Keresés

Részletes keresés

EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.10.05 -17 27 34785

hazugság !

 

ott van a filmben a bizonyíték.

Előzmény: Darius Sheepgold (34783)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.05 -2 0 34784

te nem tudod.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34782)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.05 -2 0 34783

A légköri co2 szénizotóp arányaiból ki lehet mutatni hogy a többlet az a föld alól kikapart szénből és olajból van, úgyhogy ezt is buktad Süsü.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34781)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.10.05 -17 27 34782

És akkor most  MENNYI a  besugárzott  napenergia mértéke ???

 

Ja, hogy azt  nem tudják...

Előzmény: merigazoi (34780)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.10.05 -16 30 34781

Na ez a baj.

 

Ezért  maradsz  abban a dagonyában, amit  saját  magad  csináltál magad alá.

 

Pedig  piszkosul megtudhatnád,  HÁNY  TUDÓS  támadja az IPCC-t, sőt olyanok is, akiket még az elején az IPCC  listázott, majd mikor utánanéztek ezek a tudósok az IPCC-ben közzétett tanulmányaiknak,  megdöbbenve látták, hogy CENZÚRÁZOTT  anyagot látnak, és a kényes dolgok egész egyszerűen KI LETTEK OLLÓZVA belőlük !!!

 

Innentől határozottan követelték, hogy azonnal vegyék le a neveiket az IPCC tudósaik közül.

 

És még  számso olyan  nyalánkságotz megtudhatnál, amiből  sajnos  az egész  KLÍMAHISZTÉRIÁZÁSTOK a feje tetejére áll, és gyakorlatilag az orrotokat dörgölik bele abba a TUDOMÁNYOS TÉNYBE, hogy a CO2  NEM  emeli a hőmérsékletet.

A CO2  éppen a melegedés  KÖVETKEZMÉNYE.  Ergo  NEM OK,  hanem OKOZAT.

Előzmény: Hápi Zsák (34775)
merigazoi Creative Commons License 2023.10.05 -3 2 34780
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.05 -2 1 34779

"2. Egyáltalán nem mondtam, hogy mindent cáfol a pontatlanság, az adatok megbízhatatlansága az állításom, aztán hogy mi következik ebből, az további beszélgetés tárgya, de ahhoz is megbízható adatokra lenne szükség."

 

 

á a faszt nem berakom a hokiütő ábrát, neked az a válaszod hogy már rég megcáfoltad, erre kiderült hogy faszt se cáfoltál csak a pontatlansági faszságodra gondolsz.

Előzmény: Galagonyab (34777)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.05 -2 1 34778

"1. Leírtam az állításom, többször. Az adatok megbízhatatlanok."

 

minden mérésben van hiba, ezzel nem mondtál semmit.

 

 

" Ez magyarázat arra, hogy az egy felmerülő dologra nincs magyarázat?"

 

és ez meg nem cáfolat semmire.

Előzmény: Galagonyab (34777)
Galagonyab Creative Commons License 2023.10.05 -2 1 34777

Megint simán hazudsz.

1. Leírtam az állításom, többször. Az adatok megbízhatatlanok.

2. Egyáltalán nem mondtam, hogy mindent cáfol a pontatlanság, az adatok megbízhatatlansága az állításom, aztán hogy mi következik ebből, az további beszélgetés tárgya, de ahhoz is megbízható adatokra lenne szükség.

3. Nem nem értésről van szó, hanem arról hogy nincs rá magyarázat sehol leírva, holott egy tök egyszerű téma.

 

"bármlyen más mérés ami nem É. Amerikai reggel/este leolvasott hőmérőkkel kapcsolatos ezekről még mindig nem mondtál nem bizonyítottál semmit"

 

Ez sem teljesen igaz, de legyen, mondjuk hogy más állítást nem tettem, és? Ez magyarázat arra, hogy az egy felmerülő dologra nincs magyarázat?

 

"meg mondasz ilyen faszságokat, a jégmintákból való mérésnek komoly tudományos megalapozottsága van"

 

Folyton buknak ki a módosító tényezők, de erről is többször volt már itt szó.

Előzmény: Hápi Zsák (34770)
sr1 Creative Commons License 2023.10.05 -1 1 34776

Megbízható, és?

Elköltötték egy kisebb ország GDP-ét a jégmintákra. Megtudták azt, hogy a Föld egy adott pontján egy év leforgása alatt kb. milyen nedves volt a széljárás.

Meg azt is, hogy a klíma néha változott egy kicsit. Néhány fokkal melegebb volt vagy hidegebb (azon az egy földrajzi pont) és a folyamatban (nagy nehezen) észre lehet venni egy ciklikusságatok is, 500 millió év alatt. Ez csak azt bizonyítja, hogy a Föld+Légkör rendszere ennyi idő alatt kb, stabil maradt.   

 

Itt van tényszerűén, amit mindenki érez: az évszakok eltolódtak. Egy szó sincs róla. Csak arról, hogy meleg rekordok vannak, amikor az idén is júniusba ( a vége fele) vettem le a bakancsomat.  

Miért nem derítik ki az okát? - ha klímatudósok és jól meg van fizetve. OK, hogy ez valószínűleg egy termesztés folyamat. De azt állítani, hogy a modellből, ha kiemelik az antropogén hatást, akkor nem lenne ilyen meleg... nem egy orbitális svindli, amikor a modell nem biztos, hogy a valósággal passzol.  (?????????) .  Felhők dinamikája, stb.  

Úgyhogy Offtopik vagy. Gyere egy svindlivel. 

 

 

 

 

Előzmény: Hápi Zsák (34771)
Hápi Zsák Creative Commons License 2023.10.04 0 5 34775

nincs időm videókat nézegetni.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34774)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.10.04 -10 30 34774

Nem muszáj mindent  elfogadni, de  OKULNI  lehet belőle !!!!

 

https://www.youtube.com/watch?v=KJCkqQCtuZQ&ab_channel=Hatl%C3%A1b%C3%BAFarkas

 

 

 

 

Előzmény: Hápi Zsák (34771)
Hápi Zsák Creative Commons License 2023.10.04 -1 2 34773

nem megdönthetetlenek, akinek meg a számítás szitokszó az ne vitatkozzon tudományról.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34772)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.10.04 -10 28 34772

".a tudomány pontosan vágja MENNYIRE MEGBÍZHATÓ...."

 

 

 

Hát ahhoz képest mire  a nagyközönséghez jutnak ezek az információk,  már a FELTÉTELEZÉSBŐL  meg  SZÁMÍTÁSOK révén kikalkulált értékekből  megdönthetetlen "TÉNY"-értékek lesznek.

Így  kövesednek a DOGMÁK.

Előzmény: Hápi Zsák (34771)
Hápi Zsák Creative Commons License 2023.10.04 -1 4 34771

"Tehát hogy konkrétan válaszoljak, a jégminták adatai sem megbízhatóbbak"

 

meg mondasz ilyen faszságokat, a jégmintákból való mérésnek komoly tudományos megalapozottsága van, kalibrálás, összehasonlítás ellenőrzés,PONTOSAN tudható mennyi szórás, hiba van benne.

 

ki a fasz hiszi el neked, hogy nem megbízható, mert ezt böfögöd két kolbászos zsemle között ?mi az hogy nem megbízható ? a tudomány pontosan vágja MENNYIRE MEGBÍZHATÓ.

 

 

te csak blablázol itt, miközben halványlila fingod nincs arról hogy egyáltalán hogyan mondják meg jégmintából hogy mikor hány fok volt. 

Előzmény: Galagonyab (34769)
Hápi Zsák Creative Commons License 2023.10.04 -1 4 34770

1. nem írtad le mit állítottál

2. teljesen dedós amit te ki akarsz hozni, hogy minden pontatlan ezért minden meg van cáfolva, amikor nem bizonyítottad a pontatlanságot! Az nem bizonyíték hogy te nem érted és a magyarázat után sem akarod érteni, hogy É. Amerikában miért úgy kellett korrigálni ahogy. Ráadásul a jégminták nem É. Amerika, a műholdas mérések nem É. Amerika, az óceáni mérések, a földfelszíni mérések a világ összes más táján történt mérések, bármlyen más mérés ami nem É. Amerikai reggel/este leolvasott hőmérőkkel kapcsolatos ezekről még mindig nem mondtál nem bizonyítottál semmit. ÉS! Valójában É. Amerikáról se bizonyítottál semmit, csak idebasztál egy grafikont hogy mé így megy amikó szerinted meg amúgy kéne mennie a vonalnak. Ez a te cáfolatod és bizonyításod.

Előzmény: Galagonyab (34769)
Galagonyab Creative Commons License 2023.10.04 -4 1 34769

Most is leírtam, hogy mit állítottam és mivel támasztottam alá, akkor is. Miért nem látod? Nem akarod?

 

"nem mondtál de pontosan így működsz, hoztam a grafikont, válaszra sem méltattad mert nem azt mutatja amit szeretnél látni, de a jégmintáid azok bazdmeg figyelembe veendők mert ott az van amit akarsz"

A grafikonod egy széles körben ismert grafikon, semmi újdonság nincs benne. Az is érthető, hogy ilyen időtávlatban nem lehet éves felbontással mutatni az adatokat, mert nem látnánk belőle kb. semmit. Tehát ez teljesen rendben van, de emiatt nem alkalmas az általad tett állítás alátámasztására.

De még az emögött lévő adatok sem megbízhatóak (a jégmintákkal egyetemben) az ismert okok miatt. Ez is rendben van, ilyen a tudomány, csak akkor ilyen adatokra ne alapozzunk dörgedelmes kijelentéseket.

Tehát hogy konkrétan válaszoljak, a jégminták adatai sem megbízhatóbbak. sőt valójában azok is részét képezik a grafikonod adatainak, egyszerűen mind túl megbízhatatlan ahhoz, hogy az általad tett kijelentést komolyan vehessük, de az ezekben az adatsorokban rejlő rövidtávú változásokat is elfedi a felbontás.

Előzmény: Hápi Zsák (34768)
Hápi Zsák Creative Commons License 2023.10.04 -1 2 34768

" És mivel te a lelkes kutatómunkád ellenére sem tudtad ezeket cáfolni,"

 

goto 10. nem volt mit cáfolni, mivel állításokat soha nem tettél te mindig csak kérdezel, miért így van miért úgy van, amikor szerinted máshogy kéne lennie. ezen nincs mit cáfolni.

 

 

 

"Nem, nem mondtam ilyet. Épp azt állítottam, hogy múltbéliekkel kapcsolatosan is sok a megválaszolatlan kérdés."

 

nem mondtál de pontosan így működsz, hoztam a grafikont, válaszra sem méltattad mert nem azt mutatja amit szeretnél látni, de a jégmintáid azok bazdmeg figyelembe veendők mert ott az van amit akarsz. ez nem érvelés nem vita nem cáfolat.

Előzmény: Galagonyab (34767)
Galagonyab Creative Commons License 2023.10.04 -2 1 34767

"továbbra sem bizonyítja a rendelkezésre álló adatok bizonytalanságát az, hogy nem érted mit miért csinál a klímatudomány, és kérdezgeted hogy miért úgy van ahogy"

Gondolom megint véletlenül tévesztenek meg az emlékeid. Nem csak kérdeztem, hanem grafikonok tömkelegét hoztam az állításom alátámasztására. És mivel te a lelkes kutatómunkád ellenére sem tudtad ezeket cáfolni, az itteni vita szerint az állításom igaz. Persze lehet valahol cáfolat mindarra, amit hoztam, de te nem tudtál ilyet előtúrni, így nem hivatkozhatsz arra, hogy én nem értem az egészet. Ezzel az erővel mondhatnám, hogy van bizonyíték arra, hogy Hitler és Sztálin az emberiség két legjobb személyisége volt, csak én nem tudom itt bemutatni, és ha neked más a véleményed róluk, akkor egyszerűen csak nem értetted meg őket.

"Szóval az elmúlt száz év hőmérős méréseit bizonytalannak tartod, na de az elmúlt százezer év jégmintázi azok kurvára pontosak mert azt mutatják amit látni szeretnél"

Nem, nem mondtam ilyet. Épp azt állítottam, hogy múltbéliekkel kapcsolatosan is sok a megválaszolatlan kérdés.

Előzmény: Hápi Zsák (34765)
Hápi Zsák Creative Commons License 2023.10.04 -1 2 34766

megkérnélek, hogy ne másolgass be szerinted pontatlan adatokat.

 

Capibara2  8 órája    -2 1 34722

Kb. a 80-as évektől van műholdas mérés, 2003-tól tekinthető pontosnak.

Előzmény: Capibara2 (34764)
Hápi Zsák Creative Commons License 2023.10.04 -1 2 34765

"1. Volt állításom, mégpedig az, hogy a rendelkezésre álló adatok megbízhatatlanok.

2. Ezt alátámasztottam."

 

 

továbbra sem bizonyítja a rendelkezésre álló adatok bizonytalanságát az, hogy nem érted mit miért csinál a klímatudomány, és kérdezgeted hogy miért úgy van ahogy (miért hűtik a múltat). Soha nem állítottál semmit a hónapos viták alatt mindig csak kérdeztél, kérdéssel nem lehet bizonyítani óvodás érvelési hibában létezel, ezért nem fogadom el a cáfolataid gyagya, mert azok NEM cáfolaotk.

 

 

 

"Mondtam, ez nagyon hosszú és főleg parttalan vita lenne, ahogy eddig. A mai napok adatait nem sikerült még tisztázni, a múltbéliekkel kapcsolatban szintén sok megválaszolatlan kérdés merült már itt is fel. Ellenben vannak jégminták, amelyek 10 éven belüli nagyobb mértékű változásokat mutatnak,"

 

Szóval az elmúlt száz év hőmérős méréseit bizonytalannak tartod, na de az elmúlt százezer év jégmintázi azok kurvára pontosak mert azt mutatják amit látni szeretnél, nevetséges vagy :D

Előzmény: Galagonyab (34761)
Capibara2 Creative Commons License 2023.10.04 -2 2 34764

Pár hozzászólás a LOTI-ról:

 

Ez a NASA-térkép az 1930-as évek évtizedét mutatja az elmúlt évtizeddel összehasonlítva:


Az Atlanti-óceán északi részének egy része melegebb volt, mint ma, de a világ többi része nem volt melegebb. Az USA-ban nem volt melegebb, mint ma, bár az USA déli részének egy korlátozott részén a maihoz hasonló hőmérsékletet mértek.


Végső soron az önök által végzett gyakorlat tiszta cseresznyeválogatás. Nem azért választotta az USA-t (a globális felszín kevesebb mint 2%-át), mert az reprezentatív a globális klíma állapotára a 30-as években, hanem mert úgy gondolja, hogy ez az a régió, amely a legjobban meggyőzheti az embereket arról, hogy az 1930-as években melegebb volt. Nagyon jól tudja, hogy semmilyen globális hőmérsékleti adat nem támasztja alá az állítását.


Nem válogatsz eléggé. Főleg a nyarak voltak melegebbek, különösen 1936-ban.


Igen, de az összes regionális, változatlan hőmérsékleti diagram a világ minden tájáról alátámasztja azt az állítását, hogy az 1930-as években ugyanolyan meleg volt, mint ma.


Itt van egy grafikon az USA-ról, amely azt mutatja, hogy a múltban ugyanolyan meleg volt, mint ma, alatta pedig egy grafikon Ausztráliáról, amely ugyanezt mutatja, annak ellenére, hogy az USA-val ellentétes oldalon van a Földön, és a déli féltekén helyezkedik el.

 

Nincs globális rekord? Mit gondolsz, honnan szerezték a hőmérsékleti adatok fattyúi az eredeti adatokat, hogy globális hőmérsékleti diagramot készítsenek? Válasz: A Föld hőmérséklete a Földön: A regionális grafikonokról szerezték az adatokat, és mindegyiket kombinálták. Tisztességtelenül, mint ebben az esetben kiderült.


Minden klímaváltozással riogató tagadó. Tagadják, hogy ezek a grafikonok léteznek. És az ok nyilvánvaló: ha elismerik, hogy ezek a grafikonok legitimek, akkor nem állíthatják, hogy az emberiség történetének legmelegebb időszakát éljük a CO2 miatt, mert ma NEM a legmelegebb időszak az emberiség történetében.


Mi okozta tehát az 1540-es nagy európai aszályt, amikor 11 hónapig gyakorlatilag nem esett csapadék és rendkívüli hőség volt az egész kontinensen, amit több országból származó dokumentumok is alátámasztanak?


A szeptemberi rekord NH óceánfelszíni hőmérséklet garantálja a későbbi rekord havazást. (Amit az éghajlati modellek nem jósolnak meg)
Október elején 52 mm víz van a légkörben a 40. északi szélességen. Ez november végére hó formájában a földön fog landolni. Nem biztos, hogy ez példátlan, de az NH fölött a magas szélességeken még mindig sok nedvesség van a légkörben.

 

DIDORO_2 Creative Commons License 2023.10.04 -3 0 34763

" IPCC nem ejtett semmi ilyesmit, ez a tudományos konszenzus."

 

Mint néhány ezer éve, hogy a föld mozgását a mélyben szunnyadó sárkány mozgása okozza, és a tollas kígyó hamarosan eljön, de egészen sokan biztosak voltak benne és konszenzus volt, hogy hamarosan világvége lesz.

  

Ja! Tényleg, most is!

Előzmény: Darius Sheepgold (34756)
Capibara2 Creative Commons License 2023.10.04 -2 1 34762

Ha pontos lett volna a 80-as műhold, akkor nem kellett volna a 2003-as. Ha pontosak lettek volna hőmérők és sok helyen lett volna, akkor nem kellett volna a 80-as műhold.

A Nasa-nál fent van a 2003-as műhold leírása.

Előzmény: Hápi Zsák (34759)
Galagonyab Creative Commons License 2023.10.04 -2 1 34761

Lehet, hogy benned ez a kép él magadról, de a valóság nem kicsit más:

1. Volt állításom, mégpedig az, hogy a rendelkezésre álló adatok megbízhatatlanok.

2. Ezt alátámasztottam.

3. Minden követ megmozgattál, hogy ezt az alátámasztást cáfold, de nem sikerült.

Ez pont nem azt mutatja, amit magadról leírsz.

 

"milyen cáfolatod van erre?"

Mondtam, ez nagyon hosszú és főleg parttalan vita lenne, ahogy eddig. A mai napok adatait nem sikerült még tisztázni, a múltbéliekkel kapcsolatban szintén sok megválaszolatlan kérdés merült már itt is fel. Ellenben vannak jégminták, amelyek 10 éven belüli nagyobb mértékű változásokat mutatnak, de ezek adatait a felbontással eltüntetik az általad is mutatott grafikonon. Ezekről mindről volt már itt szó, bármiféle eredmény nélkül, ezért nem megyek bele ebbe még egyszer.

Előzmény: Darius Sheepgold (34717)
Hápi Zsák Creative Commons License 2023.10.04 -1 2 34760

te nem találgatsz, tényként kezeled a 2003 előtti tudomány által szolgáltatott hőmérsékleti adatokat - addig amíg azok alátámasztják azt amit hinni szeretnél.

Előzmény: Capibara2 (34758)
Hápi Zsák Creative Commons License 2023.10.04 -1 2 34759

érdemben válaszolnál végre ? honnan tudod te mikor mi volt, amikor szerinted csak 2003tól pontosak a mérések??

 

 

vagy csak akkor pontatlanok a mérések ha én beszélek róluk????

Előzmény: Capibara2 (34757)
Capibara2 Creative Commons License 2023.10.03 -3 1 34758

Ahogy a Nasa proxyzik, én is csak találgathatok. Majd 2103-ra lesz annyi pontos adat, hogy meglássuk, mi az igazság. Nézz majd vissza akkor.

Előzmény: Darius Sheepgold (34755)
Capibara2 Creative Commons License 2023.10.03 -3 0 34757

Volt egy jól dokumentált hideg szakasz, emelkedő CO2 mellett, amire még most sem adtak magyarázatot. És nem is tesznek fel róla kérdéseket.

Olyan sokáig tartott, hogy elkezdtek rettegni a jégkorszaktól. (mint a felmelegedéstől)

A korom és aeroszol gázok biztos nem magyarázza, hiszen egy nagy vulkánkitörés is csak pár évig okoz lehűlést.

 

Írtam, hogy csak feltételezem, hogy az a hideg szakasz -1-et okozott.

Kérdés, hogy akkor mi a 0, ha most meg +1 van.

 

Mi az a 0, amihez vissza akarunk térni? Se nem hideg, se nem meleg? Fújdogál a szél, csepeg az eső?

Volt ilyen egyáltalán valamikor?

Mitől volt idális az 1700-as évek, ha akkor 0 volt az átlag, amihez most vissza akarunk térni?

Egyáltalán mit akarnak elérni a klímások?

Még az alapkérdések sincsenek tisztázva.

Előzmény: Darius Sheepgold (34755)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.03 -3 0 34756

hol derült ki ? IPCC nem ejtett semmi ilyesmit, ez a tudományos konszenzus.

Előzmény: rocky reloaded (34754)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.03 -3 0 34755

De mivel a 70-es évek eleve hideg volt világszerte

 

50-70 évente hullámzunk a +/-1 között, ami csak időleges hűlés vagy melegedés.

 

 

és mindezt honnan lehet tudni szerinted, amikor:

 

Capibara2  8 órája    -2 1 34722

Kb. a 80-as évektől van műholdas mérés, 2003-tól tekinthető pontosnak.

Előzmény: Capibara2 (34752)
rocky reloaded Creative Commons License 2023.10.03 -3 1 34754

Öcsisajt, a "felmelegedés elszaladása": Nos a "jéghoki görbe" c. szélhámról már kiderült, hogy szándékos csalás esete forog fenn (pedig "referált szakmai folyóirat" is lehozta, és a CO2- és klímahisztérikus bagázs egyböl rábukott, mint gyöngytyúk a takonyra), és emiatt az IPCC is kénytelen volt ejteni, pedig sokáig ez volt a zászlóshajója, hogy ugye a "felmelegedés elszalad". Láthatólag több brosúrával is le vagy maradva.

Előzmény: Darius Sheepgold (34749)
Citizen Joe Creative Commons License 2023.10.03 -3 1 34753

Ez így igaz, de lehetnek hosszabb ciklusok is ezen kívül. Most határozottabb a melegedés, ami persze az elmúlt pár ezer évet figyelembe véve nem rendkívüli, még inkább mérsékelt is. De hogy folytatódik-e vagy sem, ki tudja.

 

 

 

Előzmény: Capibara2 (34752)
Capibara2 Creative Commons License 2023.10.03 -3 1 34752

Betettem a linket, hogyan hozták létre a proxy adatokat, rákereshetsz részleteiben is. Több verziója is van, ahogy egyre több adatot adtak hozzá. Erre mondták a szemfülesek, hogy itt a múltat hűtötték le.

De mivel a 70-es évek eleve hideg volt világszerte, simán benne lehet a -1, most pedig a +1 kiadja, hogy nincs melegedés.

50-70 évente hullámzunk a +/-1 között, ami csak időleges hűlés vagy melegedés.

Majd kiderül.

Előzmény: Darius Sheepgold (34746)
'Quanon Creative Commons License 2023.10.03 -3 1 34751

 

Mariana Mazzucato: "Sikeresek voltunk? Sikerült a teljes emberiséget beoltani? Nem.

A klíma változás, mint globális probléma túl komplex az embereknek. Egyesek egészen jól megértik, mások kevésbé, de a legtöbben nem akarják megérteni. De a víz...minden gyerek tudja mennyire fontos a víz.

Tehát errõl van szó, minden egyes embert erre a fontos víz szükségletre felkészíteni és a mi feladatunk egy újabb kampányt elõkészíteni az álltalános jólét fejében. Talán ezzel több sikerünk lesz, mint az oltakozással és a klíma változással, ami szánalmasan meghiusúlt."

 

 

Citizen Joe Creative Commons License 2023.10.03 -3 1 34750

Ćsak azóta volt egy modern kori maximum is a gleccserek kiterjedésében 1859-ben, amikor az 2000m fölötti részeken nem voltak települések. Korábban meg voltak 2000 m fölött is, sőt, a  neolitikum korai szakaszában még 3000 m-en is. Holocén optimumban erre a magas-alpesi részre húzódtak föl a jégkorszakot túlélő állatok, ahová a vadászok követték őket. Azaz 3000m fölött is legelők voltak, ahol ma hómezők vagy sziklák.

 

 

Előzmény: Darius Sheepgold (34745)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.03 -3 1 34749

így nézve valóban a megújuló van jobban támogatva, illetve abban is igazad volt hogy a németek a benzinnél több adót fizetnek mint támogatást kapnak.

 

A megújuló támogatásra viszont szükség van hogy ne szaladjon meg a felmelegedés, a felmelegedés nagyságrendekkel több károkat fog okozni mint a támogatás.

Előzmény: rocky reloaded (34748)
rocky reloaded Creative Commons License 2023.10.03 -3 1 34748

Öcsisajt, itt egy jó összehasonlítás az USA EIA (Energy Information Agency) hivatalos adatai alapján az egyes energiafajták per MWh szubvencióiról:

 

https://wattsupwiththat.com/2023/10/03/expensive-cheap-energy/

 

A grafikon és a számok magukért beszélnek. Az IMF valószínüleg azt a trükköt is beveti, hogy nem az egységenkénti szubvenciókat hasonlítja össze, hanem a teljes mennyiségekre vonatkozó szubvenciókat. Tudod-e, hogy miért tudatos parasztvakítás ez a módszer? Tja, almát-almával, körtét-körtével...

Előzmény: Darius Sheepgold (34703)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.03 -5 0 34747

milyen cáfolatod van erre?

 

Előzmény: Galagonyab (34716)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.03 -5 0 34746

"Amikor bemondanak egy rekordot, mindig megemlítik, hogy mikor volt ilyen utoljára. Nem feltűnő?

Gyépés meteorológusok folyton alávágnak a klímabiznisznek"

 

miért gondolod hogy ez alávág a klímabiznisznek ? 

 

 

 

"Még mindig nem tudjátok megmondani, hogy mit jelent a +1."

 

vesznek valamilyen alapot pl 1800-1850 közötti évek évi átlagos hőmérsékleteinek átlaga.  de csak mondtam valamit nem tudom pontosan hasból. meg ez változhat is kutatástól függően.

 

 

 

Előzmény: Capibara2 (34739)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.03 -3 0 34745

9500 éve a jégkorszak végén, a gleccserolvadás után érkezett meg oda az ember, és akkor mi van ? semmi. azóta sincs ott gleccser.

Előzmény: Citizen Joe (34737)
Citizen Joe Creative Commons License 2023.10.03 -5 1 34744

Alföldön tavalyi aszálynál fedezték fel, hogy ott vannak a tsz korszakban épített öntöző csatorna rendszerek, amihez persze 30 éve nem nyúlt senki. Azóta rablógazdálkodás van a földeken, tavaly persze szinte semmi nem termett. Ezek az egykori csatornák még az 50 évek nagy aszályai után lettek létrehozva.

 

 

 

Előzmény: Capibara2 (34739)
rocky reloaded Creative Commons License 2023.10.03 -5 1 34743

A XVIII. század közepe-vége is sokkal melegebb és szárazabb volt. A francia forradalom 1789-es kitörésének egyik oka pont az ez által okozott sorozatos és ismétlödö éhínségek (aszályok, és emiatt sokkal alacsonyabb mezögazdasági terméshozamok, stb.) voltak.

Előzmény: Citizen Joe (34727)
Citizen Joe Creative Commons License 2023.10.03 -5 1 34742

Ez is érdekes

 

"A szakirodalomban manapság elterjedt „római melegperiódus” elnevezés először William Paul Pattersonnak a Michigani Egyetemen 1995-ben
megvédett doktori disszertációjában fordult elő, amit egy négy évvel később, a Nature magazinban megjelent cikk népszerűsített. Ez utóbbiban a Bianchi–McCave szerzőpáros a tengerfenék üledékes lerakódásaiból arra következtetett, hogy a római melegperiódus valamikor Kr. u. 100 körül kulminálhatott. Már Patterson kutatásait megelőzően egy svájci tudós is arra a megállapításra jutott az Alpok gleccsereinek vizsgálatából, hogy a Kr. u. 100–400 közötti időszak jelentősen melegebb lehetett, mint az azt megelőző, vagy az azután következő korszakok. A RWP csúcsán a Rajna völgyében is lehetővé vált az olajfa termesztése, a citrusfélék és a szőlő pedig a Hadrianus-fal mentén is megtermett Britanniában, ami a mediterrán klíma jelentős északi kiterjedésére enged következtetni. A római klímaoptimum idején akár 2–6°C fokkal magasabb lehetett az átlaghőmérséklet a mainál. "

http://real.mtak.hu/74991/1/Grull_nyomdanak.pdf

 

rocky reloaded Creative Commons License 2023.10.03 -5 0 34741

A jegesmedve kb. 6 ezer évvel ezelött még barnamedve volt.

Előzmény: 'Quanon (34730)
rocky reloaded Creative Commons License 2023.10.03 -6 0 34740

Öcsisajt, akkor te meg a CO2- és klímahisztérikusok honnan tudják, hogy 100 évvel ezelött sokkal hidegebb volt? Nem gondolod, hogy hangos közröhej tárgya vagy megint?

Előzmény: Darius Sheepgold (34734)
Capibara2 Creative Commons License 2023.10.03 -4 1 34739

Amikor bemondanak egy rekordot, mindig megemlítik, hogy mikor volt ilyen utoljára. Nem feltűnő?

Gyépés meteorológusok folyton alávágnak a klímabiznisznek, mert mindig utánanéznek hasonló anomáliáknak a történelemben. Valamit tenni kéne már ellenük.

De ha minden anomália már a múltban is volt, akkor mit kellene észlelnünk +1 foknál?

Még mindig nem tudjátok megmondani, hogy mit jelent a +1.

Én már tippeltem, hogy a 70-es években esetleg -1 lehetett az átlaghő eltérés, és esetleg most van +1. De ez nem fog a végtelenségig emelkedni. 10-20 év és megint -1 lesz.

A mostani nyári viharok 50 éve még télen voltak. Biztos sokan emlékeznek még a hófúvásokra a dunántúlon. Ezzel volt tele a híradó. Nyáron meg az aszállyal és folyton azon búslakodtak, hogy miért nincs kiépítve jobb öntözőrendszer.

Kb. most is ezen búslakodnak, volt itt egy cikk róla.

 

Előzmény: Darius Sheepgold (34734)
Citizen Joe Creative Commons License 2023.10.03 -4 1 34738

Hallstadt érdekes még, ott sok kora vaskori feltárás volt (~2800 éves)

Citizen Joe Creative Commons License 2023.10.03 -4 1 34737

Ötztal régészeti parkban is megnézheted, de sokfelé voltak feltárások.

 

Előzmény: Darius Sheepgold (34735)
Citizen Joe Creative Commons License 2023.10.03 -4 1 34736

Jegesmedve csak profitál a felmelegedésből. Grönland környékén utóbbi 20 évben megsokszorozódott a halállomány, ehhez csak kicsit melegebb vizek kellettek. Fókák több halhoz jutnak, a jegesmedve meg több és zsírosabb fókához.

 

Előzmény: 'Quanon (34730)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.03 -5 0 34735

"Olyan magasságban voltak települések, ahol nemrég olvadtak el a gleccserek. 2 ezer éve pedig árpát termeltek ugyanott."

 

ez pontosan hol van? forrással.

Előzmény: Citizen Joe (34729)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.03 -5 0 34734


Capibara2  15 perce   0 0 34731

De akkor hol van a +1, ha 100 éve is ugyanilyen meleg volt a szeptember

 

 

Capibara2  30 perce   0 0 34722

Kb. a 80-as évektől van műholdas mérés, 2003-tól tekinthető pontosnak.

 

 

honnan tudod te hány fok volt száz éve ha szerinted csak 2003tól vannak pontos adataink?

 

 

 

 

Előzmény: Capibara2 (34731)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.03 -5 0 34733

és akkor mi van? ezt is a tudománytól tudod, ugyanúgy mint a felmelegedést és okait.

Előzmény: Citizen Joe (34729)
Capibara2 Creative Commons License 2023.10.03 -4 1 34732

Darius minden évben megy jegesmedve-vadászatra. De nem éhező-jellegűekre, mint ami az állatkertben és NatGeo filmeken is kornyadozik, hanem szép kövérekre, amit nem mutogatnak nyilvánosan.

https://www.ameri-cana.com/north-american-hunting/canadian-arctic-polar-bear-hunt

 

 

Előzmény: 'Quanon (34730)
Capibara2 Creative Commons License 2023.10.03 -5 1 34731

De akkor hol van a +1, ha 100 éve is ugyanilyen meleg volt a szeptember? Miből vesszük észre? Még a 40 fokot sem sikerült átütni itt a Kárpát-medencében?

Mihez képest van +1 fok?

