Keresés

Részletes keresés

Ingama Creative Commons License 1 napja -1 1 20866

Az egyiptomiak is orultek volna ha làssàk félisten macskàkat az épuleteiken épuleteikben.

Előzmény: Annaem (20865)
Annaem Creative Commons License 1 napja 0 0 20865

              

           

őszszakál Creative Commons License 3 napja 0 1 20864

Az öngyilkos bölcsessége abban áll, hogy másoknak tesz jót vele.

 

Ezt a fenti mondatomat ki kell egészítenem azzal, hogy az ölés, a természetes Halál privilégiuma.

A természet rendje, módja szerint.

 

„A kivételes jog lehet kedvező (favorabile) vagy hátrányos (odiosum) aszerint, hogy az érintett jogait a közönséges joggal szemben kitágítja vagy megszorítja.”

 

Ez az általános jog önkéntes kibővítése, mivel az önmagát megölő ember, megszorítja a Halál kivételes jogát azzal, hogy elveszi tőle. Ezt néhány vallás nehezményezi, mivel a  szuicidiumot az Isten privilégiumának tekinti, ami nem az (hasonmás) Emberé.

Előzmény: őszszakál (20863)
őszszakál Creative Commons License 3 napja 0 0 20863

„Ezoterikusan az Akasztott Ember az emberi szellem, amelyet egyetlen szál függeszt fel a mennyből. Nem a halál, hanem a bölcsesség a jutalma ennek az önkéntes áldozatnak, amelynek során az illúziók világa fölött felfüggesztett, és annak valótlanságán elmélkedő emberi lélek jutalmazza az önmegvalósítás elérését.”

A legelső mítoszoktól kezdve, az utolsóig van közöttük „áthallásos kapcsolat”, mivel ezzel a szellemi jogfolytonosságra utalnak a szerzőik. Mivel a beavatottak, a varázslók, druidák, sámánok, papok, ismerték azt a „szálat”. Azokat a kötelékeket, amit a Földi életben minden halandónak le kell vagdosni magáról ahhoz, hogy majd az utolsó szálon feljusson a lelke a végső állomására. A „halhatatlanok” országába. A pokolra járás is egy erős köteléktől való megszabadulást jelent. (olyan, mint a drogos megvonási tünete, ami nem csak fizikai, hanem lelki fájdalommal is jár) Az élethez való ragaszkodás is egy olyan erős kötelék, aminek az elvágásához olyan lelkierőre, ’a legnagyobb áldozat megadásra’ van szükség, amivel csak a hősök rendelkeznek. Minden hiten alapuló emberi eszme, világnézet, az emberfelettit jelöli meg a zsákmányszerzés (predáció) alanyának.

 „Mindezen ősi és titkos szertartások átgondolásából nyilvánvalóvá válik, hogy a haldokló isten misztériuma egyetemes volt a szent tanítás megvilágosodott és tisztelt kollégiumai között. Ez a misztérium állandósult a kereszténységben az Isten-ember-Jézus Krisztus keresztre feszítésében és halálában. Újra fel kell fedezni e világtragédia és az egyetemes vértanú titkos jelentőségét, ha a kereszténység el akarja érni azokat a magasságokat, amelyeket a pogányok filozófiai fennhatóságuk idején elértek. A haldokló isten mítosza mind az egyetemes, mind az egyéni megváltás és újjászületés kulcsa, és azok, akik nem értik meg ennek a legfőbb allegória valódi természetét, nem tekinthetik magukat sem bölcsnek, sem igazán vallásosnak. "

Azok az őskori emberek, akik legyőzték, (megölték) a legnagyobb vadállatokat is, tetteiket kövekbe vésték, barlangok falára rajzolták, hogy újra átélhessék a győzelem érzését. Ezt az „isteni” érzést csak megélni lehet, átruházni nem. Azonban a hit erejét felhasználva az óta is folyamatosan kísérleteznek vele. A bölcs ember, lelkiismeret-furdalás nélkül öl, de nem gyilkol. Az öngyilkos bölcsessége abban áll, hogy másoknak tesz jót vele.  

