Keresés

Részletes keresés

PuPu Creative Commons License 2004.11.24 0 0 363

Felemelheted te negyvenszeresére is a magyar orvos bérét, - egyrészt akkor is elégedetlen lesz, másrészt meg akkor is nyújtogatja a kezét a para után...

Meg a gyógyszergyártók különféle adományai után.

Meg még lopja a gyógyszert, kötszert, törlökendöt, meg a WC papírt.

Tudod: Potyából a szar is jó... (Meg ne sértödj, - természetesen nem minden orvos, - de van ilyen is, tagadhatatlanul...)

A gyógyszereknél meg legfeljebb átrendezheted a szokásokat, - ha letiltanád a felesleges dolgokat, akkor a vény nélkülieket venné a banya, ha enni nem is jutna neki. Ezt te ki nem neveled belöle, - a tízféle gyógyszer pont tízszer jobb neki az egyfélénél...

Az  ambuláns/egynapos ellátásban meg nem érdekeltek a kórházi orvosok, - még a végén kiderülne, hogy nem is kell belölük annyi, mint amennyi van.

A beteg is hálásabb, hanagy  felhajtás van körülötte, meg aztán mit mesélhetne a szomszédoknak? Bementem, levetköztem, belémszúrtak egy tüt, a doktor valami kukucskába nézett, aztán tekergetett valamit, kihúzta a tüt és hazaküldött...- mi ebben a kunszt? Ha tíz órán át tartott a mütét, és a professzor úrat közben háromszor kellett újraéleszteni, - az igen, az valami!

És még két napig az intenzíven!

A járóbetegellátást a szakrendeléseken nagyrészt kórházi orvosok végzik, - innen merítik a beteganyagukat, - bolondok lennének nem a kórházban rendezni a problémát, mikor az a róka második bürkéje, - kár lenne nem legombolni róla...

És ne áltassad magad: temetöböl nem szoktak visszahozni halottat: a TB által beszedett pénzt a TB fel is fogja használni a müködtetésre, mert hogy ne feledd: a fejlesztések forrása nem a TB finanszírozás, hanem a tulajdonos zsebe. Az meg üres.

Úgyhogy én azt mondom, - jöjjön  a magántöke, te meg tekincsed úgy a befektetett összeget, mintha a társadalom OTP-t vett volna fel a rohatt burzsujtól, oszt szedné a kamatokat, meg vagdalná a szelvényeket a részvényeiröl.

És bizzál a jövöben: Lenin feltámad...

:O))))) 

Előzmény: Zog (360)
kheiron Creative Commons License 2004.11.24 0 0 362
(csak zárójelben egy kis kiegészítés a gyógyszerfelírási szokásokhoz: persze, igaz, hogy a gyárak próbálják motiválni a doktort, de az is igaz, hogy az a családorvos, aki nem ad szíre-szóra minden pimf megfázásra bika antibiotikumot, hanem akácmézes hársfateát javasol aszpirinnel és C-vitaminnal, hamar lehúzhatja a redőnyt, mert elmennek tőle a betegek "micsoda rossz orvos ez" morgások közepett)
Előzmény: Zog (360)
Zog Creative Commons License 2004.11.24 0 0 361

tévedsz. a tulajdonos ugyanúgy korrumpálható, mint a menedzsment, ha tudja, hogy az örökké nyitott oep kassza és nem ő bánja. te pedig ne törődj a kórház nyereségével, ha lepukkant keress másikat. ehhez nem kell privatizáltnak lennie. hidd el pupu, magánbiztosító nélkül csak szarabb lesz, mint aamen mondta eggyel magasabb szinten fog kifolyni a költségvetési pénz megállíthatatlanul.

 

(és tényleg, a tb járulékodnak és az oep költségvetésnek jelenleg semmi, de semmi köze egymáshoz, járulékod befolyik az államhoz, az pedig előirányoz egy eü. költségvetést. találd ki melyik a több)

Előzmény: PuPu (358)
Zog Creative Commons License 2004.11.24 0 0 360

azért azt még kifejtem, hogy fizetésemelés, teljesítménybérezés + paraszolvencia szankcionálás hogy tud spórolni, és hogy emeli a színvonalat.

