Keresés

Részletes keresés

Marcus Aurelius Creative Commons License 2003.03.23 0 0 629
Az olasz alapszakasz véget ért, a negyeddöntők (26-tól):
Perugia (1) - Spezzano (8)
Modena (4) - Bergamo (5)
Novara (3) - Vicenza (6)
Jesi (2) - Forlí (7)

Míg az itthoni elődöntők (áprils 1, 3, 5, stb):
NRK Nyíregyháza (1) - Vasas Budai Tégla (4)
BSE FCSM (2) - Architekton Gödöllő (3)

Marcus Aurelius Creative Commons License 2003.03.23 0 0 628
Eldőlt, kik jutottak a négy közé a női Extraligában. A Nyíregyháza és a BSE már csütörtökön kivívta a továbbjutást, míg két fronton három meccsig tartott a párharc.

Vasas Budai Tégla - Phoenix Mecano Kecskemét 3-1 (össz:2-1)
A piros-kékek bíztató játékkal kezdtek, Tormási jelenléte - aki lázasan is vállalta a meccset - megnyugtatóan hatott a csapatra. A 2.szettben is sokáig fölényben volt a Vasas, de a végjátékban beragadtak egy állásba, amit sehogy sem tudtak leforogni. Ratimorszky edző mindent megpróbált, de taktikai húzásai ezúttal nem jöttek be, közel tíz pontot csinált a KRC egyhuzamban, és vitte el a játszmát. A 3.szettre a csütörtöki, "a meccset a sírból visszahozó" felállását választotta a Vasas, Kriegel Éva jött be átlósembernek, és Józsa Zsuzsa ment ki a négyes helyre, miközben Kriegel Orsolya leült a kispadra fájós lábával. Döcögött a szekér, de az óbudaiak lépést tudtak tartani a jól küzdő kunságiakkal, akiknél az egykori vasasos Czakó "Maku" Mária szórta a pontokat. Bár egy emberre volt kiélezve a csapat, mégis eredményes volt a KRC, a többiek remekül aládolgozak a szőke pontgyárosnak.

Dégi Barbara és Kriegel Éva sem tudtak elfogadhatót nyújtani, így aztán az egyre vészesebben dagadó különbséget látva Ratimorszky mester bevetette Takács Zsófiát. Aki nem ismert pardont. Gyorsan bezúzott 3 labdát, vezérletével egalizált a Vasas 23-23-ra. Azaz csak egalizált volna. Czakó kikönyörgött a bíróknál egy hálóérintést, amit bemondásra befújtak, így 22-24 lett az állást. Ezt és a nézőtéri hangokat a Vasas edzője már nem bírta tovább és kapusokat megszégyenítő kirúgást végzett el a labdával, ami a keze ügyébe került. Kiküldték a teremből, a csapata viszont mindezt jól tolerálta, előbb leforogták az első szettlabdát, majd Takács nyitott egy ászértékűt, és innentől már a lelkileg megerősödött piros-kékek voltak fórban, 28-26-ra sikerült abszolválniuk a szettet. A 4.játszma formalitás volt csupán, Takács 4-es helyre került, míg Pinczés "Pippi", a közönségkedvenc váltotta Dégi Barbarát, és ezzel a felállással már nem bírt a Kecskemét. Igazi nagy derbi volt, a női meccsek minden létező szeszélyével.

Architekton Gödöllő - V-fon Jászberény 3-1 (össz:2-1)
A reggeli csata után felszabadult Vasas-hívek és játékosok lepték el a Gödöllői tornatermet, hogy levezetésként megtekintsék a nap másik ki-ki meccsét. Ez sem volt kevésbé idegtépő, mint a délelőtti, legalábbis a két csapat szurkolótábora számára. A Gödöllő a meccs első felében stabilabb mezőnyjátékával tűnt ki, míg a Jászberény szekere akadozott, Rácz nem találta a támadások helyes ritmusát, a kiválasztással és a pontossággal is adódtak gondok, de a támadók sem álltak a helyzet magaslatán. A 3. szettben a zavarodottság lett úrrá a Gödöllőn. Magremegett a kezük, amit Fésűs Zsókáék ki is használtak. Pörögtek az események, a 4.periódus hajrája hozta az igazi drámát.