Előzmény: Darius Sheepgold (34725)
'Quanon Creative Commons License 2023.10.03 -4 1 34730

És a jeges medve túlélte. Pedig ma mennyire aggódnak érte.

Előzmény: Citizen Joe (34729)
Citizen Joe Creative Commons License 2023.10.03 -5 1 34729

Régészeti adatok egyértelműek. Olyan magasságban voltak települések, ahol nemrég olvadtak el a gleccserek. 2 ezer éve pedig árpát termeltek ugyanott. Neolit kori feltárások még érdekesebbek.

 

Előzmény: Darius Sheepgold (34728)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.03 -4 0 34728

nana, ezt nem tudhatod hogy mi volt akkor hisz tanult olvtársad megmondta:

 

apibara2  30 perce   0 0 34722

Kb. a 80-as évektől van műholdas mérés, 2003-tól tekinthető pontosnak.

Előzmény: Citizen Joe (34727)
Citizen Joe Creative Commons License 2023.10.03 -3 1 34727

Elmúlt pár ezer évben szerintem a 17. század közepétől a 19. század végéig tartó időszak volt rendkívüli Mo-on. Emberek hozzászoktak a hidegebb havas telekhez, ami kezdett elmaradozni a 20. század elején. Időnként visszatért még rövidebb időszakokra, de annyi látszik, hogy egyre ritkul. 

 

Alpok gleccserei alapján az látszik, hogy 1859-re érték el a modern kori maximumot. Előtte nincsenek pontos adatok, de a római kori és középkori településszerkezet alapján annyi bizonyos, hogy kisebbek lehettek, mint ma. Egész magasan is találtak pl. ókori településeket és mg-i tevékenységet is folytattak. Olyan magasságban termeltek gabonát, ami biztosan enyhe klímára utal.

 

Előzmény: Capibara2 (34720)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.03 -4 0 34726

soha ne mondd, hogy soha, jelenleg ez igaz, de a technika fejlődése miatt nem zárható ki hogy lesz erre megoldás.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34723)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.03 -4 0 34725

Capibara2  30 perce   0 0 34722

Kb. a 80-as évektől van műholdas mérés, 2003-tól tekinthető pontosnak.

 

 

 

"Capibara2  3 napja    -2 0 34593

1901 óta a legmelegebb szeptemberen vagyunk túl.:) (ezek szerint akkor is extrém Ninó volt)"

 

 

 

 

a mérések pontosak amikor téged támasztanak alá, amikor meg nem akkor meg pontatlanok, nevetséges vagy.

Előzmény: Capibara2 (34722)
Capibara2 Creative Commons License 2023.10.03 -1 1 34724

Pont az a szomorú, hogy hibás/nem pontos/manipulált proxy adatok alapján teszik tönkre az országok gazdaságát egy olyan információ alapján, amit még mérni sem tudtunk pontosan a múlt században. Az események folyásából ez pontosan látszik.

 

Miskolczi ábráján is látszik, hogy a hivatalos mérések alapján csökken az ÜH számított értéke, növekvő CO2 mellett.

https://youtu.be/2mz6V8Lo3xI?t=89

 

(de ezt csak azért tettem be, hogy miskolcizhass egyet.:)

 

Előzmény: Darius Sheepgold (34721)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.10.03 -6 17 34723

"..1. senki se mondta hogy a megujuló mindig rendelkezésre áll...."

 

 

 

Magyarán  SOHA a büdös  életben nem tudod  KIZÁRÓLAG a MEGÚJULÓKBÓL  előállítani a majdnem exponenciálisan növekvő igények  ENERGIAszükségletét...

 

Ha úgy lenne, akkor azt a balga  agyatlanságot kellene követnetek, hogy  azért  kell kiirtani az AMAZONAS  egész  erdőségét,   mert a FA  CO2-t  termel, de helyette  teletelepítitek majd  NAPELEMEKKEL.....

Mintha ugye a napelem az a természetben kimondottan napelemfákon teremne, és csak le kell szakítani, majd beállítani, és ha lejárt az ideje, majd a természet lebontja....

 

Előzmény: Darius Sheepgold (34697)
Capibara2 Creative Commons License 2023.10.03 -2 1 34722

Kb. a 80-as évektől van műholdas mérés, 2003-tól tekinthető pontosnak.

Ha nem lennél valláskárosult, és elolvasnád amit beraktam, láthatnád, hogy proxyból készítik az átlaghőt 1880-tól.

Ezért mondtam, hogy jelenleg az adatgyűjtési szakaszban vagyunk, az 50 modellt felhelyezheted a megfelelő helyre.

Előzmény: Darius Sheepgold (34721)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.03 -2 0 34721

ezek a szemfulesek azt hazudjak hogy a meresi hibak kiszurese csalas biztos volt mult melegites is de az nem illik bele a hazugsagotokba ezert azt nem lobogtatjatok

Előzmény: Capibara2 (34718)
Capibara2 Creative Commons License 2023.10.03 0 2 34720

Előzmény: Citizen Joe (34719)
Citizen Joe Creative Commons License 2023.10.03 0 1 34719

Látszik a média hatása azon amit írtál. Múltban az emberek aligha a fekete karácsonyok és az olvadó jéghegyek miatt keseregtek. Pont fordítva, akkor voltak jó idők, amikor ilyesmit tapasztaltak. Árpád-korból kevés feljegyzett adatunk van, a középkori optimum viszont pont a magyar államalapítás idején tetőzött, nem sok havas tél lehetett akkoriban. Vége felé tértek vissza az erősebb téli fagyok (13. század).

 

 

Előzmény: Capibara2 (34711)
Capibara2 Creative Commons License 2023.10.03 0 1 34718

Szemfülesek már évekkel korábban észrevették, hogy a múltat teszik hidegebbé, így most nem nehéz +1 fokot kimutatni. A Nasa vért izzad a LOTI grafikonjával (és annak eltüntetésével), amit földi halandó nem érthet. (de talán még ők sem)

https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=165375151&t=9231292

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=165377723&t=9028895

 

Majd ha lesz 200 év valós mérésünk, akkor kiderül az igazság. Galilei előtt is sok mérést gyűjtöttek, ezt nem lehet megúszni. Addig meg tök mindegy, milyen modelleket faragnak.

Előzmény: Darius Sheepgold (34712)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.03 -1 0 34717

figyike, én azon ritka fórumozók egyike vagyok, aki elismeri ha téved, belátja a tényeket, szóval ha te cáfoltál volna engem akkor megváltozott volna az álláspontom az hétszentség. de te nem cáfolni szoktál itt hanem kérdezgetni, neked kételyeid vannak, állításaid bizonyításaid nincsenek, hogyan is cáfolhattál volna te így bármit bármikor.

 

USA anomáliáról is csak annyit tudsz mondani hogy ha ott a megérzéseiddel szembemenve korrigáltak akkor az biztos hibás. 

 

Ezek nem cáfolatok csak buta rizsák.

Előzmény: Galagonyab (34716)
Galagonyab Creative Commons License 2023.10.03 0 1 34716

Én nagyon sokszor bemutattam már a korábban leírt dolgokat, amik téged újra és újra cáfoltak. Egy idő után ez ember ezt megunja, főleg ha később újra és újra megteszed a bugyuta állításaidat a cáfolatok ellenére, legutóbb épp tegnap.

Előzmény: Darius Sheepgold (34715)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.03 -1 0 34715

jah jó ezentúl én is így érvelek, már cáfoltam, keresd ki magadnak :))

Előzmény: Galagonyab (34714)
Galagonyab Creative Commons License 2023.10.03 0 0 34714

Megkaptad többször, nem fogsz ismét belerángatni egy parttalan vitába, hogy aztán pár hónap múlva ugyanazokat a baromságokat állítsd. Ha pedig nem emlékszel a cáfolatokra, akkor olvass vissza!

Előzmény: Darius Sheepgold (34712)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.03 -1 0 34713

ha mari néninek pöcse lenne ő lenne a jancsi bácsi

Előzmény: Capibara2 (34711)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.03 -1 0 34712

https://www.scientificamerican.com/article/todays-climate-change-proves-much-faster-than-changes-in-past-65-million-years/

 

 

Today's Climate Change Proves Much Faster Than Changes in Past 65 Million Years

Climate change is occurring 10 to 100 times faster than in the past and ecosystems will find it hard to adjust

 

 

várjuk a cáfolatot ! :)

Előzmény: Galagonyab (34708)
Capibara2 Creative Commons License 2023.10.03 0 1 34711

a jelenlegi felmelegedés a korábbi felmelegedések ciklusával azonos.

 

Ha csak +/-1 fok között ingadozunk kb. évszázadonként, akkor a régebbi korok emberei nem nagyon vehették észre a változásokat. Annyit láttak, hogy időnként szárazság volt, árvíz volt, fekete karácsonyok voltak, olvadoztak a jéghegyek. kb. mint most is.

A pontosabb mérések csak most kezdődtek, a jövő század közepére kiderül az igazság.

 

De ha megvalósul a zero net, akkor úgyis azt fogják kimutatni, hogy már nem melegszünk, tehát igazuk volt. Azt mutatnak ki, amit akarnak, mint a mikroműanyagok esetében is.

Előzmény: Darius Sheepgold (34705)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.03 -1 0 34710

perszepersze. a tudomány által készített grafikonokkal cáfolod a tudomány állítását hogy korábbról nem ismert ilyen sebességű felmelegedés. álmodik a nyomor.

Előzmény: Galagonyab (34708)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.03 -1 0 34709

akárhogy csűröd csavarod, ellentmondás van abban amit az olvtárs írt hogy szerinte a világuralmi ufok nem engedik a szélkereket napelemet elterjedni, miközben az arányuk 1/3 energiatermelésben. senki se mondta hogy a kibocsájtás csökkent, bazdmeg. bebizonyítod amit nem állítottam hogy úgy van. szalmabáb. érvelési hiba. azt cáfold amit mondtam.

Előzmény: Galagonyab (34707)
Galagonyab Creative Commons License 2023.10.03 0 1 34708

Ugyanazok a sokszor megcáfolt baromságok...

Előzmény: Darius Sheepgold (34702)
Galagonyab Creative Commons License 2023.10.03 0 1 34707

Mennyiségileg nem, hiszen a kibocsájtás így nem csökkent. A százalékos kimutatás csak szemfény-vesztés a kibocsájtás tekintetében.

Előzmény: Darius Sheepgold (34690)
'Quanon Creative Commons License 2023.10.03 0 0 34706

Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.02 -2 0 34705

"Nosza öcsisajt, akkor mutasd be az IMF szerinti támogatások listáját."

 

Amint bemutattad, hogy a jelenlegi felmelegedés a korábbi felmelegedések ciklusával azonos. itt csak nekem kell forrást hozni meg bizonygatni, hogy képzelted pöcsisajt? 

Előzmény: rocky reloaded (34704)
rocky reloaded Creative Commons License 2023.10.02 -3 0 34704

Nosza öcsisajt, akkor mutasd be az IMF szerinti támogatások listáját. Mivelhogy a német benzinkutaknál pl. fel van tüntetve az üzemanyagok adótartalma, ami jelenleg 70% feletti. Úgyhogy ekkora adótartalom mellett a fosszilisek nemhogy támogatást kapnak az államkasszából, hanem nettó befizetök az államkasszába. Magyarul a fosszilisek szubvencionálják az államot és nem fordítva. A "felmelegedés gyorsulása" c. urban legendhez csak annyit, hogy a mérési adatok szerint. a legutóbbi jégkorszakból való kilábalás (felmelegedés) sebessége kb. a korábbi felmelegedési ciklusok sebességével azonos. A természetet nem igazán érdekli a liberónáci hazugságmédiák szándékos ordas hazugságai. Csak nehogy most azt akard itt eladni, hogy a Guardian az egy tudományos szaklap. A Guardian simán nyomta annak idején a jéghoki görbe c. tudatos csalást, vagyy 2013-ban, hogy 2018-ra az Északi Sark jégmentes lesz, meg hasonló baromságokat. A Guardianhoz képest még a Ludas Matyi is egy komoly klímakutatási tudományos szaklap.

Előzmény: Darius Sheepgold (34703)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.02 -2 0 34703

The IMF analysis found the total subsidies for oil, gas and coal in 2022 were $7tn (£5.5tn). That is equivalent to 7% of global GDP and almost double what the world spends on education. Countries have pledged to phase out subsidies for years to ensure the price of fossil fuels reflects their true environmental costs, but have achieved little to date.

Explicit subsidies, which cut the price of fuels for consumers, doubled in 2022 as countries responded to the higher energy prices resulting from Russia’s war in Ukraine.

 

 

 

Az IMF elemzése szerint az olaj-, gáz- és széntámogatás teljes összege 2022-ben 7 milliárd dollár (5,5 milliárd font) volt. Ez a globális GDP 7%-ának felel meg, és csaknem kétszerese annak, amit a világ oktatásra költ. Az országok évek óta ígéretet tettek a támogatások fokozatos megszüntetésére annak biztosítása érdekében, hogy a fosszilis tüzelőanyagok ára tükrözze valódi környezeti költségeiket, de eddig keveset értek el.

Az üzemanyagok fogyasztói árát csökkentő explicit támogatások 2022-ben megduplázódtak, ahogy az országok reagáltak az orosz ukrajnai háború következtében megemelkedett energiaárakra.

Előzmény: rocky reloaded (34701)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.02 -1 0 34702

ilyen sebességű felmelegedést korábbról a tudomány nem ismer, csak a co2 ami ugyanolyan sebességgel változott, illetve a modellszámítások a co2 növekmény nélkül nem mutatnak felmelegedést. a co2 növekmény bizonyíthatóan (szénizotópok aránya más a föld alól kikapart szénben) humán eredetű.

Előzmény: rocky reloaded (34701)
rocky reloaded Creative Commons License 2023.10.02 -3 0 34701

Öcsisajt, és az állításod (100%-ban a fosszilisek okozzák a felmelegedést) tudod-e igazolni? Az átalad betett cikk (Guardian) egyébként az 2022-es támogatásról beszél, és leginkább csak az elszabadult energiaárak kordában tartására adott állami szubvenciókról ír. Elolvastad te egyáltalán az általad idézett cikket?

Előzmény: Darius Sheepgold (34700)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.02 -3 0 34700

"Öcsisajt, az EU önszankciózása miatt energiaárrobbanás hatásainak kivédésére a jónépnek adott energiaártámogatás nem igazán tekinthetö a fosszilisek szubvencionálásának,"

 

csak annak tekinthető, a szubvenció az szubvenció. A cikk a világ összes szubvencióját figyelembe veszi, 7 MILLIÁRD dollár volt 2022ben a fosszilisre, ennek csak egy része volt a háború miatti növekmény, szóval ne rángatózzál itt a megujuló szubvención.

 

 

" Hány százalékkal is járulnak hozzá a fosszilisek a jelenlegi felmelegedéshez? "

 

100%-al, a fosszilisek okozzák. Sok a kérdés, állítani nem tudsz semmit ?

 

Előzmény: rocky reloaded (34699)
rocky reloaded Creative Commons License 2023.10.02 -4 0 34699

Öcsisajt, az EU önszankciózása miatt energiaárrobbanás hatásainak kivédésére a jónépnek adott energiaártámogatás nem igazán tekinthetö a fosszilisek szubvencionálásának, hanem az EU fökreténjeinek agyalágyult károkozása következményének. Az EU önszankciózása nélkül erre SEMMI szükség sem lett volna. Évi 1,6 millió klíváltozás miatti halott: Erröl volt egy érdekes elöadás nemrég egy orvostól itt. Javasolta, hogy akkor a CO2- és klimahisztérikusok közöljék az állítólagos klímahalottak listáját, merthogy egy elhalálozottról szóló halotti jelentésben fel kell tüntetni a halál okát is, úgyhogy egy illen lista összeállítása a nemzeti adatbázisokból egy pillanat alatt elintézhetö lenne. Nos, erre kurva nagy kuss lett a libnáci CO2- és klímahisztérikusoknál, mert egyetlen illen klímahalottat sem sikerült beazonosítani és felsorolni. Kiderült, hogy az 1,6 milliós szám 1,6 (mint a teljes cikk) egy nagy kamu. Ja, és infó csak neked: Az elhalálozás okaira egy kiterjedt (meglehetösen terjedelmes) nemzetközileg elfogadott katalógus vagyon, amely nem tartalmazza a "klímahalált", mint elhalálozási okot, mert az orvosok még nem találkoztak ilymódon elhalálozottakkal. Úgyhogy feldughatod ezt a kamu cikket is de tövig. Esetleg részletezhetnég a fosszilisek miatti "mérhetetlen kárt" is. Hány százalékkal is járulnak hozzá a fosszilisek a jelenlegi felmelegedéshez? Hogy-hogy még vannak gleccserek, amikor 7 ezer évvel ezelött nem voltak, mert a mainál magasabb volt a hömérséklet? Hogyhogy akkor nem pusztult ki a földi élövilág (az emberiség sem)? Info csak neked: Pl. a neandervölgyieket pont a lehülés pusztította ki. Ja, és hétezer évvel ezelött mennyi autó, szénerömü ("fosszilis") volt? És hogy-hogy akkor melegebb volt? Nincs valami zavar az eröben?

Előzmény: Darius Sheepgold (34697)
Capibara2 Creative Commons License 2023.10.02 -4 1 34698

A környezetvédelmi aktivisták aggodalmaira reagálva, amelyek az Egyesült Királyság olaj- és gázipari szabályozó hatóságának az északi-tengeri Rosebank olaj- és gázmezőre vonatkozó zöld utat adó döntésével kapcsolatban merültek fel, Badenoch elmondta: "A nettó nullára törekszünk, nem pedig az abszolút nullára. Sokan [környezetvédők] azt gondolják, hogy az abszolút nulláról beszélünk. Tehát azt gondolják, hogy egy olajmező megnyitása azt jelenti, hogy nem fogjuk elérni a célokat.

 

"Soha nem mondtuk, hogy nem fogunk többé szén-dioxidot kibocsátani. Még a független Éghajlatváltozási Bizottság is azt mondta, hogy 2050-ig még mindig szükségünk lesz fosszilis tüzelőanyagokra. Tehát inkább ki kellene használnunk azokat az erőforrásokat, amelyekkel ebben az országban rendelkezünk, ahelyett, hogy azt tennénk, amit mások tesznek: az orosz gázra hagyatkoznánk"."

https://dailysceptic.org/2023/10/01/kemi-badenoch-we-cant-bankrupt-ourselves-getting-to-net-zero/

Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.02 -3 1 34697

1. senki se mondta hogy a megujuló mindig rendelkezésre áll.

2. a fosszilis irdatlan károkat okoz a felmelegedéssel

3. irdatlan szubvenciókat kap a fosszilis is többet mint az ingyenenergia

(https://www.theguardian.com/environment/2023/aug/24/fossil-fuel-subsidies-imf-report-climate-crisis-oil-gas-coal#:~:text=Fossil%20fuels%20benefited%20from%20record,tn%20(%C2%A35.5tn). percenként 13 millió dollár)

 teljes árat fizetsz rockika?

Előzmény: rocky reloaded (34693)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.02 -2 0 34696

2023as félévest, és a 2022est is betettem,  és nem mondtam hogy a fosszilis termelés csökkent.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34692)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.10.02 -7 24 34695

És mégis miért olyan drága az energia  Németországban ?

 

MERT  a  NINCS-SZÉL  és  NEMSÜT-A-NAP  időszakot is ki kell fizetni,  illetve a rendszerbe  beépített KIEGYENLÍTŐk sora is emeli az árakat. 

Előzmény: EgyfejűSárkány (34692)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.10.02 -6 24 34694

Előzmény: EgyfejűSárkány (34692)
rocky reloaded Creative Commons License 2023.10.02 -4 0 34693

Öcsisajt, az ingyenenergia fanokat arra kellene ítélni, hogy csak akkor és annyi 'ramot kapjanak, amikor és amennyi ingyenenergia rendelkezésre áll. Kíváncsi lennék, hogy meddig tartana a lekesedés, mert az ingyenenergia biza nem áll 7x24-ben rendelkezésre. Ja, és az ingyenenergia fanoknak az ingyenenergia szubvenciók nélküli teljes árát kellene fizetni (lényegesen magasabb, mint a nem ingyenenergia elöállítási költsége).

Előzmény: Darius Sheepgold (34691)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.10.02 -6 28 34692

Okoska !!

 

A  PERPILLANAT  az  olyan , mintha  csak  PERPILLANAT  összeházasodnál, de már  1 óra múlva megint nem vagy házas...

 

QRVÁRA  nem a PERPILLANATOK  számítanak, hanem a  piszkosul  KIEGYENSÚLYOZOTT  ENERGIATERMELÉS.

 

És mint  faxántosan látszik, szomorú, hogy a FOSSZILIS energiatermelés nem hogy csökkent, hanem drasztikusan nőtt:

 

https://www.energy-charts.info/downloads/Stromerzeugung_2022.pdf

 

 

Előzmény: Darius Sheepgold (34687)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.02 -3 0 34691

Inkább azt mondd meg a 3%-ot honnan szedted?

 

 

2023 első félévében a németeknél több mint a fele megujuló.

 

https://www.reuters.com/sustainability/renewable-share-german-power-use-climbs-523-h1-2023-06-27/

 

Renewable share of German power use climbs to 52.3% in first half

Előzmény: Citizen Joe (34689)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.02 -3 0 34690

davosiak nélkül is baromságokat beszélsz, hisz ha 30% megújuló akkor igenis csökkent a fosszilis szerepe. 1/3-al. igenis ellentmond annak az állításnak hogy nem csökken a szerepe. 100% helyett már csak 70. csökkent. belekötsz a gyémántba is csak hogy beleugathass abba amit írok.

Előzmény: Galagonyab (34688)
Citizen Joe Creative Commons License 2023.10.02 -2 1 34689

Lesz az 690% is, ha így folytatod :)

Előzmény: Darius Sheepgold (34687)
Galagonyab Creative Commons License 2023.10.02 -1 1 34688

Én a davosiakról egy szót sem szóltam. Idéztél egy "mondatot", amire válaszoltál, én pedig felhívtam a figyelmedet arra, hogy amit írtál, az nem üti azt, amit idéztél.

Magyarán én megint csak elfogulatlanul tényeket közöltem, amit te okoskodásnak minősítesz...

Előzmény: Darius Sheepgold (34684)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.02 -2 0 34687

effektíve perpill 69% germániában megújúlóból termelődik,

 

 

Electricity generation from renewable energy sources

While in the year 2000 renewables accounted for 6.3 per cent of electricity demand only, its share has been growing significantly over the past years, exceeding 10 per cent in the year 2005 and 25 per cent in the year 2013. In 2022 renewable energy sources provided 254 billion kilowatt-hours of electricity and account for 46.2 per cent of German electricity demand. With wind power being the most important energy source in the German electricity mix.

 

milyen 3% ?????

Előzmény: Citizen Joe (34686)
Citizen Joe Creative Commons License 2023.10.02 -1 1 34686

Természetesen nem igaz. A 30% egy elméleti érték, a backup energiaforrások miatt effektíven inkább 3% hasznosul belőle. A backup meg fosszilisből van jórészt (vagy nukleáris). Ki lehet venni a backup-ot a rendszerből, akkor meg áramszünetek lesznek. Németek megpróbálták, lakosság, de főleg az ipar dühödten reagált. Ezért kell most kínjukban lignit bányákat nyitni.

 

De ez már sokszor ki lett tárgyalva.

Előzmény: Galagonyab (34682)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.02 -3 0 34685

Inkább neked írok levelet hogy nyertél 100 milliót, csak százezerrel be kell segítened, hogy át tudjam utalni, te minden hülyeséget elhiszel konkrétumok nélkül.

Előzmény: sszinténzenész (34680)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.02 -2 0 34684

Ne okoskodj hülyén szokás szerint. Dehogynem mond ellent, 30% megújulóból van, pedig a sztori szerint a világuralmi világot irányító DAVOSI gigamágnások csakis az olajból akarnak meggazdagodni. elég szarul irányítják a világot akkor, hisz 30%-al kevesebb olajat adnak el mint LEHETNE.

Előzmény: Galagonyab (34682)
ahmezo Creative Commons License 2023.10.02 -3 0 34683

„Orbán Viktor kormánya hazánk legnagyobb veszélyeshulladék-importőre lett” – állítják a Momentum képviselői.

 

Stummer János, a Momentum politikusa akkuhulladékokat vittek Orbán Viktor felcsúti háza elé, ezzel tiltakozva a Magyarországra érkező akkugyárak és a módosított környezetvédelmi törvény ellen.

 

„Orbán Viktor kormánya hazánk legnagyobb veszélyeshulladék-importőre lett: mérgező üzemekkel szórja tele az országot. (…) Jelképesen elhoztuk a miniszterelnök házához azt, amivel a valóságban milliónyi magyarnak kell hamarosan szembesülnie: házaink szomszédságában jelenik meg hamarosan a Fidesz felelősségéből terített mérgező hulladék” – írja bejegyzésében Stummer János.

Előzmény: rocky reloaded (34681)
Galagonyab Creative Commons License 2023.10.02 -1 1 34682

"és ez mit mutat? Jan 20, 2022 — About 30 percent of the world's electricity comes from renewables"

 

A kettő nem mond ellent egymásnak. Ahogy korábban bemutattuk, a megújulók a növekményt fedezik. Tehát a megújulók arányának növekedése nem jár együtt a fosszilis mennyiségi csökkenésével (globálisan).

Ráadásul a megújulók motiválják a fogyasztók telepítését, vagyis annyit értünk el, hogy ugyanannyi fosszilist égetünk el, mint eddig, és mellé még használunk megújulókat is a növekvő energiaigény kielégítésére, amit részben épp a megújulók generálnak.

Előzmény: Darius Sheepgold (34673)
rocky reloaded Creative Commons License 2023.10.02 -4 0 34681

A Spiegel cikke a "rugalmas elszakadás" egyik elsö lépéseként is értelmezhetö: A Spiegel-ben a cikkek nem igazán "spontán" módon jelennek meg. Az angol kormány is pont a közelmúltban lépett legalább egyet vissza a "nulla kibocsátás" c. hoax témakörében. Úgy látszik, hogy kezd leesni a tantusz a "fejlett Nyugaton", hogy a lázadó és éppen világrendváltásra készülö Dél számára nagy elöny, ha nem áll bele a CO2- és klímahisztéria nevü pszeudóvallásba, meg a "nulla kibocsájtás" c. hoaxba.

Előzmény: Citizen Joe (34654)
sszinténzenész Creative Commons License 2023.10.02 -1 1 34680

Kérlek szépen, írjál Davosba levelet, hogy adjanak neked konkrét vagyonbevallást névreszólóan az illetők. Hogy micsoda, melyiké.

 

 

Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy ezek mijatúróra gyűjtenek még mindig. Még mindig nem elég nekik, amit eddig összeloptak. Ez az érdekes.

Előzmény: Darius Sheepgold (34679)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.02 -2 0 34679

céghálót kértem, kik a tulajdonosok mögötte ? válasz helyett csak varázsolsz, rizsa. De biztos én vagyok a tudatlan naiv mert konkrétumok nélkül nem hiszek el bármit.

Előzmény: Citizen Joe (34676)
sszinténzenész Creative Commons License 2023.10.02 -1 1 34678

Mindet megvette a tőke kilóra. A civil mozgalmakból paródiát csinált a CIA, ezek, a médiával együtt, a titkosügynök-hálózat.

rocky reloaded Creative Commons License 2023.10.02 -4 0 34677

A Greenpeace üzleti modellje is pont a maffia védelmi pénzen alapuló üzleti modellje: Amely cég eleget tejel, az megkapja a Greenpeace pecsétjét, hogy a cég "elég zöld". Aki meg nem tejel, az "nem elég zöld" és a Greenpeace támadásai következnek.

 

Az EU fökreténjeinek ámokfutása mostantól tovább amortizálják az EU-t. Büntetövámot vezettek be azon országokból származó importra, amely országokban nincs kötelezö CO2 búcsúcetli vásárlás minimum az EU CO2 búcsúcetlijeinek árszintjén (még usákiában sem hülyültek el ennyire). A másik oldal nyilván hasonló büntetö jellegü védövámokkal fog válaszolni. A számlát meg a végén a kisemberek fogják megfizetni. Ments meg uram minket, örültek kezében vagyunk. Remélhetöleg hamarosan jön egy Martin Luther II, és a CO2 búcsúcetlikkel szélhámoskodó CO2- és klímahisztérikus csalókat páros lábbal hátsó félen billentik.

Előzmény: Citizen Joe (34676)
Citizen Joe Creative Commons License 2023.10.02 -5 2 34676

Egyes vállalatok lényegtelenek, a tulajdonosi kör számít mögötte. A látszatot persze fenn kell tartani, a kisembereknek pedig kell az illúzió is, bárkiből lehet vki, ma még csak cipőpucoló, holnap már banktulajdonos. Ami persze nincs így, de sokan szeretnék elhinni. Big oil, big pharma, big money, big, big, big...

 

Bár a greenpeace rossz példa volt, mostanában a civil szervezetek sorban buknak le a finanszírozási  botrányokban. Átlátszó ma már a legtöbb ilyen szervezet.

 

 

 

Előzmény: Darius Sheepgold (34673)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.01 -2 0 34675

a globál felmelegedés is igaz. klímatudomány. keressél.

Előzmény: sszinténzenész (34670)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.01 -2 0 34674

Dehogy adott. Egy betű sincs abban a könyvben arról hogy az Exxon mivel van összefonódval tulajdonosilag. Blabláztok itt.

Előzmény: sszinténzenész (34671)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.01 -2 0 34673

Miért olvasnám el? Azt kértem mutasd be hogyan érnek össze a szálak, kinek a kezében van a greenpeace is meg az exxon is, de csak varázslás jön válasznak meg egy könyv. Tények, adatok, forrás 0. Én az IPCC jelentések linkjét küldözgetem neked, hallod?

 

"a folyamatosan növekvő olajipari bevételek  azért nem azt mutatják, hogy napelemek és szélkerekek valaha is csökkentei szeretnék a fosszilis energia szerepét."

 

és ez mit mutat? Jan 20, 2022 — About 30 percent of the world's electricity comes from renewables

Előzmény: Citizen Joe (34672)
Citizen Joe Creative Commons License 2023.10.01 -1 2 34672

A könyv írója gazdasági szakújságíró (Washington Post, stb). Ha esetleg elolvasod, kifejti. Davosban a teljes globális vállalati elit megjelenik, előre le vannak osztva a szerepek.  Ez a folyamat nem ma indult, globális vállalti rendszer szigorúbban tervgazdaság jellegű, mint a Szovjetúnió valaha volt. Igazából persze az egykori szovjet gazdaságban is komoly globális érdekeltségek voltak.

 

Ebből következően egy olyan duma, amit valóságosnak vélsz az Exxon kapcsán, egyszerűen komolytalan. Senki nem versenyezik senkivel, a versenyt több mint 100 éve teljesen kiiktatták, újak és ismeretlenek nem kapnak lehetőséget. Zöld ipar alapjait még akkor fektették le, amikor a dollárt az olajhoz kötötték (~ 50 éve). Petrodollár szempontjából pedig kritikus fontosságú az olaj/gáz szerepe, amit senki és semmi nem kérdőjelezhet meg. Minden más az olajért (és a petrodollárért) van, még a zöldipar is. Látszólag persze konfliktust kell generálni, micsoda versengés folyik, így mutat jól a médiában. A valóságot a köznép előtt elrejtik, de a folyamatosan növekvő olajipari bevételek  azért nem azt mutatják, hogy napelemek és szélkerekek valaha is csökkentei szeretnék a fosszilis energia szerepét.

 

 

 

 

Előzmény: Darius Sheepgold (34669)
sszinténzenész Creative Commons License 2023.10.01 -1 1 34671

Adott.

Előzmény: Darius Sheepgold (34669)
sszinténzenész Creative Commons License 2023.10.01 -1 1 34670

Orvostudomány. Keressél. Persze, hogy van. A hideg sokkal jobban megterheli a szervezetet(szív - vérpumpálás).

Előzmény: Darius Sheepgold (34668)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.01 -2 0 34669

 Arra a dumára hogy az exxont meg a zöld cégeket ugyanaz tulajdonolja a céghálót kértem, erre valami egészségügyi blablát tolsz be. Szóval én vagyok a naiv mert nem hiszek el minden faszságot amire semmilyen bizonyítékotok nincs ?

Előzmény: sszinténzenész (34666)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.01 -2 0 34668

"Félnivaló a hidegtől van. Eleve télen hal meg a legtöbb ember."

 

ezt honnan tudod? van statisztikád ?

Előzmény: sszinténzenész (34664)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.01 -2 0 34667

én a tulajdonosi céghálót kértem, minimum egy szöveges ismertetőt közölnél, hogy ér össze legfelül ?

Előzmény: Citizen Joe (34665)
sszinténzenész Creative Commons License 2023.10.01 -1 1 34666

Itt bemutat a professzor úr egy céghálót, pl.