 

az orvos nem lesz érdekelt felesleges vizsgálatok rendelésében, hiszen ha kórházának spórol, magának spórol.

jelenleg rendel mindent akár ismételve agyatlanul, hisz nem figyel, nem érdekli, sőt a beteg akkor fizet többet, ha "rendelünk még egy ct-t is mari néni!" "tc-t is, de jó, na tessék ezt elfogadni a gondoskodásér'." ezek milliárdok nagyságrendileg.

 

gyógyszerfelírási szokásokkal ugyanez a helyzet. magyarországon főleg az idős betegek felesleges gyógyszereket szednek marékszámra (a néhány szükségest, pedig gyakran nem). a rendelés oka a beteggel való foglalozás jelképezése, ami paraszolvenciát eredményez. most hagyjuk, hogy ebbe a játszmába a gyógyszerkorrupció is beszáll, ez teljesen különálló kérdés, de talán tisztességges fizetés mellett, több orvos tudna tiszta maradni.

 

 

a körbe beletartozik még az ambuláns ellátás finanszírozása. ha abból több nyereséget (jelenleg veszteséges) lehetne kivonni a kórházakba, össz szinten spórolni lehet a hotelköltségeken (kaja, mosás, stb), és megvalósulhat a régi álom az ágyleépítés.

 

az ambuléns orvos-kórház ha tényleg szeretné megtartani a pacienseit, a látott beteginek számát csökkentené, hiszen fizetést kap. mindenhol elpjegyzések lennének, a sürgősségi felár a kórházkasszába menne vagy a biztosítótól  vagy a  te zsebedből.

 

mindez a megtakarítás ezerszer több beruházásra adna lehetőséget, mint a gyors haszonszerzésre szakosodott vállalkozói réteg bevonása.

és még más előnye is lenne, de már fáradok.

Előzmény: Zog (356)
kheiron Creative Commons License 2004.11.24 0 0 359

Azt írod a para megszüntetéséről, hogy

 

mondjuk egyetlen politikus bratyija sem járna jól, ez elég nagy kerékkötője a rendszernek.

 

Talán a bratyinek épp itt nincs meghatározó szerepe, de:

a trükk az, hogy a paraszolvencia-rendszer fenntartása pont az állam érdeke: nagyon sokat spórol azon, hogy a para létezik. De facto megvan a többszintű ellátás, plusz az egészségügyi potentátok megélhetése is biztosított, és ezért nem pampognak. Biztos van még légy, de azt is eltalálják ezzel a csapással....

Előzmény: Zog (356)
PuPu Creative Commons License 2004.11.24 0 0 358

A kórházprivatizáció nem a biztosítás tartalmának differenciálását szolgálja.

Más indoka van: leginkább az, hogy a korszerü müködtetéshez szükséges töke nem áll a közszférában rendelkezésre, másrészt pedig a müködtetés hatékonyságát is növeli a magántulajdonosi szemlélet.

A menedzsment érdekei pedig, - mint tuggyuk - nem minden esetben azonosak a tulajdonos érdekeivel.

:O)))

 

 

Előzmény: Zog (356)
tegla Creative Commons License 2004.11.24 0 0 357
vagy eccerubb pelda, itt van ket ugyanolyan koru allapotu polgar, mindketten ugyanolyan munkakorben dolgoznak napi 8 oraban, az egyik bivalybasznadon havi 53 bruttoert a masik budapesten 153 bruttoert akkor ugye az elsonek a huszagyas a masodiknak a ketagyas jar, bizonyara, nodehat az egeszsegugy nem csak agybol all, logikusnak tunik, hogy az elsonek ha a tb fizeti monnyuk az inzulint meg a fecskendot, a masiknak fizesse a fajdalommentes erintos pricnit, ha az elsonek fizeti a tb a vakbelmutetet, ha faj a hasa, a masiknak fizesse akar a majatultetest is..

tahó üzemmód bekapcs

Ettő tudok falramászni. Költözzön Pestre, dógozzon itt, vazze...

