Tudati fókusz, a harmadik eset - egy alakzatból két különböző
Már írtam, hogy mondjuk egy piros körből lehet 2 is látni és az agyi (tudati) fókuszt áttenni az egyikről a másikra. Ez elég egyszerű. A másik eset, mikor 2 nem egyforma színű kört eggyé varázsolunk (de persze még 2 további is lesz a képben). Most egypár sort a harmadikról. Egy kör van csak, de lehet belőle kettőt látni úgy is, hogy a másik más színű lesz. Sőt még egy szemmel is. Ez az ún auralátás. Ezt amolyan misztikum övezi, de nem az. Semmiség az egész. Azon alapszik, hogy ha egy pontra nézünk, akkor szétesik a kép. Elég tehát a szemmel a kör közepén maradni, de a tudattal megnézni a széleket. Néhány mp után szinte kiugrál az ún aura. Más színt fogunk látni a kör mellett. Aztán megfoghatjuk a tudattal és a teljes kört (azt a színt ami kirezgett) kivihetjük a valódi kör mellé és így tehát egy helyett 2 kört fogunk látni, de más más színűt.... Hogy milyen lesz a kirezgett szín, az attól függ, hogy milyen a kör és milyen a háttér. Minden színnél más rezeg ki és ugyanannál a színnél csak más háttérnél szintén más lesz a kirezgett szín is. Zöld kör lila színt rezegtet ki (a lila meg zöldet) fehér alapon. A kék szín meg sárgát rezegtet ki. Ha az egyik fele lila és a másik kék, akkor tehát a kirezgett kör fele zöld és a másik fele pedig sárga lesz, például ennek.........
Na még egy kicsi. Nemcsak a vitaminos cuccok, de a lagújabb biokémiai, sejtbiológiai meg kvantumfizikai kutatások, felismerések azt sugallják - hogy a gyógyszerek hatását is át kellene értékelni. Egyre több hangot hallani, hogy maga az ember sokkal többet belead, mint eddig gondolták. Mikor 32 éve gyógyszerek nélkül kezdtem persze ezt nem tudtam, csak nagyon elemi erővel éreztem, hogy gyógyszerekkel valahogy nagyon nem jó. Végül elutottam odáig, hogy majd minden problémának azzal megyek neki, amit írtam az irományomban. Nyugalommal, békével és szembenézek a problémával. Kutatom mi a gyenge pontja, mire reagál, milyen rezgésekre. Nem hárítom át a feladatot másra. Én csesztem el, kötelességem rendbehozni. Az ember legnagyobb ellenfele saját maga. A félelme, idegessége, sztresszes életvitele - szinte bénítólag hat, a sejtbiológiai kutatások igazolták - szó szerint bénítólag.........
Igazából szem és látásjavító gyakorlat nincs is. A látástréning fórumon végül kimondta a topikgazda is a frankót, de nehéz volt Tőle ezt kihúzni. Az összes gyakorlat csak amolyan nyugtatás féle. Na akkor kérem szépen mi is javítja a látást, na ezt már nem tudtam meg, mert ott nem volt szabad erről dumálni, csak arról amit Ő preferál. Nem szabad még magyarázkodni sem, nehogy az ember véletlenül megtudjon valami mást is, mint amit Ő preferál. Pont ezért is nyitottam ezt a topikot, hogy itt mindenki megmondhatja a véleményét, magyarázatait - és vagy tanulunk ezekből a dolgokból, vagy nem. Vagy elfogadjuk vagy nem - az már csak rajtunk múlik.
Arról a 3 dologról, amit akarsz csinálni, nekem csak véleményem lehet. A vitaminokról már megírtam. Nagyon sok féle készítményt árulnak drága pénzért, de a legújabb kutatások azt sugallják, hogy az nem úgy működik, mint a nagy elvárás volt. 32 éve a magam útját járom, de ezekre a cuccokra sose adtam ki egy fillért se.
A másik dolog a víz. Ez elengedhetetlen, inni kell, folyadék kell. Fontosabb, mint a táplálék. De a levegő még fontosabb és a negyedik elem még fontosabb. Majd mnden az agyban dől el. Valóban olvasni, hogyha szárazak a szemek, több vizet kell inni. Sehol se olvastam viszont, hogy ettől nagyobb lenne a könnytermelés és ezt a saját kisérleteim igazolták is. Nem lesz nagyobb. Jobban fogsz izzadni az biztos, ettől meg párásabb lesz körülötted a levegő - ettől meg tényleg nem fog olyan hamar kiszáradni a szemed. Tehát végső soron segíthet. Én mégis inkább azon igyekszem, hogy olajossabb könnyet termeljek, ami sokkal jobban véd a szárazságtól.
