Keresés

Részletes keresés

bethsabé Creative Commons License 2015.01.21 0 0 136020

Most még nincs jel, Betsabé. Összemosod a dolgokat.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

-Mentegetőzöl azért, hogy megtarthasd mindazt, amit Jézus Krisztus követőinek nem szabad. Akik a Krisztuséi, azok nincsenek közösségben a vadállat imádóival és nem viselik a 666 jelet.

 

 

 

Jelenések:20:4

 

És láték királyiszékeket, és leülének azokra, és adaték nékik ítélettétel; és látám azoknak lelkeit, a kiknek fejöket vették a Jézus bizonyságtételéért és az Isten beszédéért, és a kik nem imádták a fenevadat, sem annak képét, és nem vették annak bélyegét homlokukra és kezeikre; és éltek és uralkodtak a Krisztussal ezer esztendeig.

 

 

Jelenések:14:1

És látám, és ímé egy Bárány áll vala Sion hegyén, és ő vele száznegyvennégy ezeren, a kiknek homlokán írva vala az ő Atyjának neve.

 

 

-Nem értheted, mert nem ezen az oldalon állsz.

Előzmény: tréfi2 (136010)
elterito Creative Commons License 2015.01.21 0 0 136019

Pl. kötelező tized fizetés a gyülekezetben. Ma már újszövetség van és nincs ilyen.

 

-Akik ilyeneket kérnek hamis próféták.

 

Én is úgy vélem, hogy az újszövetségben nincs tized. Most akkor Jehova Tanúja lettem? Nem is vettem észre.

Előzmény: bethsabé (136016)
elterito Creative Commons License 2015.01.21 0 0 136018

Megértetted-e a Biblia szélességét, hosszúságát, mélységét és a magasságát?

 

Meg, ja, naná hogy meg.

 

 

 

 

A kedves követők, pedig ezt el is hitték és nagyra tátották a szájukat. Szerintük így  kaphatnak szent szellemet. Veled is megtörtént ez? :)

 

Velem is történt ilyesmi, de én jó nagy hülyeségnek tartom, hogy az kap igazán Szellemet, aki nagyobbra tudja tátani a száját. Ez alapján a víziló kapna legtöbbet.

Előzmény: bethsabé (136012)
elterito Creative Commons License 2015.01.21 0 0 136017

Nem láttam a kezemen semmit. Viszont - és most döbbenj meg -, valóban egy nagy csaló nulla szervezetnek látom a JT szervezetet. Ez biztos jele annak, hogy a sötét oldalon állok?

Előzmény: bethsabé (136015)
bethsabé Creative Commons License 2015.01.21 0 0 136016

-Csak akkor tudunk Isten kedvében járni, ha teljes szívvel igyekszünk megfelelni az igazságos alapelveinek.

 

 

-Megvizsgáljuk, hogy mi Isten elvárása. Ezt, pedig, csak a Bibliából tudhatjuk meg, nem pedig, különböző hamis prófétáktól, akik lehúzzák az embereket.

 

 

Lehúzás anyagilag:

Pl. kötelező tized fizetés a gyülekezetben. Ma már újszövetség van és nincs ilyen.

 

-Akik ilyeneket kérnek hamis próféták.

Előzmény: tréfi2 (136013)
bethsabé Creative Commons License 2015.01.21 0 0 136015

 

 

-Tehát, a vadállat jele a kezeden és a homlokodon van. Bizonyságot tettél arról, hogy kinek az oldalán állsz.

 

 

Előzmény: elterito (136009)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.21 0 0 136014

"-A karácsony pogány ünnep. Nem Istentől van, hanem a Sátántól. A Sátán e világ uralkodója és ezt Jézus sem tagadta, amikor a földön volt. Minden karácsonyi kütyü, amit a karácsonnyal kapcsolatban megvásárolnak az emberek a Sátánnak okoz örömet."