Mikor háromszázezres négyzetméteráron veszek lakást, akkor miért nem kompenzálják az ő fizetéséből azt, hogy szegény énnekem drágább itt egy 35 négyzetméteres lyuk, mint neki egy kétemeletes családi ház?

Előzmény: aamen (354)
Zog Creative Commons License 2004.11.24 0 0 356

erre pontosan a magánbiztosítás szolgál és nem a kórházprivatizáció. hiszen most is el tudod intézni, tehát bevallod, hogy van két ágyas szoba, sőt hozzáférhető. a bevétel növelése tehát a hozzád hasonló extra biztosítással rendelkező beteg megfogása egy nem privatizált, de teljesítménybérezett menedzsmenttel rendelkező kórház érdeke is lenne, sőt ha teljesítmény arányában premizálná dolgozóit, még nehéz dolga sem lenne.

a paraszolvenciát (és a korrupció, sikkasztás mjinden típusát kézlevágással - majd 50 év múlva börtönnel - kellene büntetni. persze csak miután a kb 400%-os fizetésemelés létrejött az egészségügyben. nos e kettő rengeteg problémát oldalna meg és igen költséghatékony lenne, nagyon kis áron. mondjuk egyetlen politikus bratyija sem járna jól, ez elég nagy kerékkötője a rendszernek.

Előzmény: PuPu (355)
PuPu Creative Commons License 2004.11.24 0 0 355

Kedves aamen, feltaláltad a társadalmi szolidaritást, miként Orbán Viktor a melegvizet.

Ha valaki, hát én aztán nagy híve vagyok ennek, de azért engedd meg azt a cseppnyi egoizmust, hogy ha meg tudom fizetni a kényelmem árát, akkor hadd fizessem meg.

Hivatalosan.

Így is el tudom persze intézni magamnak azt a rohadt szobát, ezer féle módja van, de azt hiszem, hogy a különféle föorvosi, igazgatói és professzori szobáknál ezerszer korrektebb, ha a társadalom számára hasznos pénz (TB bevétel...)differenciál elhelyezés tekintetében, mintha a zürzavaros viszonyokban halászgató egészségügyi személyzet üli torát lepukkant porhüvelyem felett...

Ez nem jelenti azt, hogy a gyógyító eljárásokhoz való hozzájutásban differenciáljunk, - habár, mint tudjuk, ma is differenciáltan jut a nép a lehetöségekhez (X föorvosnál Y00000,- Ft a mütét...), - de én ezt azért börtönnel büntetném, ha módom lenne rá...

Szóval ez nem szocializmus, - és ha már kapitalizmust csinálunk, akkor csináljuk tisztességesen.

Marx fömüvének sem az volt a címe, hogy "Társadalmi szolidaritás", - ha jól emléxem...

 

Előzmény: aamen (354)
aamen Creative Commons License 2004.11.24 0 0 354
"felmerül benned a kérdés, hogy az általad befizetett összegek ellenértékeként nem járna e neked egy kétágyas szoba"

