a gyári honolásuk. Mindezt felújított injektorokkal amikben 10000 km ha volt.
Üdvözletem a fórumozóknak. Segítséget szeretnék kérni a tapasztaltabbaktól.
Tegnap este az autópályán megállt alattunk egy jumper 2007 2.2 hdi motorral, PSA4HU. Hirtelen jelentős erővesztés, megállás után hátul, turbó környékéről füst szállt fel, leállítás után, a nívópálcát kihúzva, jó fél deci olaj, sugár formában lövellt ki a pálca mellett. kb 3 hete lett a vezérlés komplett cserélve, izzítógyertyákkal együtt. Hidegen már nem is indult, viszont a beöntősapkát levéve indítózás során láthatóan füst jelenik meg és száll fel a vezérműtengelyek felől. Arra gondolok, hogy tűzkarika(ák) égett át és ezért nőtt meg a nyomás a forgattyúsházban, csak nem tudom mennyire jellemző ez erre a motorra, kiánál ismerem, ott rendszeresen előfordul, sőt visszahívása is volt a nem megfelelő leszorítócsavarok alkalmazása miatt.
Holnap tudunk ránézni, mert az éjszaka csak hazahúztuk, ha van ötletetek(ük) szívesen venném, a tapasztalatokat főleg.
Van egy 2007-es évjáratú céges Ducato-nk. Az ablaktörlővel van probléma! Mégpedig az, hogy amikor úgy gondolja, akkor töröl, amikor úgy gondolja, akkor meg nem! A szélvédő mosó működik, de nem törli az ablakot! Gondol egyet és megint töröl, aztán egyszer csak megint nem! És bármelyik fokozatba állítom, ugyanez a hibajelenség! Tudnátok valami okosságot mondani ezzel kapcsolatban? Találkozott már valaki ezzel a hibával vagy hasonlóval? A relét néztük, de nincs gond vele!
Lenne pár kérdésem. Próbáltam használni a keresőt de nem igazán akar szót fogadni.
Ez a 2.2 Hdi motor Ford vérvonalú vagy sem? A kocsihoz kapott kezelési útmutató nem is hozza ezt a motort. :S.
Van egy kiegészítő fűtés a vezető ülése alatt. A műszefalon lehet kapcsolni a ventilátorát. Ez a hűtővizzel üzemel vagy elektromos? Nem volt még időm tesztelni de a kezelésiben nem találtam róla infót csak annyit , hogy van ilyen funkció. :)
Segítségetek szeretném kérni van egy 2014-es Ducatom, amiben nem volt első ködlámpa viszont gyárilag ki volt vezetékelve,illetve biztosíték is benne volt .
Bele raktuk a gyári ködlámpákat és a gyári sorkapcsolót,de nem tudjuk működésre bírni.
tudtuk valami ötletet,hogy hogyan lehetne gyári kapcsolóval működtetni?
Nekem is ez a tipusom van , lexiával lett feltanítva és a vezérlés felől kellett számolni a hengereket. A lexia végigvezet a feltanitáson mert előbb rajzot mutat a blokkról hogy honnan számold.
A folyamat úgy néz ki hogy előbb fel kell melegíteni a motort kb.70 C-ra utánna enged tanítani, elősször a nagynyomású szivattyút a hozamszabályozó szeleppel kell tanítani és ha azt elfogadta akkor lehet a befecskendezőket tanítani.
A közös főnyomócsövet néztétek mert én megszívtam vele,egy garnitúra befecskendezőt eldugított a benne lévő ragacs így kezdhettem 800 km-után előlről az egészet.
A fogyasztás terhére nem akarom a dolgot, mert az most tényleg nagyon jó, a nagy felépítmény ellenére is. Viszont a ráncfelvarrás foglalkoztat, csak lenne már kicsit jobb idő.
Hát 1,9-essel volt szerencsém menni. Vagy is inkább vánszorogni. A 2,5 Td-ből egy kis dinamikát hiányolok, de főképp egy csendesebb járást. A fogyasztással elégedett vagyok, 90-es tempóval 8 literrel megelégszik. Szóval tényleg jó lett volna egy kis plusz lóerő, de inkább a fogyasztás maradjon kevés és lemondok a száguldozásról.
A régi 2445 ccm TD 92 Le,az "új" 2500 ccm 95 Le. A legegyszerűbb tuning: tegyél rá egy intercoolert. Adj neki egy kevés előtöltést,tekerd beljebb a füstcsavart (coolerrel sokkal több gázolaj képes elégetni füstölés nélkül) és sokkal jobban fog menni.Nekem egy Panorama buszban volt 2500 TD,a leghosszabb váltóval,intercoolerrel a 160-as órát simán leforgatta.4.-ben 120-ig forgott.
A 290-esé sem sokkal erősebb, talán 97 LE a nagyobbik turbóval. Az adagolón lévő ún. füstcsavaron tekerhetsz befelé, akkor jobban mehet, de többet is eszik. Másik tanács: legközelebb próbáld ki 2.5 d, vagy inkább a 2.4 D motoros testvérét az autódnak :), utána majd lesz : Köszönöm Uram! :):):)
Nekem is hasonlóak a tünetek, fűtés ablaktörlő belső világítás tűnik el .
Ja és a műszerfal külön élete él .
Világítás kapcsolóból 6 féle van legalább, /gyártó és csatlakozó függő/ kormányt lekell szedni, csak akkor látod milyen és ha lufis akkor 3 óra áramtalanítás.
Segítséget szeretnék kérni! 2004-es 2.3-as duksim azt a hibát produkálja,hogy járó motornál felkapcsolom vagy villogok a reflektorral azonnal leállítja a motort! Ekkor az index visszajelző folyamatossan világít illetve elveszi a világítást is! Gyujtást leveszem , utánna vissza és indul is világít is! De ha megint felnyomom a refit ismét produkálja! Bizonyos idő után engedi használni a refit ,de van ,hogy megint produkálja a jelenséget!
valaki hallott már ilyenröl??
illetve kormánykapcsoló lehet-e?(néztem van raktáron mindkét fő alkatrészkereskedőnél) nem is kevés ezért tippelek arra is!?
..és inkább ez a "többi zavaró körülmény" amit orvosolni szerettem volna egy modernebb motorral. Nem egy gyorsulási bajnok, de 130-at tud menni így is. Csak elég út kell hozzá. :-)
Dinamika: könnyen előfordulhat, hogy a kipróbált egyed nem azonos váltó áttételű, ezért tűnt gyorsabbnak. Nyilván ettől a többi zavaró körülmény még adott... Amennyiben erős a motorod, akkor egy hosszabb 5. sebességet simán elbír.
Alapjában véve nincs bajom a motorral. Gyors izzítású, az izzítólámpa épp csak egy pillanatra villan fel. Hidegben is egy átfordulásra indul, bár szerintem kicsit nagy a kartergáz. Csupán elkövettem azt a hibát, hogy kipróbáltam egy újabb lakóautót, ami lényegesen csendesebb járású és dinamikusabb húzású volt. És nyilván innentől kezdve fáj a fogam egy hasonlóra. Sajnálnám lecserélni az egész autót, egyrészt mert hozzámnőtt, másrészről van tapasztalatom benne, hogy milyen nehéz egy jó állapotú autót, jó állapotú felépítménnyel felhajtani. ja, és persze nem aranyárért.
Szia! A kétfajta 2.5 td motor kompatibilis egymással, főtengelyben, turbóban, apróságokban különbözhetnek egymástól, ha jó a motorod, ne cseréld ki pár LE miatt. 150 TKM-es lakóautó motort biztos nem fogsz találni, max. azt mondják rá:). Megnéztem a homlokfalat, bizony cserélni kell, de a táblákat át tudod tenni.
Köszönöm a segítséged. Tavasszal lehet hogy belevágok, láttam hogy az új sárvédők sem horror árúak. Látom otthon vagy a témában, ezért is kérdezlek, hogy a 280-as és a 290-es széria 2,5 TD motorja között mi a különbség, ill. átalakítás nélkül cserélhetők-e? Az én autóm 280-as széria, 2500 TD, és csak motorkód van a forgalmiban. Szeretem ezt az autót, sehol egy rozsda, de egy kicsit modernebb külsőért és egy kicsit erősebb motorért szívesen áldoznék. BUÉK.
