Érdekes, én a nagy pofonok archozvétele után rendszerint rászabadulok a hűtőszekrényre és ez jár nekem! felkiáltással magamhoz veszem kiolvasztatlanul a tartalmát. :-)
(Nálam a legjobb módszer a fogyókúrára a rámszabadult nagy boldogság, akkor minden fontosabb, mint az evés és pikk-pakk betartom a magamnak kirótt szabályokat.)
Én azt hiszem, hogy a legfontosabb a fogyókúrában az, hogy az ember önmagához igazítsa a szabályokat és soha ne felejtse el azt, hogy öt-tíz kiló minusszal sem lesz belőle Cindy Crawford. :-) De hogy jobban érzi magát és ezáltal pozitív energiát küldöz a világ felé, az biztos.
Lappa
Ne is mondd, a párom már előre meg van ijedve, hogy hogy fogom viselni a terhességet, hogy nő a hasam, hízok stb.
De azért én már várom, nagyon-nagyon...
Egy kedves kolléganőm azzal vigasztalt, hogy egyszer csak majd kapok valami nagy pofont és annak hatására észhez térek és menni fog a fogyókúra.
Kb. ugyanezeket mondta egy zűrös kapcsolatomra is, amit nem tudtam lezárni, és igaza lett.
Remélem, hogy most sem tévedett. Csak jönne már az a pofon!
Más. A topik gazdája, SWEETozár üzenetét teszem itt most közre:
Egyszer csak lesz már elérésem, aztán lesz nektek nemulass,
majd megnézem ki hol tart. Azért sok sikert és kitartást kívánok
minden szenvedonek, lassan én is betársulok (újból xx-xx kg között
vagyok, ez a sok ünneplés...). :-)))
Vigasztaljon aza a tudat, hogy egyhetes szabim alatt visszamászott rám egy teljes kiló. Hja, az édes semmittevés (+ az édes csokik)... Még jó, hogy nem egy hónapra mentem szabira!
Kedves Beny,nekem a nyári farmerom (36-os) a cél,már elővettem megnézni,hogy nem ment-e bele a moly:)) Felpróbálni még nem mertem,gyanús,mintha a téli hidegben kissé összement volna.
A menses előtti depresszió ellen van egy tutti tippem.
A hatása cirka-kábé 9 hónapig tart,és közben fogyózni sem kell.:))
Na,nem jó ötlet?
Gratulálok mindenkinek, akinek sikerül fogynia, én sajnos nem dicsekedhetek semmivel. Talán nem megfelelő a holdállás, vagy mit tudom én, de lehet, hogy csak gyenge az akaratom.
Ez az ivós dolog nekem nagyon nem jön be, másfél-két liter, jesszasz, max. sörből bírnék annyit magamhoz venni, azt meg ugye nem olyan nagyon kéne, ha az ember fogyókúrázik.
Én tkp. csak éjszaka vagyok szomjas, de akkor mindig. Hogy ez vajon mitől van?!
Nbb, egyél a salátához kenyeret, meg husit, akkor nem is kell nyúlfog! :))
Ja, azt el is felejtettem megírni nektek, hogy a párom is kúrázik. Igaz, ez inkább méregtelenítő kúra, mintsem fogyó, a lényeg az, hogy hétfő reggel óta csakis száz százalékos, cukor- és tartósítószer-mentes gyümölcsleveket vesz magához, ötödik napja semmit nem eszik. Állítólat ettől nagyon jól érzi magát, évente 2-3 alkalommal is megcsinálja. Mivel most fogyni is akar, a jövő héten tervezi megismételni. A hétvégén meg saláta lesz a kaja. Majd nyúlfogakat növesztek : ))
Örülök, hogy itt vagy! Szánom-bánom a vétkeimet, de nem fogyókúrázok. Tudod a havi "baj" előtt, teljesen feldagadok mindenütt (vagy legalább is így érzem és látom magam) és nagyon rossz a közérzetem. De ahogy megjön, egyből lemegy 1 kiló és lehet, hogy hülyeség,de teljesen jól érzem magam a bőrömben. Sportolok, nem zabálok, így stagnál a mérleg is. Tudom, hogy lenne pár kiló, amitől megszabadulhatnék, de most úgy jól elvagyok, majd menstruálás előtt megint rám jön a depresszió.
