Végzettségileg semmi, sima Közgáz, csak gyerekkorom óta szeretem az irodalmat, kamaszkoromban - mint mindenki - verseket is írtam, ezek meg is jelentek, később egyetemi újságba is írogattam, aztán az élet zord realitása ráébresztett, hogy ebből Magyarországon anyagilag nem lesz nagy durranás, így lettem megélhetési könyvelő.
Azóta is, ha tehetem, rengeteget olvasok, próbálom az újdonságokat is figyelemmel kísérni, de az az igazság, hogy a sok munka mellett az utóbbi években egyre kevesebb időm jut ilyesmire - sajnos nem lehet mindenki tésztagyárosné, hogy adóbevallási időszakban, szaunázás után, puha párnákba dőlve egész estéket olvasson át, finom vörösbor mellett.:)
Már dél körül ingerem volt, hogy megkérdezem, mikor főztökmár itt a fórumon, mert kezdek éhes lenni, és az olvasás is kellemes ilyenkor a kajákról.Így hát megnyugodva olvastam kellemes soraitokat. Itt nálunk jó tömör húsleves volt, rahedli tésztával, nem vittük túlzásba, mert este étterem lesz, ünnepi alkalomból, házassági évforduló (3x szorozva)+ gyermek nevenapja van ma.
Egyébként ott a közeletekben van az az étterem, ahova szoktunk menni ilyen alkalmakkor. (LIDL-el sréhen szemben).
Durum lisztből készült tésztát vegyél, mert abban nincs tojás, és nem izgatja a koleszterinedet.
Holnap a kedvenced lesz nálunk: paprikáskrumpli a férjem fogja kinn a tüzön főzni /ha meg nem fagy majd/ tudod a pernye adja meg a bukéját, én meg vettem kigyó ubit tegnap a piacon, és tejfölös ubi sali lesz hozzá.
Fülig sütöttél kenyeret? Valamelyik topikon olvastam a receptedet, kb én is igy csinálom, csak én /mivel adva van/ bio rozs, és bio tönköly búzaliszt ötvözetét kisérleteztem ki. Magokat napraforgó, tökmag, szezám/ is szoktam beleszórni.
Nagyon finom.
Én gombalevest főztem ma, és diós kalácsot sütüttem, isteni illat van tőle az egész házban.