Keresés

Részletes keresés

tréfi2 Creative Commons License 2015.01.15 0 0 135840

A betű szellemisége öl, az Ige szerint. Isten szelleme eleveníti meg, tanítja, magyarázza. Mindig csakis haszonra, Isten hasznára, és a mi épülésünkre, tehát annyit egyszer-egyszer, amennyire szükség van, és közben gyakorlatoztat minket Urunk. :-)

Nem csak elmélet, ismeret, hanem sokkal inkább gyakorlat, ezekből lesz a hit cselekedete. Menet közben pedig megismerjük Atyánkat, és Megváltónkat. Bánásmódjából, tapasztalatból, ahogyan a zsidók is az ószöv.ben.

Persze, ehhez kell a hit, az engedelmesség, ami szeretetből fakad, abból, amit Atyánk adott nekünk, mert Ő előbb szeretett, szeret, mi pedig ezt tudjuk visszafelé adni és embertársainknak is.

Így lesz az Ige élő és ható... :-) így változik meg a gondolkodásmódunk, és ebből fakadóan az életmódunk. Ez egy folyamat, és teljességre csak akkor fog jutni, amikor a testünk is megdicsőül.

 

Előzmény: bethsabé (135837)
tréfi2 Creative Commons License 2015.01.15 0 0 135839

Amikor megjelent a tanítványainak, és több embernek, akkor mindig más fizikai testben jelent meg, mert meg volt az a képessége Istentől, hogy más fizikai testet öltsön. Úgy, mint a múltban az angyalok, amikor testet öltöttek.

 

Ezt honnan veszed?

 

Előzmény: bethsabé (135835)
tréfi2 Creative Commons License 2015.01.15 0 0 135838

Betsebé.

A világ az, amit felkínált Jézusnak a sátán, és ahonnan kimenekített minket Megváltónk, és amitől távol kell tartanunk magunkat.

Az apostolokat tanította Jézus, de nem csak őket, hanem a 72-tőt, akiket ki is küldött, és a 120-at, akik között voltak olyanok, akik elejétől fogva Jézussal voltak, végig, és közülük választották ki a 12. apostolt Júdás helyett.

Aztán rájuk bízta az újjászületettek tanítását.

Pünkösdkor 3000-en tértek meg, majd 5000-en és mentek haza, ki-ki a maga országába, városaiba és terjesztették az evangéliumot.

Aztán mentek az apostolok is, ahová Isten szelleme vezette őket, és megerősítették a hirdetett evangéliumot. Pl. a szerecsen komornyik, tudod, és a többiek.

A béreabeliek...

 

Nem tudtak a mennybemeneteléről... de a feltámadásáról mennyien tudtak! És nem csak az apostolok. 1Kor 15:1-8; és ez milyen fontos!!

 

Betsabé. Az örömhír, az evangélium nagyon egyszerű, nem bonyolult, nincs szükség teológiai képesítésre, semmire ahhoz, hogy egy ember igent tudjon rá mondani, csak hit kell, és megvallás. Aztán azt kell elmondani, amit az Úr cselekedett az életünkben. A többi már plusz.

 

Nem szabad álalázatosnak lenni, hogy csak az ilyen-olyan felkentek... ha újjászülettünk, akkor Isten gyermekei vagyunk, a Felkent testvérei. Tudod, Jézus mit mondott, ki az ő anyja, apja, testvére... :-)

Az, hogy lesznek kisebbek és nagyobbak Isten Országában, az igaz, de a kisebb is, és a nagyobb is ott lesz, nem máshol.

 

 

 

Előzmény: bethsabé (135834)
bethsabé Creative Commons License 2015.01.15 0 0 135837

A Bibliából szellemet szívni nem ellentmodás azzal, amit Jézus mondott, hogy elküldi a Vigazstalót, a Szent szellemet?

-------------------------------------------------------------------------------------------------

-Nem szó szerint értem, hanem átvitt értelemben. Amikor olvasom a Bibliát, akkor annak tartalma a hatalmába kerít, vagyis azonosulok azzal a szellemiséggel, ami áthatja az egész Biblia mondanivalóját. Tehát, átszellemülök és Isten szellemében és gondolkodásmódjában leszek.

-Valamennyire érthető?