PuPu draga, a kerdes ugyan felmerul bennem, de nem mondom hangosan, mert akkor a 11 hajlektalan jol meg talal verni, es sok lud disznot gyoz...
aztan hogy van ez a 11 hajlektalan, akinek ugye nem jar a 2szobas, csak nekem, hajlektalanok maradjanak a 20agyasban, az ugye rendben van, csak ugye akkor felmerul, hogy mi is jarjon a 3 eve munkanelkulinek, tehat jarulekot nemfizetonek, ha harom evvel ezelott a minimalber utan fizetett, illetve ha harom evvel ezelott meg havi negymilla utan fizetett mert bankigazgato volt...
es akkor felmerul, hogy mi jarjon a nyugdijasnak, aki egy eve ment nyugdijba, azota nyilvan nem fizet jarulekot de elotte havi 120 utan fizetett, es mi jarjon a masiknak, aki tizenharom eve ment nyugijba, azota nem fizet, de elotte (akkori viszonyok kozott) jol kereso banyasz volt, de akkor meg nem is volt ilyen hogy jarulek, most viszont a koratlag otszoroset kell rakolteni (ra kell kolteni?) a szilikozisa miatt:-(
aztan meg itt van a gyerek is, meg vagy tizenakarhany evig nem fog fizetni semmit, ha egyetemre megy, husz evig, na, akkor o hany agyasba is menjen...
vagy eccerubb pelda, itt van ket ugyanolyan koru allapotu polgar, mindketten ugyanolyan munkakorben dolgoznak napi 8 oraban, az egyik bivalybasznadon havi 53 bruttoert a masik budapesten 153 bruttoert akkor ugye az elsonek a huszagyas a masodiknak a ketagyas jar, bizonyara, nodehat az egeszsegugy nem csak agybol all, logikusnak tunik, hogy az elsonek ha a tb fizeti monnyuk az inzulint meg a fecskendot, a masiknak fizesse a fajdalommentes erintos pricnit, ha az elsonek fizeti a tb a vakbelmutetet, ha faj a hasa, a masiknak fizesse akar a majatultetest is..
PuPu draga, gondolt mar ezt at...
Előzmény: PuPu (353)
PuPu Creative Commons License 2004.11.24 0 0 353

Hát leginkább a beteg elégedettségéhez.

Tudod, ha mondjuk te fizetsz magad után havonta X0000,-Ft Tb járulékot, és a melleted levö ágyakon a 11 hajléktalant kezelik, akkor azért felmerül benned a kérdés, hogy az általad befizetett összegek ellenértékeként nem járna e neked egy kétágyas szoba, mondjuk, - és akkor még mindíg te fizetted hat hajléktalan ellátásának ellenértékét, - gondolom...

Ez föleg akkor lehetne így, ha az elöre fixált szolgáltatások ellenértékét elöre ki tudnád apránként fizetni...

Hidd el, lennének sokan, akiknek megérné a dolog.

A rémálmom szerinti rendszerben pedig a családorvosnak csak a szakmai ismereteire és a józan eszére kellene hallgatni, - az alapelképzelés szerint amúgy is ö lenne az egészségem gazdája, - csak hát jó magyar szokás szerint ezt az elképzelést is rögtön mexületése után levittük kutyába...

:O)))

Előzmény: aamen (352)
aamen Creative Commons License 2004.11.24 0 0 352
"betegnek pedig a kórház a befizetése szerint differenciált hotelszolgáltatást nyújtana"

PuPu draga, szerinted, hova vezet, ha a korhaz azzal kezd foglalkozni, hogy melyik beteg mennyi jarulekot (?) fizet, es e szerint differencial valamelyik szolgaltatasaban?
Előzmény: PuPu (347)
aamen Creative Commons License 2004.11.24 0 0 351
"legyen ez akár a családorvosa, aki abban a szisztémában abban lenne anyagilag is érdekelt, hogy a betege mihamarább meggyógyuljon."

a csaladorvos nem konyvelo. persze alkalmazhat olyat. a csaladorvos nem statisztikus. persze alkalmazhat olyat. a csaladorvos nem kozgazdasz. persze alkalmazhat olyat. a csaladorvos nem matematikus. persze alkalmazhat olyat. a csaladorvos az egy orvos, ugyhogy orvost nem kell alkalmaznia, az elozoekkel meg nemi tokevel egyutt mar grundolhat egy egeszsegbiztositot:-)
Előzmény: PuPu (347)
aamen Creative Commons License 2004.11.24 0 0 350
"a részlegesen privatizált egészségügynél költségpazarlóbb rendszer nincs."

egyetertek.

