Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

MikeyT Creative Commons License 2019.08.19 0 0 6013

Sziasztok!

Van ötletetek, hogy mi lehet a következőre a magyarázat és a megoldás?

VW SD kártyára friss térképet töltöttem le. A kocsiba berakva kiírja, hogy

"A forrás tartalmazza a navigációs adatbankot"

majd a navira lépve az nem indul és a következő hibaüzenetet dobja:

"Helyezzen be érvényes navigációs adatokat tartalmazó adathordozót"

Köszönöm

Nono19 Creative Commons License 2019.08.04 0 0 6012

Szia,

nekem több éven keresztül volt O2 facelift-em, benne az általad hőn óhajtott Columbus navi fejegység.

A több éves használat alatt nem tapasztaltam semmiféle fagyást, a frissítéseket én raktam fel rá, mind a Firmware, mind a térkép verziókat. Sem előtte, sem utána nem volt gondom vele. A DVD-n keresztüli videózás megoldható mind álló, mind menet közben, NEM csak szoftveresen!!! Igaz ezt mindig aktualizálni kell.

Sajnos USB bemenet gyárilag nem volt az én autómban, DE meg lehet oldani, hogy USB és AUX csatlakozót csatolsz a fejegységhez :) 

A magyar menüt (magyarosítás) pedig több oldalon hírdetik (pl.: navigacio-magyaritas.com) de a Facebook-on is lehet találni ehhez kapcsolatos hírdetéseket.

az ehhez kapcsolatos "foglalkozás" pedig lehet, hogy sok időt, és utána járást igényel, de szerintem, megéri.

Előzmény: O2F (6011)
O2F Creative Commons License 2019.08.03 0 0 6011

Sziasztok!

Megfordult a fejemben, hogy a gyári Amundsen+ os (RNS315) fejegységemet kicserélném a nagyobb Columbus-ra O2 Faceliftben.

Érdemes egyáltalán foglalkozni vele , mert azt olvastam, hogy a Columbus processzora lassabb , ismerősömnél gyakran lefagy.

Ha valakinek van Columbus fejegysége megosztaná velem a tapasztalatát nagyon megköszönném.

A DVD lemezeken kívül játszik bármilyen videót usb-n keresztül pl avi, divx, stb.

Az Amundsen-em kijelzője kicsi, főleg emiatt érdekelne a csere de azért a magyar nyelvű menü is jó lenne a család másik felének. :-)

Czinder Laszlo Creative Commons License 2019.07.22 0 0 6010

Sziasztok wv passat b8 tudnátok abban segíteni hogy a navigáció magyar de németül beszél aszt hol lehet beállítani. 

Fezlerz Creative Commons License 2019.07.22 0 0 6009

Üdvözletem!

Olyan problémám lenne, hogy letiltott a rádió a kocsiba (MFD 1 radio vw,ford,skoda stb..) és nem tudom használni. Ezt ki lehet ütni belőle valahogy ?

Rádió kódját tudom. Csak safe módba van.

Nono19 Creative Commons License 2019.07.18 0 0 6008

Szia, 

számodra a jelenlegi helyzetben 1 lehetséges  megoldás van.

ezt az oldalt megnyitod:

https://webspecial.volkswagen.de/vwinfotainment/int/en/index/downloads/maps-download#/

Kiválasztod a kocsik közül a GOLF-ot, abból is s Golf until 2015, majd a Discover Media-t.

Találsz egy olyan szöveget, hogy "DATABASE UPDATE", onnan letöltöd a "Download for Windows" "gombra" nyomva a discovercare_win_en.zip fájl-t.

Majd futtatod a DiscoverCare.exe fájl-t.

Ahogy korábban írtam, csakis eredeti Skoda vagy VW SD kártyára fogod tudni felírni a frissítést ennek a programnak a segítségével. HA nincs, akkor Ebay-t ajánlom. max 10000 Ft-t fizetve lehet venni.

Tehát van 1 rendelkezésre álló eredeti SD kártyád (Lock On) , a kártyaolvasóba rakva. A program lépésről lépésre végigvezet, mit csinálhatsz.

Ez kb 40 perc. ha kész  (lock off) mehet az autóba és lehet használni.

Remélem tudtam segíteni....