A homlokfalban nem vagyok 100%-ig biztos, lehet, hogy pici átalakítással maradhat. Sárvédőből csak újat, indexből újat, a többivel kapcsolatban kereshetsz, vagy van vagy tudok kontaktot. BUÉK.
Szia! Köszönöm szépen a gyors infót. Bíztam benne hogy nem kell komplett homlokfalat cserélni, már csak a rajta lévő táblák és számok miatt sem, de ez sajnos nem jött be. Egy jó állapotú lakóautóról van szó, mindösszesen 150ezer Km-rel, így még megfontolom a ráncfelvarrás gondolatát. Azt hiszem lassanként összeszedem a bátorságomat és az alkatrészeket bontókból, tanyákról és ha minden megvan, talán belevágok. Köszönöm a segítséged. BUÉK
Sziasztok! A ducato 280 asomat szeretném kicsit ránc felvarrni. Valakinek van ismerete arról, hogy ducato 280 -ra a 290-es elemeit fel lehet-e rakni? Gondolok itt az első sárvédőkre és első lámpákra. Ha igen, miket kell kicserélni, vagy alakítani?
Ja bocs a tied még a kockalámpás első duxi... Hát az kicsit más. Hogy élte túl az idő rohasztó vasfogát? :D Az enyémnek ez a végjáték, én majdnem friss műszakival vettem, jövő decemberig szolgáljon ki és ha valami lomis nem veszi meg, elbontatom. Az árát április óta bőven kitermelte, az utolsó kis csavarig minden javítást, tankolást, kiadást, bevételt írok baromira plusszos, eltartja magát, meg a könyvelőmet is (havi 7000) fizeti a biztosítását, alkatrészekre költöttem 150-et eddig és azt is bőven kitermelte az elfogyasztott üzemanyaggal együtt egyszóval ingyen autózok vele. Nincs is személyautóm, mindenhova ezzel járok. Már megvételkor láttam hogy erre csak azt fogom költeni ami ahhoz kell hogy menjen. A hengerfejtömítésen kívül az összes tömítés csöpög (szelepfedelet cseréltem de akkor is) blokközép tömítés is, olajdekni tömítés is. Az adagoló folyik de így sem eszik sokat és nem is dadog, 130-at simán gurul igaz nagyon elkelne egy 6. fokozat bele mert menne még de már sajnálom mikor bömböl a motor. Az előző tulaj által 12X hegesztett kipuff leesett egy szép napon, OSZ-CAR-tól rendeltem 31-ért, én szereltem fel. Önindító meghalt használtan vettem 11-ért, azt is magam beszereltem. Akkut újat kapott. Generátor valószínűleg diódahibás, mert először fel kell pörgetni hogy megjöjjön a töltés (szereltem a műszerfalba egy digit töltéskijelzőt) meg cseréltem rajta generátor ékszíjat. A küszöb elrohadt, a kereszttartó rozsdás de átvizsgáláson azt mondták, hogy ez nem veszélyes de műszakin nem mehet így át. Fűtés fokozatait is megcsináltam, az előtétellenállásra tettem egy új hőbiztosítékot mert 4-esen mindig hideget fújt, 1-2 fokozatban jön csak meleg, a fűtése egy halvány lepkefing :D Új trenta M+S gumikkal vettem ez kiszolgál jövő decemberig, azt se vennék 200 körül lenne egy készlet. 6000 után az olajnyomáslámpa miatt olajcsere 10W40 Mol Essence-re. Olajat, vizet nem eszi, nem füstöl. Jó kis autó, ha valaki szánna a lakatolására pénzt még sokáig elmenne. De annyit már nem ér az egész. Sajnos ez alvázvédőt sosem látott egy román gyökértől vettem akinek az előremenetben is világító tolatólámpára az volt a megoldása hogy kivette az égőt én meg vettem bele 1600 ft-ért egy váltókapcsolót és azóta jó :D Ha most megállna, pluszosan szállnék ki és mehetne a bontóba. Ez egy igásló :) Amúgy általában mellékállásban helyben költöztetek vele max VAS megyén belül de volt azért már Szolnoki fuvarom is azt is simán vette.
Szia én április óta használom ezt. Most egy hosszabb út után (Szombathely-Pest-Szombathely) eltűnt a többször izzítós jelenség, most izzítólámpa elalszik, majd kb 20 mp után kattan az izzítórelé és pöccre indul. Ez a pesti út meggyógyította az amúgy 2000 km óta pislákoló és néha folyamatosan világító olajnyomásjelző lámpát is. Tudtam hogy semmi baja, olajgomba hátul van ahol hozzá se férek, eleinte ha megmozgattam a vezetékét elaludt a jelzés, azért olajat cseréltem meg olajszűrőt de akkor is fennállt. Ez az út ezt is megoldotta :D
Váltó: Az 5-ödik fokozatod valószínűleg szét fog hullani ez ezeknél valamiért jellemző. Nekem még megy, igaz ennek a váltója hidegen baromi szoros, meleg motornál tűrhető. Ezt se tudom mitől van :D
De én így szeretem :)
Nagyon hasznos kis oldal, ha jól emlékszem itt olvastam az 5. fokozatos dolgot :) KATT IDE
Szia! Nekem 86os a Ducatom, sima 2,5 dízel. Kell az a 3x ízzítás? Én nemrég vettem a gépet, lakóautó a drága, télen még nem használtam. Fent vagy már az FB oldalon? Sajnos nincs bontó a 80ás 90es évek Ducatóihoz, vagy csak én nem találtam? Nna szóval nálam is volt ízzítógyertyacsere, és indul is, de nehezen, bár én csak 1x ízzítok és utána tekerem a vasat. Lehet hogy nem jól teszem? A másik kérdésem, hogy időnként nem adja ki a váltó 5ösből vissza, egészen sokat kell kuplunkjátékoznom mire vissza tudok váltani. Erről mi a véleményed? köszi a választ!!! most tettem fel egy Ducato felni keresést az FB-ra kupakkal együtt. Írj rám ott pliiz
Sziasztok 2016-os Fiat Ducato-ban tudja valaki, hogyan lehet elérni, hogy levett gyújtásnál, is legyen áram a szivargyújtókban, és a rádióban? Ez egy L3H2 méretá Ducato maxi. Korábban jártam egy L3H3 tipussal abban volt feszültség levett gyújtásnál is a szivargyújtókban/rádióban. Másik dolog 20.000km alatt 2-3 liter olajat fogyaszt a 2.3 Multijet most van benne 105.000km ez mennyire normális szerintetek? A szervizben azt mondták a tulajnak ez igy normális ennél a motornál.
A következő problémában kérném a segítségeteket: Adott egy Peugeot Boxer 3.0 HDI 2008-as jármű, amiben fojtószelep lett cserélve. A régi szelep ki lett "iktatva" egy korábbi szerelés alkalmával, de így a MIL lámpa folyamatosan jelzett. a Régi szeleppel az autó megy rendesen de az ujjal 3100 f/p-nél letilt. Új a fojtószelep, a MAP szenzor, az EGR vezérlő elektro-pneumatikus szelep, az EGR kitakarítva, tehát minden új de mégsem jó. Ha a régi fojtót visszateszem a Boxer normálisan működik. A következő hibakódot dobja fel: P0638 fojtószelep vezérlő egység (túl nagy hőmérséklet) Jut eszembe, új a vízhőmérséklet jeladó is. Találkozott már valaki hasonló esettel? Ötlet valakinek? Előre is köszönöm
Sziasztok! Egy jóbarátom 2002-es 2.8HDI Ducatoja egy gödörbe hajt.s után csak alapjáraton hajlandó ketyegni, nem pörög fel. Mi lehet a gond? Van valami csatlakozó, cső stb. ami hajlamos a szétcsúszásra?Köszi
egy 2013/12 havi Ducato 2.3Multijet 131 lovas az alany, kerepel a befecskendező. van valakinek tapasztalata, hogy ez mitől lehet? egyre hangosabban, már 1500-as fordulatnál is, az elején csak 2000-nél volt hallható. hibatároló üres.