 

https://www.instagram.com/p/CxOC_rxtLop/

 

 

(nem lehetsz ennyire naív)

Előzmény: Darius Sheepgold (34661)
Citizen Joe Creative Commons License 2023.10.01 -3 2 34665

Nem kell messzire menni, Davosban szoktak összeülni. Ajánlott irodalom

 

https://www.amazon.com/Davos-Man-Billionaires-Devoured-World/dp/0063078309

 

 

Előzmény: Darius Sheepgold (34661)
sszinténzenész Creative Commons License 2023.10.01 -1 2 34664

Bizony. Ezen már sokat gondolkodtam. Félnivaló a hidegtől van. Eleve télen hal meg a legtöbb ember.

 

 

De jól tudják ők ezt, mikor másról, pl. a nukleáris háborúról  értekeznek.

Előzmény: Citizen Joe (34654)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.01 -2 0 34663

"Hanem a hőmérséklet a Földön és a klimatikus viszonyok állandóan változnak,"

 

ezt honnan tudod?  ugyanattól a tudománytól amelyiktől a globál humán felmelegedést is...

Előzmény: sszinténzenész (34662)
sszinténzenész Creative Commons License 2023.10.01 -1 1 34662

Nem.

 

Hanem a hőmérséklet a Földön és a klimatikus viszonyok állandóan változnak, földtörténetileg. Ez nulla hírérték. Mégpedig iszonyú lassan És ebből semmi katasztrófa feltétlenül nem következik.

 

A katasztrófa itt van, WHO új szabályozás, ahol az államok föladják függetlenségüket egészségügyi kérdésekben, a környezet szintén egészségügy, az ember megszűnik prioritás lenni, a többi állat szintjén kezelik, mondja az orvos-szakértő és minden emberjogi vívmányt kihajítanak az abalakon.

 

aka: sejtszintig lemenő diktatúra, semmi beleszólásod nem lesz többé, hogy mit csinálnak a testeddel. 

 

4. perctől

 

https://www.youtube.com/watch?v=6AwzSjmKbh4&ab_channel=Redacted

Előzmény: merigazoi (34653)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.01 -3 0 34661

lássuk! mutasd be a céghálót. persze nem fogod ezt se, megy a hazudozás bizonyítékok nélkül.

Előzmény: Citizen Joe (34660)
Citizen Joe Creative Commons License 2023.10.01 -4 1 34660

Tulajdonosi kör legfelül összeér. A hozzád hasonló egyszerű embereket persze csak a kisrészvényesek foglalkoztatják.

 

Előzmény: Darius Sheepgold (34658)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.01 -2 0 34659

"Te a COmellett üvegházhatása van még a metánnak, ózonnak - és a vízgőznek is."

 

Biztos? A tudomány ebben nem hazudik, csak abban ami neked nem tetszik? Ez tetszik ?

Előzmény: TotalBottle (34657)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.01 -2 0 34658

"Nem érted a világot, színjáték amit az Exxon csinált. Valójában ők grundolták a klímatudományt"

 

bizonyíték erre ?

 

" tervezetten és megfontoltan hozták létre a zöld ipart, olyan versenyképtelen megoldásokkal (szélkerék és napelem), amik soha nem konkurálhatnak a fosszilis forrásokkal"

 

bizonyíték erre ?  szélkerék már a 9. évszázadtól ismert, biztos az exxon hozta létre bazdmeg ?? :DDDD

 

 

"mi nem azt jelenti, hogy ne lehetnének versenyképes alternatívák. Csak azokat kicsit keményebb módszerekkel hallgattatják e"

 

mik a versenyképes alternatívák? bizonyíték?

 

milyen módszerekkel hallgattatnak el? bizonyíték ?

Előzmény: Citizen Joe (34651)
TotalBottle Creative Commons License 2023.10.01 -1 1 34657

mikor azt hazudtad egy hétig a co2-ről hogy nincs üvegházhatása ott írtad le? - Te a CO2 mellett üvegházhatása van még a metánnak, ózonnak - és a vízgőznek is. Akkor most mi van? Sötétződ progresszívnek megy a "nefürgyéle" duma, hogy a klímaharc miatt be kell áldozni a zuhanyzást is, ami kos vízgőzzel jár?

Előzmény: Darius Sheepgold (34655)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.01 -1 1 34656

ki cáfolja hol ? adjál  linkeket az IPCC alaptanulmányaira is és azoknak cáfolataira is, köszi.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34649)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.01 -1 1 34655

"BAszki, az a porhintés, hogy a KLÍMAHISZTÉRIÁS -AGENDÁBAN   egyedül és kizárólagosan  az EMBER az oka a globális felmelegedésnek, és emiatt ki kell iktatni minden CO2-t  eredményező emberi tevékenységet.

Ami egy  orbitális balfaxság !!!!"

 

tNem, ez egy udományoson bizonyított tény.

 

"És le is lett írva, hogy miért !!!"

 

 

mikor azt hazudtad egy hétig a co2-ről hogy nincs üvegházhatása ott írtad le? mellékelj már egy linket, hol van ez leírva?

Előzmény: EgyfejűSárkány (34648)
Citizen Joe Creative Commons License 2023.10.01 -7 2 34654

Al Gore-ék cége profi hollywoodi illúzionistákkal dolgoztatott a 90-es években. Ők találták ki ezt a mesevilágot, havas hegyek kövér gleccserekkel, vidám jegesmedvék és sarkvidéki jégvarázs, amit a kövérre hízott nyugatiak meleg szobából rágcsa ropogtatás és kóla ivás közben néznek majd a tv-ben. Azt sugallva, hogy az volt az aranykor, amikor minden tökéles volt, a világ pedig most valamiféle katasztrófa felé halad, elfogy a rágcsa és a kóla, ha melegszik klíma :)

 

Valóságban pedig pont az ellenkezője igaz (mint mindig), az alapértéknek gondolt 19. századi átlag telek visszatérése is problémás lenne Európában, a kis jégkorszak telei pedig egyenesen katasztrofális hatásúak lennének. Elszoktak az emberek a hideg lakásoktól, pedig régen az volt a normális.

 

A valódi történelmi aranykorokban mindig melegebb klíma volt jellemző, ezt a történészek persze jól tudják. Két utolsó, a középkori és  római optimum is a mainál melegebb klímával járt együtt.

 

 

Előzmény: rocky reloaded (34652)
merigazoi Creative Commons License 2023.10.01 -3 0 34653

és ha klímabiznisz van, akkor az azt jelenti h klímaváltozás nem lehet??

 

 

Előzmény: EgyfejűSárkány (34648)
rocky reloaded Creative Commons License 2023.10.01 -8 0 34652

Igen, tudom. Csak amiatt estem le majdnem a székröl, hogy a Spiegel í ilyesmit írt. Ami azért meglepö, mert a Spiegel eddig hithü libnáci fösodratú hazugságmédiaként engedelmesen nyomta a CO2- és klímahisztérikus mantrát, amely egyik overkill érve az volt, hogy a CO2- és az emberiség által okozott globális felmelegedés miatt eltünnek a gleccserek, ami "katasztrófa az emberiségre nézve". Ez a cikk meg totál szembemegy az eddigi narratívával. A német médiaviszonyokat ismerve a Spiegel nem igazán önszántából közölt illen cikket: Úgy néz ki, hogy változás lesz a hivatalos, politikailag meghatározott narratívában. Kíváncsian várjuk a folytatást.

Előzmény: Citizen Joe (34636)
Citizen Joe Creative Commons License 2023.10.01 -7 1 34651

Nem érted a világot, színjáték amit az Exxon csinált. Valójában ők grundolták a klímatudományt, tervezetten és megfontoltan hozták létre a zöld ipart, olyan versenyképtelen megoldásokkal (szélkerék és napelem), amik soha nem konkurálhatnak a fosszilis forrásokkal. Ami nem azt jelenti, hogy ne lehetnének versenyképes alternatívák. Csak azokat kicsit keményebb módszerekkel hallgattatják el. Kéz a kézben dolgoznak együtt az ún. zöldekkel.

 

Előzmény: Darius Sheepgold (34644)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.10.01 -11 21 34650

Lehetsz idióta, csak nem érdemes....

Ámítsd  csak magadat még sokáig....

Előzmény: Darius Sheepgold (34646)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.10.01 -11 15 34649

AZ IPCC  alaptanulmányait cáfolják baszki !!!

Előzmény: Darius Sheepgold (34647)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.10.01 -11 16 34648

BAszki, az a porhintés, hogy a KLÍMAHISZTÉRIÁS -AGENDÁBAN   egyedül és kizárólagosan  az EMBER az oka a globális felmelegedésnek, és emiatt ki kell iktatni minden CO2-t  eredményező emberi tevékenységet.

Ami egy  orbitális balfaxság !!!!

 

És le is lett írva, hogy miért !!!

 

 

Mert ha a NYUGAT  ezt végigkényszeríti a saját népein,  hogy az eddig  100  egységnyi CO2 kibocsátás ezután legyen 5 egységnyi csak,  aközben a FEJLŐDŐ világ  meg az eddigi 150 egységnyi kibocsátását 95 egységgel emeli meg,  így GLOBÁLISAN  qrvára  lényegtelen, hogy a Nyugat  mit tett, mert SEMMI nem teljesül a KLÍMAHISZTÉRIÁS-AGENDÁBÓL, ellenben a nyugati világ  népességét  faxántosan leamortizálták és visszagyarmatosították / elrabszolgásították.

Előzmény: Darius Sheepgold (34644)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.01 -2 0 34647

forras? minden evben cafoljak az eves ipcc jelentest ? mirol beszelsz???

Előzmény: EgyfejűSárkány (34645)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.01 -2 0 34646

hazudsz van ket eseted, ennyi

Előzmény: EgyfejűSárkány (34641)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.10.01 -11 15 34645

Akkor most megint kezded elölről a mantrát ??

 

Amikor már EGZAKT tudományos mérésekkel és számításokkal  meg lettek cáfolva az IPCC     KONSZENZUSOS  állításai ????

 

 

Előzmény: Darius Sheepgold (34642)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.01 -1 0 34644

mit gondoljak ujra mitol porhintes, nem erteni mit allitasz

Előzmény: Citizen Joe (34633)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.10.01 -12 19 34643

Okoska !

 

Miskolczit  megint kihagytad, pedig az ő esete is ugyanebbe a KLÍMAHISZTÉRIA-diktatúrába tartozik bele.

 

És egyre több ilyen esetre  fog fény derülni.

Előzmény: Darius Sheepgold (34639)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.01 -1 0 34642

most jonne h bebizonyitod amit allitasz, de nyilvanvalo h hazudsz minden evbeb van ipcc jelentes az osszesre behazudod h hazudik de egyrol sem tudod bizonyitani

Előzmény: EgyfejűSárkány (34631)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.10.01 -11 15 34641

Ez csak a JÉGHEGY CSÚCSA !!!!

Előzmény: Darius Sheepgold (34639)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.10.01 -12 17 34640

Így igaz.

A természet igyekszik egyensúlyba helyezni a folyamatokat,  feltéve, ha az ember  megint  nem gányol bele....

Előzmény: Citizen Joe (34638)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.10.01 -1 0 34639

ket izolalt esetet lobogtatsz, ezredszer rakod be ugyanazt uncsi

Előzmény: EgyfejűSárkány (34630)
Citizen Joe Creative Commons License 2023.10.01 0 1 34638

Ez most egy átmeneti állapot billegő egyensúllyal. Lesz az egyenletesebb is, ha a mostani trend folytatódik. Vagy nem folytatódik, akkor meg visszarendeződik a korábbi.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34637)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.10.01 -11 20 34637

És teljesen bizonyítja hogy a légkörben egyre  több a H2O  nedvesség.

Egyre  TÖBB az eső, de egyre  szélsőségesebb módon esik le.  Van úgy, hogy 2-3  nap alatt egy egész, vagy 2 hónapnyi.

Előzmény: merigazoi (34632)
Citizen Joe Creative Commons License 2023.10.01 0 1 34636

Legfeljebb 7 ezer a legmagasabb részeken, de a java a bronzkor után képződött és csak pár ezer évesek. Maximális kiterjedésüket pedig 1859-re (!) érték el, ami nem olyan rég volt.

 

7 ezer éve a holocén optimum volt, akkor kezdődött a mai mezőgazdaság a Közel-Keleten, épültek az első városok és a Szaharában is virágzó élet volt a szavannákon.

 

 

Előzmény: rocky reloaded (34634)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.10.01 -11 15 34635

Így igaz.

 

Gyakorlatilag a ZÖLDeket ugyanazok a klasszikus  fosszilis anyagokat  előállítók finanszírozták...

Előzmény: Citizen Joe (34633)
rocky reloaded Creative Commons License 2023.10.01 -1 1 34634

Mi történt? Már az eddig virtigli CO2- és klimhisztérikus Spiegel is arról cikkezik, hogy az Alpok mai gleccserei legfeljebb 7000 évesek, és az Alpok gleccseres és gleccsermentes idöszakainak a váltakozása a természet körforgásának a része. Hol volt ugye 7000 évvel ezelött az emberiség CO2 kibocsájtása, hol voltak szénerömüvek, autók, fosszilis üza, stb.? Mit szól majd ehhez Szent Gréta (How dare you?) meg az igen magasan lévö IPCC, stb. Lesz itt nagy dá-dá hamarosan:

 

https://www.spiegel.de/wissenschaft/puzzle-aus-dem-eis-a-37e29ef0-0002-0001-0000-000040474089

Citizen Joe Creative Commons License 2023.10.01 0 1 34633

Naív embereknek szánt porhintés, az olajcégek és zöld ipar tulajdonosi köre legfelül ugyanaz, innen gondold újra. Zöld ipar (pontosabban a kamu zöld) soha nem látott profithoz segítette az olajipart, miközben ők is szépen vastagodnak. És ez még nem a vége, lesz még az üzemanyag 4-5x ennyi is.

 

Előzmény: Darius Sheepgold (34619)
merigazoi Creative Commons License 2023.10.01 -1 0 34632

EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.10.01 -12 18 34631

".IPCC-vel mi bajod? ja tudjuk, mert nem azt mondja amit hallani szeretnél. más kifogás? nicns. Előzmény: rocky reloaded (34626)..."

 

Mert NEM a TUDOMÁNYOS  VALÓSÁGOT   írja le, hanem egy ÁTPOLITIZÁLT, és a globalista oligarchák érdekei szerinti  AGENDÁT  nyomatja.

Előzmény: Darius Sheepgold (34628)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.10.01 -13 14 34630

Ki is hazudik ???

 

Ami nem illik a KLÍMAHISZTÉRIA-AGENDÁBA  az NEM jelenhet meg a neves szaklapokban.

ENNYI.

A szaklapok már teljesen át vannak politizálva.

ÉS ez sajnos a tudósok részére annyiból problémás, hogy kizárólag BIZONYOS  tudósok publikálhatnak, míg mások eleve ki vannak szorítva.

 

Ezek szerint  akkor  SEMMELWEIS  is egy kókler volt,  meg   BOLYAI-ék is....

 

MISKOLCZIt  simán  elutasították.

INDOK nem volt, pedig a megjelenési eljárásoknak megfelelt.  2  opponens elfogadta, 1  ellenezte.

ERGO:  a tanulmányt meg kellett volna jelentetni.

 

 

 

Aztán itt van ez:

 

Avagy kupeckedés akadémiai berkekben.

Augusztus 28-án közzétettük Gianluca Alimonti, Luigi Mariani, Franco Prodi és Renato Angelo Ricci cikkét, a szélsőséges időjárási események trendjeinek értékeléséről, amely eredetileg a Springer Link – talán a világ legrangosabb tudományos kiadója – egyik fizikai folyóiratában, a European Physical Journal – Plus (EPJ Plus)-ban jelent meg 2022 januárjában.

Az alábbiakban idézünk Roger Pielke jun. ehhez kapcsolódó blogbejegyzéséből. Pielke kiszivárogtatott információkhoz jutott hozzá egy whistleblower-en keresztül.

A történet középpontjában álló tanulmány nem különösebben jelentős, mivel elsősorban az éghajlatváltozással foglalkozó kormányközi munkacsoport (IPCC) következtetéseit vizsgálja az időjárási szélsőségek tendenciáiról. A tanulmány (véleményem szerint) egy kicsit túl messzire merészkedik a kommentárokban, de ez nem egyedülálló, és nem is alap egy tanulmány visszavonására – ha az lenne, akkor rengeteg visszavonásunk lenne!

Hogy egyértelmű legyen, itt egyáltalán nincs szó kutatási csalás vagy hivatali visszaélés vádjáról, csak egyszerű nézeteltérésről. Ahelyett, hogy a szakirodalomban szereplő érveket és bizonyítékokat ellenőrizték volna, aktivista tudósok aktivista újságírókkal összefogva nyomást gyakoroltak egy kiadóra – a Springer Nature-re, a világ talán legfontosabb tudományos kiadójára -, hogy vonjon vissza egy tanulmányt. Sajnos a nyomásgyakorlás sikeres lett.

A szakértői véleményezési eljárással való visszaélés, amelyet itt dokumentáltak, figyelemre méltó, és figyelmeztetésként szolgál arra, hogy az éghajlati tudomány elviselhetetlenül átpolitizált, és a tudósok képesek befolyásolni a publikációs folyamatot úgy a nyilvánosság előtt, mint a színfalak mögött.

A nem különösebben jelentős cikk túl azon, hogy néhány blogon megvitatták, nem került az érdeklődés középpontjába. De nyolc hónappal később, miután az ausztrál sajtóban többen írtak róla, az egyoldalú klímarögeszmés tájékoztatásnak elkötelezett Guardian erős bírálattal illette.

A Guardian idézett négy tudóst, akik személyeskedő stílusban bírálták a tanulmányt: Greg Holland, Lisa Alexander, Steve Sherwood és Michael Mann. (Utóbbi a hírhedt, csalárd hokiütőgörbe megalkotója.)

 

 

Egy éghajlatkutató beismerte, hogy a globális felmelegedésnek az erdőtüzekre gyakorolt hatását túlhangsúlyozta annak érdekében, hogy a munkáját a tekintélyes Nature tudományos folyóiratban publikálják – írta meg a The Telegraph.

Dr. Patrick Brown a múlt héten publikált egy tanulmányt, amelyben azt állította, hogy az éghajlatváltozás növelte a kaliforniai erdőtüzeket. Kiderült, hogy több ezer ember olvasta el ezt a tanulmányt, sőt 109 hírportál idézte világszerte.

Dr. Patrick Brown azonban egy blogban, valamint az X-en közzétett írásában elismerte, hogy

az erdőtüzeket befolyásoló más, jelentős tényezők is vannak, amelyeket szándékosan kihagyott.

Ezek közé sorolta a rossz erdőgazdálkodást, valamint a szándékosan vagy véletlenül tüzet gyújtó emberek számának növekedését is.

A tudós úgy gondolja, hogy a folyóiratok nem publikálnak éghajlati tanulmányokat,

ha azok nem követik a „mainstream narratívát”,

amelyben a globális felmelegedést tekintik a környezeti pusztítás egyedüli felelősének. Ezzel szemben a Nature tagadta, hogy lenne egy preferált narratívája.

https://www.telegraph.co.uk/news/2023/09/06/global-warming-climate-change-scientist-unrealistic-nature/

 

 

Előzmény: Darius Sheepgold (34619)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.30 -2 0 34629

pszeudovallás az te vagy liberónáci, egy büdös pert nem tudtál listázni, hazudozol, fost hánysz.

Előzmény: rocky reloaded (34625)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.30 -2 0 34628

volt ott felsorolva legalább két tucat is. IPCC-vel mi bajod? ja tudjuk, mert nem azt mondja amit hallani szeretnél. más kifogás? nicns.

Előzmény: rocky reloaded (34626)
'Quanon Creative Commons License 2023.09.30 -2 1 34627

Ezért kell Európát teljesen lerombolni ahhoz, hogy meg lehessen menteni.

Előzmény: rocky reloaded (34625)
rocky reloaded Creative Commons License 2023.09.30 -2 0 34626

Öcsisajt, "a világ legmagasabb helyei": Az IPCC nevü sóhivatalra gondoltál?

Előzmény: Darius Sheepgold (34622)
rocky reloaded Creative Commons License 2023.09.30 -2 0 34625

Öcsisajt, én inkább a CO2- és klímahisztéria áldozata vagyok, mert pl. fizettetik velem is az új pszeudóvallás, a CO2- és klímahisztéria egyházi adóját is (pl. CO2 búcsúcetlik ára), meg amióta a CO2- és klímahisztéria megy, azóta az "ingyenenergia" egyre magasabb ára miatt az éves energiaszámlám több, mint megduplázódott. Ja és ezek a megnövekedett energiaárak mindennek az árába beépülnek. Nekem, meg a köznépnek leginkább z lenne jó, ha a CO2- és klímahisztérikusokat páros lábbal hátsó félen billentenék, és a hobbijuk teljes költségeit rájuk terhelnék.

Előzmény: Darius Sheepgold (34624)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.30 -2 0 34624

jah nem nem csak hazudott az EXXON, egy évtizedig propagandahazugsághadjáratot folytatott hogy a co2 fasza, ennek vagy az áldozata te is. :)))))))))

Előzmény: rocky reloaded (34621)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.30 -2 0 34623

" A CO2- és klímahisztéria szélhámosai sorban vesztik el az olajtársaságok elleni pereket."

 

1. listázzad a pereket

2. ettől még az EXXON hazudott

Előzmény: rocky reloaded (34621)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.30 -2 0 34622

"Öcsisajt, info csak neked: Mr. Happer-t az eredményei alapján kooptálta az usák kormányzat, és úgy rep, mint demokrata elnökök alatt usákia energiaellátásának ügyeit, meg usákia új fegyvereinek fejlesztését felügyelte. Mindkét terület usákia létkérdéseivel kapcsolatos."

 

egyik területnek sincs köze a klímatológiához, míg Oppenheimer abban dolgozik non stop, a világ legeslegmagasabb helyein, akármit hánysz fosol és turházol ide, ez a valóság.

 

 

wikipedédia objektivitásához továbbra is annyit, hogy mindent amit ott írnak ahhoz hivatkozott forrást mellékelnek. A szovjetek nem nyomtak le semmit, olvastam jópár történelmi könyvet, sztálint folyamatosan támogatták pénzzel fegyverekkel a nyugatiak, hogy képes legyen visszatámadni, sztálin meg folyamatosan sírt mint a fürdős kurva még több segélyért.

Előzmény: rocky reloaded (34620)
rocky reloaded Creative Commons License 2023.09.30 -3 0 34621

Öcsisajt, info csak neked: A CO2- és klímahisztéria szélhámosai sorban vesztik el az olajtársaságok elleni pereket. Pedagógiai célzattal pl. nem ártana, ha a perbefogott olajtársaságok kivonulnának azon usák államokból, ahol perelik öket a CO2- és klimahisztéria zárt osztályra való klinikai esetei. Ez biztos jót tenne a helyi lótenyésztés és bicikligyártás, meg a riksataxi üzletágak fellendülésének. Mondjuk azt is érdekes lenne látni, hogy egy idö után az autójuk használatától megfosztott köznép hogyan lincselné meg a CO2- és klímahisztéria agyhalott híveit.

Előzmény: Darius Sheepgold (34619)
rocky reloaded Creative Commons License 2023.09.30 -2 0 34620

Öcsisajt, akkor most a a listád szerint a Michael Oppenheimer-nek sincs formális klímakutatói végzettsége? Meg egy NGO-tól váltott a Princentoni Egyetemre? Ki is finanszírozta vajh azt az NGO-t?

 

Öcsisajt, info csak neked: Mr. Happer-t az eredményei alapján kooptálta az usák kormányzat, és úgy rep, mint demokrata elnökök alatt usákia energiaellátásának ügyeit, meg usákia új fegyvereinek fejlesztését felügyelte. Mindkét terület usákia létkérdéseivel kapcsolatos. Ezalatt meg Mr. Oppenheimer az IPCC nevü gittegyletben végzett szellemi önkielégítést. Ja, és a Nobel Békedíjat közismerten politikai-ideológiai alapon osztják, és semmi köze a szakmai teljesítményhez. Egyébként arra az IPCC-re gondolsz, amely pl. tövig beszopta a jéghoki görbe nevü tudatos csalást (pedig a cikk "referált folyóiratban" jelent meg)?

 

A wikipédia "objektivitásához" csak annyit, hogy a szócikkei meglehetösen gyorsan követik a "Nyugat" hivatalos narratívájának változását: Akár egy óra alatt is átírják a kiválasztott szócikket a kívánt módon. Lásd pl. az "új történelemfelfogást", amely szerint usákia nyomta le a III. Birodalmat és nem a szovjetek. Nekem megvannak elmentve pl. az LL wiki szócikkek variánsai a legutóbbi 5 évböl, de azon szócikkek is, amelyek a klímaváltozást definiálják. Mára oda jutottunk, hogy a klímaváltozást csak az emberiség okozza, jóllehet a klímaváltozás már akkor is ment, amikor az emberiség még tervbe sem volt véve.

 

További jó impotens libnáçi CO2- és klímahisztérikus örjöngést és szellemi önkielégítést kívánunk neked. Szíves engedelmeddel én inkább a tényekre, a mérési eredményekre, és a valóságra teszek.

Előzmény: Darius Sheepgold (34617)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.30 -2 0 34619

Tudatosan próbálta aláásni az ExxonMobil a klímatudomány eredményeitJelinek AnnaKLÍMAVÁLTOZÁSszeptember 30., 18:08

A vállalat éveken keresztül próbálta megkérdőjelezni azokat a tudományos eredményeket, amik árthattak az olaj- és gázüzletágnak, miközben a nyilvános fórumokon a nemzetközi összefogásról beszélt. Minderről a Wall Street Journal szerzett belső dokumentumokat.

 

 

a végén mindig kiderül melyik oldal hazudik, pöcsisajt.

Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.30 -2 0 34618

és miért nem itthon laksz ha olyan kurva jó? nyugaton mostanában amúgy is nyomorognak az emberek az a fidesz propaganda, te éhenhaltál már ? nem jössz haza inkább dúskálni?

Előzmény: rocky reloaded (34615)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.30 -2 0 34617

ezt is rosszul tudod, a wikipédia objektív, és minden állítását igyekszik külső forrásokkal igazolni. De árul már el, neked mi nem ideológiailag szennyezett és objektív ami nem azt mondja amit hallani SZERETNÉL ? LIBERÓNÁCI!!!!!!

 

 

" Nézz csak utána, hogy a klímakutatás CO2- és klimahisztérikus fögurujainak millen képesítése vagyon. Formális klímakutatói képesítése egynek sincs, de annál több közöttük a bufé- és ruhatár szakos végzettségü, akik még a négy számtani alapmüvelettel is hadilábon állna"

 

 

ez neked a büfé ruhatár szak pöcsisajt?1

 

 

Michael Oppenheimer Albert G. Milbank geotudományok és nemzetközi ügyek professzora a Princeton School of Public and International Affairs-ben (SPIA), a Geosciences Tanszéken és a Princetoni Egyetem High Meadows Environmental Institute-jában. Az SPIA Energia- és Környezetpolitikai Kutatási Központjának (C-PREE) igazgatója, valamint a Légkör- és Óceántudományi Program és a Princetoni Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézetének kari munkatársa.

Oppenheimer több mint két évtized után csatlakozott a Princeton karhoz a The Environmental Defense Fund (EDF) nem kormányzati környezetvédelmi szervezethez, ahol vezető tudósként és a Klíma és Levegő Program menedzsereként szolgált. Továbbra is az EDF tudományos tanácsadójaként szolgál.

Több mint 200 szakmai folyóiratban megjelent cikk szerzője, és társszerzője (Robert H. Boyle-lal) egy 1990-ben megjelent Dead Heat: The Race Against The Greenhouse Effect című könyvnek. Társszerzője a University of Chicago Press által 2020-ban megjelent Discerning Experts: The Practices of Scientific Assessment for Environmental Policy című könyvnek.

Oppenheimer régóta tagja a 2007-ben Nobel-békedíjat nyert Kormányközi Éghajlatváltozási Testületnek (IPCC), legutóbb pedig az IPCC Óceánok és krioszféra változó éghajlatban című különjelentésének (2019) koordinációs vezető szerzőjeként szolgált. felülvizsgálati szerkesztőként a hamarosan megjelenő hatodik értékelő jelentésben. Oppenheimer korábban a Nemzeti Tudományos Akadémia, valamint a National Academies’s Board on Energy and Environmental Studies és a New York City Panel on Climate Change tagjaként szolgált műszaki tanácsokkal a városnak. Emellett elnyerte a 2010-es Heinz-díjat, és tagja az Amerikai Tudományos Fejlesztési Szövetségnek. Oppenheimer a Climatic Change című interdiszciplináris tudományos folyóirat társfőszerkesztője.

Érdeklődési körébe tartozik a légkör tudománya és politikája, különös tekintettel az éghajlatváltozásra, az éghajlatváltozással járó kockázatokra és hatásokra, valamint az alkalmazkodásra és más emberi válaszokra. Kutatásai célja az üvegházhatású gázok növekvő szintjének „veszélyes” következményeinek megértése a globális felmelegedés jégtakarókra és tengerszintre gyakorolt hatásainak, a part menti viharok kockázatának és az emberi vándorlás mintáinak feltárásával. Tanulmányozza a tudományos tanulás folyamatát és a tudományos értékeléseket, valamint ezek szerepét a globális változások problémáinak megértésében.

Az 1980-as évek végén Dr. Oppenheimer és néhány más tudós két műhelyt szervezett az Egyesült Nemzetek Szervezete égisze alatt, amelyek elősegítették az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményének (az 1992-es Föld-csúcstalálkozón aláírt) és a Kiotói Jegyzőkönyv. Ebben az időszakban társalapítója volt a Climate Action Networknek. A savas esőkkel kapcsolatos kutatási és érdekérvényesítő munkája szintén hozzájárult a tiszta levegőről szóló törvény 1990-es módosításainak elfogadásához. Dr. Oppenheimer számos televíziós és rádióműsor vendége volt, köztük az ABC This Week, a The News Hour, az Oprah Winfrey Show, a Colbert Report és a 60 Minutes.

A Környezetvédelmi Alapnál betöltött állása előtt Dr. Oppenheimer atom- és molekuláris asztrofizikusként dolgozott a Harvard-Smithsonian Asztrofizikai Központban, valamint a Harvard Egyetem csillagászati előadójaként. S.B.-t kapott. kémiából a M.I.T.-től, Ph.D. kémiai fizikából a Chicagói Egyetemen, és posztdoktori kutatást folytatott a Harvard-Smithsonian Center for Astrophysicsben.

 

 

 

ehhez képest a lézeres csávód csattogós lepkét tol pöcsisajt.

Előzmény: rocky reloaded (34613)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.30 -2 0 34616

strokeod van öreg? nem tudsz fogalmazni, arcod nem féloldalas ?

Előzmény: rocky reloaded (34614)
rocky reloaded Creative Commons License 2023.09.30 -2 0 34615

Öcsisajt, info csak neked: Kétlaki vagyok.

Előzmény: Darius Sheepgold (34611)
rocky reloaded Creative Commons License 2023.09.30 -2 0 34614

Öcsisajt, a CO2- és klímahisztéria hasznos idiótáira sajnálatos módon Happer téziseik a tények és a mérési eredmények igazolják.

Előzmény: Darius Sheepgold (34612)
rocky reloaded Creative Commons License 2023.09.30 -2 1 34613

Öcsisajt, sajnálatosan a wikipédiát mint referenciát feldughatod, de tövig, mert igencsak sok szócikka (különösen  klíma ügyben) ideológialiag szennyezett és nem objektív. A reáltudományokban meg nem a "konszenzus", hanem a tények, mérési eredmények, meg a valósággal való egyezés a döntö. "Konszenzussal" a középkori pápai zsinatok meg a komcsi pártok központi/politikai bizottságai döntöttek tudományos ügyekben (mint ma a CO2- és klímahisztéria képviselöi). Sajnálatos módon még nem lett meghatározva az antropogén és természetes felmelegedés közti arány. "Utal": Az biza feltételes mód, és nem jelent tényeken alapuló bizonyítást. "Ellenörzés szükséges": Azaz nem tényt használ érvelésre a wikipédia? Formális klímakutatói képességgel már csak azért nem rendelkezhet Happer, mert illen képesítés nincs. Nézz csak utána, hogy a klímakutatás CO2- és klimahisztérikus fögurujainak millen képesítése vagyon. Formális klímakutatói képesítése egynek sincs, de annál több közöttük a bufé- és ruhatár szakos végzettségü, akik még a négy számtani alapmüvelettel is hadilábon állnak. Egyébként a wikipédia által citált Michael Oppenheimer-nek sincs formális klímakutatói végzettsége, és föként a savas esök körüli kutatásokkal szerzett hírnevet. Nos, a CO2-nek nem túl sok köze vagyon a CO2-höz. Oppenheimer részese volt annak a pofáraesésnek is, amikor 2012-13-ban a "tudományos konszenzus" megjósolta, hogy az északi sarki jégtakaró 5 éven belül el fog tünni (Al Gore is beleállt ebbe az urban legendbe). Oszt 2018-ban (5 évvel késöbb) jött a nagy blama: 2018-ban sokkal nagyobb volt az északi sarki jégtakaró kiterjedése, mint 2012-13-ban. Azóta az illen horrorbejelentések dátumával vigyáznak a CO2- és klímahisztérikusok, és minimum száz évvel messzebb jósolják a világvégét, mert az már a jóslatkor élö emberek döntö többsége által már NEM ellenörizhetö.