Előzmény: Annaem (20862)
Annaem Creative Commons License 4 napja 0 0 20862

"... Odin kilenc éjszakára felakasztja magát a Világfa ágaira, és ugyanebben az esetben saját oldalát is átdöfte a szent lándzsával. Ennek a nagy áldozatnak az eredményeként Odin, miközben Niflheim (a Föld formálása előtti köd-világ) mélyén lógott, meditációval fedezte fel azokat a rúnákat vagy ábécéket, amelyekkel később népe feljegyzéseit őrizték. E figyelemre méltó élmény miatt Odint néha egy akasztófafán ülve mutatják be, és ő lett mindazok védőistensége, akik a hurok mellett haltak meg. Ezoterikusan az Akasztott Ember az emberi szellem, amelyet egyetlen szál függeszt fel a mennyből. Nem a halál, hanem a bölcsesség a jutalma ennek az önkéntes áldozatnak, amelynek során az illúziók világa fölött felfüggesztett, és annak valótlanságán elmélkedő emberi lélek jutalmazza az önmegvalósítás elérését.

 

Mindezen ősi és titkos szertartások átgondolásából nyilvánvalóvá válik, hogy a haldokló isten misztériuma egyetemes volt a szent tanítás megvilágosodott és tisztelt kollégiumai között. Ez a misztérium állandósult a kereszténységben az Isten-ember-Jézus Krisztus keresztre feszítésében és halálában. Újra fel kell fedezni e világtragédia és az egyetemes vértanú titkos jelentőségét, ha a kereszténység el akarja érni azokat a magasságokat, amelyeket a pogányok filozófiai fennhatóságuk idején elértek. A haldokló isten mítosza mind az egyetemes, mind az egyéni megváltás és újjászületés kulcsa, és azok, akik nem értik meg ennek a legfőbb allegória valódi természetét, nem tekinthetik magukat sem bölcsnek, sem igazán vallásosnak. "

 

             

Annaem Creative Commons License 4 napja 0 0 20861

           

           

Annaem Creative Commons License 4 napja 0 0 20860

" A világvégére vonatkozó jóslatot találtak franciaországi barlangfestményeken. Így a Kent és az Edinburgh-i Egyetem (Nagy-Britannia) tudósai felvetették, hogy a Lascaux-barlangban (Franciaország) látható képek azt jelezhetik, hogy az ókori emberek érdeklődtek a csillagászat iránt. A kutatók úgy vélik, hogy a rajzok olyan csillagképeket tartalmaznak, amelyek egy 17 ezer évvel ezelőtti meteorit zuhanására és az azt követő jégkorszakra emlékeztetnek.

Első pillantásra ezek a rajzok semmilyen módon nem jelzik az eget és a csillagokat. A későbbi tudósok azonban felvetették, hogy a képeken látható bika a Bak csillagképet szimbolizálja a nyári napforduló napján, a kacsa a Mérleget a tavaszi napéjegyenlőség napján, a többi alak pedig az Oroszlán és a Bika az őszi napéjegyenlőség napján. és a téli napforduló.

A tudósok ma már úgy vélik, hogy a sziklarajzon látható vadászjelenet egy csillagászati ​​térkép. Összehasonlították a lascaux-i festményeket a törökországi Göbekli Tepe és Çatalhöyük festményeivel, és arra a következtetésre jutottak, hogy ezek mind szimbolikus történetek őseink csillagászati ​​megfigyeléseiről.

A szakértők megjegyzik, hogy ie 15300-ban. a Naptól számított harmadik bolygó elkezdett belemerülni a jégkorszakba. Ezt bizonyítják Grönlandon a sarkvidéki jégből nyert adatok."

            

            

Képek: Lascaux-barlang, lándzsák, a gömb alakú agyagdarabon szabályos nyomok láthatók, amelyek hasonlóak a textillenyomatokhoz, a másik agyagtárgyon is lenyomatok két különálló ruhadarabról(?).

  

            

őszszakál Creative Commons License 4 napja -1 3 20859

„Ahogy a téli álmos élőlények is segíthetnek majd a hibernációban. Ilyen rémálmokat is dédelgetnek miközben kísérleteznek horizontális géntranszferrel - azok megbízásából akik komolyan vették, hogy örökségül kapták a Földet (urbanlegend?) és saját elgondolásuk alapján akarják berendezni.”

 

Az emberek között vannak a javíthatatlan „rosszlelkűek” és a Minden Áronok, akik a jót erőltetik. Miközben fordítva ülnek a lovon, vagy átesnek a túloldalára. Látjuk ennek jeleit a „méregzöld” mozgalmak részéről.

