Keresés

Részletes keresés

SPACEBOY Creative Commons License 2003.08.29 0 0 931
Persze,Őrá gondoltam...
Előzmény: rage (930)
rage Creative Commons License 2003.08.29 0 0 930
A Péter nevű srác, a bolt vezetője (az az őszes hajú) azóta is ott van, immár 100 éve:))

Nem ő volt?

Előzmény: SPACEBOY (929)
SPACEBOY Creative Commons License 2003.08.29 0 0 929
Régóta nem voltam bent,de legutóbb amikor bementem a srác simán rámvágta,hogy "derég láttalak kjúros cimbora"...pedig nem is úgy nézek máá ki:-))
Előzmény: rage (928)
rage Creative Commons License 2003.08.29 0 0 928
Nem, én helyettesítettem őt, amíg kint volt külföldön , 1991 tavaszától őszig
:)

Azt hiszem, Rocky továbbra is kint van:)

Előzmény: SPACEBOY (927)
SPACEBOY Creative Commons License 2003.08.29 0 0 927
Te vagy a Rocky?
Előzmény: rage (926)
rage Creative Commons License 2003.08.29 0 0 926
Akkor lehet, hogy tőlem vetted :))
Egyébként, a demo kazettát én csináltam:))

Előzmény: SPACEBOY (925)
SPACEBOY Creative Commons License 2003.08.29 0 0 925
Mi is onnan szereztük be:-))
Előzmény: rage (924)
rage Creative Commons License 2003.08.29 0 0 924
Azt hiszem, akikkel a Fővárosi Művelődési Házban Cult/Guns N' Roses klubba jártunk 1989-1990-ben, azok MTV nélkül is megvették a lemezt.

Egyébként tudom, hogy milyen várakozás előzte meg nálunk is, a Solaris-ban demokbol készült kazetták tucatjait adtuk el jóval a You Could Be Mine előtt

Vitték mint a cukrot

Előzmény: zAcsKO (923)
zAcsKO Creative Commons License 2003.08.29 0 0 923
Feltéve, hogy megismerik a zenekart. Nem tudthatom mi lett volna, ha nem látom meg az MTV-n a You Could Be Mine klippjét, lehet kimaradt volna az életemből az egész, de az is lehet, hogy haverok utján amugy is megismertem volna a zenekart.
Előzmény: rage (920)
Matyika_ Creative Commons License 2003.08.29 0 0 922
jogos, úgy látszik, minden zenekarban a vöröshajú a legnagyobb kurva, és a többiek csak felnőnek mellé. Látom a jövőt, Thom Yorke szexbotránya tönkreteszi a Radioheaet.
Előzmény: valleyboy (919)
SPACEBOY Creative Commons License 2003.08.29 0 0 921
...és mennyivel jobbak voltak a korai Appetite-os demókon!!!
Előzmény: rage (914)
rage Creative Commons License 2003.08.29 0 0 920
Akik a Gunst szerették, azoknak ez az album MTV nélkül is siker lett volna

Az viszont biztos, hogy MTV nélkül nem jött volna ki családostól a fél ország a koncertre....

valleyboy Creative Commons License 2003.08.29 0 0 919
a Spice Girls is alulról indult. nem láttad Geri Halliwell korai fotóit?
Előzmény: Matyika_ (917)
Matyika_ Creative Commons License 2003.08.29 0 0 918
ebben nem vagyok biztos, 10-12 százpontossal (meg 15 nyolcvanassal) lehet már történelmi egy album
Előzmény: valleyboy (916)
Matyika_ Creative Commons License 2003.08.29 0 0 917
te, komolyan, ez gyönyörű, hogy így alulról kezdték a gyökerektől, csodaszép, ezek hősok mind, apám, egytől egyig

aztán kettő és két fél album meg great commercial success után ugyanúgy bedőltek, mint a Spice Girls, ráadásul, hogy a hasonlóság még nagyobb legyen, dettó öten voltak, és volt köztük egy vörös hajú