 

Sorry, de ez a wikipédia szócikk igencsak gyenge, és nem más, mint az ideológiai-politikai alapú liberónáci CO2- és klímahisztérikus bla-blák gyüjteménye. Felhívnám még t. figyelmedet arra a közismert tényre, hogy a klímaváltozás a földtörténet szerves része, már kb. 4,5 milliárd éve tart. Az emberiség talán 100-200 ezer éves múltra tekinthet vissza, úgyhogy a klímaváltozásnak egészen biztosan jelentös természeti okai is vannak (müködtek már az emberiség megjelenése elött is), ráadásul ezen természeti okok közül több csillagászati (asztrofizikai) eredetü, amelyek igencsak erösebbek, mint az emberiség által kiváltható hatások, és az emberiség valószínüleg soha nem fogja tudni öket befolyásolni, kikapcsolni meg egészen biztosan nem.

 

Mivel vallászabadság vagyon, a választott CO2- és klímahisztérikus vallásod gyakorlásához további sok sikert kívánunk. Viszont nincs valláskényszer sem, szóval szíves engedelmeddel én (és egyre többen) elutasítjuk, hogy egy új pszeudóvallást, a CO2- és klímahisztériát, ránk kényszerítsék. Azt meg méginkább elutasítjuk, hogy ezen új pszeudóvallás egyházi adójával (a CO2 búcsúcetlik adóként beszedett árával) levágjanak. Ezt az egyházi adót fizessék a CO2- és klímahisztéria nevü pszeudóvallás bigott hívei, mint te is.

Előzmény: Darius Sheepgold (34608)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.30 -3 0 34612

Happer szanaszét van cáfolva. 

 

 

"Tja, öcsisajt, márpedig ugye a klímaváltozás valahogy ugye a légkörfizikával kapcsolatos, és nem tüncikézéssel, meg hasonlókkal. "

 

Ja, akkor jó! Azt hittem a liberónácizó agyhalott takonyhányó pöcsisajtozással kapcsolatos

Előzmény: rocky reloaded (34610)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.30 -3 0 34611

lassan 14 éve a narancs tolvaj hazug kreténjeid kormányoznak, Mohácsi vészre nem akarsz mutogatni? Most ha a németeknél mindent lefikkantast akkor jó lesz itthon? Gyere már haza élni ha itt olyan kurva jó, miért nem itt laksz ??????????????????????????????

 

 

Előzmény: rocky reloaded (34609)
rocky reloaded Creative Commons License 2023.09.30 -3 0 34610

Tja, öcsisajt, márpedig ugye a klímaváltozás valahogy ugye a légkörfizikával kapcsolatos, és nem tüncikézéssel, meg hasonlókkal. Egy müködö léres megoldáshoz biza a terjedés és sugárzás fizikai-kémiai tulajdonságainak igencsak mély ismerete szükséges. Happer egyébként nem kizárólagosan lézerspecialista, és már 1982 óta foglalkozik a klímaváltozással (41 éve).

Előzmény: Darius Sheepgold (34607)
rocky reloaded Creative Commons License 2023.09.30 -3 0 34609

Öcsisajt, info csak neked Németországból ("Nyugat") és Magyarországról:

 

---A rendszerváltás elött sokkal jobb magyar oktatást pont a "nyugatos" liberónáci SZDSZ kretének vágták gallyra (Stichwort: Hungarovalentin és Fodor Gabika Úrhölgy ámokfutása) mégpedig évtizedekre. Az okozott kár helyrehozatala még sokáig fog tartani. A németországi oktatást már két gyerekkel végigcsináltam: Kurva szar, különösen reál tárgyakból (ilyen tárgyakat tanító tanár is kevés van, mert ezen tárgyaknál nem elegendö a pofajártatás). Amikor a gyerekeim gimnáziumi matektanárának megmutattam a Laricsevet, akkor elszörnyülködött, hogy a Laricsev feladatok náluk még versenyfeladatnak is részben nehezek, pedig anno ez volt a standard nálunk. A reál tárgyak terén a németeknél katasztrofális a helyzet. A pofajártatás oktatása viszont ezerrel megy: "Békekutatás", a demokrácia alapjai (ami libnáci agymosást jelent), hogyan tüncikézzünk, meg hogyan kell a segget szakszerüen az uccához ragasztani, szakszerü vazelinozás, meg egyéb LMBTQ dolgok, a tanulóknak csak jogai vannak de kötelességük semmi, stb.

 

---Saját és ismerösi gyakorlati tapasztalatok szerint a magyar EÜ szakmai színvonala TORONYMAGASAN jobb, a német EÜ szakmai színvonalánál. Most arról nem is beszélve, hogy kegynek számít, hogy valakit egy háziorvos bevesz páciensnek, vagy szakrendelési terminre sok-sok hónapot kell várni, stb. A kórházak tele vannak idegen orvosokkal, akik nem tudnak a páciensekkel beszélni, nem ismerik a német eü protokollokat, stb. A mi helyi gyerekorvosunk már vagy 12 éve nyugdíjképes, de nem tud elmenni mert nem sikerült utódot találni, pedig az ök már 25 ezer euró letelepedési támogatást (ingyenes!) ajánl egy utódnak. A sort még igen-igen hosszan lehetne folytatni.

 

---MÁV: Nem akarom az illúzióidat szétrombolni, de a német vasúti helyzet is egyre romlik. A feleségem ingázó, és pl. tavaly a reggeli és esti helyi (bejáró) vonatok több, mint 25%-a eccerüen kimaradt (nem jön). Kb. a harmadik világbeli országok színvonala. Távolsági járatoknál (én sokat vonatozok ezekkel) az 1 órás késés még jónak számít, stb.

 

Az elöre kiadott libnáci szövegblokkok beragadt verkliszerü végtelen ciklusban történö impotens ismétléséhez további jó szórakozást kívánok. A mára kiadott feladatot jól teljesítetted, úgyhogy jelentkezhetsz a gazdidnál egy vállveregetésért, meg kiérdemeltél jutifalatként egy frutti cukorkát is.

Előzmény: Darius Sheepgold (34604)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.30 -3 0 34608

h

ttps://en.wikipedia.org/wiki/William_Happer

Happer nem ért egyet az éghajlatváltozással kapcsolatos tudományos konszenzussal, és kijelenti, hogy "az elmúlt két évszázad 1 °C-os felmelegedésének egy kis része valószínűleg a növekvő CO2-nak volt köszönhető, ami valóban üvegházhatású gáz", de azzal érvel, hogy "a legtöbb a felmelegedés valószínűleg természetes okokra vezethető vissza.”[17] Michael Oppenheimer szerint Happer állításai „egyszerűen nem igazak”, és a bizonyítékok túlsúlya és a szakértői vélemények többsége a globális hőmérséklet emelkedésére gyakorolt erős antropogén hatásra utal.[18] A Climate Science Watch pontról pontra cáfolta Happer egyik cikkét.[19] Az APS Tanács túlnyomó többségében elutasította azt a petíciót, amelyben az Amerikai Fizikai Társaság hivatalos álláspontját olyan verzióra változtatta, amely kétségeket ébreszt a globális felmelegedéssel kapcsolatban.[20][ellenőrzés szükséges] Happer nem rendelkezik formális klímatudósi képzettséggel. 5], és azt mondja, hogy az éghajlatváltozással kapcsolatos meggyőződése az Energiaügyi Minisztériumban szerzett tapasztalataiból származik, ahol ő irányított minden nem fegyveres energiakutatást, beleértve az éghajlatváltozással kapcsolatos kutatásokat is.[18]

2014-ben Happer azt mondta, hogy "a szén-dioxid démonizálása pont olyan, mint a szegény zsidók démonizálása Hitler alatt." [21][22][23]

2015 decemberében Happert a Greenpeace környezetvédelmi aktivista csoport egy csípős akcióban célozta meg. Egy közel-keleti olaj- és gázipari vállalat tanácsadóinak kiadva felkérték Happert, hogy írjon egy jelentést a növekvő szén-dioxid-kibocsátás előnyeiről. Happer visszautasította a munkájáért járó díjat, és azt "szeretet munkájának" nevezte, de azt mondta, hogy adományozhatnak az "objektív bizonyíték" éghajlatváltozással foglalkozó CO2 Coalition szervezetnek, amely azt javasolta, hogy vegye fel a kapcsolatot a Donors Trust-szal, hogy megőrizze a pénz forrását. a Greenpeace csípőművelete által kért pénzeszközök titkosak. A finanszírozási források ilyen módon történő elrejtése az Egyesült Államok törvényei szerint törvényes. Happer elismerte továbbá, hogy jelentése valószínűleg nem megy át egy tudományos folyóirat szakértői értékelésén.[24] Egy interjúban Happer így reagált a csípős műveletre: "Csak az érdekelt, hogy segítsek az "ügyfélnek" a régóta fennálló nézeteim nyilvánosságra hozatalában, nem pedig az, hogy az "ügyfél" bármilyen üzenetet ostromoljak... Soha nem vettem észre egy fillért minden olyan tevékenységemért, amellyel felvilágosítom a közvéleményt arról, hogy a több CO2 a világ javára válik.”[17]

Előzmény: rocky reloaded (34606)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.30 -3 0 34607

"W. Happer a US Tudományos Akadémia rendes tagja, és azö nevéhez füzödik az amik csillagháborús tervei egyik alapvetö problém'jának a megoldása egy speciális lézerrel, úgyhogy ha valaki, akkor Happer igencsak jól ismeri az atmoszféra fizikai-kémiai tulajdonságait, a légköri CO2-vel egyetemben."

 

igen, közismerten a lézerspecialisták a légkör fizikai-kémiai-asztrofizikai-pszichológiai-kvantummechanikai-orvoslaboratóriumi tulajdonságainak a szakértői, egész életüket ennek a tanulmányozásával és a kutatásával, tanulásával, vizsgálatával, megismeresével és mérésével töltik! :D

Előzmény: rocky reloaded (34606)
rocky reloaded Creative Commons License 2023.09.30 -3 0 34606

William Happer legújabb elöadása Ausztráliában: "CO2 the Gas of Life"

 

https://www.youtube.com/watch?v=v2nhssPW77I

 

W. Happer a US Tudományos Akadémia rendes tagja, és azö nevéhez füzödik az amik csillagháborús tervei egyik alapvetö problém'jának a megoldása egy speciális lézerrel, úgyhogy ha valaki, akkor Happer igencsak jól ismeri az atmoszféra fizikai-kémiai tulajdonságait, a légköri CO2-vel egyetemben. Happer jól kiosztja a CO2- és klímahisztéria új álvallás hívöit (hasznos idiótáit).

Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.30 -5 1 34605

magyarország már diktatúra, nem kell távolba révedve vágyakozni.

Előzmény: sszinténzenész (34602)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.30 -4 1 34604

"Összességében egy ótvaros baromság az, hogy míg a NYUGAT  ( globalista  oligarchák érdekei szerint)   saját magát  fogja vissza és szegényíti el a tömegeit"

 

Ez tényleg ótvaros baromság. Utoljára a kommunizmusban ment ez a duma.

 

A nyugat köszöni szépem él mint marci hevesen, miközben Magyarországon romokban az oktatás, az EÜ, most már a MÁV is, és 1000mrd veszteség az MNB-nél. Vegyél példát a nyugatról Süsüke.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34600)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.30 -2 1 34603

"Mi az az ugyanaz a hatás? Ha

 

Vénusz - 97% CO2 - 400+ fok

 

Föld - 0.04% CO2 - 15 fok

 

Mars - 93% CO2 - mínusz 60 fok"

 

ugyanaz a hatása.

 

1. a bolygók felszíni hőmérsékletét nem csak a co2 mennyiségének függvénye, lásd a nagy felfedezést amit tettél hogy a naptól való távolság is számít

2. a vénuszon kb 160000x sűrűbb a co2 mint a földön

3. a mars légköre kb 100x ritkább mint a földé, a marson nincs vízgőz aminek sokkal erősebb az üvegházhatása, a mars messzebb van a naptól mint a föld

 

a %-aid ergo semmit nem jelentenek, önmagukban nem összehasonlíthatók.

 

 

"És már meg is cáfoltad az elméletet"

 

fel kéne fognod hogy a hőmérséklet nem csak a co2 függvénye. hogy 150% co2 emelkedésre 1 c fok emelkedés igen szerény, hogy a %-aid meg a hőmérsékleteid önmagukban egymás mellé téves következtetésekre adnak okot.

 

 

"de tortwnetesen az emberiseg

-et akarják kontrollálni."

 

kik ?

Előzmény: sszinténzenész (34599)
sszinténzenész Creative Commons License 2023.09.30 -2 1 34602

Nemcsak a vagyonukat. Ez teljes diktatúra lesz.

Egy csomó nagyváros 2030-ra: a hús, tejtermék és private autók betiltása. Ésatöbbi.

https://www.arup.com/perspectives/publications/research/section/the-future-of-urban-consumption-in-a-1-5c-world

 

Természetesen a sok műanyag, lenembomló, nem újrefelhasználható szélfarmok és napelemek, amikkel teleszemetelik a Földet, rendben vannak. 

Előzmény: EgyfejűSárkány (34600)
Capibara2 Creative Commons License 2023.09.30 -1 1 34601

egy nap alatt közel 8 centiméter eső esett, amire 1948 óta nem volt példa. 

Szakértők elmondása szerint a hatalmas mennyiségű víz az éghajlatváltozás egyik alapvető jele

 

Két rendőr sétál a Balaton partján. Igen meleg van.
- Te, Józsi, be kéne menni és úszni egyet.
- Nem, nem lehet, esetleg erre sétál a parancsnok és balhé lesz, ha nem járőrözünk a helyünkön.
Hosszan vitáznak, majd bemennek úszni egyet. 10 perc úszkálás után észreveszik, hogy a parancsnok közeleg.
- Te, Józsi, most meg mit csináljunk?
- Bukjunk le!
- (ordítva) Parancsnok úr... Helló fönök!

EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.30 -14 25 34600

Összességében egy ótvaros baromság az, hogy míg a NYUGAT  ( globalista  oligarchák érdekei szerint)   saját magát  fogja vissza és szegényíti el a tömegeit, illetve azon afrikai és egyéb fejlődő országokra akarja rákényszeríteni a CO2 és klíma-védelmi szabályokat, amiket  más nem NYUGATI provinciaként jellemezhető országok nem tartanak be a saját  fejlődésük célkitűzései miatt.

Így aztán piszkosul érdektelen a FÖLD  egészének klímájára nézve, hogy az Európai országok mondjuk az ipari termelésük visszafogása folytán  100  egységgel kevesebb CO2-t  eregetnek a levegőbe , ha KÍNA  és a többi felfejlődő államok meg éppenséggel az eddigi   összesen 180 egységük helyett 280  egység CO-t nyomnak a légkörbe...

A légkör számára ez semmiféle csökkentést nem eredményez, miközben a nyugati népességet a klímahisztéria beetetésével a vagyonukat újabb szinten dézsmálják meg.

sszinténzenész Creative Commons License 2023.09.30 -3 0 34599

Hát most megleptél.

 

a co2 hayasa ugyamaz minden bolugon.

 

Mi az az ugyanaz a hatás? Ha

 

Vénusz - 97% CO2 - 400+ fok

 

Föld - 0.04% CO2 - 15 fok

 

Mars - 93% CO2 - mínusz 60 fok

 

 

a marson nincs vizgoz.ritka a legkor es messzebb van a naptol 

 

 

A Napnak szerepe van a bolygók hőmérsékletében? Örülök, hogy megtettük végre ezt a felfedezést is.

 

 

nem a co2 hatasa a donto, sokmindennek a hatasa a homerseklet

És már meg is cáfoltad az elméletet. Nagy nap ez a mai. Akkor miért a CO2-on lovagol a propaganda? Majdnem megoldottad ezt is, segítek picit.

A többit nem tudják az emberre fogni,

de tortwnetesen az emberiseg

-et akarják kontrollálni.

Előzmény: Darius Sheepgold (34595)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.30 -13 29 34598

A  VÉNUSZ  albedója   0,77

 

A  FÖLD  albedója  0,306

 

a MARS  albedója meg 0,29

Előzmény: Darius Sheepgold (34595)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.30 -13 22 34597

 

Egy éghajlatkutató beismerte, hogy a globális felmelegedésnek az erdőtüzekre gyakorolt hatását túlhangsúlyozta annak érdekében, hogy a munkáját a tekintélyes Nature tudományos folyóiratban publikálják – írta meg a The Telegraph.

Dr. Patrick Brown a múlt héten publikált egy tanulmányt, amelyben azt állította, hogy az éghajlatváltozás növelte a kaliforniai erdőtüzeket. Kiderült, hogy több ezer ember olvasta el ezt a tanulmányt, sőt 109 hírportál idézte világszerte.

Dr. Patrick Brown azonban egy blogban, valamint az X-en közzétett írásában elismerte, hogy

az erdőtüzeket befolyásoló más, jelentős tényezők is vannak, amelyeket szándékosan kihagyott.

Ezek közé sorolta a rossz erdőgazdálkodást, valamint a szándékosan vagy véletlenül tüzet gyújtó emberek számának növekedését is.

A tudós úgy gondolja, hogy a folyóiratok nem publikálnak éghajlati tanulmányokat,

ha azok nem követik a „mainstream narratívát”,

amelyben a globális felmelegedést tekintik a környezeti pusztítás egyedüli felelősének. Ezzel szemben a Nature tagadta, hogy lenne egy preferált narratívája.

Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.29 -3 0 34596

nem a co2 hatasa a donto, sokmindennek a hatasa a homerseklet de tortwnetesen az emberiseg a co2 komcentraciot valtoztta meg, kb 150% co2 tobbletrr 1 fok melegedes az.donto ??

Előzmény: sszinténzenész (34591)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.29 -2 0 34595

blabla, mivel nem.adott magyarazatot az allitasra.

 

a marson nincs vizgoz.ritka a legkor es messzebb van a naptol a co2 hayasa ugyamaz minden bolugon.

 

Előzmény: sszinténzenész (34591)
Capibara2 Creative Commons License 2023.09.29 -2 0 34594
Capibara2 Creative Commons License 2023.09.29 -2 0 34593

1901 óta a legmelegebb szeptemberen vagyunk túl.:) (ezek szerint akkor is extrém Ninó volt)

brander222 Creative Commons License 2023.09.29 0 4 34592

Látom a legostobábbak is szakértőnek hiszik magukat.

sszinténzenész Creative Commons License 2023.09.29 -3 0 34591

kiemelnéd ebből a sok blablából azt a részt amelyik bebizonyítja, levezeti Tibike igazát? De megpróbálkozhatsz vele magad is, fejtsd ki hogyan NEM fogja meg a hőt a 160000-szeres co2 a vénuszon ? 

 

 

Blabla volt neked? Minek vitatkozol ilyesmiről akkor?

Úgy nem fogja meg, ahogy a Marson sem. Mindkettőnek tiszta CO2 a légköre(9x%). Az  egyik meleg, a másik hideg.

Már ebből az egyetlen tényből is következik, hogy a CO2 nem döntő tényező ebben a kérdésben.

Előzmény: Darius Sheepgold (34573)
Capibara2 Creative Commons License 2023.09.29 -2 0 34590

USCRN hálózat


USCRN hálózat 114 helyszínből áll a 48 államban, valamint további helyszínekből Alaszkában és Hawaiin. Az állomásokat (ahol lehetséges) nyílt, vidéki területeken telepítik, ahol a földterület/használat állapota nagy valószínűséggel több évtizedig stabil marad.


Az USCRN-ben a részletekre fordított figyelem célja, hogy az Egyesült Államok felszíni éghajlati változásairól az elkövetkező évtizedekre kifogástalan adatokat lehessen gyűjteni.


E megfigyelések egyik kritikus felhasználása független adatforrásként szolgál a nem homogén előzményekre korrigált hálózatokból származó, meglévő amerikai hőmérsékleti rekordok ellenőrzésére.


Az USCRN már elérte az egyik legfontosabb tudományos célját, amely az volt, hogy függetlenül mérje az éves hőmérséklet-változást az Egyesült Államokban, és összehasonlítsa ennek az érintetlen mérőhálózatnak az eredményeit az Egyesült Államokban az éghajlatváltozás mérésére irányuló jelenlegi erőfeszítésekkel a meglévő állomásokkal, amelyek az Egyesült Államok történeti éghajlati hálózatát (USHCN; Menne et al. 2009) alkotják.


Az USCRN 2004-es üzembe helyezése óta eltelt első öt évben az USA éves átlagos maximális és minimális hőmérsékleti eltérései a normálistól rendkívül jól megfeleltek a több mint 1200 állomásból származó, meglévő adatoknak, és minden esetben az eltérés több mint 99,6%-át magyarázták (Menne et al. 2010). Ezt a munkát kibővítették az első különbségi eredmények összehasonlításával (Peterson et al. 1998), ahol az eltéréseket az egyes adatsorokhoz képest külön-külön és független alapon vették; mint ilyenek, az USCRN eredményei nem függenek az USHCN-adatokból származtatott normális adatoktól.


Menne et al. (2010) adataihoz hasonlóan a hálózat országos éves hőmérsékleti eltérései között rendkívül szoros az egyezés, gyakorlatilag torzítás nélkül (6. ábra). Az USCRN független ellenőrzést nyújt arra vonatkozóan, hogy az Egyesült Államok hőmérsékleti rekordját az elmúlt években sikeresen kiigazították a megfigyelési időbeli változásokra, és nem befolyásolták hátrányosan a késői idősor-változások a huszadik századi rekord során alkalmazott páros homogenizációs eljárások által észlelt diszkontinuitások miatt.


Az idő előrehaladtával az USCRN referenciastandardként fog működni a kevésbé érintetlen hálózatokból származó hőmérsékletek összehasonlításához és annak biztosításához, hogy az ezeken a rekordokon elvégzett korrekciók érvényesek legyenek. Ez lehetővé teszi, hogy a XIX. századtól kezdődően a történelmi rekordot helyesen kapcsolják össze a modern USCRN rekorddal, és hogy az USCRN kiterjessze az Egyesült Államok hőmérsékleti rekordját a XXI. századig.


Az USCRN most kezdi második évtizedes szolgálatát a nemzeti éghajlat megfigyelésében.

https://journals.ametsoc.org/configurable/content/journals$002fbams$002f94$002f4$002fbams-d-12-00170.1.xml?t:ac=journals%24002fbams%24002f94%24002f4%24002fbams-d-12-00170.1.xml

 

https://www.ncei.noaa.gov/access/crn/station-listing

Capibara2 Creative Commons License 2023.09.29 -3 0 34589

Hirtelen felbukkant a mikroműanyag és a klíma kapcsolata. 

Kezd olyan érzésem lenni, hogy ez az egész mikroműanyag téma is egy nagy kamu.

A következő mondat különösen érdekes ebből a szempontból:

 

"ha a koncentráció eléri a köbméterenkénti 100 részecskét"

Előzmény: EgyfejűSárkány (34587)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.29 -13 27 34588

Ezekkel a feltételezésekkel Revell úgy találta, hogy a műanyag közvetlen hatása a sugárzási kényszerre „olyan kicsi, hogy az már jelentéktelen”. Fontos azonban, hogy ha a koncentráció eléri a köbméterenkénti 100 részecskét (ami sok helyen már megtörtént), akkor a műanyagnak körülbelül ugyanolyan mértékű sugárzási erőhatása lehet, mint egyes aeroszoloknak, amelyek már szerepelnek az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület értékelésében. Más szóval, a műanyagok figyelemre méltóvá válnak. De hogy felmelegítenék, vagy lehűtenék-e a Földet, nem tudni.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34587)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.29 -13 28 34587

A levegőbe került mikroműanyag befolyásolhatja az éghajlatot 

 

 

A legújabb tanulmányok szerint mikroműanyag nemcsak a tengerekben és óceánokban fordulhat elő, az apró műanyagdarabkák folyamatosan bekerülnek a levegőbe is.

Ezek a részecskék több ezer mérföldet utazhatnak, és befolyásolhatják a felhők kialakulását, ami azt jelenti, hogy hatással lehetnek a hőmérsékletre, az esőzésekre, sőt, akár az éghajlatváltozásra is.

 

https://greendex.hu/a-levegobe-kerult-mikromuanyag-befolyasolhatja-az-eghajlatot/

Capibara2 Creative Commons License 2023.09.29 -3 0 34586

Vannak itt durva dolgok a LOTI grafikonról is:

 

Steve nem a múlt héten posztolt egy grafikont, amely a GISS által az 1880-2020-as adatsorhoz az elmúlt 15 évben végzett változásokat mutatja?
Nyilvánvalóan lehűtik a 20. század eleji meleg időszakot és felmelegítik a közelmúltbeli hőmérsékleteket? Ez nem egyszerűen egy hokiütő gyártása?


Igen, azt mondanám, hogy ez a diagram nagyjából azt mutatja, hogy a hőmérsékleti adatok változásai lehűtötték a múltat és felmelegítették a jelent.
Az ember okozta éghajlatváltozás tiszta csalás. A világtörténelem legdrágább csalása, és még mindig tart a számolás.


"Ez nem egyszerűen egy hokiütő gyártása?"


De igen, az.

 

https://wattsupwiththat.com/2021/01/30/could-recent-u-s-warming-trends-be-largely-spurious/#comment-3172650


-----------------

Itt egy másik GISTEMP-összehasonlítás, amely azt mutatja, hogy bár a havi változások meglehetősen kicsik, az évek során a felmelegedés ütemének változásai összeadódtak...


A legkorábbi szárazföldi óceán hőmérsékleti index (LOTI), amely megtalálható az Internet Archives Wayback Machine-ben, 1997-ből származik. Az összehasonlítás azt mutatja, hogy az 1997-ben lefedett idősor 1950-ben kezdődött, így a lineáris trend összehasonlítása csak az 1950-1997 közötti időszakra vonatkozik. Az 1997-es 0,75°C/évszázadról 22 évvel később 1°C/évszázadra történő növekedés a meglévő adatokon végrehajtott változtatások eredménye.


Elképzelhetetlen, hogy a járványtani tanulmányok történelmi adatait évekkel a rögzítés után megváltoztassák vagy "kiigazítsák", és ha ez megtörténne, akkor az rendkívüli szankciókat vonna maga után, mégis ezt a gyakorlatot normálisnak fogadják el az éghajlatváltozás "tudományában".

https://wattsupwiththat.com/2021/01/30/could-recent-u-s-warming-trends-be-largely-spurious/#comment-3172736

 

Capibara2 Creative Commons License 2023.09.29 -1 0 34585

És természetesen MINDENKI TUDJA, hogy az USHCN "kiigazításaiᴸᴼᴸ" szinte lineárisan illeszkednek a CO2-hez,

...ez abszolút bizonyíték arra, hogy a kiigazítások mögött Csalás áll.

https://wattsupwiththat.com/2021/01/30/could-recent-u-s-warming-trends-be-largely-spurious/#comment-3172787

 

Érdemes feljebb is görgetni, érdekes hűlési grafikonokat mutatnak az USA-ra.

Galagonyab Creative Commons License 2023.09.29 -1 0 34584

Tehát miközben engem és Sárkányt ütsz azzal, hogy hamisításra kértél bizonyítékot, valójában nem tudod megmutatni, hogy hol kértél ilyet.

Előzmény: Darius Sheepgold (34582)
Galagonyab Creative Commons License 2023.09.29 -1 1 34583

Semmi közöm, hogy vele mit vitázol, tegnap is tőlem kértél választ arra, amit ő írt, ma ő megadta, most rá hivatkozol nekem.

Sem a hőmérők cseréje, sem a leolvasási időpontok változtatása nem adott választ, miért hazudsz már megint? Egyik sem magyarázta meg, hogy miért kvázi csak a vidéki adatok változtak. Így záródott a vita, te meg most megint előadod, hogy én milyen hülyeséget beszéltem...

 

Ezzel szemben te konkrétan magad bizonyítottad be, hogy az álláspontodhoz próbálod igazítani az információkat, azzal hogy a Vénusz 0,0017%-os (téves) CO2 tartalmából ugyanúgy érvet csináltál, mint a 96%-os CO2-tartalmából. Tulajdonképpen lehet bármennyi, szerinted az téged igazol...

Előzmény: Darius Sheepgold (34581)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.29 -2 0 34582

tevedesek nem bizonyitjak amit sugallsz h megrendelesre hamisitanak.

Előzmény: Galagonyab (34580)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.29 -2 0 34581

hazudsz, en beismerem a tevedeseim, ti kerestlitek a.gombhoz a kabatot.nezz mar korul, 20 eves olajipari ujsagbol hozza a ciket Susu, te meg az USA anomalian.rugozol, mikor.a homerok cserejevel es a leolvasasi idopontok valtozasaval lett magyarazat, most meg szemelyeskedsz meg az ipcc.diszkreditalasaval szarakodsz valodi ervek helyett 

Előzmény: Galagonyab (34579)
Galagonyab Creative Commons License 2023.09.29 -3 0 34580

"hamisításra kértem bizonyítékot"

 

Hol, és mikor is történt ez?

 

Az egyetlen rész, ami erre egy kicsit hajaz:

"kimutatható lenne az IPCC jelentések hamissága"

 

Erre pedig tökéletes a válasz, amit adtam...

Vagy már megint értelmezési problémáid vannak?

Előzmény: Darius Sheepgold (34566)
Galagonyab Creative Commons License 2023.09.29 -3 1 34579

Cáfolatokat kértél, kaptál.

 

Egyébként nem, nem erre akarok kilyukadni: "politikusok hamis jelentéseket rendelnek meg"

 

"akkor szépen cáfolod a szar érvemet és letudtuk, te ehelyett személyeskedsz."

 

Még egyszer: Nem azzal van baj, hogy tévedtél és cáfoltam.

Azzal van baj, hogy te érvet fabrikálsz bármiből és bárminek az ellenkezőjéből is. Ebből látszik, hogy nem az érvek, tények határozzák meg az álláspontodat, hanem az álláspontod az origo, és ahhoz keresel érveket, miközben észre sem veszed, hogy egymásnak ellentmondó dolgok jönnek ki ezekből.

 

És éppen emiatt IS komolytalanok az ilyen kijelentéseid:

"én érvelek is, Galagonya nem érvel csak fikázódik." (egyébként ha én fikázódom, akkor te fikázol...)

Előzmény: Darius Sheepgold (34557)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.29 -3 1 34578

jól kihánytad magad, agyhalott hisztérianáci?

Előzmény: rocky reloaded (34575)
rocky reloaded Creative Commons License 2023.09.29 -9 0 34577

Tja, öcsisajt, "áldozzák az idejüket"? A legdrágább üdülöhelyeken (mint az IPCC ülések helyszínei) történö hosszas ingyenes nyaralásokra, az igencsak zsíros honoráriumokra, meg a kutatási pénzeknek az IPCC-nek történö benyalás intenzitása alapján történö elosztására gondoltál?

Előzmény: Darius Sheepgold (34548)
rocky reloaded Creative Commons License 2023.09.29 -11 1 34576

Ne felejtsd, hogy a CO2- és klímahisztérikus frakció hasznos idiótáinak túlnyomó része a pofajártatási bizniszböl (büfé- és ruhatár szakok) jön, akik még a négy számtani alapmüvelettel is totál hadilábon állnak.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34564)
rocky reloaded Creative Commons License 2023.09.29 -11 0 34575

Öcsisajt, alkalmazd a Vénusz átlaghömérsékletének a számítására a CO2- és klímahisztérikusok áltak a Föld átlaghömérsékletének a számítására alkalmazott módszert, majd a kapott számított eredményt hasonlítsd össze az ürszondák mérési eredményeivel (tények). Kurvára meg leszel lepödve a nagyságrendi eltérésektöl, ami ékes bizonyítéka annak, hogy a CO- és klímahisztérikusok számítási módszere alapvetöen hibás. Nem véletlen, hogy más égitestek esetén (ahol mérési eredmények (tények) állnak rendelkezésre) sem müködik a CO2- és klímahisztérikusok szándékos parasztvakítása, csak a libnáci klimahisztérikus agyhalott hasznos idióták buknak rá, mint gyöngytyúk a takonyra és szopják be hittételi dogmaként ezt a blödlit is de tövig.

