Keresés

Részletes keresés

Alectos Creative Commons License 2006.09.19 0 0 1135
Én szóltam.
23 negedi Creative Commons License 2006.09.19 0 0 1134

Nem vitázni akarok de mielőtt lebecsmérelnéd a munkásságukat olvasd el a könyveiket amiket néhány napja soroltam itt fel, tehát ezeket:

 

/Egyébként én ismerem az általad emlitett toppicokot./

 

1., Istenek kézjegyei

 

2., Az Orion rejtély

 

3., A Szfinx üzenete

 

4., A titkos kamra

 

És ezeken kivűl még néhányat amiket a múltkor el is felejtettem:

/Ezek olyan témákkal foglalkoznak amik kapcsolódnak, vagy kapcsolhatóak az előzőekhez./

 

Hancock: Égi tükör

 

Gilbert:Égi jelek

 

Gilbert: Napkeleti bölcsek

 

David Furlong: A templom titkai 

Előzmény: NevemTeve (1133)
NevemTeve Creative Commons License 2006.09.19 0 0 1133
Mielőtt oltár emelnél Hancock és Bauval tiszteletére javaslom hogy olvasd el a piramisokról szóló topikot.
Piramisok - legendák - meglepetések
Előzmény: Törölt nick (1132)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.18 0 0 1132

Üdv.

 

Azzal, hogy Gantenbrink felfedezte a Királyné kamrájának déli kürtőjében az ajtóval határolt aknát(kamrát), a "szellőzőakna" elméletének befellegzett. A Dr. Hawass által képviselt ortodox egyiptológiai dogmákra ez a felfedezés nagy csapást jelentett. Ezért utasították el Gantenbrinket.

Kutatók új nemzedéke (pl. Hancock és Bauval) archeoasztronómiai mérésekkel azóta bebizonyították, hogy a titokzatos aknák csillagkürtők, amelyek olyan fontos csillag-

képekre irányulnak, amelyek az égi Duat kozmikus birodalmát szimbolizálják és egyiptomi mitológiai alakokat jelenítenek meg (pl. Ozirisz, Ízisz). Giza építményei leképezték ezt az égi Duatot, Ozirisz isten földi birodalmát.

Azonkívül az aknák titkos kamrákat is rejthetnek az Istenek örökségével. A jelek szerint ezek feltárása titokban folyt.

 

Hancock írja az Istenek kézjegyeiben, hogy a gizai nekropolisz az egész emberiség közös öröksége, és nemcsak az egyiptomiaké. Az egész világ közvéleményének jogos elvárása, hogy az emberiség múltja és jövője szempontjából rendkívüli jelentőségű ősi "szent helyen" a nagy piramisok (főleg a Nagy Piramis) és más templomok, építmények anomáliáinak tisztázása teljes átláthatóság és szigorú számadási kötelezettség mellett történjen meg!

Előzmény: eguzki (1129)
ZR Creative Commons License 2006.09.18 0 0 1131

Hawass politikus, feladata az egyiptomi arab nacionalizmus kiszolgálása...

A világ kárpótolta egyitomot, amikor kikaparta a leleteket, épületeket Asszuán térségéből, ha rajtuk múlik, minden a víz alatt lenne...:-)

Előzmény: 23 negedi (1130)
23 negedi Creative Commons License 2006.09.18 0 0 1130

Lehet, hogy azért nem tette fel a riporter azokat a kérdéseket amiket felsoroltál mert nem is tehette fel ezeket, lehet, hogy meg volt beszélve előre az is, hogy miket kérdezhet a riporter és miket nem... ?!

 

"A jövőkép nem túl bíztató, amíg az ilyen Hawass-féle bohócok rendelkeznek egy csodálatos kultúra maradványai, emlékei felett."

 

Állitólag azért nemrég volt egy jó húzása, mert felszólitótta a világot, hogy szolgáltassa vissza minden ország a birtokukban lévő összes régészeti leletet.