 

„A nagyhatalmak egymásra mutogatnak, közben mindenki csinálja.

USA biológiai laboratóriumok mindenhova betették a lábukat, 'ugyebár csakis tudományos célból, hogy a természetben előforduló mikroorganizmusokból szerezzenek mintákat, tényleg csupán ezek gyűjtésével és vizsgálatával foglalkoznak. DNS-szerkesztés? Á dehogy csak a génexpressziót szabályozzák. Egészen véletlenül ha idegen DNS fragmentek beépülnének a genomba, az nem gond, hiszen mindig is kézben tartottuk a dolgokat.”

 

Látjuk, hogy mire fut ki a kovid pandémia. Már kézben tartják a kettőskulcsokat és az elforgatása „hiányzik” ahhoz, hogy elkezdődjön Armageddon csatája.

 

„Az emberiség jövője hülyék kezében van, mert miért is kellene kísérletezni pestisbaktériumokkal, vagy egyéb különösen veszélyes ágensekkel, ez annyira létszükséglet mint programokat írni, ami megbecsüli mekkora induló flottára (Rakétaláz) lesz szükség egy másik bolygó ugyanilyen tönkretételéhez. „

 

Az a gond, hogy az emberiség jövőjét olyan forgatókönyv írók kezébe adtuk, akiknek amúgy zárt osztályon kellene kanalazni a zselét. A politikusaink annyira fantáziátlanok, (ezért jelölik ki őket, a tudjuk kik), hogy Hollywoodra és Netfixre hagyatkoznak, a jövőképet illetően.

  

„Szerintem a lehető legjobb, ha mélyrehatóan tanulmányozzuk a bolygó irodalmát, gasztronómiáját, rejtélyeit... amíg a lelkünk el nem  távozik a nyolc perces portálon, és legközelebb innen folytatjuk, akkor már egy űrmisszióban.”

 

Szerintem is a gasztronómia tanulmányozása a legjobb, hiszen egy tányért lefedő borjúból készült bécsi szelet, csak a kiváltságosoknak kerül az asztalára. De majd a nyolc perces portál túloldalán, mannával körítve eszem a Wiener schnitzelt.;-)

Előzmény: Annaem (20858)
Annaem Creative Commons License 5 napja -1 1 20858

Mindig kételkedtem az evolúcióban, a cickányokban és a tankönyvekben. Az utolsó láncszem a csótány lesz? Vagy átvesszük a tulajdonságait? Ahogy a téli álmos élőlények is segíthetnek majd a hibernációban. Ilyen rémálmokat is dédelgetnek miközben kísérleteznek horizontális géntranszferrel - azok megbízásából akik komolyan vették, hogy örökségül kapták a Földet (urbanlegend?) és saját elgondolásuk alapján akarják berendezni. A csótány mellett még vannak tűrési és túlélési bajnok jelöltek, (növények is) nem nagy ügy egy kis kísérletezés, hiszen a Pentagon égisze alatt is régóta millió projekt fut, hogy is nézne ki egy fejlett civilizáció bakteriológiai és toxinfegyverek nélkül... Szerkesztgetik a növények genomját például rovarok által terjesztett vírusok segítségével, a rovarok (Júdás-faj) arra is jók lettek volna, hogy a biológiai fegyvereket célba juttassák, de ma már ezen túlszaladtunk jóval, mert rovarforma, helyismerettel is rendelkező drónokra rá lehet bízni ilyesmit.

A nagyhatalmak egymásra mutogatnak, közben mindenki csinálja.

USA biológiai laboratóriumok mindenhova betették a lábukat, 'ugyebár csakis tudományos célból, hogy a természetben előforduló mikroorganizmusokból szerezzenek mintákat, tényleg csupán ezek gyűjtésével és vizsgálatával foglalkoznak. DNS-szerkesztés? Á dehogy csak a génexpressziót szabályozzák. Egészen véletlenül ha idegen DNS fragmentek beépülnének a genomba, az nem gond, hiszen mindig is kézben tartottuk a dolgokat.  Az emberiség jövője hülyék kezében van, mert miért is kellene kísérletezni pestisbaktériumokkal, vagy egyéb különösen veszélyes ágensekkel, ez annyira létszükséglet mint programokat írni, ami megbecsüli mekkora induló flottára (Rakétaláz) lesz szükség egy másik bolygó ugyanilyen tönkretételéhez. Szerintem a lehető legjobb, ha mélyrehatóan tanulmányozzuk a bolygó irodalmát, gasztronómiáját, rejtélyeit... amíg a lelkünk el nem  távozik a nyolc perces portálon, és legközelebb innen folytatjuk, akkor már egy űrmisszióban.

