"Debrecenben és Fehérváron nem akarják felfogni, hogy semmi különös nem történt/történik, csak egyszerűen végére értünk a Gyűrűk Urának, az orkok, hobbitok, buzitündék meg a vidéki lakógödrök egyéb torzonborz népeinek az ideje lejárt, és a Király visszatért. " /Nem fog lefeküdni, James/
"Annyira jó lenne, ha némi szó a csapatról is esne már...!"
Arra a csapatra gondoltál, akinek lápföldi vendégjátékán a saját(?) rongyos ultrácskái nem mertek szurkolni? Sőt, felszólítottak mindenkit, hogy hasonlóan tegyen. Hány évesek ezek a szerencsétlen infantilis ultrácskák?
Azért, mert Te írtál utoljára. Légy szíves, idézd azt a mondatomat, mely szerint Te 10-12 évesen nem lehettél képben. Aztán, mikor ez természetesen nem sikerült, kérjél bocsánatod a "nehézfejű" kifejezésért. Köszönöm.
Érdekes, hogy nekem címzed miért nem Habinak aki itt értetlenkedik? Én el tudom fogadni, hogy Ti 10-12 évesen nem voltatok képben. Ti nem tudjátok elfogadni, hogy én képben voltam... Most akkor ki a nehézfejű?
csak legalább ne hazudná a mocskos áruló spionja, hogy senkinek sem származott kára az ő spicliskedéséből!!! MÉG MINDIG HAZUDIK!!!!!! Szeretünk NOVÁK!!DE HALÁL A NEMERÉRE!!!!!
"Kerekes I. Györgyné, a békéscsabai futballcsapat elnöke dunaújvárosi éveikről emlékezett, amikor a jelentés miatt rendszeresen beidézték őket a rendőrségre, ellehetetlenítették őket, és az asszony szülei nem kaptak munkát"
és még hányan lehetne Dezsőkém????? akkor meg minek kell hazudni orrbaszájba???
Szerintem ezt tényleg hagyjuk abba. Tízéves koromban én is a szovjetek ellen drukkoltam (mindenben), mert apám is azt tette. Utáltam Vitray és tsai közvetítéseit (meg őket; Vitrayt ma is :-), mert ők nekik szurkoltak. Magyarok ellen is. Tudtam, hogy utálni kell a szovjeteket (az orosz nyelvet is utáltam, zsigerből), de magáról a kommunizmusról nem sok fogalmam volt. Mondjuk 13 évesen már igen, hiszen akkor voltak az első szabad választások. Ha jobban belegondolok, akkor már eléggé képben voltam.
De miért OFFolok én is, mikor épp arra kértem mindenkit, hogy fejezzük be? :-)
"Mert az iskolaban nem a kommunizmus borzalmairol,hanem
"dicsosegerol"tanitottak...
A kommunista rendszer tanarai.Mind1,ha nem ertettek egyet vele,ezt
kellett tanitaniuk,fizetesukert.
Meg a vegen kiderul,hogy a te iskoladban,hetedikes korodban,
a kemia mellett,a komcsi allam borzalmarol tanitottak...."
Olvasod is amit írok vagy csak válaszolsz? Éppen hogy azt írtam: "Az ókorból jelesre feleltem és a kommunizmusról is tudtam egyet s mást, igaz azt nem az iskolában hallottam, de érdekelt a téma és kérdezni is tudtam."
Azaz nem az iskolában kaptam válasz a kérdéseimre a kommunizmssal kapcsolatban.
Mostmár nem csodálom, hogy nem értesz dolgokat, mert ezt sem sikerült értelmezned... de talán ezért ne az egykor 10 éves zöldfőnixben keresd a hibát, hanem a felnőtt Habiban...
tegnap belenéztem a sport1-en a francia összefoglalóba. a Saint Etienne csapata játszott asszem a Bordeaux gárdájával. A hazai csapat színe ugye zöld, a stadion majdnem tele volt, ami 37 ezer embert jelentett. A Saint-Etienne a tabella alján található valahol, de valami fantasztikus hangulat lehetett. Az egész stadion zöldben volt. Nagyon szeretnék egyszer ilyet látni nálunk is. Talán még megérem... :))
Mondjuk abban az idoben imadtam a hokit,ejjelente fentmaradtam,lattam az USA olimpiai gyozelmet,meg mikor az utolso meccsen Henderson goljaval legyoztek a ruszkikat.Fekete-feher TV-n."