Előzmény: Darius Sheepgold (34569)
rocky reloaded Creative Commons License 2023.09.29 -12 1 34574

A CO2- és klímahisztérikus olvtársaknak egy valóban tudományos, méréseken és tényeken alapuló cikk, hogy az usák nagyvárosok hogyan hatnak a hömérsékleti viszonyokra, és a klimahisztérikusok hogyan csaltak/csalnak. Vigyázat, a mélyen tisztelt klímahisztérikus olvasóközönség a cikk elolvasása elött kéretik, hogy vegye be a frusztráció elleni tablettáját, mert a cikk nem illik a qubit nevü szennylap ideológiai mesedélutánjába:

 

https://wattsupwiththat.com/2023/09/27/summer-warming-1895-2023-in-u-s-cities-exaggerated-by-100-from-the-urban-heat-island-effect/

 

Ja,  és a szerzö (Dr. Roy Spencer) a NASA legmagasabb tudományos kitüntetésének a birtokosa, és nem a pofajártatási bizniszben utazik, mint az üregeöntö kvótaspinkó a CEU-tól.

Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.29 -3 0 34573

kiemelnéd ebből a sok blablából azt a részt amelyik bebizonyítja, levezeti Tibike igazát? De megpróbálkozhatsz vele magad is, fejtsd ki hogyan NEM fogja meg a hőt a 160000-szeres co2 a vénuszon ? 

Előzmény: sr1 (34572)
sr1 Creative Commons License 2023.09.29 -2 3 34572

Igaza van az olajiparí mérnöknek. 

 

 

Dr. Marx György akadémikus, részletesen kifejtette a Vénusz geológia történetét a Fizikai Szemle 1993-as áprilisi kiadásában. Ezt érdemes áttanulmányozni. Az anyag megtalálható a netten. 

Noha a A Föld és a Vénusz belső szerkezete hasonló, a Vénuszon nem léteznek tektonikai lemezek és a hővezetése alacsony.

Vénusz és a Földö légkörének az adabiatikus hőmérséklet gradiense teljesen más alakú a , a Vésznusz légkörének termodinamikája nem tisztázott, de 

a fősorbeli klímatólógusoknak mégis előszerettel riógatják a népeket a 460 C fokra megszaladt üvegházhatással. (1) 

 

Egy naprendszer asztrófilzikai modellét kb. 1960 körül nagyon pontosan megfogalmazták a csillagászok. 

Ez alapján maximum 1 milliárd évig létezhet vizes bolygó egy naprendszerben, hiszen egy csillag egyre erőssebben sugárzik (hiszen hidródinamikailag egyensúlyba kell maradjon). (2)

A Földön 4 milliárd éve létezik folyékony víz, ami egy paradoxon. A feloldása a bioszféra kialakulásával keresendő,, ami kompenzálni tudta az egyre erősődő beeső sugárzás fluxust. Persze ehhez szükséges a mágneses tér is és a konvenciós jelenségek a bolygó belső szerkezetében- ez okozza a tektonikus lemezek kialakulását (folyamatos hőmérséklet különbség kell fennáljon  kéreg és a köpeny között).

Ez inditotta meg a szén körforgását a légkör és a felszín között a bioszférán keresztül és mély ciklusát is- ami nem áll meg, ameddig a Föld forog.(3) 

 

Mivel a Vénusznak a kérge nem lemezekből áll és nem létezik szubdukció (nincs mély szén ciklus), a belülről érkező hő beszakítja a kérget és nagyméretű vulkánikus jelenségeket eredményez, innen származik a sok szén, ami a legkörbe lekötötte szinte az egész oxigént. 

 

Szóval az alma és a körte esete forog fent és ez egy erőss bizonyítéka a svindlizésnek.

Ami biztos, az a (2)-es (3) állítás és ebből nem következik az (1)-es állítás.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         

 

  

 

  

 

 

 

 

 

Előzmény: Darius Sheepgold (34570)
Capibara2 Creative Commons License 2023.09.28 -4 1 34571

Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.28 -3 0 34570

A Vénusz felszínének nagy hõmérsékletétet az üvegházhatás csak nagyon szerény mértékben, pesszimista számítások szerint is 25 °C-al növeli (figyelembe véve, hogy a felszín egységére jutó CO2-mennyiség a földinek mintegy 165 ezerszerese).

 

 

Kôolaj és Földgáz 36. (136.) évfolyam 10. szám, 2003. október

 

:DDDDDDDDDDD bazdmeg, hát ez se tudományos lapban jött le, ez nem tudományos munka hanem Ónodi Tibi bácsi okleveles olajmérnök magánvéleménye. 

 

Ki gyújtötte össze ezt a sok faszságot amit másolgatsz be ? akárhogy guglizom a vénuszon -42fok lenne az 500 fok helyett co2 nélkül, csak Tibi bácsi számolt el kurvára valamit, de nem írta oda hogyan jött ki neki :)

Előzmény: EgyfejűSárkány (34568)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.28 -3 0 34569

1. egy hétig visítottál hogy a co2 nem melegít sőt hűt, ezzel most megint jól tökön lőtted magad....

2. Ónodi Tibor okl. olajmérnők írta :D

3. hülyeséget írt, -42fok lenne a vénuszon a co2 nélkül

 

 

 

https://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A9nusz#:~:text=A%20V%C3%A9nusz%20l%C3%A9gk%C3%B6re%20igen%20s%C5%B1r%C5%B1,%C3%B3ce%C3%A1nokban%201%20km%20m%C3%A9lys%C3%A9gben%20m%C3%A9rhet%C5%91.

 

A szén-dioxid okozta üvegházhatás nélkül a Vénusz hőmérséklete a Földéhez hasonlítana. 

 

 

egyébként javaslom gondolkodj el rajta hogy ha a co2 csak 25 fokos "növekményt okoz" akkor mégis mi a retkes lótúrótól van 500 fok a felszínen? 96% co2 és 3.5 nitrogén ami NEM ÜVEGGÁZ.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34568)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.28 -16 31 34568

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=165369738&t=9231292

 

A Vénusz hõmérséklete 470 °C körül van, a majdnem tiszta
szén-dioxidból álló atmoszféra felszíni nyomása 90
bar. (A CO2 ezen a nyomáson és hõmérsékleten majd-
nem ideális gázként kezelhetõ.)
A Vénuszon a felhõrétegben történik a hõmérsékleti
sugárzás abszorpciója és emissziója. A felhõréteg alatti
gázoszlop hõmérséklete az adiabatikus gradiensnek felel
meg. Ennél kisebbet a gáztörvények megengednének,
de akkor lenn hõelvonásra lenne szükség. Ha viszont az
atmoszféra alja akárhonnan hõt kap, akkor az addig me-
legíti a légkört, amíg a konvekció megindul. A felszín al-
só 10–20 km-es rétegében szinte szélcsend van, bár ak-
kora konvekció van, ami az atmoszféra rétegzõdését
megakadályozza. Az 1–2 m/s sebességû felszíni légáram-
ok éppen az üvegházhatás szerény mértékét és az adiaba-
tikus hõmérséklet eloszlást igazolják. Ahol a napsugárzás
elnyelõdése történik, ott viszont valóban viharos erejû
turbulenciát észleltek. A Vénusz felszínének nagy
hõmérsékletétet az üvegházhatás csak nagyon szerény
mértékben, pesszimista számítások szerint is 25 °C-al
növeli (figyelembe véve, hogy a felszín egységére jutó
CO2-mennyiség a földinek mintegy 165 ezerszerese).
Összefoglalva: a csillagászatból vett bizonyítékok meny-
nyiségi elemzései nem igazolják a festett rémképet

https://www.ombkenet.hu/bkl/koolaj/2003/bklkoolaj2003_0910_01.pdf

Előzmény: Darius Sheepgold (34565)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.28 -16 33 34567

Újabb pofon a KLÍMAHISZTÉRIÁSOKnak, akik a CO2-t mint emberi tényezőt  teszik felelőssé a globális felmelegedésben:

 

 

https://clivebest.com/blog/?p=4386

 

 

VAgyis az IPCC  tanulmányai  a Földön  sokkal  kisebb mértékben veszik számításba  a konvekciót, a légmozgást és az örvényeket, a vízszintes áramlásokat és jóval tisztább égbolttal számolnak  csak azért, hogy a CO2-t  totálisan ki tudják nevezni minden melegedés okozójának.

Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.28 -3 0 34566

nem arra válaszolt amit kérdeztem, hamisításra kértem bizonyítékot és tévedéseket hozott.

 

a másik meg, hogy az nem érv, hogy azért nincs felmelegedés mert az ipcc hazudik, engem meg burkoltan hülyéz.

 

érv az hogy megmutatja miben van tévedés, tények, adatok, forrás, levezetés.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34563)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.28 -2 0 34565

idéztem neked melyik részét, gyagya mégis kérdezed

 

""A  vénuszi  160  ezerszer több CO2  a 25 fokos  növekménnyel""

 

mi növekedett 25 fokkal,

 

komolyan gondolod hogy csak a co2 függvénye a hőmérséklet?

Előzmény: EgyfejűSárkány (34564)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.28 -16 31 34564

Melyik részét nem érted  MAGYARUL ??

 

No persze ha a százalékszámítás sem megy,  pedig az is  szorzás és osztás,  akkor  nagyok a bajok nálad....

Előzmény: Darius Sheepgold (34550)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.28 -16 34 34563
Előzmény: Darius Sheepgold (34562)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.28 -3 0 34562

én érvelek is, Galagonya nem érvel csak fikázódik.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34559)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.28 -16 34 34561

De.

 

Az IPCC  VÁLOGAT, SZELEKTÁL  majd  KOMPILÁL.

( Tudom, elég régi, hamarosan  meglesz  2022-ig.)

 

Előzmény: Darius Sheepgold (34548)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.28 -16 32 34560

És még  következetlen is...  Nahát !!!

Előzmény: Galagonyab (34547)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.28 -16 33 34559

".te ehelyett személyeskedsz. forrást fikázol. te nem érvelsz..."

 

 

Magadra ismertél ??

 

Most sorjázzam ugyanezeket a cselekedeteket TŐLED ???

Előzmény: Darius Sheepgold (34558)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.28 -4 0 34558

akkor szépen cáfolod a szar érvemet és letudtuk, te ehelyett személyeskedsz. forrást fikázol. te nem érvelsz.

Előzmény: Galagonyab (34556)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.28 -4 0 34557

Ugye oda akarsz kilukadni, hogy politikusok hamis jelentéseket rendelnek meg. Amit én mondtam: szándékos hamisításról volt szó, amire nem bizonyíték hogy voltak tévedések. 

 

 

minek törődjek vele? a tévedéseket beismerték, feltárták, javították. mit csináljak ? egész éves kutatásokat összefoglaló több száz oldalas jelentések, persze hogy vannak benne hibák.

Előzmény: Galagonyab (34555)
Galagonyab Creative Commons License 2023.09.28 -2 1 34556

Első alkalommal említettem fel, és nem is a tévedés miatt, hanem azért, mert te abból is képes voltál érvet fabrikálni, miközben az ellenkezője is érv a szemedben. Ebben mutatkozik meg az, hogy a tények a legkevésbé sem zavarnak téged, a nézetedhez igazítod azt is, ha 0,0017% a CO2, meg az is ha 96%.

Előzmény: Darius Sheepgold (34554)
Galagonyab Creative Commons License 2023.09.28 -3 1 34555

Sok hamisságot felfedtek már, de ezeket te egyszerűen elfelejted, vagy ignorálod.

Pedig sok tévedésüket ők maguk látták be (Index - Tudomány - Megint tévedett az IPCC; NB10_02_bel.qxd (nemzetesbiztonsag.hu)).

Vagy például:

De ezt a néhány dolgot is ismerted már, csak egyszerűen nem törődsz vele, mert nem a te álláspontodat támasztja alá.

 

Előzmény: Darius Sheepgold (34552)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.28 -2 0 34554

neked kellemes, mikor valaki folyamatosan egy tévedéseden lovagol, és azzal cseszeget? ez egy téma szerinted ?

Előzmény: Galagonyab (34553)
Galagonyab Creative Commons License 2023.09.28 -1 1 34553

Miért?

A másik téma kellemetlen?

Előzmény: Darius Sheepgold (34549)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.28 -2 0 34552

Az irományból kiderült, hogy az IPCC a politkusok által jelölt tudósok közül önállóan választja ki kivel dolgozik.

 

 

"A politikust a politikai céljai vezérlik, annak megfelelő eredményeket akar. Vannak tudósok, akik megfelelnek ezeknek az elvárásoknak, és vannak, akik nem."

 

 

Jó hagyjuk már a baromoságodat, ha a tudósok politikai megrendeléseket teljesítenének kimutatható lenne az IPCC jelentések hamissága. Még mindig forrásfikázó érvelési hiba amit kitaláltál.

Előzmény: Galagonyab (34551)
Galagonyab Creative Commons License 2023.09.28 -1 1 34551

"ne varázsolj ember, az IPCC összefoglal, nem szeletel."

 

:D

És az itt bemutatott sok-sok kutatási eredményt hol tálalják? Miért nem találunk arra utaló nyomot sem, hogy ezek léteznek?

 

"részletezzed"

 

A politikust a politikai céljai vezérlik, annak megfelelő eredményeket akar. Vannak tudósok, akik megfelelnek ezeknek az elvárásoknak, és vannak, akik nem.

 

Amit itt a kiválasztással kapcsolatosan részletezel, az pont irreleváns atekintetben, amit írtam. Ez ugyanúgy politikusok döntése.

Ez olyan, mint amikor egy munkáltatónak meg kell indokolnia egy alkalmazott kirúgását, és meg is teszi, csak épp a háttérben teljesen más okok állnak...

De felhívnám a figyelmedet egy mondatra abban, amit betettél:

"A szerzői csapatok célja, hogy tükrözze a tudományos, műszaki és társadalmi-gazdasági nézeteket és háttérrel"

Előzmény: Darius Sheepgold (34548)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.28 -3 0 34550

akkor te le tudod ezt fordítani magyarra, konteós?

 

 

 

"A  vénuszi  160  ezerszer több CO2  a 25 fokos  növekménnyel"

Előzmény: Törölt nick (34545)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.28 -3 0 34549

inkább azt fejtsd meg mire gondolt a gyagyás haverod mikor írta,hogy a vénuszon a 25fokos növekmény 360 ezerszeres co2 miatt

Előzmény: Galagonyab (34547)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.28 -4 0 34548

ne varázsolj ember, az IPCC összefoglal, nem szeletel.

 

 

"És bár ők valóban tudósok, politikusok által kiválasztott tudósok, gondolom nem kell részleteznem, hogy ez mit jelent."

 

részletezzed.

 

 

 

 

IPCC adatlap: Hogyan választja ki az IPCC a szerzőit?
Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (IPCC) szerepe az, hogy átfogó,
a tudományos, műszaki és társadalmi-gazdasági információk objektív, nyílt és átlátható alapja
relevánsak az éghajlatváltozás, annak hatásai és jövőbeli kockázatai, valamint a lehetőségek megértése szempontjából
alkalmazkodás és enyhítés.
Az IPCC jelentései által lefedett különböző területek vezető szakértőinek százai áldozzák idejüket
és szakértelem, mint koordináló vezető szerzők és vezető szerzők ezen értékelések elkészítéséhez.
Sok százan vesznek részt konkrét hozzászólások megfogalmazásában közreműködő szerzőként és
fejezetek kommentálása Szakértői bírálóként1
.
A kormányokhoz és az IPCC megfigyelő szervezeteihez intézett felhívást követően a jelölések és a
részletes önéletrajzok benyújtása, a szerzők kiválasztása szakértelmük alapján történik. A kompozíció
A szerzői csapatok célja, hogy tükrözze a tudományos, műszaki és társadalmi-gazdasági nézeteket és
háttérrel. Az átfogó értékelés megköveteli, hogy a szerzői csoportok vegyes szerzőket vegyenek fel
különböző régiókból, valamint fejlett és fejlődő országokból annak biztosítására, hogy a jelentések ne
elfogult bármely ország vagy országcsoport perspektívája felé, és ez megkérdőjelezi
bizonyos régiók számára nem hagyható figyelmen kívül.
Az IPCC emellett a férfiak és a nők, valamint a tapasztaltak közötti egyensúlyra törekszik
dolgozik az IPCC jelentésein és a folyamatban újonnan indulókon, beleértve a fiatalabb tudósokat is. Szerzői csapatok
ipari és non-profit szervezetek szakértői is lehetnek, akik értéket hoznak
szempont az értékeléshez.
A fejezetcsoportok koordináló vezető szerzőkből, vezető szerzőkből és felülvizsgálati szerkesztőkből állnak2
. Az Iroda
az IPCC megfelelő munkacsoportja vagy munkacsoportja a jelölések közül választ ki tudósokat ezekre a szerepekre
az IPCC-tagországok kormányai és megfigyelői szervezetek által saját országuk szakértőinek
vagy publikációik és munkájuk révén ismert más szakértőktől.
A kormányok és megfigyelő szervezetek által jelölt, de nem kiválasztott szakértők
arra ösztönzik, hogy szakértői bírálóként járuljanak hozzá a jelentéshez. (Lásd az IPCC adatlapot – Hogyan működik a
IPCC felülvizsgálati folyamat működik?)
www.ipcc.ch
1 A szerzők kiválasztásának folyamatát az IPCC munkáját szabályozó elvek A. függelékének 4.3.1. és 4.3.2. szakasza írja le.
Az IPCC jelentések elkészítésének, felülvizsgálatának, elfogadásának, elfogadásának, jóváhagyásának és közzétételének eljárásai:
http://www.ipcc.ch/pdf/ipcc-principles/ipcc-principles-appendix-a-final.pdf
2 A szerzők különböző kategóriáinak szerepét az IPCC munkáját szabályozó elvek A. függelékének 1. melléklete írja le.
Az IPCC jelentések elkészítésének, felülvizsgálatának, elfogadásának, elfogadásának, jóváhagyásának és közzétételének eljárásai:
http://www.ipcc.ch/pdf/ipcc-principles/ipcc-principles-appendix-a-final.pdf
Az ötödik értékelő jelentéshez eredetileg összesen 831 szakértőt választottak ki koordináló vezető szerzőnek,
A három munkacsoport 3598 jelölésének vezető szerzői és szerkesztői (köztük néhány
több munkacsoportba jelölt szakértők). A szerzők száma a tanfolyam során kissé változhat
egy értékelést, például egy további szakértelemmel rendelkező szerző hozzáadásával vagy lemondással
egészségügyi vagy időbeli konfliktusok miatt.
A koordináló vezető szerzők és a vezető szerzők kollektív felelősséggel tartoznak egy fejezet tartalmáért.
Más szakértőket is bevonhatnak közreműködő szerzőként, hogy segítsék munkájukat. Közreműködő szerzők, akik
száma sok száz, adott területen konkrét ismereteket vagy szakértelmet biztosít, és segít abban, hogy a
a tudományos közösség véleményének teljes skálája tükröződik a jelentésben.
A tudományos nézetek teljes körének kiegyensúlyozott értékelése, védve a különleges érdekek befolyásától,
támogatja a szerzői csapat kiválasztásának módszerével, az egyes jelentések többszöri felülvizsgálatával és
Az IPCC összeférhetetlenségi politikája3
.

Előzmény: Galagonyab (34546)
Galagonyab Creative Commons License 2023.09.28 -2 1 34547

Nekem volt már, hogy a 0,0017%-ot írta a CO2 -re, de ebből is "érv"et kreált, úh. szerintem ne csodálkozz, ha bármiből bármit képes lódítani.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34537)
Galagonyab Creative Commons License 2023.09.28 -2 1 34546

Az már kiderülhetett számodra, hogy a tudomány spektruma jóval szélesebb annál, amit az IPCC bemutat. Tehát az IPCC tudósai a tudományos kutatások között szemezgetnek, és azokból válogatnak. Tehát nem a tudománynak az eredményeit mutatja be az IPCC, hanem annak egy szeletét. És bár ők valóban tudósok, politikusok által kiválasztott tudósok, gondolom nem kell részleteznem, hogy ez mit jelent.

Összességében tehát politikusok által kiválasztott tudósok a tudománynak egy általuk meghatározott szeletét tárja elénk.

Előzmény: Darius Sheepgold (34533)
Törölt nick Creative Commons License 2023.09.28 -7 1 34545

Nem ezt írta klímavalló.

Előzmény: Darius Sheepgold (34543)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.28 -4 0 34544

honnan kéne tudnom mire hivatkozol, gyagyás ?

Előzmény: EgyfejűSárkány (34542)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.28 -5 0 34543

mi nőtt meg 25 fokkal? nem érteni miről zagyválsz. a vénuszi 450fok szerinted 25fokkal magasabb a földinél? :D

Előzmény: EgyfejűSárkány (34541)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.28 -16 33 34542

Ha  ennyire nem vagy képben, az nem az én hibám, hanem a te tudatlanságod  jele.

Előzmény: Darius Sheepgold (34540)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.28 -16 35 34541

Akkor tanulj meg számolni !!!!

 

A  vénuszi  160  ezerszer több CO2  a 25 fokos  növekménnyel azt jelenti, hogy a földi CO2  maximum százezred-tízezredrészekben számolható  hőmérsékletemelkedést  jelenthet.

Előzmény: Darius Sheepgold (34539)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.28 -2 0 34540

LOL. Azt vágod hogy a 96%-co2 nem ugyanaz a földön meg a vénuszon? Melyik tanulmány számol 25nek mi a faszt? kifejezni sem tudod magad.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34538)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.28 -1 0 34539

és? nem cáfolja a felmelegedést.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34537)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.28 -16 32 34538

Mégis csak 25 °C  számolnak a tanulmányok a CO2  üveggázhatásának.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34537)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.28 -16 34 34537

 

 

Ne erőlködj Pubi !!

 

Inkább tanulj meg  SZÁZALÉKOT  számolni !!!!

 

 

VÉNUSZ:

 

~96,5% szén-dioxid

~3,5% nitrogén

0,015% kén-dioxid

0,007% argon

0,002% vízpára

0,0017% szén-monoxid

0,0012% hélium

0,0007% neon

 

nyomokban karbonil-szulfid nyomokban hidrogén-klorid nyomokban hidrogén-fluorid

Előzmény: Darius Sheepgold (34535)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.28 -1 0 34536

az arányérzéked szánalmas, a légkör 99% nitrogén és oxigán, a maradék 1%ban van a vízgőz meg a co2, és az lenne az érved hgoy a co2 túl kevés a 100%-hoz képest hogy melegedést okozzon, nem kellene ezt egy számítással kimutatni, hisztérikus visongás helyett?  Az 1% alatti vízgőz miért nem túl kevés? Ez nem érv, hogy túl kevés azt vágod ? A tudomány kiszámolta és nem visítva hazudozik mint te.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34532)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.28 -2 0 34535

"ha a VÉNUSZON   max  25  °C  hőemelkedést  tudnak be a földihez képest  360  EZERSZER  nagyobb CO2-nek, akkor  valami piszkosul  nem korrelál a CO2  abszorpciós  modelljeikben....

Tehát  valakik qrvára  nem ismerik a KÉMIÁT, se a FIZIKÁT..."

 

ez te vagy. még azt sem veszed figyelembe hogy egy bolygó felszíni hőmérséklete nem kizárólag a co2 függvénye, de azt képzeled okosabb vagy mint aki kiszámolta.

 

 

Előzmény: EgyfejűSárkány (34529)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.28 -2 0 34534

3 Miskolczi fikázásomra jut 3 Miskolczi czáfolat is. Nem azzal cáfolom, hogy hülye.

Előzmény: S=k*logW (34528)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.28 -2 0 34533

először is én nem az IPCC-nek hiszek, hanem a tudománynak, annak a tudománynak aminek az eredményeit az IPCC összefoglalja. Mivel a tudománynak hiszek, annak összefoglalt eredményeiben is hiszek. Az IPCC továbbra sem politikai szervezet, ahogy az ENSZ és annak alszervezetei sem azok, tudósok a tagjai nem politizálnak, nem politikusok.

 

 

"a "te oldalad" politikusai nem hazudnak, csak az ellenfelek."

 

ezért hazugság ez a faszságod. Nincs politikus, tudósok vannak az IPCC-ben.

Előzmény: Galagonyab (34526)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.28 -16 31 34532

A másik 445  embert minden utcában csak a NAGYSÁGrend  érzékeltetésére  jeleztem.

Arra, hogy az ÖSSZES  ember között milyenek az arányok.

 

(ÉS egyébként a másik 445  ember is mint  ANYAG,  számít valamit  valamiben, ami a KOMPLEX  egészben mindig valamilyen összetevő, paraméter.)

 

Konkrétan az IR sugárzás  tekintetében nyilván nincs szerepe.

 

 

".Az infravörös sugár ugyan olyan, mint alátható fény, és nem úgy működik, mint egy másik molekula..."

 

 

Senki nem állított mást.

 

Ellenben ahhoz, hogy elektromágneses sugárzás jöjjön létre, szükséges, hogy az adott kvantumátmenet a dipolmomentum megváltozásával járjon. Azok az energiaváltozások, amelyek során a dipolmomentum nem változik, nem jelentkeznek sem az emissziós, sem az abszorpciós színképen. Ezekre a rezgésekre a tükörszimmetria jellemzõ. A H 2 , N 2 és O 2 molekuláknak nincs dipolmomentumuk, tehát infravörös tartományban nem érzékelhetõk. A H 2 O molekulák a 108°

szöget bezáró hidrogénkötés miatt határozott dipolként viselkednek, tehát a vízgõz szinte minden energiaszint-változása elektromágneses sugárzással jár. A CO 2 molekulák nem polárosak, de az aszimmetrikus rezgés és a hajlító lengések során a molekula
dipoltulajdonságai változnak . Meg kell jegyezni,  hogy a szén-dioxid 4,25 μm-es sávja kb. 3,5-szer erõsebb a 14 μm-es sávnál.

 

Vagyis a CO2 alacsonyabb  frekvencián   hamarabb TELÍTŐDIK.

 

Előzmény: k55122 (34522)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.28 -16 34 34531

360  160 EZERSZER

Előzmény: EgyfejűSárkány (34529)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.28 -16 33 34530

A Vénuszt említik elrettentõ példaképpen az üvegházhatás szemléltetésére. Ugyanakkor a Vénusz légkörének termodinamikai viselkedése még nincs egészen
tisztázva, ezért az üvegházhatásra vonatkozó magyarázatok feloldhatatlan ellentmondásokba torkollnak.
A Vénusz optikai felszíne nem azonos a szilárd felszínével, a bolygót kb. 45 és 70 km közti magasságban összefüggõ felhõréteg borítja. Összetételét tekintve sósav, kénsav és némi víz és jég. A felszín kimért

hõmérséklete 470 °C körül van, a majdnem tiszta szén-dioxidból álló atmoszféra felszíni nyomása 90 bar. (A CO2 ezen a nyomáson és hõmérsékleten majdnem ideális gázként kezelhetõ.)
 

A Vénuszon a felhõrétegben történik a hõmérsékleti sugárzás abszorpciója és emissziója. A felhõréteg alatti gázoszlop hõmérséklete az adiabatikus gradiensnek felel meg.

Ennél kisebbet a gáztörvények megengednének, de akkor lenn hõelvonásra lenne szükség. Ha viszont az atmoszféra alja akárhonnan hõt kap, akkor az addig melegíti a légkört, amíg a konvekció megindul. A felszín alsó 10–20 km-es rétegében szinte szélcsend van, bár akkora konvekció van, ami az atmoszféra rétegzõdését megakadályozza. Az 1–2 m/s sebességû felszíni légáramok éppen az üvegházhatás szerény mértékét és az adiabatikus hõmérséklet eloszlást igazolják. Ahol a napsugárzás
elnyelõdése történik, ott viszont valóban viharos erejû turbulenciát észleltek. A Vénusz felszínének nagy hõmérsékletétet az üvegházhatás csak nagyon szerény mértékben, pesszimista számítások szerint is 25 °C-al
növeli (figyelembe véve, hogy a felszín egységére jutó CO2-mennyiség a földinek mintegy 165 ezerszerese).
Összefoglalva: a csillagászatból vett bizonyítékok menynyiségi elemzései nem igazolják a festett rémképet.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34529)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.28 -16 33 34529

És ha a VÉNUSZON   max  25  °C  hőemelkedést  tudnak be a földihez képest  360  EZERSZER  nagyobb CO2-nek, akkor  valami piszkosul  nem korrelál a CO2  abszorpciós  modelljeikben....

Tehát  valakik qrvára  nem ismerik a KÉMIÁT, se a FIZIKÁT...

 

Nincs olyan, hogy egyes helyeken adott  FIX  IR  hullámot a CO2  jobban abszorbeál, máshol meg  kevésbé, meg  ezredrészben csak, éppen úgy, ahogy az  elvárások ezt kikövetelik....

Előzmény: Capibara2 (34524)
S=k*logW Creative Commons License 2023.09.28 -5 19 34528

"..Az egész egy érvelési hiba, a forrást fikázod és nem az állítást...."

 

Ezt  magadnak sem ártana folyamatosan mondogatni  és  TUDOMÁSUL venni, amikor éppen MISKOLCZI-t  fikázod, meg olyanokkal jössz, hogy  azért  nem hiteles, Miskolczi, mert  nem jelentetett meg neves lapban tanulmányt...

Előzmény: Darius Sheepgold (34518)
S=k*logW Creative Commons License 2023.09.28 -5 18 34527

Előzmény: Capibara2 (34525)
Galagonyab Creative Commons License 2023.09.28 -1 1 34526

Én csak azt mondtam, hogy te meglepően hiszel egy ilyen politikai szervezetnek.

Persze már kiderült számomra, hogy te egyszerűen elfogult vagy, a "te oldalad" politikusai nem hazudnak, csak az ellenfelek.

Előzmény: Darius Sheepgold (34521)
Capibara2 Creative Commons License 2023.09.27 -4 0 34525

Sárkány úr az Ónodi cikkből idézgetett:

https://www.ombkenet.hu/bkl/koolaj/2003/bklkoolaj2003_0910_01.pdf

 

Régebben kiszedtem belőle pár részt:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=163815016&t=9231292

Capibara2 Creative Commons License 2023.09.27 -3 2 34524

ELTE is alákavar az IPCC-nek rendesen:

 

Ábra alatt középen:

Itt a legerõsebb a Föld infravörös (hosszúhullámú) kisugárzása, így az itt elnyelõ anyagok tudnak üvegházhatást okozni. A 8-13 µ tartományban azonban jelentõs légköri ablak található: a kisugárzás jórésze ezen át az ûrbe távozik. Ezért a Földön csak gyenge üvegházhatásról beszélhetünk.

 

Capibara2 Creative Commons License 2023.09.27 -2 1 34523
k55122 Creative Commons License 2023.09.27 0 4 34522

 

 

A példád hővezetésre, áramlásra talán megfelel, de a sugárzás másként működik.

A 445 darab más ember átlátszó.

Az infravörös sugár ugyan olyan, mint alátható fény, és nem úgy működik, mint egy másik molekula.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34510)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -4 0 34521

dehogynem, az a gondolatmenet, hogy ha politikusi akkor hazudik. Nem a kútba tojtál, még csak a káváján van és ott bökdösöd.

Előzmény: Galagonyab (34520)
Galagonyab Creative Commons License 2023.09.27 -3 1 34520

Nem, nem fikázom.

Legalábbis most nem fikáztam.

Előzmény: Darius Sheepgold (34518)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -4 0 34519

sokadikat bukod ma már be, vízgőz nem a légkör 4%-a, gyagyás. nem felesleges, hisz ezt a faszságot többet nem fogod ismételgetni.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34514)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -4 0 34518

tőlem lehetnek dinoszauruszok által kijelöltek is. Az egész egy érvelési hiba, a forrást fikázod és nem az állítást.

Előzmény: Galagonyab (34515)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -3 0 34517

"Az IPPC-ben  az ördögnek eladott lelkű  kutatók dolgoznak"

 

ebből látszik hogy mennyire elmebeteg módon állsz a témához.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34513)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -3 0 34516

ahol átfedés van ott is elnyel a co2, ahogy fekete pákóba is beleütközhetsz pesten gyagyás.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34512)
Galagonyab Creative Commons License 2023.09.27 -2 0 34515

Politikusok által kijelölt tudósok. Mint ahogy Mészáros is politikusok által kijelölt mentőautó-szerelő.

Előzmény: Darius Sheepgold (34511)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -16 33 34514

Fölöslegesen toppogatsz.

 

A  Nitrogén meg az oxigén egyébként  puffergáznak is  kellően bevált, mint olvashattad a VÍZháztartás működése során.

Előzmény: Darius Sheepgold (34509)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -16 31 34513

Az IPPC-ben  az ördögnek eladott lelkű  kutatók dolgoznak, akik vagy a hírnévért, vagy a pozíciója megtartásáért, vagy előremenetelért  lett "tudományosan KORRUPT".

Aki meg nem,  az éppen olyan balgán hisz benne, mint sok ideológiai kommunista az átkosban.