"márpedig ezt fogjuk megszavazni."

valoban, akar igen, akar nem, akar ervenytelen szavazas lesz az eredmeny:-(
Előzmény: Zog (348)
Zog Creative Commons License 2004.11.24 0 0 349
ez így van, de ilyen ellenpár a privatizált kórház és magánbiztosító is. amerikában az anyagi kontrollt inkább a biztosítók végzik, hiszen a családorvos is betegellátó, neki emelni érdeke a tétet (persze csak a kórházon kívül).
Előzmény: PuPu (347)
Zog Creative Commons License 2004.11.24 0 0 348

abszolút privatizáció párti vagyok, de a részlegesen privatizált egészségügynél költségpazarlóbb rendszer nincs. márpedig ezt fogjuk megszavazni.

PuPu Creative Commons License 2004.11.24 0 0 347

Szvsz azt, hogy viszonylag tisztességesen menjen az egészségügyi ellátás, csak egy érdekeltségekre-ellenérdekeltségekre alapuló gazdálkodási modellel lehetne biztosítani.

Mondjuk egy olyannal, amelyikben a beteg kezelésének "gazdája" van, - legyen ez akár a családorvosa, aki abban a szisztémában abban lenne anyagilag is érdekelt, hogy a betege mihamarább meggyógyuljon.

Mondjuk ö rendelné meg a szakmai protokollok szerint szükséges vizsgálatokat a TB által finanszírozott intézménytöl/szakorvostól, de annak anyagi vonzata érintené az ö anyagi juttatásait is, - nevezetesen ameddig a betege kórházban van, addig nem kapna utána "fejpénzt" és levonnák töle a vizsgálatok árának 5%-át, pl...

A fekvöbetegnek a kórház javasolná a kezelési módszert, de a családorvos hagyná jóvá azt, - kizárva a felesleges vizsgálatokat és eljárásokat.

A családorvost meg a TB orvosa ellenörizné, aki anyagilag elszámoltatná és ha eltért az adott betegségre vonatkozó  szakmai elöírásoktól, akkor elbírálná az eltérö kezelés jogosságát, - ha megalapozatlan, akkor a költségeit a nyakába varrná.

A betegnek pedig a kórház a befizetése szerint differenciált hotelszolgáltatást nyújtana, - ezzel megteremtve a beteg komfortérzetét...

A kapitalista biztosítók egyébként ritkán mennek csödbe, mivel azok a befizetések kamatait költik a betegre, - a tökét meg szépen hizlalgatják és befektetik itt-ott...

Pl. gyógyszergyártók részvényeibe...

:O))))

 

Előzmény: aamen (338)
Zog Creative Commons License 2004.11.24 0 0 346

ehhez a privatizált CT históriához - azon felül, hogy valóban szívja le az oep kasszát kritikátlanul -, még az is hozzátartozik, hogy a vizsgálatok minősége bármily furcsa, szarabb. Hiába a szép folyosó, kulturált várakozóhely, a leépített létszám mellett a mennyiségre parancsra hajtó radiológusoknak kb 3.5 perc jut egy CT kép értékelésére. Ez ukáz. Hiába van a legmodernebb vizsgálóeljárásokra képes szerkezet, a szakmaiság elsikkad a profitszerzásben. a vajk félék ezentúl plazmatévé előtt, pacalt zabálva szakmailag ezerszer szarabb ellátást fognak kapni. A paraszolvencia 5-szörösét meg kifizetik co-payment címén szintén mosolygó kórházi menedzsmentnek. Ja, és előjegyzés ezután is lesz, csak kiskapu nem.

Előzmény: aamen (338)
Zog Creative Commons License 2004.11.24 0 0 345
az topikban jártam a 109-nél. aztán jött aamen és abbahagytam, mert láttam, hogy van aki úgy (jobban) érvel, mint én akartam, szóval csakkényelmesen hátradőlve olvasok. vajk amúgy ilyen másodgenerációs bmw-s, kivakart proli lehet, aki a közgázvizsgán rolexórával próbálta megfélemlíteni a profot.
Előzmény: Luby (342)
aamen Creative Commons License 2004.11.24 0 0 344
"akik itt tépik a szájukat bármelyik oldalról semmit, de semmit sem tudnak az eü-ről, csak a nagyon hülye újságokból, a gagyi tévéből és a még hülyébb politikusoktól szereznek infókat."

