Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.05.12 0 0 149390

"...lehet utálni egy csapatot bajnokként is, és imádni kiesőként is.."

 

Te újra feltaláltad a spanyolviaszt!

 

És a mostani csapatot melyik kategóriába sorolnád e kettő közül???

Előzmény: maydayray (149378)
andD Creative Commons License 2005.05.12 0 0 149389
Ahogy értesültem róla, a bíró minősíthetetlen tevékenysége miatt tiltakozásképpen nem vettük át az ezüst érmeket.
Előzmény: Greeneagle (149383)
rjdrain Creative Commons License 2005.05.12 0 0 149388
Hogy most mit lehet tenni? Nehéz kérdés. Pénz kell, csak nem mindgy milyen áron. Ha pl. Pelladyék jönnek,nézhetjük jövőre is Penksát és Sasut és nem lesz igazi változás. Akkor ki jöjjön? Európában igazán két klub modell van. Az egyik az olasz, amikor tulajdonosa van a csapatnak. Ilyen tőkeerős ember kevés van itthon. Ha meg külföldi a befektető, annak szándékai mindig kérdésesek. A másik klubmodell a spanyol-német, amikor egy klub amolyan non-profit rt-ként működik. Minden évben meg kell venni a részvényeket, értékük arányában bele lehet szólni a klub működésébe a tisztségviselők választása útján, a hozadék pedig a csapat szereplése. Ez ma Magyarországon járhatóbbnak tűnik. Kérdés , hogy lehet ezt megszervezni. Csapatunk történelme meglehetősen gazdag, vagyis számos kiváló sportoló és ember sportolt ebben a klubban. Nem létezik, hogy ne volna egy aki Furulyát felváltaná és azzá tenné a Fradit, aminek lenni kellene. Persze megint kérdés, hogy ki ez az ember és hogyan lehetne megkeresni.
A futballcsapat esetében konkrétan pénzügyi megszorítás, néhány jól átgondolt igazolás, a jelenlegi keret jó részének elhajtása és a fiatalok előtérbe helyezése ésszerű keretek között. Konkrétan. Hogy a fenébe lehet egymilliárd a büdzsénk? 20 játékos és 10 vezető havi 1 millás bérrel tb-vel együtt egy év alatt 500 milla. Mire kell a többi, meg amúgy sincs 20 1 millás focisánk, vagy egyesek ennél is többet keresnek? Huszti juniorszeződéssel focizik, Penksa milliókért próbálkozik. Hmmm...
Az edző személye. Maradjon LCS, küldjük el két hétre nyaralni, gondolja át ezt a félévet, nézze meg hol hibázott, hiszem, hogy tud tanulni a hibáiból, majd üljön le a vezetőkkel, mondja el mit szeretne, azok pedig akkor álljanak mögé, vagy rúgják ki. Igazából ki lehetne alternatíva? Én még mindig Csankot mondanám, de igazán olyan kiemelkedő nincs. Csertőit bedobta valaki, de félek Ő amolyan tipikus kiscsapat edző. Aki igazán alkalmas lenne, az már nincs közöttünk.
Játékosok. Összes légiós el, talán Botist tartanám meg, mert levegőben egy Gyepessel nem lehet kihúzni egy évet. Bognár, Tőzsér, Udvarácz el. Szűcs, Lipcsei, Rósa maradjon, de az edző és a vezetők üljenek le velük és magyarázzák el, hogy milyen magatartást várnak el tőlük, aztán ha ezt nem tartják be, tarcsi, majd el.
Gyepes, Huszti, Balog (cserevédőnek jó), Sowunmi (más poszton) maradjon. 4 igazolás. Egy jól fejelő rutinos védő (egy fiatal csapathoz kell), pl. Andruskó Kaposvárról, és neveljünk ki gyorsan 2-3 jól fejelő, fordulékony védőt. Középpályára Hajnalt vissza és Laskait a Nyíregyből, esetleg Bank szintén a Kaposvárról bár Ő védekezik inkább. Előre Oláh-t vagy Tiszát, a többi legyen saját nevelés. Teljesíthető fizetési igéretekkel szvsz a dobogóért küzdenénk.
Bocs a folytatásos regényért.
FradiKA Creative Commons License 2005.05.12 0 0 149387
Ertem en mirol irt.Egyet is ertek vele nagyjabol.
Előzmény: Törölt nick (149385)
mabelle Creative Commons License 2005.05.12 0 0 149386
udv mindenki