Mastert cseréltem Duxira, eddig ez nekem szűz terep
Olyan kérdésem lenne, hogy szeretnék venni egy Citroen Jumpert (2002, 2.8 HDI 35L Chassis Cabin 250 000km). Jó állapotúnak tűnik van egy két esztétikai hibája de körbenézve nem rohad sehol egy két kisebb felszíni rozsda azért van de azt leszámítva jónak mutatja magát. Viszont az olajbetöltőről levéve a fedelet elég erős kartergázt lehet tapasztalni. Na most mivel nem értek hozzá nem igazán tudom hogy ez mennyire megszokott az ilyen típusú motoroknál. Továbbá van egy kis porlasztóhoz hasonló piktogram a műszer fal bal oldalán ami pirosan világít. Sajnos arról semmit sem találtam neten. Ja meg még annyi hogy ha a vezető oldali ajtó felől alánézünk akkor valami csöpög körülbelül középen. Szerintem az a tank és mintha a gázolaj csöpögne belőle kicsit. Tudnátok segíteni nekem, hogy mik lehetnek a hibák és hogy szerintetek érdemes e foglalkozni ezzel az autóval? Előre is köszönöm! :)
Keress inkább 2.5TD motort váltóval, teljesen kompatibilis az autódba, ez hosszútávú megoldás lesz. Az 1,9-es motor gyenge ehhez a nagy bódéhoz, persze lehet próbálkozni, de nagy csodát ne várj! Ami rentábilis megoldás lehet : SOFIm 2.5 TD- esetleg 2,5 D- motorral szerelt kisteher vásárlása, átépítés, maradékok eladása. A PSA féle , CX 2.5 td motort lehetőleg kerüld el.Tudom, hogy nem ezt kérdezted, de talán érdemes elgondolkodni rajta....
Bármelyik külföldi veterán börzén találsz legalább 20 féle megoldást. ( lábakon álló ágy és alá pakolsz, ugyan így csak fent rögzítve, oldalfalra felhajtott majd lenyitás után két kitámasztó láb stb. stb. stb.) függ attól milyen sűrűn kell. Bent hagyod az autóban vagy csak évi egy- két útra beteszed. Amikor beteszed elfér-e a többi dolog mellette vagy az út alatt ki kell venni. Mi a kényelmi igényed.
Sziasztok, vettem egy régi Ducato alapokra épített Hymer lakóautót, 1.9td 82le motorral, elég ólommadár, de ez van...tudomásom szerint gyártották ugyanezt intercoolerrel szerelve az 90le sikerült....ha teszek rá egy cooler hűtőt és becsövezem, van még más dolgom is, pl turbo nyomás, vagy adagoló hangolása? Ha valaki épített össze ilyet, vagy van tapasztalata ennek az 1.9td motornak a teljesítmény növelésére annak megköszönném a segítséget!
Abban szeretném a segitségeteket kérni hogy ti hogyan alszotok a furgonban ha nincs hálófülke? valami megoldás hogy hogyan épithetnék valami ágy szerüséget?
2014 évjáratú Peugeot Boxer 3.0 180 LE motorral felszerelt tehergépkocsival rendelkezünk. Mostanában azt csinálja, hogy nem lehet berakni sebességbe, alig lehet vele elindulni, majdnem hogy szét kell erőltetni a váltókart. Egy pár óra múlva meg teljesen jól működik mintha misem történt volna. Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? Megoldási javaslat?
2005-ös Peugeot Boxer 2.8 HDI a következő tüneteket produkálja, motorhiba jelzőlámpa mellett, elindul de a motor állandó 1500-as fordulaton jár, indításkor kicsit darabosan, gázpedálra pedig nem reagál. Bármilyen segítséget, ötletek köszönök!
Sziasztok! Van nálam egy Jumper, aminek igen érdekes problémája van, valahol eltűnik az áram, ha az ember ráteszi a gyújtást, akkor se világítás nincs, se a műszerfalon nincs semmi visszajelzés, a motor beindul, jár semmi baja, de belül mintha a kulcsot se raktam volna bele, semmi nem történik. Régebben időszakos volt a probléma a tulaj szerint, de mostanában már állandó. Hol érdemes kezdeni a hibakeresést, van esetleg valami tipikus tünete/oxidációs helye stb, ahol érdemes elindulni? Minden segítséget megköszönök.
2006-os 120lovas 4hu motorkódú boxer furcsa berregő propeller hangot hallat alapjáraton és fordulaton is, a hang nem folyamatos, de minden járatáskor jelentkezik bizonyos időközonkent, találkozott már valaki ilyesmivel? Gondoltunk a vezermulancra esetleg lehet az a problemaja?
Mostanában 2-3 izzítás kell hogy beröffenjen, előtte pöccre indult. Izzítógyertyák cserélve Champion CH147 típusra, ez után is csinálja. Motor testkábelt meg se tudom semmilyen szerszámmal lazítani, hogy megtisztítsam, de nem hiszem hogy ez a gond. Indításkor egyébként pöffent egy nagy feketét de menet közben semmi füst, a motor bivaly erős sima szívó diesel megy mint a rakéta (múltkor Szombathely-Szolnok-Szombathely távot minden gond nélkül megtette, a 4-es úton végig 100-110 rakottan). Vagy 3 rövidet vagy egy hosszút és egy rövidet izzítok, ekkor elindul. Ha esetleg valaki találkozott már ilyennel vagy van tippje, leírhatná. Az autónak ki kéne még szolgálnia jövő decemberig, aztán sajnos az alváza miatt már nem fogja megérni megcsináltatni, de nagyon szeretem mert sz*rja a pénzt szóval segítsetek légyszi.
Hozzám került egy boxer 2010-es 2.2 hdi a 120 lovas 4hu motorkódú kiadás. Sajnos a motorja elég durván kartergázos,ezért szeretnék rakni bele egy másik motort. Mi lenne a reális ár egy blokkért mondjuk egy olyan amibe 300ezer kilométer van kb.? Ezen felül mennyi a különbség a 4hy és a 4 hu blokk között?
Sziasztok! Kis segítségre lenne szükségem,hátha találkozott már ilyen problémával valaki. Dupla kabinos 2008 Citroën Jumper első ülés sor csere volt. Egyes ülést kettes ülésre cseréltem. A biztonsági öv csatit összedugtam de a műszerfalon a Front légzsák ábra továbbra is világít. Gépre rádugtuk valamiért nem ismeri fel a középső ülés biztonsági övét. Valakinek lenne valami ötlete hogy ilyenkor mit lehet csinálni ilyen hibánál? Válaszokat előre is köszönöm!
Gyárilag valóban így van, azonban nem tudható, hogy kpl. nem cserélték-e ki a motort váltóval együtt a közel 20 év alatt. Személy szerint több ilyennel találkoztam, egyszerűbb, gyorsabb volt a csere, minta küzdelem.
Nézz be a Peugeot 605/ Citroen XM fórumra, keresd Xmbélát, ő biztos tud segíteni. Az autód motorja nagyban megegyezik a 605/xm 2.5 td motorral, kivéve, ha esetleg 8 szelepes SOFIM / Fiat, IVECO / motor van benne.
Elindult a szekér, a rail nyomás szenzor csere lett a vége. A probléma hogy katalógus alapján az új szenzor 45pp3-1 számú a boxerhez, míg ami benne volt az 55pp05-01 számú amire a net tranzitot hoz. Köszönöm az előző tulajnak és szerelőjének, áldja meg az ég őket a jégessővel.
Idő közben meglett! Nem lepattintható fedél, hanem 4 csavar kicsavarása után az oszlop alsó burkolatát eltávolítva lehet a biztosítékokhoz hozzáférni (nem is teljesen úgy néz ki, mint a képen, hanem két különálló kis panelen vannak a biztosítékok és relék)...
Peugeot Boxer, 2008-as, 9 személyes kisbusz kezelési útmutatója szerint kell lennie egy biztosítékdoboznak az "utasoldali oszlopban", egy lepattintható fedél alatt. Bő fél óra keresgélés után sem találtam meg ezt a ^$&@#!-t! Valaki tudja, hogy hol található ez a doboz? Neten sem találtam egy nyamvadt képet, csak azt a rajzot, ami a könyvben is szerepel, de a helyét ez sem egyértelműsíti.