 

Tudjuk, hogy nem karácsonykor született Jézus. Tehát a karácsonyi jézuskázás az tényleg hazugság. A karácsonyfa-kultusz pedig a németektől származik, az 1800-as évekből. Mindenesetre a középkorban nem volt szokás, hogy az emberek telezabálják magukat karácsonykor. De !!!! Mindezek ellenére a karácsony egy természet-ünnep. Ez a szó a természettörvény analógiájára van kitalálva. Most képzeljük el, miképpen keletkezett. Az egyszerű emberek novémberben, decemberben folyton azt tapasztalták, hogy a napok rövidülnek. Mintha a sötétség kezdene győzni, egyre kevesebbet sütött a nap. Aztán december 21.-én bekövetkezett a legrövidebb nap. De ezt mindjárt (megfelelő műszerek hiányában) nem tudtáék érzékelni, de mikor már érzékeltek, akkor MEGÖRÜLTEK, mert lassal hosszabbodni kezdtek a napok. És ez a fordulópont az egyik legtermészetesebb ünnep. Természet-ünnep, mert az emberi természet a fényre, a melegségre vágyik, nem a sötétségre. Úgyhogy én örülök a karácsonynak. Összejön a család, mindenki hazautazik, a családtagok találkoznak, de nem Jézust ünnepeljük, hanem a fényt meg a szeretetet. Lényegében a karácsony csak mint pogány napünnep legitim. Sem Jézusnak, sem Ízisznek vagy Ozirisznak nincs ehhez semmi köze. A föld forgásának van ehhez köze és annak kell örülni, hogy a napok hosszabbodni kezdenek. Nagyon szép elnevezése, hogy a "legyőzhetetlen nap" ünnepe. Sem Sátánnak sem Jézusnak nincs ehhez köze, ezért kell csak egy kicsit (orrvérzéses fanatizmus nélkül) megünnepelni vagy meg nem ünnepelni. Mert mit jelent az a szó, hogy "ünnepelni" ?? JT talán vasánap nem jobb ebédet esznek, mint köznap? Nem családi ebédet esznek? Ez talán szintén ünneplés?

Előzmény: bethsabé (136007)
tréfi2 Creative Commons License 2015.01.21 0 0 136013

Isten kedvében járjanak.

 

Ez mit jelent?

 

Előzmény: tréfi2 (136011)
bethsabé Creative Commons License 2015.01.21 0 0 136012

 

-Hányszor olvastad tiszta szívből a Bibliát? Hányszor hatoltál le annak a mélyére? Megértetted-e a Biblia szélességét, hosszúságát, mélységét és a magasságát?

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

off:

A múltkor láttam egy hamis prófétát az interneten, amikor azt kérte a híveitől, idézem"

Tátsd ki nagyra a szád, hogy Isten szent szelleme hagy tudjon beléd hatolni.

A kedves követők, pedig ezt el is hitték és nagyra tátották a szájukat. Szerintük így  kaphatnak szent szellemet. Veled is megtörtént ez? :)

Előzmény: elterito (136006)
tréfi2 Creative Commons License 2015.01.21 0 0 136011

-Tehát, ezek a szavak azt mondják, hogy add meg a császárnak ami a császáré és add meg az Istennek, ami az Istené. Világos, hogy Isten tanúi, nem mehetnek ki e világból, mert jelenleg is a Sátán világában élünk, de Jézus szavait meg kell fogadnunk. Ami az Istené az Istené, ami a császáré az a császáré. Jézus azt mondta, hogy Ő nem e világból való. Tehát, akik a Krisztuséi tartsák magukat távol e világ dolgaitól és törvénytelen cselekedeteitől. Isten kedvében járjanak.

 

Kedves Betsabe.

Nem személyeskedni akarok, csak rámutatni, hogy - bár nem olvastam minden írásodat -, mióta beszélgetünk itt, nem emlékszem, hogy olvastam volna olyat Tőled, hogy "Isten gyermekei", vagy hasonlókat. Azt akarom mondani, hogy nagyon merevnek látszik az Istennel való kapcsolatod, vagy csak nem írod ide. Nem érezni írásaidból a szeretetet, a gyermeki, bizalmas kapcsolatot Atyánkkal, és Fiával  Megváltónkkal. Állandóan csak a fenyegetőzéseket írod.... nem bántás akar lenni amit írok, csak észrevétel.