Előzmény: tréfi2 (135832)
tréfi2 Creative Commons License 2015.01.15 0 0 135836

Már látom, hogy a szent szellem nem ugyanúgy működik rajtunk.Tehát, ami azt jelenti, hogy nem vagyunk egy szellemben. (szellemiségben)

Betsabé. Be kell ismerni, hogy nem vagy minden tudás, ismeret birtokában, és én sem, hanem rész szerint, a nekünk adatott kegyelem, hit mértéke szerint. Van, amit jól értelmezünk, van, amit kevésbé.

Ha tudjuk azt, hogy mindent Istentől kapunk, mindent, tehát a Róla való ismeretet, és az Ő gondolataiból és útjaiból valamennyit, amennyit Ő jónak lát adni, akkor megelégszünk, és alázatba tudunk maradni Isten előtt, és tudunk tanulni egymástól, így kiegészítve egymást. Mint a puzzle.

Még Jézusra sem bízott mindent!

Sok mindent jól értesz, de van, amit nem, de ezt be kellene látnod. Nem lehet az igét csűrni-csavarni, hogy belelilleszthesd a teóriákba, amiket tanultál.

Büszke vagy arra, hogy Te csak az Örtorony tananyagából tanultál. Nos, ez nem biztos, hogy annyira jó, mivel ők sme tévedhetetlenek, nagyon nem. Ez nem bántás. Nincs egyetlen tévedhetetlen emberi lény, vagy szervezet sem.

Te úgy jártál, mint moáb. Nem lettél átöntögetve edényből-edénybe és megmaradt a szagod :-)

Jer 48,11 Nyugodtan élt Moáb gyermekségétől fogva, és pihent az ő seprejében, és edényből-edénybe nem öntötték és fogságra sem ment, azért maradt meg az íze rajta, és nem változott el az ő szaga.

Sokunkat öntöget az Úr edényből-edénybe, tanít és egyre jobban tudunk Rá figyelni, megkülönböztetni más hangoktól a hangját, érted. Isten belevisz különböző helyzetekbe, körülményekbe, engedi, hogy halljunk ilyen-olyan tanításokat, és közben erősödik a megítélő, megkülönböztető képességünk, amire nagyon nagy szükség lesz, amikor még jobban megerősödik a gonosz hangja, aki a világosság angyalának adja ki magát, és azon igyekszik, hogy megtévessze, ha lehet, a választottakat is.

Ki kell használni ezt a tanulóidőt, és nem eltelve, jóllakva, gazdagon elterülni, mert a laodiceai gyülinek mondottak nagyon érvényesek a mai korra.

Szívesen beszélgetnék még Veled, és tanulnék is Tőled, de csak akkor, ha esélyt adsz mindkettőnknek, oda-vissza, hogy tanuljunk egymástól, hogy gyakoroltassunk egymás által. :-) Legyél nyitott, kérlek. Ha csakugyan úgy van, ahogy mondod, hogy benned Isten szelleme van, akkor nincs mitől tartani.

Várom, mire döntesz.

Előzmény: bethsabé (135831)
bethsabé Creative Commons License 2015.01.15 0 0 135835

A felhőkig kikért jön vissza, tolvajmódra, szerinted?

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

-Persze, tolvaj módra s láthatatlanul fog visszajönni. Jézus a feltámadása után, romolhatatlan szellemi testet kapott Istentől, Jehovától. Tehát, szellemi testben támadt fel.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

-Amikor megjelent a tanítványainak, és több embernek, akkor mindig más fizikai testben jelent meg, mert meg volt az a képessége Istentől, hogy más fizikai testet öltsön. Úgy, mint a múltban az angyalok, amikor testet öltöttek.

Előzmény: tréfi2 (135833)
bethsabé Creative Commons License 2015.01.15 0 0 135834

János:14:19

Még egy kevés idő és a világ nem lát engem többé; de ti megláttok engem: mert én élek, ti is élni fogtok.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

-Gondoltam kinagyítom, hogy jól lásd, hogy a világ mi vagyunk. Vagyis mi alkotjuk a világot. Tehát, többet nem látjuk Jézust fizikai szemünkkel. Igaz, akkor is csak a 12 apostoltól, vagyis Iskarióti Júdás híján, csak a 11 apostoltól búcsúzott. A többi ember semmit sem tudott a mennybemeneteléről.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Máté Evangyélioma 28. rész

A tizenegy tanítvány pedig elméne Galileába, a hegyre, a hová Jézus rendelte vala őket.

