Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

hulla Creative Commons License 2004.04.15 0 0 121
Axter!
akkor azért írnak 7 hangszórót mert az a kettő nem szól tehát 9-2=7 háhá megy ez nekem :D
nemtom minek kellett a szélvédőhöz rakni azt a hangszórót... ja és amúgy gratula az autódhoz :)
Előzmény: Axter (120)
Axter Creative Commons License 2004.04.13 0 0 120
Sziasztok! Nekem is van oktober ota egy " C " Vectrám 2.0 DTI motoros. Ha még nem oldodt meg a hangszoró kérdés elárulom hogy a 9-ik hangszoró a müszerfalon középen közvetlenül a szélvédőnél szól. Sokat kerestem én is és egyszer ablaktisztitás közban fedeztem fel. A hátsó ajtókon (bár még nagyon nem figyelgettem) leht hogy tényleg nincs kis hangszoró mert ha csak hátra rakom a hangot a magassak megszünnek létezni. Lejebb olvastam hogy rossz uton zorgő hang jön a bal oldali ajtok felöl. Nos ez nálam is vagy egy darabig idegesített de már nem mindig "veszem észre"! Egyébként ez idáig -remélem nem kiabálom el- nanyon jó benyomást tett rám az autó. Nekem a 100 LE a dizel nyomatékkal bőségessen megfelel még előzősnél sem kell visszakapcsolnom, na meg a fogyasztás az vegyes fegyes használattal 5,2 - 5,7 liter.

További kelleme autózást mindenkinek !

Axter

hulla Creative Commons License 2004.04.12 0 0 119
Laga!
az a lényeg hogy ami neked kell benne van. az is igaz hogy a két autó között van egy "kicsi" méretbeli különbség :))) volt tapasztalat mind2höz. naponta kb. mennyit szoktál vezetni?
Előzmény: laga (118)
laga Creative Commons License 2004.04.11 0 0 118
Hali!

akkor még nem látszot, hogy fél év mulva már akciózni fogják a kocsit! utolag persze jobb lett volna, de továbbra is állitom, hogy nem rossz az 1.6-os.
Fullosabb Astra?? mit nevezel fullosnak?
Légkondi? Van benne (nem kétoldali és digit, de van benne) légzsákok? 6 db! ABS? Van! Cd-rádió? Van!
Nekem ami kellett az benne volt ebben is!

És hozzá kaptam egy ÓRIÁSI belső terű autót (Astához képest biztos)

Szerintem jól döntöttem!

Laga

Előzmény: hulla (117)
hulla Creative Commons License 2004.04.08 0 0 117
Hali!
nem gondolkodtál azon hogy inkább vársz még egy negyedévet gyűjtöd a pénzt és inkább veszel egy 1.8-ast? vagy ebből az árból miért nem vettél egy fullosabb Astrát? inkább a kényelemre helyezted a hangsúlyt?
nem értem egyesek mit nem tudnak megszokni az indexen, szerintem tök király.
Előzmény: laga (116)
laga Creative Commons License 2004.04.07 0 0 116
Hali Mindenkinek!

Én 2002 decemberétől vezetem a kocsit de sajna csak most fedeztem fel ezt a topikot.

Szóval egy Vectra C 1.6 -om van!

Elöször "nagyon féltem" a motor teljeítményétől, hisz 1.6 100 pacis masina egy 1,3 T autóban, hát nem lesz túl vidám, de sajna erre volt keret!

egyetlen extra benne (rajta) a metálfény ami Moonland müvésznévre keresztelték.

tudni kell, hogy elötte egy AUDI 100-as 2.0 16v-m volt maga 142 pacijával, szóval nagy visszlépésnek tekintettem a dolgot.

Az átvételt követöen értek az első (késöbb még több) meglepetések.

Az autó iszonyú csöndes volt! (nem is véletlenül a kategoriájának legcsöndesebb autója!!)
A motor a hozzá nagyon passzoló váltóval rácáfolt várakozásaimra és egy nagyon kellemesen vezethető, akár dinamikusnak is mondható autótvezetek nap mint nap. És ezt még az AUDI után is merem állitani! Természetesen a 4 ember + csomagokat megérzi, de városi gyorsulásokhoz, stb kiváló partner tud lenni. Ezt lassan másfél év és 42e Km után is bizva állithatóm.

Garanciálisan csak az egyik fütőszállamat kellett reparálni, de a szervizben (2 hét várakozás a repair készlet útán) gyorsan megcsinálták.