nekem az antwerpen elleni 3:1 "sötét zalaban " is nagy elmeny volt...........
Előzmény: R.P.P. (149372)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.12 0 0 149385
Szerintem HORI arra gondol (javíts ki, ha tévednék), hogy a Sasu-félék legfeljebb az Arany Ászok Ligába nevezett és elindult labdarúgócsapatot képviselhetik, de nem a FRADIt. A FRADI több annál.
Előzmény: FradiKA (149384)
FradiKA Creative Commons License 2005.05.12 0 0 149384
Baj ,hogy megtapsoltak a Fradit!!!???Aki megtapsolta oket az aztan kurvara tehet rola ,hogy ki viseli a Fradi mezt.Az lehet hogy nem Fradista  izig verig aki Fradi mezben jatszik de akkor es ott a palyan o kepviseli a Fradit.A taps meg lehet hogy az igazi Fradistaknak szolt.Az is jo dolog amikor szidjuk oket aztan amikor golt lo valamelyik akkor orjongunk.Tegnap legalabb kuzdottek,kikaptunk ennyi.nem kell tulragozni a dolgot.Nyerni kell a Pecs ellen.
Greeneagle Creative Commons License 2005.05.12 0 0 149383

 

Majdnem mindenben tökéletesen egyetértünk.

Az egy kivétel: ahelyett hgoy rugdosódni kezdünk, és minősíthetetlenül viselkedünk a pályán, igenis le kellett volna vonulni. Vagy az ellenfelet nem bántó módon begyűjteni a sárgákat, vagy akár a csk.-nak (Lipcsei) odamenni a bíróhoz, kezet nyújtani, megköszönni a "jó játékvezetést" és lejönni.

 

Mert függetlenül attól, hogy igazad van a mi játékunkkal kapcsolatban, ilyen játékvezetés ellen tiltakozni kell.

 

Ugyanakkor elvárom, hogy a focicsapat megújulását, megintcsak azt mondom, tanuljunk meg normálisan viselkedni, aki pedig nem tartja be, tessék eltiltani házon belül. Saját érdekünk is, hogy jogosan tudjunk fellépni, ha támadnak minket, mert így nem megy.

Előzmény: HORI (149315)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.12 0 0 149382

Vajon akkor is volt a többi klub részéről ekkora lázadás, amikor az Újpest játékosok csináltak a tegnapinál nagyobb ámokfutást pár éve a Dunaferr elleni félbeszakadt meccsen? Három kiállítás volt akkor is részükről....

királyfurfang Creative Commons License 2005.05.12 0 0 149381

"Ha egy csapat kikap, de küzd az utolsó csepp izzadtságig"

 

És tegnap nem küzdöttek?

Előzmény: maydayray (149378)
FradiKA Creative Commons License 2005.05.12 0 0 149380

A 92 -es bajnoksag nem volt semmi.Botrany volt ha az elso 15 percben nem vezettunk.Nem a siofok elleni merkozesen volt az a sok lufi egyszerre elengedve?

Szep idok voltak.

