Keresés

Részletes keresés

teglascs Creative Commons License 2015.08.04 0 0 292

Ez sztem is egyértelmű, én csak arról gagyogok, hogy ha van egy EU-s direktíva, miszerint a gyárak nem gyárthatnak nem kondenzációs kazánt ez év őszétől (a készletek meg kitartanak, ameddig kitartanak), akkor a Technorgáz hogy fogja tudni ezt az előírást teljesíteni, ill. ha ez erre a termékre nem vonatkozik, miért nem?

Előzmény: Varek1 (291)
Varek1 Creative Commons License 2015.08.04 0 0 291

Minden amiben vizet melegítenek az kazán !

Előzmény: teglascs (290)
teglascs Creative Commons License 2015.08.03 0 0 290

Úgy érted, hogy ez nem számít kazánnak?

(Bevallom, nem olvastam pontosan utána, milyen megnevezést használ ez az új előírás...)

Előzmény: Sony Black (284)
Vilmos a gázos Creative Commons License 2015.07.24 0 0 289

Az egyszerűsített csere papírozása sincs ingyen, mint ahogy a hozzá szükséges tanfolyamok sem..

Előzmény: Vilmos a gázos (288)
Vilmos a gázos Creative Commons License 2015.07.24 0 0 288

Tegyük föl ketten két nap alatt összerakják, de mosni is kéne. Vissza is kéne menni leüríteni, újratölteni, vizet kezelni...  Biztos lesz olcsóbb, mindig van.  Eldugult Mika is mindig van...

Előzmény: Téli nap (240)
Vilmos a gázos Creative Commons License 2015.07.24 0 0 287

A Sima Mika mellé  mindig kell radiátor. Én nem szívesen aludnék radiátor nélküli Miká-s szobában. De embere válogatja. Van aki a 18 fokot szereti. Én a 23-at.

Előzmény: NAND708 (263)
Vilmos a gázos Creative Commons License 2015.07.24 0 0 286

Ez a parapet sem megfelelő. Az oldalain kell körlyukasnak lenni. Rendelhető Technorgáztól.

Az Ariston úgy fűt a Mikával közösen, hogy mindkettő megy, de nem jelentős a villanyfogyás, mert a Mika nagyobb teljesítményű. Csak a lámpa vezetékét kell szakítani, a kazán kivezetésével. Amikor kigyullad a lámpa, kapcsol a termosztát, elindul a Mika. Tény, hogy az Aristonnak egyben van a termosztát+kapcsoló+fűtőszál együttese.

Hány centi a fal vastagsága? (amin kimegy a füstgáz..)

Előzmény: Törölt nick (283)
Sony Black Creative Commons License 2015.07.09 0 0 285

Ugyan azt tudom javasolni mint amit az előző hozzászolásomban. Ha jót akarsz vetesd ki.

Olvasd, értelmezd, keresd a hibát: http://www.technorgaz.hu/hiba

Előzmény: Törölt nick (283)
Sony Black Creative Commons License 2015.07.09 0 0 284

Semmi. Ez nem tartozik bele a körbe....

Előzmény: teglascs (282)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.09 0 0 283

A kivitelező által "átalakított" parapet.

Előzmény: Sony Black (281)
teglascs Creative Commons License 2015.07.09 0 0 282

Felmerült bennem a kérdés, hogy ha majd csak kondenzációs kazánokat lehet majd értékesíteni M.o.-n is, akkor mi lesz ezzel a készülékfajtával/gyártóval?

Sony Black Creative Commons License 2015.07.08 0 0 281

Ha nem cserélteted ki az a parapetet a falban akkor számoljál vele, hogy lehet hogy most müködik és nem alszik ki a láng, de télen amikor kint 15-20 fokkal hidegebb lesz és akkor kezd el szorakozni a láng, majd szívhatsz a hideg lakásban, amíg kivésik neked. Most azért lett jó ez a hebrákolás, mert kint meleg van. A hömérséglet különbségtől majd megváltozik télen a légnyomás...

Előzmény: Törölt nick (278)
Sony Black Creative Commons License 2015.07.08 0 0 280

Nem nem rossz a gyanúd! Pont az a baj hogy befúj a szél, és más a gravitációs szellőzés.

a kis körlyukas parapet jobban takar.

Az az Ariston HMV bojler meg pont olyan mint a Hajdu, sima bimetál kapcsolós no LCD, csak a fütőszál végén közvetlenűl rá van nyomva egy műanyag csokiban. Ezt kellet volna megbontani és ezt nem akarták, mert elvész a garancia.

Mondjuk én megbontottam volna :-) Általában egy év a garancia van egy ilyen bojlerre, addig meg soha nincs semmi baja. Még 5 évig se. Műanyag szétpattint közvetlen ráforraszt... ennyi. Ettől nem lesz semmi baja.

Előzmény: Törölt nick (279)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.07 0 0 279

Az a gyanúm, hogy a mikában van egy motolla, és az amikor kidurrantja a gázt nekiütközött a takarólapnak így visszalőtt saját magára. Ha levettétek volna csak úgy a burkolatot működött volna. A konvektornál ez pont azért volt ott, hogy a kinti szél ne fújjon bele.

