Keresés

Részletes keresés

zsoltikj Creative Commons License 2011.06.19 0 0 27703

Már az... :-)

Előzmény: MrPriest (27701)
zöldtinta Creative Commons License 2011.06.19 0 0 27702

Alapjáraton nem akartok érteni, senkinek nem akarok betenni, csak itt ez a trolloskodás ami megy, mi milyen korrekt jó fejek vagyunk, én

meg tudatlan feledékeny nyavajgó indián, akinek ellopták földjét. Haverod mentalitása kényszerpályára repített. 

 

 

Előzmény: DTF (27700)
MrPriest Creative Commons License 2011.06.19 0 0 27701

kuldtem volna emailt, de nem publikus.

Előzmény: zsoltikj (27698)
DTF Creative Commons License 2011.06.18 0 0 27700

Az nem jut eszedbe, hogy ha Te az Igo8-at rakod fel illegálisan akkor a igo8 gyártóját károsítod nem pedig a MIO-t? Neked a mio supporttal van gondod, nem az igo-val!!!

Előzmény: zöldtinta (27699)
zöldtinta Creative Commons License 2011.06.18 0 0 27699

Nagyon érdekes, hogy olyan dolgokat keversz bele, korrektül mint bennfentes, amiről én nem is beszéltem és nem állítottam.

Az is érdekes, hogy a kutyák is el vannak engedve.

 

Én egy egyszerű vevő vagyok, és csak azt tettem szóva, hogy ebben a témában nem ez történt aminek történni kellett volna.

Sajnos nem ez az első és utolsó a" korrekt" magyar kereskedelemben. Nem kell szakembernek és bennfentesnek lenni, ahhoz,

hogy valakinek igérjenek valamit és megértse. A liszencszerződések meg arra valók, mint tudjuk, hogy az eladónak mindig, a vevőnek meg sosincs igaza. Ezt MS-től nagyon jól eltanulták.

 

Nyafogás, höbörgésnek vége,(érdekes, hogy a vevő véleménye nem teszik akkor az nyafogás, höbörgés,... jegyeztem) nagyon sokat tanultam abból amit mondtál, profitáltam belőle. 

Most vagyok abban a helyzetben, hogy a túra GPS cserélek, mivel a régi már elavult, megfárradt, kezdi letenni a kanalat.  Igérem nem fogom elkövetni mégegyszer ezt a hibát.

 

Vége a kereskedelemi fülszövegeknek, hogy ne legyen szürke, helyette legyen drágább, mert biztonságban vagyok, figyelnek rám, segítenek, meg próbálnak megérteni, hisz tudatlan vevő vagyok.

 

C720 meg megkapja IG8 ocseny feketét, had szóljon....... a MIO meg végleg elfelejtve, ha C720 megadja magát, keresünk valami mást ......

 

 köszönöm a leckét..... .... ende...

 

 

Előzmény: Schaf (27696)
zsoltikj Creative Commons License 2011.06.18 0 0 27698

Lezárva a téma, hiszen aki mio-val foglalkozik az erőteljesen behatárolt lesz-lett...

:-)

Na én tényleg nem akartam feszültséget, van aki érti, van aki nem is akarja érteni, mit is akartam...részemről  köszönöm.

DTF Creative Commons License 2011.06.18 0 0 27697

 

Ennyi erővel az igo2006 tulajdonosai is háboroghatnának, h ígértek nekik ingyen frissítést, még sincsen. De mégis tudnak upgrade-elni, persze pénzért.

Nem gondolod, h az országban levő balekok közé tartozol?

témalezárva

 

Előzmény: zöldtinta (27694)
Schaf Creative Commons License 2011.06.18 0 0 27696

Te miről beszélsz??  A legutolsó frissítés kiegészítő kártyán 2009 év végén jött ki a készülékhez. Természetesen fizetni kellett érte. Mint ahogy minden más készülék esetében is fizetni kell. ez messze nem 5 év.

