Keresés

Részletes keresés

oculus2 Creative Commons License 1 napja 0 0 110857

Köszönöm a válaszokat!

Laci értelmezése a közismert, én is biztos voltam ebben; viszont a Mr Reacher által idézett jogszabály megfogalmazása nem kristálytiszta. (De a szakértő véleményeteket megkönnyebbülten elfogadom.)

Előzmény: Mr Reacher (110854)
Mr Reacher Creative Commons License 1 napja 0 0 110856

Akkor közösen örülünk. Kántort, Csupatit nézted gyerekkorunkban?

Előzmény: gyurcibácsi (110855)
gyurcibácsi Creative Commons License 1 napja 0 0 110855

Új vas is van. Ugyanakkor visszatért a magyarorszag.hu a zombi gépre ! :)))

Előzmény: Mr Reacher (110838)
Mr Reacher Creative Commons License 2 napja 0 0 110854

(3) Négy vagy több gyermeket nevelő anyának minősül az a nő, aki vér szerinti vagy örökbefogadó szülőként az általa nevelt gyermekre tekintettel

a) családi pótlékra jogosult, vagy

b) családi pótlékra már nem jogosult, de jogosultsága legalább 12 éven keresztül fennállt,

és az a) és b) pont szerinti gyermekek száma a négy főt eléri, azzal, hogy a b) pont szerinti gyermekkel esik egy tekintet alá az a gyermek is, aki után a családi pótlékra való jogosultság a gyermek elhunyta miatt szűnt meg.

Előzmény: oculus2 (110852)
Laci/Zápolya Creative Commons License 2 napja 0 0 110853

Nem egyszerre kell mind a négy gyerek után 12 évig.

Gyerekenként kell vizsgálni: az a gyerek vehető figyelembe aki után jelenleg is kap, vagy ha kikerült az ellátásból, akkor 12 évig jogosult volt utána.

Előzmény: oculus2 (110852)
oculus2 Creative Commons License 2 napja 0 0 110852

Sziasztok! Lenne egy kérdésem: csak most tűnt fel, hogy a 4 gyermekes anyák SzJA mentességénél feltétel, hogy a családi pótlék 12 évig 4 gyermek után járjon. Olyan anya esetében, ahol a gyermekek születése elhúzódott, és emiatt nincs olyan 12 év, ahol egyszerre 4 gyermek után járt a családi pótlék, ezek szerint nem jár a mentesség? 

zmoni Creative Commons License 4 napja 0 0 110851

:) ez igaz is, de nekem most pont az a bajom, hogy már a papírok sem fedik egymást :)))

Előzmény: Mr Reacher (110850)
Mr Reacher Creative Commons License 5 napja 0 0 110850

Én úgy mondanám, hogy túl sokat látunk a papír alapú bizonylatok idejéhez képest, és ez a zavaró. :)

Előzmény: zmoni (110849)
zmoni Creative Commons License 5 napja 0 0 110849

hmmm, akkor te jobb helyzetben vagy :)

Előzmény: Mr Reacher (110848)
Mr Reacher Creative Commons License 5 napja 0 0 110848

Nekem hál' istennek, ilyen jellegű ügyfelem kevés lett. Egy kocsma, de ott ki sem megy a sörösüveg. Egy zöldséges, ott nincs sörösüveg. Egy falusi bolt, ahol megtanulták a göngyöleg visszárut, egyezni szoktam az opg-vel. Egy nagyobb boltom van (káosz is volt), de ott szerencsére tavaly átálltak adóügyi nyomtatóra ntak-kal kombinálva, vonalkódos készletnyilvántartással.  Ez a tuti.

Előzmény: zmoni (110847)
zmoni Creative Commons License 5 napja 0 0 110847

hát, mivel csak sok-sok munka árán egy adategyeztető excel segítségével tudom megoldani és szeretném ezt a sok munkát megspórolni, ezért kérdeztem, hogy van-e olyan közöttünk, aki pontosan tudja, hogy minek kellene látszódnia a pénztárgép napzárási listáin :)))

Előzmény: Mr Reacher (110845)
NB2 Creative Commons License 5 napja 0 0 110846

rohadt nagy katyvasz azért amit az Apple csinál :(

Mr Reacher Creative Commons License 5 napja 0 0 110845

Ezt neked kell tudni megoldanod...