Aztán meg nem válaszolsz arra, amit konkrétan írok, hanem csak apropónak használod arra, hogy megint leírd ugyanazt, csak esetleg kicsit másképpen.

Ez az ige sem igen a témába illő, nem kapcsolódik ahhoz, amire válaszoltál, szerintem.

Így nehéz beszélgetni :( ezért kértelek nemrégen, haladjunk lassan és beszéljük át az egyes felmerült témákat.

Van ehhez kedved esetleg?

 

Előzmény: bethsabé (136007)
tréfi2 Creative Commons License 2015.01.21 0 0 136010

-A karácsony pogány ünnep. Nem Istentől van, hanem a Sátántól. A Sátán e világ uralkodója és ezt Jézus sem tagadta, amikor a földön volt. Minden karácsonyi kütyü, amit a karácsonnyal kapcsolatban megvásárolnak az emberek a Sátánnak okoz örömet. Tehát amikor nagy előkészületeket tesznek az emberek egy hamis ünnep megtartása miatt, akkor kénytelenek elfogadni a vadállat jelét a kezükre és a homlokukra, amivel bizonyítják, hogy tulajdonképpen melyik oldalon is állnak.

 

Ez nem most van  még, de értem mit írsz ( legalábbis remélem :-) ). Ez a másik fenevad felbukkanásakor lesz így.De nem csak az ünnepi bevásárláshoz kell majd a jel, hanem a hétköznapihoz is, a kenyér, hús és tej... stb.  vásárlásához is.

Most még a kegyelem ideje van, a figyelmeztetésé, az ébresztgetésé.  Most még nincs jel, Betsabé. Összemosod a dolgokat.

 

 

Előzmény: bethsabé (136007)
elterito Creative Commons License 2015.01.21 0 0 136009

Minden karácsonyi kütyü, amit a karácsonnyal kapcsolatban megvásárolnak az emberek a Sátánnak okoz örömet.

 

Én múltkor vettem egy telefont a lányomnak karácsonyra. Sejtettem, hogy ennek nem a lányom fog neki örülni, hanem a Sátán, de már megvettem. Viszont a lányom használja, nem a Sátán, ezt el kell mondjam.

Előzmény: bethsabé (136007)
elterito Creative Commons License 2015.01.21 0 0 136008

Egyébként tudom mit értenek a tanú szó alatt. Jelenlétük tanúsítja Isten irgalmát, jóságát stb. Csakhát marhára nem. Csak a vallásos buta bigottságot tanúsítja a tanúk léte.

Előzmény: Törölt nick (136005)
bethsabé Creative Commons License 2015.01.21 0 0 136007

Ennek ellentmond az, hogy azok viszont, akik nem ünnepelnek, stb., tehát nincs rajtuk a 666 (mármiont szeritned már rajta van azokon, akik ünnepelnek, stb.) tehát akiken nincs, azok is tudnak vásárolni, eladni. Ezt hogy magyarázod?

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Márk Evangyélioma 12. rész

 

 

És küldének hozzá némelyeket a farizeusok és a Heródes pártiak közül, hogy megfogják őt a beszédben.

 

14. Azok pedig odamenvén, mondának néki: Mester, tudjuk hogy igaz vagy és nem gondolsz senkivel; mert nem tekintesz emberek személyére, hanem igazság szerint tanítod az Istennek útját. Szabad-é a császárnak adót fizetni vagy nem? Fizessünk-é vagy ne fizessünk?

 

15. Ő pedig ismervén az ő képmutatásukat, monda nékik: Mit kísértetek engem? Hozzatok nekem egy pénzt, hogy lássam.