Emellett a mai napig megrendelheted a 2010-es frissítést a Mio-tól, igaz az ROM cserével is jár és lecseréli a V3-at egy új navira, amiről inkább ne is beszéljünk (ettől még létezik).

 

Mindemellett most is írtam neked egy konkrét lehetőséget, amellyel a későbbiekben is frissíthetően tehetsz iGO8-at a Mio C720-ra.

 

 

Amiket itt hőbölögsz és írogatsz az azt mutatja, hogy nem elég, hogy fogalmad nincs miről írsz, de annak idején sem figyeltél oda a vásárláskor, sőt még csak a licencszerződésedet sem olvastad el. Az meg a te bajod..

 

Tehát tételesen cáfolom azon állításaidat, hogy:

1. 5 éve nincs frissítés

2. A Mio ingyenes térképfrissítést ígért

3. A Mio iGO frissítést ígért

4. Egy térkép nem kerülhet akár az eredeti készülék árának többszörösébe is.  (Lásd OEM licenc és annak upgrade-ja)

 

 

Az, hogy nem vagy tisztában a dolgokkal, egy dolog... az viszont már másik, hogy nekiállsz vitatkozni velem olyasmikről, amihez nem értesz. A Mio nem egyenlő LCP, a MioMap nem egyenlő iGO és még sorolhatnám...

 

 

Azért, hogy lásd mennyire nem vagy képben csak megjegyezném, hogy a TomTom és a Nvigon esetében pl az egyszeri upgrade a 2011-es mapokra 30-50EUR között, a Garminnál 100-120 EUR, míg az iGO termékeknél 59-90 EUR között mozog.
Természetesen vannak egyéb trükközések ismét, amivel 2 évig, vagy élethosszig tartó frissítést is vsárolhatsz ezen összegektől jelentősen eltérve, de ott sem olvassa el az apróbetút senki sem.

 

 

Szóval nyafogás és hőbölgés helyett lehet menni és örülni, hogy relatíve olcsón kapsz friss térképeket egy a mai napig szinte a legjobb hardverrel rendelkező készüléknek mondhat navihoz. 

Előzmény: zöldtinta (27694)
Schaf Creative Commons License 2011.06.18 0 0 27695

Na ugorj neki barátom még egyszer annak mit írtam...   Ha nem sikerül, akkor segítek értelmezni a mondatot.

Előzmény: zsoltikj (27692)
zöldtinta Creative Commons License 2011.06.18 0 0 27694



Ezt a pofátla hazudozást ezt mióta csinálod Itt. 

Én a készüléket v.3.3 kaptam, ..... amikor azt ígérték, hogy lesz térkép frissítés. Többek között ezért választottaím ezt a készüléket.

 

Öt éve egy sem volt. És nem azért mert itt összehordasz minden valótlanságot, hogy nem ígérték, meg nem úgy volt,

meg nem is jár .......... stb, hanem az ok egyszerű, MIO összeveszet a térképgyártóval és ezután nem tartotta be amit ígért.

 

Ennyi a történet.  

 

Most pedig mivel átlettem kúrva, nem fogok még egy upgrádolt térképet vásárolni, mikor egy térkép frissités nem kerülhet

annyiba, mintha egy új térképet vennék. 

 

Legyen a gyártó és kereskedő tiszteséges és én is az leszek. Oksa, de egyoldalról az ördögi álcájában ne próbálj belőlem

balekot képezni, van ebben az országban ebből elég.

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Schaf (27686)
Yoshi Toranaga Creative Commons License 2011.06.18 0 0 27693

Sziasztok!

 

Adódott egy kis technikai problémám. Mio C720-asom van, a gyári szoftveren kívül van rajta egy MioPocket is.

 

Az egyik probléma az, hogy a koordinátákkal készített fényképekhez nem működik a visszanavigálási funkció. Nem tudom mióta, hosszú idő után most próbáltam újra használni. Nemcsak a régi képekkel, hanem olyanokkal is, amit most csináltam.