Azon az aristonon meg mi a jófenét nem tudtak módosítani? Gondolom az egy LCD kijelzős gombnyomogatós. Valószínűleg simán át lehet hidalni és onnantól pont úgy működne mint egy normális hajdú.

Előzmény: Törölt nick (278)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.07 0 0 278

Tegnap estére 6 órás munkával sikerült működésre bírni a rendszert.

A problémák a következők voltak:

1.) Az első alkalommal felszerelt Ariston melegvíztároló elektromos rendszerét kellett volna módosítani, hogy a kazánt vezérelni tudja. Ezt egy villanyszerelő sem vállalta. Helyette másik boiler (HEIZER KY 88) került fel, amelyet a kazánszerelő választott ki.

2.) A kivitelező a régi trapéz parapetet nem cserélte ki körlyukasra. Ezt utólag úgy hidalta át, hogy a parapet frontlemezét fúróval átlyuggatta. Most már nem alszik ki a kazán.

Előzmény: Sony Black (277)
Sony Black Creative Commons License 2015.07.07 0 0 277

Szia!

Az előzőekben leirt vázlatodból kivehető, hogy a fő probléma, hogy olyan emberrel csináltattad a Mikát (nem olcsón) aki még nem látott ilyet közelről.

Alap, hogy a parapet csak a kis kör lyukas lehet...

"Az első alkalommal felszerelt Ariston melegvíztárolót csak megbontással lehetett volna összekötni a kazánnal."

Ezt próbáld már meg kicsit érthetőbben megfogalmazni, hogy miért?

Nem tudom elképzelni, hogy miért nem lehetett összehozni és miért kellet volna megbontani, és pontosan mit is kellet volna megbontani?

Elvileg az Ariston HMV-n 1/2 col normál csonkok vannak.

"Elmondása szerint ilyen bonyolult rendszert, amelyben melegvíztároló is van, még nem üzemelt be."

Ezt a Technorgázos mondta? Kicsit érdekes.... :D Elhajtottam volna a pics@ba...

Nem tudom mi volt neki olyan bonyolult, mert az egész kazán olyan egyszerű mint a faék.

Összeségében még mindig nem tudjuk valójában mi a hiba? Csak azt irtad, hogy nem tudja beüzemelni... Elalszik a gyújtóláng ez a parapett miatt van. Nem tudom mit hebrákolt vele...ezt sem értem: "parapet szélrácsát pedig átlyuggatta" ez mit jelent?? Ki kell cserélni az egészet, falból ki és vissza az új!

Előzmény: Törölt nick (275)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.06 0 0 276

Pedig szeressél. Ő a normálisabbja közül való lehet, az, hogy nálad így megbonyolult a dolog, nem hiszem, hogy az ő hibája. Ha azt a valamit egyszerűen át lehetne alakítani, amit nem engedsz, akkor biztos működne minden flottul, így viszont csak szopás a köbön. Minden szakmában ez van, kivéve a festőknél. Ők összetaknyolják, összebarolják mindenkinek a munkáját, kaszálnak és lelépnek.

Előzmény: Törölt nick (275)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.06 0 0 275

Az első alkalommal felszerelt Ariston melegvíztárolót csak megbontással lehetett volna összekötni a kazánnal.

Ez viszont boiler garanciavesztését okozta volna.

A kivitelező a saját költségén kicserélte a boilert HEIZER KY 88 E100 S13 E21 típusúra.

Ezzel viszont a kaszánszerelő küzdött 5 órát, mire beüzemelte.

Elmondása szerint ilyen bonyolult rendszert, amelyben melegvíztároló is van, még nem üzemelt be.

Ez volt az a mondat, amit szakembertől nem szeretek hallani.

Előzmény: c-stahl (274)
c-stahl Creative Commons License 2015.07.06 0 0 274

Szia!

Feltételezem ez egy MIKA6EV kazán és nem MIKA6E.

Az elsőre beépített bojler miért nem volt illeszthető a kazánhoz?

Milyen bojlert ajánlottak helyette?

Miért nem tudják beüzemelni?

Előzmény: Törölt nick (273)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.06 0 0 273

Sziasztok!

Kezdek aggódni a minikazános fűtésrendszerem miatt.

40 m2-es, 3 helyiségből álló lakásunkba (nappali-konyha, háló, fürdőszoba) szereltettünk központi fűtést a régi gázkonvektorok helyett. A fürdőszobai fali konvektor helyére ment fel a MIKA-6, a régi villanyboiler helyett Ariston indirekt melegvíztároló került felszerelésre. Múlt hétfőn eljött a beüzemelés napja. A kazán forgalmazója (Technorgáz) hivatalos szerelője első próbálkozásra nem tudta beüzemelni a rendszert, mivel a felszerelt melegvíztároló nem illeszthető a MIKA-6-hoz.