A harmadik dolog, írod hogy fél óra monitorozás után 5 percet fogsz a távolba nézni, vagy mondjuk 1 óra után 10 percet. Igyekezni fogsz pislogni is és itt ott a nempislogást is preferálni. Mivel Te rövidlátó vagy, azt hiszem nálad pont a fordítottját kellene preferálni. Egy óra távolba nézés (mert ugye neked az nem megy) és utána mondjuk pihenésképp 10 perc közelrenézés. A távollátás és a rövidlátás két teljesen különböző dolog. Mondjuk mint a sakkozás meg a futás. A sakkvilágbajnok akarsz lenni, akkor a sakkot kell edzenek. Ha meg futásban akarsz világbajnok lenni, akkor a futást kell edzened. Sakkozással sose leszel futóvilágbajnok. Persze mindkettőt egyformán edzheted és akkor jó, nagyon jó lehetsz mindkettőben........ De ha az egyikben gyenge vagy, akkor nincs mese - azt kell nyomni gőzerővel.........
Na látod. Én is pont ezt írtam. Minden stimmel részemről is, csak az az EGYSZERRE nem olyan egyszerre, mint inkább gyorsan egymás után - már ahogy én gondolom persze. Hisz a látásélmény se folyamatos képözön, hanem valami 40-45 kép gyors összerakása egyetlen mp alatt. Erről könnyen meggyőződhetsz, ha egyre gyorsabban forgó kereket nézel. Egy idő után, azt fogod látni, mintha visszafelé kezdene forogni, pedig gyorsul. Ha miért? Lehet a tökéletes szemű tényleg látja a lilát mint a cövek, de én egyszer pirosat látok, egyszer kéket és be beugrik a lila is. Aztán megint így mászkál. A függőleges kereszt része pedig nem függőleges, hanem kicsit döntött. Ha megfordítom a körök sorrendjét, akkor meg a másik felére lesz döntve a kereszt függőleges szára - úgy 5-7 fokra saccolom.
Na akkor ide vele, drukkolok, hogy jönnön meg a türelmed és az ideérkezéseddel se legyen probléma. Egyébként, rosszak a szemeid, hogy érdekelnek ezek a dolgok? Nem válaszoltál, persze nem is kell, csak úgy kérdeztem...........
A kékből és a pirosból valóban lila lesz. Már ha összekeveredik jól. Azt én is látom lilának, mikor megáll, vagyis gyorsan mutatja az agy hol a kéket, hol a pirosat. Ha gyorsan tud előtérbe jönni majd aztán a másik szem jön előtérbe (agyfókuszba), akkor 4 negyedkör lila lesz (már úgy pattogva), a közepe (fél négyzetcm) fehér, mert ott nincs se piros se kék. A maradék kereszt pedig 2 darab világoskék (majdnem fehér) és 2 darab pedig világospiros lesz.... Tehát én a legközépen fehéret látok. Hogy lehet ott lila, mikor mindkét alakzaton a középen fehér van?
Ha a szem fókuszál, azt látjuk és tudjuk, hogy jól megy e vagy nem. De hogyan fókuszál az agy (tudat)? Meg lehet erről is győződni, ha két szemmel nézünk mondjuk egy piros pontot. Ha közelebbre visszük a szem fókuszt, akkor kettő pontot fogunk látni. Minél közelebbre hozott szemfókusz azt eredményezi, hogy a két pont egyre messzebb lesz egymástól. Na most az aggyal ráállhatunk az egyikre, majd a másikra is. Az lesz a benyomásunk, hogy átkapcsolunk az egyikről a másikra és mintha mindkét szemmel csak az egyikre nézünk. Persze ez nem igaz, hisz a másik is ott van a másik oldalon, csak alig veszünk róla tudomást. Ezt véghez lehet vinni elég hamar. Ez az agy fókusza. Elnyomja az egyiket és az egyikről ad képet a központban.