Olajat egyszer kellett, 15e km után 1l utántöltenem, de ezt eddig még minden autómnál igy volt ezért nem rökönyödtem meg rajta (föleg a használati utasitás részletes elolvasása után).

a hifi sajna nem egy csúcsminőség, de elmegy kategoria. (gondolkodom esetleg a hangszorók jobbra cserélésén, de egyenlőre ez otthon heves ellenállába ütközik)

Az indexet egy kicsit nehezen szoktam meg, de mára már a hagyományosok müködése nem esik kézre4

szóval ennyi egyenlőre!

Üdv

laga

HaPZi Creative Commons License 2004.04.05 0 0 115
Sziasztok!

Voltam szervízben. A csomagtartót beállították, sokkal jobb! Közben rájöttem, lehet, hogy én is meg tudtam volna csinálni. Ugyanis ott vannak a kis kalibráló csíkok a zár alsó (nem az ajtón lévő) felénél. Valszeg olyan mint az ajtók zárja, azokat is csavarral lehet le-fel állítnai +/- fél centit. A ciccegést nem tudtam reprodukálni (Murphy) és most, hogy melegebb van tényleg nem is hallom. A szerelő azt mondta, hogy valami a fűtőrendszerrel kapcsolatos (Zola-nak lehet igaza, valami hőkapcsoló, vagy ilyesmi) dolog csinálja amíg be nem melegszik. Szerinte természetes, nem kell foglalkozni vele.

Hulla: Az itteni szervíz árait még szerencsére nem ismerem mivel garanciális a kocsi és kötelező sem volt még. De biztos vagyok benne, hogy nem olcsóbb mint az osztrákoknál a többi árakat ismerve. Van egy autósműsor, valami Turbo vagy ilyesmi néven az egyik Francia adón. Nem olyan poénos mint a Totalcar, de legalább többet mutatnak a kocsikból mint a műsorvezetőkből... :-)

adios,
hpz

hulla Creative Commons License 2004.04.02 0 0 114
semmilyen cc-cc hangot nem adott ki.
Előzmény: HaPZi (111)
hulla Creative Commons License 2004.04.02 0 0 113
HaPZi!
mennyivel drágább a szervíz? mert vmelyik indexes cikkben azt olvastam hogy az osztrákok ide járnak szervízelni mert ott rohadt drága.
Előzmény: HaPZi (109)
S.Zola Creative Commons License 2004.04.01 0 0 112
Ez a hang lehet valami relé, vagy hőkapcsoló, de az elpárologtatóban terjeszkedő gáznak is van ilyen hangja, mint amikor kinyitsz egy levegőcsapot, szisszen.
Előzmény: HaPZi (111)
HaPZi Creative Commons License 2004.03.30 0 0 111
Szia Hulla!

Nektek sem hallatszódott a műszerfal mögül ez a cc-cc hang? Én azért gyanakszom a klímára mert ha beállt a beállított hőmérséklet vagy ha ki van kapcsolva akkor nem hallom.

hpz

Előzmény: hulla (102)
HaPZi Creative Commons License 2004.03.30 0 0 110
Hulla:

Nem huzattam ki leszabályozásig, így nem tudom mi a vége 2-ben, kb. 85km/h-nál válthattam fel 3-ba és valahol 5500 1/s körül lehetett a fordulatszám. Persze ezt csak a szemem sarkából láttam, így nem simán lehet +/- 10%...

hpz

Előzmény: hulla (100)
HaPZi Creative Commons License 2004.03.30 0 0 109
Szia Tschaby!

Megkérdeztem egy kollégámat akinek már jópár kipörgésgátlós, 4x4-es, 150+Le-s BMW-je, Volvo-ja, stb. volt. Azt mondta, hogy minden kipörgésgátló ilyen hacsak nincs valamin extrém széles felületű gumid akkor előfordulhat, hogy elkapar. Végül is érthető, hiszen a TC nem tudhatja a konkrét fizikai paramétereket (surlódási együtthatók, az elkövetkezendő pár mp-ben várható motorfordulatszám, pontos súly adatok, stb.). Így ki sem tudja számolni, hogy mi az a max fordulatszám amire engedi felpörgetni a motort (ráadásul a kuplung állását is bele kéne számolnia, vagy nem a főtengely fordulatszámot használni). Amit tud, az az, hogy ha megcsúszást érzékel akkor visszavesz. Ha még mindíg nem elég akkor megint visszavesz míg teljesen meg nem tapad a kocsi. Végülis logikus, csak végig kellett gondolnom.