17. És mikor megláták őt, leborulának előtte; némelyek pedig kételkedének.

18. És hozzájuk menvén Jézus, szóla nékik, mondván: Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön.

19. Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében,

20. Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, a mit én parancsoltam néktek: és ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen!

Előzmény: bethsabé (135831)
tréfi2 Creative Commons License 2015.01.15 0 0 135833

A felhőkig kikért jön vissza, tolvajmódra, szerinted?

 

Előzmény: bethsabé (135831)
tréfi2 Creative Commons License 2015.01.15 0 0 135832

A Bibliából szellemet szívni nem ellentmodás azzal, amit Jézus mondott, hogy elküldi a Vigazstalót, a Szent szellemet? Elküldi, fentről. Nem azt mondta, hogy majd, ha le lesz írva az Újszövetség, és hozzá lesz téve az Ószövetséghez, akkor majd abból vesztek szellemet. Nem, hanem elküldi, és eszünkbe juttatja... az akkoriaknak azt, amit Tőle hallottak, majd fokozatosan azt is, amit leírtak az apostolok: evangéliumot, leveleket. És persze, ott volt az Ószöv. is, addig is. Igen, ugyanaz a szellem, de nem a betűből. Tehát ma is itt van Isten szelleme. Isten karja nem rövidült meg, Ő ma is ugyanaz. Nem vagyunk mostoha gyermekei, ugye nem? :-) Nem személyválogató, ugyanaz a bánásmód mindenben.

A 144000 nagyon kevés, nem gondolod? Mindannyian fel vagyunk kenve a Felkentben! :-)

 

 

Előzmény: bethsabé (135830)
bethsabé Creative Commons License 2015.01.15 0 0 135831

Ez majd akkor lesz meg, amikor visszajön az Úr, amikor eljő a teljesség, kedves Betsabe.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

-Már látom, hogy a szent szellem nem ugyanúgy működik rajtunk.Tehát, ami azt jelenti, hogy nem vagyunk egy szellemben. (szellemiségben)

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

-Jézus, már ítélkezni jön vissza. Testben már ide nem jön, hisz megmondta a társörököseinek. (144000)

 

János:14:19

Még egy kevés idő és a világ nem lát engem többé; de ti megláttok engem: mert én élek, ti is élni fogtok.

 

-Tehát, a világba,  ide hozzánk, már testben nem jön vissza. "Vissza" már csak ítélkezni jön, mert erre van az Atyjától felhatalmazva. Az ítélkezés, pedig a mennyei trónról lesz végrejajtva, Azok ellen, Akik nem engedelmeskednek az Isten evangéliumának. Vagyis szent akaratának.

 

Előzmény: tréfi2 (135829)
bethsabé Creative Commons License 2015.01.15 0 0 135830

Ján 14:15  Ha szerettek engem, megtartjátok a parancsolataimat,
Ján 14:16  és én kérni fogom az Atyát, és más Vigasztalót ad majd nektek, hogy veletek maradjon mindörökké:
Ján 14:17  az igazság Lelkét, akit a világ be nem fogadhat, mert nem látja és nem ismeri őt, de ti ismeritek, mert nálatok lakik, és bennetek lesz.

Ján 14:26  A Vigasztaló pedig a Szentlélek, akit az én nevemben küld az Atya, az majd mindenre megtanít titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, amiket mondtam nektek.

Ján 15:26  Amikor pedig eljön majd a Vigasztaló, akit én küldök nektek az Atyától, az igazság Lelke, aki az Atyától származik, ő majd bizonyságot tesz rólam.
Ján 15:27  De ti is bizonyságot tesztek, mert kezdettől fogva velem voltatok.

 

Azt mondod, hogy nekünk ez nem szól? Miért? Akkor hogyan tudnánk megmaradni? Saját erőből? :-)

-----------------------------------------------------------------------------------------------

-Nem mondtam, hogy Nekünk nem szólnak ezek a szavak. Mi is egy asztalról táplálkozunk a felkentekkel együtt.(144000) Ma egy bibliát olvasunk velük együtt. Nekik sincs más bibliájuk, csak esetleg más fordításuk, ha más országokban élnek.  De, a lényeg egy és ugyanaz. Ugyanaz a szellem van benne. Ugyanaz a szellem ösztönöz bennünket. A felkentek is a Bibliából szívják magukba Isten szent szellemét, vagyis az előbb felírtam a Zsidók 4:12 verset. Tudod értelmezni?