Az igazi csemege az volt, amikor a lengyelek a hetvenes évek közepén a katowicei hoki vb-n legyőzték a ruszkikat! A lengyelek a többi meccsüket elveszítették és kiestek az "A" csoportból, de ez a zakó a szovjetek vb győzelmébe került!
A Rude Pravo és az Izvesztyilya kupákról már nem is beszélve! Nagyon kellett, hogy utáljam gyerekfejjel a szovjeteket, ha már a csehszlovákoknak s tudtam szurkolni...
Persze, szerinted ezt sem foghatta fel egy 10 éves gyerek...
Nem vagyunk egyformák és nem is voltunk egyformák. Miért olyan nehéz ezt elfogadnod?
Ha Te nem tudod elképzelni, hogy valakinek 13 évesen jó ismeretei vannak a kommunizmusról, az a Te dolgod. Megjegyezném, hogy abban a korban az általános iskola 7. osztályát járja az, aki előtte nem bukik párszor. Hetedikes tananyag a kémia is. Miért gondolod, hogy az elemek periódusos rendszerének megértése egyszerűbb, mint a kommunizmus borzalmának ismerete? Vagy az ötödikes ókori történelem miért lenne egyszerűbb, mint a kommunizmus története? Az ókorból jelesre feleltem és a kommunizmusról is tudtam egyet s mást, igaz azt nem az iskolában hallottam, de érdekelt a téma és kérdezni is tudtam.
Nem várom el a hasonló ismereteket másoktól, mert tőlem sem várták el, de érdeklődésemre megkaptam a megfelelő eligazítást egy életre...
Miért? A szadesznek is sikerült több mint 200 embert mozgosítania az '56-os megemlékezésére, pedig ők a kormányzó párt. Lehet a szocik 3x-4x ennyien is lesznek...
Ha nem irod,nekem eletemben nem jutott volna eszembe...
Azert kosz,hogy most mar tudom,hol van Toronto.
Mondjuk abban az idoben imadtam a hokit,ejjelente fentmaradtam,lattam az USA olimpiai gyozelmet,meg mikor az utolso meccsen Henderson goljaval legyoztek a ruszkikat.Fekete-feher TV-n.
De csak nyomjad...
Nem szenteltem akkora figyelmet neked,hogy tudjam,Montreal drukker vagy.
Te sem nagyon,ugyanis en meg New York Islanders......
De mivel Ontarioban elek,figyelem a Toronto,Ottawa csapatait is.
Igen. Mikor regisztrálni kellett regisztráltam, a szokásos, általuk is ismert nick-en (személyesen is ismer a szekrkesztőség, gyakorlatilag mindenki).
Nagyon ritkán és normálisan írtam oda.
Egyszer azt tapasztaltam, hogy nem fogadják el a jelszavamat.
Eszembe sem jutott, hogy töröltek és nincs jogom írni (mivel nagyon ritkán megyek oda, nem is követtem soha a néha-néha odaírtat). Írtam nekik saját nevemben, hogy aktiválják már a jelszavamat.
Nem reagáltak. Én meg nem megyek, nem írok oda...
Meglehet, hogy Te 13 évesen nem sokat tudták a kommunizmusról, meglehet nem is érdekelt Téged, meglehet nem volt aki meséljen Neked vagy a mese a Jancsi és Juliskánál ért véget... továbbá meglehet, hogy nem egy családban nőttünk fel, sőt ebben teljesen biztos vagyok.
Ne feledd már írtam Neked: 1974-től nagy szurkolója vagyok a Montreal Canadiensnek (igen 8 éves koromtól), meglehet Te akkor azt sem tudtad, hogy Toronto is Kanadában van... ma meg a Meaple Leaf lelkes szurkolójának vallod magad.