Eladó 2 db 225/75R16C 118/16 2014-es gyártású Good Year Cargo G91 gumi (10mm-es profil) gyári újszerű felniken.Van még 2 db gyári felni,az egyik jó állapotú,a másik rozsdás.60000 ft fix ár.06706174030 Az eladás oka:tachográf.
Most megálltam kicsit mert a nyaralásom nem áldozom fel az autóért. Szereztem 1000 baros órát amihez adaptert kell esztergálni és akkor meglátom az inditásnál a nyomócsöben lévö nyomást. Akkor lesz támpontom a nyomásfelépülésröl. Apámnak volt egy 1.4-es Fiat Regattája azt mondta az is csinált olyan tünetet mint a tied csak még menet közben is képes volt leállni. A boxer ülés alatt ha leveszed a takarást látsz a tankon egy kb. 2 cm átméröjü csövet az a tank levegöztetöje nézd meg nincs-e eldugulva.
Az auto diagnosztika fórumon tanácsolták hogy nézzem meg a nyomásmérö szenzor stekkerét mert az is okozhat ilyet kontakthiba miatt. De csak a jövö héten nyaralás után fogok foglalkozni vele.
Próbáltad azt amit javasoltam? Nekem se indult 3 hete minden nap 15 percet szenvedtem vele... Aztán most nincs rátekerve a tanksapka és pöccre indul minden nap.
Még mindíg nem indul! Kicseréltük az ac pumpát vadi újra kitisztítva az elosztócső amibe valami barna maszlag volt így az injektorok megint cserélve. Klónozott vezérlő beépítve( régi be volt ázva). Most az a tünet hogy nem indul, de ha lehúzom a nagynyomású szivattyún a szelep elektromos csatiját pöccre indul. Ebben a formában csak pár másodpercig merjük járatni mert így nincs hozamszabályozás és nehogy szétdurrantsunk valamit.Ebben a pár másodpercben gyönyörű szépen ketyeg. Amint visszarakjuk a csatlakozót nem indítható és a diag szerint az elosztócső nyomás 800-1100 közötti értéket ír. Kérdés hogy nem-e az elosztócső nyomásmérő szenzora döglött meg a takaritás során. Amíg nem ketyeg addig nem lehet szivattyút meg befecskendezőket feltanítani.
Fiat Ducato 230 /'94-'02/ típushoz 2.5/2.8 idtd, ill. 2.8 jtd motoroshoz kínálok komplett 5. sebességi fokozatot, két fajta áttétellel, kifogástalan állapotban. 58x34 ill. 54x35 a fogszámuk, 1 pár fogaskerék, 2 db anya, szinkrongyűrű, szinkronizáló agy hüvellyel.
Ugyanehhez a típushoz, csak 2.8 szívódízel motoroshoz, szintén kpl. 5. sebességi fokozat, 51x31 áttétellel eladó.
Rájöttünk végre reggelente miért indul nehezen az autó és miért dadog, füstöl (2008 Boxer 2.2 HDI)
Amikor letekerjük a tanksapkát mindig nagy "pöffenés" hang jön ki, mintha nagy lenne benne a nyomás. Tesztből nem tekertük rá a tanksapkát, csak simán rátettük. Láss csodát azóta pöccre indul az autó és semmi baja nincs.. ez volt 1 hete és tökéletes az autó.. akinek ugyanez a hibajelenség ne verje magát nagy költségekbe, hanem próbálja ki előtte ezt a módszert! :)
Várok visszajelzést akinél bejött, mert nálam működik!
Köszönöm az infókat. A helyzetem a következő: megnéztük a motorvezérlőt, a csatlakozó stekkereket lehúzva tapasztaltuk hogy a középső csatlakozóban zöld-fehér színű mocsok van az oxidációtól és az eggyik csatlakozótű hiányzik bennemaradt a stekkerben, teljesen eloxidálódott. A vezérlőt kiszerelve még kiderült hogy már belenyúltak valamikor ( én már így vettem )mert fehér akril sziloplaszttal van körberagasztva a fém burkolat amit finoman nyomkodva szuszogó hangja van, ennyit a légmentes és vízhatlan vezérlőről. Kőrbejárva a lehetőségeket 3 megoldást találtam:
vezérlő javítás: Bp, XV. ker 70-80 000 amennyiben javítható, bevizsgálás után kiderül
Kellett már valamelykőtöknek motorvezérlőt cserélni? Tudtok ebben tanácsot adni?
Az autó varázsütésre leállt , ha beindult dadogott, vagy be sem indult. Injektorok, nagynyomású cserélve azóta kb.8-900 km lett megtéve és utánna jött ez a probléma. A vezérlőm egyik érintkezője eloxidálódott így bennmaradt a stekkerben. Szerintetek ez javítható vagy csere szükséges. Újat kell venni vagy bontottat is be lehet építeni?
Nekem is ez volt a jelenség! Olajcsere után a szervizben nem nullaztak le a szervizintevallumot.Viszont amíg ezt nem tudták azt mondták hogy oalnyomas szenzor csere.
Egyenetlen hepehupás úton remeg, instabil , az autó eleje szinte kormanyozhatatlan...olyan érzés mintha az autó kerekei a levegőben lennének , mintha a súly felemelne az elejet.
Pedig nem . Az autó állása normális ( előről hátra emelkedik )
Sztrádán ahol színte sima az utfelulet gond nélkül fut.
Kormányt nem rázza.Gumi új elől hátul.Feltengely rendben.
Szilentek , lengőkar , gombfejek rendben ,szinte mindegyik új.
Lengéscsillapító új.Toronycsapagy és a sziletjei hibátlanok.Guminyomas rendben.Futomu beállítások rendben.
Nem húz semerre .Nem üt, nem kopog ,nem morog semmi.
3.5 t val járok ,nincs túlterhelés.
Egy leghosszabb tengelytavu boxer amin egy 5x2.3x2.3 doboz van.
Onsulya 2.6 tonna.
Hátul a laprugok alatt legrugok vannak.Mar próbáltam fujatlanul es fujva is a jelenség ugyanaz.Probaltam a gumi nyomással is játszani , de semmit nem változott.
A hátsó rugo szilentek is ujjak.
Rázo és nyúzopadon is meg lett nezetve és bemèrve minden 3 szor is , ott is mind ok.
Az autó törve nem volt , a valtom is új.
Tapasztalt valaki már hasonlót ????????
inkább dobozos felèpitmennyel rendelkező autóknál lehet ez a jelenség!!?!?!?!?
Annyi lovesem lenne még ha talán a hátsó lengéscsillapítókat is kicserélnènk.... Lehet hogy a hátulja miatt ráz elöl?????
Kifogytam ennyi ...... Köszönöm a válaszoltok.Hatha mond vki vmi újat!!!! Minden ötlet és tipp érdekel.
Szerintem jó, csak az a baj hogy ezeket lefoglalják a vámon mert a telepitő lemez kalózpéldány az interfész meg hamisítványnak minősül. Sok szerencse kell hogy átjöjjön a vámon. Utánna olvasva kínaiak üzemeltetik ezeket az odalakat teljesen mindegy hogy melyik eu-s országjel van az emailcím mögött kínából küldik.
Nekem 2007-es 2,2 ford motoros a boxerem. Nekem is ezt játszotta csak öt villogás volt inditás után. Cseréltem olajszint szenzort a motor hátsó felén a féltengely mögött, de ugyanúgy villogott inditás után. Most nem csinálja de cserébe alig indul, dadog, leáll.
Cseréltünk injektorsort, nagynyomású szivattyút, kitakaritottuk a tankban a szivattyút az üzemanyagcsöveket új üzemanyagszűrőt kapott majd 800 km után produkálja a fenti tüneteket.
Olvass sokat visszafelé mert a villogásról írtak mások is, de úgy emlékszem nem tudtak megoldást rá.
Sikerült beruháznom, még folyamatban van egy s.1279 modul beszerzése, mert a boxer III,jumper III, ducato III,bipper, nemo-hoz ez még kell hogy kommunikáljon a kocsival. Ez nélkül csak az eku adatait lehet kiolvasni a többivel nem kommunikál.
Kíváncsi leszek mert vámon van a modul.(lefogják vagy megkapom ?)