Előzmény: tréfi2 (135825)
tréfi2 Creative Commons License 2015.01.15 0 0 135829

Ez majd akkor lesz meg, amikor visszajön az Úr, amikor eljő a teljesség, kedves Betsabe. Addig marad a rész szerinti. Amikor majd fedetlen arccal látjuk Őt, színről-színre.

Teljesen figyelmen kívül hagytad az általam felhozott igéket. Észrevetted?

 

 

Előzmény: bethsabé (135828)
bethsabé Creative Commons License 2015.01.15 0 0 135828

 

 

Korinthusbeliekhez írt I. levél 13. rész

 

A szeretet soha el nem fogy: de legyenek bár jövendőmondások, eltöröltetnek; vagy akár nyelvek, megszünnek; vagy akár ismeret, eltöröltetik.

 

9. Mert rész szerint van bennünk az ismeret, rész szerint a prófétálás:

 

10. De mikor eljő a teljesség, a rész szerint való eltöröltetik.

 

 

Nekünk ma meg van Isten írott Szava és minden benne van, amit tudnunk kell.

 

 

Kor:13:13

Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet.

Előzmény: tréfi2 (135826)
bethsabé Creative Commons License 2015.01.15 0 0 135827

Nem értem a hogyant. Mit tesz?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

-Ők nagyon is tudják, hogy mit tesznek!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

-Azért írok így, mert Nekem már egyszerű a Biblia egész gondolat menete, szelleme, tudom értelmezni, hogy mi az Isten akarata.

 

 

Például:

-Azért mondta Jézus a zsidóknak amikor a földön volt, hogy megölték a prófétákat, és építették a sírjukat, Akiket Isten szelleme küldött Ő előtte.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Tehát, a zsidók vétkeztek a szent szellem akarata ellen, de nemcsak akkor, hanem mindig, amikor nem Jehova akaratát tették. Még ha nem is voltak egészen tisztában, hogy mit tesznek, de akkor is vétkeztek a szent szellem ellen. Tehát, a szent szellem ellen való vétek, Isten akarata ellen való vétek.

 

 

Lukács:11:49

Ezért mondta az Isten bölcsesége is: Küldök ő hozzájuk prófétákat és apostolokat; és azok közül némelyeket megölnek, és némelyeket elüldöznek;

 

Lukács:13:34

Jeruzsálem! Jeruzsálem! ki megölöd a prófétákat, és megkövezed azokat, a kik te hozzád küldettek, hányszor akartam egybegyűjteni a te fiaidat, miképen a tyúk az ő kis csirkéit az ő szárnyai alá, és ti nem akarátok!

 

 

-Ebben az esetben Isten szent szelleme ellen vétkeztek a zsidók.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

-Amint írtam Aki "tisztában" volt az igazsággal J.T-iből, s most direkt módon ellene fordul Istennek, sőt másokat arra buzdítanak, hogy térjenek le a jó útról, Azok vétkeznek a szent szellem ellen. Már csak azért is, mert ezek után visszatértek a világba. Aki, pedig a világ szellemét szívja magába, az nem lehet az Isten szellemében.

 

-Elhiszem, hogy nehéz ezt megérteni.

 

 

Előzmény: tréfi2 (135823)
tréfi2 Creative Commons License 2015.01.15 0 0 135826

Örülnék, ha igével mutatnád meg, hogy mindaz úgy van, amiket írtál.

 

 

Előzmény: tréfi2 (135825)
tréfi2 Creative Commons License 2015.01.15 0 0 135825

Hogy lehet, hogy ma nincs erre szükség? Ma nem tudja sátán megtámadni Isten gyermekeit? Ma nem munkál együtt igéjével, szavával? Mitől más ma, vagy az elmúlt századok? Ha ugyanolyan tanítványok, újjászületett hívők, engedelmesek, Isten gyermekei, akkor nekik miért ne adatna az, ami az elődöknek?