Most fogok időpontot kérni a szervíztől, megnézetem a csomagtartó zárat meg a ciccegést a műszerfal mögülről. Túlnyomórészt itt akarom szervizeltetni, hacsak pont nem arra a pár hétre esik valami kötelező szervíz amikor éppen otthon vagyunk. Jobb ha kialakul egy "face-faktor" az itteni szervízben is, meg tényleg többet vagyunk itt, mint otthon.

hpz

Előzmény: tschaby (103)
opelbolt Creative Commons License 2004.03.29 0 0 108
elég sok mindent tudok az opelekről
hulla Creative Commons License 2004.03.28 0 0 107
Opelbolt!
csak nem valami szervízes vagy?
Előzmény: opelbolt (106)
opelbolt Creative Commons License 2004.03.27 0 0 106
ha valakinek nem tetszik az ecoflex,akkor át lehet állítani az autót ecofixre is.ez azt jelenti,hogy a szervizperiódus fix:1 év vagy 30e km.ilyenkor elég az autóba a sima 10w40-es olaj is,mert az ecoflex csak a gm-ll-a025(benzin) vayg a gm-ll-b025(dízel) olajokkal megengedett.
de sajnos egy pár vectr-ban rossz a műszerfal szoftvere és hiába állítják be a szervizben megfelelően,idő előtt lejár a periódus és világít az olajoskanna+villáskulcs.ilyenkor műszeregysége kell cserélni.
mindenki saját maga dönt hogy ecoflex vagy fix,de nem biztos hogy jól jársz a flex-szel,amihez még az olaj is drágább(nem sokkal)
2004-és modellévtől, az összes opel ecoflex-szel jön ki gyárilag,az astra-g és zafira kivételével
tschaby Creative Commons License 2004.03.26 0 0 105
ECOFLEX

Mint írtam elfogyott a km, bevittem a szervízbe, ott kapásból mondták, hogy bizony ez az Ecoflex lényege, hogy az intelligencia vizsgálja a motort, olajt, stb és annak megfelelően dönt mikor kell vinni. Ha ez csak 1 év és 16 ekm, akkor annyi. Kb 50-55 eFt, ha nem kell fékbetétet cserélni.

Na jól van, tegnap elmentem, hogy egyeztetek időpontot, másik szervízfőnök, mondom mi a bajom, küldi a villanyost, az viszi a műszert, matat, majd jön vissza, hogy az előző szervíznél rosszul állították be a dátumot, most már jó, mehetek nyugodtan????!!!!

Nem firtattam, örültem, hogy kerestem 50eFt-ot. Csak mi van, ha tényleg az elektronikának lesz igaza?

Előzmény: tschaby (95)
tschaby Creative Commons License 2004.03.26 0 0 103
HaPZi

A klímában a cicegést én nem hallom (mármint a saját kocsimban :)), azt meg kellene nézetni.

A kipörgésgátló nálam is hasonlóan viselkedik. Ha kicsit nedves az út és ki akarsz lőni, nem szabályoz le teljesen, nálam is előfordult hogy egy helyben maradtam. Sajnos ESP-m nincs.

A szervó halk zümmögése tökig tekert kormánynál úgy gondolom normális, ezt már olvastam más autó tipusnál is, korábban az Astrámnál is hallottam.

A csomagtartón mindenképpen állítani kell. Mo-on szervizeltetetd az autót?

Előzmény: HaPZi (99)
hulla Creative Commons License 2004.03.25 0 0 102
értem, ez tök jó dolog :)
Előzmény: opelbolt (101)
opelbolt Creative Commons License 2004.03.24 0 0 101
a rohanó ember a következőt jelenti:
ha megnyomod a gombot és utána élesíted a gyári riasztót,akkor úgy fog beélesedni,hogy az ultrahangos belsőtér védelem és az emelésérzékelő nem fog működni,tehát lehet benne aludni,kutyát,nagymamát bennehagyni...

egyébként:
opel gyári,vadiúj alkatrészek eladóak.opel szerviz cd eladó.eladó új philips rc189-es autó rádió-magnó.06302029825

hulla Creative Commons License 2004.03.19 0 0 100
HaPZi!
na akkor most letesztelted :) kettesben mennyit megy az autó? a 2.2-es megy kb. 105-ig ;)
Előzmény: HaPZi (99)
HaPZi Creative Commons License 2004.03.16 0 0 99
Sziasztok!