Tulajdonképpen népszerű a sörrel való hidratálás alkalmazása  - annyi ember nem tévedhet.

 

Előzmény: őszszakál (20857)
őszszakál Creative Commons License 5 napja 0 0 20857

"Az emlősökből kiemelkedett az ember," 

 

„Ez a rész nem stimmel, nem logikus, nem illik a láncba. A folyamat állandó, a változás szintén, a természet egyensúlya, harmóniája közben, és azzal + egymással is teljes(!!!) szinbiózisban működő valamennyi szereplő kompakt részvételével egyetemben.

 Ebbe a homo sapiens nem illik bele, ebben nem vesz részt, ezzel szemben rombolja, pusztítja, rossz irányba változtatja a folyamatokat, amolyan "élősködő-parazita-vírus-minden életet felzabáló baktérium" módjára teszi tönkre amit csak tud, közben értetlenül csodálkozik körbe-körbe, hogy miért van egyedül (Fermi paradoxon?) - és mivel a természetben semmi nem létezhet önmagában, a kihalás elkerülhetetlen”

 

Szerinted az nem logikus, hogy az ember „kiemelkedése”, nem illik a láncba? Amennyiben maradunk annál a verziónál, hogy a főemlősök evolúciós sorából nőtte ki magát az ember, akkor mi vagyunk az utolsó láncszem. Feltéve, ha nem halunk ki ebben a formában. Azonban az evolúciós folyamat nem áll le, legfeljebb lassít, amíg nem lesz olyan környezeti késztetés, ami felgyorsítja. De ennek már vannak jelei. Csak olyan emberek fognak tovább szaporodni, akik felveszik a versenyt a „konkurenciával”. Azt olvastam valamikor az atomkísérletek idejében, hogy a csótányok lesznek a túlélői a Földnek, ha az emberiség atom háborúsdit játszik.

Amennyiben a Teremtőben hiszünk, és annak tulajdonítjuk az ember megformálását, akkor nem véletlen, hogy azóta nem teremtett mást, hiszen ez a teremtés koronája. Ha ez igaz, akkor ezzel is volt célja. Kíváncsi lehet az Isten, hogy mire viszi a képmása? Adott nekünk egy élhető, csodálatos bolygót, hogy azt teszünk vele amit akarunk. Ha elxurjuk, akkor megérdemeljük érte a büntetést. Remélem, hogy nem ez lesz a csúfos vége.;-)

Előzmény: w.ullrichfun (20855)
Schenouda Creative Commons License 5 napja 0 2 20856

Shannon Doreynek már pár könyve is megjelent. Inkább érdeklődő, mint beavatott. A dogonokról írtam már ezt-azt:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=155409450&t=9000303

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=155428199&t=9000303

Érdekes, hogy én is találtam annó hasonlóságot a dogon Binu-szentély és a mexikói Taloc isten feje közt, még 2012-ben:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=121864238&t=9000303

 

Azok az ördögi sánták! Nemcsak a dogon Lébé vagy kelta Lug sántítottak, hanem nagyon jelentős istenek más mitológiákból. Mikor Lucifert ledobták a mennyből és földet ért, megsérült a lába, s ezért sántított.

Előzmény: Annaem (20852)
w.ullrichfun Creative Commons License 5 napja 0 2 20855

"Az emlősökből kiemelkedett az ember," 

 

Ez a rész nem stimmel, nem logikus, nem illik a láncba. A folyamat állandó, a változás szintén, a természet egyensúlya, harmóniája közben, és azzal + egymással is teljes(!!!) szinbiózisban működő valamennyi szereplő kompakt részvételével egyetemben.

 Ebbe a homo sapiens nem illik bele, ebben nem vesz részt, ezzel szemben rombolja, pusztítja, rossz irányba változtatja a folyamatokat, amolyan "élősködő-parazita-vírus-minden életet felzabáló baktérium" módjára teszi tönkre amit csak tud, közben értetlenül csodálkozik körbe-körbe, hogy miért van egyedül (Fermi paradoxon?) - és mivel a természetben semmi nem létezhet önmagában, a kihalás elkerülhetetlen.