A segítségetekre lenne szükségem! 2008-as Boxer-ről van szó. Indítás után kb. 1 percig villog az olajnyomás visszajelző. Minden rendben van az autóval, tökéletesen működik. Minden szükséges szerviz megvolt rajta. Valaki tudna segíteni abban, mégis miért villog mindig??
Tudnátok segiteni mi lehet a baj? Már kezdek megőrülni a francia autóktól... ( 2008 Boxer 2.2 HDI 120 le)
Nagy esőzés után úgy áll a motortérbe a viz mintha egy vödör vizet ráöntöttem volna a motorra meg a porlasztókra. Ezt a beázást lehet valahogy orvosolni?
Ettől függetlenül majdnem minden reggel 20 percen át inditózok mert nem akar beindulni, rángat dadog mintha üzemanyagprobléma lenne vagy levegős lenne a rendszer.
került a házhoz egy 1995-ös 2.5tdi Ducato lakóautó.
Kéne hozzá egy kis támogatás.
A motorkódja 8140.47 (elvileg nem R, tehát nem katalizátoros). Jól sejtem, hogy ez egy egyszerű mechanikus adagolós turbódízel, mindenféle elektromosság nélkül, ergo se csiptuning, se ilyesmi nem játszik? 85kw amúgy.
Van valami leírás közkézen hozzá, szervízmanual, vagy akármi?
Másik kérdés: Valóban igaz, hogy a 2002 utáni ducato műszerfalát és ajtókárpitjait gond nélkül át lehet építeni ebbe a 95-ösbe? Az ajtókárpitot még csak-csak elhiszem, de a műszerfalon meglepődnék, azért sokkal bonyolltabb elektronikailag egy 2002 jtd mint ez a régi vas, nemde?
A neten nézz körül azt hiszem budapesten a jász utcában olvastam cégről aki javít vezérlőegységeket.
Szeretném megkérdezni hogy milyen tünetei voltak ennek a problémának, mert én is küzdök a kocsival és felmerült, hogy a vezérlő környékén lehet a gond.
Van egy 2007-es 2.2-es boxerem. Voltam vele a Peugeot-nál is hibakód mentes, semmilyen check lámpa nem világít rajt de ennek ellenére ha bemelegszik váltáskor nincs erő, vészüzemmódba teszi magát (a szakszervízben ezt mondták). Majd pár pillanat elteltével újra gyorsít rendesen.
Egr, légtömegmérő, gázpedál jeladó, üzemanyaghőmérsélet jeladó cserélve lett.
Holnap cseréljük a hűtőventilátort mert az alacsonyfokozatú nem indul el és állítólag ez is okozhatja a hibát.
Sziasztok. Peugeot Boxer 3.0 hdi-t nézegetek,2008-as évjáratot. Az autó nemzetköziben futott, pontos km futás nem ismert, de valószínűsíthetően egymillió körül. Érdemes foglalkozni vele vagy inkább engedjem el. Állapotfelmérés még nem történt. A kérdés az, hogy egyáltalán nekifussak - e. Előre is kösz.
Sziasztok :) Lenne egy olyan kérdésem, hogy nem-e tud valaki 2000 köbcentis benzines Ducato motort vagy olyat, ami esetleg jó bele??? Köszönöm a segítségeteket.
Helo,mindenki.. Van egy automata Citroen Jumper 2.8 HDi motorral. Váltóban olajcsere után nem indul a motor. Semmit nem csinál,műszerfalon minden ok,de nem indit. Vajon van (lehet) összefüggés az olajcserével,vagy ez véletlenül jött igy össze? Van valakinek tapasztalata ilyenben? Váltó tipusa 4HP20.
Szia. Kíváncsian várom Neked meddig lesz jó a kettőstömegű. Nekem is picit remegett a kp pedál, váltáskor kb. 2500 ford.
a kuplungot kinyomva csúnya morgó hang ahogy esik a fordulat úgy csökken a zaj alapjáraton már semmi hangja. Lendkerék
komplett kuplung csapágy is csere, egy Olasz kanyar kb. 4000 km újból jelentkeznek ezek a jelenségek, 200000 pengő kidobva. Egy nagy rakás szar ez a lendkerék a következő egy hagyományos kuplung lesz.
Akkor gondolom sírva is fakadtál ettől a mutatványtól. Arra rájöttetek mitől dugult el a railcső? Azt írták hogy nagyon kényes a gázolajszűrőre, csak ufi vagy sofima szűrőt szabad berakni mert van olyan ami szétmállik és telemegy a szűrő anyagával az egész rendszer. Én 1,5 éve vettem az enyémet jóval az akkori piaci ár alatt, céges autó volt és sokat szívtam a gazdátlansága miatt. Az előző boxeremre ( 1.9 szívódízel ) a 10 éves használat alatt nem költöttem ennyit szervizelésre.
Remélem hogy a következő 300 000 km alatt nem lesz már problémád a géppel!
Szia! Meg lett a hiba.Rail cső dugulás,hibakód nélkül.A vége 500 pengő lett.Kuplung full+lendkerék+injektor diag és csúcsok,rail cső használtan,2 gömbfej meg egy fő vízcső repedés.Igazság szerint a tünete annyi,hogy remeg a pedál,mikor benyomod vmeddig,egyre keményedik,a végén már alig tudod lenyomni.Berezonál a full karosszéria induláskor.Jah,nekem az önindító szabadonfutójába ment a lendkerék apró szürke sz#rdarabjai.Egy rossz önindító is elcseszi a lendkereket....pedig "csak" egy fogaskerêk ;) Annyi rezgés csökkentő kis rugó van benne...bonyolult,es finom szerkentyű.Dióhéjban ennyi :D
Szia!Elég sok a hengerfej problémás 3.0-ás.Elég nagy szívás kivenni az injektorokat,ezért nem akarják vállalni.Amennyiben lesz megoldás,megköszönném ha megosztanád velünk a történteket!(130€ a csere injektorok darabja.)https://www.youtube.com/watch?v=2pEAHpAdg4o&feature=youtu.be
Szia. Kb. 700km. mentem így vele. Vettem rá új hűtősapkát de semmi nem változik.Mindenki azt mondja hogy szerintük hengerfejes de nem akarják vállalni a javítást.
A hétvégén azt vettem észre hogy induláskor rázkódást érzek alacsony fordulaton induláskor. A kérdésem, neked hogy szált el a kettős tömegűd, mi volt a kezdő tünete? A haverod szerint összefüggésben van az injektorok és a kettős tömegű halála? Mert ha igen, és neked is emiatt vannak a bajaid akkor kezdek aggódni vagy inkább sírva fakadni. Nekem 279 000 km van óra szerint, neked mennyinél jöttek a hibák?
Szívesen, ennyit tudtam hozzászólni. Nekem mint már írtam lejjebb az a tapasztalatom hogy a szerelők is találgatnak cserélgetnek aztán vagy bejön vagy nem. A környékemen nem merném otthagyni a kocsit egyiknél sem.Hozott alkatrészből nem dolgoznak mert azon nincs hasznuk. Pedig lehet azért olcsóbb alkatrészt találni ha körbenézünk. Azért légy szíves írd meg ha meglett a probléma megoldása. Nekem már megy a gép csak nincsenek az injektorkódok feltanítva a szerelő aki feltanítaná, meg nem veszi fel a telefont hogy egyeztessünk a feltanításról így meg vagyok lőve egy kicsit. Van ismerősöm akinek van diagja de az még soha nem csinált ilyet ezért nem mer nekiállni.
Minden tökéletes! Ez a vicc benne...megbontotta haver a csövet,ami rámegy a magasnyomásúra,ü.anyag szállítás is rendben....köszi a képeket! Na meg a segítséget!!
Megnézném milyen pofát vágnának egy márkaszervizben egy 1998-as sima nem turbós szívódízel Ducatonak :D Fizetnének hogy maradjak kint. A kocsi egyébként azóta is megy, magam cseréltem eddig egy váltókapcsolót meg olajat levegőszűrőt olajszűrőt és szelepfedél tömítést. A helyzet az hogy az olaj a blokk közép tömítésnél megállás után kb 10 percig csöpög, aztán eláll, amíg jár a motor addig nem csöpög, ezért meg nem buríttatom szét a motort az hót ziher.