A napokban átlépte a kocsi az 1600km-et és kicsit
meghajtottam, végre kipróbálva mit tud produkálni.
1-esben és 2-ben, 3-ban kihuzattam kb. 5500-as fordulatig (még bőven a redline alatt), ráfékeztem 70-ről, 40-ről, körforgalomban huzattam 2-ben és mindezt esőben. Szerencsére az a városszéli út ahol próbálgattam este 10-re már teljesen kihalt volt, így nem kellett másokra figyelnem. A TC+ egyes padlógáznál elég érdekesen viselkedik. Kb háromszor apró szakaszokra kikapar, megtapad, nyik-nyikk-nyikk aztán végleg megtapad és nekilódul a kocsi (közben lehetett érezni az égett gumiszagot). Én azt hittem egyszer sem hagyja elkaparni....hmmm? Az ABS és az EBD meg úgy alapjában véve az egész fékrendszer nagyon hatásosnak tűnt 70-ről padlófékezve úgy lassult mintha fékezőernyők nyíltak volna ki. Érdekes, hogy az ABS csak kb. 40-nél kezdett kattogni. Addig lehet, hogy nem nyomtam eléggé be a féket?
Az ESP Plus-t viszont megint csak nem tudtam tesztelni. A körforgalomban 2-ben 50-60km/h val rá-rá gyorsítgatva csak nem akart bevillanni a kontroll-lámpa pedig a haverom szerint már éppen megindult a kocsi orra kifelé. Az egész után remegő lábakkal szálltunk ki, pedig csak 122Le volt "meglovagolva". Nem is fogom soha ilyen határon hajtani, de olyan szempontból fontos tapasztalat volt, hogy tudom kb. mire képes az autó.

Az eddigi 1600km alatt az átlagfogyasztás 7,9volt. Ez saccra kb. 70%autópálya 130-al, 30% 4km-es városi autókázás.

Ugyan még olyan hosszú útra nem mentünk, hogy elfogyott volna a teljes tank, de legutóbb egy fél tank 362km-re volt elég. Ebből extrapolálva kb. 724km a teljes tank. Vagyis kb. 8,4l/100km a fogyasztás 130-140-el menve 80%-ban autópályán 20%-ban kis hegyi utakon 80km/h-val. Mindez 1500km-es korában, Alpesi autópályákon Svájc szívében(hegyre föl-hegyre le).

Észrevettem, hogy álló helyzetben ütközésik tekerve a kormányt balra pont amikor koppan, hallani lehet, hogy a szervó halkan zümmög. Ha visszaengedem egy 1/8-ad fordulatot akkor már nem csinálja. Mintha próbálná mégjobban fordítani, de mechanikusan már nem lehet és azért zümmög. A másik dolog amit már lehet, hogy említettem, hogy klíma automatika néha hallkan "cicceg" egyet, "cc"-"cc" hangot adva. Ez normális?. Ami a legjobban bosszant, hogy a csomagtartót sokkal erősebben kell becsapni mint indokolt lenne. Voltunk kinnt a Genif autószalonon, ahol az Opel standon végigcsapkodtam az összes Vectra csomagtartóját és mindegyik sokkal könyebben záródott. Lehet, hogy beviszem majd a szervízbe, hátha tudnak állítani valamit rajta. Vagy megszokom.

üdv,
hpz

hulla Creative Commons License 2004.03.05 0 0 98
amikor a totalcaron tesztelték a vectrát, akkor az ESP-jét nagyon dícsérték, hogy tényleg csak akkor avatkozik közbe amikor szükség van rá.
Előzmény: HaPZi (97)
HaPZi Creative Commons License 2004.03.05 0 0 97
Szia!

Megírom majd, bár nálam még odébb lesz, most léptem át csak a 800km-t. Csak hétvégén mentünk vele, hétköznap nem nagyon. Majd a hazautak dobják meg.

Egy kisebb körforgalomban próbáltam bevillantani az ESP lámpáját, de sehogy sem sikerült. 50-el belementem, már majdnem kicsúsztam az ülésből, de simán csak a futóműre támaszkodva vette a kört. Az elektronika nem avatkozott közbe. Ennél gyorsabban nem is mernék bemenni, úgy látszik hang vagyok az autó lehetőségeihez képest. Ami azért valahol megnyugtató...