 A neandervölgyiek nem haltak ki, beleolvadtak a mai emberek populációiba, ahogy a többi "előember"-nek titulált faj úgyszintén - a hibridek 2 irányból voltak képesek tovább szaporodni, a csak régebbi génekkel rendelkezők csak 1, így leolvadt, majd nullázódott a számuk, a hatékonyabb, újítóbb, minden eszközt felhasználó és minden más élőt saját céljaihoz igazító ment tovább. Csakhogy ez a folyamat véges, előbb-utóbb véget ér, és a the end nem lesz szép ...

 A dogonok és minden ősi nép minden kontinensen több ezer éve már lejegyezték, a teremtés-teremtő(k) emelte ki az embert, aminek erős alapja van, de az eredmény nem az lett, ami vélhetően a szándék mögött állt. Lehet más naprendszerekből érkezett nagyon fejlett "orvosok" - lehet más értelmi, vagy intelligencia szinten működő energia, éteri ráhatás, ami elmozdított más irányba, elindított más úton egy rossz evolúciós folyamatot, változás sort, lehet 2-3 olyan biológiai elem, ami annyira önző hatással bírt a génekre, hogy azok egy evo zsákutcába terelték a fajt. Az első verzió + mátrix elmélet magyarázata lehet az az energia felhasználás, energia mozgatás, azon nyerészkedés, begyűjtés, rablás, üzletelés, ami napjainkat (és papjainkat) jellemzi. / A háború-harc a legjövedelmezőbb.../

 Szerintem nincs benne semmi meglepő, több tízezer éve tudatában van ennek az emberiség, az a 2% amelyik irányítja, tereli a másik 98-at, az pontosan kihasználja ezt, tudva hogy semmi jelentősséggel nem bír miben hiszel, hogyan élsz, mit teszel, csak az számít, mit nyersz azonnal. A múlt és a jövő kuka, vagy mese habbal.

 

Előzmény: őszszakál (20854)
őszszakál Creative Commons License 5 napja 0 1 20854

Az evolúció, egy olyan metamorfózist produkált az évmilliók során, ahol gerinces vízi lények szárazföldi kétéltűekké, majd gyíkok, kígyók (sárkányok) lettek belőlük. A szárazon tovább módosultak repülő madarakká, majd emlősökké. Az emlősökből kiemelkedett az ember, akiben a genetikai állománya tartalmazza ezt az ’evolúciós vonulatot’ a magzati fejlődés során felmutatott formákban, alakzatokban. Az benne a meglepő, hogy az ember milyen régóta ismeri ezt, de az Istenek „munkájának” tekintette. Az ősi szülőföldön élő Dogonok, a teremtőjüket a Szíriuszról származónak tekintik. https://femina.hu/utazas/rejtelyes-dogonok-mali/ 

Előzmény: Annaem (20852)
Annaem Creative Commons License 5 napja 0 0 20853

               

           

Annaem Creative Commons License 5 napja 0 0 20852

/Ahogy beleolvastam picit itt-ott az alábbiakba:

 eléggé meglódult az író agya, ami nem is olyan érdekes, inkább az, hogy milyen irányba

 és milyen részletesen járja körül a témát. /

 

A Xolotlhoz hasonló lény jelenik meg Gobekli Tepén. Ez a fenevad a kelta pikt köveken is megjelenik.

https://shannondorey.com/articles/published/gobeklitepe.html#fn0.4693003610342239

A bronz kéz elülső részének alján látható alak egy zsinórral körbetekeredett omphalos kő belsejében található. Az ember teremtésének és újjászületésének folyamata során az újjászületett egyént a dogon „Isten zsinórjának” nevezte. A dogon szerint a regenerációs folyamat során a lélek átkerült az újonnan teremtett testbe, és az „Isten kötéle” lett az új test gerince.

https://www.shannondorey.com/sabazius.html

 

A halfarka miatt Lébét fizikailag akadályozottnak vagy „sántának” tartották, és a Nummo -ban Lébét a kelta istennel, Lugh Llew Llaw Gyffesszel asszociálom, aki szintén „béna” volt, és „a béna” néven ismerték.