Előzmény: eguzki (1129)
eguzki Creative Commons License 2006.09.18 0 0 1129

Engedjétek meg, hogy egy korábbi hozzászólásomat bekopizzam ide egy másik topikból:

 

A NatGeo-n már többször leadtak egy filmet, amelyben egy kamerás robotot engednek be egy szűk járaton egészen a Nagy Piramis belsejébe. Zahi dr a "művelet" fővédnöke, (épp) ezért természetesen semmi világrengető dolgot nem találtak.

 

Kedves Bolsh!

 

Ennek a titokzatos aknának a kutatását Rudolf Gantenbrink német prof. kezdte el 1992-ben. Egy kicsi, kamerával felszerelt robotot alkalmazott. amelyik behatolt a nyílásba egészen egy rézfogantyúkkal lezárt ajtóig. Hawass akkor azt nyilatkozta, hogy ez a legnagyobb felfedezés Egyiptomban. Ki tudja miért, teljesen váratlanul Zahi kijelentette, megtiltják az akna további kutatását. Amit a kamera mutatott az nem ajtó és nincs is mögötte semmi, nyilatkozta! Röviddel ezután állami segédlettel Gantenbrink profot eltávolították Egyiptomból! Hawass azt a maszlagot próbálta megetetni a közvéleménnyel, hogy a robot kizárólag a piramis levegőjének nedvességtartalmát állapította meg!!! Gantenbrink nem értette a dolgot csak mint turista érkezhetett Egyiptomba, a piramisok közelébe nem engedték! Zahi Hawass 2000-ben kijelentette, "Nem akarjuk, hogy ez a német ott dolgozzon"! Elutasító magatartását  nem indokolta. Aztán 2001-ben azt jelentette a médiának, hogy új technikai megoldásokra várnak a "szellőzőakna" kutatáskörben. Gantenbrink anyagi ellenszolgáltatás nélkül ajánlotta fel sgítségét, még abba is belement, hogy ő nem lesz jelen csak a robotját küldi el! Hawass mindenfélét nyilatkozgatott, hogy ekkor meg akkor nyitják az aknát, végül a milleniummi esztendőt jelölte ki a "nagy esemény" időpontjául. Természetesen egyik dátum sem vált valóra, ma már tudni miért, neki más tervei voltak, ő maga akart egy nagy TV-Show-t rendezni  ami a világ teljes félrevezetésén alapult. 2002-ben elmondta, hogy az amúgy elismert Natinal Geographic csatorna élőben közvetíti majd az eseményeket amit sok millió ember figyelhet. Hawass megjelent a képernyőn és bizonygatta, hogy amit látunk az élő, egyenes közvetítés. Aztán jött a következő etikátlan viselkedése: azt állította, hogy a módszer az ő találmánya, sőt a robot ötlete is tőle ered! A Nat. Geo. riportere nem tette fel Hawassnak akövetkező kérdéseket: Miért csak most az akna felfedezése után 10 évvel jutottak el ide, ha addig folyton ígérgette hamarosan megteszik?

Miért nincs jelen Gantenbrink, aki az egészet már régen megtehette volna robotjával? Az  egész film egyébként semmi  érdemlegest nem tudott bemutatni.

Zahi Hawass ismét bizonyította, hogy nem az igazságot keresi, ez a film is csak az egyiptológia feletti uralmát propagálta. Sajnos itt tart ma az egyiptológia. Ide is befészkelték magukat azok, akiki ellenzik a szabad kutatást, véleménynyílvánítást, hipotézisek felállítását és azok bizonyításának jogát. A jövőkép nem túl bíztató, amíg az ilyen Hawass-féle bohócok rendelkeznek egy csodálatos kultúra maradványai, emlékei felett.

Előzmény: Törölt nick (1107)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.18 0 0 1128

"nem hiszem, hogy minden tudománytalan, ami nem teljesen egyezik a jelenlegi "hivatalos" elképzelésekkel..."