 

A másik, ami ennél szomorúbb, hogy számítógépre csatlakoztatva a gép nem látja a Miót. Több gépen is próbáltam, így valószínűleg a Mióban van a gond. így kissé problémás az újratelepítése is.

 

Valaki tudna segíteni?

zsoltikj Creative Commons License 2011.06.18 0 0 27692

Te írtad:

 

"turistautak.hu vagy a googlemaps.com "

Nem kell fizetni értük.

Előzmény: Schaf (27691)
Schaf Creative Commons License 2011.06.18 0 0 27691

Nerm.. te idejöttél és közölted szarsz fizetni más munkájáért ezért mondjuk meg neked, hogyan tudod okosba megoldaani a kérdést. Mivel én is ebből élek én meg arra szarok te mit akarsz okosba megoldani.

 

..asszem kvittek vagyunk.

 

 

Milyen ingyenes dolgokat? Meg miről beszélsz? Olvastál te valaha csak egyszer is OEM szoftverrel ellátott készülékhez tartozó licencszerződést??   Azt sem tudod miről beszélsz.. de komolyan...

Előzmény: zsoltikj (27690)
zsoltikj Creative Commons License 2011.06.18 0 0 27690

"Kapásból másolhatnék vagy 5-10 linket."

Figyelj csak...én akár ennyit kértem az elején.

Segítséget. Pl. egy linket, hogy "Itt néz körül, a lelkem nem enged többet segíteni, mert ellenkezik a felfogásommal...ennyit tudok segíteni."

Mindezt akár privátban, és akkor nincs ez a rengeteg hozzászólás utána. Mindenesetre a mio elmehet a terméktámogatásával a pics@ba.

A másik: azzal legyek komoly cég, hogy engedek a készülékemen ingyenes dolgokat futtatni...?

Előzmény: Schaf (27688)
Schaf Creative Commons License 2011.06.17 0 0 27689

Ohh.. egyébként a Mio userreknek jó hír, hogy hamarosan legális néhány ezer forintos megoldás lesz ellérhető a készülékükhöz, amellyel akár a turistautak.hu vagy a googlemaps.com térképeit is használhatják a készülékeiken.

 

 

Erről is a csütörtöki sajtótájékoztatón volt szó és egyeztettem a fejlesztővel a lehetőséget. (eddig csak Androidban gondolkodtak, mivel szerintük nincs már PNA a piacon)  :))

Schaf Creative Commons License 2011.06.17 0 0 27688

Ó hát és még sorolni lehetne a komolyabbakat is....  ahol nem csak az itt síró nyikhajok vannak ott, hanem a valódi profik is, akik egy-egy program feltörésében is aktívan részt vesznek, nem csak másolgatnak innen-onnan linkeket és ezzel próbálnak királlyá válni a magyar userek szemében (ejj mennyi van ilyen is)  :))

 

Kapásból másolhatnék vagy 5-10 linket.

Előzmény: Watt (27687)
Schaf Creative Commons License 2011.06.17 0 0 27686

Remélem utoljára kell ezt neked (is) leírnom:

 

1. Anno amikor a készülékedet vetted örültél, hogy van olyan készülék amiben kis hazánk valamilyen szinten benne van

2. Senki nem ígérte meg neked sem akkor, sem azóta, hogy életed végéig kapsz frissítést, azt meg végképp nem, hogy ingyeneset

3. A 2006-ban kiadott készülékhet igen is volt frissítés, több is. Az első a V3-ről V3.3-ra, majd egy kiegészítő kártya később pedig a Moovből ismert szoftverre (ez már bőven több, mint amit elvárhatnál)

4. Most is van rá megoldás, természetesen ismét nem ingyenesen, hiszen mint azt többször leírtam senki nem ígért neked ilyet

 

 

...na most nem egészen értelek. Te az autós atlaszodat is visszaviszed a benzinkútra évente, hogy micsoda pofátlanság, hogy nincs benne ez meg az az út és ingyen cseréljék ki? Vagy azt gondolod azért, mert X évvel ezelőtt vettél egy akkor még igen csak drága késüléket, azért neked életed végéig jár az vagy az?