amúgy olvastam a könyvet párszor

Előzmény: zAcsKO (915)
valleyboy Creative Commons License 2003.08.29 0 0 916
igen nagyjából erről van szó. meg lényegtelen is. nem minden százpont, én ebben inkább SpinyNorman 896-os hozzászólását osztom. az MTV nélkül ez sosem lett volna történelmi album, csak egy a diszkográfiából. pontosabban 2
Előzmény: Matyika_ (912)
zAcsKO Creative Commons License 2003.08.29 0 0 915
Noh azért a spájsz gőrlszhöz ne hasonlitsuk a GnR-t!
Nem tudom, olvastad e Mick Wall könyvét a GnR pályafutásáról, de nem ugy indult mint a spice álom. A leglehetetlenebb körülmények között kezdtek játszani, LA tele volt konkurens induló zenekarokkal, piszok nehéz volt kiemelkedni a mocsokból ahonnan indultak, ők maguk is irtó szerencséseknek tartották magukat, hogy a tömegből sikerült kiemelkedni. Első koncerteken még paradicsommal dobálták őket aztán lassan beindult a szekér. Az MTV felkarolás csak akkor történt amikor az appetite Guiness rekordos eladása után évekkel kijöttek a Use albumok és láttak ületet a dologban.

Előzmény: Matyika_ (912)
rage Creative Commons License 2003.08.29 0 0 914
Azt azért ne feledjük el, hogy a Use Your Illusion lemezen egy halom olyan dal van,
ami már jó régen kész volt

Nem egy még az Appetite környékén, vagy előtte született.
Lásd Don't Cry

A Use Your Illusion megjelenésekor a 30 dalból 15 már elég régóta demokon hozzáférhető volt.

Valaki írta a Think About You-t
Nekem is egyik nagy kedvencem:)

Örülök, hogy játszották utóbbi időben élőben is

zAcsKO Creative Commons License 2003.08.29 0 0 913
Nekem az I think about You a kedvencem:) Meg a Nightrain. De a többi se marad le sokkal.

Nekem amugy legelőször a You Could Be Mine tetszett meg, (a T2 azóta is a kedvenc filmem) és bevallom őszintén az MTV-n láttam először, éjjel nappal lestem a tévét mikor adják újra a klippet, aztán felvettem magnóra (videónk nem volt még akkor) és milliószór hallgattam, aztán elkezdtem beszerezni a többi számot is és végül a Guns-al együtt nevelkedtem éveken keresztül szinte mást nem is hallgattam.
A GnR számomra örök első, nincs rossz számuk, még ma is élvezettel hallgatom.

Előzmény: stonedrop (910)
Matyika_ Creative Commons License 2003.08.29 0 0 912
ez olyan, mint ha a This Is My Truth-ból hiányolnád a puritán tüzet szerintem, valóban nincs benne (illetve itt-ott akad), és tényleg elég Spice Girls-ös az életút, meg MTV, meg minden, de ez tök lényegtelen az UYI szempontjából, ami ezektől függetlenül egy ugyanolyan történelmi album, merthogy tele van százpontos számokkal
Előzmény: valleyboy (903)
stonedrop Creative Commons License 2003.08.29 0 0 911
Persze, hogy az MTV sokat tett a zenekar népszerűségéért. De a UYI nem azért lett dupla album mert azon jó sok MTV sláger elfér. Hanem azért mert ennyi remekmű gyűlt össze a fiúkban 4 év alatt. És amikor írták őket, eszükbe sem jutott az MTV. Hanem a tv kapta föl őket azért mert olyan jók lettek a dalok. De ettől még nem lett rosszabb az album.
Előzmény: valleyboy (908)
stonedrop Creative Commons License 2003.08.29 0 0 910
Csak egy számot akartam írni. Azért írtam a Mr. Brownstone-t mert nekem az a kedvencem. De Természetesen a Rocket Queen is remekmű. És az Anything Goes, a Nightrain, az It's So Easy is. De tulajdonképpen az egész album zseniális. Az MTV-s dalokat most direkt kihagytam. Pedig a WTTJ és a PC tényleg a legjobb számok. Talán éppen a Sweet Child a leggyengébb.
Előzmény: Luca_Brasi (907)
valleyboy Creative Commons License 2003.08.29 0 0 909
megjegyzem, nem azt mondtam hogy a roses MTV zenekar.
Előzmény: stonedrop (906)
valleyboy Creative Commons License 2003.08.29 0 0 908
nem tudom miért számít negatív bélyegnek ha az MTV-t összefüggésbe hozzák egy zenekarral. ez egy rossz beidegződés. mi nem reális abban amit leírtam? a use your illusion, hogy lett a "rocktortenelem egyik legnagyobb albuma"? persze kérdezhetném azt is miért hordott minden második lakótelepi gyerek Axl Rose pólót kockás inggel a derekán? azt ne mond, hogy bementek a Shark-ba, vagy az Áramütött aligátorba és meghallották a magnóból a lemezt.
Előzmény: stonedrop (906)
Luca_Brasi Creative Commons License 2003.08.29 0 0 907