Lébét a görög Dionüszoszhoz is társítottam, akinek neve Robert Graves szerint „a fény sánta istenét” jelenti.  Dionüszosz szimbolikus állata a párduc volt, amely az összes Ojibwe leírásban közös témát mutat. A párduc szent állat volt a dogon vallásban, és a halhatatlannak tartott állatok egyike.

https://www.shannondorey.com/MoundsShareCommonSource.html

 

            

Annaem Creative Commons License 5 napja 0 0 20851

          

            

Schenouda Creative Commons License 6 napja 0 1 20850

William Leonard Hunt (1838-1929) cirkuszi mutatványos volt Amerikában a "Nagy Farini" néven. Volt egy száma az emberi ágyúgolyó, de nem semmi figura volt: https://upload-wikimedia-org.translate.goog/wikipedia/commons/thumb/6/69/Krao_by_Downey-crop.jpg/688px-Krao_by_Downey-crop.jpg?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=sc

De elment a kedve a cirkuszosditól, majd nem sokkal később hallott a Kalahári-sivatagban található gyémántokról Dél-Afrikában. 1881-ben elment egy társával szerencsét próbálni. A sivatagban tett utazásuk során Hunt azt állította, hogy megdöbbentő felfedezést tettek: egy ősi civilizáció eltemetett városát.

Később a felfedezését a londoni Royal Geographic Society (RGS) számára nyújtotta be. Hunt azt írja, hogy vadászat közben a csapata "egy hatalmas, ellipszis alakú és körülbelül nyolc mérföld hosszúságú, fallal körülvett területet" fedezett fel. Ez szerinte egy város romjai voltak: A falazat ciklopsz jellegű volt; itt-ott még mindig egymáson álltak az óriási négyzet alakú tömbök... Középen egyfajta járda volt, amely hosszú, keskeny, négyzet alakú, szépen egymáshoz illesztett, keresztet alkotó tömbökből állt, és amelynek közepén egy talapzatnak vagy emlékműnek látszott az alapja. Egy törött oszlopot tártunk fel ... a négy lapos oldala bordázott volt. A város nagy részét már homok borította. Viszont a romok nem hozták lázba a felfedező társaságot.

Hunt 1886-ban Through the Kalahari Desert címmel könyvet jelentetett meg a kalandjaikról, amiben részletesebben is beszélt a romokról: https://www.amazon.com/Through-Kalahari-Desert-Narrative-Note-Book/dp/1015652115

https://dn790004.ca.archive.org/0/items/throughkalaharid00fari/throughkalaharid00fari.pdf

Az egyik romos falat, a  kínai Nagy-falhoz hasonlították. Hunt társa, fogadott fia, a Lulunak nevezett művész le is rajzolta a romokat:

 

Ami a 20833-ban van, minoszi alakzat, a kör, kereszttel a közepén: https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=167231337&t=9000303&openwith=1

Egy hasonló felbukkan Hunt Kalahári rejtélyes városánál is. Ugyanis sokáig nem foglalkozott a tudományos világ Hunt eltemetett városával. 1923-ban a Rhodes Egyetem professzora, E. H. L. Schwartz felelevenítette az eltemetett civilizáció történetét, és társaival a város megtalálására buzdított. 1967-re már 26 expedíció próbálta megtalálni, eredménytelenül. Volt egy 2010-es próbálkozás is, ez már drónos keresés volt...

Schenouda Creative Commons License 6 napja 0 1 20849

Valóban hasonlít arra a minoszi szerkezetre a korsó rajza.

 

Brazíliában már a 19. századtól rengeteg sziklarajzot találtak. Az egyik leghíresebb ilyen szikla amazóniai Pedra Pintada. Öt éve adtam egy 1958-as cikket a Népszavából, ami már említette ezt a helyet: A brazil titok.

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=150494053&t=9000303

Előzmény: Annaem (20848)
Annaem Creative Commons License 2024.06.20 0 0 20848

/A korsón látható minta hasonló a felfedezett mínoszi szerkezethez./

 

Újabb sziklarajzos régészeti lelőhelyeket találtak Brazília, Jalapão régióban.

