Keresés

Részletes keresés

botsinkai Creative Commons License 2011.08.30 0 0 45112

Előzmény: botsinkai (45111)
botsinkai Creative Commons License 2011.08.30 0 0 45111

Kár kartonnal elcsúfítani ezt a mennyezetet.

Egyébként direktfüggesztőre tudsz itt fa(léc) szerkezetet rakni. 70-80 cm túl nagy távolság, meghajolhat a karton.

Előzmény: ceiwab (45110)
ceiwab Creative Commons License 2011.08.30 0 0 45110

Sziasztok!

Fa szerkezetes házban lakok, melyben a mennyezet is fából ( fagerendák és lambéria) van.

Belülről a mennyezet a következőképpen néz ki:

gerendák 70-80 cm -enként vannak, ami felett lambéria van lerakva. (természetesen utána párazáró fólia szigetelés és megint fólia, majd 5 cm-enként lécek vannak lerakva amin a padláson lehet közlekedni) lásd képek:

Ide szeretnék gipszkartonokat szerelni.

Kérdés az lenne, hogy csavarozhatom a gerendákhoz a kartonokat, vagy mindenképp muszáj függesztékeket alkalmaznom?

SZigetelés szempontjából a kérdés az lenne, hogy párazáró fóliát kell tennem a gipszkartonra??? és érdemes ide is tenni gyapotot vagy sem?

köszi a válaszokat.

Dunit Creative Commons License 2011.08.30 0 0 45109

És most esett le a tantusz - nem fogadtam meg az 'Írás' intelmeit. Valahogy úgy mondja : 'házad ne futóhomokra építsd, hanem kősziklára'

idézet Tőlem : pongyolán !!

Elkárhozom !! 

Dunit Creative Commons License 2011.08.30 0 0 45108

Pesze pesze, csakhogy itt házikókról van jobbára szó !!

Előzmény: elemes2 (45080)
ép-it-ész Creative Commons License 2011.08.30 0 0 45107
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.30 0 0 45106

a kéményről jut eszembe, hogy nekem nincs kupola kéményen.

tippelem hogy arra jó, hogy ne essen be az eső meg a hó.

nemsokára ha húl az idő felmegyek a padlásra a pót szigetelést leraki, és akkor ki tudnék menni felrakni egy ilyet.

a kéménybe egy ilyen vaskályha vagy nem tudom minek nevezzem, uveges fekete kandallós kályha szerű vmi van bekötve csak.

a kémény nincs kibélelve csővel, csak bele van kötve. (ritkán használjuk, inkább csak B terv, ha nem lenne gáz.)

a kérdésem az lenne, hogy a kupola jó-e, kell-e nekem, és hogy van vmi amit tudnom kéne a felhelyezéséről?

csemperagasztóval vagy mivel kell?  láttam egy képet, és ott a kupola alján volt egy lyuk, kb olyna mint egy cső.

ha nekem nincs csővel béelve akkor nem is tehetek fel ilyet?

előre is köszönöm, és bocs a hülye kérdésért, de panelban nőttem fel:-(

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.30 0 0 45104

Kémény felé van általában a szűkebb rész.

Nem is tudod máshogy összerakni. Legalábbis a kandalló és kémény kiállás méretei alapján...

Egyébként azon az 1-2 méteres darabon olyan forró a cső, hogy nem tud kicsapódni a víz.

A szigetelt kéménynél pedig fordítva van ha jól emlékszem (azt nem látom már).

Előzmény: zordonC3 (45099)
nopánick Creative Commons License 2011.08.29 0 0 45103

Hopp,...  a rajzon a csatorna vasat a léc alé sikerült rajzolni,

de a képen jól látszik a helye a léc fölött....

Előzmény: nopánick (45102)
nopánick Creative Commons License 2011.08.29 0 0 45102

Szerintem... érdemes minden esetben páraÁTERSZTŐ fóliát rakni.

Mert ki tudja mikor gondol egyet az emberfijja...

Elvi ábra...

Készen...

Előzmény: tanca1 (45095)
netinfo Creative Commons License 2011.08.29 0 0 45101

Nagyon köszönöm előre is! netinfo@citromail.hu

Előzmény: botsinkai (45094)
zordonC3 Creative Commons License 2011.08.29 0 0 45100

ezt a dupla falú csöveg úgy képzeld el, hogy eredetileg két független cső, de a kémény felé eső végén össze van hegesztve, azaz a két cső egy közös csőben folytatódik. Azaz a külső cső "összeszűkül" a belsőre. Értelemszerűen a becsatlakozó kandalló füstcsövet a kettő közé kell nyomni.

A megtoldást a már közösített részen csináltam, figyelve arra hogy a keresztmetszet ne csökkenjen (hiszen ugyanolyan csővel toldottam).