Neked nem szokott a műszerfalon belülről halk "ciccegő" hangot adni ha megy a klíma? Mi lehet az? Rendszertelen és olyan halk, hogy nem is hallom csak ha áll a kocsi. Lehet, hogy valamit mintavételez az elektronika amihez ki-be kapcsol valami?

üdv,
hpz

Előzmény: tschaby (96)
tschaby Creative Commons License 2004.03.05 0 0 96
HapZi!

Nekem érdekes tapasztalataim vannak a 2év/30e km-ről és az ECOFLEX-ről. Amikor átvettem a kocsit megcsinálták az olajcserét, és lenullázták. Ez tavaly márciusban történt. Most, 16000 km után már csak 1000 km-t ír ki a szervízintervallum kijelzője. Egyszer öntöttem bele kb fél liter olajat. Mivel én elég sokat használom városban, kíváncsi leszek, a Te tapasztalataidra.

Előzmény: HaPZi (91)
tschaby Creative Commons License 2004.03.05 0 0 95
Az olajfogyasztásról még annyit, hogy a gépkönyv szerint 0,6L/1000km!! Ezt mindegyik motorra írják az 1,6 tól a 3,2-ig, + diesel.
Azért ennyire nem horror a helyzet, de a tartalék nem árt!

Előzmény: tschaby (84)
hulla Creative Commons License 2004.03.01 0 0 94
igen, megkaptam, köszönöm :)
Előzmény: HaPZi (93)
HaPZi Creative Commons License 2004.02.28 0 0 93
Hulla:

mail ment.
Egyébként 122Le.

hpz

Előzmény: hulla (92)
hulla Creative Commons License 2004.02.27 0 0 92
HaPZi!
írtam neked mailt, megkaptad? arra a címre ami az adataidban szerepel.
az 1.9CDTI jó kis moci lesz, főleg a 150 lovas :) a tied hány lóerős?
Előzmény: HaPZi (91)
HaPZi Creative Commons License 2004.02.26 0 0 91
Sziasztok!

Uhuhu:
Kösz a tanácsot, nem fogom keverni. A napokban átrágtam magam a kézikönyvön (francia) és okosodtam a kocsival kapcsolatban. Az olajra ott is azt mondják, hogy minőségre GM-LL-A-025, viszkozitásra meg 0W-30, 0W-40, 5W-30 vagy 5W-40 az optimális a Z18XE-be. Ha a ezek közül van valamelyik a kocsiban és ezzel is tölti után az ember akkor megmarad az EcoFlex szervízciklus által előírt 2év/35ekm olajcsereperiódus. Viszont ha a még mindíg megengedett, de nem pont ugyanolyan minőségű olajjal (nem GM-LL-A-25, de legalább ACEA-A3/B3 és ugyanaz a viszkozitás mint ami benne van) pótol az ember max. 1 litert akkor lecsökken 1év/30ekm-re a periódus.

Ami nagyon tetszik, hogy a kocsi figyeli a vezetési stílust is a periódus megállapításánál. Tehát ha az ember szép kímélően megy akkor igaz a 2 év, egyébként ha nyomja akkor hamarabb is jelezhet a számítógép. Hogy mik vannak! :-)

Másik dolog amire rájöttem, hogyan lehet az első-hátsó hangszórók között állítni az egyensúlyt. A "FADE"-et kell állítani és voila! :-) A "VectraC vagy Avensis" topic-ban Aga azt írta, hogy nem lehet állítani, pedig mégis.

Apropó, nem tudja valaki megmondani hol van a 7. hangszóró? Uhuhu, te biztos tudod! :-)

A [TP] útinform hangerőt is végre lehet állítani, hogy ne ordibáljon ezerrel. Ugyan nem lehet tetszőlegesen halkítani, csak egy +/- 3-as skálán, de azért az is valami. A Corsa-ban rendszeresen halálra ijjedtem amikor beleüvöltött Hans-Jürgen a német sztrádán az andalító zenébe, hogy "Achtung-achtung stehende stau bei..."
Lehet, hogy ott is lehet állítani? Majd megnézem.

Most olvastam valahol, hogy nyártól már lehet kapni a Vectra-t 1.9CDTI-vel is. Grrrrr. Kicsit bosszus vagyok, mert arra a motorra rászántam volna a több pénzt (a 2.2DTI-re nem) csakhát november végén amikor rendeltem a kocsit még semmit nem lehetett tudni róla!

üdv,
hpz

Előzmény: uhuhu (89)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!