A sziklákra vésett és festett szimbólumok között emberi lábnyomok ábrázolása, állatok – például szarvasok és vaddisznók – nyomai, valamint égitestekre (corpos celestes) emlékeztető alakok találhatók a régész szerint. Sajnos nem közöltek fotókat utóbbiakról. "Még mindig nem világos, hogy ki készítette a sziklagrafikát, és mi volt a célja – a kutatásuk még csak most kezdődik –, de Macêdo szerint sokféle értelmezés lehetséges. Létrehozhatták őket például az idő múlásának rögzítésére, mítoszok ábrázolására, szellemekkel való kommunikációra vagy terület elhatárolására, többek között egyéb magyarázatokra." Néhány kisebb műalkotást vörös pigmentekkel festettek, és Macedo úgy gondolja, hogy ezek a darabok – valószínűleg egy külön kulturális csoport alkotásai – a sziklarajzoknál korábbiak.

A felfedezett lelőhely képei (az első hat).

 

            

                     

Már kétszer szerepelt, videó még nem volt róla, mindössze három perc:

https://www.pbs.org/wgbh/nova/video/ancient-cliff-paintings-in-the-amazon/

 

           

Ha nem tévedek ez mind Brazília volt, a végén képek egy tanulmányból dinoszaurusz nyomok és sziklarajzok meghitt közelségben.

Előzmény: Annaem (20847)
Annaem Creative Commons License 2024.06.20 0 0 20847

             

            

Annaem Creative Commons License 2024.06.19 0 0 20846

            

            

Előzmény: Annaem (20843)
Annaem Creative Commons License 2024.06.19 0 0 20845

            

            

Schenouda Creative Commons License 2024.06.18 0 1 20844

Beterítesz ezekkel a takarókkal, terítőkkel, szőnyegekkel...!

Kösz amúgy, hogy felhívtad a figyelmet Alfred Steinmann kutatásaira.

https://www.artoftheancestors.com/blog/ships-and-passages-volkerkunde-museum-universitat-zurich

Steinmann egy tanulmányát is lelehet az oldalról tölteni (tele képekkel)!

 

Ezek a szövetek az 1800-as évek elejéig készültek, ha minden igaz. Különösen a dél-szumátrai minták a megdöbbentőek. Ezek még a pogány vallásokhoz kötődhettek, hiszen közben felvették a mohamedán, s részben keresztény vallásokat. Steinmann kutatásairól azt írják ezirányban gyakorlatilag megkerülhetetlenek, olyan mélyen behatolt ezen hajóminták rejtelmeibe.

De a világ minden részén található ősi hajóábrázolásokat gyűjtötte.

Van pld. itt egy indonéz holtak hajója, ami hatalmas:

Közben találtam egy cikket 1940-ből, ami beszámolt Steinmann 1939. decemberi előadásáról Genfben: Hogyan került az ázsiai ember Amerikába? címmel:

Néztem, de úgy látszik Várkonyi Nándornak nem volt tudomása Steinmann kutatásairól. Pedig kétségkívül beleillett volna a Sziriatba vagy Az elveszett Paradicsomba. Vele szerintem az ősi hajók tekintetében megtaláltuk a kutatónkat, kire támaszkodhatunk, főleg mikor ilyeneket írt:

 

    "A tengerjáró népek képzeletében a hajó mindig is meghatározó helyet foglalt el.
Kiemelkedő szerepe a történelem előtti Európa temetkezési szokásaiban, valamint az ókori Egyiptomban és Délkelet-Ázsiában azt mutatja, hogy gyakran kapcsolódott mitikus és vallási elképzelésekhez. De ezektől az asszociációktól eltekintve a hajó az őskori és ősemberek művészetének fontos elemét képezte. Ezt bizonyítja például a számos hajóábrázolás Észak-Európa sziklarajzain, az egyiptomi halotti hajók, valamint a délkelet-ázsiai hajó alakú szarkofágok és halotti hajók képei."

Babilonban már az egyiptomi Óbirodalommal egyidőben ábrázolják a rituális hajókat. Steinmann kimutatta, hogy az óbirodalmi piramisszövegekben leírt és ábrázolt rituális hajók felépítése megegyezik a predinasztikus kor (i.e. 5000-3000) edényein, sziklarajzain mutatott hajók felépítésével (amellett, hogy a babiloni rituális hajókra is hasonlít). Sőt, ami még megdöbbentőbb a Denderai Hathor templom falain - ami már a Ptolemaioszi időkben épült (i.e. 1. század) - Hórusz és Ozirisz istenek hajói ugyanazt a formát mutatják! (és közben eltelt ötezer év!).