es a Rocket Queen?

nekem az a kedvencem

Előzmény: stonedrop (904)
stonedrop Creative Commons License 2003.08.29 0 0 906
Nem tudom miért hisztis rajongói stílus az ha nemtetszésemet fejezem ki. Azért mert te az MTV-ről ismered a GNR-t, még nem MTV zenekar.
Előzmény: valleyboy (905)
valleyboy Creative Commons License 2003.08.29 0 0 905
szerintem nem erről írtam. ha valamit másként látsz ebben a monumentális GNR rocktörténelemben azt szívesen olvasnám. csak ezt a hisztis rajongói stílust mellőzd ha lehet.
Előzmény: stonedrop (904)
stonedrop Creative Commons License 2003.08.29 0 0 904
Aki a Sweet Childe O'Mine-t említi az AFD legnagyobb szerzeményei között. És nem mondjuk a Mr. Brownstone-t, az nem papoljon itt az MTV-ről. Te is onnan ismered a GNR-t. Nem véletlen, hogy a UYI-ről is csak a T2 filmzene jutott eszedbe.
Előzmény: valleyboy (903)
valleyboy Creative Commons License 2003.08.29 0 0 903
ezzel én is egyetértek. a rocktörténelem az első lemeznél kezdődött, olyan örök érvényű rockhimnuszokkal, mint a Paradise City, Welcome to the jungle és a Sweet child o'mine. a maga idejében akkor ez még réteg zenét jelentett. aztán jött a UYI ami jó-jó ugyan, de kiveszett belőle a puritán tűz és eredendőségét tekintve így olyan akár egy Edda sorlemez (na jó ez erős :-)). a T2 filmzene és az MTV persze sikeresen meghozta a tömegszindrómát, de a rocktörténelem ebben az értelemben inkább csak a Billboard listás helyezéseket jelenti és a trendet amit sikerült kihozni belölük. kellett egy pop idol a '90-es évekre, hát megtalálták. optimális helyzet, a GNR csinált egy világkörüli turnét, de aztán kész be is halltak ahogy kell. az életútjukat ilyenformán a modern korban még a Spice Girls is megvalósította. a múltból manapság nem lehet sokáig megélni (egzakt kivétel nyomott kishazánk), így Axel Foley elég nagy szarban van a visszatéréssel. hiába koncertlemez, meg lemondott turné és egyéb szarság. az MTV kicsontozta őket ahogy kell. a paranoia érthető, de a mai piac törvényszerűségeit nézve nem valószínű, hogy nagyobb lővést produkálhat valaha az életben, ezt ideje volna feladni. én azt mondom ha már erölködik adjon ki szólólemezt, váltson nevet, vagy ha ellenforradalmat akar legyen inkább a Queen énekese. ma már semmi sem volna botrányos, talán csak egy rossz visszatérés.
Előzmény: SpinyNorman (896)
valleyboy Creative Commons License 2003.08.29 0 0 902
Foley
Előzmény: Mike McCready (886)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!