Előzmény: elemes2 (45093)
zordonC3 Creative Commons License 2011.08.29 0 0 45099

én is ugyanígy gondolkodtam. Csakhogy:

megtaláltam az EON szabályzatát a neten, miszerint a füstcső elemek keskenyebbik végei a kandalló felé kell hogy mutassanak, hogy a visszacsurgó kondenzvíz és egyéb kondenzátum ne jusson ki a cső külsejére. Egy 600 fokos kandallónál szerintem a kandalló feletti 1m-es szobában lévő csőnél nem jellemző. De eső után köpönyeg gondolom megkérdezem...

Most még vissza tudom bontani, 1 napos habarcsot még kiverek. Ha már glettelve van meg bekötve a kandalló (csütörtök) már nem szívesen...

Előzmény: elemes2 (45093)
zordonC3 Creative Commons License 2011.08.29 0 0 45098

igen.

Előzmény: Peter atyuska (45096)
halaloszto Creative Commons License 2011.08.29 0 0 45097

ugyanaz, mint ami feljebb a cserep alatt van. ha lakott lesz a tetoter, akkor paraatereszto, ha szigeteletlen hideg a padlas, akkor parazaro is jo.

vajk

Előzmény: tanca1 (45095)
Peter atyuska Creative Commons License 2011.08.29 0 0 45096

ezt szeretnéd üzemeltetni is?

Előzmény: zordonC3 (45091)
tanca1 Creative Commons License 2011.08.29 0 0 45095

Üdv!

Végre nekiláttunk a házunk felújításának! :)

Leszedtük a rég szarufákat a vályogházunkról. Most új talpszelemen + szalufák + tetőléc megy vissza, egyenlőre a régi cseréppel(tatai). A ragalja kialakításánál látszó szarufát szeretnék, lambériával.

A kérdésem, hogy a lambéria és a cserép közé milyen fólia kell? Ha kell egyáltalán...

A segítő válaszokat előre is köszönöm!

botsinkai Creative Commons License 2011.08.29 0 0 45094

Ha küldesz elérhetőséget, akkor amit tudok, megosztok veled. (Nem publikus a méled.)

Előzmény: netinfo (45092)
elemes2 Creative Commons License 2011.08.29 0 0 45093

nem vagyok kéményszakerő, csak hangosan gondolkodom, mint te.

1. a duplafalú cső vagy azért duplafalú, hogy a két fal közötti légrés hőszigeteljen, vagy azért, mert a közepén megy ki a füst, körben jön be a frisslevegő. a leírásodból nem világos, hogy a toldást hogyan oldottad meg (gondolom a belső csövet toldottad -- mi van a toldás körül?

2. a füst szeretne kimenni a kéményen, mert a meleg levegő felfelé száll. a kémények, füstcsövek nem szoktak tökéletesen gáztömörek lenni. a józan eszem nekem is azt mondja, hogy a füstcsövek toldásánál úgy kell osszetolni, hogy a gázáralmlás irányába mutató csőszakasz tolódjon bele a másikba, mert ellenkező esetben egy kis füstöt a "lendület" esetleg kitolna a résen / harmonikán.

Előzmény: zordonC3 (45091)
netinfo Creative Commons License 2011.08.29 0 0 45092

Esetleg meg tudnád adni az ismerős kivitelezőjének elérhetőségét? Jó árat kapott, meg voltak vele elégedve?

Köszönöm előre is.

Előzmény: botsinkai (44956)
zordonC3 Creative Commons License 2011.08.29 0 0 45091

Sziasztok

remélem jó helyre írok, írok majd a kéményes topicba is.

A napokban kötöm be a kandallómat a nappaliban. Mértem, lyukat ütöttem a nappali falán a kéményhez, van dupla falú kéményhüvelyem és füstcsőrózsám is. 150-es csövet használok, a kandallóval azonos gyártó és anyag az egész rendszer (wamsler).

1. laikus kérdés. A füstcsöveg egyik fele szűkebb (egymásba tolás). A szűkebb felének kell a kémény felé mutatniuk?

2. a vésett lyukat körbe próbáltam paskolni habarccsal, majd belenyomtam a hüvelyt, vakolattal ahol volt még rés spaklival javítottam. Jó ez így? Nincs "gázzáró" tömítésre szükség?

3. a füstcső dupla falú hüvelye 10 cm mély a falban, a falrész meg van vagy 15cm. Ezt úgy oldottam meg hogy egy maradék füstőcsőből levágtam 5 centit, és megtoldottam a dupla falú hüvelyt. Így a hüvely átér a falon, de az utolsó 5 centi értelemszerűen csak szimpla cső. Nem baj?

Elsősorban a füsttömörségi kérdés érdekelne.