Előzmény: Darius Sheepgold (34511)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -17 32 34512

Ahol átfedés van, ott naná.

Ezt teszi minden valamirevaló tanulmány.

 

Nézz utána.

 

A degenerált  kötözködéssel nem tudok mit kezdeni.

 

 

Előzmény: Darius Sheepgold (34509)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -3 0 34511

az IPCC-ben tudósok dolgoznak, nem politikusok. Amennyiban a jelentéseik meg hamisítványok azt meg kéne tudni mutatni, nem hazudozni hogy politikusi testület.

Előzmény: Galagonyab (34508)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -16 31 34510

Hogy még jobban szemléltessem:

 

Budapestnek 2247  utcája van.

 

 A 400 Fekete Pákó  alig  minden 6 .  utcába jut  1  darab,  ellenben  minden utcába jut 13 darab Kiszel Tünde. Miközben minden utcában él még  445  darab más ember....

Előzmény: EgyfejűSárkány (34506)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -5 0 34509

ma már leírtam neked többször de ezt se fogtad fel.

 

A légkör 99%ban nitrogénből és oxigénből áll

 

A vízgöz átlagban 0.4%.

 

Attól mert vízgőz több van a co2 elnyelése nem szűnik meg, te meg lehúzkodtad az ábráról baszod.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34506)
Galagonyab Creative Commons License 2023.09.27 -2 0 34508

:D

Miért?

Miért nem elég ez:

"A Testület működési szabályzatát, jelentéseit a kormányzati delegációk plenáris ülésein fogadják el, s ugyancsak e fórumokon választják meg egy-egy átfogó értékelő jelentés elkészítésének többéves időszakára a Testület és munkacsoportjai vezetőit."?

Előzmény: Darius Sheepgold (34495)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -2 0 34507

egzakt? az elnyelési spekrum szöveges magyarázata szerinted elnyelési sorrend, jó ha 5-10%-át érted annak amit bemásolgatsz.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34505)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -17 33 34506

És szerinted  MELYIK  molekulába ütközik előbb ???

 

SZÁZALÉKszámítás megy ????

 

A  0,045 %-nyi  CO2-be,  vagy a  3  %-nyi H2O-ba ???

 

Szerinted  ha Budapesten  van 1 millió  ember, és azok közül van 400  FEKETE  PÁKÓ  szanaszét az utcákon,   meg van  30  EZER   KISZEL TÜNDE,  akkor  vajon  melyikbe fogsz  előbb belebotlani ??

 

Na ugye...

 

Örülök hogy segítettem....

Előzmény: Darius Sheepgold (34504)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -16 31 34505

Mi a gond ??

 

Megint  telibe talált téged  a valóság, meg az egzakt tudomány ???

Előzmény: Darius Sheepgold (34499)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -1 0 34504

emeletes baromság, hogy a co2 nem nyel el ott ahol a víz is. amelyik molekulába ütközik a sugárzás (co2/h2o) az fogja elnyelni, a co2 nem ugrik félre, hogy jajj elnézést ezt a h2onak kell elnyelnie.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34502)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -2 0 34503

arra válaszolj amit írtam:

 

ha a föld felszínéről elindul egy infravörös elektromágneses hullám és eltalál egy co2 molekulát akkor az miért nem fogja elnyelni a szürke sávban, vezessed le kérlek.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34501)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -16 32 34502

Neked  mindenképpen úgy kell elképzelni.

Sőt !

Neked  SZÁZALÉKszámítással egybekötve kell elképzelni.

Előzmény: Darius Sheepgold (34500)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -16 31 34501

Tanulj:

 

A hidroszféra hatása


A légköri gázok (elsõsorban a két fõ puffergáz: a nitrogén és az oxigén) csillapító hatása nélkül a hõmérséklet-különbségek kiegyenlítõdése viharos gyorsasággal
történne. A hidroszféra nagyobbik része folyékony állapotban van. A tengerek tömegükkel és hõkapacitásukkal csökkentik a hõingadozást, a tengeráramlások
pedig egész kontinensek éghajlatát befolyásolják. A víz a levegõben nemcsak pára alakban van jelen, hanem felhõ, ill. köd formájában. A ködszemcsék halmazállapota lehet szilárd vagy folyékony. A két típus viselkedése is eltérõ.

A szilárd jégtûkbõl álló köd sokkal stabilabb, ez az oka a makacs téli ködöknek. Sokkal fontosabb azonban, hogy a két felhõtípus infravörös sugárzási képe teljesen eltér, infravörösben a jég „feketébb”.


A köd annyiban is különbözik a gáztól, hogy nincs jellegzetes elnyelési spektruma. Szinte teljes spektrumban elnyel és sugároz, még ha a feketeségi foka különbözõ is egyes hullámhosszakon.
Van azonban a felhõrétegnek saját hõsugárzása is.  Összefüggõ vastag felhõréteg esetén az optikai felszín a felhõ teteje lesz. A felhõzet alatt az adiabatikus hõmérséklet-gradiens áll be.
Összefoglalva: A víz azon kívül, hogy gõz állapotban a legfontosabb „üvegházgáz”, de számtalan formájának fázisátalakulásai akkora pozitív és negatív hõhatással járnak,ami többszöröse annak, amit üvegházhatás címen keresünk.

Előzmény: Darius Sheepgold (34490)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -2 0 34500

Úgy kell elképzelni, hogy amikor egy co2 molekulát talál meg az infravörös sugárzás a vízgőz és a co2 közös sávjában, akkor a co2 felcsapja a sorrendi táblázatod és látja, hogy neki itt nem szabad elnyelni, mert itt  a vízgőz is elnyel,  és akkor félreugrik az infravörös sugárzás útjából? Akkor miért szerepel ez co2 elnyelési sávként? Ha nincs vízgőz a légkörben akkor erről tud a co2 és akkor elnyeli, ha van vízgőz akkor nem ?

Előzmény: EgyfejűSárkány (34498)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -2 0 34499

ha hangosabban üvöltök nekem lesz igazam, ovis taktika? mindegy mi csak fossad szét a topikot.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34497)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -16 33 34498

 

 

Dehogynem sorrend !

Az a sorrend, hogy melyik  mennyi  sávban abszorbeál.

 

 

 

Előzmény: Darius Sheepgold (34496)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -16 30 34497

Az üvegházhatás nélküli Föld állandósult átlaghõmérséklete egyszerû módon számítható.
Az r sugarú Föld a Nap sugárzását r²·π felületen (árnyék keresztmetszete) kapja, és 4·r²·π felületen (gömbfelszín) sugározza ki. (a 0,1 W/m² geotermikus hõáram elhanyagolható.)
Az elõzõ feltétel alapján a Földet szürke testnek tekintve (α ≈ ε), a hõmérsékleti egyensúly (ill. stacioner állapot):
α · S · r² · π = ε · σ · T4 · 4 · r² · π, (12)
az állandósuló átlaghõmérséklet:
T = (S/4σ)1/4 = 280 K (azaz 7 °C ) (13)
Tehát a Föld stacioner hõmérséklete semmiképpen  sem -18 °C (az angolszász irodalomban éppen 0 °F) lenne, ahogy az üvegházhatás irodalmában elterjedt,

és ahogy számos tudományos közlemény is kritika nélkül átvette, hanem +7 °C (azaz 45 °F)

Előzmény: EgyfejűSárkány (34494)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -2 0 34496

ez nem sorrend gyagyás. itt csak arról van hogy mely frekvencián melyik molekula nyel el.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34491)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -1 0 34495

sorold fel a politikusokat ebben a testületben

Előzmény: Galagonyab (34493)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -15 32 34494

Az IPCC tanulmányok ott  rontják el, hogy a FÖLDet  egy abszolút  FEKETE TESTként számolják.

 

Szárazföldön, ahol nincs a felszín közelében jelentõs
föld alatti vízáramlás, az átlaghõmérséklet kitûnõ viszo-
nyítási értéke a felszín alatt 5–10 m-rel mért réteg-
hõmérséklet. Ebbe a mélységbe a felszíni hõingadozás
néhány év késéssel jut el, így a helyi évi átlagos hõmérsék-
let etalonjaként is felfogható. Magyarországon ez az ér-
ték 10 °C körüli, akár ásott kutakban is mérhetõ. Ennek
az elvnek a kiterjesztése kicsit bonyolultabb, mivel a Föld
nagy részén hiányosak az adatok, a felszín kétharmadát
kitevõ vízfelszínre pedig nem is alkalmazható.
A földfelszín abszorpciós képessége idõben sem ál-
landó. A növényzet, a felhõtakaró, a hótakaró évsza-
konkénti változásai jelentõs különbséget okoznak a
visszavert és az elnyelt energia arányában, de a felszín
nagy részét kitevõ tengerfelszín visszaverõdése is be-
folyásolja. A Föld átlagára az α = 0,65 abszorpciós
együttható fogadható el.
A klimatológiai számítások legnagyobb hibája ab-
ban rejlik, hogy feltételezik: a földfelszín abszolút fe-
kete testként sugároz, és a hõsugárzás útjában csak az
atmoszféra „üvegházgázai” állnak. Itt feltétlenül meg
kell említeni, hogy a vízfelszín emissziós együtthatója
a középiskolák számára kiadott táblázatokban [13] is
megtalálható. Ennek alapján a Föld infravörös
emissziós együtthatója is ε = 0,65 körüli.
Az üvegházhatás nélküli Föld állandósult átlaghõ-
mérséklete egyszerû módon számítható.
Az r sugarú Föld a Nap sugárzását r²·π felületen (ár-
nyék keresztmetszete) kapja, és 4·r²·π felületen (gömb-
felszín) sugározza ki. (a 0,1 W/m² geotermikus hõ-
áram elhanyagolható.)

Galagonyab Creative Commons License 2023.09.27 -1 0 34493

Hazudtam?

Egy politikai testületre hivatkozol folyamatosan egy tudományos vitában.

Előzmény: Darius Sheepgold (34457)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -16 31 34492

És a H2O  ablakoknál

 

 0,7–1,3 μm, 1,4–8 μm, 2,0–2,5 μm,
3,2–4,3 μm, 4,0-5,3 μm, 8–14 μm

 

 

 

melyikben  működik a CO2 ?

 

4,25 μm    ( és ebben a hullámsávban   3,5x erősebb, mint a 14 μm-n )

14 μm   ( ez már a H2O ablak a széle)   

Előzmény: EgyfejűSárkány (34491)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -16 32 34491

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=165358508&t=9231292

 

Mert ILYEN a SORREND:

 

A légkör nagy infravörös ablaka 8 és 12 μm között
van. Ezt alulról a vízgõz, a metán és a N2 O elnyelési
sávja, felülrõl a szén-dioxid sávja zárja le. Ezen az abla-
kon belül csak az ózonnak van egy vékony sávja,
egyébként ez a tartomány a földi háttérzaj ellenére
ugyanolyan átlátszó, mint az optikai tartomány. Ez a
tartomány csak a kisugárzott energia 25%-át jelenti.
Az abszorpciós sávok zöme fedésben van, egymás
hatását gyengítve.
Mivel mennyiségénél és hatékonyságánál fogva a
vízgõz a leghatékonyabb üvegházgáz, meg kell említeni,
hogy vannak jellegzetes H2O ablakok, amelyeket a tech-
nika számtalan ága használ, és az egyéb infravörösben lát-
ható gázokat ezekben az „ablakokban” lehet kimutatni.
H 2 O ablakok: 0,7–1,3 μm, 1,4–8 μm, 2,0–2,5 μm,
3,2–4,3 μm, 4,0-5,3 μm, 8–14 μm

 

 

 

Előzmény: Darius Sheepgold (34488)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -1 0 34490

ha a föld felszínéről elindul egy infravörös elektromágneses hullám és eltalál egy co2 molekulát akkor az miért nem fogja elnyelni a szürke sávban, vezessed le kérlek.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34489)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -16 31 34489

Mit  halandzsázol itt össze ??

 

OTT van negligálva a CO2 abszorpciója,  ahol a VÍZGŐZ  elnyeli az IR-t !!  Ergo   ÁTFEDI !

 

 

Előzmény: Darius Sheepgold (34479)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -1 0 34488

ja úgy kell érteni ! ok!

 

és a szürkénél miért nem rúg labdába?

 

ha a föld felszínéről elindul egy infravörös elektromágneses hullám és eltalál egy co2 molekulát akkor az miért nem fogja elnyelni a szürke sávban, vezessed le kérlek.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34486)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -1 0 34487

 ennek szerinted mi értelme hogy semmi köze ahhoz amit írtam és másolgatsz képeket, bekezdéseket?

Előzmény: EgyfejűSárkány (34485)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -16 31 34486

Te nem látsz a szemedtől ???

 

Mondtam!

 

A  NARANCSSÁRGA  rész az, ahol a CO2  labdába rúg.

Előzmény: Darius Sheepgold (34484)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -15 33 34485

Tanulj !

 

A szén-dioxid esetén nem szabad eltekin-
teni attól, hogy létezik egy kritikus alsó koncentráció,
ez kb. 110 ppm, ez 0,85 bar·m telítettségnek felel meg.
Ez alatt a koncentráció alatt nem lehetséges a ma is-
mert növényi élet, leáll a fotoszintézis [23]. Ez a CO2-
koncentráció már 5,4 °C üvegházhatást jelent a 6,75 °C-
ból. Ezután a CO2-koncentráció minden megduplázá-
sa csak kb. 0,7 °C hõmérsékletemelkedéssel jár.
De ez a hõmérséklet-változás sem következne be hir-
telen, hiszen a földfelszín kétharmadát átlag 4000 m
mély tenger borítja. Azaz átlagosan 2700 m mélységû
vizet kell felmelegíteni 3,5 W/m2 energiatöbblettel.
Rövid számítás után az az eredmény adódik, hogy a
hõmérséklet-emelkedés az energiatöbbletet kb. 30 év
felezési idõvel követi. Tehát a levegõ CO2 -tartalmát
megduplázva 30 év múlva 0,35 °C, 60 év múlva 0,525 °C,
90 év múlva 0,6125 °C hõmérséklet-emelkedés követ-
kezne be, minden egyéb tényezõt elhanyagolva. Bár
nehéz a túlnyomórészt tengerrel borított Földön szá-
raz levegõt feltételezni, de az üvegházelméletben al-
kalmazott „clear sky model” ezt teszi.
Érdemes még utánaszámolni annak, hogy mennyi ki-
bocsátással is lehetne egyáltalán megduplázni a levegõ
szén-dioxid-tartalmát. (Megint csak elhanyagolva az
óceánokat!) Mint a késõbbiekben kiderül, csak a levegõ
CO2-tartalma 620 milliárd tonna szénnek felel meg. A
jelenlegi termelés kõszénbõl 5,1 milliárd tonna, kõolaj-
ból 3,8 milliárd tonna (3,26 milliárd t C-egyenérték),
földgázból 28 milliárd m3 (1,51 milliárd tonna C-
egyenérték), azaz összesen az egész világon évi 10 milli-
árd tonna szén kerül a levegõbe, ami víz nélküli földön
62 év alatt megduplázná a levegõ CO2-tartalmát.
Azt, hogy a levegõ CO2 -tartalmának növekedésé-
ben milyen mértékben felelõsek a fosszilis tüzelõ-
anyagok, jól meg lehetne közelíteni az 5736 év felezési
idejû C14 izotóp arányával.

 

a negyedik gyökkel arányos, tehát 1.10,25 = 1,024, azaz a
280 K hõmérsékletet 6,75 °K-val emelné. Ebbõl kb.
25-30%-ot nyugodtan le lehetne vonni a vízgõzzel való
átfedés miatt. A szén-dioxid esetén nem szabad eltekin-
teni attól, hogy létezik egy kritikus alsó koncentráció,
ez kb. 110 ppm, ez 0,85 bar·m telítettségnek felel meg.
Ez alatt a koncentráció alatt nem lehetséges a ma is-
mert növényi élet, leáll a fotoszintézis [23]. Ez a CO2-
koncentráció már 5,4 °C üvegházhatást jelent a 6,75 °C-
ból. Ezután a CO2-koncentráció minden megduplázá-
sa csak kb. 0,7 °C hõmérsékletemelkedéssel jár.
De ez a hõmérséklet-változás sem következne be hir-
telen, hiszen a földfelszín kétharmadát átlag 4000 m
mély tenger borítja. Azaz átlagosan 2700 m mélységû
vizet kell felmelegíteni 3,5 W/m2 energiatöbblettel.
Rövid számítás után az az eredmény adódik, hogy a
hõmérséklet-emelkedés az energiatöbbletet kb. 30 év
felezési idõvel követi. Tehát a levegõ CO2 -tartalmát
megduplázva 30 év múlva 0,35 °C, 60 év múlva 0,525 °C,
90 év múlva 0,6125 °C hõmérséklet-emelkedés követ-
kezne be, minden egyéb tényezõt elhanyagolva. Bár
nehéz a túlnyomórészt tengerrel borított Földön szá-
raz levegõt feltételezni, de az üvegházelméletben al-
kalmazott „clear sky model” ezt teszi.
Érdemes még utánaszámolni annak, hogy mennyi ki-
bocsátással is lehetne egyáltalán megduplázni a levegõ
szén-dioxid-tartalmát. (Megint csak elhanyagolva az
óceánokat!) Mint a késõbbiekben kiderül, csak a levegõ
CO2-tartalma 620 milliárd tonna szénnek felel meg. A
jelenlegi termelés kõszénbõl 5,1 milliárd tonna, kõolaj-
ból 3,8 milliárd tonna (3,26 milliárd t C-egyenérték),
földgázból 28 milliárd m3 (1,51 milliárd tonna C-
egyenérték), azaz összesen az egész világon évi 10 milli-
árd tonna szén kerül a levegõbe, ami víz nélküli földön
62 év alatt megduplázná a levegõ CO2-tartalmát.
Azt, hogy a levegõ CO2 -tartalmának növekedésé-
ben milyen mértékben felelõsek a fosszilis tüzelõ-
anyagok, jól meg lehetne közelíteni az 5736 év felezési
idejû C14 izotóp arányával.
A világûr kozmikus sugárzása a levegõ nitrogénjével
reakcióba lép:
N 14 + n = C14 + p C14 => N14 + e + γ.
A levegõben levõ szén minden egybilliomodik
atomja radioaktív izotóp. Az élõ és a levegõvel köl-
csönhatásban levõ anyagokban (pl. vízben oldott CO2 )
a szén radioaktivitása állandó, a fosszilizálódott szén,
mint a növényi maradványok, valamint a kagyló és csi-
gaházak karbonátjában kötött szén radioaktivitása
idõvel csökken. Ezen alapszik a radioaktív kormegha-
tározás. A fosszilis szén radioaktív kora gyakorlatilag
végtelen. Ha a CO2 -koncentráció a fosszilis szén
égetésébõl származna, akkor a levegõben csökkennie
kellene a C14 -tartalomnak. Következõ lépcsõben a ma

 

élõ növények is ezt építenék be. A valóságban ez a lát-
szólagos elöregedés nem a várható 2000 év körüli, ha-
nem a mérhetõség határán van. Következésképpen a
fosszilis szén égetésébõl származó szén-dioxidtöbblet
a légkörben elhanyagolható.
A szén-dioxid mennyisége a levegõben 0,03 tf%, az-
az 0,03· 44/29 = 0,045 tömeg%. A földfelszín minden
négyzetmétere fölött 10 t levegõ van, ebbõl tehát 4,5
kg CO2 . Ez 510 millió km2 -en 2,3·1012 tonna CO2 -t
jelent, ami 620 milliárd tonna szénnek felel meg. A ta-
laj szintjén ez 2,3 m vastag CO2 -réteget jelentene. A
tengerek CO2 -tartalma a légkörének több mint 60-
szorosa. Ez a Henry-törvény szerint egyensúlyra tö-
rekszik a levegõ CO2 -tartalmával. Az óceánokat tehát
nem szabad egyszerûen süllyesztõnek tekinteni a
CO2 -forgalomban.
A CO2 körforgását a következõ séma szerint lehet
leírni, Ca-val jelölve a levegõ CO2 -tartalmát:
a bioszféra széntartalma Cb = 2,4 Ca,
↓ ↑
a levegõ CO2 -tartalma Ca = 2300 Gt CO2 =
620 Gt szénegyenérték,
↓ ↑
a tengervíz kevert zónája Cm = 1,3 Ca
↓ ↑
a mélytengeri CO2 Cd = 64,2 Ca.

Előzmény: Darius Sheepgold (34475)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -1 0 34484

sőt az összes co2 elnyelési sávot kiixelted. eszednél vagy te ember ?

 

Előzmény: EgyfejűSárkány (34474)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -1 0 34483

látom súlyos. arra válaszolj amit írtam.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34478)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -1 0 34482

én válaszolok azokra amit írtál, de csak akkor ha azok arra válaszok amit én írtam.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34477)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -1 0 34481

te mantrázol, nem válaszolsz arra amit írok, hanem másolgatsz.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34476)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -1 0 34480

Előzmény: Darius Sheepgold (34479)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -1 0 34479

önkényesen törölted azt a 2 sávot (narancssárga) a co2 elnyelési spektrumából ahol a co2 elnyel, a vízgőz meg nem. Miért is?

 

 

ahol mindkettő elnyel, ott miért törölted a co2 elnyelését?  ha egy a sugárzás co2-t talál meg abban a sávban akkor elnyeli, miért törlöd ???

Előzmény: EgyfejűSárkány (34474)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -16 33 34478
Előzmény: Darius Sheepgold (34471)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -15 33 34477

válaszolj azokra amiket írtam !

Előzmény: Darius Sheepgold (34475)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -16 32 34476

Attól, hogy a baromságokat mantrázod, attól még  nem leszel előrébb.

Közben én meg  oktatlak...

 

De úgy látom, nevelni is kell téged...

Előzmény: Darius Sheepgold (34473)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -1 0 34475

válaszolj arra amit írtam, és akkor nem másolgatom. ennek szerinted mi értelme hogy semmi köze ahhoz amit írtam és másolgatsz képeket, bekezdéseket?

Előzmény: EgyfejűSárkány (34472)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -16 33 34474

A  SZÜRKE  sávokat illesztettem egymáshoz.

 

Szóval nem kéne  delirálnod többet.

Előzmény: Darius Sheepgold (34471)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -1 0 34473

zek az állításaim ezekre kell válaszolnod:

 

 

te beszélsz hülyeséget, hogyan nyelné el a vizgőz a co2 elől, ha a sugárzás történetesen egy co2 molekulába ütközik a felszínről felfelé haladva és nem h2o-ba ???????????????????????

 

mitől lenne erősebb a vízgőz ugyanabban a sávban ?  a co2 félreugrik a sugárzás elől hogy meghagyja az erősebbnek ??????????????????????????????????

 

 

még az ábrát is szarul értelmezed mert a szürke sáv az ahol elnyelés van, és a fehér ahol nem bazdmeg. te kivontad a nem elnyelő víz sávokat a co2ből. :)))))))))))))))))))))))))))))))

Előzmény: EgyfejűSárkány (34466)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -16 31 34472

Idézve tégedet:

 

"NE  másolgasd a fosodat."

Előzmény: Darius Sheepgold (34471)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -1 0 34471

ezek az állításaim ezekre kell válaszolnod:

 

 

te beszélsz hülyeséget, hogyan nyelné el a vizgőz a co2 elől, ha a sugárzás történetesen egy co2 molekulába ütközik a felszínről felfelé haladva és nem h2o-ba ???????????????????????

 

mitől lenne erősebb a vízgőz ugyanabban a sávban ?  a co2 félreugrik a sugárzás elől hogy meghagyja az erősebbnek ??????????????????????????????????

 

még az ábrát is szarul értelmezed mert a szürke sáv az ahol elnyelés van, és a fehér ahol nem bazdmeg. te kivontad a nem elnyelő víz sávokat a co2ből. :)))))))))))))))))))))))))))))))

Előzmény: EgyfejűSárkány (34469)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -15 30 34470

A légkör nagy infravörös ablaka 8 és 12 μm között
van. Ezt alulról a vízgõz, a metán és a N2 O elnyelési
sávja, felülrõl a szén-dioxid sávja zárja le. Ezen az abla-
kon belül csak az ózonnak van egy vékony sávja,
egyébként ez a tartomány a földi háttérzaj ellenére
ugyanolyan átlátszó, mint az optikai tartomány. Ez a
tartomány csak a kisugárzott energia 25%-át jelenti.
Az abszorpciós sávok zöme fedésben van, egymás
hatását gyengítve.
Mivel mennyiségénél és hatékonyságánál fogva a
vízgõz a leghatékonyabb üvegházgáz, meg kell említeni,
hogy vannak jellegzetes H2O ablakok, amelyeket a tech-
nika számtalan ága használ, és az egyéb infravörösben lát-
ható gázokat ezekben az „ablakokban” lehet kimutatni.
H 2 O ablakok: 0,7–1,3 μm, 1,4–8 μm, 2,0–2,5 μm,
3,2–4,3 μm, 4,0-5,3 μm, 8–14 μm.
A 3. ábrán látható a levegõ néhány komponensének
infravörös elnyelési spektruma [29]. A 4,33 μm hul-
lámhossznál azonban ketté kell választani az abszorp-
ciós sávokat. Ez a hullámhossz az, amelynél a Nap su-
gárzása és a Föld hõsugárzása éppen egyenlõ. Az ennél
hosszabb hullámhosszú sávok melegítik a Földet, a
rövidebb hullámhossz esetén viszont a sáv árnyékoló
hatásából adódó hûtõhatás az erõsebb.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34469)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -16 30 34469

Tanújj !!

 

Ahhoz, hogy elektromágneses sugárzás jöjjön létre,
szükséges, hogy az adott kvantumátmenet a dipolmo-
mentum megváltozásával járjon. Azok az energiavál-
tozások, amelyek során a dipolmomentum nem válto-
zik, nem jelentkeznek sem az emissziós, sem az ab-
szorpciós színképen. Ezekre a rezgésekre a tükör-
szimmetria jellemzõ. A H 2 , N 2 és O 2 molekuláknak
nincs dipolmomentumuk, tehát infravörös tarto-
mányban nem érzékelhetõk. A H 2 O molekulák a 108°
szöget bezáró hidrogénkötés miatt határozott
dipolként viselkednek, tehát a vízgõz szinte minden
energiaszint-változása elektromágneses sugárzással
jár. A CO 2 molekulák nem polárosak, de az aszimmet-
rikus rezgés és a hajlító lengések során a molekula
dipoltulajdonságai változnak [22]. Meg kell jegyezni,
hogy a szén-dioxid 4,25 μm-es sávja kb. 3,5-szer
erõsebb a 14 μm-es sávnál.
A vízgõz molekulán belüli rezgései hasonlóak a
szén-dioxidéhoz, de a szimmetrikus rezgés és a mole-
kula rotációja is dipolmomentum-változással jár, ezért
a vízgõz hatékonyságban magasan felülmúl minden
egyéb légköri gázt. Vízgõz esetében a fenti három hul-
lámhossz a következõ:
szimmetrikus rezgés: 2,734 μm,
aszimmetrikus rezgés: 2,662 μm,
hajlító lengés: 6,270 μm.
Mindenesetre a szimmetrikus rezgés abszorpciós
sávja egy nagyságrenddel gyengébb

Előzmény: Darius Sheepgold (34465)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -16 30 34468

FEL KÉNE  fognod  , hogy  ostobaságokat beszélsz, és mellébeszélsz.

Előzmény: Darius Sheepgold (34464)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -16 31 34467

NE  másolgasd a fosodat.

Előzmény: Darius Sheepgold (34465)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -16 31 34466

ÉS mit látsz ezen a képen ???

 

Hogy a CO2  koncentrációja  (  egyébiránt a gázok alapvető tulajdonsága hogy igyekeznek HOMOGÉN módon kitölteni a teret)

még a légköri mozgások ellenére is az alsóbb rétegű vízgőz  és az átlagos  felhőzet  (1900-2500 m magasság) FÖLÖTT  helyezkedik el.

 

 

Előzmény: Darius Sheepgold (34461)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -1 0 34465

na másolgasd a fosodat.

 

 

ezek az állításaim ezekre kell válaszolnod:

 

 

te beszélsz hülyeséget, hogyan nyelné el a vizgőz a co2 elől, ha a sugárzás történetesen egy co2 molekulába ütközik a felszínről felfelé haladva és nem h2o-ba ???????????????????????

 

mitől lenne erősebb a vízgőz ugyanabban a sávban ?  a co2 félreugrik a sugárzás elől hogy meghagyja az erősebbnek ??????????????????????????????????

 

még az ábrát is szarul értelmezed mert a szürke sáv az ahol elnyelés van, és a fehér ahol nem bazdmeg. te kivontad a nem elnyelő víz sávokat a co2ből. :)))))))))))))))))))))))))))))))

Előzmény: EgyfejűSárkány (34463)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -1 0 34464

fel kéne fognod hogy a légkor 99%-ban nitrogénből és oxigénből áll.

 

fel kéne fognod hogy emiatt az összes üveggáz nagyon kis részarányt képvisel

 

fel kéne fognod hogy emiatt az érvelésed hogy a co2 nem melegíthet, mert nagyon kis részarányt képvisel nem valid

 

 

"A  VÍZGŐZ  meg  10  x  annyi  olyan sávban is visszasugároz, amelyikben a CO2 NEM !!!"

 

ÉS? a co2 is visszasugároz olyan sávban ahol a vízgőz nem.

 

 

"A  KÉT PICI  PIROS SÁVBAN képes  csak a CO2  abszorbeálni:"

 

ÉS ?

Előzmény: EgyfejűSárkány (34462)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -16 30 34463

Úgy látom, te tényleg nem értesz hozzá.

 

 Elméleti háttér
1.1. Teljes vízoszlop klimatológiája
A vízgőz kulcsfontosságú komponens a klímánk szempontjából. Bár légköri előfordulása
elenyésző (nyomanyag), a vízgőz a legfontosabb üvegházgázunk, amely 70%-ban felelős a
teljes légköri sugárzás elnyeléséért, illetve 60%-ban a természetes üvegházhatásért tiszta
égbolt esetén (Kiehl and Trenberth, 1997; Trenberth and Kiehl, 2009). Az evaporáció,
konvekció, advekció, kondenzáció és precipitáció következtében tér- és időbeli eloszlása
nagyon változó, melynek egyik következménye a horizontális és vertikális hőtranszport.
Felelős a látens hő szállításáért, s természetszerűleg fontos eleme a hidrológiai ciklusnak
is. A vízgőz mérése tehát kulcsfontosságú a meteorológiai gyakorlatban a különböző tér-
és időskálákon in-situ és távérzékelési eszközök alkalmazásával.
Az óceánok felett a vízgőztartalom 1,2%-os növekedését figyelték meg minden évtizedben,
az 1980-as évek végétől (Trenberth and Smith, 2005; Trenberth et al., 2007). Úgy vélik,
hogy a vízgőz ilyen módon való pozitív visszacsatolása (növekszik az üvegházhatás) a
globális felmelegedés hatására igen jelentős (e.g. Soden et al., 2002; Forster and Collins,
2004). Amíg a vízgőz sugárzási kényszere és pozitív visszacsatolása főleg a vertikális
eloszlásától, különösen a felső troposzférában levő mennyiségétől függ, az is fontos hogy
tudjuk, mennyi vízgőz van az egész oszlopban, s ez hogy járul hozzá a felhő- és
csapadékképződéshez (Soden et al., 2002; Allan et al., 2014).
A vízgőz az erősen változó gázok közé tartozik, troposzférikus koncentrációja
kb. 40 - 40000 ppm, mennyisége jó közelítéssel exponenciálisan csökken a magassággal.
Légköri tartózkodási ideje mindössze 10 – 12 nap. Egy térben és időben erősen
változékony légköri összetevőről beszélhetünk, ami jelentős behatással bír a Föld energia-
és sugárzási háztartására. Koncentrációját befolyásoló tényezők közé tartozik többek
között a felszín feletti magasság, az évszak és természetesen az aktuális időjárási helyzet.
Forrása az evaporáció a folyók, tavak, tengerek, talaj és az evapostranszpiráció a növények
felszínéről.

A felszínről induló sugárzás csapdába esik – ezt hívják a légköri
üvegházhatás jelenségének. Ennek következtében a sugárzás elnyelődik és kibocsájtódik a
légkörben oda-vissza a különböző molekulák között, míg olyan magasra nem jut, ahol az
abszorpció már elhanyagolható, és kijut az űrbe.

Előzmény: Darius Sheepgold (34461)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -16 31 34462

IREELEVÁNS a hablatyod.

 

SENKI  nem beszél itt a  Nitrogén meg az oxigén dolgairól, mert  qrvára lényegtelen.

 

 

"a visszavert hő kb 16%-ért a co2 felelős. ráadásul a co2 olyan sávban is visszasugároz ahol a VÍZGŐZ NEM."..

 

BAszki !!!