 

 

-A Bibliában van leírva Isten Szava, tehát élő és ható. Ha olvasod, akkor Isten szellemének, azaz gondolkodásmódjának hatnia kell rád, tehát el tudod sajátítani Isten szellemének a gondolkodásmódját, mert olvasás közben Isten szelleme hatással lesz rád. Épp ezért nincs szükség arra, hogy külön szellemmel segítse az embereket, mert a Bibliában minden le van írva, amit Nekünk tudnunk kell.

Akkor ezek az ígéretek?

Ján 14:15  Ha szerettek engem, megtartjátok a parancsolataimat,
Ján 14:16  és én kérni fogom az Atyát, és más Vigasztalót ad majd nektek, hogy veletek maradjon mindörökké:
Ján 14:17  az igazság Lelkét, akit a világ be nem fogadhat, mert nem látja és nem ismeri őt, de ti ismeritek, mert nálatok lakik, és bennetek lesz.

Ján 14:26  A Vigasztaló pedig a Szentlélek, akit az én nevemben küld az Atya, az majd mindenre megtanít titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, amiket mondtam nektek.

Ján 15:26  Amikor pedig eljön majd a Vigasztaló, akit én küldök nektek az Atyától, az igazság Lelke, aki az Atyától származik, ő majd bizonyságot tesz rólam.
Ján 15:27  De ti is bizonyságot tesztek, mert kezdettől fogva velem voltatok.

Azt mondod, hogy nekünk ez nem szól? Miért? Akkor hogyan tudnánk megmaradni? Saját erőből? :-)

A betű megöl... tudod.

Előzmény: bethsabé (135824)
bethsabé Creative Commons License 2015.01.15 0 0 135824

Mármint kik töltötték be küldetésüket?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

-A szent szellem csoda adományai szűntek meg. Tehát, a gyógyítás képessége, a nyelveken szólás képessége, a halottak feltámasztása.

 

-A szent szellemnek ezen látható és közvetlen adományai megszűntek.

 

-Tehát, még Jézus, az apostolok rendelkeztek ezekkel a csodaadományokkal, mert Isten képessé tette Őket erre a tevékenységre, mivel Istennél semmi sem lehetetlen.

 

-Továbbá Jézus amikor elküldte az Atyjától a szent szellemet, képessé tette az apostolokat, hogy kézrátétellel ugyanúgy másoknak is áttudják adni ezeket a képességeket az I. században. Tehát, az apostolok bemutatták kicsiben, hogy mit fog majd tenni Jézus a megígért új világban.

 

-Amit "ma" a szent szellem nevében végeznek a babiloni gyülekezetekben, az felér Isten megcsúfolásával, tehát ma már Isten ilyen látható módon nem adja a szent szellemét. Amit Ők áldoznak, azt a Sátánnak áldozzák.

 

 

-A Bibliában van leírva Isten Szava, tehát élő és ható. Ha olvasod, akkor Isten szellemének, azaz gondolkodásmódjának hatnia kell rád, tehát el tudod sajátítani Isten szellemének a gondolkodásmódját, mert olvasás közben Isten szelleme hatással lesz rád. Épp ezért nincs szükség arra, hogy külön szellemmel segítse az embereket, mert a Bibliában minden le van írva, amit Nekünk tudnunk kell.

 

 

Zsidók:4:12

Mert az Istennek beszéde élő és ható, és élesebb minden kétélű fegyvernél, és elhat a szívnek és léleknek, az ízeknek és a velőknek megoszlásáig, és megítéli a gondolatokat és a szívnek indulatait.

 

 

-Az első században, viszont szükséges volt, hogy a szent szellem különleges módon is megnyilvánuljon és erősítse az apostolokat és az újonnan megalakult keresztény gyülekezeteket, mert különben, ha nem lettek volna ezek a csodaképességek, vagy pl. angyalok nem segítették volna Pétert, akkor nem tudott volna fennmaradni Isten szava, szellemisége, mert Sátán emberei megölték volna Őket. Muszáj volt ilyen módon is védelmezni a szenteket. (144000, azaz a királyság örökösöket.)

Előzmény: tréfi2 (135821)
tréfi2 Creative Commons License 2015.01.15 0 0 135823

Nem értem a hogyant. Mit tesz?