Figyi nekem nem ezzel a topiccal van bajom. Feltettem én is itt egy kérdést és ott a Ducatomról, ott kaptam értelmes választ itt meg semmilyet. Nem vagyok kibic utálom én is a hozzáállásukat most épp a temprám fikázása van napirenden, állítólag ha beleszáll egy clio abban meghalok, aztán most hogy belinkeltem az oldalmerevítéseit meg kuss van, helyükön kell őket kezelni de ott több eséllyel találsz segítséget mint itt.
Sosem tudtak segíteni,de rengeteg hülyeséget összehordtak.Pörög a topikjuk,mert ráérnek,a topiktárs esetében is tisztán látni,a kibicnek semmi sem drága!Minden topik haldoklik,innen is elmentünk,nagyrészt töröltettük magunkat.
Én is csak tippelek, kérdezek. A légtömeg mérő és a map szenzort néztétek koszosak-e vagy a kipufogón a katalizátorok nincsenek telirakódva? A tankban a kis szivattyú nyom rendesen a szűrői mennyire koszosak vagy a tank?
Sziasztok! 2013-as 3,0 ,180LE Citroen Jumper. Tünetek kb 2 hete kezdődtek. Hideg motornál indítás után kb alapjárattól úgy 1000 fordulatig rángat a motor. Nagyobb fordulatszámnál már nem. A rángatás kis fordulatnál is elmúlik ha a vízhőmérséklet eléri az üzemi tartományt. A vicc, hogy hideg motornál sem jön elő a tünet, ha napon áll a kocsi és 25-30 fok van. Sima autocom diagnosztika fiat ducatoként kommunikál a kocsival és gázpedál hibát írt ki. Megvettem az új gázpedált feleslegesen. Tünetek maradtak. Sajnos itt a közelben senkinek nincs Lexia. Esetleg valami tipp? Köszi, Zsolt
Alakult a helyzetem,sajnos nem jó irányba...mind a 4 injektor cserélve,feltanitva,a szabályzó szelep is,de a hiba megmaradt.. dadog,füstöl,lefullad. :/ Igy felujitva haver 220-ba mondja,4 csúcs,g.szűrő,próbapad,meg a kódolás...
Sziasztok! Szerelőt keresek Szabolcs megyében aki ért is hozzá és el is vállalja a 2013-as évjáratú 3.0literes 177-le Ducato javítását. Hiba- Fordulaton a hűtővíz felhabzik és kinyomja a hűtősapkán a vízhőfok jó az olaj tiszta füst semmi. Csak 2000-es fordulat felett csinálja.
Ha tudnátok valakit ajánlani vagy volt már valakinek hasonló tünete kérem jelezze.
Mondtak árat felújitásra? Én 250 000 körül járok úgy hogy én cseréltem ki az injektorokat + 32 000 a légtömegmérő és a mapszenzor. Nekem annyi szerencsém volt hogy hazajöttem még de útközbe prüszkölt a motor, másnap reggel már nem tudtam melózni menni mert nem indult be a gép. Kiolvasva tápellátás problémát dobott a diag. Innen indultam az indiántáncal, kezdve a üzamanyagszűrő és így tovább, mire eljutottunk az injektorokig. Légtömegmérőt 21 880 -ért vettem HELLA, map szenzor 9600-ért BOSCH, a légtömegmérő ugyan az mint a gyári csak a gyári cikkszám ki van gravírozva belőle.A Kovács autótól Szegeden rendeltem. Így már remélem fel tudják tanítani az új injektorkódolást. Így is jár a motor csak kopogós a járása.
Porlasztókat kell felújítani,mind elszállt! Így még szerencsés volt,hogy haver segített,pedig 10 perce jöttem tőle lendkerék,és kuplung csere után! :D Nem lesz olcsó játék ez sem.... :(
Igazad van, nem írtam hogy olajcsere után nullázva lett a szerviz intervallum de inditás után megmaradt az öt villogás.
Kezd elgurulni a gyógyszerem a találgatásokra alapozó szerelőktől, itt a fórumon sokszor konkrétabb leírást/tapasztalatot kapok mint tőlük. Kollégám beruházott a Lexia3 diagra, ha eljutok egyszer hozzá megnézzük müködik-e a boxerrel. Ha igen akkor erősen elgondolkodom a beszerzésén mert akkor legalább az apróbb hibákkal és törlésükkel nem kell szerelőt látnom.
Az előző hozzászólásom alatt leírt szerelések alatt én kicseréltem az olajszenzort mert nekem is inditás után villogott az olajnyomás visszajelző. Az új szenzorral is ugyanezt csinálja. Tippem még annyi van hogy az előző boxerem (1,9 szívódízelnél jártam úgy) olajnyomás gomba eldugult és visszajelzett de az folyamatosan világított. Még ezt kicserélem ezen is. Amennyiben megmarad a villogás akkor már arra is gondoltam hogy le kellene venni az olajteknőt és megnézni az olajpumpa előszűrőjét nincs-e az is rárakódva olajsárral és ez miatt nehezen építi fel a szivattyú a nyomást. Minimálissan meg van nyomva az olajteknőm ezt még hozzá kell tennem.
Azóta egy tank és kisszivattyú szőrő és a tartócsésze takaritás után egy nagynyomású szivattyú nyomásszabályozó szelep csere után benyaltam egy injektor sor felújitást ami már bent van az autóban csak nem tudják feltanítani mert hibának még dobja a levegő ellátást. Tegnap egész nap a kocsi alatt feküdtem hogy nincs e szétmenve turbócső,intercooler gumicsövei, egr-t levettem nincs e tele mocsokal persze semmi hiba. Szerelő szerint légtömegmérő vagy Map szenzor vagy egr szelep ha jók a csövek. A gumicsövek jók az egr-t januárban cseréltem de az is tiszta , a légtömegmérő és a map szenzort csak hétfőre kapom meg addig ennyit tudok neked leírni ami nekem volt az autóval ami szintén 2007-es 2,2 hdi 88 Kw Ford motoros.
Egy kis segítségre lenne szükségem.Adott egy 2007-es 2.2 hdi Boxer.Tegnap sikeresen cserélve lett a teljes kuplung és lendkerék szett,eddig minden rendben volt.Hogy vannak-e ilyen véletlenek,vagy sem,elkezdett dadogni a motor,gázadásra alig reagált,majd egy körforgalomban leállt,utána égi segítséggel kigurultam a főút szélére.Ott vártam egy picit,kicsit visszahűlve beindult,néha jó volt az alapjáraton,néha nem,de 2000 fölé nem pörgött,és dadogni kezdett,utána ismét harmadjára indult csak be.Nagy nehezen egyesben elgurultunk a műhelybe,utána minden tesztet megcsináltunk,azt a hibát írta,hogy egr szelep,de azt alig fél éve cseréltük, azért a saruját lehúzva megnéztük,mit mutat,de a hiba továbbra is megmaradt.Utána az ü.anyag szivárgás hibát dobta ki,persze sehol nem volt egy csepp sem.Az ü.anyag szint jelző araszolás közben emelkedőn mindig mást mutatott,pedig negyed tank nafta volt benne. Teljesen olyan volt,mintha alig kapott volna ü.anyagot.Utána vártunk,hogy visszahűljön,szinte pöccre indult,ki is pörgött 3000-ig,de ahogy melegedett,esett vissza a fordulatszám,ismét dadogás,és leállás. Kérem,aki találkozott ilyennel,vagy bármilyen tipp megfordult a fejében,az ne tartsa magába,! Köszi,hogy elolvastátok!
Sziasztok!! Van egy eladó hátsó elektromos záram ducato boxer jumer-hez 2006 utáni furgonokhoz jó. Ha valaki érdekel írjon rá a gchp22@gmail.com címre az árba meg tudunk!! egyezni!
Ha az olajnyomás lámpa beindítás utáni villogásra gondolsz, nekünk új korától kezdett el villogni és valamikor elmúlik. De a szervizbe azt mondták, hogy a jeladó hibás apró hibája és ezért nem érdemes cserélni mert a feladatát ellátja.