Előzmény: Törölt nick (149371)
maydayray Creative Commons License 2005.05.12 0 0 149378
Bocsi, ez idiotizmus: ha egy csapat szar, akkor nem szeretem őket. Ha egy csapat kikap, de küzd az utolsó csepp izzadtságig (direkt nem vért írok), akkor lehet őket szeretni. Szóval lehet utálni egy csapatot bajnokként is, és imádni kiesőként is. De pusztán azért, mert egy csapat mezét viselik, még nem kell őket szeretni.
Előzmény: Törölt nick (149340)
Greenie Creative Commons License 2005.05.12 0 0 149377
Nem az a Fradi:dózsa meccs volt. Azt egy rendőr vezette.
Előzmény: mash_d (149277)
rjdrain Creative Commons License 2005.05.12 0 0 149375
Szóval a Furulyás-VG kettős munkája beérett. Hogy miért? Csapatunk gazdasági háttere a 90-es években változó volt,de nem volt túl stabil. Torgyán beszállt és megmentett, majd kiszállt és még nagyobb bajba kerültünk. Eközben VZ személye a közönséget is megosztotta. Furulya lett az elnök és látva a pénzügyi hátteret eladta a Fradit. Volt több kérő, de Ő VG-t választotta. Súlyos hiba. Nem azért, mert zsidó, azért már inkább, mert köztudott MTK-szurkoló, de leginkább azért, mert az MTK tulajdonosa volt. Ez olyan volt, mintha Berlusconi azt mondta volna, hogy enyém a Milán és valamelyik cégem megveszi az Intert. Ne adj Isten Szima azt mondaná, enyém a Loki és valamelyik cégem megveszi a Fradit.
Természetesen edzőcsere és VG igazolásba kezd, aminek a végén 3 jól elkülöníthető egységből állt a csapat. Fradisták VG előtt, idegenlégiósok, ex-Dunaferresek. Utóbbinak van jelentősége. 2000 őszen 5-2-re kaptunk ki Dunaferrben és a meccs után a hazai játékosok a másik öltözőben is jól hallhatóan Fradit gyalázó dalokat énekeltek, olyannyira, hogy Csank szóvá is tette a meccs után. Most a gyalázóknak és a gyalázottaknak kellett volna egységes csapatot alkotniuk. Hmmm... Emellett az újak kaptak rendesen lóvét. Nesze neked csapategység. 2003 tavaszára a csapat eróziója elindult. A bajnokság elveszítve, botrány megvolt. Mindenki minket támadott és szvsz ez átmenetileg összekovácsolta a játékosokat. Garami is sokat segített. Ha nem Ő akkor az edző, teljesen szétesünk. Érdekes, hogy akkor egy Fradi-Sopron meccs után Pintér kelt ki legjobban ellenünk. Akkor Yoda talán először és utoljára megszólalt, kikérte magának az akkor már hetek óta ellenünk folyó hadjáratot és Pintért is rendreutasította. Aztán VG kiszállt és Furulya bedőlt Celladamnak. Újabb hiba, nem beszélve a kereskedelmi jogok elkótyavetyéléséről. Természetesen új edző és maradtak a játékosok VG-féle fizetéssel. Pintér javára írandó, hogy - szvsz - látta a diszharmóniát a csapaton belül és ezért próbalta valamiképpen egységessé gyúrni őket (Fradi-induló betanulása, stb). Sikerült neki. Mindenki ellene. Talán emiatt is nyertünk mindent. Pintér el, LCS jött lendületesen. Gyengültünk, de parádés ősz az eredményekben. Talán LCS még tudott motiválni és a szerda-szombat ritmus miatt a játékosoknak nem volt idejük filozofálni. Majd jött a szünet és a játékosoknak volt idejük gondolkozni. Pénz nincs és az összeomlás felgyorsult. Az első fordulóra a társaság morálisan szétesett és ahogy ilyenkor lenni szokott már a szerencse is elpártolt, úttörő kapott gólok és gólképtelenség. A helyzetet LCS sem tudta kezelni, igaz ilyennel Némethonban nem is találkozhatott és szvsz a vezetőség sem állt mögé. Jelenleg nincs pénz, van adósság és egy morálisan szétesett csapat. Mi a teendő? Folyt. köv.
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.12 0 0 149374
azon a meccsen a Bozsikban majdnem agyontaposták egymást az emberek annyain voltunk....
Előzmény: R.P.P. (149372)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.12 0 0 149371
Siófok elleni 5-0 itthon szakadó esőben telt ház előtt....
Előzmény: R.P.P. (149369)
Izlandi nyár Creative Commons License 2005.05.12 0 0 149370

Kedves HORI, hozzászólásoddal azt a hitemet adtad vissza, hogy felbukkannak még gondolkodó emberek is ebben a topicban. Olyanok, akik:

1. Nem sajátítják ki maguknak azt a fenenagy fradizmust, magyarságot, mindegy mit,

2. Nem magyarázzák el, hogy ki a fradista és ki nem

3. Nem habzik a szájuk mint az általuk oly becsben tartott aluliskolázott tahógarnitúrának, akik számára nem múlik el mérkőzés izmozás, lökdösődés, nagyképűsködés, anyázás, bírószidalmazás nélkül,