 

Tudod mi jár? A vásárlástól számítva garancia és szavatosság..  minden továbbinak örülhetsz.

 

Ha csak egy kicsit is konyítanál (ahogy a többi nagy hangú vevő is) a térképek licenceléséhez, eleve eszedbe nem utott volna, hogy no majd itt kánaán lesz. Már akkor nagyon   sokszor, nagyon sok helyen elmondták SEMMI sincs ingyen.. maximum a marketing duma...

Csütörtökön voltam egy Mio bemutatón. Ez volt az ELSŐ alkalom 2006 óta, hogy kifejezetten megmondták, hogy mit jelent aa 2 év térképfrissítés. Azaz mennyi ideig és hány alkalommal kapsz frissítést. Soha egyszer sem volt ilyen előtte.

 

 

Nem egészen értem milyen alapon és milyen cérna szakadt el nálad? kaptál INYGEN egy frissítést a V3-ról V3.3-ra. Aztán vehettél hozzá még egyszer egy TopMap magyar térképet, majd a Mio féle új szoftvert. Sőt ahogy írtam ma is vehetsz...

 

 

Tulajdonképpen mi a problémád???  Hogy fizetni kell 5 év után valamiért ami sosem volt ingyenes? Viccelődsz??

Előzmény: zöldtinta (27682)
DTF Creative Commons License 2011.06.17 0 0 27685

pl. az itt belinket oldlat hh nem tiltják le??? 

Előzmény: zsoltikj (27676)
DTF Creative Commons License 2011.06.17 0 0 27684

Én is mio tulaj vagyok, nekem sincs frissítés (mármint mio-s) de nem sírok mert megveszem a most hallott igo8-at.

5 év távlatából nem várhatod el h legyen minidg friss szoftver. pl. egy 3-4 éves nokiához sincsen már új.

Előzmény: zöldtinta (27682)
DTF Creative Commons License 2011.06.17 0 0 27683

Én is ismerek olyan ilyen embereket és tudtalannak, primitívnek nevezem őket. Te is ilyesmi lehetsz. Ennyit a személyeskedésből:) téma lezárva

Előzmény: Törölt nick (27667)
zöldtinta Creative Commons License 2011.06.17 0 0 27682

 

Városi legenda ??? tesó szöveg .......  nem értettem hozzá, ... mihez nem értettem.  Nem érzed, hogy erkölcs nevében, milyen erkölcstelen 

azt amit mondasz. Nem kell érteni ahhoz, hogy 30 ezerrel többért(a fekete import ennyivel volt olcsóbb) megvesz az ember egy készüléket attól a kereskedőtől, aki azt ígéri, leírja, van frissítés, van magyar nyelvű leírás, a mio befogadja a reget, nem fekete import, nem kamu, nem tescoszegény.

 

5 év múlva meg én vagyok az akinél elszakadt a cérna .............. és azt mondom elég a megvezetésből, a kereskedő-multi lenyúlásból.

 

Egy pici sincs neked belül, hogy ez valahol nem smakkol, ennek nem így kellett volna történni. Helyette, ide teszel egy linket, még egy bőrt dobjak bele a nagyátverős közegbe. Nem szégyelled magad .........    

 

 

Előzmény: Schaf (27679)
DTF Creative Commons License 2011.06.17 0 0 27681

Ez végre jó hír, akkor ezek szerint így is már legálsi a dolog!

Előzmény: Schaf (27675)
DTF Creative Commons License 2011.06.17 0 0 27680

Yutuberól vmi konverterrel zeneletöltés még legális, ez nem gond. Nem torrentezek. Ha lenne Magyarországon olyan zeneáruház... 