Előzmény: Annaem (20842)
Annaem Creative Commons License 2024.06.18 0 0 20843

 

            

            

 

Előzmény: Annaem (20842)
Annaem Creative Commons License 2024.06.18 0 0 20842

            

            

Előzmény: Annaem (20840)
Annaem Creative Commons License 2024.06.17 0 0 20841

            .  

            

Előzmény: Annaem (20835)
Annaem Creative Commons License 2024.06.17 0 0 20840

Oda! – s úgy lesz! És ezentúl. utam kezem szabja ki.

Együtt sárkányt győzünk, a szörny hős lesz, nem vitás

               

             

             

"Boldog, boldog hajók, vidám lengők a gazdag

 Nyárvégi délután nyugalmas kék legén,
 Tűrjétek kedvesen, ha sóhajjal riasztgat
 A lomha óriás, hisz oly borús szegény.
 Tűrjétek kedvesen, ha lelkének komor
 Bányáiból a bú vihedere kereng fel "

Előzmény: Annaem (20835)
Schenouda Creative Commons License 2024.06.17 0 2 20839

"Bizonyítékom nincs, ez csupán spekuláció."

 

Valójában szeretjük a spekulációkat, aztán vagy egyet tudunk érteni vele, vagy nem. Ez még sem a Wikipédia vagy az Encyclopedia Britannica oldala, hogy felmondjuk az iskolában tanult szövegeket. És a topik sem a "tudományos" részlegben van...

Előzmény: Annaem (20838)
Annaem Creative Commons License 2024.06.16 0 1 20838

Nagyon tetszik a szuper térképpel és mellékletekkel kiegészített írásod! Ennek kicsengéseként már nem is kell felvázolnom teóriát, mindenki megvilágosodik, aki nem rest tanulmányozni amiket hoztál.

 

Azért még megtámogatnám textilekkel, amelyek szertartási, rituális kendők. Arra gondoltam, hogy ezek tervezési inspirációjának forrása Mu. Bizonyítékom nincs, ez csupán spekuláció. Mivel nem elég régiek a szőttesek, ahogy ama szőnyegek sem, csak hüledezek és hiába esküdözöm, hogy ősrégi kódolt mítoszok.

Feltételezik, hogy a korai indiai textíliák eljutottak Indonéziába is, ahol nagy becsben tartották és értékes örökségként őrizték. Itt ki is iktatnám Indiát, mint közvetítőt. Később a szigeteken a  másolt mintákat már összekeverték saját szent szimbólumaikkal: geometrikus és figurális motívumok emberi alakokkal, mitikus lényekkel, madarakkal, ősi szentélyekkel (ahogy már megszoktuk) és gyakran szerepel a központi részen egy hajó. Azért feltételezem, hogy nagyon régi hajó, mivel a tradicionális szimbólumok nem hígulnak fel oly könnyen, csak amikor elkezdődik a morális válság és megérkeznek a turisták.

 

Az egymillió éves hajózást én is örömmel el tudom fogadni. Az indonéz szigetek között is ide-oda, néhanap maratoni távon is evezgettek a mega kövekért.  A szomszéd köve mindig zöldebb.      

 

           

Előzmény: Schenouda (20832)
Schenouda Creative Commons License 2024.06.16 0 1 20837

Nagyon érdekesek az indonéz szövetminták. Ahogy a misztériumbárkák, kultikus hajók témaköre is nagyon érdekes. Egyiptomban a ún. napbárkák, melyek az égen közlekednek. A krétai pecséteken is feltűnnek misztériumbárkák, az alvilág hajói, melyek a halottak lelkeit szállítják egy távoli szigetre. A nyugat-európai tengerészlegendák boszorkányhajói.

Alfred Steinmann néprajzkutató az indonéz hajókat a szöveteken úgy értékelte, mint a halott lelkek átvonulásának ábrázolását az ősök földjére. Némely hajó hatalmasnak tűnik. Steinmann a két világháború közt figyelt fel a szumátrai szövetmintákra és gyűjtötte ezeket. Akkor már jó száz éve nem készültek ilyen szőnyegek, így elég különös lehet a hajók eredete is. Steinmann egyik jelentős szakártője volt az ősi hajók formáinak a bronzkortól.

Előzmény: Annaem (20835)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!