A kéménybe csak a fatüzelésű kandalló van kötve. A kémény 20 éves 42x13? km tömör tégla, lefedve volt felülről, még soha nem volt használva, fentről belógattam steklámpát, hibátlan (a vakolata is).

Jól csináltam? szerintem a habarcs meg (lábazati, vízzáró) vakolat nem jelent gáztömörséget főleg hogy biztosan maradtak a cső körül hézagok.

Tudnátok segíteni?

mry314 Creative Commons License 2011.08.29 0 0 45090

Falat nem akarok bontani, csak a csővezetéket cserélni, és a lefolyót táhelyezni.

Köszömöm a válaszokat!

Előzmény: elemes2 (45089)
elemes2 Creative Commons License 2011.08.29 0 0 45089

ha teherhordó falat akarsz bontani, érdemes konzultálni szagemberrel.

engedély leginkább csak arra kell, amiért a szomszéd feljelenthet :-)

Előzmény: mry314 (45087)
Gyurco78 Creative Commons License 2011.08.29 0 0 45088

Semmi nem kell hozzá, úgy alakítod, ahogy jól esik! A vízóra után a kutya se szól bele, hogy mit csinálsz a vízvezetékkel.

Előzmény: mry314 (45087)
mry314 Creative Commons License 2011.08.29 0 0 45087

Üdv Mindenkinek,

olyan kérdésem lenne, hogy családi ház vizesblokkjának felújítása esetén kell-e valamit engedélyeztetni? A víz, és csatorna nyomvonalat szeretnénk változtatni, de csak az épületen belül. Köszönöm előre is!

Csokis Creative Commons License 2011.08.28 0 0 45086

Alapozás gyakorlaton anno kaptam egy olyan feladatot, hogy ötödikre sem sikerült megoldanom. (Cölöp alapozás volt, mindenkinek más-más terheléssel, és talajszerkezettel.) Amikor a teljes tankör csak rám várt, odajött a gyakvezérünk, ránézett, és azt mondta:

- Szívhat még egy darabig kollégám azzal, hogy öt méterenként növeli a mélységet, de amíg abból a huszonöt méteres agyag-iszap rétegből ki nem ér lefelé, addig úgyis rossz lesz. Azt tekintse úgy, hogy nincs is, aztán kezdje az alatta levő homkos kaviccsal.

És utána tényleg elsőre jó lett.

Előzmény: elemes2 (45080)
KömKel Creative Commons License 2011.08.28 0 0 45085

A terveken általában az épitész egy szabványos szöveget ir be, azzal a kiegészitéssel, hogy a végleges alapozási sikot a felelős műszaki vezető a kiásott alapárok (vagy talajmechanika) figyelembevételével kell meghatározni.

Tehát hol van ilyenkor a femü? Vagy a statikus? Nekik az alapárok kiásása után rá kell néznie a keresztmetszetre, és megmondani, hogy hol a teherhordó talajréteg. Ha ez már a fagyhatár alatt van, akkor oké, ha nem, akkor lejjebb kell ásni még.

A "60 éve áll a házam papirvékony alapokon" meg nem számit, mert már utcán belül is eltérő lehet a talajszerkezet.

Nemrég irtam egy cukrászból avanzsált épitési vállalkozó házáról, aki 40 centire ásta le az alapot, és az egész ház csúszik lefelé a lejtős terepen+természetesen szarrá repedezett.

Azt is leirtam már jópárszor: komolyan 200e Ft többletet sajnáltok egy olyan szerekezetre, ami tartja az egész házat?! Ráadásul utólag szinte lehetetlen javitani...

(200e Ft = statikus kihivása, irja le a javaslatát, ennek alapján esetleg többletmélység vagy szélesség, vagy vasalás kell az alapba)

Előzmény: laikosz (45077)
elemes2 Creative Commons License 2011.08.28 0 0 45084

mondja, maga megőrült megőrült, hogy mindent kétszer mond kétszer mond?

Előzmény: elemes2 (45083)
elemes2 Creative Commons License 2011.08.28 0 0 45083

amit végül csináltak, a teherhordó falak alatt kb 60 széles 60 mély sávalap, végig vasalva, erre pedig kb 10 centi vastag betonlemez, 10 centis osztású acélháló 8 mm-es szálakból. a ház kb tíz éve áll, nem láttam rajta repedést.

Előzmény: ép-it-ész (45081)
elemes2 Creative Commons License 2011.08.28 0 0 45082

amit végül csináltak, a teherhordó falak alatt kb 60 széles 60 mély sávalap, végig vasalva, erre pedig kb 10 centi vastag betonlemez, 10 centis osztású acélháló 8 mm-es szálakból. a ház kb tíz éve áll, nem láttam rajta repedést.

Előzmény: ép-it-ész (45081)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!