Volt más probléma is, mert a kivitelező víz-gázszerelő nem cserélte ki a parapet trapéz kivágású szélrácsát az előírt kerek lyukúra, ezért a kazán bekapcsolás után néhány másodperccel leállt. (A trapéz szélrács akadályozta a füstgáz kiáramlást és a kazánt kikapcsolta az érzékelője.)

Visszahívtam a kivitelezőt, aki a melegvíztárolót kicserélte a kazánszerelő által javasolt típusra, a parapet szélrácsát pedig átlyuggatta.

Ma újra kihívtam a kazánszerelőt, aki jelenleg 4 órája próbálkozik a beüzemeléssel, többször kért segítséget telefonon, illetve most már megjelent egy kollégája is. A fürdőszobából kihallatszó kifejezések között többször elhangzottak a következők:

- ez sem lesz egyszerű (érkezés után egy órával)

- nem tudom, hogy kell megcsinálni és senki nem tud segíteni (érkezés után két órával)

- itt szívok négy órája ezzel a szarral és nem tudom megoldani, legszívesebben felrobbantanám (fél órával ezelőtt).

A fűtés kiépítése eddig 700 ezer Ft-ba került. (munka+anyagköltség, gázterv, FŐGÁZ engedélyezés).

Jelen pillanatban ketten tanakodnak a fürdőszobában a melegvíztároló vezetékeinek helyes bekötéséről, de úgy tűnik, a helyzet nem javul.

Nem kapcsolódik közvetlenül a fórum témájához, (bár ez is gáz, nem is kicsit): a FŐGÁZ hivatalos szakembereinek két kiszállással, háromszori próbálkozásra sikerült visszatenni a gázórát.

t a r k Creative Commons License 2015.06.08 0 0 272

Mondjuk, más választás nem lesz, mint hálószobába tenni, mert csak az egyiknek van tűzfala. A "nappali" csak cseréptetővel rendelkezik, oda nem helyezhető el.

Előzmény: Sony Black (271)
Sony Black Creative Commons License 2015.06.08 0 0 271

Annak magasabb a hangja mint simának, a ventillátor miatt...

De ahogy alább is irták, kinek mi a hangos. Nyilván nincs akkora hangja mint egy turbós, rendes (24Kw-os) fali kazánnak.  :-)

Előzmény: t a r k (270)
t a r k Creative Commons License 2015.06.07 0 0 270

Semmilyen fűtőtest nem volt ott, mert egy tetőtérbe tesszük be, amit most csinálunk meg szobáknak. Lent konvektorok vannak és fent a turbócsöves változat lenne, a tűzfalon kivezetve.

Előzmény: Törölt nick (269)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.07 0 0 269

Indulásképpen visszakérdezek. Előtte milyen konvektor volt ott, és annak a zaja, kattogásai mennyire zavartak? Mi az amit te rühellsz, és téged idegesít? (Van aki a TV 14kHz-es hangját nem bírja, más meg a PC ventillátort)

Előzmény: t a r k (268)
t a r k Creative Commons License 2015.06.07 0 0 268

Tisztelt tapasztalt Fórumozók! Aziránt érdeklődnék, hogy abban a helyiségben, amelyben a minikazán el van helyezve nem zavaró-e a készülék működési "zaja" annyira, hogy az alvásban zavarná az embert? Na ezt jól megfogalmaztam :-)

Sony Black Creative Commons License 2015.06.03 0 0 267

Lehet belűlről szigetelni, de csak (Ytong) Multiporral. Ez egy "lélegző" pára áteresztő szigetelés.

Ettől nem lesz penész sehol, és dunsztba se lesz a lakás. Nálam is ezzel van szigetelve.

Amúgy meg kinézetre 3 fajta Mika van. Van még a régi fajta is: http://mennyiazara.hu/vasarlas/mika-6e-parapetes-minikazan

Csak kinézetre más, az ujjabakon van egy két újítás.

Előzmény: padraic (266)
padraic Creative Commons License 2015.06.03 0 0 266

Értem, hát én is félek a belső szigeteléstől, úgyhogy több sebből is vérzik a történet. El kell engedni.... Köszönöm a segítséget

Előzmény: szocske_ (265)
szocske_ Creative Commons License 2015.06.03 0 0 265

a belső szigetelés szinte biztosan nem egészséges, ellenben így lehet elég a 0,5kW fűtő teljesítmény :)

Előzmény: padraic (264)
padraic Creative Commons License 2015.06.03 0 0 264

Hát ez az, hogy kicsinek kicsi, de belülről szigetelt :O . Erről pedig idáig sok jót nem olvastam. 

Előzmény: szocske_ (262)
NAND708 Creative Commons License 2015.06.03 0 0 263

Egyáltalán nem biztos, hogy bibi. Egyrészt valamennyit biztos lead, vannak ott csövek is gondolom. Ismerni kéne a körülményeket, valamiért csak olyanra csinálták. Előző tulaj véleménye

Én a tél 90%-ában 1 helyiségből fűtöm a 100nm-es ház többi helyiségét, és nincs hülyére szigetelve a ház.

Előzmény: padraic (261)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!