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem! Van egy peugeot boxerünk 2010 2.2 hdi. Az utóbbi időben cserélve lett rajta turbo, porlasztócsúcsok, üzemagyag nyomásszabályzó. egr ki lett takarítva, gázolajszűrő és valamiért hidegen és melegen is nehezen indul és mintha nem is lenne benne annyi erő mint volt. Izzító gyertyák jók.Van esetleg valakinek valami ötlete, hogy mi lehet?
Van egy 2014-es 2.2-es 131 lovas Peugeot Boxerem. Elkezdett világítani a motor kontroll lámpa, kiolvastattam a hibát a turbó egyik ágán kicsi a nyomás. De a szervízben azt mondják, hogy a turbónak semmi baja. Én valami kontakt hibára gondolok, mert amikor a pályláról jövök le, és kicsit gyorsabban szedem be a kanyart, akkor letilt a számítógép és elveszi a nyomatékot és 2000-nél nem engedi jobban pörgetni. Leállít/ újraindít és megy minden tovább, de a szervízben nem találják a hibát. Ez megy lassan három hete. Kb.: egy hete elkezdett villogni az olajlámpa is. Megnézettem olajnyomás, olajpumpa, olajszint jó. Esetleg valakinek valami ötlet, vagy valaki találkozott már hasonló esettel, kérem osszátok meg velem. Előre is köszönöm.
Ha tényleg nem volt még cserélve az elmúlt 5 évben akkor cseréltesd le az a tuti. 5 év alatt öregednek el ezek a szíjak de mivel keveset forgott szerintem a 3000 km még bőven belefér
Rendszeres műveletek: 45000 km Levegőszűrő csere: 30000 km Pollenszűrő csere: 30000 km vagy 1 év Üzemanyagszűrő csere: 30000 km Fékfolyadék csere: 90000 km vagy 2 év Vezérműszíj ellenőrzés: 90000 km Vezérműszíj csere: 180000 km (ajánlott 140000 km) vagy 5 év Hajtóműszíj ellenőrzés: 90000 km Hajtóműszíj csere: minden 135000 km
Sziasztok ! Nekem van egy 2.3 jtd motoros 2011 -es evjaratu lakoautom 50000km-rel .Meg nem volt rajta vezerles cserelve ! Szerintetek mehetek vele meg kb 3000 kilometert vagy surgösen csereltessem le?
Betegség miatt eladóvá válik Június 01 töl, Fiat Ducato 2.8 JTD ÖNJÁRÓ BÜFÉKOCSINK.2001 es évjáratú ,Kitünő hibátlan motorral, konyhával beépítve ,saját villanyórával , lángossütőnek használtuk , de minden tevékenységre kiterjedő engedélyekkel rendelkezik. 1 éve kapot uj turbót , és 6 hónapja lett küszöbcsere , teljesen körbe , külső+belső küszöb.ÁNTSZ , Tüzvédelem , Érintésvédelmi vizsga (220 Volt) , tüzoltokészülék , minden rendben. Azonnal munkára fogható , bármilyen vendéglátóipari tevékenységre.Az összes szükséges engedély rendben , napi használatban van. Vizsga: 2018.01 09 ig van.Futott km : 230 000 Ára: 1250000 Ft. Érdeklődni üzenetben , vagy a 30 7488581 es telefonon.Ha van ismerősötök aki belevágna , minden segítséget megadok örömmel.HACCP rendeletnek megfelel , engedélye naprakész.
Lenne egy elég érdekes kérdésem de hátha valakinek van iyen tapasztalata. Van egy 2015-ös 2.3 150LE- Ducatónk jelenleg 50E km van a kocsiban. KB fél éve kezdett produkálni egy érdekes hibajelenséget ami azóta is tart. A kocsi 1800-2000fordulat között minden sebességi fokozatban nagyobb gázzal való gyorsításkor valahol rezonál remeg a hangja is megvaltozik egy kicsit olyankor és ha megfogom a váltót azon is érezni valami furcsa remegést vibrációt. Nemtudom mi okozza de valószinűleg valami nincs rendben. Az autó még garanciás de a szalonban hülyének néztek és mondták, hogy ez ilyen. Pedig ez nemlehet ilyen mert kb. 30E kilométerig nemcsinálta azóta mindig.
Sziasztok! Jumpert/Boxert gyártottak 2.2 HDI motorral úgy, hogy 6 sebességes váltóval szerelték? Ha igen, mit lehet tudni róla, cserélhető az 5-ös váltó rá? Nehéz beszerezni? Köszönöm!
Szia! Na azóta ma jött elő újra a probléma. Kipróbáltam a tippedet és első koppintásra beindult! A feleségem örül a legjobban, mert az ő tanácsára jöttem a fórumra kérdezni. Három szervízben nem tudtak semmi tanácsot adni! Azzal riogattak, hogy a javítás belekerülhet 600 ezer Ft-ba is. Nagyon köszönöm a jó tippet!
2013evjaratu ducato maxi 2.3mj-m folyamatos uzemmelegen hibatlan,viszont leallitas utan,ha visszahul kicsit a motorja (20-30perc is eleg) beinditom es egyenetlenul jar kb 2-3-4percig mikor egy halk kattanast (szelep levegos hang) hallani es ezzel azonnal kisimul es meg is emelkedik az alapjarat.Reggel total hidegen meg szinten hibatlan egyenletes (gondolom a dusitas miatt)mig fel nem melegszik kicsit,majd egyenetlen es ahogy megjobban felmelegszik ismet hibatlan az alapjarat.
Semmi hibat nem ir es egr-legmennyisegmero-folytoszelep tisztitva.
Levegős a fékrendszer. Fékolaj csere és a szivárgás megszüntetése amilyen hamar lehet. Hátsó fékmunkahenger gumija alá kukkants be ott lesz a fékolaj. Kerék le, dobfedél le és szezám tárulj, magad is megnézheted, 10 perces meló.
Ducato 2,3 maxi olyan fékproblémát csinál hogy néha a fékpedál sokkal beljebb fog, és gyengébben utána pedig mintha mi sem történt volna teljesen tökéletes! Volt már valakinek hasonló tapasztalata. Fékolaj nem fogy, látszólag semmi tömítetlenség.
Sziasztok! 1998-as Ducato maxi szoros a váltókar. Nehéz ebben a típusban a bowdent kicserélni? Gondolok itt arra, hogy magam kicserélném ha nem kell hozzá mindent burítani. Vagy más gond lehet? 15 ropi egy ilyen bowden újan, addig nem venném meg
Szia . Nekem ugyanez volt , és a magasnyomásu szivattyum szorult meg néha. Probáld ki ha inditozol és nem megy , valkaki inditozzon temeg kopogtasd meg valamivel , egyböl indul. Nekem kikellett cserélni de ugyanigy kezdte. Azota már az öninditom is csere volt ugyanigy rákelllett koppintani.... Ezek néha megszorulnak sajna. Igy kezdik.
Sziasztok! Hátha tud valaki segíteni! Van egy 2008-as 2.2 HDI Boxerem. Egyetlen hibája van, de már az őrületbe kerget. Hetekig semmi baja, utána napközben leállítom, majd egy két óra múlva indítanám, de hiába tekerem akár az aksi lemerüléséig is, se kép se hang. Másnap reggel pöccre indul! Utána napokig semmi baja. Természetesen ezt mindíg akkor produkálja, mikor sürgős dolgom lenne! Már háromszor elhúztuk szervizbe, de semmit sem tudnak mondani, mert mikor megnézik, megint pöccre indul.
Sikerült visszaforrasztanom a szenzorban a lábra a vékony fémszálat. A jelenség viszont megmaradt.
Ez úgy néz ki hogy az olajszintet tökéletesen jelzi a műszerfalon. Azonban inditás után 5-ször felvillan az olajnyomás visszajelző lámpa. Elméletileg az olajminőség miatt figyelmeztet hogy, cserélni kellene.? Olajcsere után gépen nullázták a szervízintervallumot, azonban új olajjal szűrővel is a fent leírtat produkálja. Az olajam TOTAL Quartz 9000 5W-40.
Következő cserénél megpróbálom a TOTAL Quartz Ineo ECS 5W-30-at, jobb ötlet híján.Olajat kb.:10 000 km-enként szoktam cserélni.