Előzmény: RCW622 (6007)
RCW622 Creative Commons License 2019.07.14 0 0 6007

Szia!

Köszönöm a válaszod. Kipróbáltam a letöltött legújabb programot egy új kártyán, teljesen igazad van, a másolat nem működött. Érdekes, hogy legelső alkalommal azért kérdezősködtem, mert tettem egy próbát úgy, hogy beírtam egy olyan országban levő címet amely az előzményekben nem szerepelt (Brassó város nevet a másolt kártyával) és a GPS kiszámolta a távolságot, ekkor úgy döntöttem, hogy a kártya működik, ami már ahogy Te is mondtad azóta nem igaz, mégsem működik! Szerinted, ha az eredeti 2014-es verziót lementem, az új könyvtárakat, fájlokat felírom az eredeti kártyára a GPS elfogadja és fog működni a GPS program? Félek, hogy teljesen működőképtelen lesz az eszköz, ha az új másolat  nem működik az eredeti kártyán!!!

Mit gondolsz, meg merjem próbálni?

Kösz. RCW622

Előzmény: Nono19 (6006)
Nono19 Creative Commons License 2019.07.14 0 0 6006

Szia, 

nekem is olyan Skodám, és navigációm van ami Neked, és Tényleg nem magyarítható.

A navi térkép csakis eredeti Skoda/VW SD kártyára tehető (telepíthető) remélem ezt sejted.

Hogy pontosan melyik verzió van a TE kártyádon, arról úgy tudsz meggyőződni, hogy a NAVI gomb megnyomása után a a jobb alsó sarokban lévő (fogaskerék) beállítás gombra nyomsz. Kapsz egy új ablakot, benne a beállítások testreszabását, és a jobb oldali oszlop legalsó "gombját" megnyomva megkapod a kártyán lévő verziót.

A legfrissebb verzió esetén ezt kell látnod:

5E0 051 236 G  0081 ECE 2019/2020  (2019 II. félév) 

de ez is jó:

5E0 051 236 G 0078 ECE 2019       (2019 I. félév) 

Előzmény: RCW622 (6005)
RCW622 Creative Commons License 2019.07.07 0 0 6005

Szia!

Vettem egy 2014-es Octaviát Amunsen GPS egységgel. Próbálkoztam számtalan helyen, de mindenki azt a választ adta, hogy az én készülékem nem magyarítható! Az autóm alvázszáma:TMBJG7NE4F0079095. Tudsz-e valamit javasolni az ügyben? Letöltöttem a 2019-20-as térkép frissítést is a http://updateportal.skoda-auto.com/ oldalról az alvázszám alapján, majd a tömörített fájlt az eredetivel megegyező formában kicsomagoltam egy új 8 GB-os SD kártyára, majd behelyeztem a készülékbe. Látszólag nem észleltem semmilyen változást, igaz csak bekapcsoltam a GPS-t, látszólag működött, mutatta a jelenlegi helyzetemet. Hogyan tudok meggyőződni a frissítés megtörténtéről?

Várom válaszod.

RCW622

Előzmény: wongkok (5984)
RCW622 Creative Commons License 2019.07.06 0 0 6004

T. pberentz!

Vettem egy 2014-es Octaviát Amunsen GPS egységgel. Próbálkoztam számtalan helyen, de mindenki azt a választ adta, hogy az én készülékem nem magyarítható! Az autóm alvázszáma:TMBJG7NE4F0079095. Tudsz-e valamit javasolni az ügyben? Letöltöttem a 2019-20-as térkép frissítést is a http://updateportal.skoda-auto.com/ oldalról az alvázszám alapján, majd a tömörített fájlt az eredetivel megegyező formában kicsomagoltam egy új 8 GB-os SD kártyára, majd behelyeztem a készülékbe. Látszólag nem észleltem semmilyen változást, igaz csak bekapcsoltam a GPS-t, látszólag működött, mutatta a jelenlegi helyzetemet. Hogyan tudok meggyőződni a frissítés megtörténtéről?

Várom válaszod.

