Köszönöm, sokat szoktam gondolkodni a dolgokon. Látod, hiába az addiktológiai konzultációk sora egy neves orvossal ,mégis fennáll még a függőség. Bár, ahogyan írtam, már tényleg nem tudok kitől szerezni, ez azért megkönnyíti a dolgot.
Elmondtuk már ezerszer. Elvonó, 6-8 hét, befekvés. Ambulánsan ez nem fog menni és jól láthatóan nem is megy. Ott összeraknak és kapsz egy kis batyut is hamuban sült pogácsával. De egyedül nem fog menni, fogd fel.
Ha nem azért veszíted el a munkádat, mert nem bírnak ki 2 hónapot nélküled, akkor a függőséged miatt fogod elveszíteni. Ez is már 1 éves sztori.
Megegyeztünk, abban,hogy napi 4- 5 kapszulát tudom tartani 2 hétig. Kaptam 2 heti adagot, 5 nap alatt bevettem. Nagyon el vagyok keseredve. Csalódtam magamban,ráadásul a korrekt orvost is becsaptam. Most már komolyra fordult a helyzet, eddig legalább őszinte voltam,most meg... Nem tudom,hogyan tovább. Folyamatos elvonás jön,az meg magában is szörnyű.
Sajnos rosszul kezdem ezt az évet a függőség szempontjából,nagyon elvitt a tramadol. Pedig voltam konzultáción is a héten,másfél órát rám szánt az addiktológus orvos. Nem tudom tartani a megbeszélteket, 4-5 kapszula helyett 10-15 megy. Katasztrófa, abbahagyni is nehéz, próbáltam, 2 nap múlva mindenem fáj,rosszul vagyok, izzadok.
És hétfőtől munka.Hogy hogy, nem is tudom mi lesz.
Gyakorlati szempontból azért lettem függő, mert a bennem levő feszültséget 5-6 éven át minden este egy feles, egy sor kombinációval kezeltem. Aztán ahogy múlnak az évek, az alkohol megteszi a hatását, és hétről hétre, évről évre mész bele egyre jobban.
Lelkiismereti szempontból azért lettem függő, mert nem volt más eszkozom önmagam elismerésére és jutalmazására. Az sajnos világosan kiderült, amikor nem ittam, hogy ennek nagyon sok oka van. Ebbe most nem mennek bele, mert meg mindig ott tartok, hogy magammal kell tisztába jönnöm.
De összességében úgy gondolom, ha nem lennék frusztrált, nem innek.
Olvasgatom itt a hozzászólásokat, eléggé úgy jön le, hogy többeknél az alkohol, nálam a tramadol a rekreáció eszköze.Egyszer Angi is írta ezt.És nem könnyű ezt hasznos dologgal pótolni,ez a kihívás.Mert a szer hatása helyettesíti a pozitív élményeket.Kezdetben.Persze ez nem old meg semmit.
Lerakni az első lépés, utána nem újra kezdeni megint sokkal nehezebb. És akkor vannak erősítő és gyengyítő tényezők. Azt, hogy mi lenne ekkor, vagy akkor, azt nagyon nehéz megmondani. Türelem, egyéniség és elszántság kérdése.
A dallal kapcsolatban attól tartok, félreérted. Ez pont nem az önigazolásról, hanem annak az ellentétéről szól. Arról, hogy mi történik, ha nem tudsz kilépni az önsajnálat csapdájából, és ezzel igazolod a függőséged létjogosultságát. Amikor ezt a dalt hallgattam először, nem voltam függő, de voltam segítő egy szerencsejáték függő csoportban. Amikor még a cseresznyés gépbe dobálták be a fizetést. És ha nem látod be, hogy egy út hová vezet, akkor könnnyen a föld alatt találod magad.
"Miért iszom? Felkelsz újévkor fel hétkor, ami egy alkoholistanak tudod mit jelent az előző napra vonatkozóan. És kapod az ívet hogy apad így, apad ugy. Pedig csak mentes pezsgő volt."
Ha nem állsz ki magadért, persze hogy marad benned frusztráció,
amit aztán valamivel kompenzálni kell, és ez nálad a pia.
De ha kiállnál, nem lennél frusztrált, kellene a pia?
21 éve hallgattam utoljára ezt a dalt, önsajnálat ellen. Ajánlom nektek is. Sting: Dead man’s rope. Most nincs erőm normálisan lefordítani, de a gépi változatot berakom.
vigyazzatok magatokra.