De filmet, szoftvert sosem töltök le. Kikölcsönzöm vagy megveszem. 

nem egy olyan ismerősöm van, aki állami cégnél dolgozik és a szolgálati járműveikben levő navin a szoftver illegális és ezt büszkén mondják... Na ezen lehet röhögni:)

Előzmény: Törölt nick (27678)
Schaf Creative Commons License 2011.06.17 0 0 27679

Urban legend barátom.. semmiféle frisítős matricát nem kaptál..  kaptál maximum terméktámogatásost, ami nagyon nem ugyanaz. Ráadásul a Mio az általad megvett készülék előtt használatos készülékeit is ugyanígy vezette ki a piacról, tehát aki értett hozzá nem csak a TESCO újságból informálódott, azt tudta mire számítson...

Előzmény: zöldtinta (27677)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.17 0 0 27678

"Én max zenét töltök le"

 

Ez tetszik nekem is. Erre mondják azt, hogy no comment.

Előzmény: zsoltikj (27668)
zöldtinta Creative Commons License 2011.06.17 0 0 27677

Nem hiszem, hogy kiabálnod kellene, ......... tudom a féllelem előhozza ......... de nem kell félned......

 

Amikor vásároltam, a kereskedő adott egy matricát ahol a mio vállalta a frissítést, akkor ha regisztrálom magam.

Megtörtén......... később beszéltem a mio helyi képviselőjével nem tagadta  .... nekik frissíteni kell ......

Ez történt 2006-ban.  ........... frissítés meg azóta sem........

 

Most 2011-ben azt akarod mondani, átkúrtak, fizessek mégegyszer, hát nem ............. elég volt........ legyen ez kereskedő, vagy gyártó

átverés..... rendezék le egymás között .... 

 

Csak azt akarom megkapni amit ígértek, te erkölcsöd, nem az enyém, mert az ö erkölcsük sem már az enyém ...

Előzmény: Schaf (27674)
Schaf Creative Commons License 2011.06.17 0 0 27675

Egyébként pedig te is ahogy a többiek is, elmehettek Budapesten a GPSTRADE KFT-hez (1134 Budapest, Dózsa György út 61-63. infovonal: 7 888 888) és a megfelelő összeg kifizetése után FRISSÍTHETŐ, legális iGO8 lesz a Mio készüléketeken...

Előzmény: zöldtinta (27672)
Schaf Creative Commons License 2011.06.17 0 0 27674

LEGALÁBB BAROMSÁGOKAT NE ÍRKÁLJATOK MÁR LE!

 

 

A MIO SOHA SEHOL SEMMIKOR NEM ÍGÉRT AZ IGO ALAPÚ NAVIKRA (SEM) FRISSÍTÉST...

SE INGYENESET SE FIZETŐSET!

 

 

Amelyik kereskedő meg azt ígérte neked, csak azért hogy megvedd tőle, na annak vágd a fejéhez.

 

 

 

Szóval ez a Mió ezt meg azt ígérte duma nagyon gyenge.. 2006-2007-ben senki nem gondolt a frissítésekre..  öréltél te is barátom, hogy egyáltalán "valamilyen" térkép van...

Előzmény: zöldtinta (27672)
zsoltikj Creative Commons License 2011.06.17 0 0 27673

...neked... :-)

Előzmény: Schaf (27671)
zöldtinta Creative Commons License 2011.06.17 0 0 27672

Kérdésem volna a szakértőkhöz.

Hogyan lehet feltenni C720-ra, IG8. Megkérem az álszenteket, olvasva az alábbi bejegyzéseket, akkor szóljanak, ha megértik, hogy volt egy cég 

aki azt ígérte, hogy frissíteni fog, jelen esetben a MIO, de már több éve nem tette.  Nem láttam egy felháborodott beírást sem ezzel kapcsoltban. 

 

Tehát most se háborogjanak, hogy nem egy multi vagyok, aki meg akarja szegni, itt erkölcstelennek hirdetett szabályt.  Azt hiszem vártam eleget.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!