FRCW622

fepeti001 Creative Commons License 2019.06.18 0 0 6003

Sziasztok, VW oldalról le lehet tölteni térképfrissítéseket (2019.06.17)

https://webspecial.volkswagen.de/vwinfotainment/int/en/index/downloads/maps-download#/

Mödzsi Creative Commons License 2019.06.10 0 0 6002

Sziasztok,

Ismét szeretnék segítséget kérni.

Az autó egy 2015-ös Passat b8 discover pro egységgel.

A problémám a következő:

Néha mikor BT on keresztül zenét hallgatok és közben navigációt indítok ekkor 3 lehetséges kimenetel történik:

1. Minden rendben megy, szól a zene, van hangja a navigációnak stb.

2. Szól a zene, van hangja a navigációnak is azonban hangerő szabályzás során csak a navigáció hangerőt tudom állítani a zenéjét nem (ekkor ha a medián belül a bemegyek a hang beállítások közé, akkor azt írja ki, hogy jelenleg nem elérhető...(sounds settings: function currently not available)

3. Van zene, tudom is neki állítani a hangerejét, viszont nincs a GPS nek hangja egyáltalán (ez a 3. A leggyakoribb)

Találkozott már valaki ilyennel? Van valakinek ötlete, hogy mit lehetne ezzel kezdeni?

Köszönöm előre is.

Nono19 Creative Commons License 2019.06.02 0 0 6001

Sziasztok, 

Tulajdonomban van egy 2014.06 havi Skoda Octavia, ami Amundsen/Bolero navigációval rendelkezik.

Eddig a napig tudtam az http://updateportal.skoda-auto.com/hu-HU/Updates/XXXXXXXXXXXXXXXXXX  oldal segítségével frissíteni a térképet.

Most is le tudom tölteni a legfrissebb adatbázist, de a következő lépés, hogy felírja az SD kártyára, az nem történik meg…

Van valakinek hasonló tapasztalata? Hogyan lehet megoldani? 

Mödzsi Creative Commons License 2019.05.24 0 0 6000

Sziasztok,

Van egy 2015-ös B8-as Passato, Discover Pro navival. Azt olvastam, hogy lehetséges videót lejátszani rajta valahogy, csak arra nem jöttem rá, hogy ez lehetséges-e SD kártyáról vagy USB-ről.

Van ezzel valakinek tapasztalata? (pl. ha csak DVD akkor csak sima DVD, vagy DVD-re írt mkv-t is játszik stb.)

Köszönöm

Sziasztok

vinkeee Creative Commons License 2019.05.22 0 0 5999

Sziasztok!

2015-ös golf 7-ben szeretném lecserélni a discover pro navimat mib1-ről mib2-re. Tud esetleg valaki ebben segíteni, van valakinek nem horror áron?

Előre is köszönöm!

ujfe Creative Commons License 2019.05.20 0 0 5998

Sziasztok !
Lefoglalóztam egy octavia FL II-t.
A rádiót mindjárt ki is dobnám belőle...
Egy RNS315-öt szeretnék.
Ha van valakiek BT verziós GPS antennával együtt, ne tartsa magában ! Budapesti átvétellel...
20/354 2737

Ezen túlmenően egy multikormányra is szánnék egy kis pénzt...ha már lúd...

Joebetya Creative Commons License 2019.05.19 0 0 5997

Vw Tiguan Discover Media Gen 1 navihoz magyar hangot hogy lehet beintegrálni? ( Ha van egyáltalán)

wongkok Creative Commons License 2019.05.19 0 0 5996

Szoftveresen van felkapcsolva a WP?! Gyárilag nincs!

Előzmény: zsö szüi én (5992)
Octi19 Creative Commons License 2019.05.18 0 0 5995

Nem akartalak megbántani, de a képen látható üzenet egyértelműen az írásvédelemre utal, az az a "pöcök". Nekem is volt RNS-315-ös navim és az minden további nélkül frissíthető volt. ...persze gyári kártyáról, de gondolom ez egyértelmű. Ha valami nem gyári kártyával próbálkozol, akkor az nem fog menni...

Előzmény: zsö szüi én (5994)
zsö szüi én Creative Commons License 2019.05.18 0 0 5994

Gondolom nem akartál megbántani evvel a pöcök dologgal, úgy hogy köszönöm a választ. Ezeken az alapokon 30 éve túl vagyok... Az RNS 315 kártyát (és csak azt) "lockolni" kell. A 9. pontot olvasd el itt.