Előzmény: zmoni (110844)
zmoni Creative Commons License 6 napja 0 0 110844

Van pénztárgépből származó visszáru bizonylat, van áfás göngyölegjegy, be tudják ütni.Szerintem nem itt van a baj...

De a napzáráson az áfa gyűjtők értékénél ezek nincsenek levonva, így a napi összbevétel eltér a szintén záráskor kinyomtatott nem adóügyi bizonylat (amin a fizetési módonkénti összesítés van) összértékétől. Mégpedig pont ezekkel az értékekkel.

Ha nem nézem meg tételesen a visszárubizonylatokat, akkor nem tudom, hogy melyik áfa% mennyivel csökkentendő, hogy a tényleges napi bevételt kapjam.

Elvileg a NAV-tól visszakapott adat már jó, ezeket a visszáruval csökkentett adatokat tartalmazza. Viszont hiába kérem már elsején a múlt havi adatokat, van hogy jóval 20 után küldik, addig vakon vagyok :(

Plusz nem tudom, mi van a göngyölegjegyekkel, mert szerintem az nincs levonva - viszont nem is tudtam kihámozni sehonnan, hogy azt hogyan kell jelenteni a NAV felé, egyáltalán kell-e. De gondolom, csak kellene jelenteni előjelhelyesen, tehát a megfelelő áfagyűjtő csökkentéseként. De azt is el tudom fogadni, ha nem... Csak felmerül a kérdés, hogy mit mivel tudok ilyen esetben egyeztetni.

Ráadásul az eáfába végképp nem értem, hogy milyen adat kerül, mert az tényleg köszönőviszonyban nincsen semmivel sem.

Előzmény: Mr Reacher (110843)
Mr Reacher Creative Commons License 6 napja 0 0 110843

A pénztárgépekbe minden ellenkező híresztelés ellenére be lehet ütni a visszárút, csak meg kellene olvasni a gépkönyvét. Neked nem kellene extra, hogy extra gondot okozzon. Az ügyfeled kérjen oktatást a pénztárgépesétől.

Előzmény: zmoni (110842)
zmoni Creative Commons License 6 napja 0 0 110842

Sziasztok!

Van köztünk olyan, aki pontosan tudja/érti, hogy egy olyan kiskereskedőnél, ahol göngyöleget is váltanak vissza (nem DRS, hanem a régi sörösüveg :) ), a pénztárgépnek pontosan milyen zárócetlit kell kiadnia, a NAV felé mit kell jelentenie, a visszárukkal/sztornókkal mit kell tennie, előjelhelyesen hol minek kell megjelennie, a halmozott forgalomba mit kell beleszámítani, stb?

Csakmert nekem két különböző pénztárgép típussal is meggyűlt a bajom. Azt gondolom, hogy tudom, hogy mit kellene látnom, de nem azt látom egyiknél sem...

Konkrétan semmi semmivel nem egyezik :( 

Brutál excel munka árán tudom csak kihozni az egyezőséget az eladott termékek ÁFA% szerinti összesítése és a fizetési módok összesítése tekintetében. Márpedig annak egyeznie kell, ha az ég a földdel összeér, akkor is!!! - szerintem...

Nem is tudom, hogy aki nagyobb boltokat könyvel, ahol nem csak néhány pénztárgép van, az mit csinál...

A programozók jelenleg nem a barátaim, nem is értik a problémát.

Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 6 napja 0 0 110841

Illetve látom, hogy win7.

Akkor meg nem 11-re frissítesz hanem 10-re, ha azt még elbírja a hardver, gondolom nem gyalog lehet ilyent.

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (110840)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 6 napja 0 0 110840

Mindenki a legújabb Win verziókkal száguldozik a neten?

Win10-el.

Októberben letöltöttem a win11-t amikor orrba szájba kínálgatta hát persze, hogy minden bajom volt, ahogy írták is jobb lenne hozzá egy erősebb hardver.

Azután konzultálva haver informatikussal abban maradtunk, hogy win10 vissza és jó lesz az még egy darabig akkor is ha nincs már hozza frissítés.

Állítólag ez az egész világon gond ezért nem is rohannak még kellő számban a win11-be a userek.