 

16. Azok pedig hozának. És monda nékik: Kié ez a kép és a felírás? Azok pedig mondának néki: A Császáré.

 

17És felelvén Jézus, monda nékik: Adjátok meg a mi a Császáré, a Császárnak, és a mi az Istené, az Istennek. És elálmélkodának ő rajta.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 -Tehát, ezek a szavak azt mondják, hogy add meg a császárnak ami a császáré és add meg az Istennek, ami az Istené. Világos, hogy Isten tanúi, nem mehetnek ki e világból, mert jelenleg is a Sátán világában élünk, de Jézus szavait meg kell fogadnunk. Ami az Istené az Istené, ami a császáré az a császáré. Jézus azt mondta, hogy Ő nem e világból való. Tehát, akik a Krisztuséi tartsák magukat távol e világ dolgaitól és törvénytelen cselekedeteitől. Isten kedvében járjanak.

 

 

-A karácsony pogány ünnep. Nem Istentől van, hanem a Sátántól. A Sátán e világ uralkodója és ezt Jézus sem tagadta, amikor a földön volt. Minden karácsonyi kütyü, amit a karácsonnyal kapcsolatban megvásárolnak az emberek a Sátánnak okoz örömet. Tehát amikor nagy előkészületeket tesznek az emberek egy hamis ünnep megtartása miatt, akkor kénytelenek elfogadni a vadállat jelét a kezükre és a homlokukra, amivel bizonyítják, hogy tulajdonképpen melyik oldalon is állnak.

Előzmény: tréfi2 (135998)
elterito Creative Commons License 2015.01.21 0 0 136006

Vicces. Tanúskodik arról, hogy mi lesz a jövőben. Ez maximum ígérgetés, jobb esetben prófétálás. De a JT szervezete esetében nem az, hanem csak okoskodás.

Előzmény: Törölt nick (136005)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.21 0 0 136005

"tanúskodnak Istenről, (JHVH),hogy mit fog tenni a közeljövőben"

 

Te nem ismered a "tanú" szót. Senki nem tanúskodhat arról, ami még meg sem történt. EZ nem tanúskodás, hanem jövendölés.

Előzmény: bethsabé (136001)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.21 0 0 136004

Valamikor a középkorban voltak un. oszlopos szentek. Ezek sokszor évtizedeken keresztül egy oszlopon álltak, ott kakiltak, pisiltek és egy keveset ettek. Fújt rájuk a szél, esett az eső, de ők ezt úgy gondolták, hogy Isten javára (vagy dicsőségére) teszik. Aztán voltak remeték is, meg mindenféle fura szerzet (a "szerzet" szó a szerzetesből származik). Viktor Hugo a nyomorultak c. könyvben beszámol egyes francia kolostorok belső regulájáról. Például az apácák nem aludhatak, élhettek a cellájukban csukott ajtó mellett, éjjel felkektették őket a hidegben imádkozni, cellájukban semmiféle kényelem nem volt, nem lehetett még egy kedves tárgyuk, pl. imakönyvük sem. Ehhez képest bizony JT szervezete üdülőközpont. De azért még JT-nél is megmaradtak bizonyos fanatizmusok, pl. a névnapok, születésnapok nem ünneplése, a karácsony nem ünneplése. Néha ezek a dolgok kellemetlenek, mert az ember alaptulajdonsága az, hogy nem akar kilógni a sorból. De azért őszintén megvallva az előző dolgokhoz viszonyítva ezek apróságok. Viszont úgy látszik, a minden vallásnak van valami önkínzó sajátossága, valami olyan alapfilozófiája, amely sokszor a gyakorlatban is igaz, hogy a pillanatnyi rossz érzést az örök jó érzésért kell elviselnünk. 

Előzmény: bethsabé (135997)
elterito Creative Commons License 2015.01.21 0 0 136003

Ne tévelyegj!

Pont te tévelyegsz, hisz meghamisítod a tanú szó jelentését.