 

Ez lényegi megfogalmazás volt. Köszönöm.

 

Mathy

Előzmény: AugustvonMackensen (1126)
23 negedi Creative Commons License 2006.09.18 0 0 1127

Szia,

 

"...de mindkettőnél a tudományos megközelítést részesítettem előnyben."

 

De azért gondolom nem baj ha néha bekerül egy - két nem tudományos gondolat is?

 

"A piri reis féle térkép több topicban is előfordul, de azt hiszem annál részletesebben ahogyan itt máshol nem került elemzésre. vagy az anthikitérai szerkezet tárgylásakor is igyekeztem minnél több "tudományos" cikket belinkelni"

 

Jó, hogy felhoztad ezt a két témát, mert engem is nagyon érdekelnek ezek, gondolom ezekről még a topic elején irtál, majd elolvasom.

 

"nem hiszem, hogy minden tudománytalan, ami nem teljesen egyezik a jelenlegi "hivatalos" elképzelésekkel..."

 

Ezzel én is egyetértek, ezért kérdeztem az elején hogy baj - e ha bekerül ide néha egy két nem tudományos dolog. Na meg azért is mert olvastam régebben a topicnyitódat és abban is emlitettél sok olyan témát amik ma még nem elfogadottak.

/Nehogy félreérts nem ellenzem azokat sem, sőt... én sem vagyok szkeptikus, de ezt már biztos észrevetted./

Előzmény: AugustvonMackensen (1126)
AugustvonMackensen Creative Commons License 2006.09.18 0 0 1126

 

Üdv, és köszönöm a figyelmeztetést!

 

remélem, hogy nem fog átkerülni a rejtélyes topicba. Igaz, hogy most nem jut túl sok időm a topicjaimra, de mindkettőnél a tudományos megközelítést részesítettem előnyben.

 

A piri reis féle térkép több topicban is előfordul, de azt hiszem annál részletesebben ahogyan itt máshol nem került elemzésre. vagy az anthikitérai szerkezet tárgylásakor is igyekeztem minnél több "tudományos" cikket belinkelni...

 

Örömmel látom, hogy a topic jelenlegi folytatói is követik ezt az utat. nem hiszem, hogy minden tudománytalan, ami nem teljesen egyezik a jelenlegi "hivatalos" elképzelésekkel...

 

von mackensen

Előzmény: Alectos (1109)
23 negedi Creative Commons License 2006.09.17 0 0 1125
Én egyetértek veled. Sokszor tényleg kikerülhetetlenek a fantáziálgatások dehát ezek ilyen témakörök. Egyébként engem pontosan ezért érdekelnek, mert sok bennük a titok, a megfejtetlen kérdés. Szerintem ezért kell, - FONTOS - ezekkel foglalkozni.
Előzmény: flash3 (1123)
23 negedi Creative Commons License 2006.09.17 0 0 1124
Értem köszönöm.
Előzmény: Alectos (1121)
flash3 Creative Commons License 2006.09.17 0 0 1123

Azt hiszem, egy ilyen témakörben, mint "Korábbi civilizáció(k) jelei?!" egy igen vékonyka határon egyensúlyozunk, hiszen ha azt nézzük, egy ókort megelőző civilizációt a tudomány jelenlegi állása hivatalosan nem ismer el, így akaratlanul is fantáziaországban kötünk ki néha, ahol nemegyszer kényszerülünk feltételezésekre... Ha ez velem is előfordul, mindenkitől elnézést kérek előre is, igyekszem úgy elmélkedni, hogy az e topik keretében maradjon! Ha pedig komolyabban előtör a Giza-mániám, akkor átnyargalok valamelyik piramisos topikba, víz alatti építményeknél pedig amoda, de ezek a dolgok ebben a kontextusban szerintem absolute ide is vágnak.

Üdv Mindenkinek!

Törölt nick Creative Commons License 2006.09.16 0 0 1122
Üdv.