Előzmény: Octi19 (5993)
Octi19 Creative Commons License 2019.05.18 0 0 5993

Nem "lockolt" a gyári telepítő...

Ott van a kártya oldalán a kis pöcök amivel írásvédetté tehető. Az van vélhetőleg a hátra, a záró állapotba csúszva. Csak annyit kell csinálnod, hogy azt a kis pöcköt előre, a csatlakozók irányába tolni és jó lesz.

Előzmény: zsö szüi én (5992)
zsö szüi én Creative Commons License 2019.05.17 0 0 5992

Tapasztalt szakértők, kérlek nézzétek meg a  hibaüzenetet a képen. Találkozott már valaki ilyennel? A második teljesen szűz frissítő kártyával is ugyanezt adja az RNS 315 (amelynél mint tudjuk eleve "lockolt" a frissítő SD kártya). 2014-es, eredetileg Fr.országban üzembe helyezett Caddy. Már kínomban arra gondoltam nem is 315-ös, hanem 310-es (annál ugye nem "lockolt" a frissítő kártya), de a "version info" tartalma alapján 315. Mi ehet itt a probléma, amin három hete nem tudom magam átverekedni?

parijani Creative Commons License 2019.05.17 0 0 5991

Szia!

Én ugyanebbe a hibába futottam, mibe rakod az SD kártyát? Én notebookal próbáltam, azzal szívtam, vettem egy "hama" usb-set azzal tökéletesen tudom írni.

Nekem egyébként többször el is vesztette a kártyát a notebook, így rra tudok gondolni, hogy a kártya "lock" kapcsolóját nem szerette, az usb-s meg ezt nem veszi figyelembe.

Üdv!

Előzmény: lombi1978 (5985)
Sabja78 Creative Commons License 2019.05.14 0 0 5990

Köszönöm!!

Előzmény: fepeti001 (5989)
fepeti001 Creative Commons License 2019.05.13 0 0 5989

Szia, a navis fejegység Amundsen vagy Colombus. A Canton egy kiegészítő hangrendszer.

Írd be az alvázszámot és elvileg kiadja a specifikus térképet.

https://updateportal.skoda-auto.com/

Előzmény: Sabja78 (5988)
Sabja78 Creative Commons License 2019.05.13 0 0 5988

Üdv!

Segítségeteket szeretném kérni.

Van egy skoda octávia III szeretnék rajta térképet frissíteni.

Gyári fejegység van benne (canton).

miként lehetséges ez?

Válaszokat  előre is köszönöm!

Fooodiusz Creative Commons License 2019.05.13 0 0 5987
Sziasztok! Esetleg találkozott már valaki olyannal, hogy adott egy mfd1-es fejegység, óra nagy boardos! Be van kábelezve az autó, hogy menjen a multikormány ésaz infó a nagy boardon! Viszont valamiért nem jelenít meg az infókat a km órán! Kódolás jó, kábel nincs megszakadva! Valakinek ötlete? Köszi előre is!
lombi1978 Creative Commons License 2019.05.10 0 0 5986
sziasztok

még egy mar látja az adakat a navi , csak mindig azt irja ki kb 40 perce

hogy navigáció adatok ellenörzése , de előre se hátra. medfig tart ez?
lombi1978 Creative Commons License 2019.05.10 0 0 5985

Sziasztok!

Vw media navifrissitést szerettem volna, letöröltem a gyári sdről mindent, viszont mikor akarom másolni rá az újat betyár lassan másol sőt van hogy meg is ál nem bírja írni az sd kártyát, valaki tapasztalt már ilyet?

köszi

vagy vigyem vissza a szervizbe kocsistól?

wongkok Creative Commons License 2019.05.02 0 0 5984

Üdv.

Magyarítást néhány verzióhoz megcsináltam, térképfrissítést (SD kártyát) pedig verziótól függetlenül tudok adni hozzá.

Keress meg emailben a részletekért. Sajnos a márkaszervízekben olyanok dolgoznak, akik nem sokat értenek ezekhez a dolgokhoz! Tisztelet a néhány kivételnek!

Előzmény: Regisztraltam (5982)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!