És Te hol tartasz?
Ebben a folyadékbevitelben tényleg lehet valami,kedves Aquila,mert amióta többet iszom,szinte soha nem fáj a fejem.(Pedig nekem is van férjem!)
Én gyümölcsteával indítottam,ami nagyon fincsi volt,de miután még éjjel kettőkor is malmoztam a benne lévő élénkítőszertől,hát átálltam a Zöldtea hársfavirággal készítményre.Elég jó.
Beny,hogy állsz a fogyózással? Nekem már lötyög a farmerom,a végén még belefogyok a
36-os gatyáimba?
Hol van az a "fenékkerekremaszírozó" izé?
A pörkölt elfogyott. De mit szólsz a túrós tésztához?:)))
Az bezony citrom és kálcium keverve. Csak a citrom ízűeket iszom meg, más citrom ízűről nem hallottam még. (legalábbis a cég nem rendelt még másmilyet, otthon meg nem néztem, hogy mit isznak Ötsimék)
Tényleg! Szerintetek érdemes valamiféle multivitamint szedni? Vagy a gyümölcsökből elegendőhöz jutok mindből? Bár, ha a mindenféle újságokban írtakat elhiszem, akkor szinte minden nyomelemből pótlásra szorolunk.
Yv: van még abból a pörköltből?:)))
A 2/3 Plussz az ugye nem csak kálcium? Valami mást sem árt inni mellé.
Tegnap edzésen a hasazás kifejezetten jó volt, hasogatott, meg szinte görcsölt, de hát ettől fejlődik. A vállam és a hátam is le van fáradva, isteni érzés!:))) Ma asszem lábazni fogok otthon: 6 perc lovaglóállás, és min. 6 speckó gugolás.
Ez a "csak" ugye irónikus volt? Hiszen ki más etetné, ki más küldené sprotolni, ki más mutatna példát, ki más nevelné egézséges életre?
Lehet úgy is elkényeztetni azt a gyereket, hogy közben egészségesen tápláljuk, mozgásra neveljük. :) Pl. Anya barátnője, akinek 24 ill. 26 éves lányai vannak + unoka, a mai napig kényezteti a lányait. Mégis mind a két lány vékony. Mozognak rendszeresen, egészségesen esznek. Pedig két olyan akaratos "libát" nem túl sokat látni.
Folyadék bevitel.
Tényleg kell. De pl. ha csinálsz sovány tejből, gyümölcsből, édesítőszerből turmixot az is folyadék. Sőt diétás szörpivel is nagyon finya a tej összekeverve.
Nem kell feltétlenül vízben gondolkodni.
Vizet nem tudok inni, csak ha szomjas vagyok. Ez az ásványvízre is igaz. Üdcsit nem ihatok, bár az már menne több. Teát hordtam be magammal két literes üvegben, hogy azt meg kell inni. Meg is ittam. Na egy hét után rájöttem, hogy biztos a teától van állandó hasmenésem:( Szeretem, szeretem, de nem szabad túlzásba vinnem.
Akkor azt mondtam, hogy nem baj, akkor nem iszok annyit. Aztán megkérdeztem a kozmetikus és biosz tanárnak tanuló barátnőmet, hogy most mi a fene legyen, mit igyak. Erre monda a turmixot. És pezsgőtablettás víz és hasonlók.
Most reggel 1 l turmixxal indítok, mint reggeli. Ez laktat is, és folyadék is. És máris megvan a napi folyadékbevitel fele. Ezekután itt bent kalciumos pezsi tabletta következik, két-három pohár/nap. Délben egy pohár hideg üdcsi, hogy felébredjek. (a kávétól rosszul vagyok) Ez az újabb 1 l további folyadék. Otthon vizet iszok vacsira, esetleg teát.
Nem viszem túlzásba az ivást, mégis eleget iszom.