Előzmény: bethsabé (136001)
elterito Creative Commons License 2015.01.21 0 0 136002

Ez igaz, ő nem tanú, hanem csak a Tanúk nevű hazudozóklub tagja. Tehát a név nem jellemző rájuk. Ugyanúgy, mint pl. egy Fekete János nevű ember nem feltétlenül fekete.

Előzmény: Törölt nick (135999)
bethsabé Creative Commons License 2015.01.21 0 0 136001

Tanú = a saját érzékszervei által érzékelt események elbeszélője.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

-Lehet a rendőrségen és a bíróságon így tanúskodni.

 

-Isten szava másról beszél. Ne tévelyegj!

 

 

Máté:22:29

Jézus pedig felelvén, monda nékik: Tévelyegtek, mivelhogy nem ismeritek sem az írásokat, sem az Istennek hatalmát.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

10 „Ti vagytok az én tanúim+ — ez Jehova kijelentése —, igen, szolgám, akit kiválasztottam,+ hogy ismerjetek+ és higgyetek bennem,+ és megértsétek, hogy én ugyanaz vagyok.+ Előttem Isten nem formáltatott,+ és utánam sem lett egy sem.+ 11 Én, én vagyok Jehova,+ és rajtam kívül nincs megmentő.+

12 „Én szóltam, megmentésről gondoskodtam, és hallattam azt,+ amikor nem volt idegen isten köztetek.+ Így hát ti vagytok az én tanúim+ — ez Jehova kijelentése —, és én Isten vagyok.+ 13 Én mindenkor ugyanaz vagyok,+ és senki sincs, aki megszabadítana kezemből.+ Cselekedni fogok,+ és ki fordíthatja azt vissza?”+

 

 

-Isten kiválasztotta az Izraelitákat, hogy tanúskodjanak a cselekedeteiről, amit közöttük véghez vitt. Rajta kívül nincs más Isten. Rajta kívül nincs más megmentő Isten.

 

-A próféták mind tanúskodtak Istenről. Jézus tanúskodott az Atyjáról, Jehováról. Jehova tanúi tanúskodnak Istenről, (JHVH),hogy mit fog tenni a közeljövőben.

 

-Akinek van füle hallja meg, hogy mit mond Isten szelleme a bibliában!

 

Előzmény: Törölt nick (135999)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.21 0 0 136000

Még egyszer: Ha az Eiffel toronyból kidobnak egy zsák krumplit, és ez a zsák agyonüt egy közelemben álló embert, amit én látok, akkor én tanú vagyok. Ha viszont csak éppen Franciaországban üdülök, és olvasom a francia lapokban hogy mi törént, és otthon Magyarországon mindenkinek fogom mondani az esetet, akkor - annak ellenére, hogy igaz információt fogok terjszteni - NEM VAGYOK TANU.

Előzmény: elterito (135991)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.21 0 0 135999

Ez nem igaz. Ő sem tanú, bár tanúnak vallja magát. Ne értitek a "tanú" szó jelentését? Jézusról ugyanúgy nem tud tanúskodni, mint Jehováról vagy Allahról vagy Zeuszról. Ha megjelenne neki Jézus és például (ha hiányozna egy lába) és kinövesztené azt, vagy legalább azt látná, hogy másvalakinek kinövesztette, akkor lehetne tanú. Tanú = a saját érzékszervei által érzékelt események elbeszélője.

Előzmény: elterito (135991)
tréfi2 Creative Commons License 2015.01.21 0 0 135998

Ennek ellentmond az, hogy azok viszont, akik nem ünnepelnek, stb., tehát nincs rajtuk a 666 (mármiont szeritned már rajta van azokon, akik ünnepelnek, stb.) tehát akiken nincs, azok is tudnak vásárolni, eladni. Ezt hogy magyarázod?

 

Előzmény: bethsabé (135997)
bethsabé Creative Commons License 2015.01.21 0 0 135997

Mi ez a jel, vagy szám? Szerinted ez már most fel van téve?