Kangyerka vonalbíró 2. alkalommal borzolta fel a vendégek idegeit, de nem járt jobban a Gödöllő sem, akiknek egy vonalbíró által (szvsz jól) jelzett blokkos (adott szituációban meccsdöntő) ütését nem adta meg a vezetőbíró. Elszabadultak az indulatok, Németh Lajos "vetkőzéssel tüntetett", míg másodedzője a pályára szaladt be és ordibált magánkívüli állapotban. Hogy miért nem jutalmazták ezért lappal, ki tudja... Nyitott a JRK, a hazaiak meccslabdájánál, és a labda átszállt, könnyű zsákmányként a jászberényieknek, csak le kellett vadászni. Bóta beleütött, de Szabóék a föld alól is - mint oly sokszor a meccsen - előkaparták, és ismét szállt át az ingyenlabda, de Kiss Betty teljesen suta mozdulattal kapott bele, és húzta le a hálót is ütésével. Vége, extázis, a Gödöllő a négyben. A JRK-ra pedig a Miskolc élezi a kését, nagy csata vár Deme Gáborékra, hogy egyáltalán a 6 közé bejussanak.

Marcus Aurelius Creative Commons License 2003.03.18 0 0 627
A női extraliga negyeddöntőjében:

Vasas Budai Tégla - Pfoenix Mecano Minor Kecskemét 3-0 (18, 16, 14)
Magabiztos, ellentmondást nem tűrő játékkal nyertek az óbudaiak, centerben lényegesen többet mutattak riválisuknál, akik a 3. játszmára végképp összeestek, 22-8 is állt az eredményjelzőn.

Marcus Aurelius Creative Commons License 2003.03.16 0 0 626
Viktoria Ravva vezérletével ismét a Cannes ül Európa trónján, a döntőben 3-1-re verték a Jekatyerinburgot.
Marcus Aurelius Creative Commons License 2003.03.16 0 0 625
A Rai Sport Sat ma 20.15-től - felvételről - közvetíti a BL-döntőt.


Vajon Belikováék képesek lesznek-e a trónfosztásra a Cannes ellen? (A tegnapi első elődöntőről készült képen - ha látszik - Bown és Szokolova mutatnak be egy mintaszerű blokkot. A háttérben Picci figyel, bár ezt aligha kell mondanom...)

Marcus Aurelius Creative Commons License 2003.03.15 0 0 624
A BL-finálét az Uralocska Jekatyerinburg és a Racing Cannes játsszák idén.

Az első elődöntőben az oroszok a meglehetősen indiszponált Bergamót verték simán, magabiztos sáncmunkával és négyesütőik szőnyegbombázásával. A taljánoknál a bejátszásokkal sokszor volt gond, és Gamováék ilyenkor szinte az egész pályájukat kitakarták a hármasblokkjukkal. A 3.játszmát ugyan elbukták az uráliak, de Karpol gyorsan rendet rakott a soraik közt.

A másik meccs óriási csatát hozott, remek mezőnyözésekkel, gyors, kombinatív játékkal. Salinas és Zsukova is kitettek magukért. A számszerű végeredmény (San Michele Modena-Racing Cannes 2-3 22/25; 27/29; 25/21; 25/16; 15/17) hűen tükrözi a csata változatosságát.

xabi Creative Commons License 2003.03.09 0 0 623
köszi, már azóta megtudtuk :-))
Előzmény: gaRRy (622)
gaRRy Creative Commons License 2003.03.09 0 0 622
Nyert 3:2 re a Nyíregyháza
Előzmény: xabi (620)
Marcus Aurelius Creative Commons License 2003.03.09 0 0 621
Sajnos nem. Csak a CEV-döntő végeredményét tudom: a Novara magabiztos 3-0-val foszlatta szét Carvajalék (Las Palmas) aranyálmait.

A magyar pontvadászatban eldőlt, hogy
NRK Nyíregyháza - Szeged DRC
BSE FCSM - Miskolci Vasutas
Architekton Gödöllő - V-fon Jászberény
Vasas Budai Tégla - Phoenix Mecano Kecskemét
negyeddöntők lesznek.