Tegnap úgy döntöttem, hogy Maszat kutyám immár emberek közt is sétálhat, ezért nem a rétet vettük célba, hanem Anya barátnőjéhez sétáltunk le. A kuty gondoskodott arról, hogy a karizmaim ne senyvedjenek. Kicsit vad a szentem, ha egy nálánál nagyobb kutya megugatja, akkor visszaugat, menne a kerítésnek. A kicsiket persze messziről jól le.... Na de a lényeg, hogy a nagy-kutyás kerítések előtt fel kellett kapnom, és kézben vinni, hogy haladjunk is valamit. Már nagyon nehéz a drága:))) Na ez is egy jó sport, ezt megsétáltani...
Találkoztunk idén talán még nem is látott ex-szerelmemmel. Ahogy végigmért:)) Lányok, azt látni kellett volna:) És azt mondta, hogy jól nézek ki.. Ezért kell diétázni:)) Ennek következtében álmomban bombanőt játszottam, akit megbámulnak a fiúk:) /ugye a tudatalatti:))) pedig nem mindig szeretem, ha megnéznek/
Aztán fürdés közben megláttam, hogy repedek:(( Ez nem csak rohamos fogyásnál szok lenni?? Nem fogytam olyan hú de sokat, akkor miért?? Végül is nem zavar, mert a fürdőruciból se látszik ki, de akkor se kellene. Lehetséges valami krémmel csökkenteni a csíkosodást?
Beny, már a fene se emlékszik olyan jól, de mintha olyan 7-8-szor lettem volna... Látszata TÉNYLEG semmi nem volt, igaz, hogy 3 liter folyadékot még életemben nem ittam meg egy nap alatt. Én is azok közé tartozom, akik napszám elvannak ivás nélkül. A férjem folyton csesztet, hogy biztos attól fáj a fejem, hogy nem iszom. Az istennek se akarja elhinni, hogy leggyakrabban tőle fáj:))) Na szóval szerintem ez nem olyan hatékony módszer. De bevallom, engem a cellulitiszem sokkal, de sokkal kevésbé izgat, mint a túlsúlyom, ami viszont sajna tetemes. Két éve lenyomtam 15 kilót, abból 5 visszajött, és most hiába kezdtem el megint, nem haladok egy centit se. Mondjuk a diétát se tudom megtartani, úgyhog ez nem csoda.:)
Én is láttam a riportot az elhízott gyerekekrôl a tv-ben. A szülôk csak annyiban hibásak, hogy a gyereknek engedik, hogy töméntelen mennyiségben tuszkolja az arcába a kalóriadús kajákat (chips, kex, csoki stb.), kevés zöldséget-gyümölcsöt etetnek velük, kímélik a kis porontyot (nem járatják uszodába, kocsival hozzák-viszik a suliba, nehogy elkopjon a gyerek lába.) Bár nekem még nincs gyerekem, lehet, hogy én is el fogom kényeztetni, de ez a gyerek rovására megy csak.
Amúgy én ma kezdtem el fogyózni (nem tudom, ti mennyire vagytok túlsúlyosak, én 54 kg vagyok, 5 kg-ot kéne leadjak, hogy jó legyen a közérzetem.) Nem akarok túl drasztikus lenni magamhoz, ma 2 szelet natúr csirkemellet ettem vegyes fôtt zöldséggel, de már most éhes vagyok. És ha éhes vagyok, leesik a vércukrom, és elkezdek szédülni.) Ti hogy csináljátok, hogy ne fájjon annyira? Szerintem, ha csak gyümölcsöt eszel, az túl sok savat csinál. Gondolom, elbb a gyomornak egy kicsit össze kell szikülnie ahhoz, hogy ne legyen állandó éhségérzeted. Neeeem?
Masszázs: állítólag az RTl-Klubon is volt az a masszr néni, aki csodákat mivel. Az egyik ismersömnek löttyedt volt a feneke, és kerekre masszírozta. Igaz, utána voltak rajta lila foltok, mert a hatékony fogyasztó masszázs fájdalmas. Lehet, hogy kipróbálom.
Van valakinek tapasztalata a szepsegszalonos fogyasztasokkal? A Dieta magazinban hirdette magat az egyik es hallottam egy masikrol is, nagyon szepeket mondanak, de nem tul olcsoak, igy erosen meg kell gondolni, hogy erdemes-e... Nagyon remelem, hogy kozuletek valaki tzud valamit...