 

A  VÍZGŐZ  meg  10  x  annyi  olyan sávban is visszasugároz, amelyikben a CO2 NEM !!!

 

IDétlen bagázs.

 

A  KÉT PICI  PIROS SÁVBAN képes  csak a CO2  abszorbeálni:

 

 

Előzmény: Darius Sheepgold (34458)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -1 0 34461

"Okoska !!

 

A CO2  NEM  ám tükör, ami csak egy irányba szórja vissza az  elnyelt  sugarakat !

MINDEN irányba !!!!

 

ÉS bizony a FÖLD felé alig  35-40 %-át az általa elnyelt  IR-nek."

 

nem mondtam hogy tükör, és csak egy irányba szórja.

 

ezek az állításaim ezekre kell válaszolnod:

 

 

te beszélsz hülyeséget, hogyan nyelné el a vizgőz a co2 elől, ha a sugárzás történetesen egy co2 molekulába ütközik a felszínről felfelé haladva és nem h2o-ba ???????????????????????

 

mitől lenne erősebb a vízgőz ugyanabban a sávban ?  a co2 félreugrik a sugárzás elől hogy meghagyja az erősebbnek ??????????????????????????????????

 

 

még az ábrát is szarul értelmezed mert a szürke sáv az ahol elnyelés van, és a fehér ahol nem bazdmeg. te kivontad a nem elnyelő víz sávokat a co2ből. :)))))))))))))))))))))))))))))))

Előzmény: EgyfejűSárkány (34459)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -1 0 34460

"Ha  beleütközik egy CO2-be..

 

Ami   66x  KEVESEBB mennyiségben van jelen a légkörben, mint a VÍZ !!!

 

Tehát  melyiknek lesz nagyobb esélye a sugárzással találkozni ??

 

A  VÍZnek ami   1 millió  részecskéből  30  EZER,   vagy a CO2-nek, ami az 1 millió részecskéből összesen 400  darab ?????"

 

 

Ne tekeregj. Azt mondtad hogy a vízgőz nyel el a co2 helyett is ahol ugyanazon a frekvencián nyelnek el mert az "erősebb".Óvodás szinten van a megértésed.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34455)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -16 31 34459

Okoska !!

 

A CO2  NEM  ám tükör, ami csak egy irányba szórja vissza az  elnyelt  sugarakat !

MINDEN irányba !!!!

 

ÉS bizony a FÖLD felé alig  35-40 %-át az általa elnyelt  IR-nek.

Előzmény: Darius Sheepgold (34451)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -2 0 34458

rossz az arányérzéked. hiába alacsony a co2 aránya, a légkör 99%-a (nitrogén és oxigén) nem veri vissza a meleget, ezért bizony képes melegedést okozni az a kicsi is. a visszavert hő kb 16%-ért a co2 felelős. ráadásul a co2 olyan sávban is visszasugároz ahol a VÍZGŐZ NEM.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34454)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -2 0 34457

"Annyit írtam, hogy meglepően hiszel a politikusoknak."

 

ezt hazudtad.

Előzmény: Galagonyab (34453)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -2 0 34456

akkor most saját magad cáfolod ? :D :D D: D:DDDDDDDDDDDDDD

 

"MIKOR van a leghidegebb ???

 

PONT akkor, amikor a legkevesebb a CO2  PPM !"

 

tehát azért van hidegebb mert nincs elég co2, hogy melegítsen.

 

ezt is te raktad be eszerint is melegít a co2

 

 

 

Előzmény: EgyfejűSárkány (34449)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -16 30 34455

Ha  beleütközik egy CO2-be..

 

Ami   66x  KEVESEBB mennyiségben van jelen a légkörben, mint a VÍZ !!!

 

Tehát  melyiknek lesz nagyobb esélye a sugárzással találkozni ??

 

A  VÍZnek ami   1 millió  részecskéből  30  EZER,   vagy a CO2-nek, ami az 1 millió részecskéből összesen 400  darab ?????

Előzmény: Darius Sheepgold (34451)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -16 31 34454

Azaz az abszorpcióképesség a nyomás és rétegvastagság
szorzatával arányos: egészen pontosan a sugár útjában
egységnyi felületre jutó gáztömeggel. Ha tehát egy adott
gázréteg valamely hullámhossznak a felét elnyeli, akkor
ezt a réteget megkétszerezve, ugyanennek a hullámhossz-
nak már háromnegyede nyelõdik el. Az elnyelt sugárzás
újra kisugárzódik, mégpedig a tér minden irányába. A so-
kat emlegetett üvegházhasonlat itt is sántít, ugyanis a gáz
által abszorbeált energiának csak fele szóródik vissza, a
többi pedig szóródva ugyan, de a világûr irányába távozik.
A technikai célra használt diagramokban a teljes termi-
kus hullámhossztartományra megadott abszorpciós, il-
letve emissziós értéket szokták megadni. Ezeknek a tech-
nikai táblázatoknak az extrapolációjával óvatosan kell
bánni. Ugyanis ha valamelyik abszorpciós sáv (amely
egyszersmind emissziós sáv is!) telítõdött, akkor a további
rétegvastagság-növekedés hatástalan. Az adott sávból a
gáz nem nyelhet el 100%-nál többet, és nem sugározhat
ki többet, mint az ugyanolyan hõmérsékletû fekete test.
Két különbözõ gáz elegye ugyanazt az elnyelési spektru-
mot adja, mintha a két gáz külön réteget alkotna.

 

Erre hoztam, hogy KERESD  meg azt a  0,045 %-nyi  CO2-t  az 1 millió részecske között.....

 

Előzmény: EgyfejűSárkány (34446)
Galagonyab Creative Commons License 2023.09.27 -1 0 34453

:D

Mit hazudtam?

Annyit írtam, hogy meglepően hiszel a politikusoknak.

Előzmény: Darius Sheepgold (34431)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -1 0 34452

ez kocsmai hőbörgésnek elmegy, érvnek kevés

Előzmény: EgyfejűSárkány (34450)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -1 0 34451

te beszélsz hülyeséget, hogyan nyelné el a vizgőz a co2 elől, ha a sugárzás történetesen egy co2 molekulába ütközik a felszínről felfelé haladva és nem h2o-ba ???????????????????????

 

mitől lenne erősebb a vízgőz ugyanabban a sávban ?  a co2 félreugrik a sugárzás elől hogy meghagyja az erősebbnek ??????????????????????????????????

 

 

még az ábrát is szarul értelmezed mert a szürke sáv az ahol elnyelés van, és a fehér ahol nem bazdmeg. te kivontad a nem elnyelő víz sávokat a co2ből. :)))))))))))))))))))))))))))))))

Előzmény: EgyfejűSárkány (34446)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -16 29 34450

Talán  konyítanod kéne a HŐTANHOZ is,  meg főleg a SZÁZALÉKSZÁMÍTÁShoz !!!

Előzmény: Darius Sheepgold (34448)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -16 31 34449

Okoska !!!

 

 

Mennyiszer mutassuk még meg ??

 

MIKOR van a leghidegebb ???

 

PONT akkor, amikor a legkevesebb a CO2  PPM !

 

És NE gyere a beeső napenergia  csökkenésével ! 

Hiszen ott van a NAPÁLLANDÓD !

Előzmény: Darius Sheepgold (34443)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -1 0 34448

ez kocsmai hőbörgésnek elmegy, érvnek kevés.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34447)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -16 30 34447

Ja, ja..

 

Megint a Klímahisztériás  vágyálmaitokban.

 

Talán  konyítanod kéne a HŐTANHOZ is,  meg főleg a SZÁZALÉKSZÁMÍTÁShoz !!!

Előzmény: Darius Sheepgold (34445)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -16 31 34446

Hülyeségeket beszélsz.

 

KÍSÉRLETBEN, ahol KÜLÖN Vizsgálják, OTT  nyeli el ( ergo  a táblázat azt mutatja, mekkorák az abszorpciós sávok és milyen mértékűek) , de a valóságban ha  MÁS  elnyeli  előtte, akkor a CO2  labdába sem rúghat azon a frekvencián.

 

Ahol ÁTFEDÉS  van, ott bizony a nagyobb képességű az, amelyik abszorbeál.  Ez pedig  a VÍZGŐZ.

 

 

 

TANÚJJ PUBI !

 

https://www.ombkenet.hu/bkl/koolaj/2003/bklkoolaj2003_0910_01.pdf

 

 

Előzmény: Darius Sheepgold (34444)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -1 0 34445

rossz az arányérzéked. hiába alacsony a co2 aránya, a légkör 99%-a (nitrogén és oxigén) nem veri vissza a meleget, ezért bizony képes melegedést okozni az a kicsi is. a visszavert hő kb 16%-ért a co2 felelős. ráadásul a co2 olyan sávban is visszasugároz ahol a VÍZGŐZ NEM.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34441)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -1 0 34444

 

"A  te kedvedért  az összes IR  külön megkeresi  az  1  millió  légköri részecskéből a CO2-t, hogy  az összes  csakis kizárólag benne nyelődjön el !!!!

Meg a te kedvedért majd az összes CO2  csakis  azért  cikázik le-föl a légkörben, hogy az összes  IR  sugárzását  befogja...."

 

 

Nem ezt mondtam.

 

Baromság az állításod hogy ahol a co2 és a h2o elnyelési sávjában átfedés van ott a co2 nem nyeli el a sugárzást. Kurvára elnyeli, azért van berajzolva hogy ott elnyel mert elnyel. Nem fogja visszautasítani az elnyelést azért mert MÁS IS el tudná nyelni.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34442)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -1 0 34443

légyszíves arra válaszolj amit kérdeztem:


1. meg kéne mutatnod hogy a a MOSTANI MELEGEDÉSNÉL co2 konstans volt miközben a hő már melegedett.

 

2. meg kéne mutatnod hogy ha állításod szerint a növényzet elnyeli a többlet co2-t, miért csak az emberi többlet co2-t nyeli el, a melegedés miattit miért nem ?

 

 

 

Előzmény: EgyfejűSárkány (34440)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -16 31 34442

Ja, ja !!

 

A  te kedvedért  az összes IR  külön megkeresi  az  1  millió  légköri részecskéből a CO2-t, hogy  az összes  csakis kizárólag benne nyelődjön el !!!!

Meg a te kedvedért majd az összes CO2  csakis  azért  cikázik le-föl a légkörben, hogy az összes  IR  sugárzását  befogja....

 

Dilinyós  banda....

Előzmény: Darius Sheepgold (34438)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -16 30 34441

TE szerencsétlen !

 

KERESD  már meg azt a kibabaxott  0,045 %-nyi CO2-t  !!!!

 

TUDSZ  már  SZÁZALÉKOT  számolni ???

 

 

 

 

Előzmény: Darius Sheepgold (34438)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -16 29 34440

Kezded megint elölről a marhaságot nyomatni ???

 

VÓTMÁ !!!

 

 

IPCC  HAMISÍTÁSOK:

 

 

 

 

 

 

 

NOAA  MÉRÉSEK:

 

 

Előzmény: Darius Sheepgold (34435)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -1 0 34439

tudod mit intéz még a vízgőz? a co2 által okozott melegedést KATALIZÁLJA. Több co2 -> több meleg -> több vízgőz. Pozitív visszacsatolás van.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34437)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -1 0 34438

tehát 1 hét visítás és tiltakozás után nyíltan bevallottad, hogy a co2 üvegházhatású gáz, haladunk.

 

 

"CSAK a NARANCSSÁRGÁN  abszorbál a CO2,  mert a többit  a VÍZGŐZ  intézi:"

 

 

ez marhaság, ha az IR sugárzás co2-be ütközik, akkor legnagyobb sajnálatodra nem fogja azt mondani a co2, hogy én nem abszorbeálom, mert azt a vízgőznek kéne, hanem bizony beabszorbeálja mint a malac.

 

 

Előzmény: EgyfejűSárkány (34437)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -17 31 34437

Ennyi az  üvegHÁZhatású  gáz IR  működési tartománya:

 

Az összes többiben a 66x több, és 3 EZERszer nagyobb intenzitású  VÍZGŐZ dolgozik, mint ÜVEGHÁZHATÁS:

 

A  KÉT  PIROS  VONALACSKA a teljes IR  tartományban.

 

 

CSAK a NARANCSSÁRGÁN  abszorbál a CO2,  mert a többit  a VÍZGŐZ  intézi:

 

 

Előzmény: Darius Sheepgold (34432)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -1 1 34436

meg kéne mutatnod, hogy minek küzdesz a co2 növekedés ellen, ha az nem okoz melegedést szted ? :D

Előzmény: EgyfejűSárkány (34434)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -1 1 34435

meg kéne mutatnod hogy a co2 konstans volt miközben a hő már melegedett.

 

meg kéne mutatnod hogy ha állításod szerint a növényzet elnyeli a többlet co2-t, miért csak az emberi többlet co2-t nyeli el, a melegedés miattit miért nem ?

Előzmény: EgyfejűSárkány (34434)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -17 31 34434

Mialatt a légkör összetételében a széndioxid-tartalom 0,028
százalékról 0,04 százalékra nőtt, azalatt volt melegedés, stagnálás és hűlés is.

Előzmény: Darius Sheepgold (34433)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -1 1 34433

"Az EZRELÉKES  "ÜVEGGÁZ"  mindig a hőmérsékletemelkedést követte:"

 

 

pont ez bizonyítja hogy most az ember okozza, mert nincs követés :)

Előzmény: EgyfejűSárkány (34430)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -1 1 34432

te magad raktad be hogy a co2 az infra tartományban nyel el, tehát üveggáz.

 

Előzmény: EgyfejűSárkány (34427)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.27 -1 0 34431

imádjátok hazudozni, bizonyíték ? nulla.

Előzmény: Galagonyab (34426)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -17 32 34430

Az EZRELÉKES  "ÜVEGGÁZ"  mindig a hőmérsékletemelkedést követte:

 

Előzmény: Darius Sheepgold (34425)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -17 32 34429

Mialatt a légkör összetételében a széndioxid-tartalom 0,028
százalékról 0,04 százalékra nőtt, azalatt volt melegedés, stagnálás és hűlés is.

Előzmény: Darius Sheepgold (34425)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -17 32 34428

Mialatt a légkör összetételében a széndioxid-tartalom 0,028
százalékról 0,04 százalékra nőtt, azalatt volt melegedés, stagnálás és hűlés is.
Ráadásul a széndioxid nem „károsanyag”, hanem a fotoszintézis egyik szükséges
feltétele. A műhold-adatokból ismert levélmennyiség-növekedési ütemből (a
levélmennyiség 30 év alatt globálisan 14 %-kal nőtt!) úgy tűnik, hogy a növények
nem annyira vízre és napfényre, hanem elsősorban széndioxidra éheznek.

 

 

Keresd  meg az "ÜVEGGÁZT" !!!!

Aztán vonj  belőle  SZÁZALÉKOT !

 

Előzmény: Darius Sheepgold (34425)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.27 -17 30 34427

Ja, ja..

 

ÜVEGGÁZ....

 

Érdekes, hogy az üvegházi  termesztésnél az 1500 ppm  esetén sincs semmiféle  CO2  generálta  hőség !!!

 

A CO2 kívánt szinten tartása sok tényezőt foglal magába. 

  1. Ha az üvegház vagy termesztési tér nem teljesen zárt, 50%-kal kell növelni a CO2 generátor termelési mennyiségét. 
  2. Ha a hőmérséklet 21°C-ról 32°C-ra nőtt, 20%-kal kell növelni az előállított mennyiséget, és fordítva.
  3. Ha a termesztési tér nagy vagy szorosan elhelyezett növényeket tartalmaz, 20-30%-kal kell növelni az előállított COmennyiséget.

Ha több fényt használsz, több CO2-őt tudsz hasznosítani és ezt arányosan a gyakorlati 55000 lux/négyzetméter és 1500 ppm légköri CO2 tartalom határig kell előállítani. Ha több CO2-t állítasz elő, több vizet és növény tápanyagot kell használni, a normális mennyiség maximum kétszeresét. Ha a növényeid a CO2 dúsításnak köszönhetően gyorsabban nőnek, több tápanyagra és vízre lesz szükségük. Az utolsó tényező, amit a CO2 szint beállításának fenntartásához figyelembe kell venned, az a termesztő tér mérete. Ez egyszerűen kivitelezhető a gáz égetésére és a következő módszerekre egy matematikai arányszám felállításával. A mi „standard” helyiségünk (250’ x 250’ x 250’) 15m3. Ha az etil-alkohol/gázégős dúsítási módszert akarod használni, számold ki az arányszámot naponta 1,3 uncia súlyú alkoholt használva. Ha a termesztő tered mérete 316’ x 316’ x 316’, akkor 32m3 térfogattal kell megküzdened. 

 

-A klíma kisebb-nagyobb térségek sajátos jellemzője, annak megváltozását a
földtörténet vagy akár az emberi történelem alatt sokszor meg lehetett tapasztalni. A
klímaváltozás természeti okairól: a Nap-Föld távolság különféle változásairól, a forrás
(a Nap) ilyen-olyan változásairól, és a földfelszín változásairól, de a nem-emissziós
jellegű antropogén okokról manapság sajnos nagyon keveset lehet hallani.
A Milankovics-Bacsák elmélet valójában egy természeti törvény, amely mindaddig
tart, amíg a Föld a Nap körül kering. Ugyanígy kellene a napfizikai jelenségekre is
tekintenünk. A légköri széndioxidszint emelkedése tény, ugyanakkor egyre nagyobb
kérdés, hogy a jelenlegi éghajlatváltozás magyarázható-e az emiatti üvegházhatás
növekedésével? Mialatt a légkör összetételében a széndioxid-tartalom 0,028
százalékról 0,04 százalékra nőtt, azalatt volt melegedés, stagnálás és hűlés is.
Ráadásul a széndioxid nem „károsanyag”, hanem a fotoszintézis egyik szükséges
feltétele. A műhold-adatokból ismert levélmennyiség-növekedési ütemből (a
levélmennyiség 30 év alatt globálisan 14 %-kal nőtt!) úgy tűnik, hogy a növények
nem annyira vízre és napfényre, hanem elsősorban széndioxidra éheznek. A
Milankovics-elmélet - a maga egyszerűségével - talán segít a dolgokat „a fejéről a
talpára” állítani

Előzmény: Darius Sheepgold (34425)
Galagonyab Creative Commons License 2023.09.27 -2 0 34426

Nagyon megbízol politikusokban.

Előzmény: Darius Sheepgold (34387)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -5 0 34425

te tanuld meg hogy a co2 üveggáz, gyagya :)

Előzmény: EgyfejűSárkány (34422)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -4 0 34424

na elolvastam rendesen:

 

"We calculated the magnitude of the secular increase in TSI between the end of the Maunder minimum and recent cycles (here taken as the average between 1976 and 1996, when all three reconstructions are available) and found that the increase is 1.2 Wm-2,"

 

end of the marauder és az 1976-1996 átlag között van 1.2 wm-2 növekedés, az end of the marauder az 1715, ezzel a faszsággal akarod magyarázni a globál felmelegedést :) ez egy tized fok melegedés 1715-1996 között. :D

Előzmény: EgyfejűSárkány (34423)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -17 33 34423

found that the increase is 1.2 Wm-2,

Előzmény: Darius Sheepgold (34420)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -17 32 34422
Előzmény: Darius Sheepgold (34417)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -4 0 34421

"A KLÍMAHISZTÉRIA-AGENDA  elvárásai szerint  módosították a modellezésedet."

 

remélem jólesik esténként leülni a gép elé és hazudozni :) a saját ábráddal egybeesik amit hoztam te szerencsétlen.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34419)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -4 0 34420

veled jött szembe Süsüke, nincs semmilyen melegedő trend ezen ami a globál melegedést magyarázná.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34418)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -17 33 34419

LÓFAXT !

A KLÍMAHISZTÉRIA-AGENDA  elvárásai szerint  módosították a modellezésedet.

 

 

Előzmény: Darius Sheepgold (34417)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -17 32 34418

És akkor megint szembejön veled a valóság:

 

Előzmény: Darius Sheepgold (34414)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -3 0 34417

1996ig!!!!!!!!!!!!!!!! AZÓTA CSÖKKEN!!!!!!!!!!!!!! megmagyarázna talán 1 tized celsius fok melegedést, a többi 1 fok ? ???????????????????????????????????????

 

 

Előzmény: EgyfejűSárkány (34415)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -3 0 34416

az megmagyarázna talán 1 tized celsius fok melegedést, ha igaz lenne. egyébként meg a 2000-2020-at egyszerűen ignoráltad. így könnyű trendet hazudni.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34413)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 33 34415

Még nagyobbal írd , és most  fehér alapon fehérrel    !!!!!

 

found that the increase is 1.2 Wm-2,

Előzmény: Darius Sheepgold (34412)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -2 0 34414

ismétlés a tudás anyja:

 

 

attól nem lesz szar hogy  hazudsz és visítasz mint a disznó. A tudomány úgy működik hogy megnézzük mi a valóság. Te nem a valóságot nézed, hanem azt amit látni AKARSZ.

 

én megmutattam miért szar a tiéd, konkrétan bizonyítottam hogy ugyanaz mint az enyém, és 2000-2020 nincs is rajta.

 

EZÉRT SZAR a tiéd.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34411)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 33 34413

found that the increase is 1.2 Wm-2,

Előzmény: Darius Sheepgold (34407)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -1 0 34412

 

UGYANAZ

 

2000-2020 nincs benne, csak egy hamis trendvonal.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34410)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 30 34411

Lényegtelen a tekergésed.

Előzmény: Darius Sheepgold (34409)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 33 34410

Előzmény: Darius Sheepgold (34407)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -1 0 34409

"Hiába rakod be ezt a szart.

Akkor is az."

 

Figyelj már, attól nem lesz szar hogy  hazudsz és visítasz mint a disznó. A tudomány úgy működik hogy megnézzük mi a valóság. Te nem a valóságot nézed, hanem azt amit látni AKARSZ.

 

 

én megmutattam miért szar a tiéd, konkrétan bizonyítottam hogy ugyanaz mint az enyém, és 2000-2020 nincs is rajta.

 

EZÉRT SZAR a tiéd.

 

Előzmény: EgyfejűSárkány (34404)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -1 0 34408

az megmagyarázna talán 1 tized celsius fok melegedést, ha igaz lenne. egyébként meg a 2000-2020-at egyszerűen ignoráltad. így könnyű trendet hazudni.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34406)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -1 0 34407

elbasztam itt a valódi második ábrád, a piros hamisított trendvonallal.

 

Előzmény: Darius Sheepgold (34403)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 31 34406

found that the increase is 1.2 Wm-2,

Előzmény: Darius Sheepgold (34400)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -1 0 34405

nem mondtam hogy átlagban süt, hazudsz.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34402)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 32 34404

Hiába rakod be ezt a szart.

Akkor is az.

Előzmény: Darius Sheepgold (34400)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -1 0 34403

második ábrádon is ugyanaz van, mint az enyémen.

 

kényelmes 2000-2020as lefelé menő időszakot levágni és behúzni hogy akkor felfelé megy :) ezzel meg is tudtuk ki hamisít: te.

 

Előzmény: EgyfejűSárkány (34397)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 33 34402

HÜLYESÉG !

 

Mondom hogy hülyeség !

 

 

NEM ÁTLAGban süt a nap okoska !!!!

Előzmény: Darius Sheepgold (34401)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -1 1 34401

az első ábrádon ugyanaz van mint az enyémen, egymásra helyezve az éveket egyeztetve a kettő:

 

 

ezt is beszoptad

Előzmény: EgyfejűSárkány (34397)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -1 0 34400

cáfolni nem tudod csak vonyítod hogy hamisítvány mint akinek elment az esze. honnan tudod hogy nem jó? sehonnan. hazudsz.

 

 

 

Előzmény: EgyfejűSárkány (34396)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 30 34399

CONCLUSION:

 

"We compared our TSI reconstructions since 1700 with those from the SATIRE-T (Krivova et al. 2010) and Wang et al. (2005, WLS05). We calculated the magnitude of the secular increase in TSI between the end of the Maunder minimum and recent cycles (here taken as the average between 1976 and 1996, when all three reconstructions are available) and found that the increase is 1.2 Wm-2, in agreement with the reconstructions from WLS05 and the SATIRE-T model. The amplitudes of the TSI cycles show some differences. In particular, the amplitude of the stronger cycles (1940–1960, and 1975–2009) are lower in both our reconstructions and in that of WLS05, while the amplitude of the weak cycles (1700–1890) are on average slightly larger in our reconstructions. These differences are mainly due to non-linearities in the SFTMs used here and in WLS05 (e.g. Jiang et al. 2014b), which reflect complex processes acting in the real Sun."

Előzmény: EgyfejűSárkány (34397)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -17 32 34398
Előzmény: Darius Sheepgold (34393)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 31 34397

 

 

 

SATIRE-T2  VALÓS  adatai:

 

Vagyis a képeden DIREKT  lefelé irányították a NAPÁLLANDÓ értékét, hogy  a növekedő hőmérsékletet végleg  kivegyék az ok-okozati összefüggéséből.

 

 

 

 

Ahány műhold, annyifélét  számolnak:

 

 

 

Előzmény: Darius Sheepgold (34393)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 32 34396

Hazugság.

Előzmény: Darius Sheepgold (34393)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -17 32 34395

Számos NASA  projektet  külsősök végeznek,  szaftos pénzekért.

 

https://www.origo.hu/gazdasag/20210817-nasa-blueorigin-spacex-holdraszallas-bezos-musk.html

Előzmény: Darius Sheepgold (34381)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -1 0 34394

Ha igazad lenne akkor más országok tudósai vagy roy spencer/miskolczi féle ápoltak megmutatnák hogy a NASA tanulmányai hamisítványok. De csak a szokásos konteós elmebeteg hazudozás.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34391)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -1 0 34393

Előzmény: EgyfejűSárkány (34392)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 31 34392

Ízlelgesd a valóságot, és próbálj meg SZÁZALÉKOT  vonni:

 

Előzmény: Darius Sheepgold (34390)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 32 34391

És mint látható, a NASA  is  ugyanezt a KLÍMAHISZTÉRIÁS  Agendát  nyomatja:

 

https://climate.nasa.gov/causes/#otp_the_role_of_humans

 

 

A NASA költségvetésében projektek vannak, és azokra lehet pénzt szerezni.

A költségvetést pedig az ELNÖKI iroda  állítja össze,  ergo  a demokraták,  ergo a valódi irányítók: a háttérbeli oligarchák.  Erről kellően adott betekintést az OZARK  amerikai sorozat.

 

 

https://spacejunkie.hu/hogyan-keszul-a-nasa-koltsegvetese-a-2021-es-vegleges-szamok/

Előzmény: Darius Sheepgold (34381)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -1 0 34390

"Éppen ami  megfelel nekik, azt kapják elő, és azzal játszadoznak."

 

hazudd másra a saját hazugságod híve vagy?

 

te jöttél itt kétféle napállandóval, azt sugallva hogy akkor csökken, most meg már a harmadikat hozod.

 

 

 

Az meg külön röhelyes hogy azt képzeled hogy létezik valamiféle végő igazság a napállandó értékében pedig ilyen nincs. Definiálod hogyan számolod ki, és onnantól annyi ahogy kiszámolod. A lényeg hogy tudjál valami mondani arról hogy több vagy kevesebb.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34389)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -17 31 34389

Bizony !

 

Éppen ami  megfelel nekik, azt kapják elő, és azzal játszadoznak.

 

A Földre érkező napenergia intenzitása alapvetően a Nap és a Föld aktuális távolságától függ. Ez az ún. naptávolság 152 millió km (aphélium) és 147 millió km (perihélium) között változik. A Földet elérő napsugárzás így 1325 W/m2 és 1412 W/m2 közötti fajlagos teljesítményt jelent.*A napenergia átlagos értéke a légkör tetején a napállandó: 1376 W/m2. A földfelszínt elérő napsugárzás ennél jóval kevesebb a visszaverődés, az elnyelődés és a szóródás miatt. A felszínt elérő évi energiamennyiséget az ún. éves globálsugárzással jellemzik. Az egyenlítő környékén nagyságrendileg 2300 kWh/m2, Dél-Európában 1700 kWh/m2, míg Németországban átlagosan 1040 kWh/m2 az átlagos éves globálsugárzás értéke. Magyarországon az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) adatai szerint 1244 kWh/m2 sugárzási átlagérték adódik, de jellemzően 1200–1300 kWh/m2 közötti (Bella et al., 2006; Farkas, 2003).

A Földön a napsugárzás energetikai viszonyai eltérőek. Így a Nap nettó fűtő hatása, amely a napsugárzás formájában beérkező napenergia és a Föld által az űrbe visszasugárzott energia különbsége, a különböző területeken eltérő előjelű.

Az OMSZ megállapításai szerint a Föld 47. szélességi fokának mentén az energiadeficit a jellemző -37 MJ/m2/nap energiaveszteség átlagban.

Magyarország esetében viszont ez a deficit jelentősen kisebb, -2,76 MJ/m2/nap. A napenergia elnyelődésének mértéke (elsősorban talajban, talajvizekben) így Magyarország területén jellemzően nagyobb, mint amekkora a földrajzi fekvés alapján várható, így a természetesen vagy mesterségesen tárolt napenergia hasznosításának is viszonylag nagyok a lehetőségei. Az ország felszíne által elnyelt sugárzási teljesítmény az OMSZ felmérése alapján átlagosan 142 W/m2.

 

*  Csakhogy a világ ugye NEM átlagban  működik,  hanem VALÓS  idejű  VALÓS (természetes) KAOTIKUSságban. ( KAOTIKUSSÁG =  emberi szinten megfoghatatlan mennyiségű ok-okozati láncolatban)

Előzmény: Capibara2 (34380)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 32 34388

Ne erőlködj.

 

Inkább tanulj meg SZÁZALÉKOT  számolni.

Előzmény: Darius Sheepgold (34363)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -2 0 34387

Az IPCC nem rendel grafikont. Kutatási eredményeket foglal össze döntéshozóknak. Egyik állítás sem bizonyítja hogy hamis a grafikon.

Előzmény: Capibara2 (34384)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -2 0 34386

most gondolj bele ha lenne bizonyítékod rá hogy kamu a grafikon, ahelyett hogy hazudoznál. M sületlen marhaságai ki vannak adva.

Előzmény: Capibara2 (34385)
Capibara2 Creative Commons License 2023.09.26 -2 0 34385

Most gondolj bele, ha a Nasa kiadná az igazi grafikont... meg M. dolgozatát.

Előzmény: Darius Sheepgold (34383)
Capibara2 Creative Commons License 2023.09.26 -1 0 34384

Ezt a grafikont az IPCC rendelte, az utána levő link is rá hivatkozik. Az IPCC-t meg az ENSZ hozta létre, többek közt. Nézd meg az IPCC nevének a jelentését.

Előzmény: Darius Sheepgold (34383)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -1 0 34383

mutas egy államot ami a NASA kutatására hivatkozva követel klímalépéseket, ez se fog menni, hülyeség az egész blablád az elejétől a végéig.

Előzmény: Capibara2 (34382)
Capibara2 Creative Commons License 2023.09.26 -2 0 34382

A $ használattal mindenki tejel a Nasa-nak, még Putyin is.

Előzmény: Darius Sheepgold (34381)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -2 0 34381

"Most az államok fizetnek a NASA-nak, hogy csináljon nekik +1-2 fokot."

 

A NASA-t az USA pénzeli.

 

 

"Tisztán látszik a görcsös erőlködés."

 

látszik, semmi érv csak hazudozol hogy lefizették őket, még azt sem tudod ki pénzeli a Nasa-t.

Előzmény: Capibara2 (34380)
Capibara2 Creative Commons License 2023.09.26 -4 0 34380

jelenleg elfogadott 1366 W/m2 .

Más napállandóval, ami szintén gyakori irodalmi adat (Sn=1385 W/m2), a különbség 1,4%, ami 1 ºC csökkenést okoz Te-ben.

 

Nem csoda, hogy folyik a maszatolás a NASA alkímiai részlegén. Régen a királyok fizettek az alkímistáknak, hogy csináljanak nekik aranyat. Most az államok fizetnek a NASA-nak, hogy csináljon nekik +1-2 fokot. Tisztán látszik a görcsös erőlködés.

A gond az, hogy mindkét esetben az egyszerű emberek tömegei fizetették/fizetik meg a számlát adó formájában.

Az eredmény mindkét esetben 0.

Persze nem teljesen, mert az alkímista kavarásból kifejlődött a kémia... 

Talán a mostani CO2 kavarásból is kijön majd valami értelmes 200 év múlva.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34353)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -3 0 34379

"Igazad van! co2 melegít. Azért meleg a kályha csöve mert tele van co2-vel és az melegíti."

 

amikor már ezredszer is tagadja Süsü kollégád a co2 üvegházhatását, akkor ezeregyedszerre már tömörebben fogalmaz az ember, ha direkt félreérted hát értsed. Ez nem cáfol és nem igazol semmit csak azt hogy személyeskedsz  és hazudozol zérő érved és tényed van bármire.