 

Előzmény: bethsabé (135822)
bethsabé Creative Commons License 2015.01.15 0 0 135822

Aki Isten szent szellemével szembe megy, annak nem lesz megbocsátás, sem ezen a világon, sem pedig a másvilágon.

 

Ezt hogy érted?

---------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Csak vegyük a J.T gyülekezetből kibukottakat.

 

-Olyan emberről van szó, Aki tudatosan az Isten szent szellemével hadakozik. Akarattal gátolja az Isteni terv megvalósítását. Az igazságban volt, de valamilyen oknál fogva eltávolodott Isten szellemétől és most ellene fordul, mert úgy érzi, hogy Isten becsapta, vagy mások becsapták Őt. Mindent elkövet annak érdekében, hogy ezért Másokat is fellázítson Isten szent szelleme ellen.

 

Előzmény: tréfi2 (135818)
tréfi2 Creative Commons License 2015.01.15 0 0 135821

Holott az apostolok halálával a szent szellem csodaadományai, csodagyógyítása, a szellem különleges ajándékai megszűntek, mert már betöltötték a küldetésüket.

 

Mármint kik töltötték be küldetésüket? Az apostolok? Dehát voltak tanítványaik, akik szintén vették Isten szellemét, ahogyan Te mondod szellemiségét, hiszen tanultak az apostoloktól, olvashatjuk az Apcselben is. Sőt! Az van megírva, hogy Istentől tanítottak lesznek az Istent szeretők, akiket újjászül az Atya. Te magad mondod, hogy Téged is tanított, közvetlenül, akkor mást nem? Isten szava ma is igaz, élő és ható, Isten is ugyanaz, miért bánna velünk másképp?

Vagy az ajándékok töltötték be küldetésüket? Ma nincs arra szükség, amit Pál mond, hogy nem csak szavakban, hanem erőben hirdeti az evamgéliumot?

 

1Kor 2:4  Beszédem és igehirdetésem nem a bölcsesség meggyőző beszéde volt, hanem lélek és erő felmutatása,
1Kor 2:5  hogy hitetek ne emberek bölcsességén, hanem Isten erején nyugodjék.

 

Ma nincs erre szükség? Miért?

 

 

Előzmény: bethsabé (135820)
bethsabé Creative Commons License 2015.01.15 0 0 135820

-Az az igazság, hogy ismeret és tanulás nélkül nem lehet elsajátítani Isten szent szellemét. Ha nem elmélkedel, akkor bármit elhiszel, amit mondanak Neked. Vagyis, nem győződöl meg dolgokról, hogy valójában úgy vannak-e, amit mások mondanak.

Az elesett tanúk eljártak a gyülekezetbe, de sokszor nem értették, hogy miről beszélnek ott. Sokszor a vezetők sem értették. Még Raymond Franz sem volt tisztában a szent szellem működésével. Azt gondolta, hogy a szent szellem ugyanúgy működik, mint az I. században. Holott az apostolok halálával a szent szellem csodaadományai, csodagyógyítása, a szellem különleges ajándékai megszűntek, mert már betöltötték a küldetésüket.

Előzmény: tréfi2 (135818)
bethsabé Creative Commons License 2015.01.15 0 0 135819

 

-Ismered az 1 Mózes:3:15 mondanivalóját, főtémáját?

 

Lapidárisan:

 

-Jehova ellenségeskedést támasztott az Ő szellemisége és a Sátán szellemisége között.

 

-A végén amint meg van írva, Jehova szellemisége, vagyis szent szelleme győz és Sátánt a gyehennába, végromlásba veti, vagyis megsemmisíti Őt és a Neki behódoló embereket. Vagyis Azokat, Akik jelen pillanatban is Őt szolgálják.

Előzmény: tréfi2 (135813)
tréfi2 Creative Commons License 2015.01.15 0 0 135818

Sokat kell tenni, mert Jehova a szent szellemét nem adja a Szava nélkül.

 

Nem igazán ismerem a tanúkat, de eddig azt gondoltam, hogy a Biblia központi kérdés náluk, az igeismeret, a tanulmányozás. Nem jól gondoltam ezt?

 

 

Aki Isten szent szellemével szembe megy, annak nem lesz megbocsátás, sem ezen a világon, sem pedig a másvilágon.

 

Ezt hogy érted?

 

Előzmény: bethsabé (135815)
bethsabé Creative Commons License 2015.01.15 0 0 135817

 

 

-Igen.