Sokkal nehezebb azonban két egyforma alakzatot nézni, mondjuk úgy, hogy más színűek és 4-5cm-re vannak egymástól. Például ezt:
lu lu
Most azt kell elérni, hogy a két lu között is lássunk egy lu-t. Pontosan fedjék egymást. Tehát bal oldalon lesz egy piros a jobb oldalon egy kék és középen meg attól függ, hogy melyik a vezérszemünk. Már azt is elég nehéz elérni, hogy pontosan egybe essenek a középen és ne mozogjanak. A legnagyobb nyugalom kell hozzá. Ha ez megvan, akkor meg lehet próbálni, hogy egyszer pirosat, egyszer meg kéket lássunk a középen. Persze fel kellene nagyítani egy kicsit a betűket. Vagy lehetnek teli körök is olyan 3cm átmérőjűek. Az egyiken (mondjuk a piroson) menjen keresztül a közepén vízszintesen egy 0.5cm vastag fehér vonal. A kéken meg ugyanolyan csak függőlegesen. Szintén a kör között kell teremteni egy harmadikat és úgy igyekezni, hogy lássuk mindkét fehér csíkot, tehát akkor egy kereszt lesz. Akkor fogjuk tudni egy kicsit manipulálni az agyi fókuszt, hogy ne nyomja el annyira a gyengébb szemet..........
Ha nem titok, hordasz, vagy hordtál szemcsit, vagy ktlencsét? Ha hordtál, letetted? Milyen rossz volt a szem? Hogy sikerült? Mennyit hordtad (hány évet)? Hányadik X-szet nyomod? Annyit tudok csak rólad, hogy Te is a természetes gyógyítás híve vagy, de egy kicsit másképp, mint én.......
Igen, fontos a test tisztántartása. Én úgy állok hozzá, hogy ami be, az menjen is ki. Utoljára 16 óra körül eszem (vasárnap és szombaton 14 óra körül) és aztán már csak másnap reggel 7 óra után. Annyi idő alatt (kb 15 óra) elégetek majd minden cuccot ami bennem van, közben mozgok, rezgek, ami segíti kitisztítani testemet. Ezeket a rezgéseket (kb ahogy az irományomban írom) már vagy 8 éve csinálom, mostanában elég keveset, mert nem nagyon érzek valami problémát....... De azért preventíven a 30-60 perces napi adagom megvan. Most sok gondolatomat a szemek és a látás vesznek el. Minden igyekezetem, hogy rendesen működjenek......
A szemüveg kipipálva, tehát eltéve a fiókba - ez az első lépés. Innen már fog jönni a többi is, mert rá leszel kényszerítve. A vitaminkészítményekhez nem tudok mit hozzátenni, mert én nem használok semmi ilyesmit, semilyen gyógyszert se és semilyen gyógyteát se. Mondjuk olvastam, hogy ezek a cuccok se hozták a várt teljesítményt........ A szemlencsénél nem is tudom, hogy hogyan segítene valamit (ha igen, akkor nagyon nagyon lassan), hisz az jószág az elő és az élettelen határán van, se ideg se erek, csak víz és fehérje.
Az elhatározásaid figyelemreméltók. Én is nagyon nagy hévvel mondogattam, hogy fogok a monitor mögött pislogni, meg betartok egy két szabályt - de egyhamar úgy eloszlott, mint a kámfor. A pislogást nem is tudom ellenőrizni. Többnyire akkor kaptam észbe, mikor már szúrtak a szemeim. Akkor aztán úgy áltam neki, hogy nem is a melóban fog eldőlni, hogy jól lássak. Ott már csak használnom kell a szemeimet.
Igen, a szem nélkülözhetetlen (bár a vakok is élnek és valahogy Ők is elképzelik a világot). Bízni kell abban, hogy minden, amit a javítás érdekében megcsinálsz, az meg is hozza előbb utóbb a gyümölcsét. Én nagyjából eljutottam oda, hogy már szinte semmit se csinálok a melóban, mégis jól tudom olvasni 7 órán át a monitort. Nekem ez kulcsfontosságú, hisz ez a melóm. Persze 2 óránként szünetet tartok, kimegyek a természetbe és igyekszem agyonkönnyezni a szemeimet. Az távolbanézés és a közelrenézés egyensúlya fontos. A meló után igyekszem már a nap további részében a távollátásomra összpontosítani, hogy meg legyen annak is a napi adagja. Sok szerencsét és majd néha azért megoszthatnád, hogyan is haladsz.
A szemüvegtől való megszabadulás már kipipálva. Elkezdtem egy szemtornát is( 3-3 csésze módszer)
Hamarosan megvásárolok egy komplex látásjavító vitaminkészítményt is, valószínűleg a SafeC2 neű készítményt fogom választani. Ez minden olyan összetevőt tartalmaz ami javíthatja a éleslátásom.