Előzmény: DIDORO_2 (34376)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -3 0 34378

ilyeneket én is tudok hazudni. 

Előzmény: DIDORO_2 (34376)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -3 0 34377

senki se tudja mit haluzol rajtad kívül. remélem jó a trip.

Előzmény: DIDORO_2 (34374)
DIDORO_2 Creative Commons License 2023.09.26 -6 0 34376

Áruld el mi értelme van áltudományoskodással rombolni a topicot.

 

Ezerszer cáfolt butaságaidat hónapokkal később újra és újra előveszed, mások érveit meg sem hallgatod, linket nem nézel.

 

De tudod mit? Igazad van! co2 melegít. Azért meleg a kályha csöve mert tele van co2-vel és az melegíti.

Előzmény: Darius Sheepgold (34375)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -3 0 34375

Áruld el mi értelme annak, hogy megérkezel a topikba majd a hozzászolásomhoz nem kapcsolódva, nekemszekerezel tényekkel, amikről nem mondtam hogy nem úgy van? 2+2=4 tudtad?

Előzmény: DIDORO_2 (34372)
DIDORO_2 Creative Commons License 2023.09.26 -4 0 34374

Hoppácska.

 

Most cáfoltad az elmúlt évek hülyeségeidet itt a fórumon.

 

 

Nem vetted észre igaz?

 

 

Előzmény: Darius Sheepgold (34371)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -4 0 34373

A qubit évtizedekkel ezelőtti modell jóslatokat vet össze a mai mért értékekkel, ezt kellene cáfolnod adatokkal tényekkel. de az nem megy csak a primitív hazudozás.

Előzmény: rocky reloaded (34366)
DIDORO_2 Creative Commons License 2023.09.26 -4 0 34372

Látom galambbal beszélgetek sakkozásról.

Előzmény: Darius Sheepgold (34328)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -1 0 34371

csak a saját hülyeséged reklámozod, a mars messzebb van a naptól, nincs vízgőz sem mint a földön ami szintén üveggáz, kurva ritka a légkör

Előzmény: DIDORO_2 (34369)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -2 0 34370

"Folyton ezt szajkózzátok"

 

mi közöm nekem ahhoz amit más mond?

 

 

ki mondta hogy nem volt szélsőséges időjárás 70 éve is ?

 

honnan veszed ezt a baromságot hogy egy helyi hőmérséklet rekord úgy működik, hogy lineárisan minden évben egy tizeddel nő ?

 

 

"Szóval, mit okoz a +1 fok? Neked tudnod kell, ha félsz tőle."

 

guglizd ki, ha én másolom be neked jobb ?

Előzmény: Capibara2 (34367)
DIDORO_2 Creative Commons License 2023.09.26 -3 0 34369

"a co2 melegít mert üveggáz, "

 

:)))))

 

mars is milyen forró tőle

Előzmény: Darius Sheepgold (34355)
Capibara2 Creative Commons License 2023.09.26 -3 0 34368

65m éve a Mexikó-öböl még nem is létezett. Ide érkezett az a meteorit, ami kinyúvasztotta a dinókat. Szóval előtte nem volt Golf-áram sem.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34325)
Capibara2 Creative Commons License 2023.09.26 -4 0 34367

Félrebeszél, az átlag +1-ről van szó. Folyton ezt szajkózzátok, de mit jelent ez a napi gyakorlatban? Hasonló szélsőséges időjárás 70 éve is volt. Több példát is előkotortam régebbről. A meteorológusok is ezt teszik néha, folyton alákavarva a CO2 iparnak.

Szóval, mit okoz a +1 fok? Neked tudnod kell, ha félsz tőle.

Előzmény: Darius Sheepgold (34330)
rocky reloaded Creative Commons License 2023.09.26 -8 1 34366

Öcsisajt, a qubit nem vet össze semmit semmivel, a qubit a szponzora (Szaros Gyuri bá&Co) igényeinek megfelelöen klímaügyben a CO2- és klímahisztérikus propagandaszövegeket nyomja, különben nics apanázs Szaros Gyuri bá-éktól és a qubit igen hamar csödöt kell, hogy jelentsen.

Előzmény: Darius Sheepgold (34331)
rocky reloaded Creative Commons License 2023.09.26 -7 1 34365

Öcsisajt, ezen "felfedezésed", hogy a CO2 egy "üveggáz" már Nobel-díj gyanús. Eddig még senkinek sem sikerült "üveggázokat" felfedezni. Gratulálunk "szellemi és tudományos nagyságodhoz".

Előzmény: Darius Sheepgold (34355)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -3 0 34364

származtatott számoknál nincs valóság Süsüke, az van ami kijön. mérés sincs hiba nélkül. még valami blabla amit ide akarsz fosni?

Előzmény: EgyfejűSárkány (34359)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -3 0 34363

 egy darab szám hogy mutatja meg hogy csökken ? nem véletlen süsü a nicked ugye ?

Előzmény: EgyfejűSárkány (34361)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 33 34362

azt akarod eladni csökkenésnek, hogy mivel ez egy többfeleképp saccolható szám, kétfélével is dolgozik a tudomány, és az egyik kisebb mint másik ? nem szégyelled magad ember?????????

Előzmény: Darius Sheepgold (34356)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 32 34361

Előzmény: Darius Sheepgold (34356)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 33 34360

nyílt beismerése hogy hazudsz

Előzmény: Darius Sheepgold (34357)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 32 34359

Okoska !

 

A  napállandód egy számolt  dolog, nem sok köze van a valósághoz.


Főleg, hogy a HIBAHATÁROK olyan nagyok, amikben  akár a 75  watt/m2 is kijön......

 

Konkrét esetben a hiba/szórás értékét a standard eloszlás táblázatából kiolvasva meg-
állapítható, hogy mekkora az adott hibasáv megbízhatósága, illetve fordítva: adott meg-
bízhatósági szinthez a táblázatból kiolvasott érték visszatranszformálásával kapjuk meg
a szükséges h hibaértéket. Ökölszabályként használható a 6. ábra táblázatának egyszerű
összefüggése. A gyakorlatban hallgatólagosan többnyire feltételezzük a hiba háromszo-
ros szórásként való megadását, azaz a 99,7%-os megbízhatósági szintet, ami esetünkben
a szemlélettel is egyező 1361,35 ± 75 W/m 2 érték. (A hiba kétszórásnyira csökkentése
a megbízhatósági szint 95%-ra redukálását eredményezi!)

 

Előzmény: Darius Sheepgold (34352)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 0 1 34358

azt akarod eladni csökkenésnek, hogy mivel ez egy többfeleképp saccolható szám, kétfélével is dolgozik a tudomány, és az egyik kisebb mint másik ? nem szégyelled magad ember?????????

Előzmény: EgyfejűSárkány (34353)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -1 0 34357

nyílt beismerése hogy hazudsz.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34354)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -1 0 34356

azt hazudtad hogy hamisítvány ez a grafikon, nem ? bizonyítsd be akkor, mutass egy grafikont ahol nő.

 

 

Előzmény: EgyfejűSárkány (34353)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 0 1 34355

a co2 melegít mert üveggáz, mérni lehet hogy a földfelszínen növekszik a sugárzás a co2 tartományában. ki van mérve bazdmeg.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34351)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 33 34354

Majd ha  tudsz  százalékot számolni.

Előzmény: Darius Sheepgold (34352)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 33 34353

Mijafaxnak ???

 

Jelentős szerepe van a napállandó értékének, amely a „széles” irodalomban szintén neuralgikus kérdés.

Korszerű műholdas értékek szerint jelenleg elfogadott 1366 W/m2 .

Más napállandóval, ami szintén gyakori irodalmi adat (Sn=1385 W/m2), a különbség 1,4%, ami 1 ºC csökkenést okoz Te-ben.

1366 W/m2 értékkel és feketetest-feltételezéssel a légkör határára egyensúlyi hőmérsékletet számíthatunk. Egyértelmű számítás a teljes földfelületre vonatkoztatás miatt a 4-gyel osztott energiaáramból számított érték.

A légkörön keresztüljutó, a Föld felületét elérő sugárzásból, a Földről visszaverődő (albedó) és a Föld sugárzását együtt (összessugárzást) mérő pirométer a földfelület fölött közvetlen energiaáram alapján az energiamérleg szempontjából értelmezhető hőmérsékletet mér. Ez megegyezik egy feketetest hőmérsékletével. A sugárzási elven mérő eljárásoknál a műszer érzékelőjét pontosan ismerni kell. A más elveken történő mérések összehasonlításakor különös figyelemmel kellene eljárni, és publikálni (ami igen gyakran elmarad).

Előzmény: Darius Sheepgold (34350)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -1 0 34352

"majd újra berakod a magad hamisítványát."

 

bizonyítsd be, hogy hamisítvány, mutass egy grafikont ahol nő....... jaa az nem megy marad neked a hazudozás. hányszor rakod be ezt a szart? nem szégyelled magad ember?

Előzmény: EgyfejűSárkány (34349)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 32 34351

Akkor csak melegíts  vele !   Rakd  tele vele a szobádat !!!!

Előzmény: Darius Sheepgold (34347)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 0 0 34350

1. grafikont kértem

 

2. egy darab szám hogy mutatja meg hogy csökken ? nem véletlen süsü a nicked ugye ?

Előzmény: EgyfejűSárkány (34349)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 33 34349

Bele vagy esve a grafikonokba ??

Egyébként meg mijafenének kéne neked bármi grafikon, ha  úgy sem érdekel téged, és csak fikázod, majd újra berakod a magad hamisítványát.

 

 

ADATTÁBLÁZAT és ADATBÁZIS  bizonyítja.

 

Meg ez is:

 

Előzmény: Darius Sheepgold (34345)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -1 0 34348

cáfold már meg hogy  napugárzás ereje csökken, hogy a co2 melegít, erről másolgassál kismókus.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34346)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -1 0 34347

aki szerint a co2 nem melegít attól minden kitellik.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34344)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 32 34346

Okoska !

 

Azt dugom az orrod elé, amit  MEGCÁFOLTAK, és a CÁFOLATOT .

És arról mondom hogy hazugság, amit  megcáfoltak.

Ennek ellenére  berakosgatod.

Előzmény: Darius Sheepgold (34342)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -1 0 34345

grafikon van már ami mutatja hogy nő a napsugárzás ? csak kiderült hogy te hazudtál ebben.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34343)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 32 34344

A butáknak nem elég a link, mert  téged még ugyan valamivel beszámíthatóság  határán lebegsz, de még te sem nyitod meg őket,  ellenben te elvárod, hogy a tiédet az utolsó  betűig kiolvassuk.

Előzmény: Darius Sheepgold (34342)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 31 34343

Biztos  már  elégszer  tapasztaltad  magadon....

Előzmény: Darius Sheepgold (34341)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -2 0 34342

az nem tudományos értelmezési fok hogy szétspammeled a topikot bemásolgatott baromságokkal és üvöltesz mint a disznó amit vágnak hogy hazugság, meg hamisítvány ha olyan tényt dugnak az orrod alá ami neked nem tetszik.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34340)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -2 0 34341

nem úgy fagy meg, de extra pontok amiért büszkén ismételgeted az elmebeteg kijelentést.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34339)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 30 34340

Ez még nem jogosít fel téged arra, hogy széttrollkodd ezt a topikot.

 

Nos, TE  már bizonyítottad, hogy nem állsz azon a tudományos  értelmezési fokon, hogy hozzád  bármit is értelme legyen szólni.

Előzmény: Darius Sheepgold (34337)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -17 32 34339

Még szép hogy rájöttél. Elvégre 85 %-ot csökken a sűrűsége.

Ezért  "A  VÍZ  az egyedüli elem,  amelyik FELÜLRŐL LEFELÉ ( kívülről befelé)  fagy meg."

Előzmény: Darius Sheepgold (34338)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -1 1 34338

"A  VÍZ  az egyedüli elem,  amelyik FELÜLRŐL LEFELÉ ( kívülről befelé)  fagy meg."

 

gyagyás, azért van a tavakon felül a jég mert kisebb a fajsúlya mint a vízé, nem pedig azért mert valamilyen irányban fagy meg.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34333)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -2 0 34337

nyiss magadnak egy topikot ahol tudsz magaddal beszélgetni, ott nem fognak zavarni a tudományos tények, mint hogy pl a napsugárzás ereje csökken, a co2 melegít, a homérséklet emelkedés nem előzi meg a co2 emelkedést :)

Előzmény: EgyfejűSárkány (34336)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 32 34336

Nos, TE  már bizonyítottad, hogy nem állsz azon a tudományos  értelmezési fokon, hogy hozzád  bármit is értelme legyen szólni.

Előzmény: Darius Sheepgold (34332)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 32 34335

Megértjük, ha kínodban ,ár csak ilyenekre futja...

Kérj tanácsot  Tordai Bencétől....

Előzmény: Darius Sheepgold (34328)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 31 34334

ezzel csak azt demonstrálod hogy buta vagy,

Előzmény: Darius Sheepgold (34332)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 32 34333

A  VÍZ  az egyedüli elem,  amelyik FELÜLRŐL LEFELÉ ( kívülről befelé)  fagy meg.

De mivel a víz ( és  nyilván a jég is)  SZUPER-HŐVEZETŐ, így  átengedi magán a besugárzott hőt  mindaddig, amíg  el nem ér egy MÁS  anyagot ( tengerfenék, edény fala), amitől elkezd  felmelegedni.

A MEXIKÓI öböl  sekélysége miatt a sekély részein a teljes vízoszlop képes felmelegedni.

 

És hogyan van a bányatavaknál ???

Ott miért a felszíni réteg a melegebb, míg a lentebbiek egyre hidegebbek ?

A bányatavak az aránylag nagy mélység és kis  felszíni felület miatt nagyon lassan képesek felmelegedni, felszínközeli vízrétegüket pedig a KÖRNYEZET, a meleg levegő ( a víz elvonja a levegőből a hőt) és a légmozgás melegíti fel.

 

Előzmény: EgyfejűSárkány (34325)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -1 0 34332

te magadnak írogatsz? kényelmes, nem ellenkezel magaddal :D

Előzmény: EgyfejűSárkány (34327)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -1 0 34331

A qubit évtizedekkel ezelőtti modell jóslatokat vet össze a mai mért értékekkel, ezt kellene cáfolnod adatokkal tényekkel. de az nem megy cska a hazudozás.

Előzmény: rocky reloaded (34329)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -1 0 34330

ezzel csak azt demonstrálod hogy buta vagy, nem úgy melegedünk hogy mindenhoz 1 fokot hozzá kell adni, ingadozik a hőmérséklet, de ha csinálsz egy globál átlagot, akkor kijön ohgy melegebb van.

Előzmény: Capibara2 (34324)
rocky reloaded Creative Commons License 2023.09.26 0 0 34329

Öcsisajt, jelenleg is kurva nagy eltérés vagyon a modellek 'ltal szállított és a mért értékek között. A Qbit.hu-hoz képest még a Dörmögö Dömötör és a Kiskegyed is igen színvonalas klímakutatási tudományos szakfolyóiratok.

Előzmény: Darius Sheepgold (34311)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -1 0 34328

tájékozódj, 2+2=4!

Előzmény: DIDORO_2 (34323)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 32 34327

Melegszenek a tengerek ???

IGEN

Ergo  eltárolják a besugárzott HŐt...

Majd olyan helyeken, ahol a hőmérséklet éppen alacsonyabb, mint a saját vízközege, akkor bizony leadja a hőt.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34325)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 32 34326

Ti kérdőjeleztétek meg ezt a matematikai evidenciát.

Előzmény: Darius Sheepgold (34322)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 31 34325

Az óceáni áramlatokról írt cikkünk végén utaltunk arra, hogy ezek az óriási tengeri folyamok jelentős hatással vannak éghajlatra, környezetre, gazdaságra, kultúrára egyaránt. Mostani írásunkban az európai viszonyokat meghatározó Golf-áramot szeretnénk röviden bemutatni.

Az áramlat születési helye a Mexikói-öböl, angolul Gulf of Mexico, innen az elnevezés is. A Florida és Kuba közötti kb. 70 km széles szoroson hagyja el az öblöt, és ömlik az Atlanti-óceánba. Nagyjából Philadelphia magasságáig, vagyis az északi szélesség 40°-ig halad USA partvidékével párhuzamosan, majd onnan elszakadva Észak-Európa felé veszi az irányt. A nyugati hosszúság 30°-tól kezdve már Észak-atlanti-áramlásnak nevezzük.

Méretei óriásiak. A Floridai-szoroson vízhozama másodpercenként 30 millió köbméter körül van, de később ez a háromszorosára növekszik. Összehasonlításképpen: a Föld folyói és gleccserei összesen 1,2 millió köbméter vizet juttatnak az óceánokba, tengerekbe ugyanennyi idő alatt. A nyílt óceánon szélessége 200 km, sebessége 18 kilométer óránként, hatása még 800 méteres mélységben is érezhető. Az akár 27°C hőmérsékletű víztömeg 1,4 petawatt energiát szállít (1 petawatt = 1015 watt). A Mexikói-öböltől a Barents-tengerig megtett útja 12.000 km.

A Golf-áramlat Európa melegvíz-fűtése. Hatalmas radiátorként szállítja a hőenergiát.

Ez úgy lehetséges, hogy a víz jóval nagyobb mennyiségű hő tárolására képes, mint a levegő. Pontosabban 3000-szeresen! Ha 1 liter víz 1°C-al lehűl, akkor 3 köbméter levegőt melegít fel 1°C-al. Amennyivel lehűl egy 10 cm-es vízréteg, annyival melegszik fel a felette lévő 326 méteres levegőréteg. Ha ebből levonjuk a világűrbe kisugárzott csekély veszteséget, még akkor is megdöbbentő az eredmény. És a hatás is elképesztő. Norvégia kikötői az északi sarkkörön túl sem fagynak be télen, míg a jóval délebbre fekvő baltikumi kikötők igen. Vagy említhetnénk az ún. hőmérsékleti anomáliát az északi szélesség 60°-án: a Golf-áram hatása alatt lévő területeken átlagosan 30°C-al magasabb az évi középhőmérséklet, mint az azonos szélességek kontinentális tájain (Kanada, Oroszország szárazföldjeinek belseje).

Ezen roppant energiamennyiség híján nem csak a számunkra már-már megfoghatatlan messzeségű Grönland partvidéke, Izland, Shetland, vagy a Feröer szigetek válnának lakhatatlanná, hanem Norvégia és Svédország helyén is jégsivatag lenne. Az európai kontinens belsejében is érezhető lenne a hőmérséklet-csökkenés, egyre kisebb mértékben ugyan, de egész az Urál-hegységig. A meleg áramlat télen óriási hering- és tőkehalrajokat vonz – az itt élők nem csekély örömére. Ám ennél különb módón is ellátta éltető erővel e kietlen vidéket az áramlat. Ami fát egy-egy karib-tengeri hurrikán a vízbe csavart, annak gyümölcsét Skócia, Norvégia partjain szedték le, törzséből Feröeren, Izlandon építettek házat.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34314)
Capibara2 Creative Commons License 2023.09.26 0 1 34324

Ha most haladtunk meg egy 70 éves rekordot pár tizeddel, akkor már 70 éve is +1 foknak kellett lenni, vagy most sincs +1 fok.

Válassz.

Előzmény: Darius Sheepgold (34321)
DIDORO_2 Creative Commons License 2023.09.26 -1 1 34323

Tájékozódj:

 

https://www.agroinform.hu/kerteszet_szoleszet/fontosabb-mint-gondolnad-a-szen-dioxid-potlas-gyakorlata-47539-001

 

"A CO2-szint 800-1000 ppm-re emelése 10-30%-os termésnövekedést, egyes zöldségfajok esetében  rövidebb tenyészidőt, azaz koraiságot is eredményez."

 

Előzmény: Darius Sheepgold (34322)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -1 0 34322

tudod 2+2=4

Előzmény: DIDORO_2 (34320)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -1 0 34321

és még ha nőne is akkor is csak pár tizedfokot jelentene, a felmelegedés meg >1 fok.

Előzmény: Capibara2 (34316)
DIDORO_2 Creative Commons License 2023.09.26 -1 1 34320

Tudod a Föld zöldül. Egyre nagyobb a zöld tömeg aránya. 

 

A CO2 növekedés jó a föld élővilágának.

Előzmény: Darius Sheepgold (34313)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -1 0 34319

bizonyítsd be, hogy hamis. hazudni bárki azt hazudik amit akar.

Előzmény: Capibara2 (34316)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -1 0 34318

!A MOSTANI MELEGEDÉSNÉL MUTASD MEG!

Előzmény: EgyfejűSárkány (34315)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -1 0 34317

"És  be lett mutatva, hogy a hőmérséklet emelkedése  mindig megelőzi a CO2 emelkedését."

 

melyik hsz.-ban? mutasd be hogy a mostani melegedésnél ez történt.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34314)
Capibara2 Creative Commons License 2023.09.26 0 1 34316

A modell a TSI 1,2+0,2-0,3 Wm-2 -es növekedését jósolja 1700 és napjaink között.

 

Ez akkor most mit jelent?

 

A modell 2016-ban jelent meg, a NASA 2020-ban adta ki ezt a grafot, és klímahisztire mutató oldallal. (Ráadául mindent az IPCC-től idéz, ők tagadnak mindent.:))

 

Nem nehéz összerakni, mire kaptak pénzt a kutatók, miért konyul le a sárga vonal, és miért tör ki a piros, épp attól az évetől, amikor az egész hiszti elkezdődött.

 

Közben az időjárás-jelentésben megemlítik, hogy 70 éves melegrekord dőlt meg 1 tized fokkal. És senki nem tesz fel kérdéseket, hogy akkoriban miért nem pánikoltak a melegedéstől?

 

Nem tűnik úgy, mintha egy 70 éves hideg-meleg ciklusban lennénk?

Előzmény: Darius Sheepgold (34287)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 29 34315

Vótmá mutatva !!!!

 

Előzmény: Darius Sheepgold (34313)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 29 34314

VÓTMÁ !

 

És  be lett mutatva, hogy a hőmérséklet emelkedése  mindig megelőzi a CO2 emelkedését.

 

De okoska !

 

A  FÖLD  2/3 óceánjainak a VÍZTÖMEGE  vajon éppen olyan gyorsan melegszik és hűl le, mint a szárazföldek ??

 

JA, nem..

 

Az óceánok, vizek a legnagyobb  HŐRAKTÁROZÓK, amik  --   akár egy Balaton esetén  3-4  napig is a rossz idő beállta után, majd folyamatosan és majdnem exponenciálisan leadja a hőjét, jóval nagyobbak pedig jóval nagyobb időtávokban ----- képesek   magukban tartani a hőt, majd  folyamatosan leadni.

 

 

Előzmény: Darius Sheepgold (34307)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -1 0 34313

és hova lett az a co2 amit elégettünk a légkörből ?

 

mutatnál egy grafikont ahol a hőmérséklet a co2 előtt emelkedik?  együtt mozog.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34310)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -1 0 34312

műholdas mérések 1970 óta igazolják hogy a co2 tartományában a visszavert IR nő, de te gyagyás még azt is tagadod hogy a co2 melegít.

 

 

Előzmény: EgyfejűSárkány (34309)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -1 0 34311

1. ha csak pár évtizede van akkor is lefelé megy

 

 

2.

A 20. századi klímamodellek tökéletesen megjósolták, ami most van, csak senki sem figyelt rájuk

https://qubit.hu/2019/12/06/a-20-szazadi-klimamodellek-tokeletesen-megjosoltak-ami-most-van-csak-senki-sem-figyelt-rajuk

 

 

3. kurvára unalmas már hogy ha nem az van az ábrán amit akartok, akkor hamisítvány meg pontatlan.

Előzmény: Capibara2 (34308)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 29 34310

Most már tudjuk, hogy TE  zabálod fel a a birkaseregeddel együtt.

Előzmény: Darius Sheepgold (34307)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 29 34309

És  persze  SEHOL a büdös  légkörben  NEM ÁLLANDÓ  a CO2  PPM-sem !!!!

 

És a CO2  (a 0,045%-nyi) nem cikázik azért a légkörben, hogy begyűjtse a felszínről összes kisugárzott  IR-t  a rá kimondottam jellemző tartományokban.

Egyrészt azt már az átfedéseknél sokkal előbb megteszi a VÍZ, ami meg 3 %-ban van jelen. (Vagyis  66-66 x TÖBB van belőle a levegőben, mint a CO2-ből.)

Másrészről a kisugárzás IR  tartományai sem keresik a csak CO2-t, hanem egész egyszerűen kisugároznak, és ha az éppen eltalál egy Co2-t mert az éppen jókor volt jó helyen, akkor abszorbál és azonnal kisugároz MINDEN irányba,   vagy ha a sugár útját  nem állja semmi akadály, akkor simán elszökik a világűrbe.

 

 

Előzmény: EgyfejűSárkány (34305)
Capibara2 Creative Commons License 2023.09.26 0 1 34308

Pontos besugárzás mérés legfeljebb pár évtizede van (az űrből). A többit kitalálják:

A SATIRE-T2 (Spectral And Total Irradiance REconstructions for the Telescope era version 2) modell segítségével rekonstruáljuk a nap spektrális besugárzását 1700 óta. Ez a modell bemenetként egy felszíni fluxustranszport modellel szimulált magnetogramokat használ, amelyeket a kialakuló napfoltcsoportok félszintetikus felvételeivel tápláltak.

https://www.aanda.org/articles/aa/full_html/2016/06/aa27993-15/aa27993-15.html

 

Most gondolj erősen az 50 nem-működő klímamodellre....

Előzmény: Darius Sheepgold (34265)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -1 0 34307

" a hőmérséklet  emelkedése váltja  ki a CO2 emelkedését."

 

és hova lett az a co2 amit elégettünk a légkörből nyomorék?

 

mutatnál egy grafikont ahol a hőmérséklet a co2 előtt emelkedik?  együtt mozog.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34305)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -1 0 34306

az is csak pár tizedre lenne elég, de jelenleg csökken

 

Előzmény: EgyfejűSárkány (34303)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 28 34305

A helyzet fordított:  a hőmérséklet  emelkedése váltja  ki a CO2 emelkedését.

Mint ahogy a szerző le is írja.

 

Akik meg a Klímahisztériás vonalon ugye  KÍSÉRLETEKKEL akarják bizonygatni, azok  mindig egy  98-99 %-os  CO2-vel telített ZÁRT  rendszerben vizsgálódnak.

Ami minden, csak nem a TERMÉSZETI  LÉGKÖR  modellezése.

 

Ahogy ez a magyar is:

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=165336686&t=9231292

 

 

Arcunk elé tett léggömb:

 

BALoldali 100 %  levegő,  JOBBoldali 100 %  CO2.

 

Na de az  ÉLETBEN  hol van 100 %  CO2  a légkörben ??? ( Még a MARSON is csak 95 %)

 

SEHOL !!!!!!

 

 

És ilyenekkel kábítják az embereket.

 

 

Előzmény: rocky reloaded (34302)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 29 34304

ne hazudozz már összevissza bebuktad ezt is. kussolj legalább akkor és ne kezdj egy új hazugságot.

Előzmény: Darius Sheepgold (34301)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 29 34303

Ott volt a MAGYAR METEOROLÓGIAI szolgálatnál !

 

Miért nem  akkor olvastad el és jegyezted meg , gyagyás  !

 

400 év alatt 3  WATT / m2  a melegedés.  

Előzmény: Darius Sheepgold (34298)
rocky reloaded Creative Commons License 2023.09.26 0 0 34302

Idézed: "The temperature effect of CO2 doubling in this study is the same as in the Miskolczi
theory, about 0.5 °C"

 

Ehhez a kö«vetkezöket lehet mondani: Az usák "advanced" fegyverfejlesztés része a lézerfegyverek fejlesztése is (CO2 lézer alapon is). A méretezéshez egy Modtran nevü szimulációs programot is használnak. A Modtran a CO2 megduplázódására 0,53 fok Celsius hömérsékletemelkedést ad. Nos a fegyverfejlesztés egy ollan terület, ahol nem igazán lehet ideológiai alapú mesékkel handabandázni, mert ha a fegyver nem müködik emiatt, akkor gebasz van, mert tömeges kinyiffanás vagyon. Emiatt lézerfegyverek fejlesztéséhez kurvára jól kutatott a légkör fizikája, az légkör összetevöinek hatásai, stb. Úgyhogy a fegyverfejlesztök eredményei szakmailag minden bizonnyal nagyságrendekkel pontosabban egyeznek a valósággal, mint az ideológiai-politikai alapon operáló "klímatudósok", Szent Gréták, meg hasonló agyhalott debil kretének üres fecsegései. A Modtran egyéként bizonyos határok között nyilvános, és lehet külsösöknek is használni. Még egy kis adalék a témához. W. Happer, az usák tudományos akadémia tagja, a Princeton University (a világ egyik legjobb és legelitett kutatási helye) professzora felügyelte egy ideig az usák következö generációs fegyverrendszerek fejlesztését az usák adminisztráció (kormány) tagjaként. Ma a világon valószínüleg ö és kutatócsoportja a Nr. 1 a légkör spektrális és egyéb dolgai tekintetében, és valószínüleg ök ismerik legjobban a CO2 légköri viselkedését. Nos, Mr. Happer szakmai alapon beintett a CO2 hisztériának, és szerinte a légköri CO2 semmiféle krímakizíst nem okoz, söt semmiféle klímakrízis nincs. A youtube-on több, ezen témában tartott nyilvános elöadása elérhetö. Mára már több Nobel-díjas fizikus is csatlakozott W.  Happer klímaügyi álláspontjához. A CO2- és klímahisztérikusok (leginkább büfé- es ruhatár szakos agyhalottak, vagy eccerüen klímaszélhámosok, mint a jéghoki görbés M. Mann) ideológia-politikai alapú blablája helyett részemröl a W. Happer-hez és Miskolczi-hoz hasonló tudósoknak a valósággal sokkal inkább kvadráló eredményeit részesíteném elönyben.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34262)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -1 0 34301

ne hazudozz már összevissza bebuktad ezt is. kussolj legalább akkor és ne kezdj egy új hazugságot.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34299)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -1 0 34300

ezt is szarul tudod mint mindent.

 

 

https://index.hu/techtud/2023/01/25/europa-homerseklet-meteorologia-globalis-felmelegedes-eghajlatvaltozas/

A 2012 és 2021 közötti időszakot nézve 1,11–1,14 Celsius-fokkal volt melegebb a globális átlaghőmérséklet az iparosodás előtti szinthez képest

Előzmény: EgyfejűSárkány (34296)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 29 34299

A  STANDARD  teória szerint baxki !

De a mérések meg mást mutatnak.

Olvasd már egy ÖSSZEFÜGGÉSÉBEN azt a kibebaxott  anyagot !

Előzmény: Darius Sheepgold (34297)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -1 0 34298

hány wattal nőtt az elmúlt száz évben a napállandó olvasd le róla szerencsétlen. ez egy db szám. feldughatod magadnak.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34295)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -1 0 34297

lófaszt mama.

 

 

itt a címe:

 

"Troposphere warming by CO2; measurements compared
to standard theory"

Előzmény: EgyfejűSárkány (34294)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 28 34296

Ja, ja..

 

A  globális felmelegedés  NEM pár  tized  fok ???

 

Ja, de..

Éppen de....

 

 

Örülök, hogy segítettem.

 

Máma már inkább ne kínlódj..

Élvezd ki ezt a szép kinti napot...

menj el sétálni...

Előzmény: Darius Sheepgold (34293)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 29 34295

Itt van , Okoska !

A  valóságában:

 

Nem tudsz  számokat olvasni ??

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=165350782&t=9231292

Előzmény: Darius Sheepgold (34291)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 28 34294

Te eszetlen !

Ez  nem a napállandóra vonatkozik, hanem a földről visszavert energiára.

Előzmény: Darius Sheepgold (34288)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -2 0 34293

Azt se tudod gyagyás, hogy a napsugárzás erősségének változásával max pár tizedfokot lehet magyarázni

Előzmény: EgyfejűSárkány (34290)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -2 0 34292

hazudsz.

 

Előzmény: EgyfejűSárkány (34290)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -2 0 34291

nem lehet leolvasni, hozzál már egy grafikont amin nő a napállandó hazug gyagyás.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34289)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 28 34290

HAMISÍTVÁNY.

Előzmény: Darius Sheepgold (34287)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 29 34289

Ha te le tudod olvasni.....

Előzmény: Darius Sheepgold (34285)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -2 0 34288

globál hőmérsékletet tárgyal

 

 

The measurements do not indicate heating, but generally the opposite. Only on the North
hemisphere there is a small warming, but much less than given by the standard theory.

Előzmény: EgyfejűSárkány (34286)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2023.09.26 -2 0 34287

Előzmény: EgyfejűSárkány (34284)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.09.26 -16 28 34286

Kínlódj még...

Előzmény: Darius Sheepgold (34283)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!