Utána még volt egy olyan probléma, hogy folyamatosan a win11-re frissítéssel basztatott szóval bele kellett mászni a megfelelő helyre és megkérni, hogy ne tegye csak a win10-el kapcsolatos esetleges frissítéseket kínálja fel! A terméktámogatás végén, október környékén volt egy nagyobb frissítés még hozzá és a jövőben is előfordulhat, hogy esetleg még kijönnek valamivel.

Szóval az is opció lehet, ha nem boldogulsz a win11-el akkor visszaállsz és jó lesz az még egy darabig, lehet, hogy évekig akkor pedig majd meglátod.

Ez olcsóbb és gyorsabb.

Előzmény: gyurcibácsi (110833)
tanárnéni kedvence Creative Commons License 2026.01.14 0 0 110839

Egy weblap nem tudja megbízhatóan detektálni az operációs rendszeredet. Csapd be, ha ezt akarod. Pl. ezekkel a kiegészítőkkel.

Mr Reacher Creative Commons License 2026.01.13 0 0 110838

A w11-re való átállás rendszerint hardvercserével is együtt jár, mert régi vason nem fut. 

Előzmény: gyurcibácsi (110836)
gyurcibácsi Creative Commons License 2026.01.13 0 0 110837

Most jól lebuktam ! :)

Előzmény: Mr Reacher (110835)
gyurcibácsi Creative Commons License 2026.01.13 0 0 110836

Jó lett volna erről valami előzetes tájékoztatás... Köszi az infót. A W11 már beszerezve, csak az átállás sosem ideális...

Előzmény: Mr Reacher (110834)
Mr Reacher Creative Commons License 2026.01.13 0 0 110835

Tavaly év végétől némely kritikusnak tekintett területen működő cégeknek NIS2 audittal kell rendelkeznie. Pl. egy webshopnak is.

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a22i2555.eup

Ennek egyik feltétele, hogy csak olyan számítógépes rendszert lehet használni, amelynek minden szoftvere frissíthető. Külsős könyvelőként te is úgy könyvelhetsz, ha "up to date" a rendszered. Itt jegyezném meg, hogy a sokak által használt RLB könyvelőprogram olyan adatbázismotort használ, amelynek támogatása 2007 (!)-ben megszűnt. Már réges-régen le kellett volna cserélned a munkaeszközödet. 6 éve nincs támogatás a w7-hez.

Mr Reacher Creative Commons License 2026.01.13 0 1 110834

A magyarorszag.hu -ról év vége előtt tiltották le a w7-et használó gépeket. Már a w10 terméktámogatása is lejárt tavaly októberben. A géped zombi is lehet, ez egy jogos biztonsági igény.

gyurcibácsi Creative Commons License 2026.01.13 0 0 110833

Áfa előtt nem akarok frissíteni. Azért ez egy közszolgáltatás. Mindenki a legújabb Win verziókkal száguldozik a neten? Köszi a hozzászólást !

Előzmény: Mr Reacher (110832)
Mr Reacher Creative Commons License 2026.01.13 0 0 110832

Vannak oldalak, amit win7 oprendszerrel már nem érhetsz el.

Előzmény: gyurcibácsi (110831)
gyurcibácsi Creative Commons License 2026.01.13 0 0 110831

Persze, hogy ősrégi...Friss böngészőkkel. Valamit állítottak rajta?

Előzmény: Mr Reacher (110830)
Mr Reacher Creative Commons License 2026.01.12 0 0 110830

Másik böngészőt szoktak javasolni. Ugye nem ősrégi windowsod van?

Előzmény: gyurcibácsi (110829)
gyurcibácsi Creative Commons License 2026.01.12 0 0 110829

Kedves Kollégák !

A magyarorszag.hu nekem három napja nem tölt be asztali gépen... Tapasztal más is fennakadást?

Mr Reacher Creative Commons License 2026.01.11 0 0 110828

A számla kiállítójának közösségi adószáma van, de az "EU" kezdetű. Ilyen közösségi adószáma harmadik országbeli adóalanynak van, amit azért regisztrált, hogy NEM adóalanynak számlát tudjon kiállítani. 

Ettől a ponttól kezdve gondold újra a kabátod.

Előzmény: RuszinZsolt_MKOE (110827)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!