Ezenkívül figyelni fogok arra,hogy mindíg elegendő vizet igyak,minimálisa fogom csökketeni a koffeinbevitelt.
10 perc számítógépezés vagy TVnézés után 10 másodpercig kb 3 méteres távolságra fogok fókuszálni.
Figyelek arra,hogy egy huzamban 30 percnél többet ne legyek számítógép vagy TV előtt. ( 30 perc sz.gép/TV-5 perc szünet...)
Kipróbálom a szemviditófű növényt is. Minden erőmmel azon leszek,hogy leküzdjem a szemem hibáját.
Nemhiába,nekem ez az érzékszerv(mind mindannyiunknak) nélkülözhetetlen, rossz látással nem vezethetek mozdonyt. Bár ez még elég gyenge foka a myopia-nak( távollátás hiánya).
Köszönöm a biztatást,minden egyes eseményről be fogok száolni.
Először is gratula az első naphoz, amit szemcsi nélkül végigküzdöttél. Bizony hogy nehéz szemcsi nélkül. Akkor mit mondjon az, aki 9 év után tette le és a 2.5D már kevés volt. Vagy ChrisZs, aki 13 év után tette le. Már írtam többször, én az első napokban azt hittem, hogy kihúzzák az agyamat, de fokozatosan enyhült a nyomás, szúrás meg ilyenek. Szóval nincs szemcsi, úgy kell élnem és megoldani a helyzeteket.
Nekem is az egyik szemem rosszabbul bírja a nempislogást. Az amelyik kevesebb könnyet termel. Neked is az egyik szemed rosszabb, ChrisZS-nek is, nekem is és általában azt vettem észre a fórumokon, hogy majd mindenkinek az egyik szeme rosszabb értéket mutat. Logikusan hangzik, hogy az amelyik kevesebb könnyet termel (valamilyen oknál fogva), nem bírja olyan jól a nempislogást. Nekem az a szemem a rosszabbik. Ezen úgy próbálok segíteni, hogy azt csukom be többször. Tehát mondjuk kétszer csak a rosszabikat csukom be 2-5 mp-ig és mondjuk harmadszorra mindkettőt. Mikor be van csukva a szem akkor több könny kenődik szét és így jobban beolajosodhat és ezzel egyszer beérheti a másik szemet. Akkor talán egyformán fogják bírni a nempislogást és lehet egyenlőbben is fognak látni.
Én már lassan el is felejtettem, hogy milyen az szemcsiben nézegetni. Abszolút nem hiányzik. Sok mindent tudok már, de lehet még több az, amit még nem. A látás sok apró részlettől függ, a puzzle csak akkor lesz tökéletes, ha minden darabja a helyén van. Ha csak egy is hiányzik - nem tökéletes. Lassan rakosgatom ezt a kirakósdit és élvezek minden napot, amit szemcsi nélkül élhetek meg. Mindig van hova fejlődni, mindig lehet valami újat megismerni. Ha megosztjuk tapasztalatainkat és magyarázatainkat - előbbre léphetünk. Az orvosok is tanulnak az egyetemen, aztán praxolnak, majd végül próbálnak több kevesebb sikerrel segíteni. A látásnál többnyire csak a szemre korlátozódnak és azzal, hogy a látás az agyban dől el - azzal nem is foglalkoznak. Ha megtanulunk minél több részletet a látásról (tehát nem csak a szemről), elsajátítunk egypár mozdulatot, mozdulatsort, amit eddig figyelmen kívül hagytunk - akkor javulaht természetes úton is a látásunk. Ezt senki se teheti meg helyettünk, csak rajtunk múlik, hogy vállaljuk e a felelősséget magunkért. Ha ki más feleljen értem, ha nem én. Mindent amit elérek az én érdemem lesz - és a másik oldalon, minden kudarcért csakis én tehetek. Igyekezzek jobban, hogy jóvátegyem - senki se teheti meg helyettem......... Szurkolok Neked is és mindenkinek, aki ebbe bele mer vágni, hogy nap mint nap érezze, hogy bizony valami változás történt...........
Nah ma már nem volt rajtam szemüveg egy 5 perces időszakot leszámítva. Próbálgattam a pislogás nélküliséget, a bal szememmel kb fél percig bírtam,de azóta avval rosszabbul látok.( nem sokkal,de rosszabbul)
Mitől lehet ez?