4. Néha bele tudnak nézni a tükörbe és találnak hibát is magukban,

5. Nem keverik össze a klubszeretetet az ordas fanatizmussal

6. Nem parasztozzák úton útfélen az ellenfél szurkolóit, edzőjét, a bírót, akárkit 

7. Nem élcelődnek azon az emberen (Pintér) aki évtizedekig meghatározó játékosa volt a csapatnak, és aki maga is a Ferencváros szimbóluma, függetlenül attól, hogy emberileg mi a véleményünk róla (megáll az eszem: képeket linkeltek be róla köznevetség és alázás tárgyául... - agyatlanok)

8. Nem nevezik a klubot "történelmileg jobboldalinak", mert még félnének tőle, hogy nagyon kinevetik őket (azt, hogy mivé tette ez a "történelmileg jobboldali" csőcselék a rendszerváltás óta a klubot, elég megnézni a nézőszámok alapján)

 

És az, hogy jó szívvel sajnos én nem tudom már magam fradistának vallani, az csak ennek és kizárólag ennek a csőcseléknek köszönhető. Vannak szalonok, ahová az ember nem teszi be a lábát, mert még egy légtérbe sem hajlandó mutatkozni a bent lévőkkel. Elnököstül, játékosostul, szurkolótáborostul - iszonyú büdös ez az egész. Ha EZ a Fradi és ŐK azok, akkor én nem, így van. Ha ŐK mondják rám, hogy én nem vagyok fradista, az megnyugtat. 

 

Azért jó, hogy van még itt "sötétek közt egy európai"...  

 

 

Előzmény: HORI (149315)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.12 0 0 149366
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.12 0 0 149365
Porto itthon....
Előzmény: R.P.P. (149364)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.12 0 0 149362
Megint csak időt nyert a furulya....
Előzmény: Kcsita (149358)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.12 0 0 149361
Nem írtam egy szóval sem, hogy Simi támadott, a te szavaidat idéztem. Amúgy egyetértek a felsorolt élményekkel. Én még beleraknám a 97-es Újpest-Fradit, amikor 0-1-ről fordítottunk a hajrában.
Előzmény: HORI (149359)
elefantkillah Creative Commons License 2005.05.12 0 0 149360
ha lipcsei nem kezd el vagdalkozni akkor meg azért sír mindenki, hgoy ezekbe ég annyi tartás se volt, hogy legalább odacsússzanak.
HORI Creative Commons License 2005.05.12 0 0 149359

Ja, és ha engem sérelem ér A részéről, akkor B-n veszek elégtételt???

 

(A=bíró; B=Sopron játékos)

 

Remélem te sem komolyan gondolod amit írsz...

 

(Anno Simiék is leszedték az emberről a rendőrt, nem megtámadták.

 

Előzmény: Törölt nick (149356)
Kcsita Creative Commons License 2005.05.12 0 0 149358
Kicsit zavaros nekem, de meglátjuk. Neked, nem?
Előzmény: bode1899 (149352)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.12 0 0 149357
Az a Manci akit egy héttel később az aluljáróból hoztak vissza mert éppen elindult Kispestre, hogy odaigazoljon:-(
Előzmény: Törölt nick (149355)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.12 0 0 149356

"Azt hogy Simon, meg nyilasi nekiment a rendőröknek, mikor ránktámadtak."

 

Tegnap a Peti meg nekiment boldog boldogtalannak mert igazságtalánság történt a csapattal azon belül a szurkolókkal is. Mégis elitéled....

Előzmény: HORI (149351)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.12 0 0 149355

Köszönöm.

 

Ugyanezt írhatnám én is. Plusz még annyit hogy a Manci is lefogta a szurkolókra támadó rendőrtl ama kispesti kupadöntőn. Felejthetetlen.

Előzmény: HORI (149351)
elefantkillah Creative Commons License 2005.05.12 0 0 149354

te miről beszélsz?

 

keane: egyszer felrúgta egy norvég csávó a premier ligában, és amikor feküdt a földön, akkor azt mondta neki a skandináv, hogy miért szimulálsz. keane három évet várt a törlesztésre és egy meccsen eltörte a csávó mindkét lábát, akinek abba kellett hagynia a focit. a szándékosságot bevallotta az életrajzi könyvében. emellett könyököl üt rúg, edzésen saját játékosaival verekszik, sír a bírónak..  ő a manchester united  csapatkapitánya.