 

"...valaki hallott valamit a Gizában zajló lehetséges felfedezések folytatásáról..."

 

Úgy tudom, hogy Zahi Hawassék folytatni akarják a rejtélyes akna kutatását. Több helyről ajánlatokat várnak arra vonatkozóan, hogy milyen típusú robotot alkalmazzanak a második ajtó mögötti kamra feltárására. Hawass azt várja, hogy Kheopsz fáraó múmiáját találják meg.

A piramisok és a Szfinx közelében a földfelszín alatt még nagyméretű templomok is találhatók (pl. az általad említett háromszintes kútakna – Ozirisz sírja), melyek kb. 5000 évesek és felfedezésre várnak. A Nagy Piramis eredeti főbejárata mögött is egy gigantikus kőtömb van, melyet még nem bontottak ki.

A Szfinx alatt detektált kamrák, alagutak feltárására sem adták meg még az ásatási engedélyt (tudtommal).

 

 

Előzmény: flash3 (1104)
Alectos Creative Commons License 2006.09.16 0 0 1121

Ez itt nem szabályzat és fegyelmi kérdés volt. Csak tematikai kérdés. Emlékeztetek rá, mi történik, amikor a tulajdonképpeni tudomány képviselői az alternatív látásmód képviselőivel ütköznek. Ez nem a júzer kontra modi affér, hanem júzer kontra júzer.

Azért van Rejtélyes, hogy ott -- bár nem abszolút, de tematikai -- védelmet kapjanak az alternatívok.

Tehát, ismétlem, ez nem a személyedre szóló intelem, perpill nem emlékszem részedről fegyelemsértésre, sem Mathy, sem a jelenlevők felől.

Előzmény: 23 negedi (1118)
23 negedi Creative Commons License 2006.09.16 0 0 1120

Jó, persze, mi foglalkozunk az anomáliákkal de mondd ezt olyanoknak, hogy vegyék figyelembe az anomáliákat akik nem hajlandóak ezt tenni.

 

OFF:

 

Ismerek sajnos - szerintem sajnos - olyanokat akik ha eléjük tennél egy élő földönkivülit és az elmondana magáról mindent, AZT SEM fogadnák el arra nézve bizonyitéknak, hogy léteznek idegenek!!!

 

Lehet, hogy rosszul hangzik de ez van...

 

ON 

Előzmény: Törölt nick (1119)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.16 0 0 1119

Persze, egyetértünk. Magam is szívesen vegyítem a fantázia elemeit a tudományos tényekkel.

Az elméletek és a tudomány kapcsolatáról máshol írtam egy véleményt. Szerintem elég jó, ezért idemásolom:

 

A történelem azt mutatja, hogy a tudomány hajlamos a tények helyett saját elméleteire koncentrálni. A tényekből megszületik egy elmélet, a tények magyarázata. Ugyanakkor más tényekkel nem foglalkozunk. Újabb tények megváltoztathatják az elméletet. De gyakorta megint nem veszünk tudomást a tényekről. Ezek az anomáliák. Olyan tények, amelyek nem illeszkednek az elméletbe.

Nekem is az a véleményem, hogy a tudomány fejlődése akkor a legoptimálisabb, ha minél jobban figyelembe veszi az anomáliákat.

 

Üdv.

Előzmény: 23 negedi (1117)
23 negedi Creative Commons License 2006.09.16 0 0 1118

OFF:

 

Alectos,

 

Hagy kérdezzek valamit: Voltak - e olyanok amikor az egyik hozzászólásom úgymond súrolta a fórum szabályait? Csak kiváncsiságból kérdezem. Ha igen ezennel megigérem, hogy jobban fogok figyelni, hogy mit irok le.

 

Bocs mindenkitől, hogy itt kérdezek rá, de ha már egy moderátor is van a körünkben gondoltam megkérdezem. 