Előzmény: xabi (620)
xabi Creative Commons License 2003.03.09 0 0 620
kicsit off

Kecskemét-Nyíregyháza férfi meccs végeredményét nem tudja valaki?

Marcus Aurelius Creative Commons License 2003.03.08 0 0 619
És ki is kapott!
Előzmény: Marcus Aurelius (618)
Marcus Aurelius Creative Commons License 2003.03.08 0 0 618
BOMBAMEGLEPETÉS!

A Gran Canaria legyőzte a Perugiát a CEV-kupa elődöntőjében. Magaly Carvajal nagyon jó napot fogott ki, szinte a hátán vitte a spanyol csapatot, míg a túloldalon Potasováék csak szenvedtek. A 3-1-es (-31,24,19,19) sikerük teljesen megérdemelt, holnap a Novarával vívják a döntőt.

Lehet, hogy ma még Klicsko is kikap?

Marcus Aurelius Creative Commons License 2003.03.06 0 0 617
Visszatérve arra, amit Picci említett: a 99/2000-es Bergamo
(Brigitte SOUCY, Jelena CSEBUKINA, Cilene DREWNICK, Mira GOLUBOVIC, Gabriela PEREZ DEL SOLAR, Alessandra PINESE, Maurizia CACCIATORI, Simona RINIERI, Elisa GALASTRI, Lucie Ruzkova, Francesca PICCININI, Slavka HOMZOVA, Greta CICOCARI)
tényleg nem akármilyen Uralocskát győzött le 3-1-re a a BL-fináléban, hiszen Karpol csapatában Gamova, Godina, Szokolova, Tyiscsenko és Morozova is feltűnt (hiába, olimpiai év volt). Az a Potasova, aki most repíti a Perugiát be se fért a kezdőjébe. Ha a fenti Bergamo AZT az Uralocskát elintézte, egyetértek Piccivel, a MAI Foppának tényleg nincs félnivalója...

A Bergamo ezen kívül még 2x volt BEK-győztes:
1997: a Cacciatori-Bragaglia-Bertini-Phipps-Milani-Mifkova hatossal győzték le az Uralocskát a döntőben (kiszurkoltuk) 3-1-re.

1999: a Costa-Bragaglia-Mireya-Hilma-Fernandez-Mifkova hatossal verték a Vakifbank Ankarát 3-0-ra. (Kirillova a kispadról nézte...)

Marcus Aurelius Creative Commons License 2003.03.06 0 0 616
Nagyon röviden kb. annyi, hogy mindig a győzelemre tör a kislány, akár röpizik, sakkozik, vagy éppen kártyázik... és ez is a célja minden porondon. Az esélylatolgatása szerint Európában az olaszok jelenleg a többiek előtt járnak, nagyon sokat fejlődött a bajnokságuk az utóbbi időben. Ott különösen a Perugia ellen lesz nehéz dolguk a Foppával, de tulajdonképpen 4-5 csapat is harcban van az aranyért, viszont szerinte idén nem nagyon szól majd bele "sötét ló" a versengésbe, mint amilyen tavaly a Novara volt. (Ehhez képest hétvégén épp a Spezzanótól kaptak ki, amit bizony ő sem sorolna a legjobbak közé...)

A BL-ben szerinte csak 2-3 olyan gárda van, ami igazán fel tudja venni a versenyt az olaszokkal, a Final Four-ba ezek rendre el is jutnak. Az Uralocska-témát a riporter hozta fel, Picci kijelentette, hogy nem fél tőlük, nyert már BL-t előttük és különben is rengeteg munka van a Bergamóban és sok áldozatot hoztak/hoznak meg azért, hogy a céljuknak megfelelően hazavigyék a kupát Lengyelországból. Most egy kicsit felpörögnek majd az események, sok fontos meccsük lesz rövid idő alatt, ám utána meg jön majd a válogatott, és bizony - jó szokásának megfelelően - ott is győzni akar. Jön az EB, és ki tudja még mi minden (hacsak Bonitta nem talál a helyére is valakit - de ezt már csak én teszem hozzá...).