 

totti: most telt le az ötmeccses eltiltása, amit visszaesőként kapott sportszerűtlenségért. a roma drukkerek szerint is higgadnia kéne, mert életveszélyes, az eb-n a kamera előtt köpte le a dán pulsent, három meccsre tiltották el ezért. emellett szívesen lökdösi a bírókat. ő az olasz futball gyémántja, és az as roma csapatkapitánya

 

eric cantona : rengetegszer kiállították durvaságért, egyszer mikor ballagott le a crystal palace ellen beszólt neki egy drukker, amit ő a reklámtáblák felett végrehajtott repülőrugással honorált. 8 hónapra tiltották el asszem. a bírók féltek tőle, annyira kemény volt velük.  ő a manchester united legjobb csatára volt az elmúlt évszázadban egy szurkolói szavazás szerint.

 

nesta: azt írták róla a saját szurkolói topikjában, hogy az idén nem az első és várhatóan nem az utolsó kiállítását úszta meg...

 

effenberg: a kilencvenes évek futballjának egyik legnagyobb tehetsége. hisztigép. többször állították ki, mert lökdöste a bírót és anyázott, ráadásul szívesen rugott agyon embereket a pályán. amikor az usaban a vébén lecserélték beintett a közönségnek.

 

bergkamp (holland, jelenleg arsenal, de előtte inter): ő arról híres, hgoy ha ideges meg-megtapossa a földön fekvő embereket. akárcsak zinedine zidane

 

és most csak a legnevesebb játékosokat emeltem ki neked. szóval azt hiszem a megállapításod, hogy "ilyen külföldön nincs" besorolható a méretes faszság + demagógia kategóriába.

 

Előzmény: Emi2 (149109)
Fatboy Slim Creative Commons License 2005.05.12 0 0 149353

Antwerpent, Pozsonyt!

 

Előzmény: HORI (149351)
bode1899 Creative Commons License 2005.05.12 0 0 149352

Furulyás: Egy befektető-jelölt kiesett, a másikkal június 3-ig szerződhetünk
[2005-05-12 13:01]
Ma elnökségi ülést tartott a Ferencváros, és ezen egyetlen napirendi pontként a befektetőkérdés szerepelt. Furulyás János, a klub elnöke az ülésen tájékoztatta az elnökséget a lehetséges ajánlatokról.
- Három ajánlatot terjesztettem az elnökség elé - mondta a 100%Fradinak Furulyás János. - Közülük az elnökség döntése értelmében az egyikkel nem foglalkozunk a továbbiakban, hiszen a leadott tervezetben csak általánosítva voltak az elképzelések, semmi konkrétumot nem tartalmazott az. Miután az elnökség megtekintette az ajánlatokat, jelen állás szerint úgy döntöttünk, hogy az egyik, nem európai csoporttal kezdjük meg azonnal a tárgyalásokat. Az ő kérésüknek megfelelően bővebb tájékoztatást nem tudok adni a csoportról, ám annyit elárulok, hogy őket az ingatlan érdekli, de feltétel, hogy vadonatúj stadiont is építsenek az Üllői útra. A területhasználatért általuk kifizetett összeg ha nem is hosszú időre, de átmenetileg megoldaná a klub és a részvénytársaság gondjait. Velük június 3-áig alá kell írni az előszerződést, különben elállnak a szerződéskötéstől. Ezért is fontos lenne minél előbb az álammal azt a megállapodást tető alá hozni, amely szerint a Ferencváros megkapja az Üllői úti sportterület vagyonkezelői jogát. Erre már egy éve ígéretet kaptam, de azóta sem született ez ügyben végleges, megnyugtató döntés. Az állami jóváhagyásnak legkésőbb május végéig meg kell történnie, hiszen ellenkező esetben kifutunk a határidőből. Egyelőre meg arról is vita zajlik, hogy 49 vagy 99 évre kapnánk-e meg a vagyonkezelői jogokat, és ez nem könnyíti meg a helyzetünket. Képben van egy harmadik ajánlat is, a csoport képviselőivel a jövő héten tárgyalunk. Ez a cég még nem véglegesítette teljesen az elképzeléseit, így csak annyit mondhatok, hogy ez az európai csoport tervei szerint befektetne a részvénytársaságba, de az sem kizárt, hogy az ingatlan is érdekli őket.

 

Csak találgatok ezután a mai sajtóhírek alapján: maradt tehát az izraeli-amerikai? A másik lehet a Pellady--féle? Érdekes lesz, akár így, akár úgy.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!