 

ON

23 negedi Creative Commons License 2006.09.16 0 0 1117
Bocs de arra gondoltam, hogy ilyen témáknál ohatatlanul felmerülnek az úgymond fantáziavilágba tartozó dolgok, ötletek, vélemények. Egyébként az a véleményem,- és ezt nem én mondtam ki -, hogy elméletek nélkül nincs haladás. Lehet, hogy ebben sem értünk egyet de nem baj.
Előzmény: Törölt nick (1115)
Alectos Creative Commons License 2006.09.16 0 0 1116

Egyet értek a talányokkal kapcsolatban.

Személy szerint most sincs semmi kifogásom a téma ellen, sem szigorúan tudományos, sem a fantáziát szabadabbra engedő irányzatban, csak a fennforgó irányelvek miatt és a téma iránti rokonszenvem miatt szólok. A piramisokra vonatkozóan létezik tudományos topik is és a rejtélyesben is egy megfelelő tükörtopik. Mindössze azt kérjük, hogy mindenki önállóan mérje fel, hogy az adott felvetés és tényanyag helyénvaló legyen.

Ezt betartva a moderáció, és ebben én magam, kölcsönösen védelmet biztosítunk a nyugodt beszélgetésnek.

 

Jó beszélgetést kívánok

Előzmény: Törölt nick (1111)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.16 0 0 1115

Ebben nem értek veled teljesen egyet. A téma jelentősége szerintem olyan nagy, hogy mindenképpen megéri, hogy tudományos keretek között történjen róla az eszme- és gondolatcsere (akár pro és kontra is)!

 

Üdv.

Előzmény: 23 negedi (1110)
23 negedi Creative Commons License 2006.09.16 0 0 1114
Ezt nem tudtam de tegyük hozzá, hogy csak április óta vagyok a fórumban...
Előzmény: Alectos (1112)
23 negedi Creative Commons License 2006.09.16 0 0 1113

"Én sem vagyok híve semmiféle összeesküvés-elméletnek"

 

Akkor valamiért félreérthettél, mert azt nem irtam, hogy "én sem." Namost egyébként úgy pontos a dolog, hogy nem feltétlenül, de azt igenis el tudom képzelni, hogy néhány dolgot titkolnak a világ elől, a témával kapcsolatban. Namost hogy meddig és miért...?

Előzmény: flash3 (1108)
Alectos Creative Commons License 2006.09.16 0 0 1112
A topikgazda védelmére: akkor még nem létezett az a fórumcsoport.
Előzmény: 23 negedi (1110)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.16 0 0 1111

A régi térképek topicban már figyelmeztettél egyszer. Köszönöm az újbóli, gondoskodó figyelmeztetésedet!

De valljuk meg őszintén: Egyiptom régészeti talányai körül még ma sincs minden rendben.

 

Üdv.

Előzmény: Alectos (1109)
23 negedi Creative Commons License 2006.09.16 0 0 1110
Köszönjük a figyelmeztetést. Egyébként egy ilyen topicot én már eleve ott nyitottam volna több ok miatt is...
Előzmény: Alectos (1109)
Alectos Creative Commons License 2006.09.16 0 0 1109

Figyelmeztetés!

 

Az utóbbi idők fejleményei során, figyelembe véve az elhangzott érveket és hivatkozásokat,  a topik könnyen átkerülhet a Rejtélyes dolgok fórumcsoportba, különösen Mathy és negedi asztaltárs munkássága nyomán.

Azért szólok előre, hogy ha más nem, a topikgazda ne lepődjön meg.

Köszönöm a figyelmet.

flash3 Creative Commons License 2006.09.16 0 0 1108

Kedves 23 negedi, köszönet a gyors válaszért! Magamat  visszaolvasva és végiggondolva rájöttem, hogy nem fogalmaztam elég pontosan: arról én is hallottam, hogy túljutottak rézkillincses kis ajtón és kőlapot találtak mögötte, ami úgy néz ki egy újabb ajtóként kezelhető. Szóval tulajdonképpen én is erre gondoltam, hogy a kőlap mögött mit találtak ha megnyitották már.