Egyébként érzem amit leírtál,tényleg sokkal roszabb így,de nem fogom faldni,azért is végig fogom csinálni ,hogy a végén majd nevethessek azon,hogy valamikor szemüveges voltam . :)
Hát igen a félelem. Na az bénít. Ha az ember fél, akkor előbb utóbb szinte megbénul. Mondjuk mint egy fácán, melyet megilyeszt az ember hirtelen. Szegény állat annyira sztresszhelyzetbe kerül, hogy egy ideig szinte megbénul és az ember felveheti a földről. Persze 1 mp-n belül észhez tér és elrepül.
Egyszerűen mondva, ha leteszed a szemüveget, akkor nem kell mást csinálnod, mint hogy úgy létezned. Ha nekimész, akkor majd jönnek belülről a kérdések, hogy lófaszt látok, ha miért nem látok, pislogjak, csukjam be a szemimet meg ilyesmik. Neked távolba nem jó a látásod, tehát az igencsak ki fog fárasztani a kezdetekkor. De a test és így a szem is meg az agy is alkalmazkodni fog. Másnap már egy kicsit jobban fog menni, harmadnap megint. Ha fogod próbálgatni azt a nempislogást is, azzal eléred azt, hog a szemeid nem fognak olyan gyorsan kiszáradni, még akko rsem, mikor elfelejtesz pislogni, például TV nézés közben, vagy olvasás közben, vagy mondjuk a számgép monitorja mögött - és persze kint is, mikor az ember sokkal többet néz távolabbi tárgyakat.
Hát hogy mi hiányzik még, azokon kívül, amiket eddig leírtam? Hát lehet sok minden. Én se tudok még sok indent és sok indennel nincs tapasztalatom. Nem ártana Neked sem, ha sok mindent elolvasnál a szemről, hogy néz ki, hogyan működik, hogyan működik a látás, milyen bajok lehetnek ebből abból. Sok minden van az INTERNETen, de van egypár dolog, amit hiába keresek az orvosi oldalakon - mert magasról lenézik a szemtornát és a látástornát. Nulla tapasztalattal a hátuk mögött úgy elitélik, hogy csak úgy rettyen. Na ezt nevezem vaslogikának - elitélni olyant, amivel semmi tapasztalatom nincs. Mégis akkor mi alapján itélik el, vagy aszongyák, hoyg teljesen felesleges azt csinálni, mert úgyszem javít semmit. Mi alapján mondják ezt - na ezt sehol se találtam eddig. Ezért is nyitottam ezt a topikot, hogy itt ezt megbeszéljük - a lézerműtétes topikban is megemlítettem ezt, hogy itt lehet ezt megvitatni, magyarázgatni - mert ott nem lehet, nem szabad arról dumcsizni, hogy megéri e a lézerműtét...... Tehát egy kis világosságot a látás útvesztőjébe, hisz nagyon sok próbálkozónak nem sikerül szép eredményeket elérni, mert gyakran az egyik dologgal agyonüti azt, amit a másik dologgal elért, mert nem tudja, hogy az meg pont nem jó neki - de csinálja.......
Na elmondom akkor eddig én mi értetem meg a dologból. Avval egyrészt teljesen egyetértettem veled,hogy a szemüveg nem segít,de azért még most is van bennem egy kis félelem.
Ha leteszem a szemüveget,mit is kell tennem?
Mindenképpen sokkal többet fogok távolra is nézni.Próbálgatni fogom a minél tovább pislogás nélkül féleséget is. Ha jól vettem ki a szavaidból,akkor ha aztfejlesztem,az sokat fog segíteni. A távolodó autókat is sokat fogom nézegetni és a vonatos trükköt is kipróbálom.
Mi hiányzik még? :D csak hoy teljes legyen a lelkiismeretem,hogy mindent megteszek
Hát ghepard, ez ismét lenyűgöző infó! Soha nem gondoltam volna hogy ki lehet tolni ennyire a pislogás idejét, és így már teljesen logikus is. A gravitációs hatás azóta is az eszembe van, hogy vajon az meg hogy lehet,......
Hát igen, lenyűgöző. Ezt tudták a régi okosok is, mert tapasztalták, de lehet nem tudták megmagyarázni, hogy ez meg miért lehetséges. A gravitáció hatása még lenyűgözőbb, majd azt is kifejtem, mit tapasztaltam és hogyan...