Milliónyi lépés, ez a bal lábam a jobbam mögött húzódik
De én csak sétálok, a napkeltétől az éjszakáig
És ahogy a napok hetekké és évekké válnak
És az évek életekké válnak
Csak sétálok tovább, mintha ezer éve sétálnék
Sétálj el az ürességben, sétálj el a bánatban,
Sétálj el a tegnaptól, sétálj el a holnaptól,
Ha azért sétálsz, hogy elmenekülj, hogy elmenekülj a szenvedésed elől
Egy nagy körben sétálnál, a függőség körében
Elgondolkodtál már azon, mit cipeltél, mióta a világ fekete lett?
Egy tükörben látod magad, sírkővel a hátadon
Sétálj el az ürességben, sétálj el a bánatban,
Sétálj el a tegnaptól, sétálj el a holnaptól,
Sétálj el haraggal, sétálj el fájdalommal,
Sétálj el magától az élettől, sétálj el az esőbe,
Mindez a bolyongás ide vezetett,
Emlékeim kútjában, a megbocsátás édes esőjében,
Csak itt lógok az űrben,
Most a legsötétebb félelmeim és a legkedvesebb reményem között lebegek,
Igen, sétáltam, most egy halott ember kötelén lógok,
A Pokollal alattam, és a Mennyországgal az égen felettem,
Továbbra is azt mondom, hogy néhány dologban egyetértek veled, másban meg nem.
Ehhez jogod van neked is, meg nekem is.
Miért iszom? Felkelsz újévkor fel hétkor, ami egy alkoholistanak tudod mit jelent az előző napra vonatkozóan. És kapod az ívet hogy apad így, apad ugy. Pedig csak mentes pezsgő volt.
Ma nem ittam, voltam aa gyűlésen is. Hazajövök, a felesegem hol van, persze az anyjanal, a gyerekek meg itthon várnak engem.
Persze, nem iszol, mert azt sem tudod hol van, meg nem is kell.
De nalam az, hogy csak a mai nap, meg hogy te vagy a legfontosabb, az nehezebben mukodik.
Nem ismerem a családi helyzetedet. Nem is kell ismernem.
Az alkoholról való lejövés tekintetében kvázi lényegtelen.
Arról ugyanúgy kell lejönni ha a kutyáddal laksz, ha a feleségeddel, ha a barátnőddel, ha a szeretőddel, és így tovább.
S hogy lenne már bármi jobb ha iszol? Addig nem is lesz jobb semmi.
Egyébként ez a napi 2 dl tömény neked jelenleg mit ad? Megiszod, értem.
De mit ad neked jelenleg amiért úgy érzed hogy kell?
Erre vagyok kíváncsi, nem a magánéletedre. Nem a munkádra és így tovább. Hanem a lényegre.
Minden alkoholista meg tudta eddig magyarázni miért iszik. Én is mindig meg tudtam.
S ne legyen illúziód, jelenleg amit csinálsz az nem valami enyhe iszogatás hanem az alkoholizmusod aktív megélése, elég jelentős fogyasztással.
Az sima önámítás hogy de kevesebbet iszok mint régebben, és? Lehet holnap már többet fogsz.
Meg az is lehet hogy ez a "kevés" is elég lesz ahhoz hogy csúnya vége legyen ha nem állsz le.
Ha tudod hogy kell lerakni (én ezt elhiszem neked, voltak is már tiszta hónapjaid) mire is várakozol?
Ez a két kérdés merült fel bennem.
Mert az látszik hogy iszol, iszol, iszol és mondogatod hogy még innod kell mert <itt jönnek különböző magyarázatok>.
S egyáltalán ne érezd ezt valamiféle támadó kommentnek, az lenne a probléma ha megverdesnénk a válladat hogy hajrá, csak így tovább, rendezd a dolgaidat és nyugodtan iszogass tovább, majd lesz jobb....
Nem magyarázat, csak háttér. Nem inni senki más nem tud helyettem, csak én. De itt most én vagyok olyan helyzetben, mint amit Bikini dalt küldtem, hogy a férfi megy, a nő pedig marad.
Teljesen igaz, hogy az alkoholista nagyon kreativ tud lenni. Én olyan helyen dolgozom, ahol a világ gazdaságának 80%-a keresztül megy. Senki meg csak nem is sejti rólam, mennyi pia kellett hozza este, hogy napközben újra kezdjem.
Tudom azt is már, hogy hogy lehet lerakni. De nem lett jobb, és nem miattam, olvasd vissza majd miket írtam ide.
Ha meg elmegyek, akkor jön ide helyettem anyósom, akirol az ön sors rontast mintázták.
Szoval ennek egy része a pia, a másik része meg hogy mi legyen egy 32 éves kapcsolattal.