Én sem vagyok híve semmiféle összeesküvés-elméletnek, de az alpján ahogy Bauval könyvében bemutatta a Gizában zajló eseményeket, érdekcsoportokat és kutatási prioritásokat, a gyakori ködösítések láttán bennem okvetlenül megfogalmazódott, hogy nem lehet-e, hogy már rég tettek ott valami nagyléptékű felfedezést, csak titokban tartották, mert túl sok mindent megváltoztatna.

Lehet, hogy a Nagy piramisban talált kamra témájával át lehet ballagni valamelyik "piramisos" topikba, mert a kutatók többsége úgy véli, ha találnak ott valamit, az inkább a dinasztikus Egyiptommal lehet kapcsolatban - bár ki tudja.

Viszont a Szfinx, az alatta esetlegesen megtalálható Feljegyzések Csarnoka, valamint a Völgytemplom és a Szfinxtemplom, és az abüdoszi Ozireion már mindenképpen más tészta, egyértelműen ide való, mivel ezek egyértelműen régebb időkből származhatnak, mint a Nílus-völgy fáraókori civilizációjának feltételezett kezdete.

A Nagy piramis kamrája ezek szerint azért kellő nyilvános érdeklődést kapott, viszont a fentiek fényében ironikusan megálapíthatjuk, hogy milyen meglepő, hogy ilyen keveset hallunk a Szfinx és az alatta lévő dolgok feltárásáról!

Az "UFO-król komolyan" topikot is szemrevételeztem már, de én igyekszem kihagyni az "egyenletből" az UFO-kat, annak ellenére, hogy a régmúlt és a földönkívüliek összekapcsolásának fő űttörője, Erich Von Daniken számos bizonyítékát és elméletét elismerem.

Jómagam inkább abban hiszek, hogy maga az emberi civilizáció vezethető vissza jóvakól korábbra, mint eddig gondoltuk, és hogy ennek kulcsa megtalálható többek között Gizában, és ezt bizonyítják a víz alatti megalitikus építmények is...

Törölt nick Creative Commons License 2006.09.16 0 0 1107
Üdv.

 

23 negedi sorait az alábbiakkal egészíteném ki:

 

A National Geographic Channel által adott tévéközvetítés a világ egyik legnagyobb átverése volt! A kamrára még évekkel ezelőtt bukkant rá Rudolf Gantenbrink, német régész(mérnök), s ennek ellenére 2002-ig vártak a kamra felnyitásával. Miért nem folytathatta Gantenbrink a kutatást? Majdnem 10 évig az érdeklődés hiánya elég gyanús.

 

A „közvetítés” során az ajtón elkészült furatot már azelőtt látni lehetett, hogy a fúró a falhoz ér. Továbbá, míg az 1993-ban készített felvételeken a jobb rézfogantyú hosszabb volt, mint a bal, most épp fordítva volt. A műsort állítólag élő adásban sugározták, de ez biztosan nem igaz. Jó előre felvették az anyagot, és minden „zavaró” leletet eltávolítottak a helyszínről, mielőtt elkezdték volna a forgatást.

 

Számos óegyiptomi legenda, tekercs és sírfelirat tesz említést arról, hogy a Gantenbrink által felfedezett kamra rejti az ősök titkát. A tisztelt tudósok nem szeretnék, hogy az emberek megtudjanak olyan dolgokat, amelyek esetleg megváltoztatnák az ókori civilizációkról kialakult felfogásunkat, illetve megtanított múlt- és jövőképünket.

 

Ezeket a dolgokat is látni kell.

Előzmény: flash3 (1104)
23 negedi Creative Commons License 2006.09.16 0 0 1106
Ja és még valami: Van egy olyan topic, hogy "UFOk-ról komolyan". Ha érdekel nézz át oda is. Nem az én topicom, nem "önreklám" akar lenni.
Előzmény: 23 negedi (1105)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!