Ja, csak az a baj, hogy ez a te esetedre nem vonatkoztatható, mert a te helyesírásodat speciel nem kifogásolta senki. Te magad fogalmaztál úgy, hogy "helytelen helyesirásom", és én írtam később, hogy az automatikus helyesírásellenőrző mindenütt ott van, tehát azt nem igénybevenni szándékos.
Itt a
- fórumosok által vélt, vagy a
- szándékolt, vagy a
- valódi jelentésekkel van baj, illetve mindhárommal. Ezt kifogásolták. Például senki nem érti, minek kellett a vén Steimetzt megfogatni a sírjában. A kísérő vezeték fogalmára többen rákérdeztek, hiába. Ésígytovább.
Tudtok e ajánlani olyan műanyag csövet védőcsőnek, 20mm-es, ami egyenes(elég 50cm hosszú), és a teherbírása megfelel pl egy symalen vagy hasonló 20mm-es védőcsőnek.
Hogyne károsodhatna, ha a megengedettnél kisebb ívben hajlítod. Az ív "hosszabb" oldalán az ér, erek nyúlni fognak, csökken a keresztmetszet. Nagyobb keresztmetszet esetén nem tud nyúlni, szinte "lapos" lesz a kábel annyira összepréselődnek az erek. A megengedett ívben hajlított kábelnél is esélyes, hogy a hosszabb íven hajló erek elmozdulnak a köpenyben.
A sarokba két ívvel tudsz bekanyarodni, úgy hogy ne törjön. Az első ívvel bekanyarodsz a sarokba, úgy hogy ott függőleges legyen a kábel, a másik ívvel pedig rákanyarodsz a másik falra. Tehát a két fal között, a sarokban lesz egy kis függőleges szakasz, és ez ívben megy át a vízszintesekbe mindkét falon.
Réz vezeték jobban bírja a hajlítgatàst mint az alu. Nyugodtan meghajlíthatod 90 fokban is. Csak ne túl sokszor, de gondolom ha elsőre nem is, harmadjàra sikerül eltalàlni a megfelelő ívet és azt ki fogja bírni!
Majd el felejtettem, egy két fontos infó lemaradt. Új falon kívüli kapcsolóval is teszteltem, azzal sem oldódott meg a probléma, pedig az két sarkú kapcsoló volt, tehát az se játszhat, hogy csak a nullát szakítom meg
Tanácstalanul állok egy probléma előtt. Egy régi raktárhelység meglévő két kültéri lámpáját cseréltem le két ledes fényvetőre. Mindkét lámpát külön külön egy falon kívüli kapcsoló üzemeltet. Azonban a probléma ott jelentkezett,hogy lepakcsolt állapotban is egy minimálisan világítottak a ledek. Kimértem 50V feszültség volt a kábelben megszakított áramkör esetén. Régi alumínium vezetéket és fut mindenhol, befolyásolhatja ez ezt a problémát? Hozzá teszem 3 fázis van a területen. Valahol esetleg még lehet törve a régi alumínium kábel, és a feszültséget átvezetné?
Amit még furcsálltam, hogy 244-245V feszültség van egységesen az egész komplexumban, csak csak 5-6%-al magasabb feszültség van. Vagy ez normálisnak tekinthető?
A kulcsszó: maurerpfanne / mörtelpfanne. A "pfanne" az németül a serpenyő (amiben főzöl a konyhában, sok étterem nevében is szerepel). Ami a hivatalos németben a "pfanne", az vagy bajor, vagy osztrák tájszólásban: "pfandel", kiejtve fandel. Ebből lett a magyar nyelvben a fándli.
A földkábelek fekete burkolata egyúttal UV álló is.
Ha nem földkábeled van, akkor tedd be pl egy KPE csőbe, az is UV álló (a korommal színezett fekete anyagok jól bírják az UV sugárzást).
Persze a nem-földkábelt később nem teheted be a föld alá (KPE csőben sem), a földkábelt meg igen .
A kerítésen nem tilos vezetni a kábelt, ott maradhat akár 100 évig is. Kerítés magasságban nagyobb a megsérülés veszélye, ezért ha hosszú távon ott marad, akkor én ott valamilyen védőcsőben vezetném akkor is, ha az UV miatt amúgy nem kéne.