Előzmény: xabi (615)
xabi Creative Commons License 2003.03.06 0 0 615
köszi :-)
a cikk lényegét elmondanád röviden?
Előzmény: Marcus Aurelius (614)
Marcus Aurelius Creative Commons License 2003.03.06 0 0 614
A Picci-rajongók kedvéért:

“Mi piace vincere sempre. Quando gioco a carte, quando faccio una partita a scacchi. Ho sempre voglia di vincere. Figuriamoci ora che andiamo a giocarci la Final Four di Champions’ League e che si avvicinano i play off del campionato…”

E’ proprio cosě, affamata di vittorie, Francesca Piccinini. Una fame mai sazia, nemmeno dopo essere diventata campionessa d’Italia con la Foppa, nemmeno dopo essere salita sulla vetta del mondo con la Nazionale Italiana. Adesso, infatti, č il turno dell’Europa e Francesca non intende rinunciare a niente.
“A livello europeo l’Italia ha dimostrato di essere un passo davanti a tutti. Si č visto anche nel corso di questa Champions’ League: le giocatrici piů forti sono in Italia e il livello del nostro campionato č cresciuto tanto in questi anni. Tra tutte le squadre che partecipano a questa competizione solo due o tre sono al nostro livello e sono poi quelle che, immancabilmente, tutti gli anni si qualificano per la Final Four.”

Final Four che č ormai alle porte. La Polonia vi aspetta. E la sorte ha voluto mettervi di fronte a una delle formazioni piů temibili. L’Uralochka Ekaterinburg.
“Ho giŕ vinto una Coppa dei Campioni con la Foppa giocando proprio contro le russe dell’Uralochka, perciň la squadra di Karpol non fa troppa paura. Noi non dobbiamo avere paura. Perché se vogliamo vincere dobbiamo saper battere tutti gli avversari e io sono convinta che possiamo farcela, anche perché abbiamo lavorato bene e tanto, abbiamo fatto tanti sacrifici per raggiungere questo obiettivo”.

Di ritorno dalla Polonia mancherŕ un solo incontro alla fine della regula season del Campionato Italiano. Poi i Play Off e tante altre battaglie per la Radio 105 Foppapedretti.
“Fino ad ora č stato un campionato senza sorprese, diviso in due parti: le quattro o cinque che stanno in alto si sono date battaglia per i primi posti, mentre le altre che stanno dietro hanno lottato per salvarsi. Non ci sono state squadre-rivelazione come lo era stata Novara l’anno scorso”.

Le gare piů difficili, perň, arrivano ora.
“Sarŕ come per la coppa. Se ci capiterŕ Perugia sarŕ da battere ai quarti come agli ottavi di finale se vorremo andare avanti e arrivare fino in fondo. Insomma, qualsiasi squadra va bene da battere se vogliamo arrivare in finale e prima o poi le squadre piů forti le devi affrontare. I play off, poi, sono un campionato a parte rispetto alla regular season: tante partite in pochi giorni e tutte da vincere per forza se vuoi puntare al titolo”.

E questa Foppa puň ancora crescere in vista dell’ultimo traguardo stagionale?
“Sicuramente. Stiamo mettendo benzina nei nostri muscoli in vista di questi impegni. Dai problemi di adattamento avuti all’inizio per via dei tanti cambiamenti a oggi abbiamo giŕ fatto molti miglioramenti, ma siamo una squadra giovane e possiamo dare sempre di piů”.

Come č stata la stagione di Francesca Piccinini, finora. Soddisfatta?
“Sono contenta di essere riuscita a dare tanto in ogni partita. Tranne che a Ravenna… Ho sempre cercato di dare il 100% delle mie possibilitŕ come se ogni volta scendessi in campo per giocare una finale mondiale. E’ stato importante sentire intorno a me anche la fiducia della societŕ, della squadra e del tecnico. Sě, č stato fondamentale, perché la fiducia degli altri ti permette di giocare piů tranquilla, se invece non ti senti importante soffri di piů”.