Előzmény: tréfi2 (135816)
tréfi2 Creative Commons License 2015.01.15 0 0 135816

Tehát Te egyedül az Őrtorony tanításain nőttél, de nem lettél JT?

 

Előzmény: bethsabé (135811)
bethsabé Creative Commons License 2015.01.15 0 0 135815

 

 

-Sajnálom, hogy soha senki nem magyarázta meg a "szellemben elesett" tanúknak, Akik eltávolodtak az igazságtól, hogy Isten szent szellemért meg kell harcolni. Gondolkodni, tanulni kell. Sokat kell tenni, mert Jehova a szent szellemét nem adja a Szava nélkül. Nem ismerik fel az elesett tanúk, Akik most jelen pillanatban is Jehova szent szellemével szembe mennek. Tehát, ellene hadakoznak. Aki Isten szent szellemével szembe megy, annak nem lesz megbocsátás, sem ezen a világon, sem pedig a másvilágon.

 

 

Máté:12:32

Még a ki az ember Fia ellen szól, annak is megbocsáttatik; de a ki a Szent Lélek ellen szól, annak sem ezen, sem a más világon meg nem bocsáttatik.

Előzmény: tréfi2 (135813)
bethsabé Creative Commons License 2015.01.15 0 0 135814

Látom, a szent szellem végig kisbetűs. Hogyan tudnád laríni nekem, hogy mi, vagy ki a szent szellem? lapidárisan :)

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Lapidárisan:

-Ha olvastad az utolsó írásaimat, rájöhettél. Tréfi2 már kezdi értelmezni, hogy mi valójában Isten szent szelleme. Istennel egy szellemiségben gondolkodni, cselekedni.  -Minden körülmények között Isten akaratát tenni. Amikor képes vagyok, (vagy) azonosulni az Ő szellemiségével, gondolkodásmódjával. Azonos hullámhosszon vagyunk. (vagytok) Istennel. Amikor Isten szellemisége, gondolkodásmódja szerint cselekszem, vagy cselekszel. Nem teszel olyat, ami a Sátánnak örömet okozna. Mert ha olyat teszel, akkor már nem az Isten szellemében vagy. Mivel nem személy, ezért nem írjuk nagy betűvel.

 

-Hanem egy belső késztető erő, (ami az ember "zsigereiből" jön), amivel bármit képesek vagyunk megtenni, ha ez a szellemiség meg van bennünk. Lásd az apostolokat, hogy mire voltak képesek a szent szellem erejével. Akitől, pedig származik ez a szellem, vagyis az erő, az Jehova. Aki bármikor mindenkinek készségesen adja ezt a szellemet, akik valójában közelednek hozzá.

 

-Folytatjuk.:)

Előzmény: frissszél (135805)
tréfi2 Creative Commons License 2015.01.15 0 0 135813

Na, ők igencsak lehúzzák a JT-kat, és főleg a vezetőiket! De majd meghallod, ha hallgatod. Van JT-ival foglalkozó anyaguk, beszélgetés volt tanúval, stb.

 

 

Előzmény: bethsabé (135812)
bethsabé Creative Commons License 2015.01.15 0 0 135812

 

-Mindig is mondtam, hogy nemcsak Azok kaphatják meg az Isten szent szellemét, vagyis a gondolkodásmódját, Akik J.T-k. A V.T. Isten szent szellemében van, de sok tanú nem. Sok tanú azért hagyta ott Őket, mert nem ismerték fel ezt a fajta gondolkodásmódot, vagyis szellemiséget. A bukott tanúk, sajnos nem tudták elsajátítani ezt a fajta gondolkodásmódot, szellemiséget és ezért elvéreztek, vagyis visszaestek a világba, vagyis annak gondolkodásmódjába.

Előzmény: tréfi2 (135810)
bethsabé Creative Commons License 2015.01.15 0 0 135811

 

 

-Nekem az volt a szerencsém, hogy semmilyen Babiloni tantételt nem ismertem ezelőtt. Tiszta lappal indultam. Vagyis Isten szent szelleme vezetett az igazságban. Szent szelleme, vagyis gondolkodásmódja.

 

 

-Majd folytatjuk a beszélgetést.:)

Előzmény: tréfi2 (135809)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!