 

 

 

-Szerintem elég értelmesen leírtam, hogy kik azok az emberek, Akik viselik ezt a jelképes számot, ezt a jelképes jelet. 666 Ez a vadállat jele. A hatos szám kevesebb a hetesnél, ami Isten nézőpontjából a kirívó, azaz szemmel is látható tökéletlenséget jelenti.

 

-Mindenki viseli, aki nem úgy imádja az Istent, ahogyan a Bibliában le van írva. Mindenki, aki pogány ünnepeket megtart, köztük a karácsonyt is, viseli a vadállat jelét, mert arra kényszerül, hogy az ünnepek megtartása miatt adjon, vegyen és vásároljon. Tehát bárki, aki mindennapi tevékenységét végzi, arra kényszerül, hogy oly módon tegye, ahogyan azt a vadállat  megköveteli. (Politikai hatalmak) Akik részesei ezeknek a cselekedeteknek, azok, mind viselik a vadállat jelét. 666

 

Jelenések:13

Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek;

 

17. És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma.

 

-A vadállat a 666-os számnév alatt uralkodik a világon, amely Sátán látható földi rendszere. Sátán politikai, vallási és kereskedelmi rendszere gondoskodnak arról, hogy a vadállat az emberiség elnyomójaként és az Isten valódi népének az üldözőjeként működjön.

 

 

2 Tim:3:12

De mindazok is, a kik kegyesen akarnak élni Krisztus Jézusban, üldöztetni fognak.

 

-Tehát, a hangsúly a kegyesen szó alatt van. Nem mindenki él kegyesen.

Előzmény: tréfi2 (135993)
elterito Creative Commons License 2015.01.21 0 0 135996

Rendben van,  de Nagy Babilon képviselői és a 666-os jelképes számot viselők nem tartozhatnak az igazi tiszta és szeplőtlen hívők közé.

 

Lehet valaki úgy (egy keresztényről beszélek) az evangélikus felekezet tagja, hogy egyben nem a Nagy Babilon képviselője? Vagy csak olyan ember lehet nemnagybabilonképvislelő, aki vagy tanú, vagy chomoly biblijakutató?

Előzmény: bethsabé (135994)
tréfi2 Creative Commons License 2015.01.21 0 0 135995

Miből gondolod, hogy nem értem? Csak nem ez volt az értelme annak, amit írtam. Te meg ezt értsd meg, és arra válaszolj. :-)

 

Előzmény: bethsabé (135994)
bethsabé Creative Commons License 2015.01.21 0 0 135994

 

Én az igazi, hívő keresztényről írtam, az Eklézsia tagjáról.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------

 

-Rendben van,  de Nagy Babilon képviselői és a 666-os jelképes számot viselők nem tartozhatnak az igazi tiszta és szeplőtlen hívők közé. Meg kell ezt érteni.

Előzmény: tréfi2 (135988)
tréfi2 Creative Commons License 2015.01.21 0 0 135993

Ez a jel, szám konkrátum, nem pedig egy ünnep megtartása.

Mi ez a jel, vagy szám? Szerinted ez már most fel van téve?

 

Előzmény: bethsabé (135992)
bethsabé Creative Commons License 2015.01.21 0 0 135992

 

 

-Akik nem hajlandók elfogadni a vadállat jelét, a 666-os számot, Azok az életükben állandó nehézségeknek teszik ki magukat. Én sem vagyok hajlandó elfogadni.

 

 

- Pl. Akik megtartják a pogány ünnepeket, Azok viselik ezt a jelképes számot a kezükön és a homlokukon, vagyis a vadállat jelét hordozzák. Mindegy, hogy tudják-e, vagy sem.

 

Előzmény: tréfi2 (135989)
elterito Creative Commons License 2015.01.21 0 0 135991

De te legalább tanúskodsz Isten nagy dolgairól, és nem bibliahamisító szar szövegeket magolsz egy bibliakutatásnak csúfolt intészményben.

Előzmény: llang-ilang (135990)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!