Il tuo futuro?
“Vincere. Adesso la Champions’ League e lo scudetto con il Volley Bergamo, poi gli Europei con la Nazionale. E poi tutto quello che arriverŕ dopo. Ogni due o tre mesi c’č un nuovo obiettivo da raggiungere, ma questo ti aiuta a lavorare meglio, i sacrifici li fai piů volentieri se vedi il traguardo vicino. A me piace avere tante competizioni ravvicinate, mi aiutano a tenere alta la concentrazione e ad affrontare sempre al meglio tutte le sfide. Poi, piano, piano arrivano tante vittorie, raggiungi tanti traguardi e ottieni tante soddisfazioni…”.
28/2/2003

Marcus Aurelius Creative Commons License 2003.02.22 0 0 613
Ínyenceknek (akik fognak Rai3-t) ajánlanám a mai Olaz Kupa-elődöntőt (Perugia-Modena), amit a SabatoSport műsorsávban fognak leadni, kb 19.00-kor. A döntőt holnap 18.30-tól élőben adja a RaiSportSat.

Itthon a Vasas Budai Tégla - Miskolci Vasutas meccset játszották le tegnap (3-1). Eleinte dinamikus, szép játékkal rukkoltak elő a rendkívül magas vendégek, látszott, hogy Forman József sokat gyakoroltatott velük különféle támadásvariációkat. A piros-kéket azonban kegyetlenül szétzilálták a védekezésüket, és Országh Larisszát is nagy kedvvel szerválgatták, így a Miskolc játéka a 2.szettől döcögőssé vált. A Vasasban ezúttal Kriegel Éva adott fel, aki számos szép megoldást bemutatott és remek labdákkal tömte a négyesütőket, főként az ismét bombaformát mutató Takács Zsófiát. A centerekkel azonban még meg kell találnia az összhangot.

Marcus Aurelius Creative Commons License 2003.02.20 0 0 612
Az elődöntők párosítása (március 15)
Cannes - Modena
Bergamo - Jekatyerinburg


Különösen a Salinas (a képen balra) kontra Zsukova csata tartogat érdekességeket (éppen a francia lányt váltotta az ukrán szépség a Modena irányítói szerepkörében), de Szokolova is mindent meg fog tenni, hogy bizonyítson egykori mesterének, a legendás hírű Nyikolaj Vasziljevics Karpolnak.

Miután a négyesdöntő csapataiból egy nem akármilyen világválogatottat lehetne összerakni (pl: Zsukova, Tyiscsenko - Ravva /a képen jobbra/, Bown - Szokolova, Gamova) a színvonal garantált, és - hála az olasz érdekeltségnek - a Rai remélhetőleg be is számol majd az eseményről.

Marcus Aurelius Creative Commons License 2003.02.20 0 0 611
Végülis az abszolút papírforma-négyesdöntő jött össze: Bergamo, Cannes, Jekatyerinburg, Modena.
Marcus Aurelius Creative Commons License 2003.02.19 0 0 610
Az Uralocska Jekatyerinburg és a Volley Modena tegnap kivívták a négyesdöntőbe jutást. Az oroszok könnyed, 3-0-ás sikerrel (összesítésben 6-2-vel) lépték le a Naftagaz Pila csapatát, míg a Modena igencsak megszenvedett a Burgos ellen. Florentinóék már 2-0-ra is vezettek, csak egy szett hiányzott volna a bombameglepetéshez. Zsukováéknak azonban idén már menetrendszerűek a 3-2-es BL-sikerek, most is erre a receptre dolgoztak.


A Burgos ugyan kiesett, de a másik spanyol csapat ma kiharcolhatja a továbbjutást. A Tenerife bízik a győzelemben, különösen amiatt - áll a sajtóközleményükben - hogy a franciák nem hozták el magukkal az első meccs német bíróit az összecsapásra...

Marcus Aurelius Creative Commons License 2003.02.18 0 0 609
Az ilyen győzelmekre mondják: nem oszt, nem szoroz, a két csapat helyezését a playoff előtt nem befolyásolja. A BSE-t elismerés illeti, de nem bízhatják el magukat túlzottan, mert a jelenleg 7.helyen álló (valószínű negyeddöntőbeli ellenfél) Miskolcot immár Forman József fanatizálja, aki mindent megadna egy Kasziba elleni diadalért...
Előzmény: xabi (608)
xabi Creative Commons License 2003.02.18 0 0 608
a BSE megverte az NRK-t
Marcus Aurelius Creative Commons License 2003.02.17 0 0 607
Győzött a Foppa a hétvégén:
Cittá di Palermo - Radio 105 Foppapedretti Bergamo 0-3 (17-25, 16-25, 17-25)
Cittá di Palermo
Stepancikova 3, Maser 7, Zanotti 4, Pietrek 11, Marljukic 3, Bragaglia 4, Mancino (L); Marjanovic 6. N.e. Karalious, Moltrasio, Di Blasi. All. Serio.
Radio 105 Foppapedretti Bergamo
Nikolic 14, Bown 5, Cacciatori 2, Kilic 14, Paggi 10, Turlea 11, Beriola (L). N.e. Baldelli, Marinkovic, Gujska, Piccinini. All. Di Pietro.