Nem szerkeszti (bár leht hogy azért azt is egy icipicit), hanem alakváltozásra kényszeríti a szaruhártyát. Lehet nem lesz egész pontos a magyarázatom, de közel lehet az igazsághoz. Írtam a 3 réteg könnyről. Nos a nyákos, az a szaruhártyára tapad, felette van a vizes és legfelül a zsíros réteg. Na most, ha nem pislantunk és nem is csukjuk be a szemeket, akkor a vizes réteg elpárolog, kisérletileg azt olvastam, hogy kb 15-18 mp alatt. Persze ha tágra nyissuk, akkor az eddig szemhéj alatt lévő réteg hamarébb fog protesztálni. Tehát az olajos réteg ott marad és igyekszik megtapadni a nyákos rétegen, mintegy filmet alkotva (a szárazságérzékelő receptorok a nyákos réteg alatt vannak). Ez egyszerre nem megy neki, mert csúszós ugyebár, de több idő után jobban megtapad. Ha aztán pislantunk, vagy 2-5 mp-re becsukjuk szemeinket, akkor jönnek az újabb könnyrétegek. De most már egy kis olajos megtapadt és kezdődik elölről a dolog. Elpárolog a vizes rész és most már több lesz az olajosan tapadt terület és már nem szúr annyira. Persze eltelik 4-5 hét is mire felmehetünk arra a 10 percre is. Ez már elég hosszú idő, hogy pár mp kivételével (mikor pislantunk, vagy 2-5 mp-re becsukjuk szemeinket és jön az új könnyréteg) élvezzük a csaknem tökéletes látás örömét. Ezektől a nempislogásos tartásoktól aztán olyan szép fényes lehet a szemnünk fénye, mint az egészséges látónak. Ez lehet attól az olajos rétegtől fog szépen ragyogni és nem lesz fakó, színtelen, mint sok embernek.
Igen, a sötétben látszik a valóság. Az agy igyekszik a legtöbbet nyújtani, de sokszor nem sikerül neki, mert rosszak a szemeink. Igyekezzünk tehát minden tőlünktelhetőt megtenni, hogy rendben legyenek. Azért látunk homályosan, mert szóródik a fény. Nem egy pontba gyűlik össze az egy pontból kiinduló fotonok sokasága. Vagy a szaruhártyánk már nem olyan tiszta, vagy a szemgolyó alakja nem olyan gömb, milyennek kellene lenni, vagy a szemlencse elvesztette rugalmasságát és ezzel tisztaságát is, mert csak egy felé volt sokáig munkába fogva. Figyelni kell és levonni a tanulságokat. Látom Te megfigyelsz ezt azt. Nagyon jó. Csak így tovább, előbb utóbb rá fogsz jönn, mi lesz neked jó.......
Bennem egyébként van még egy olyan félelem is ,hogyha leteszem a szemüveget és mégis tovább romlik a szemem,akkor mi lesz ?!
Hát igen, bennem is volt, de néhány hét alatt ez a félelem szertefoszlott. A másik oldalon persze előfordulhat, hogy romlani fog látásod egy időre, majd megint javulni fog. Megint csak azt tudom írni, hogy nem találsz a Földön talán egy embert se, akinek a szemüveg megjavította volna a látását. Hallottál ilyenról? Elmész a dokihoz és aszongya: jaj de jó volt ez a 4D szemüveg, teljesen rendbetette a látását, holnaptól már nem is kell viselnie.... Tudsz ilyenről? Valahogy fordítva van. Minél nagyobb D kell, annál rosszabb a szem. Minél nagyobb D a szemcsi, annál jobban gátolja a szemet, hogy normálisan működjön......
De a szemtorna és látástorna nem egyszerű dolog. Sok mindent meg kell ismerni, hogy az ember tudja és elhigyje, hogy jó az amit csinál. Én így látom. 1000 ember nekimegy a szemtornának és a látástornának. 1-2 héten belül 990 abbahagyja, mert nem látja a javulást és a gyakorlatok az agyára mennek. A fennmaradó 10-ből 5 mondjuk eljut arra a szintre, hogy képes gyakorolni minden nap és elér bizonyos eredményeket, amik feldobják egy kicsit a lelkivilágát, de nem szakít magának időt - hogy részletesen megtanulja és kikisérletezze a szeme és agya működését a látásélmény kialakításához stb. A maradék 5 keményen nekirugaszkodott mindennek és minden érdekli a témával kapcsolatban. Ezek képesek tartósabb javulásra, mert képesek voltak megváltoztatni egypár dolgot, amit életük folyamán helytelenül csináltak............ Megvallom, én se hittem ezekben a dolgokban annyira, de fokozatosan egyre jobban belelendültem és mostanra tudok már egypár dolgot, amik megkönnyítik mindennapjaimat..... Lehet még sokkal több dolog hátra van, állok elébe......