Kiszereltem az olajszint jeladót, nem volt egyszerű mert le kellett vennem a katalizátort a turbóról mert 2 cm miatt nem lehetett kihúzni a szenzort. Kimostam benzinnel és akkor láttam hogy a belsejéből kiáll egy nagyon vékony fényes fémszál. Ezt a fémszálat majd megpróbálom visszaforrasztani a kihívás kedvéért, majd lepróbálom egy flakon olajba mit mutat.
Tudnátok nekem segíteni a következő problémámmal kapcsolatban? Megadta magát az olajszintjelző szenzorom 2007-es 2.2 hdi 4HU motorkódú peugeot boxerben.Végignéztem az összes alkatrészforgalmazó honlapját de sehol sem találtam.Szerintetek lehet kapni ezt a szenzort, vagy bontóban próbálkozzak?
Űdvőzlök mindenkit olyan segítséget szeretnék kérni van egy 2004 peugeot boxerem rendeltem hozzá porlasztókat minden szám egyezik csak az a hósszú nem ami 96-tal kezdődik az baj ??
Törvényileg kell csalnia!!A FIAT még rá is tett,a GPS nem pontos,nem is lehet az.Kizárólag az OBD által jelzett értéket nézem,az a pontos,mivel a tachográfnak pontosnak kell lennie,az nem csalhat!A fordulatszám is gyanús nekem.
Valami ott nem kerek,a GPS sem pontos.Az ECU-ból pontos adat jön ki a tachográf miatt,de a km óra az csalóra van állítva.2000-es fordulathoz pontosan 108 km/h sebesség tartozik(2x53,86 km/h).Torque Pro androiddal nézem az élő adatokat,az ECU(OBD)-n keresztül.
A váltó tervezési hibás,meg igényli a PAO olajat,a gyári olaj minősége elfogadhatatlan!Egyedül a PAO,ILLETVE AZ ÉSZTER alapú olajak viselik el az extrém terhelést.A 180 lovasokat szidják,egyébként mivel vége a gyártásuknak,ennek már nem sok jelentősége van.
Hiszek neked, de jóvá vagyok az itteni fiatosokkal, a nemzetkozis 3 l-és duki kik sok váltót cserélnek mert 90 nel járnak és szét megy a vàlto. A faceliftes új dukin meg még kevesett pörög 6 ban.
Üdvözöllek!Bő 1 millió felettiek is sokan vannak,de rengeteg a lefojtott motor.Az OBDII pontos adatot jelez,pontosabb mint a GPS.110-NÉL VAN VALÓS 100 km/h.Az 1500 körüli fordulat már bőven jó,egy jó motorral 3. sebességből is elindulhatsz,ezek nem Mercedesek,amik nyomatékhiányosak(kivétel az automata,meg a Gyevi bíró!).A tények szerint,te sem tartod a 2000-es fordulatot.
Most épitettem magamnak egy 3.0 l és autómentőt. Ha jó a motor 5- 6- 700e km t el mennek. A gyenge, de sokan elő segítik az el romlását . 2 ezres fordulat alatt nem szabad hasznalni. Megy mint az ördög. Nekem 8 l körúl eszik de GPS szerint 100 al megyek vele.
Sziasztok.Olyan problémám lenne hogy 2007-es 2.2 HDI 120 LE-s( PUMA) duplafülkés boxeren a világitás hibajelzője világít pedig az összes izzó jó és működik? Továbbá mégegy problémám lenne, inditás után ötöt villan az olaj visszajelző lámpám , olajcserénél szerviz kiütése után is megmarad az öt villanás? Az olaj TOTAL Quartz 9000 5W-40.
Lehetséges hogy az olajszenzort ki kellene takaritani?
Üdv. Lenne egy olyan gondom hogy 2001-es Citroen Jumper 2.8 HDI egyik pillanatról nem indult csak teker a gázolajszivattyú az megy a szüröig tuti elmegy a gázolaj esetleg valami elektronika tílthat? vagy valakinek ötlet hogy mi baja lehet ?
Hátha érdekel valakit: van egy garnitúra téli kerekem 195/70R15C gumikkal,meg egy Westfalia vonóhorgom 94-02-ig gyártott buszra,vagy zárt furgonra.Szívesen elcserélném őket készpénzre. Az adataim publikusak.
1995-ös Peugeot boxer 2.0i benzines autóhoz keresek hozzáértő szerelőt lehetőleg Pest megyében, aki a magas alapjárati problémát orvosolná. Telefon számom: 0620-2199-262 Előre is köszönöm.
2005-ös évjáratú dupla fülkés Fiat Ducato-hoz keresek hátsó üléssort.
Elsősorban olyat, ami a képen is van, de mindent meghallgatok. Ha jó áron lenne valakinek, akkor akár komplett ülésszett, vagy vezető oldali is érdekelhet.
Amugy az igaz hogy a FIAT Mo nagy zsivány , most kellett vennem tölük adattáblát. Bekérték az adatokat , és Milánoba legyártatták nekem 35 000 Forintért. Az enyém müanyagszegecses volt és lerázodott , mivel szétfagytak a müanyagszegecsek , és müszaki felkészitésnél közölték hogy anélkül már nemmegy a vizsga....És meg kellett vennem mert csak a FIAT Mo nál lehet venni hivatalosan , amugy az alulemez ára kb 10 forint. Csak nem beütve van minden hanem kidomborodnak a betük... Olyat nem tudtam csinálni sajna...Itt egy ismerösömé , láttszik a fekete és fehér müanyagszegecs. Miért nem lehetett popszegecccsel felrakni....
Kraftlos és BMW . Én nemtudom milyen szürőről beszéltek ti de nekem ez a fütött szürő van benn 2001 es ducato 2.8 jtd ben. Egyszerü a csere , nem betét meg ilyenek , nem zörög benne semmi , egyszerü üzemanyagszürö. Alul vizleeresztövel , és felteker-leteker , ennyi . Se lötyögés se szivárgás soksok éve..
Be kell kenni motorolajjal a gumigyűrűt,és csak kézzel kell meghúzni az anyát,de nem ez a baja,hanem az hogy lötyög benne a szűrőbetét,nincs alátámasztva a házban.
Igen,ezt én fedeztem fel,és közöltem a FIAT MO hazug vezérkarával.A kisebb házas szűrők amik a személykocsikban vannak (pl:Suzuki),azok jók.Használok másodlagos szűrőt is a das Auto-ban. A 3.0-ás Ducato-Jumper-Boxer már a múlté,a gyártásukat befejezték.
Szia. Értem. Nekem 2001 es a járgány , de 4 éve nincs gond a szüröcserével. Azért imádom , mert fütött a szürö , lángizzito gyertya van a levegötorokba , plusz az izzítógyertyák.. minusz 19 be is most pár napja röviden izzit és azonnal ketyeg szépen. Szerintem aez a 2.8 JTD nagyon jol sikerült konstrukció.Mega 130 lóval elballag szépen.
Szia. Jumperbe és a ducatomba is ugy van hogy felnyitod a motorházat , és jobb felül van , a kormány elött végülis. Felnyitod kicsit behajolsz és felnézel a jobb felső sarokba. Jumperbe asszem sima van , nekem a ducatoba fütött a gázolajszürő is mert elektromos kábelek mennek bele.
Ja , és vannak relék biztik középen a motortérbe is de a kesztyütartoba hallom az izzitásnál a kattanást , kinyitom , erre ott csak biztositékok vannak? Hol lehet akkor az izzitorelé például?
Sziasztok . Van egy 2.8 jtd ducatom , most a hidegekbe , és azota beinditom , és pár perc járás után kigyullad ujra az izzitás lámpa , relé is kattan és ujra izzit kb fél percet. Tudnátok hoghy ez miért van? Amugy minden normális , menet minden oké , alapjárat is csak annyi hogy jár már a motor , kezd melegedni és ujra csinál izzitást fél percig majd elalszik....Mitöl lehet ez? Köszi a választ.
Sziasztok. Eladó egy 2016 os 3.0 hdi jumper gtb2056os turbojának az elektromos nyomás szabályzoja (drukklabda). Alig használt, nekem csak a turbo része kell. Egyenesen italybol. Az árával tisztáva vagyok. Nyilván olcsobban adom. Ki mit adna érte amennyiben van rá érdeklödö. Köszönöm