Despar Perugia 41
Asystel Novara 38
Monte Schiavo Banca Marche Jesi 38
Radio 105 Foppapedretti Bergamo 37
Volley Modena 32
Metodo Infoplus Vicenza 20
Icot Tec Forlě 17
PinetaMasciaGuru Ravenna 16
Johnson Matthey Spezzano 15
Cerdisa Reggio Emilia 11
Cittŕ di Palermo 5

Marcus Aurelius Creative Commons License 2003.02.15 0 0 606
Persze. Bár - ha komoly tervei vannak a Vasasnak - lehet, hogy a legjobb lenne hatodikként nekimenni a playoffnak, kiütni a Gödöllőt a 4 közé kerülésért, majd a BSE-t az elődöntőben...

Szvsz 4.helyről startol majd a csapat, és irtó nehéz lesz az egyenes kiesés, mert egy páran még ehhez a teherhez nem szoktak hozzá. Ha bejutnak a négybe, jön az NRK. A bronzért pedig verhető a Gödöllő vagy a Jászberény.

A gond az, hogy hihetetlenül rapszódikus a társaság. gaRRy is megmondta, női röplabdában minden megtörténhet... :)

Előzmény: karesz4 (605)
karesz4 Creative Commons License 2003.02.15 0 0 605
Üdv!

Kár, hogy nem találkoztunk, az elején ott voltam én is... Sajnos az első játszmaközepén el kellett jönnöm, akkor még mi vezettünk... Van még esély az első négyre?

Karesz

Előzmény: Marcus Aurelius (604)
Marcus Aurelius Creative Commons License 2003.02.15 0 0 604
BSE FCSM - Vasas Budai Tégla 3-1
Szórakoztató mérkőzésnek indult, eleinte egész látványos dolgokat is bemutatott a két csapat. Aztán a színvonal egyre mélyebb régiókba menetelt, már-már a "Cheeky Girls" is feltűnt a láthatáron, de addig szerencsére nem sikerült lesüllyedni. Tímár Editen és Szabó Anitán kívül talán csak Elita Kalinyukot lehet dícsérni (hellyel-közzel), a Vasasból mindenki messze a tudása alatt játszott. Nyári Virágot némileg menti, hogy többnyire a háló szintjéig felemelt labdákat kellett megoldania.

Johnson M.Spezzano - Icot Tec Forlí 1-3
Az egykor magyar érdekeltségű Spezzano idén nem tartozik a Serie A élmezőnyébe, bár lányai időnként képesek megszorongatni a jobb csapatokat is, ha a Mensova-henger beindul és Mangifesta kellő energiát tud pumpálni a többiekbe is. Az Icot aznban, ha nehezen is, de -Rinieri vezérletével- érvényesíteni tudta ellenük tudásbeli fölényét.

xabi Creative Commons License 2003.02.14 0 0 603
ugyanazt elmondtad háromszor :-)
úgy legyen!
Előzmény: gaRRy (602)
gaRRy Creative Commons License 2003.02.14 0 0 602
Mindenképpen nyerniük kell. De szerintem az esélyesebb még mindig a Cannes. :-)
Remélem, hogy sikerül a bravúr mint tavaly az oroszok ellen.
Előzmény: xabi (601)
xabi Creative Commons License 2003.02.14 0 0 601
mondjuk te biztos jobban látod az esélyeket.
de szerintem ezután a meccs után inkább Mariannék az esélyesek, nem?
Előzmény: gaRRy (600)
gaRRy Creative Commons License 2003.02.14 0 0 600
Aha, szerintem igen. Ők a címvédők és nagyon erősek. Persze ettől még továbbmehetnek a lányok, csak iszonyat nehéz lesz.
Előzmény: xabi (599)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!