akik itt tepik a szajukat azok leginkabb csak annyit tudnak az eu-rol, amennyit az eu intezmenyek szolgaltatasainak igenybevetele soran tapasztaltak.
aztan van aki hisz a szemenek meg a fulenek meg a penztarcajanak es a jozan eszenek, es van, aki a nagyonhulye ujsagokra a gagyi tevekre es a meghulyebb politikusokra hagyatkozik:-)
Előzmény: Luby (343)
Luby Creative Commons License 2004.11.24 0 0 343
Kérlek, hogy ne befolyásoljon a személyes ellenszenved. Mint egészségügyi közalkalmazott több, mint húsz éve dolgozom az eü-ben, és tudom, hogy azok, akik itt tépik a szájukat bármelyik oldalról semmit, de semmit sem tudnak az eü-ről, csak a nagyon hülye újságokból, a gagyi tévéből és a még hülyébb politikusoktól szereznek infókat. A mai magyar jövedelmi viszonyok, a munkajövedelemből élők mintegy hatvan százalékának járulékából nem lehet privatizált eü-t csinálni. Szeretném, ha hinnél nekem eü. menedzseri végzettségem a másod diplomám és nem tartrozom egyik párthoz sem. Bár az igaz, sok bajom van a mai koalicióval is és ez úgy tűnik a kissé indulatosabbaknak, hogy FIDESZ elkötelezett vagyok. Üdv.: Gábor
Előzmény: AliceCsodaországban (341)
Luby Creative Commons License 2004.11.24 0 0 342
Az én hozzászólásaim 3000 felett vannak, de ami igaz, az igaz. Viszont egy megsemmisítő kioktatást jobbnak tartok a "vadbarom" kifejezésnél. De különböző ízlésünk van, csak a véleményünk közös. Gábor
Előzmény: Zog (340)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.11.24 0 0 341
Fene tudja, ma reggel is láttam Mikolát a hírtévében, ilyenkor mindig határozott ingerenciát érzek a NEM-re.
Zog Creative Commons License 2004.11.24 0 0 340

vajk, bazdmeg még csak a 109. hosszászólásnál tartok, de ekkora vadbarmot, mint te régen láttam. remélem nem kell érvelnem.

Előzmény: Vajk (109)
Daikini Creative Commons License 2004.11.24 0 0 339
kb, csak feher szinben :-D
Előzmény: aamen (328)
aamen Creative Commons License 2004.11.24 0 0 338
"Nekem hulyek ne dontsenek az egeszsegemmel kapcsolatos dolgokba!"

nem az a nagy baj, hogy az egeszsegedrol dontenek, mert azt le se szrjak, tehat szandekosan nem tornek azert az eletedre.
a nagy baj, hogy a penzedrol, amibol az egeszsegedet kellene kifizetni, ok dontenek.

"Eggyel tobb ok a privatizaciora."

azt figyeld meg, minden olyan pont, ahol kozpenz maganzsebbe vandorol, optimista esetben csak eszement penzszoras, pesszimista esetben a korrupcio melegagya, tehat ezeknek a pontoknak a szamat lenne celszeru a leheto legkisebb szamura csokkenteni. momentan van sokszaz/ezer intezmeny es minden korhaz/intezmeny tobbszaz vagy ezer ilyen pontot tart fenn: fizet a ct-s cegnek, a takaritonak, a biztonsagiornek, a laboros cegnek, a gyogyszerszallitonak, a mosodanak, a .....
ha a korhazat privatizaljak, a kapitalista ezeket a csapokat nyilvan elzarja, de ezzel csak a penz kiomlese a rencerbol csak egy szinttel feljebb kerul: nem a korhaz es a fenti beszallitok kozott fog eltunni a penz, hanem a tb es a korhaz kozott, hiszen innentol kezdve a korhaztulajdonos direkt a tb-t fogja fejni, ahany korhaz, annyi hatalmas penzszivattyu. ezeknek a szivattyuknak a szamat pedig ugy lehetne a leheto legkisebbre csokkenteni, ha meg egy szinttel feljebb is beengednenk a kapitalistakat, a tb melle, mint alternativ biztosito, ebben az esetben mar csak a koltsegvetes es a biztositok (kuztuk a tb) kozott aramlo penzre kell ugyelni, de itt mar segit a helyzeten az ilyen esetben belepo piaci verseny, eleg ha egyseges feltetelekkel (fejkvotakkal) finanszirozza a koltsegvetes a biztositokat: mivel a szolgaltatast igenybevevo biztositot valaszt, amelyik biztosito tobbet nyul le, az ertelemszeruen kevesebbet tud a biztositottra kolteni, tehat attol el fog menekulni a kuncsaft, igy aztan rendesen tonkremegy, ahogy az a kapitalizmusban szokasos....
Előzmény: mibi (337)
mibi Creative Commons License 2004.11.24 0 0 337
"a felelos intezmenyekben donteshozo pozicioban szuksegszeruen hulyek ulnek"

Eggyel tobb ok a privatizaciora. Nekem hulyek ne dontsenek az egeszsegemmel kapcsolatos dolgokba!
Előzmény: aamen (335)
aamen Creative Commons License 2004.11.24 0 0 336
"felelos intezmenyekben donteshozo pozicioban szuksegszeruen hulyek ulnek"

ize, ez asszem igy pontatlan.
vagy hulyek, vagy korruptak.
Előzmény: aamen (335)
aamen Creative Commons License 2004.11.24 0 0 335
"Miért ne tudnák a felelős intézmények, hogy mennyibe kerül egy CT? ! Valószinüleg nem hülyék ülnek ott."

:-)))
a felelos intezmenyekben donteshozo pozicioban szuksegszeruen hulyek ulnek. ha nem hulyek lennenek, akkor a kozalkalmazotti bertabla tobbszoroseert ippen egy privat ceget vezetnenek. a CT ararol pedig szuksegszeruen nem tudhatnak, hiszen ezt csak oly modon tudhatnak meg, hogy kiirnak egy effele ketyerere egy kozbeszerzest, ahol viszont a piaci ar masfel-ketszerese alatt nem fog bejonni ajanlat.

"Sajnos ezekre nincs pénz, sőt, egy gamma késre sincs."

mivel a tb-ben hulyek ulnek, nem veszik eszre, hogy termeszetesen van penz, csak be kell menni erte a bankba, az azert van, az egy olyan intezmeny, hogy penzt adjon. es a bank odaadna a tb-nek vagy a korhaznak (aki mogott a magyar allam all mint garancia) a penzt eulibor+0,2-0,5%-ra, ha a tb nem lenne hulye, es kerne, na jo, mivel a tb hulye, kerne a bank roppant pofatlan modon eulibor+1%-ot.
ehelyett megveszi a ct-t a pincemelye kft eulibor+3%-ra, aztan olyan haszonkulcsot szamol ra, hogy harom even belul visszafizethesse a hitelt kamatostul, es onnantol tisztan dol a penz. a tb-tol:-(

"Miért lenne az baj, hogy pl. egy magánbefektető által üzemeltetett kórházban (ahol ráadásul elfelejtheted a hálapénzt) egy olyan agydaganatot kezelnek a gammakéssel, amit amúgy inoperábilis a hagyományos módszerekkel?"

az egyaltalan nem baj.

"mindezt nem Te fizeted, hanem a TB?!"

ize. a TB-t en fizetem:-(((


Előzmény: farriss (333)
fisherking001 Creative Commons License 2004.11.24 0 0 334

Azt akarja, hogy a mai, minősíthetetlen helyzethez vezető állami intézkedéseket a magánbefektetők hozzák helyre.

 

Ezt soha nem értettem, hogy az állam mért olyan rossz gazda. Nyugati országokban még több az állami vagyon, és ott mégis jól megy.

Akkor ez most hogy van?


 

Előzmény: kheiron (184)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!